tricolour 17.09.06, 13:28 Dyrektor łże w żywe oczy. Ktoś, kto ma 3 promile alkholu i jeszcze trzyma sie na nogach MUSI chlać codziennie. Stąd taka tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4bani Nikt z personelu tego nie zauważył. 17.09.06, 13:31 Zdumiewające, 3 promile !Zastanawiam się czym w obecnym kształcie zajmują się Państwowe Inspekcje Pracy.Może mi ktoś wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 13:42 Głupia baba, straciła wszystko. 47 lat w zawodzie pielęgniarki z dyscyplinarką - nikt jej nie zatrudni. Trochę późno na przekwalifikowanie i trochę za wcześnie na emeryturę. Pomimo tego incydentu zal mi jej Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Za to ma dobrą motywacje do rozpoczęcia leczenia. 17.09.06, 13:55 Inaczej dalej by piła i może szkodziła ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Za to ma dobrą motywacje do rozpoczęcia lecze 17.09.06, 14:03 Sobie szkodziła, w Polkowicach niema żadnego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Sobie przewde wszystkim... 17.09.06, 14:11 ... a pacjentom też. W przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 13:56 Mi tam głupich nie żal... Chciała chlać , to ma... Choroba narodowa:-( Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Polak nie pije Polak sie uczy 17.09.06, 13:58 Powinna sie uczyc w pracy a nie pic. Proponuje dodatkowa kare wiezienia 1 rok za glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
fraida Re: Polak nie pije Polak sie uczy 17.09.06, 14:10 żal?? mnie nie jest jej żal! mnie jest zal nas wszystkich, czyli pacjentow ktorzy w tych kraju są skazani na niedouczoną, opryskliwą albo pijaną sluzbe zdrowia! placimy niemale pieniądze na nasze ubezpieczenie zdrowotne a jestesmy narazeni na ciągle przypadki nieudzielania pomocy chorym, prace pod wplywem alkoholu i ogromną arogancję. nie lubie polskiej sluzby zdrowia-za te wszystkie historie ktore niestety nie są incydentalne. nie dalabym im ani grosza podwyzki. niech wyjadą tak jak mowią i probują straszyc. ciekawa jestem ile dni przepracowala by taka pani pielegniarka za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 14:17 Lekarz dyżurny miał 6.5 promila i stąd część udzieliła się pielęgniarce. Lekarz zostanie nominowany biceministrem zdrowia - żaden trzeźwy nie wytrzymałby pozorowania pracy w tym rządzie. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
4me2u Czy to juz raz na 27 lat wypic nie mozna????????? 17.09.06, 14:24 Ja gdybym mial pracowac za 800 zl to chlal bym codziennie. Tylko za co? Odpowiedz Link Zgłoś
trug Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 14:47 A skąd możesz wiedzic? Z obserwacji? 3 promile to nie tak dużo. Popij 2-3 dni i będziesz miał z 5 promili. Ty pewnie się dziwisz, bo pójdziesz na imprezkę, na której łykniesz 5 piwek i masz dość, ha,ha,ha. I stąd takie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowatana1021 Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 15:43 szok - to ile trzeba wypić przez 2-3 dni zeby mieć 5 promili? To jest raczej niemożliwe - ale może....Jeśli tak to proszę powiedz - ile trzeba pić a może raczej wychlać??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rrzet Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 16:01 Mąż ją rzucił dla młodszej i ładniejszej, córka się puszcza , syn siedzi. 800 zł musi wystarczyć na czynsz , raty , komornika. Jak to wszystko k.... znieść na trzeźwo. PS Przepisów na uzyskanie 3 promili i więcej jest bardzo wiele , ale wystarczy walić 2 -3 dni po ok 0.6 l wódki dziennie poprawiając piwkiem. Lub strzelić sobie spirytusu do celów medycznych - trzy drinki na dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
uzalezniony Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 16:51 trug napisał: > A skąd możesz wiedzic? Z obserwacji? > 3 promile to nie tak dużo. Popij 2-3 dni i będziesz miał z 5 promili. > Ty pewnie się dziwisz, bo pójdziesz na imprezkę, na której łykniesz 5 piwek i > masz dość, ha,ha,ha. I stąd takie wnioski. Pozwole sobie na wtracenie, ze taka tolerancja na alkohol zdarza sie tylko u osob, ktore pija od lat i sa czesto juz uzaleznione lub rozwina sie u nich alkoholizm. Zdrowe, pijace sporadycznie i w skromnych ilosciach osoby po prostu sie przewroca po takich dawkach. Nawet 5 piw nie wypija, gdyz to juz znaczna ilosc, normalnemu czlowiekowi wystarczaja dwa piwa, aby mial dosc. Wiem o czym pisze, gdyz przezylem to sam a dzis zajmuje sie tematem. Pozdrawiam Uzalezniony Odpowiedz Link Zgłoś
trug Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 17:09 Nie spierajmy się. "Mówię" tylko, że np. 5 piwek, to nie jest nic szczególnego. I ta pielęgniarka nie musiała pić codziennie, przez np. 5 lat, prawda? Wypijała powiedzmy 2-3 dni, kilka szklaneczek (jak poprzednik napisdał z tego forum) wódeczki, była przez te dni na cyku, większym, potem mniejszym, itd. I akurat walnęła na kaca (alkohol odchodził) ze 2 lufki spirtu. I masz np. 3 promile, co w tym dziwnego i znaczącego? Normalna sprawa przy siorbaniu kilka dni. Nie zamierzam bronić tej pielęgniarki, nic z tych rzeczy. Popełniła błąd, bo zamiast pójść na urlop (zwolnienie lekarskie), to była w pracy i mogła zrobić krzywdę pacjentom/wi. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Bardzo normalna pielęgniarka... 17.09.06, 17:15 ... która przez 2-3 dni piła klika szklaneczek wódeczki, a potem walnęła na kaca 2 lufki spirytu i poszła do pracy... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trug Re: Bardzo normalna pielęgniarka... 17.09.06, 17:39 A tu się mylisz, bo to nie jest normalne w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś