Dodaj do ulubionych

Sto dni Tuska

24.02.08, 11:56
baaardzo eufemistycznie powiedziane, że są w dupie. a my razem z nimi (niestety)

"nigdy nie obiecywałem, że mam szafy pełne ustaw" - racja Doniu, przecież jak
się robi cuda, to nie trzeba ustaw
Obserwuj wątek
    • mariuszdd Sto dni Tuska 24.02.08, 11:58
      Ludzie kochają obiecanki cacanki :)
      Niezadowoleni nieudacznicy wyjechali ,2 miliony jednak robi wrażenie.
      • flash3r Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:12
        ¬¬Poprawa polityki zagranicznej

No gdzie ta poprawa jeżeli z jednej strony Putin klepie Donalda po plecach, a z
        drugiej nam grozi?

Wyprowadzenie wojsk z Iraku

A co z Afganistanem, gdzie jest znacznie bardziej niebezpiecznie? Tam Donaldu
        stwierdził, że istnieje możliwość zwiększenia kontyngentu

Służba zdrowia

Pani minister Kopacz to pomyłka taka sama jak minister Religa

Reszty „osiągnięć” nie trzeba wymieniać bo są w artykule
        • yarecki21 Re: Sto dni Tuska -> obiektywnie 24.02.08, 12:41
          100 dni rządów Tuska obiektywnie:

www.bankier.pl/wiadomosc/Smutna-studniowka-Tuska-1719865.html
          • po_strach Sondaz Tuska wobec Kaczynskiego to manipulacja !!! 24.02.08, 18:27
            Jaroslaw Kaczynski zostal premierem dopiero rok po wyborach, po
            Kazimierzu Marcinkiewiczu, gdy zaufanie do PIS juz spadalo. TO byl
            rzad kontynuacji i oczywiste, ze nie mial takich sondazy. Zobczymy
            ile bedzie mial Tusk za rok...
            • marko_uk Re: Sondaz Tuska wobec Kaczynskiego to manipulacj 24.02.08, 19:36
              Kurna...
              Niech mnie ktoś oświeci, bo wszyscy wokół roztrząsają ile to rząd PO zrobił a
              ile nie zrobił przez 100 dni. To samo odnośnie poprzedniego PiS-owskiego rządu.
              Ciągłe przechwalanki/przepychanki, a ja tu czegoś najnormalniej w świecie nie kumam.
              Które z obietnic wyborczych można - bez względu na to która opcja polityczna
              sformowała rząd i zakładając, że ma się chęci by to zrobić - wprowadzić w życie
              w 100 dni?
              Domyślam się, że nie da się zbudować trzech milionów mieszkań, jak też nie da
              się zrobić z Polski drugiej Irlandii. Co więc się da? Proszę o przykłady co rząd
              mógł (realnie, nie z obietnic) zrobić a nie zrobił. Może być na temat obecnego
              rządu albo poprzedniego, wszystko mi jedno. Ja chcę znaleźć trochę logiki w tym
              wszystkim.
              Pozdrawiam
      • cogito-ergo-sum Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 13:06

W Polsce, żeby cokolwiek zdobyć to trzeba wejść w układ, we Włoszech nazywają to
        mafią. w Polsce, żeby dostać normalna pracę trzeba być pociotkiem prezesa, lub
        być w gronie znajomych znajomych prezesa. żeby dać dziecko do dobrego
        przedszkola też trzeba mieć układ, żeby dostać się na studia, liceum, utrzymać
        się na studiach - jeśli są one trudne, to też trzeba mieć wszechobecne
        znajomości. właściwie w każdym poważniejszym aspekcie życia trzeba je mieć, a
        już nie wspomnę jakie musisz mieć aby stać się politykiem czy przedsiębiorcą.
        musisz mieć znajomości z lokalnymi samorządowcami, szefem Urzędu Skarbowego, w
        urzędzie miejskim czy nawet komisjach ekologicznych.

Jesteś młody, myślisz, że bez znajomości też sobie poradzisz, potem widzisz, że
        to niemożliwe, więc zaczynasz wchodzić w układ, lizać du..ę wyższym w hierarchii
        itd. po jakimś czasie zapominasz o ideałach, bo ci są nie potrzebne - wszystko
        możesz załatwić przez znajomości, korupcję - jesteś w układzie! Najgorsze w
        Polsce jest właśnie to myślenie, że "się jakoś załatwi". i to we wszystkim,
        spóźniłeś się z zapisem na kurs bezpłatny, ale jak zagadasz dobrze z kimś to
        będziesz na liście itd.

Opiszę przykład układu. Był sobie facet po zawodówce, spawacz 1500 na rękę,
        dzieci, żona. Miał przepuklinę, a nie chciał czekać 3 miesięcy, bo pracodawca
        powiedział, że daje mu miesiąc na tą sprawę. Ordynator (świetny specjalista)
        powiedział, że może będzie krócej, ale to na wizycie domowej trzeba ustalić.
        więc pojechał spawacz no i słyszy, że za 3 dni można iść! poszedł, po operacji
        lekarz mówi, że za 3 tygodnie na wizytę domową koniecznie przyjechać
        przygotowanym. - a teraz drugie dno - spawacz dowiedział się że ów chirurg,
        zawsze mówi, czy to woreczek czy cokolwiek innego -3miechy do operacji, potem
        wizyta domowa i 3dni, a potem po wykonanej operacji po 3 tygodniach - wizyta
        domowa, na której dopiero dajesz zapłatę - z reguły 600zł. oczywiście możesz nie
        dać, bo jesteś dobrze zoperowany i zdrowiejesz, ale ten chirurg jest jak pisałem
        świetnym specjalistą, więc zna innych chirurgów w województwie, więc jeśli nie
        dasz to wpisuje cię na czarną listę i potem w każdym innym szpitalu będziesz
        czekał na operacje nie 3 miechy ale 6! kto sobie pozwoli na taką lekkomyślność ?
        ponadto jest on zabezpieczony, bo jego żona to okulista, więc, jak jedziesz na
        wizytę to do niej a nie do niego, bo on jest chirurgiem, a jak oni mają
        przyjmować prywatnie ? - gość jest świetnym specjalistą i strategiem, stworzył
        system doskonały, którego nie można wykryć bez prowokacji. Lekarz ten tak
        konstruuje swoje zdania, że nawet na dyktafonie nie budzą one podejrzeń ponadto
        w gabinecie żony w domu, ma antypluskwy i inne, więc gdy wchodzisz z pluskwą lub
        jakimś urządzeniem to coś piszczy, on mówi wtedy, że trzeba wyjść i wyłączyć
        telefon i inne urządzenia, bo interferują z urządzeniami do okulistyki. Ma on
        jeszcze wiele innych zabezpieczeń, żeby nie wpaść, więc jak ma się wyeliminować
        ten chory system z Polski jak nie przez prowokację i to nie przez zwykłych
        ludzi, bo taki nie ma siły przebicia. Bratem tego chirurga jest prokurator, więc
        nikt nie chce ryzykować. Takie układy jak ten opisany, są wszędzie, więc jak ma
        być normalnie w tym kraju ? jedynym sposobem, żeby wyplenić to są prowokacje.
        Takie kolesiostwo i załatwianie może być tylko wyplenione przez kogoś kto jest
        poza układem, czyli kogoś kto jest niezbyt mądry, nie ma obycia, jest na tyle
        niezaradny, że nie umiał wejść do układu lub go nie chcieli, taką durną osobą
        zdaje się być Kaczyński, więc mimo, że jest prostakiem to myślę, że lepiej
        będzie jak przez pewien czas na arenie międzynarodowej Polska będzie tracić, bo
        ten prostak będzie rządził, ale może dzięki temu wyplenimy u siebie ten chory
        system. Jestem studentem i widzę jak w organizacji studenckiej rządzą znajomości
        i załatwianie wszystkiego pod stolikiem. Gdy wygrał Tusk to otwierałem szampana,
        ale widzę, że gość jest z układu, bo ma za sobą media, a ponadto układowcy
        opuścili SLD, więc musieli gdzieś ulokować ochronę swoich dup. Przemyślcie mój
        post i popatrzcie na Włochy, tam jest tak samo jak u nas. Prześledźcie ich
        pozycję ekonomiczną w ostatnich latach itp. ten kieruje do ludzi nie z układu,
        więc do jakiegoś 10% może mniej na tym forum, więc spodziewam się zagłuszania
        prawdy, pisania że to nie tak, że to tylko jedna patologia, że Kaczyński to też
        układowiec - który robi tylko prowokacje przeciwko PO - racje ale myślę, że jak
        zacznie od ludzi PO, to reszta która PO popiera to zacznie sr.. w gacie i będzie
        się bała nawet swojej żony, bo może być z CBA.
        • 1jacek-rozan Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 17:21
          DO:cogito-ergo -sum!Drogi studencie-myślenie w dobie komputerów ma kolosalną przyszłość!W życiu najpierw myśl a pózniej pij szampana?!Oto moja dewiza dla ciebie na całe życie...!Dzięki takim Polakom jak ty Tusiu doszedł do władzy...?Powodzenia na studiach...?
      • piotrgm Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 19:51
        Właśnie kończę pisać pracę doktorską, no i zaczynam myśleć o jej obronie - w
        dobrym uniwersytecie kanadyjskim. Uczy tu sporo Polaków, nierzadko młodych lub w
        średnim wieku. W moim mieście mieszka ponad czterdzieści tysięcy Polaków, którzy
        prowadzą całe mnóstwo punktów usługowych (od sklepów spożywczych po adwokatury),
        grają w tutejszej orkiestrze, zajmują stanowiska w instytucjach rządowych, tak
        prowincjonalnych jak federalnych. Jest przyzwoita stacja radiowa, a nawet dwa
        polskie kościoły (jeśli to kogo podnieca). Ale wszyscy my jesteśmy przecież
        NIEZADOWOLONYMI NIEUDACZNIKAMI. Porównując Kanadę i Polskę jest oczywiste, że
        nasz wyjazd, niezadowolonych nieudaczników, to Polsce bez wątpienia wyszedł na
        korzyść. No bo gdzie tam Kanadzie do Polski, w której jest tak wspaniale, ale w
        której dziwnym trafem jest coraz więcej takich nieudaczników jak my. Po
        przeczytaniu uwag takich jak ta, na którą tu odpowiadam nie dziwię się nikomu,
        kto na pytanie o powrocie do Polski puka się w czoło.
    • grundol1 Sto dni Tuska 24.02.08, 12:00
      Najważniejsze zdanie z artykułu to "Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy
      rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają rację".
      Rząd Tuska oceniam na 3 - kilka rzeczy do przodu, kilka głupich pomysłów, w
      sumie bez polotu i rewelacji, ale też i bez większych wpadek. Ale po rządzie
      panów Kaczyńskiego, Giertycha i Leppera (tak, nie zapominajmy o tych
      miernotach wyniesionych przez Kaczyńskich na salony) to rząd Tuska jest jak
      manna z nieba.
    • musknascianie Sto dni Tuska 24.02.08, 12:03
      no tak....
      wychodzi na to że
      to co jest źle to jest wina pis
      i jeszcze przez 10lat wszelki zło będzie ich winą...
      "Największą, realnie odczuwaną zmianą wprowadzoną przez PO jest ucywilizowanie
      uprawiania polityki, skończenie z nieustannym jazgotem i osobistymi docinkami,
      którymi męczył Polaków Jarosław Kaczyński i bardziej gorliwi członkowie jego
      ekipy."
      no i to wszystko
      tym że trzeba dodać: jazgot był przez media, które wykorzystywały prostackie
      zachowania premiera

podobno pisior nadużyłwładzy
      a ile osób siedzi za to w więzieniu?
      - zero
      wnioski?... bez kom.

"Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają
      rację."
      złośliwi - czytaj GW
      dla kogo złośliwi - czytaj pis
      dlaczego złośliwi - bo dlatego
      PO rządzi dobrze dlatego że rządzi PO
      oto całe uzasadnienie
      nie ma jazgotu itd
      artykuł propagandowy?

ps
      nie lubię po i pisu i lidu :)
      ale trochę obietywizmu nie zaszkodzi
      • musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:07
        pozatym
        niektórzy mówią o porażce PO w polityce zagranicznej z Ukrainą...
        o czym się mało mówi a może być ważne...
        • kosmiczny_swir Musknascianie, mysle tak samo jak ty 24.02.08, 17:41
          Musknascianie, mysle tak samo jak ty. Poza tym problemem w Polsce jest to, że
          zmieniją się partie, ale ludzie się nie zmieniają. Jakie są szanse na to, że
          ludzie którzy paprali wszystko czego się dotknęli kiedy byli w AWS-UW albo SLD
          zrobią coś dobrze teraz? Znikome. Dlatego, my młodzi ludzie musimy wkońcu wziąść
          się za politykę i odsunąć wapno od władzy.
      • grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:09
        musknascianie napisał:
        > "Złośliwi mówią, że pod tym względem każdy rząd po PiS-ie będzie lepszy i mają
        rację."
        > złośliwi - czytaj GW
        Nie GW tylko 60% Polaków

> dla kogo złośliwi - czytaj pis
        Naucz się czytać ze zrozumieniem, tutaj chodziło o złośliwość wobec PO

> PO rządzi dobrze dlatego że rządzi PO
        Bzdura. Jak już to PO rządzi dobrze tylko i wyłącznie w porównaniu do PIS.
        • musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 14:17
          słuchaj koleś
          nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem
          tylko sam się naucz jak już chcesz mnie pouczać
          wiem co napisałem
          i wiem co przeczytałem :)

a odnośnie tego co uważa społeczeństwo
          to znaczny wpływ na jego opinię ma nie tylko to co się dzieje
          ale także to w jaki sposób media dostarczają informacje: stronniczo czy bezstronnie
          jasne że na efekty trzeba czekać rok
          ale na decyzje i konkretne plany nie!!!
          więc nie wal ściemy bo mnie bezmózgowia wkurzają

co sądzi większość Polaków na mój pogląd nie ma wpływu
          można ze mną dyskutować i na tej drodze mnie przekonać
          ale do tego potrzebne konkrety i otwarta głowa
          na to że można nie przekonać...

większość Polaków nie ma pojęcia co to jest manipulacja
          i nie zdaje sobie sprawy z tego że wiele zależy od sposobu przedstawiania informacji
          oraz od tego że media rzeczywiście polują i same prowokują sensacje
          gdyby nie media nie zaistniał by A.Lepper
          - to wina mediów że go stworzyły
          - to mały przykład siły mediów

• grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 15:39
            musknascianie napisał:
            > słuchaj koleś nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem
            > wiem co napisałem i wiem co przeczytałem :)

Równie dobrze mogłeś napisać o sytuacji gospodarcczej w Burkina Faso, mogłoby to
            nawet być sensowne, tylko nijak by się miało to artykułu który komentujesz.

> jasne że na efekty trzeba czekać rok
            To nie pisz głupot że "jeszcze przez 10lat wszelki zło będzie ich winą
            ich(PIS)...".

> gdyby nie media nie zaistniał by A.Lepper
            I to TVN kazał Kaczyńskiemu wziąć Jędrka to rządu.

• sympatyklewicy Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 16:59
            musknascianie napisał:

> słuchaj koleś
            > nie ucz mnie czytać ze zrozumieniem
            spotykałem wielu ludzi w życiu, którzy narzekali że los im nie dał
            tego czy tamtego, ale jeszcze nie spotkałem takiego który by
            nzrzekał że dostał za mało rozumu ...
    • grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:05
      jak widać na cuda to czeka tylko PIS.
      Uwierz, większość tych którzy głosowali na PO nie ma złudzeń co do cudów
      • musknascianie Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:06
        ja nie czekam na cuda tylko konkrety
        służba zdrowia
        edukacja
        euro12
        • grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:14
          musknascianie napisał:
          > ja nie czekam na cuda tylko konkrety

Tak jak większość Polaków.
          Na skutki większości decyzji politycznych trzeba czekać przynajmniej rok, dwa
          lata. Więc jeśli teraz są problemy ze "służbą zdrowia, edukacją, euro12" to
          wynika to z decyzji podjętych rok, dwa lata temu i wcześniej.
    • mil1215a Sto dni Tuska 24.02.08, 12:10
      Nic nie robić tylko patrzeć na sondaże
      dewiza Premiera
    • mil1215a Sto dni Tuska 24.02.08, 12:11
      Nic nie robić tylko patrzeć na sondaże
      dewiza Premiera Tuska
      • grundol1 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:24
        rozumiem, że jak bym rządził, t miałbym robić wszystko żeby mi sondaże spadły?
    • wy Dobry PR i nic wiecej!!! 24.02.08, 12:19
      Jesli glownym sukcesem ekipy sepleniacego premiera jest poprawa
      kultury politycznej to gratulacje! Mysle ze ludzie ktorzy glosowali
      na PO sa zadowoleni?:) P.S. Czekajcie dalej na "Cud" i "Irlandie
      bis"
      • grundol1 Re: Dobry PR i nic wiecej!!! 24.02.08, 12:27
        znasz kogoś kto czeka na "Cud" i "Irlandie bis"? Ja nie.
        • flash3r no jak to... 24.02.08, 12:43
          ... ja znam tylko takich, w dodatku nie potrafiących wymienić przynajmniej kilku
          punktów zawartych w programie Platformy, ale co tam koledzy w pracy głosowali to
          trudno było się wybić, bo głupio nie ? Ot takie uroki w demokracji, że o
          najważniejszych sprawach w państwie decyduje owczy pęd.
          • grundol1 Re: no jak to... 24.02.08, 13:00
            flash3r napisał:
            > ... ja znam tylko takich, w dodatku nie potrafiących wymienić przynajmniej
            kilku punktów zawartych w programie Platformy,

No właśnie o to chodzi że oni nie głosowali za PO (i cudem) tylko przeciw
            PISowi. Bo naprawdę na tle PISu wyglądać przyzwoicie to żadna sztuka.
    • pl2512 Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten artykuł! 24.02.08, 12:35
      Obcokrajowiec i Marsjanin nie mający pojęcia o polskim bajzlu pomysli sobie po
      przeczytaniu tej kryptoreklamy Tuska i jego POsrańców, że w zasadzie wszystko
      jest ok i niedługo będzie całkiem nieżle. Ludzie jąkały wykazali się
      nadzwyczajną wręcz delikatnością i stronniczością oceny rządu Tuska, który NIC
      nie zrobił w ciągu 100 dni tzw. swoich prac. Miał być CUD. Tusk został premierem
      obiecując CUD! To szalenie ważne, żeby to podkreślić! A ten CUD to jest
      administrowanie na bardzo podstawowym poziomie i tylko administrowanie bajzlem
      urzędniczym. Kraj leci na pijanym autopilocie a Tuskowi wydaje się, że go
      świetnie prowadzi. Brednie o zmniejszeniu administracji publicznej podchodzą już
      pod propagandę goebelsowską. Symbolem taniego państwa niech będzie mianowanie
      vicemarszałkiem Niesiołowskiego, albo koleś-land w krainie bufetowej. Tutaj nie
      trzeba komentarza. Brednie o inicjatywie POsrańców w sprawie budowy 3tys. km.
      autostrad trudno nawet komentować. Jeżeli nawet coś drgnie ( chyba, że psu na
      mrozie) to i tak będzie to najwyżej zasługa zespołowa wszystkich partaczy,
      którzy rządzili tym zadupiem przez ostatnie 20 lat. No i emigracja! Czy warto
      nawet komentować?

Gazeta, w niektórych środowiskach lewicy i prawicy nazywana pod poetycko jako
      ,,Żydy" (patrz: gadka Oleksego z Gudzowatym przy wódzie) po raz kolejny
      udowadnia po czyjej jest stronie i co jest warta jako wolne medium.

100 dni rządów Tuska to sto dni na śmietniku. Na szczęście ten koleś i jego
      klakierzy będą wspomnieniem w historii Polski równie ważnym jak wielka epoka
      rządów Babiucha. Czym szybciej o tym old boyu z kaszub zapomnimy tym lepiej. A
      razem z nim życzyłbym sobie odejścia tych dwóch kaczych pokrak. Nie jest
      tajemnicą, że spór Tuska z kaczorami to igrzyska cwaniaków dla głupich -
      sztuczny konflikt między tymi miernotami, ltóry wzajemnie nabija im punkty i
      pozwala pasożytować na tkance naszego narodu. Dzień w którym te dwa partery i
      sepleniący old boy dołączą do Millera, Giertycha i Leppera będzie jednym z
      najszczęśliwszych dni w dziejach Polski. Oby tylko nie zapomnieli o tych chamach
      bez krawata z pawlakowa.
      • grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:45
        pl2512 napisała:
        > Miał być CUD. Tusk został premierem
        > obiecując CUD! To szalenie ważne, żeby to podkreślić!

I uwierzyłaś w to? Gratulacje!!!
        • flash3r Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:49
          Jak dziś pamiętam hasło "Polska zasługuje na swój cud gospodarczy" oraz
          zapewnienia her Tuska że "musimy w to uwierzyć" i jak widać 44% Polaków uwierzyło ;)
          • grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 12:57
            Polacy nie głosowali ZA cudem, głosowali PRZECIW PISowi.
            • flash3r Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:12
              To też, ale przecież mogli przeciw PiS głosować na komuchów z LiD'u. Wygrali ci
              co obiecali więcej.
              • grundol1 Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 15:16
                flash3r napisał:
                > To też, ale przecież mogli przeciw PiS głosować na komuchów z LiD'u. > Wygrali
                cico obiecali więcej.

Nie, wygrali Ci, których bardziej atakował PIS i których wybrał sobie na
                głównych wrogów.
      • szoszan Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:04
        pl2512 napisała:

A nie masz wrażenia,że w Twoim i dyskutujacych tutaj myśleniu jest
        za dużo medialnych kalek, że większość daje sobie wkręcić myslowe
        schematy serwowane przez opiniotwórcze media? Jestem wyborcą PO,
        uważam, że pani Hall i p.Pitera to najsłabsze merytorycznie i
        intelektualnie ogniwa tego rządu, ale nie dam sobie wkręcić,że
        dziennikarze i publicyści znaja się lepiej na edukacji służbie
        zdrowia, podatkach czy kwotach mlecznych i cenie gazu. Natomiast
        zgodzę się z Tobą, że te całe oceny 100 czy 1000 dni jakiegokolwiek
        rządu to jedynie medialne igrzyska cwaniaków dla głupich, bo w końcu
        ludzie muszą jakoś skanalizować swoą frusrację.
        • szoszan Re: Zdumiewająco zbalansowany i delikatny ten art 24.02.08, 13:06
          Oczywiście miało być "frusTRacje"
    • yarecki21 Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 12:44
      "Jak zapowiadano, tak jest: w końcu zaczęliśmy negocjować, a nie tylko się
      zgadzać, ze Stanami Zjednoczonymi, a także m.in. rozmawiać z Niemcami (gdzie
      Tusk odbył swoją pierwszą wizytę zagraniczną)..."

Tusk pierwszą wizytę odbył na Litwę a nie do Niemiec!
    • antoni99 Sto dni Tuska 24.02.08, 12:47
      sto dni urlopu to mają tylko nauczyciele, czas rządowi zabrać się do pracy ,
      może nie ciężkiej ale ... Proszę wyślijcie stażystów ( zdolnych ) do krajów
      demokratycznych, by podejrzeć u nich jak to jest, że są biedniejsi od nas a
      żyje im się 6 - 10 razy lepiej ! Niech podejrzą ten cud i podpowiedzą jak go
      osiągnąć Panu Premierowi. Bo juz zaczynają punktowac do dołu i ...nowe wybory za
      lat 2 !!!!!! Polska jest najbogatszym krajem świata, ale za kilka lat
      dewastacji jego struktur stoczymy się oj daleko, daleko w dół mw rankingach !
    • amanasunta Zeby polskie ludzie taplali sie w cudzie:)))) 24.02.08, 12:50
      Donald marzy:)))
    • kosmiczny_swir UBekistan,Kaczystan, Tuskistan a kiedy normalność? 24.02.08, 13:08
      Cały problem Polski polega na tym, że zmieniają się nazwy partii politycznych a
      nie zmieniają się ludzie. Kaczyński był juz raz szefem NIK-u, Tusk był w KLD, ci
      ludzie już naprawdę długo są w polityce i do tej pory nic nie zrobili. Jaka jest
      szansa że teraz zrobią coś dobrze? Bliska zeru. Nie wypowiadam się już o
      ludziach z leiwcy bo ci robili bagno przez 50 lat. Polska inteligencja wreszczie
      musi wziąść się za politykę. Polska młodież też. Nie można odrwacać się plecami
      do polityki bo wtedy rządzą nami tacy ludzie jak Miller, Kaczyński albo Tusk.
      Całą tójkę należałoby oddelegować gdzieś daleko. A najlepiej używać ich jako
      dywersantów. Ale broń boże w naszych władzach.
      • hrabia-monte-christo .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow............ 24.02.08, 13:41
        banda nierobow - a Herr Thuske zapowiada,ze tak wlasnie ma byc - i ze jeszcze
        bardziej sie bedzie lenil
        • prof.gamon0 Tusk: Nie obiecywałem, że wszystkim będzie lepiej 24.02.08, 15:23
          :)))
          • mirmat1 Zasłużone podziekowania Tuska za bałwochwałstwo a 24.02.08, 15:29
            ....nie krytycyzm “mediow”
            prof.gamon0 napisał:

> Tusk: Nie obiecywałem, że wszystkim będzie lepiej:)))
            M:Wzorzec polsko-jezycznych propagadzistow, Goebells powiadal –
            klamstwo powtarzane stokronie, uznane zostaje jako prawda. Jak
            widac, ta zasada wprowadzanaz zelazna konsekwencja przez wydawane w
            jezyku polskim obce konglomeraty medialne, zaczyna przynosic efekty
            nawet na jak sie wydawalo udopornionym na lgarstwa Polskim
            spoleczenstwu. Dlatego podziekowania (choc powinny byc obustronne)
            jakie wyrazil Tusk “mediom” w dzisiejszym przemowieniu sa jedynym
            szczerym wyznaniem naszego “wilka z bajki”. Co zabrzmialo
            nieszczerze w ustach Tuska, to uznanie …”krytycyzmu” w “mediach”. Po
            wygranych wyborach 2007, natezenie bałwochwałstwa wobec
            PostKomunistow i wulgarnych atakow wobec Patriotow w polsko-
            jezycznych gadzinowkach i szczekaczkach przeszlo dotychczasowy
            poziom tolerancji normalnego umyslu. I zgodnie z oczekiwaniami,
            poziom poparcia dla Tuska w sondazach organizowanych przez
            te “media” siega obecnie poparcia tow. Gierka w okresie
            jego “chwaly”.
            Oczywiscie w “cuda” Tuska i jego POstKomunistow nie wierzy rynek
            papierow wartosciowych gdzie kalkulacje przeprowadza sie bazujac na
            realiach przewidujac konsekwencje “cudow” za kilka lat a nie jak
            wygladaja obietnice obecnie na papierze. Jak wiadomo, na poczatku
            tego roku Gieldy swiatowe zanotowaly tompniecie ale zadna giedla na
            swiecie nie doznala takiej masakry ( w skali % ) jak Warszawska
            Gielda Papierow Watrosciowych:
            Don't crash amid turmoil, Updated: 2008-01-20 06:05:18

money.canoe.ca/Columnists/Leatherdale/2008/01/20/4784735-sun.html

Jak widac, eksperci ekonomiczni wiedza cos co “media” na uslugach
            PostKomunistow nie chca ujawnic: “krol” Tusk jest nagi.
            • 4krzych1 "Parada łgarzy" trwa... Tusku, Pitera, Chlebowski 24.02.08, 16:07
              Dziwne, że nie obiecał wyzwolenia Górnego Śląska, Kaszub oraz Warmii
              i Mazur...
        • guru133 Re: .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow........ 24.02.08, 16:05
          hrabia-monte-christo napisał:

> banda nierobow - a Herr Thuske zapowiada,ze tak wlasnie ma byc - i ze jeszcze
          > bardziej sie bedzie lenil
          Pisz tak dalej, to przysporzysz Tuskowi jeszcze więcej zwolenników, bo ludzie
          mają już dość chamstwa i bezczelności charakteryzujących środowisko PiS-u.
          Dopóki przywódcą PiS-u będzie chory na absolutną władze Kaczyński a swoimi
          knajackimi postami i wypowiedziami będziesz wspierał go ty i tobie podobni,
          poparcie dla Tuska będzie rosło:)
          • sympatyklewicy Re: .......(NIE)rzad Pacholkow Oligarchow........ 24.02.08, 16:44
            guru133 napisał:

> Pisz tak dalej, to przysporzysz Tuskowi jeszcze więcej
            > zwolenników,
            jeżeli tylko to przysparza Tuskowi zwolenników to bardzo śliski
            grunt ...
      • eres39 Jedynym lekiem na uzdrowienie Polski , jest ... 24.02.08, 16:27
        import politykow , a raczej menadzerow / na wzor Leo
        B. /Historia uczy nas , ze jako narod , nie jestesmy wstanie
        samodzielnie kierowac krajem .Mielismy rozbiory , potem rzadzila
        nami Moskwa , a teraz Bruksela. Nie jestem zwolennikiem
        Unii , ale jesli juz w niej jestesmy , to blagam parlament
        europejski , o rozwiazanie naszego sejmu . Niech rzadza nami
        z Brukseli .
      • 1jacek-rozan Re: UBekistan,Kaczystan, Tuskistan a kiedy normal 24.02.08, 16:48
        Kosmiczny świr ty jedz do Choroszczy pod Białymstokiem się przebadaj na nogi bo już głomy to ci nikt nie uratuje!Chyba za dużo oglądasz telewizji bo masz dziwne wypowiedzi?I jak nie masz pojęcia w którą stronę idziesz to posłuchaj tuch co trochę przeżyli.Szkoda mi takich ludzi jak ty którzy są podatni na sugestię?!Gdzie ty się stołujesz z ta głową???! www.bloguez.com/POLSKA/,
        www.tusk.watch.pl
    • taxal nawet nie ma gdzie sie turysta wysikac 24.02.08, 13:31
      taka Polska...syf
    • marcelam Czy już staniały jabłka? 24.02.08, 13:32
      Aby się wyło lepiej. Wszystkim
    • hrabia-monte-christo ....program PO=krecenie lodow..................... 24.02.08, 13:46
      Sawicka wszystko wylozyla na stol w przyplywie szczerosci
      • marcin1122331 Tusek po expoze jedzie do papieza, 24.02.08, 13:49
        chce sie poskarzyc , bo juz za mniejsze cuda byli oglaszani swieci.
      • qte_r Rządzić tym bałaganem trudna rzecz................ 24.02.08, 13:57
        W sumie rola premiera to dobór najlepszych ludzi jacy są dostępni w kraju (ew z
        importu) - selekcja rad specjalistów i następnie podejmowanie decyzji w jakim
        kierunku iść .
        Oceniałbym to co zrobili na 3++ .
        A cud to będzie można ocenić po 4 latach a nawet i dłużej.....
        • marcin1122331 Czy zaczal juz lac wode??mialo byc o 14,00 24.02.08, 14:02
          • wet3 Sto dni rzadu Tuska 24.02.08, 14:23
            Politycznie poprawne media wychodza ze skory aby zatuszowac
            beznadziejna nieporadnosc rzadu Tuska, ktory poza namietnym
            zwalczaniem PiS nie zrobil doslownie NIC!!! Zas sytuacja gospodarki
            w kraju dramatycznie sie pogarsza a bezeobocie rosnie. Na dodatek
            mowia o wprowadzeniu podatku liniowego, ktory najsilnej uderzy w
            najbiedniejsza czesc spoleczenstwa!
            Kaza na przy tym ocenic ministrow tego rzadu. Przeciez niesposob
            jest tu wystawic jakakolwiek ocene, bo oni wszyscy, poczynajac od
            Pitery poprzez Cwiakalskiego i innych a konczac na Sikorskim sa
            najzwyklejszymi nieudacznimkami.
    • marcin1122331 Ciekawe czy kaczki poplywaja w tej wodzie? 24.02.08, 14:28
    • adam_l27 To jest obiektywne dziennikarstwo ?? 24.02.08, 14:29
      Takie gazety to chyba na Kubie wydają.
    • profet Sto dni Tuska-nieuczciwe porównania 24.02.08, 14:39
      Nie wspomnę już o stronniczości artykułu (żadna nowość) - bo według
      mnie niskie obecnie poparcie dla opozycji wynika z tego, że Tusk i
      jego rząd zajmuje się głównie atakowaniem opozycji zamiast
      rządzeniem. Ale już szczytem jest porównanie poparć 2 rządów -
      Kaczyńskiego i Tuska, a mianowicie dlatego, że Kaczyński powołał
      rząd już po jakimś czasie od wyborów. Natomiast Tusk ma rząd, który
      jeszcze korzysta z fali poparcia po wygranych wyborach. Ale Gazeta
      to przecież specjalistka od PR "różowych" :/
    • ihateschool ceny prądu i gazu 24.02.08, 14:46
      jeśli pójdą o kilkadziesiąt procent do góry ja jabo wyborca PO będę
      czuł się wydymany w odbyt
    • palikotek Dobry towarzysz Tusk.. pieprzy jak Gierek 24.02.08, 14:49
      DNO!
      • grundol1 Lepszy Gierek cz Gomułka? 24.02.08, 15:43
    • allspice Sto dni Tuska 24.02.08, 15:02
      To bardzo dobry krok w kierunku przyjaznego państwa dla obywateli.
      I to jest w tej chwili najwiekszą wartością.
      • marcin1122331 Krok to to miara dlugosci, ale czego,gadki? 24.02.08, 15:03
    • prof.gamon0 Tusk, mordo ty nasza, znowu wciskasz ludowi kit... 24.02.08, 15:18
      :)))
      • guru133 Re: Tusk, mordo ty nasza, znowu wciskasz ludowi k 24.02.08, 16:07
        prof.gamon0 napisał:

> :)))
        Kartofelku w garniturze, czy nie potrafisz wyjść poza instrukcję, którą
        otrzymałes od naczelnego kartofla?:))
    • wodnik38 Sto dni Tuska 24.02.08, 15:37
      Aż ciśnie się na usta słowo k...., bo przyszła nowa miotła i wydaje
      jej się, że trzeba grzebać w systemie oświaty. Co ekipa, to przede
      wszystkim poprawianie oświaty. Tak, jakby nic innego nie potrafili.
      A ponadto, Tusk zapowiedział, że nie będzie wprowadzania nowego
      prawa-tworzenia nowych ustaw - jasne, najlepiej działać bezprawnie.
      • fation Re: Sto dni Tuska 24.02.08, 15:40
        taaa bo oni szkoły tylko pokończyli nic innego nie znają ;) dla nich życie to
        szkoła i partia :D
    • anna-76 Sto dni Tuska 24.02.08, 15:47
      pr,pr,pr...
      pl.youtube.com/watch?v=rERSXagSvrI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka