Dodaj do ulubionych

Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy

17.09.06, 13:28
Dyrektor łże w żywe oczy. Ktoś, kto ma 3 promile alkholu i jeszcze trzyma sie
na nogach MUSI chlać codziennie. Stąd taka tolerancja.
Obserwuj wątek
    • 4bani Nikt z personelu tego nie zauważył. 17.09.06, 13:31
      Zdumiewające, 3 promile !Zastanawiam się czym w obecnym kształcie zajmują się
      Państwowe Inspekcje Pracy.Może mi ktoś wyjasni.
    • lucky7pl Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 13:42
      Głupia baba, straciła wszystko. 47 lat w zawodzie pielęgniarki z dyscyplinarką -
      nikt jej nie zatrudni. Trochę późno na przekwalifikowanie i trochę za wcześnie
      na emeryturę.
      Pomimo tego incydentu zal mi jej
      • tricolour Za to ma dobrą motywacje do rozpoczęcia leczenia. 17.09.06, 13:55
        Inaczej dalej by piła i może szkodziła ludziom.
        • lwowiak5 Re: Za to ma dobrą motywacje do rozpoczęcia lecze 17.09.06, 14:03
          Sobie szkodziła, w Polkowicach niema żadnego szpitala.
          • tricolour Sobie przewde wszystkim... 17.09.06, 14:11
            ... a pacjentom też. W przychodni.
      • grain1 Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 13:56
        Mi tam głupich nie żal...
        Chciała chlać , to ma...
        Choroba narodowa:-(
    • deratyzacja41 Polak nie pije Polak sie uczy 17.09.06, 13:58
      Powinna sie uczyc w pracy a nie pic. Proponuje dodatkowa kare wiezienia 1 rok
      za glupote.
      • fraida Re: Polak nie pije Polak sie uczy 17.09.06, 14:10
        żal?? mnie nie jest jej żal! mnie jest zal nas wszystkich, czyli pacjentow
        ktorzy w tych kraju są skazani na niedouczoną, opryskliwą albo pijaną sluzbe
        zdrowia! placimy niemale pieniądze na nasze ubezpieczenie zdrowotne a jestesmy
        narazeni na ciągle przypadki nieudzielania pomocy chorym, prace pod wplywem
        alkoholu i ogromną arogancję. nie lubie polskiej sluzby zdrowia-za te wszystkie
        historie ktore niestety nie są incydentalne. nie dalabym im ani grosza podwyzki.
        niech wyjadą tak jak mowią i probują straszyc. ciekawa jestem ile dni
        przepracowala by taka pani pielegniarka za granicą?
    • piskoala Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 14:17

Lekarz dyżurny miał 6.5 promila i stąd część udzieliła się pielęgniarce.

Lekarz zostanie nominowany biceministrem zdrowia - żaden trzeźwy
      nie wytrzymałby pozorowania pracy w tym rządzie.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • 4me2u Czy to juz raz na 27 lat wypic nie mozna????????? 17.09.06, 14:24
      Ja gdybym mial pracowac za 800 zl to chlal bym codziennie. Tylko za co?
    • trug Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 14:47
      A skąd możesz wiedzic? Z obserwacji?
      3 promile to nie tak dużo. Popij 2-3 dni i będziesz miał z 5 promili.
      Ty pewnie się dziwisz, bo pójdziesz na imprezkę, na której łykniesz 5 piwek i
      masz dość, ha,ha,ha. I stąd takie wnioski.
      • zezowatana1021 Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 15:43
        szok - to ile trzeba wypić przez 2-3 dni zeby mieć 5 promili? To jest raczej
        niemożliwe - ale może....Jeśli tak to proszę powiedz - ile trzeba pić a może
        raczej wychlać???????????????????
        • rrzet Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 16:01
          Mąż ją rzucił dla młodszej i ładniejszej, córka się puszcza , syn siedzi. 800 zł
          musi wystarczyć na czynsz , raty , komornika. Jak to wszystko k.... znieść na
          trzeźwo.
          PS Przepisów na uzyskanie 3 promili i więcej jest bardzo wiele , ale wystarczy
          walić 2 -3 dni po ok 0.6 l wódki dziennie poprawiając piwkiem. Lub strzelić
          sobie spirytusu do celów medycznych - trzy drinki na dyżur.
      • uzalezniony Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 16:51
        trug napisał:

> A skąd możesz wiedzic? Z obserwacji?
        > 3 promile to nie tak dużo. Popij 2-3 dni i będziesz miał z 5 promili.
        > Ty pewnie się dziwisz, bo pójdziesz na imprezkę, na której łykniesz 5 piwek i
        > masz dość, ha,ha,ha. I stąd takie wnioski.

Pozwole sobie na wtracenie, ze taka tolerancja na alkohol zdarza sie tylko u
        osob, ktore pija od lat i sa czesto juz uzaleznione lub rozwina sie u nich
        alkoholizm. Zdrowe, pijace sporadycznie i w skromnych ilosciach osoby po prostu
        sie przewroca po takich dawkach. Nawet 5 piw nie wypija, gdyz to juz znaczna
        ilosc, normalnemu czlowiekowi wystarczaja dwa piwa, aby mial dosc. Wiem o czym
        pisze, gdyz przezylem to sam a dzis zajmuje sie tematem.

Pozdrawiam

Uzalezniony
        • trug Re: Ponad 3 promile u pielęgniarki w pracy 17.09.06, 17:09
          Nie spierajmy się. "Mówię" tylko, że np. 5 piwek, to nie jest nic szczególnego.
          I ta pielęgniarka nie musiała pić codziennie, przez np. 5 lat, prawda? Wypijała
          powiedzmy 2-3 dni, kilka szklaneczek (jak poprzednik napisdał z tego forum)
          wódeczki, była przez te dni na cyku, większym, potem mniejszym, itd. I akurat
          walnęła na kaca (alkohol odchodził) ze 2 lufki spirtu. I masz np. 3 promile, co
          w tym dziwnego i znaczącego? Normalna sprawa przy siorbaniu kilka dni.

Nie zamierzam bronić tej pielęgniarki, nic z tych rzeczy. Popełniła błąd, bo
          zamiast pójść na urlop (zwolnienie lekarskie), to była w pracy i mogła zrobić
          krzywdę pacjentom/wi.
          • tricolour Bardzo normalna pielęgniarka... 17.09.06, 17:15
            ... która przez 2-3 dni piła klika szklaneczek wódeczki, a potem walnęła na kaca
            2 lufki spirytu i poszła do pracy...

:))
            • trug Re: Bardzo normalna pielęgniarka... 17.09.06, 17:39
              A tu się mylisz, bo to nie jest normalne w godzinach pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka