jerzymoneta 24.02.08, 11:56 baaardzo eufemistycznie powiedziane, że są w dupie. a my razem z nimi (niestety) "nigdy nie obiecywałem, że mam szafy pełne ustaw" - racja Doniu, przecież jak się robi cuda, to nie trzeba ustaw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszdd Sto dni Tuska 24.02.08, 11:58 Ludzie kochają obiecanki cacanki :) Niezadowoleni nieudacznicy wyjechali ,2 miliony jednak robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:12 ¬¬Poprawa polityki zagranicznej No gdzie ta poprawa jeżeli z jednej strony Putin klepie Donalda po plecach, a z drugiej nam grozi? Wyprowadzenie wojsk z Iraku A co z Afganistanem, gdzie jest znacznie bardziej niebezpiecznie? Tam Donaldu stwierdził, że istnieje możliwość zwiększenia kontyngentu Służba zdrowia Pani minister Kopacz to pomyłka taka sama jak minister Religa Reszty „osiągnięć” nie trzeba wymieniać bo są w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Sto dni Tuska -> obiektywnie 24.02.08, 12:41 100 dni rządów Tuska obiektywnie: www.bankier.pl/wiadomosc/Smutna-studniowka-Tuska-1719865.html Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Sondaz Tuska wobec Kaczynskiego to manipulacja !!! 24.02.08, 18:27 Jaroslaw Kaczynski zostal premierem dopiero rok po wyborach, po Kazimierzu Marcinkiewiczu, gdy zaufanie do PIS juz spadalo. TO byl rzad kontynuacji i oczywiste, ze nie mial takich sondazy. Zobczymy ile bedzie mial Tusk za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
marko_uk Re: Sondaz Tuska wobec Kaczynskiego to manipulacj 24.02.08, 19:36 Kurna... Niech mnie ktoś oświeci, bo wszyscy wokół roztrząsają ile to rząd PO zrobił a ile nie zrobił przez 100 dni. To samo odnośnie poprzedniego PiS-owskiego rządu. Ciągłe przechwalanki/przepychanki, a ja tu czegoś najnormalniej w świecie nie kumam. Które z obietnic wyborczych można - bez względu na to która opcja polityczna sformowała rząd i zakładając, że ma się chęci by to zrobić - wprowadzić w życie w 100 dni? Domyślam się, że nie da się zbudować trzech milionów mieszkań, jak też nie da się zrobić z Polski drugiej Irlandii. Co więc się da? Proszę o przykłady co rząd mógł (realnie, nie z obietnic) zrobić a nie zrobił. Może być na temat obecnego rządu albo poprzedniego, wszystko mi jedno. Ja chcę znaleźć trochę logiki w tym wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cogito-ergo-sum Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 13:06 W Polsce, żeby cokolwiek zdobyć to trzeba wejść w układ, we Włoszech nazywają to mafią. w Polsce, żeby dostać normalna pracę trzeba być pociotkiem prezesa, lub być w gronie znajomych znajomych prezesa. żeby dać dziecko do dobrego przedszkola też trzeba mieć układ, żeby dostać się na studia, liceum, utrzymać się na studiach - jeśli są one trudne, to też trzeba mieć wszechobecne znajomości. właściwie w każdym poważniejszym aspekcie życia trzeba je mieć, a już nie wspomnę jakie musisz mieć aby stać się politykiem czy przedsiębiorcą. musisz mieć znajomości z lokalnymi samorządowcami, szefem Urzędu Skarbowego, w urzędzie miejskim czy nawet komisjach ekologicznych. Jesteś młody, myślisz, że bez znajomości też sobie poradzisz, potem widzisz, że to niemożliwe, więc zaczynasz wchodzić w układ, lizać du..ę wyższym w hierarchii itd. po jakimś czasie zapominasz o ideałach, bo ci są nie potrzebne - wszystko możesz załatwić przez znajomości, korupcję - jesteś w układzie! Najgorsze w Polsce jest właśnie to myślenie, że "się jakoś załatwi". i to we wszystkim, spóźniłeś się z zapisem na kurs bezpłatny, ale jak zagadasz dobrze z kimś to będziesz na liście itd. Opiszę przykład układu. Był sobie facet po zawodówce, spawacz 1500 na rękę, dzieci, żona. Miał przepuklinę, a nie chciał czekać 3 miesięcy, bo pracodawca powiedział, że daje mu miesiąc na tą sprawę. Ordynator (świetny specjalista) powiedział, że może będzie krócej, ale to na wizycie domowej trzeba ustalić. więc pojechał spawacz no i słyszy, że za 3 dni można iść! poszedł, po operacji lekarz mówi, że za 3 tygodnie na wizytę domową koniecznie przyjechać przygotowanym. - a teraz drugie dno - spawacz dowiedział się że ów chirurg, zawsze mówi, czy to woreczek czy cokolwiek innego -3miechy do operacji, potem wizyta domowa i 3dni, a potem po wykonanej operacji po 3 tygodniach - wizyta domowa, na której dopiero dajesz zapłatę - z reguły 600zł. oczywiście możesz nie dać, bo jesteś dobrze zoperowany i zdrowiejesz, ale ten chirurg jest jak pisałem świetnym specjalistą, więc zna innych chirurgów w województwie, więc jeśli nie dasz to wpisuje cię na czarną listę i potem w każdym innym szpitalu będziesz czekał na operacje nie 3 miechy ale 6! kto sobie pozwoli na taką lekkomyślność ? ponadto jest on zabezpieczony, bo jego żona to okulista, więc, jak jedziesz na wizytę to do niej a nie do niego, bo on jest chirurgiem, a jak oni mają przyjmować prywatnie ? - gość jest świetnym specjalistą i strategiem, stworzył system doskonały, którego nie można wykryć bez prowokacji. Lekarz ten tak konstruuje swoje zdania, że nawet na dyktafonie nie budzą one podejrzeń ponadto w gabinecie żony w domu, ma antypluskwy i inne, więc gdy wchodzisz z pluskwą lub jakimś urządzeniem to coś piszczy, on mówi wtedy, że trzeba wyjść i wyłączyć telefon i inne urządzenia, bo interferują z urządzeniami do okulistyki. Ma on jeszcze wiele innych zabezpieczeń, żeby nie wpaść, więc jak ma się wyeliminować ten chory system z Polski jak nie przez prowokację i to nie przez zwykłych ludzi, bo taki nie ma siły przebicia. Bratem tego chirurga jest prokurator, więc nikt nie chce ryzykować. Takie układy jak ten opisany, są wszędzie, więc jak ma być normalnie w tym kraju ? jedynym sposobem, żeby wyplenić to są prowokacje. Takie kolesiostwo i załatwianie może być tylko wyplenione przez kogoś kto jest poza układem, czyli kogoś kto jest niezbyt mądry, nie ma obycia, jest na tyle niezaradny, że nie umiał wejść do układu lub go nie chcieli, taką durną osobą zdaje się być Kaczyński, więc mimo, że jest prostakiem to myślę, że lepiej będzie jak przez pewien czas na arenie międzynarodowej Polska będzie tracić, bo ten prostak będzie rządził, ale może dzięki temu wyplenimy u siebie ten chory system. Jestem studentem i widzę jak w organizacji studenckiej rządzą znajomości i załatwianie wszystkiego pod stolikiem. Gdy wygrał Tusk to otwierałem szampana, ale widzę, że gość jest z układu, bo ma za sobą media, a ponadto układowcy opuścili SLD, więc musieli gdzieś ulokować ochronę swoich dup. Przemyślcie mój post i popatrzcie na Włochy, tam jest tak samo jak u nas. Prześledźcie ich pozycję ekonomiczną w ostatnich latach itp. ten kieruje do ludzi nie z układu, więc do jakiegoś 10% może mniej na tym forum, więc spodziewam się zagłuszania prawdy, pisania że to nie tak, że to tylko jedna patologia, że Kaczyński to też układowiec - który robi tylko prowokacje przeciwko PO - racje ale myślę, że jak zacznie od ludzi PO, to reszta która PO popiera to zacznie sr.. w gacie i będzie się bała nawet swojej żony, bo może być z CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 17:21 DO:cogito-ergo -sum!Drogi studencie-myślenie w dobie komputerów ma kolosalną przyszłość!W życiu najpierw myśl a pózniej pij szampana?!Oto moja dewiza dla ciebie na całe życie...!Dzięki takim Polakom jak ty Tusiu doszedł do władzy...?Powodzenia na studiach...? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgm Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 19:51 Właśnie kończę pisać pracę doktorską, no i zaczynam myśleć o jej obronie - w dobrym uniwersytecie kanadyjskim. Uczy tu sporo Polaków, nierzadko młodych lub w średnim wieku. W moim mieście mieszka ponad czterdzieści tysięcy Polaków, którzy prowadzą całe mnóstwo punktów usługowych (od sklepów spożywczych po adwokatury), grają w tutejszej orkiestrze, zajmują stanowiska w instytucjach rządowych, tak prowincjonalnych jak federalnych. Jest przyzwoita stacja radiowa, a nawet dwa polskie kościoły (jeśli to kogo podnieca). Ale wszyscy my jesteśmy przecież NIEZADOWOLONYMI NIEUDACZNIKAMI. Porównując Kanadę i Polskę jest oczywiste, że nasz wyjazd, niezadowolonych nieudaczników, to Polsce bez wątpienia wyszedł na korzyść. No bo gdzie tam Kanadzie do Polski, w której jest tak wspaniale, ale w której dziwnym trafem jest coraz więcej takich nieudaczników jak my. Po przeczytaniu uwag takich jak ta, na którą tu odpowiadam nie dziwię się nikomu, kto na pytanie o powrocie do Polski puka się w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Sto dni Tuska 24.02.08, 12:00 Najważniejsze zdanie z artykułu to "Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają rację". Rząd Tuska oceniam na 3 - kilka rzeczy do przodu, kilka głupich pomysłów, w sumie bez polotu i rewelacji, ale też i bez większych wpadek. Ale po rządzie panów Kaczyńskiego, Giertycha i Leppera (tak, nie zapominajmy o tych miernotach wyniesionych przez Kaczyńskich na salony) to rząd Tuska jest jak manna z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Sto dni Tuska 24.02.08, 12:03 no tak.... wychodzi na to że to co jest źle to jest wina pis i jeszcze przez 10lat wszelki zło będzie ich winą... "Największą, realnie odczuwaną zmianą wprowadzoną przez PO jest ucywilizowanie uprawiania polityki, skończenie z nieustannym jazgotem i osobistymi docinkami, którymi męczył Polaków Jarosław Kaczyński i bardziej gorliwi członkowie jego ekipy." no i to wszystko tym że trzeba dodać: jazgot był przez media, które wykorzystywały prostackie zachowania premiera podobno pisior nadużyłwładzy a ile osób siedzi za to w więzieniu? - zero wnioski?... bez kom. "Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają rację." złośliwi - czytaj GW dla kogo złośliwi - czytaj pis dlaczego złośliwi - bo dlatego PO rządzi dobrze dlatego że rządzi PO oto całe uzasadnienie nie ma jazgotu itd artykuł propagandowy? ps nie lubię po i pisu i lidu :) ale trochę obietywizmu nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:07 pozatym niektórzy mówią o porażce PO w polityce zagranicznej z Ukrainą... o czym się mało mówi a może być ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Musknascianie, mysle tak samo jak ty 24.02.08, 17:41 Musknascianie, mysle tak samo jak ty. Poza tym problemem w Polsce jest to, że zmieniją się partie, ale ludzie się nie zmieniają. Jakie są szanse na to, że ludzie którzy paprali wszystko czego się dotknęli kiedy byli w AWS-UW albo SLD zrobią coś dobrze teraz? Znikome. Dlatego, my młodzi ludzie musimy wkońcu wziąść się za politykę i odsunąć wapno od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:09 musknascianie napisał: > "Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają rację." > złośliwi - czytaj GW Nie GW tylko 60% Polaków > dla kogo złośliwi - czytaj pis Naucz się czytać ze zrozumieniem, tutaj chodziło o złośliwość wobec PO > PO rządzi dobrze dlatego że rządzi PO Bzdura. Jak już to PO rządzi dobrze tylko i wyłącznie w porównaniu do PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 14:17 słuchaj koleś nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem tylko sam się naucz jak już chcesz mnie pouczać wiem co napisałem i wiem co przeczytałem :) a odnośnie tego co uważa społeczeństwo to znaczny wpływ na jego opinię ma nie tylko to co się dzieje ale także to w jaki sposób media dostarczają informacje: stronniczo czy bezstronnie jasne że na efekty trzeba czekać rok ale na decyzje i konkretne plany nie!!! więc nie wal ściemy bo mnie bezmózgowia wkurzają co sądzi większość Polaków na mój pogląd nie ma wpływu można ze mną dyskutować i na tej drodze mnie przekonać ale do tego potrzebne konkrety i otwarta głowa na to że można nie przekonać... większość Polaków nie ma pojęcia co to jest manipulacja i nie zdaje sobie sprawy z tego że wiele zależy od sposobu przedstawiania informacji oraz od tego że media rzeczywiście polują i same prowokują sensacje gdyby nie media nie zaistniał by A.Lepper - to wina mediów że go stworzyły - to mały przykład siły mediów Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 15:39 musknascianie napisał: > słuchaj koleś nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem > wiem co napisałem i wiem co przeczytałem :) Równie dobrze mogłeś napisać o sytuacji gospodarcczej w Burkina Faso, mogłoby to nawet być sensowne, tylko nijak by się miało to artykułu który komentujesz. > jasne że na efekty trzeba czekać rok To nie pisz głupot że "jeszcze przez 10lat wszelki zło będzie ich winą ich(PIS)...". > gdyby nie media nie zaistniał by A.Lepper I to TVN kazał Kaczyńskiemu wziąć Jędrka to rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 16:59 musknascianie napisał: > słuchaj koleś > nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem ************************* spotykałem wielu ludzi w życiu, którzy narzekali że los im nie dał tego czy tamtego, ale jeszcze nie spotkałem takiego który by nzrzekał że dostał za mało rozumu ... Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:05 jak widać na cuda to czeka tylko PIS. Uwierz, większość tych którzy głosowali na PO nie ma złudzeń co do cudów Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:06 ja nie czekam na cuda tylko konkrety służba zdrowia edukacja euro12 Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:14 musknascianie napisał: > ja nie czekam na cuda tylko konkrety Tak jak większość Polaków. Na skutki większości decyzji politycznych trzeba czekać przynajmniej rok, dwa lata. Więc jeśli teraz są problemy ze "służbą zdrowia, edukacją, euro12" to wynika to z decyzji podjętych rok, dwa lata temu i wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1215a Sto dni Tuska 24.02.08, 12:10 Nic nie robić tylko patrzeć na sondaże dewiza Premiera Odpowiedz Link Zgłoś
mil1215a Sto dni Tuska 24.02.08, 12:11 Nic nie robić tylko patrzeć na sondaże dewiza Premiera Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:24 rozumiem, że jak bym rządził, t miałbym robić wszystko żeby mi sondaże spadły? Odpowiedz Link Zgłoś
wy Dobry PR i nic wiecej!!! 24.02.08, 12:19 Jesli glownym sukcesem ekipy sepleniacego premiera jest poprawa kultury politycznej to gratulacje! Mysle ze ludzie ktorzy glosowali na PO sa zadowoleni?:) P.S. Czekajcie dalej na "Cud" i "Irlandie bis" Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Dobry PR i nic wiecej!!! 24.02.08, 12:27 znasz kogoś kto czeka na "Cud" i "Irlandie bis"? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r no jak to... 24.02.08, 12:43 ... ja znam tylko takich, w dodatku nie potrafiących wymienić przynajmniej kilku punktów zawartych w programie Platformy, ale co tam koledzy w pracy głosowali to trudno było się wybić, bo głupio nie ? Ot takie uroki w demokracji, że o najważniejszych sprawach w państwie decyduje owczy pęd. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: no jak to... 24.02.08, 13:00 flash3r napisał: > ... ja znam tylko takich, w dodatku nie potrafiących wymienić przynajmniej kilku punktów zawartych w programie Platformy, No właśnie o to chodzi że oni nie głosowali za PO (i cudem) tylko przeciw PISowi. Bo naprawdę na tle PISu wyglądać przyzwoicie to żadna sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten artykuł! 24.02.08, 12:35 Obcokrajowiec i Marsjanin nie mający pojęcia o polskim bajzlu pomysli sobie po przeczytaniu tej kryptoreklamy Tuska i jego POsrańców, że w zasadzie wszystko jest ok i niedługo będzie całkiem nieżle. Ludzie jąkały wykazali się nadzwyczajną wręcz delikatnością i stronniczością oceny rządu Tuska, który NIC nie zrobił w ciągu 100 dni tzw. swoich prac. Miał być CUD. Tusk został premierem obiecując CUD! To szalenie ważne, żeby to podkreślić! A ten CUD to jest administrowanie na bardzo podstawowym poziomie i tylko administrowanie bajzlem urzędniczym. Kraj leci na pijanym autopilocie a Tuskowi wydaje się, że go świetnie prowadzi. Brednie o zmniejszeniu administracji publicznej podchodzą już pod propagandę goebelsowską. Symbolem taniego państwa niech będzie mianowanie vicemarszałkiem Niesiołowskiego, albo koleś-land w krainie bufetowej. Tutaj nie trzeba komentarza. Brednie o inicjatywie POsrańców w sprawie budowy 3tys. km. autostrad trudno nawet komentować. Jeżeli nawet coś drgnie ( chyba, że psu na mrozie) to i tak będzie to najwyżej zasługa zespołowa wszystkich partaczy, którzy rządzili tym zadupiem przez ostatnie 20 lat. No i emigracja! Czy warto nawet komentować? Gazeta, w niektórych środowiskach lewicy i prawicy nazywana pod poetycko jako ,,Żydy" (patrz: gadka Oleksego z Gudzowatym przy wódzie) po raz kolejny udowadnia po czyjej jest stronie i co jest warta jako wolne medium. 100 dni rządów Tuska to sto dni na śmietniku. Na szczęście ten koleś i jego klakierzy będą wspomnieniem w historii Polski równie ważnym jak wielka epoka rządów Babiucha. Czym szybciej o tym old boyu z kaszub zapomnimy tym lepiej. A razem z nim życzyłbym sobie odejścia tych dwóch kaczych pokrak. Nie jest tajemnicą, że spór Tuska z kaczorami to igrzyska cwaniaków dla głupich - sztuczny konflikt między tymi miernotami, ltóry wzajemnie nabija im punkty i pozwala pasożytować na tkance naszego narodu. Dzień w którym te dwa partery i sepleniący old boy dołączą do Millera, Giertycha i Leppera będzie jednym z najszczęśliwszych dni w dziejach Polski. Oby tylko nie zapomnieli o tych chamach bez krawata z pawlakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:45 pl2512 napisała: > Miał być CUD. Tusk został premierem > obiecując CUD! To szalenie ważne, żeby to podkreślić! I uwierzyłaś w to? Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:49 Jak dziś pamiętam hasło "Polska zasługuje na swój cud gospodarczy" oraz zapewnienia her Tuska że "musimy w to uwierzyć" i jak widać 44% Polaków uwierzyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:57 Polacy nie głosowali ZA cudem, głosowali PRZECIW PISowi. Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:12 To też, ale przecież mogli przeciw PiS głosować na komuchów z LiD'u. Wygrali ci co obiecali więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 15:16 flash3r napisał: > To też, ale przecież mogli przeciw PiS głosować na komuchów z LiD'u. > Wygrali cico obiecali więcej. Nie, wygrali Ci, których bardziej atakował PIS i których wybrał sobie na głównych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:04 pl2512 napisała: A nie masz wrażenia,że w Twoim i dyskutujacych tutaj myśleniu jest za dużo medialnych kalek, że większość daje sobie wkręcić myslowe schematy serwowane przez opiniotwórcze media? Jestem wyborcą PO, uważam, że pani Hall i p.Pitera to najsłabsze merytorycznie i intelektualnie ogniwa tego rządu, ale nie dam sobie wkręcić,że dziennikarze i publicyści znaja się lepiej na edukacji służbie zdrowia, podatkach czy kwotach mlecznych i cenie gazu. Natomiast zgodzę się z Tobą, że te całe oceny 100 czy 1000 dni jakiegokolwiek rządu to jedynie medialne igrzyska cwaniaków dla głupich, bo w końcu ludzie muszą jakoś skanalizować swoą frusrację. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:06 Oczywiście miało być "frusTRacje" Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:44 "Jak zapowiadano, tak jest: w końcu zaczęliśmy negocjować, a nie tylko się zgadzać, ze Stanami Zjednoczonymi, a także m.in. rozmawiać z Niemcami (gdzie Tusk odbył swoją pierwszą wizytę zagraniczną)..." Tusk pierwszą wizytę odbył na Litwę a nie do Niemiec! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Sto dni Tuska 24.02.08, 12:47 sto dni urlopu to mają tylko nauczyciele, czas rządowi zabrać się do pracy , może nie ciężkiej ale ... Proszę wyślijcie stażystów ( zdolnych ) do krajów demokratycznych, by podejrzeć u nich jak to jest, że są biedniejsi od nas a żyje im się 6 - 10 razy lepiej ! Niech podejrzą ten cud i podpowiedzą jak go osiągnąć Panu Premierowi. Bo juz zaczynają punktowac do dołu i ...nowe wybory za lat 2 !!!!!! Polska jest najbogatszym krajem świata, ale za kilka lat dewastacji jego struktur stoczymy się oj daleko, daleko w dół mw rankingach ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Zeby polskie ludzie taplali sie w cudzie:)))) 24.02.08, 12:50 Donald marzy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir UBekistan,Kaczystan, Tuskistan a kiedy normalność? 24.02.08, 13:08 Cały problem Polski polega na tym, że zmieniają się nazwy partii politycznych a nie zmieniają się ludzie. Kaczyński był juz raz szefem NIK-u, Tusk był w KLD, ci ludzie już naprawdę długo są w polityce i do tej pory nic nie zrobili. Jaka jest szansa że teraz zrobią coś dobrze? Bliska zeru. Nie wypowiadam się już o ludziach z leiwcy bo ci robili bagno przez 50 lat. Polska inteligencja wreszczie musi wziąść się za politykę. Polska młodież też. Nie można odrwacać się plecami do polityki bo wtedy rządzą nami tacy ludzie jak Miller, Kaczyński albo Tusk. Całą tójkę należałoby oddelegować gdzieś daleko. A najlepiej używać ich jako dywersantów. Ale broń boże w naszych władzach. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow............ 24.02.08, 13:41 banda nierobow - a Herr Thuske zapowiada,ze tak wlasnie ma byc - i ze jeszcze bardziej sie bedzie lenil Odpowiedz Link Zgłoś
prof.gamon0 Tusk: Nie obiecywałem, że wszystkim będzie lepiej 24.02.08, 15:23 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zasłużone podziekowania Tuska za bałwochwałstwo a 24.02.08, 15:29 ....nie krytycyzm “mediow” prof.gamon0 napisał: > Tusk: Nie obiecywałem, że wszystkim będzie lepiej:))) M:Wzorzec polsko-jezycznych propagadzistow, Goebells powiadal – klamstwo powtarzane stokronie, uznane zostaje jako prawda. Jak widac, ta zasada wprowadzanaz zelazna konsekwencja przez wydawane w jezyku polskim obce konglomeraty medialne, zaczyna przynosic efekty nawet na jak sie wydawalo udopornionym na lgarstwa Polskim spoleczenstwu. Dlatego podziekowania (choc powinny byc obustronne) jakie wyrazil Tusk “mediom” w dzisiejszym przemowieniu sa jedynym szczerym wyznaniem naszego “wilka z bajki”. Co zabrzmialo nieszczerze w ustach Tuska, to uznanie …”krytycyzmu” w “mediach”. Po wygranych wyborach 2007, natezenie bałwochwałstwa wobec PostKomunistow i wulgarnych atakow wobec Patriotow w polsko- jezycznych gadzinowkach i szczekaczkach przeszlo dotychczasowy poziom tolerancji normalnego umyslu. I zgodnie z oczekiwaniami, poziom poparcia dla Tuska w sondazach organizowanych przez te “media” siega obecnie poparcia tow. Gierka w okresie jego “chwaly”. Oczywiscie w “cuda” Tuska i jego POstKomunistow nie wierzy rynek papierow wartosciowych gdzie kalkulacje przeprowadza sie bazujac na realiach przewidujac konsekwencje “cudow” za kilka lat a nie jak wygladaja obietnice obecnie na papierze. Jak wiadomo, na poczatku tego roku Gieldy swiatowe zanotowaly tompniecie ale zadna giedla na swiecie nie doznala takiej masakry ( w skali % ) jak Warszawska Gielda Papierow Watrosciowych: Don't crash amid turmoil, Updated: 2008-01-20 06:05:18 money.canoe.ca/Columnists/Leatherdale/2008/01/20/4784735-sun.html Jak widac, eksperci ekonomiczni wiedza cos co “media” na uslugach PostKomunistow nie chca ujawnic: “krol” Tusk jest nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 "Parada łgarzy" trwa... Tusku, Pitera, Chlebowski 24.02.08, 16:07 Dziwne, że nie obiecał wyzwolenia Górnego Śląska, Kaszub oraz Warmii i Mazur... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow........ 24.02.08, 16:05 hrabia-monte-christo napisał: > banda nierobow - a Herr Thuske zapowiada,ze tak wlasnie ma byc - i ze jeszcze > bardziej sie bedzie lenil Pisz tak dalej, to przysporzysz Tuskowi jeszcze więcej zwolenników, bo ludzie mają już dość chamstwa i bezczelności charakteryzujących środowisko PiS-u. Dopóki przywódcą PiS-u będzie chory na absolutną władze Kaczyński a swoimi knajackimi postami i wypowiedziami będziesz wspierał go ty i tobie podobni, poparcie dla Tuska będzie rosło:) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow........ 24.02.08, 16:44 guru133 napisał: > Pisz tak dalej, to przysporzysz Tuskowi jeszcze więcej > zwolenników, ******************** jeżeli tylko to przysparza Tuskowi zwolenników to bardzo śliski grunt ... Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Jedynym lekiem na uzdrowienie Polski , jest ... 24.02.08, 16:27 import politykow , a raczej menadzerow / na wzor Leo B. /Historia uczy nas , ze jako narod , nie jestesmy wstanie samodzielnie kierowac krajem .Mielismy rozbiory , potem rzadzila nami Moskwa , a teraz Bruksela. Nie jestem zwolennikiem Unii , ale jesli juz w niej jestesmy , to blagam parlament europejski , o rozwiazanie naszego sejmu . Niech rzadza nami z Brukseli . Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: UBekistan,Kaczystan, Tuskistan a kiedy normal 24.02.08, 16:48 Kosmiczny świr ty jedz do Choroszczy pod Białymstokiem się przebadaj na nogi bo już głomy to ci nikt nie uratuje!Chyba za dużo oglądasz telewizji bo masz dziwne wypowiedzi?I jak nie masz pojęcia w którą stronę idziesz to posłuchaj tuch co trochę przeżyli.Szkoda mi takich ludzi jak ty którzy są podatni na sugestię?!Gdzie ty się stołujesz z ta głową???! www.bloguez.com/POLSKA/, www.tusk.watch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Czy już staniały jabłka? 24.02.08, 13:32 Aby się wyło lepiej. Wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ....program PO=krecenie lodow..................... 24.02.08, 13:46 Sawicka wszystko wylozyla na stol w przyplywie szczerosci Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Tusek po expoze jedzie do papieza, 24.02.08, 13:49 chce sie poskarzyc , bo juz za mniejsze cuda byli oglaszani swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
qte_r Rządzić tym bałaganem trudna rzecz................ 24.02.08, 13:57 W sumie rola premiera to dobór najlepszych ludzi jacy są dostępni w kraju (ew z importu) - selekcja rad specjalistów i następnie podejmowanie decyzji w jakim kierunku iść . Oceniałbym to co zrobili na 3++ . A cud to będzie można ocenić po 4 latach a nawet i dłużej..... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Sto dni rzadu Tuska 24.02.08, 14:23 Politycznie poprawne media wychodza ze skory aby zatuszowac beznadziejna nieporadnosc rzadu Tuska, ktory poza namietnym zwalczaniem PiS nie zrobil doslownie NIC!!! Zas sytuacja gospodarki w kraju dramatycznie sie pogarsza a bezeobocie rosnie. Na dodatek mowia o wprowadzeniu podatku liniowego, ktory najsilnej uderzy w najbiedniejsza czesc spoleczenstwa! Kaza na przy tym ocenic ministrow tego rzadu. Przeciez niesposob jest tu wystawic jakakolwiek ocene, bo oni wszyscy, poczynajac od Pitery poprzez Cwiakalskiego i innych a konczac na Sikorskim sa najzwyklejszymi nieudacznimkami. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 To jest obiektywne dziennikarstwo ?? 24.02.08, 14:29 Takie gazety to chyba na Kubie wydają. Odpowiedz Link Zgłoś
profet Sto dni Tuska-nieuczciwe porównania 24.02.08, 14:39 Nie wspomnę już o stronniczości artykułu (żadna nowość) - bo według mnie niskie obecnie poparcie dla opozycji wynika z tego, że Tusk i jego rząd zajmuje się głównie atakowaniem opozycji zamiast rządzeniem. Ale już szczytem jest porównanie poparć 2 rządów - Kaczyńskiego i Tuska, a mianowicie dlatego, że Kaczyński powołał rząd już po jakimś czasie od wyborów. Natomiast Tusk ma rząd, który jeszcze korzysta z fali poparcia po wygranych wyborach. Ale Gazeta to przecież specjalistka od PR "różowych" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool ceny prądu i gazu 24.02.08, 14:46 jeśli pójdą o kilkadziesiąt procent do góry ja jabo wyborca PO będę czuł się wydymany w odbyt Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Sto dni Tuska 24.02.08, 15:02 To bardzo dobry krok w kierunku przyjaznego państwa dla obywateli. I to jest w tej chwili najwiekszą wartością. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.gamon0 Tusk, mordo ty nasza, znowu wciskasz ludowi kit... 24.02.08, 15:18 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Tusk, mordo ty nasza, znowu wciskasz ludowi k 24.02.08, 16:07 prof.gamon0 napisał: > :))) Kartofelku w garniturze, czy nie potrafisz wyjść poza instrukcję, którą otrzymałes od naczelnego kartofla?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik38 Sto dni Tuska 24.02.08, 15:37 Aż ciśnie się na usta słowo k...., bo przyszła nowa miotła i wydaje jej się, że trzeba grzebać w systemie oświaty. Co ekipa, to przede wszystkim poprawianie oświaty. Tak, jakby nic innego nie potrafili. A ponadto, Tusk zapowiedział, że nie będzie wprowadzania nowego prawa-tworzenia nowych ustaw - jasne, najlepiej działać bezprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fation Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 15:40 taaa bo oni szkoły tylko pokończyli nic innego nie znają ;) dla nich życie to szkoła i partia :D Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Sto dni Tuska 24.02.08, 15:47 pr,pr,pr... pl.youtube.com/watch?v=rERSXagSvrI Odpowiedz Link Zgłoś