wujaszek_joe 09.09.09, 07:09 przerażający staruch wyjęty żywcem z przygłupiego horroru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mozart Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 07:21 Obawiam sie, ze tej szarej eminencji nikt niczego nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 09:58 Skoro o tym czytamy, to znaczy że 200.000USD to za mało dla osób spod znaku "bozia, honorarium, ojczyzna". Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 10:25 spam_box napisała: > Skoro o tym czytamy, to znaczy że 200.000USD to za mało dla osób > spod znaku "bozia, honorarium, ojczyzna". Ojczulkowie przy apetycie na doczesne życie! Przyjęcie rasowe ojca Redyka i sługi Chińczyka.. „Rząd rasistowski, bez demokracji”. Ja o pieniądze chcę demonstracji. Radiomaryja robię z Chińczyka. Niech będzie z niego jakaś praktyka. Będziesz kucharzem w naszej rozgłośni. „Gó-Wno” z koszernym, tak są nieznośni. Podziwia ojciec smak tej potrawy. Skąd pyszne mięsko wielce ciekawy. Z czego zrobiłeś pyszną potrawkę? „Czipsy ja dostać” za małą stawkę. Jakże ty z chipsów możesz zrobić mięsko? „No, trzi psy” zabić, to jest sprawą męską. „Pies ścieka i obszczymurek ścieka, duzi problem na glowe czlowieka”. Próbka salcesonu „toruńskiego”, tak podobnego do brunszwickiego. Z Urugwaju masarza Hermana, wędlinka sekcie tak dobrze znana. Zajada Chińczyk krwisty salceson. Wsuwa ojczulek wielce uniesion. Pyta, krew i ciało jego z czego? Salceson z mięska całkiem młodego. Ja tutaj widzę krew i serduszko. Tu również musi być świńskie uszko. Herman oburzony, jakie świńskie? Salcison, salceson, to kretyńskie. Przecież Salci son, krew i ciało jego, i to koniecznie z rodu żydowskiego! Sam ojciec mówił bydło, bydło, świnie. U nas mówimy tak o Indianinie. Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 07:26 Kobylański to dobry człowiek bo jest bogaty i płaci na Radio Maryja. I to powinno wystarczyć. To, że jest zwykłą świnią nie powinno nikogo interesować. Złe oceny mogą go skłonić do wycofania się z fundowania o. Rydzyka i tragedia gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 07:26 "Gazeta" spytała o to Lecha Wałęsę. - Nie potwierdzam i nie zaprzeczam - odpowiedział. Nie dostał jeszcze odpowiednich instrukcji od oficera prowadzącego, albo nie wykuł jeszcze na pamięć co ma konkretnie 'doskonale pamiętać'. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 07:53 Porządni ludzie to już tylko na wsi i tam należy szukać kandydatów na urzędy. Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 08:13 aekielski napisał: > Porządni ludzie to już tylko na wsi i tam należy szukać kandydatów na urzędy. Wybacz ale się z Tobą nie zgodzę. Czytałem kiedyś w Niemczech pamiętnik komisarza R. - szefa żandarmów malego , wielkopolskiego miasteczka w okresie okupacji. Chłopi nagminnie donosili na siebie ( nielegalny ubój, żarna ) a zakapowani sąsiedzi najczęściej trafiali całymi rodzinami do obozów koncentracyjnych. Nie to jest straszne- ale motywy jakimi się Ci chłopi kierowali- najczęściej był to kawałek pola lub łąki których się potem domagali od wladz niemieckich. To także jest prawda o naszym narodzie ale jakoś się milczy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
fuchsgs Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 08:03 Śmiechu warte po prawie 15 latach przypomniał sobie dziad jeden.... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k * GW przeszkadzaja kapusie ? dziwne * 09.09.09, 08:05 czekamy teraz na artykul o tym na kogo kapowal platny kapus UB Stefan Szechter - Michnik, czyli brat nadredaktora a moze Kobylanski to taki sam bidulek jak wasz redakcyjny kapus Maleszka, moze nad nim tez swie pouzalacie Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb "prawie" to samo. 09.09.09, 09:09 malgoska_k napisała: > czekamy teraz na artykul o tym na kogo kapowal platny kapus UB > Stefan Szechter - Michnik, czyli brat nadredaktora Brat, mówisz... To "prawie" to samo. A Kobylański podpadł nie tylko Wyborczej. Polsat i Rzeczpospolita też go ścigają. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 09:18 "Dziwne" - ilekroć okazuje się że ktoś z tzw. "prawicy" nie jest taki piękny jakby "prawica" tego chciała natychmiast zaczyna się wyciągać Szechtera i Maleszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 09:30 Co ma do tego prawica i lewica? Chodzi o to, że GW ściga wściekle jednych, całkowicie przymykając oko na innych, robiących dokładnie to samo. Nie kto inny, tylko sam Adam Michnik gardłował w Sejmie broniąc wysokich emerytur dla UB-eków, i głosował przeciw ich odebraniu. To Michnik nazwał Kiszczaka człowiekiem honoru i wystąpił z inicjatywą pełnej amnestii dla twórców stanu wojennego. To Michnik broni wszystkich kapusiów z czasów PRL, wściekle sprzeciwiając sie jakimkolwiek próbom rozliczenia tego okresu. I ten sam Michnik ściga Kobylańskiego... czy to nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio i w końcu to Kaczyński podpisał dwie lojalki 09.09.09, 09:31 a teraz jest "prawicą" buhehehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 10:01 1. Dziwne jest to że takie "wnioski" pojawiają się ilekroć swojacy są zagrożeni. Jakoś zero postów na temat Kobylańskiego i jego nagannego postępowania tylko "zatroskanie się" postępowaniem Michnika. Więc wygląda że jest to typowa projekcja - to co się Michnikowi przypisuje wyłazi właśnie z Was szanowni "zatroskani". 2. Co do oskarżeń wobec Michnika. Wszystko "pięknie ładnie" gdyby były prawdą. Jednak nie bardzo są. Dokłądniej są sprytnie podanymi półprawdami które jak wiadomo są całym kłamstwem. "sam Adam Michnik gardłował w Sejmie broniąc wysokich emerytur dla UB-eków, i głosował przeciw ich odebraniu" <- możesz przypomnieć kiedy? Jakiś link do dokumentów sejmowych? Możesz też przypomnieć JAK to motywowała? No przedstawa CAŁĄ prawdę na ten temat a nie tylko "hasełko". "Michnik nazwał Kiszczaka człowiekiem honoru" - no a potem to odwołał. No ale o tym już nie warto napisać? Za co go tak nazwał tez już nie pamiętasz? A może jednak wolałbyć by Kiszcak NIE okazał się w jednej konkretnej sprawie człowiekiem honoru i po niekorzystnych dla władz wynikach wyborów w '89 złamał ustalenia Okrągłego Stołu? Kaczyński by tak zrobił - gwarantuje Ci to - tak jak łamał wszelkie ustalenia z PO czy Samoobroną i LPRem. "Wystąpił z inicjatywą pełnej amnestii dla twórców stanu wojennego" może szczegóły? Gdzie wystąpł? Jak? Co miała ta amnestia obejmować? Kogo miała obejmować? "To Michnik broni wszystkich kapusiów z czasów PRL" Wszelkich? Czy tylko szczególnych? Tych których kapusiostwo wynikałao z różnych nacisków SB? Ale kolega zapewne na tyle nieletni by niepamiętać jak wtedy było. "wściekle sprzeciwiając sie jakimkolwiek próbom rozliczenia tego okresu." - no następna ciekawostka. No chyba że chodzi o newspeach - nowomowę - "rozliczenie" rozumiane nie jako podsumowanie/zrozumienie tamtych czasów i postępowań ludzi tylko wieszanie wszystkich niewygodnych używając czasy PRLu jako pretekstu. No to wtedy zgoda. Czemuś takiemu się sprzeciwia. tyle że robi to wyłącznie tak jak może - pisząc swoje artykuły. To dość "ciężka" broń skoro inni nie potrafią się jej sprzeciwić. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 10:43 ad 1. Dziwne jest to że takie "wnioski" pojawiają się ilekroć swojacy są zagrożeni. Wypraszam sobie. Kobylańskiego uważam za kanalię. ad 2. Co do oskarżeń wobec Michnika. Wszystko "pięknie ładnie" gdyby były prawdą. Niestety, są całą stuprocentową prawdą.(patrz niżej) ad 3."sam Adam Michnik gardłował w Sejmie broniąc wysokich emerytur dla UB-eków, i głosował przeciw ich odebraniu" możesz przypomnieć kiedy? Jakiś link do dokumentów sejmowych? Możesz też przypomnieć JAK to motywował? W dniu 27 kwietnia 1990 roku Michnik jako poseł wystąpił przeciwko przeciwko odebraniu przywilejów emerytalnych byłym ubekom, a następnie głosował przeciwko rządowemu projektowi ustawy (Stenogram 28 posiedzenia Sejmu z dnia 27 kwietnia 1990 roku. Dyskusja nad projektami ustaw o zmianie ustaw; o zaopatrzeniu emerytalnym; o zaopatrzeniu emerytalnym pracowników i ich rodzin oraz projektem uchwały, kol. 266-267; załącznik f) A co za różnica, jak to motywował? Na pewno szlachetnie. Nie mówił - "mój brat był stalinowskim oprawcą, tatuś był szpiegiem NKWD, sam też jestem czerwony, tylko trochę z nimi poprztykałem w 1968 roku, więc domagam się dla UBieków wysokich emerytur i basta". Ale co z tego? ad "Michnik nazwał Kiszczaka człowiekiem honoru" - no a potem to odwołał. Ale nazwał! ad "Wystąpił z inicjatywą pełnej amnestii dla twórców stanu wojennego" może szczegóły? Gdzie wystąpł? Jak? Co miała ta amnestia obejmować? Kogo miała obejmować? Poczytaj w WIKI - nie chce mi się wyszukiwać. ad "To Michnik broni wszystkich kapusiów z czasów PRL" Wszelkich? Czy tylko szczególnych? Tych których kapusiostwo wynikałao z różnych > nacisków SB? Ale kolega zapewne na tyle nieletni by niepamiętać jak wtedy było. Lat mam wystarczająco dużo, aby pamiętać doskonale. I co to za argument? A Maleszka był nie mniej umoczony w śmierć Pyjasa niż Kobylański w tych Żydów... Nie było jak dotąd kapusia, którego Michnik by nie bronił. Nieważne czy Damięcki, Maleszka, Wołoszański, Niezabitowska, Hejmo... Wyborcza murem stoi za wszystkimi. "wściekle sprzeciwiając sie jakimkolwiek próbom rozliczenia tego okresu Wystarczy poczytać artykuły w GW. Jest ich mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 11:50 > ad 1. Dziwne jest to że takie "wnioski" pojawiają się ilekroć > swojacy są zagrożeni. > Wypraszam sobie. Kobylańskiego uważam za kanalię. Taaak? a to ciekawe... bardzo ciekawe... Zobacz ten post: forum.gazeta.pl/forum/w,904,100023218,100027294,Re_w_artykule_masz.html No widzisz kiedy go napisałem? I co? Ile jest Twoich postów w wątku przeciwko Kobylańskiemu? Gdzie Twój wyraz traktowania go jako kanalii? Łyso Ci teraz? Jak twierdzisz że go tak traktujesz to go tak traktuj bo teraz takie deklaracje wyglądaja średniowiarygodnie. > ad 2. Co do oskarżeń wobec Michnika. Wszystko "pięknie ładnie" > gdyby były prawdą. > Niestety, są całą stuprocentową prawdą.(patrz niżej) Stuprocentową półprawdą - patrz niżej. > ad 3."sam Adam Michnik gardłował w Sejmie broniąc wysokich > emerytur dla UB-eków, i głosował przeciw ich odebraniu" możesz > przypomnieć kiedy? Jakiś link do dokumentów sejmowych? Możesz też > przypomnieć JAK to motywował? > W dniu 27 kwietnia 1990 roku Michnik jako poseł wystąpił przeciwko > przeciwko odebraniu przywilejów emerytalnych byłym ubekom, a > następnie głosował przeciwko rządowemu projektowi ustawy > (Stenogram 28 posiedzenia Sejmu z dnia 27 kwietnia 1990 roku. > Dyskusja nad projektami ustaw o zmianie ustaw; o zaopatrzeniu > emerytalnym; o zaopatrzeniu emerytalnym pracowników i ich rodzin > oraz projektem uchwały, kol. 266-267; załącznik f) No brawo. I pojawia się krążacy po necie lapsus bez jakiegoś linku. A może byś sprawdził czy faktycznie taki stenogram istnieje? Kiedyś np wszyscy powtarzali że mucha ma 4 nogi bo tak jakiś guru napisał. > A co za różnica, jak to motywował? Na pewno szlachetnie. Nie > mówił -> "mój brat był stalinowskim oprawcą, tatuś był szpiegiem > NKWD, sam też jestem czerwony, tylko trochę z nimi poprztykałem w > 1968 roku, więc domagam się dla UBieków wysokich emerytur i > basta". Ale co z tego? No własnie. I wychodzi z tego że g*** wiesz o Michniku. G** wiesz też o pomysłach niektórych osób, g*** wiesz o prawie. Ano niektórym marzy się komuna na odwrót. Jak kiedyś za komuny można było "uznawać winnym" ot tak jednym głosowaniem stosując odpowiedzialność zbiorową różnych ludzi, tak samo się marzy to dzisiaj niektórym. Piperzyć tam sądy i sprawdzanie czy ktoś popełniał przestępstwo czy nie. zatrudniony w "złym" miejscu to trzeba go uznać winnym. Nawet jak był tam tylko "kserografistą" jak niejaki Zyzak > ad "Michnik nazwał Kiszczaka człowiekiem honoru" - no a potem to > odwołał. > Ale nazwał! No i mamy typową półprawdę. "Nazawał" - nie ważne za co, nie ważne że uznał że przesadził - nazwał i już. > ad "Wystąpił z inicjatywą pełnej amnestii dla twórców stanu > wojennego" może szczegóły? Gdzie wystąpł? Jak? Co miała ta > amnestia obejmować? Kogo miała obejmować? > Poczytaj w WIKI - nie chce mi się wyszukiwać. Ok. Czyli Ty masz "swoją" prawdę i to ci wystarczy. Nawet jakby miała się okazać g*** prawdą to "nie chce mi się wyszukiwać". Może tak byś "raczył" przeczytać o co Michnikowi chodziło? Masz w wiki linki. Wystarczy "chcieć". > ad "To Michnik broni wszystkich kapusiów z czasów PRL" Wszelkich? > Czy tylko szczególnych? Tych których kapusiostwo wynikałao z > różnych nacisków SB? Ale kolega zapewne na tyle nieletni by > niepamiętać jak wtedy było. > > Lat mam wystarczająco dużo, aby pamiętać doskonale. I co to za > argument? Tak? Czyli jednak pamięta że nie wszyscy dobrowolnie kapowali? Że róznie to bywało? > A Maleszka był nie mniej umoczony w śmierć Pyjasa niż Kobylański w > tych Żydów... Nie było jak dotąd kapusia, którego Michnik by nie > bronił. Nieważne czy Damięcki, Maleszka, Wołoszański, > Niezabitowska, Hejmo... Wyborcza murem stoi za wszystkimi. Och tak mało w Polsce było kapusiów? I wszyscy kapowali z tego samego powodu? A gdzie Ci znikła Gilowska? A gdzie Wielgus? A może powiesz na kogo nakapował Wołoszański? No i czy "pisanie o kimś" to od razu obrona? Ot tak pare różnych przypadków wyrwanych z kontekstu i już ogólna teza? > "wściekle sprzeciwiając sie jakimkolwiek próbom rozliczenia tego > okresu > Wystarczy poczytać artykuły w GW. Jest ich mnóstwo. No właśnie "wystarczy" tylko że Ty ich nie czytałeś i nie chcesz czytać. Jakbyś zechciał to byś się dowiedział że "rozliczenie" to niekoniecznie karanie. Czasem można od niego odstąpić - jednak rozliczenia od zrozumienia i poznania nie można oddzielić. Zrozumiał byś też że czasy komuny się skończyły już nie można, a przynajmniej nie powinno się karać ludzi bez sądu. Niestety homosovieticus udających dziś prawicę i chrześcijan mocno brakuje i chrześcijańskiej miłości i prawicowego poszanowania dla prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 13:50 ad 1 ?????? Nie rozumiem kolegi. Napisałem, że Kobylańskiego uważam za kanalię. Co jeszcze więcej miałbym zrobić, aby kolega był usatysfakcjonowany??? ad 2 i 3 Zdaje się, że kolega hołduje zasadzie - "jeżeli fakty przeczą moim tezom, to tym gorzej dla faktów". Zasada w dechę, tylko że nie bardzo mam ochotę dyskotować z kolegą. Fakty są faktami. Michnik bronił SB-ków. I broni ich nadal. Pan Maleszka był chroniony przez Michnika przez dobrych kilka lat. To następny fakt.... Wołoszański,. obrzydliwa SB-cka wtyka, również. Pamiętam doskonale pierwsze programy Wołoszańskiego w TV. Straszenie bombą neutronową, straszenie NATO. Od tego zaczynał karierę Wołoszański - i jestem wystarczająco stary, by to pamiętać, kolego. ad "Piperzyć tam sądy i sprawdzanie czy ktoś popełniał przestępstwo czy nie." NO WŁAŚNIE!!! Albo tak, albo śmak. Sądy nie znalazły nic u Kobylańskiego. Ale Gazeta uważa go sk..syna. Dlaczego? Bo był kapusiem i donosicielem, tak? Ok, to dlaczego Maleszka i Wołoszański są fajni ludzie dla Gazety? Też są kapusiami. "Jakbyś zechciał to byś się dowiedział że "rozliczenie" to > niekoniecznie karanie. Czasem można od niego odstąpić - jednak > rozliczenia od zrozumienia i poznania nie można oddzielić. Zrozumiał > byś też że czasy komuny się skończyły już nie można, a przynajmniej > nie powinno się karać ludzi bez sądu. Niestety homosovieticus > udających dziś prawicę i chrześcijan mocno brakuje i > chrześcijańskiej miłości i prawicowego poszanowania dla prawa." NO WŁAŚNIE!!! Dlaczego Kobylański w takim razie to drań? Dlaczego to wszystko co napisałeś wyżej, jego nie dotyczy? Dlaczego wybaczenie i domniemanie niewinności obejmuje tylko kapusiów SB, a nie obejmuje kapusi do gestapo? Odpowiedź jest prosta. Dla GW - SB to swoi ludzie. Ludzie honoru. Donosić do nich - to nic takiego. Im należą się wysokie emerytury. Takie są fakty, kolego - i nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 15:07 > ad 1 ?????? > Nie rozumiem kolegi. Napisałem, że Kobylańskiego uważam za > kanalię. > Co jeszcze więcej miałbym zrobić, aby kolega był > usatysfakcjonowany??? Och wielu ludzi np twierdzi że brzydzi się złodziejstwem czy donosicielstwem ale namiętnie kradnie i donosi. Sama deklaracja to mało. To musi być jeszcze po człowieku widać. Po Tobie tego niestety NIE widać (tzn twojego stosunku do Kobylańskiego). Licząc energię wkładaną przez Ciebie w krytykowanie Michnika i Kobylańskiego to jak myślisz którym z nich bardziej się brzydzisz? > ad 2 i 3 Zdaje się, że kolega hołduje zasadzie - "jeżeli fakty > przeczą moim tezom, to tym gorzej dla faktów". Wręcz przeciwnie. To kolega tego typu postawę prezentuje. Jak starałem się wykazać cała sprawa wygląda jednak "ciut" inaczej. Michnik nie broni SBeków. Michnik broni pewnych pryncypiów, zasad prawnych czy życiowych co w szczególności oznacza i obronę SBeków. "W szczególności" - bo na tej samej zasadzie będzie bronił i inne osoby względem, których chciałby ktoś np zastosować odpowiedzialność zbiorową. Może Cię zaszokuję ale na tej samej zasadzie broniono również SSmanów. Może tu uwazasz inaczej? Że NALEŻY stosować odpowiedzialność zbiorową? Że nie warto poznawać czyjeś losy, decyzje, uwarunkowania zanim się go osądzi? > I broni ich nadal. Pan Maleszka był chroniony przez Michnika przez > dobrych kilka lat. Czy kiedykolwiem Michnik usprawiedliwiał to co Maleszka zrobił? Chronił? A niby jak? Nie pozwalał go osądzić? Czy "ochrona" polegałą tylko na tym że nie pozwolił takim "bohaterom" co to za komuny siedzieli pod mamy pierzyną dziś wykazać odwagę upodlając Maleszkę? Ostatecznie to był ich kolega. Ja też się nie odwracam tyłem jak mój kolega z podstawówki, który trafił za złodziejstwo do więzienia mówi mi na ulicy "dzień dobry", a może Ty się odwracasz w takiej sytuacji? Michnik "tylko" dał Maleszcze mało znaczącą pracę - wszystko. Inna sprawa że jak pokazał program "3 kolegów" z Maleszki taka świnia, że tego nie docenił. No ale to już inna sprawa. > To następny fakt.... Wołoszański,. obrzydliwa SB-cka wtyka, > również. Pamiętam doskonale pierwsze programy Wołoszańskiego w TV. > Straszenie bombą neutronową, straszenie NATO. Od tego zaczynał > karierę Wołoszański - i jestem wystarczająco stary, by to > pamiętać, kolego. Hmmm to najwyraźniej żyłeś w zuuupełnie innej Polsce, w której coś takiego się działo. Zresztą ostatnio spotykam wielu mieszkańców tej alternatywnej krainy. > ad "Piperzyć tam sądy i sprawdzanie czy ktoś popełniał > przestępstwo czy nie." > NO WŁAŚNIE!!! > Albo tak, albo śmak. Sądy nie znalazły nic u Kobylańskiego. Ale No właśnie. Tyle że zdanie dotyczyło zupełnie czego innego nieprawdaż? Chodziło o odpowiedzialność zbiorową, a nie ocenę pojedyńczej osoby. I to jest typowe kłamstwo półprawdy. Napisałem coś takiego? Prawda napisałem - tyle, że Ty kłamiesz nadając temu zdaniu zupełnie inne znaczenie niż miało w mojej wypowiedzi. I tak wyglądają wszystkie Twoje wypowiedzi. > Albo tak, albo śmak. Sądy nie znalazły nic u Kobylańskiego. Ale > Gazeta uważa go sk..syna. Dlaczego? Bo był kapusiem i > donosicielem, tak? Ok, to dlaczego Maleszka i Wołoszański są fajni > ludzie dla Gazety? Też są kapusiami. No i dalszy ciąg półprawd będących kłamstwami. Czy najważniejszym oskarżeniem wobec Kobylańskiego jest to że był kapusiem i donosicielem? Czy to jak się obecnie zachowuje? Czy Wołoszański było oceniany za swoją współpracę ze służbami PRL (Nie SB! następne kłamstewko) czy za swoją działalność dziennikarską? Czy ilość sprzedanych jego książek to oszustwo SB czy jednak wyraz zainteresowania czytelników? Czy jakis historyk negował jego prace? A może Kobylański może się czymś takim pochwalić? > Dlaczego Kobylański w takim razie to drań? Dlaczego to wszystko co > napisałeś wyżej, jego nie dotyczy? Dlaczego wybaczenie i > domniemanie niewinności obejmuje tylko kapusiów SB, a nie obejmuje > kapusi do gestapo? A kto twierdzi, że "nie dotyczy"? Czytałeś np artykuł o Kalksteinie? wyborcza.pl/1,76842,6305515,Kalkstein.html > Odpowiedź jest prosta. > Dla GW - SB to swoi ludzie. Ludzie honoru. Donosić do nich - to > nic takiego. Im należą się wysokie emerytury. > Takie są fakty, kolego - i nic na to nie poradzisz. Odpowiedź jest inna. Nic takiego o czym piszesz nie istnieje. Istnieje tylko Michnik, którego komuniści nienawidzą. Nienawidzili za to że "za komuny" udawadniał że PRL nic nie ma wspólnego z państwem "robotniczym/komunistycznym", a dziś świerzo "nawróconym" na katolicyzm komuchom dowodzi, że nic z zarówno z demokracji jak i chrześcijaństwa nie zrozumieli. Wiesz to nawet jest śmieszne, że komuna upadła, a główni "wrogowie ludu" dalej pozostali tacy sami. Dalej określone grupy nienawidzą Michnika czy sp. Kuronia i Geremka. Dalej straszą "rewizjonistami", "syjonistami" czy np "spekulantami". Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Dałeś sie złapać na metodę Goebbelsa 10.09.09, 06:07 trombozuh napisał: > Wypraszam sobie. Kobylańskiego uważam za kanalię. A niby dlaczego? Na jakiej podstawie? Dlatego, że medialne dziwki wmówiły ci, że to szmalcownik? Dałeś sie złapać na metodę Goebbelsa - "kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się prawdą". Właśnie o to Kobylański podał te łazęgi, w tym Schnepfa i Michnika, do sądu - o rozpowszechnianie (używając wyrażenia drogiego Bronisława) "faktów prasowych". Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman zająłeś się absurdami lub politycznymi wycieczkami 09.09.09, 11:20 a o faktach nie chcesz dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: zająłeś się absurdami lub politycznymi wyciec 09.09.09, 11:51 :) typowa projekcja. Ja postuluje przejście na poziom faktów to sie dowiaduję że to ja tego nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Co ty tu, maaca, znowu kombinujesz? 10.09.09, 07:33 maaac napisał: > 1. Dziwne jest to że takie "wnioski" pojawiają się ilekroć swojacy > są zagrożeni. Po pierwsze - jacy "swojacy"? Wiekszość ludzi zna Kobylańskiego jedynie z prasy, więc naturalnie dziwi ich, że akurat po nim tzw. 'postępowe' media tak jeżdżą, a po różnych 'Maleszkach' - wręcz przeciwnie. Po drugie - dlaczego "zagrożeni"? To Kobylański podał do sądu Sikorskiego, Michnika, Schnepfa i resztę absztyfikantów, a nie oni jego. Po trzecie - dlaczegóż to "dziwne"? Przecież kalizm Wyborczej aż bije w oczy, takie "wnioski" są więc zupełnie naturalną reakcją. Ten kalizm ma zresztą jeszcze drugi, szerszy wymiar - Żydzi swoich szmalcowników i kolaborantów rozgrzeszyli uchwałą knesetu już w 1950r. Dlaczego więc Michnik, Schnepf i inne szuje prześladują człowieka, wobec którego istnieje jedynie bardzo wątłe podejrzenie, rzekome ofiary nie zostały zamordowane, a czyn uległ już dawno przedawnieniu? > Jakoś zero postów na temat Kobylańskiego i jego nagannego > postępowania tylko "zatroskanie się" postępowaniem Michnika. Co ty chrzanisz, jakiego "nagannego postępowania"? Może byś skonkretyzował o co go właściwie oskarżasz, zamiast tych niejasnych aluzji, co maaca? A może boisz się, że i tobie wytoczy proces? Najprawdopodobniej jedyne co Kobylański zrobił to zobowiązał się dostarczyć rodzinie Szenkerów lewe papiery i takie papiery zdobył . To wszystko. Powinno mu się raczej podziękować, więc o czym tu pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Bici Murzyni w Ameryce 09.09.09, 11:09 No ma. Dlatego ze publicyści w swoich sympatiach grupują się po innymi tytułami gazet. Prawicowa prasa nie napisze źle o osobie sympatycznej dla prawicy .. tak samo lewicowa o kimś z lewicy. A że Michnik ściga Kobylańskiego? Słusznie robi. Kobylański powinien odpowiedzieć za to zrobił. I nie zmienia postaci rzeczy fakt, ze być może w innych lub podobnych sprawach Michnik się myli. Zresztą czy Michnik się myli, to też kwestia osobna i nie powinna być łączona z oskarżeniami kobylańskiego o szmalcownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Bici Murzyni w Ameryce 10.09.09, 07:45 foruman napisał: > Kobylański powinien odpowiedzieć za to zrobił. A niby co takiego zrobił? Zanim zaczniesz rzucać wyroki zweryfikuj fakty i upewnij się, że nie są to "fakty prasowe". "W artykule, opisującym zapewne prawdziwe fakty, historia brzmi następująco: Ukrywająca się w aryjskiej części miasta rodzina Szenkerów chciała kupić lepsze papiery. Przez pośredników dotarła do kancelarii adwokackiej Kobylańskiego-seniora, który wraz z synem o takie papiery przyrzekł się postarać. I takie papiery zdobyli! W międzyczasie jednak GeStaPo aresztowało Szenkerów - przy czym nic im nie zrobiło, poza odtransportowaniem do ghetto (!!) Nie wyciągnęło też żadnych konsekwencyj w stosunku do właścicieli mieszkania. P. Kobylański-jr zwrócił się zaś do pośredniczki z żądaniem zapłaty za papiery, które zdobył - i po targach zadowolił się połową umówionej sumy (co wydaje się być uczciwym rozwiązaniem - bo przecież sam musiał za nie zapłacić...). Jedyną przesłanką, że p. Kobylański wydał rodzinę Szenkerów, jest to, że jedna świadkini powiedziała, że w rękach gestapowca widziała papiery przypominające notatki, które robił p. Kobylański. Oczywiście każdy sąd na świecie by taki "dowód" wyśmiał: świadkom różne rzeczy się wydają, ludzie podziemia byli (i słusznie...) bardzo podejrzliwi - ale to nie wystarcza do skazania - a w każdym razie z akt NIE "wynika, że ukrywających się wydał Kobylański". Co najwyżej wynika, że istnieje takie podejrzenie... Dlaczego jednak p. Kobylański zamiast podać Niemcom adres, miałby dawać im spisane przez siebie notatki, które byłyby dowodem przeciwko Niemu - nie mam pojęcia. Nikt normalny by tego nie zrobił. Ale, co najważniejsze: gdyby nawet p. Jan Kobylański rzeczywiście wydał rodzinę Szenkerów w ręce Niemców - to nawet za morderstwo obowiązuje w Polsce przedawnienie po 25 latach, a co dopiero za "spowodowanie zagrożenia życia" (tym bardziej, że nie przyniosło to za sobą skutków śmiertelnych...). Prowadzenie jakiegokolwiek śledztwa na podstawie akt sprzed 50 lat jest więc czystym absurdem i marnowaniem pieniędzy podatnika." Źródło: Mroczne strony "Rzeczpospolitej" - Janusz Korwin-Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: * GW przeszkadzaja kapusie ? dziwne * 09.09.09, 09:58 czemu ma wyborcza o tym pisac? pisze o tym nazistowska prasa Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ale tobie, Prawdziwej Matce Polsce oczywiście 09.09.09, 12:01 nie przeszkadza współpraca twojego ojca Rydzyka z szmalcownikiem Kobylańskim, więc huzia na Józia czyli odwróćmy uwagę od świni współpracującej z faszystami. Chyba twoja matka w grobie się przewraca, jeżeli dochodzą do nie bzdury jakie piszesz i konszachty z łobuzem Rydzykiem, któremu gotowa jesteś wleźć do śmierdzącej dziury i to bez mydła ani innego higienicznego środka. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Kiedy wreszcie ? 09.09.09, 08:11 A kiedy Schnepf oskarzy np.brata Michnika, czemu nie oskarzal Morela, Wolinskiej, Brystrygierowej, Stolzmana, Szechtera itp ? ps. kiedy wreszcie MSZ-tem zaczna zarzadzac Polacy i ambasadorami beda rowniez Polacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
bredfan71 Do polonus3 i podobnych , re: Kiedy wreszcie ? 09.09.09, 11:48 O czym Ty piszesz czlowieku? Niewiarygodny gatunek Ci "polonusi" zza Oceanu.Leczcie sie i moze nie przyznawajcie do bycia Polakami, bo wstyd za was okrutny.Gdzie wy zyjecie? A datki na Radyjo lepiej przeznaczyc na dentyste i fryzjera...aha, a wąsów tez juz tu sie nie nosi... Nie dosc , ze folklor na zewnatrz to jeszcze w glowie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb dekaty z zielonymi wstawkami 09.09.09, 21:58 bredfan71 napisał: > A datki na Radyjo lepiej przeznaczyc na dentyste i > fryzjera... No i weź się ubierz jakoś, Marian. Teraz już nie nosi się dżinsowej kurtki i dźinsów z zielonymi wstawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster po postach dokładnie widać, skąd 09.09.09, 08:18 w Polskę idzie największy jad i nienawiść - z obu Ameryk i Torunia dlaczego nie żyjecie w Polsce, "prawdziwi Polacy", "wielcy patrioci", czemu nie dzielicie ze zwykłymi Polakami zwykłego polskiego życia? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: po postach dokładnie widać, skąd 09.09.09, 10:09 > w Polskę idzie największy jad i nienawiść - z obu Ameryk i Torunia fałszywa skromność, czerska bije obie A. i Toruń na głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 08:19 Może się czepaiam ale szechter tez nie jest nazwiskiem polskim ...ciekawe że różni mieszańcy mogą obrażać prawdziwych Polaków. Polonia to szczególna część Polaków oni są z dala od kraju ale walcza o dobro Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster prawdziwego Polaka poznajesz po nazwisku??? :)))) 09.09.09, 08:21 nareszcie mamy jasny wyróżnik polskości ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Bo Polacy dzielą się na Wielkich i Prawdziwych. 09.09.09, 13:25 Wieli Polak może mieć "nie polskie" nazwisko. Ba może nawet ledwo po polsku dukać, nie być katolikiem, mieć "obce" rysy twarzy i przez całę życie mieszkać poza terytorium Polski. Co innego "prawdziwi" - ci muszą być genetyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 10:03 gen Haller dowódca Legionów tez nie polskie miał nazwisko.. ten francuski kompozytor Chopin tez się panoszy pośród prawdziwych Polaków, a Traugutt szef powstania styczniowego? a Anders? który wyprowadził armie ze Sowietów i walczył z Niemcami? Jestes idiotą albo trollem.. w sumie na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 10:08 > Jestes idiotą albo trollem.. w sumie na jedno wychodzi sam jesteś idiotą... Haller / Chopin i Anders to nie sa polskie nazwiska co nie wyklucza że ww. osoby byli polakami... tak trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 10:54 ręce mi opadły... naprawdę przeczytałeś mojego posta czy tylko cos ci tam w oko wpadlo? Odpowiedz Link Zgłoś
kaspar5 Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 10:15 No błysnąłeś kolego intelektem. LOL:) Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 10:31 Moja rodzina od pokoleń - przynajmniej od Grunwaldu- ma czeskie nazwisko. Może nie byłoby takie złe, gdyby wysiedlono mnie do Prahy - dziedzicznie knedliky a pivo lubię. Z powodu nazwiska kwestionowanie prawa do patriotyzmu? Bo syn kobyły lepszy od jakiegoś sznapsa? Ani z jednym, ani drugim wódki nie piłem, ani "koszernej" ani "polskiej wyborowej". Dyskutanci uciekają jednak od tematu artykułu, który radzę jeszcze raz przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 10.09.09, 19:05 japolak napisała: > Moja rodzina od pokoleń - przynajmniej od Grunwaldu- ma czeskie > nazwisko. Hlawa?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Dzisiaj nie nazwiska a postawa wobec rodzinnego 09.09.09, 12:05 kraju świadczy kto kim jest. A Kobylański, pomimo polskiego nazwiska przynosi Polsce jedynie wstyd. I dziwi mnie że mieniący się patriotami tak gardłują za tym szmalcownikiem. Czyżby świadczyło to o pokrewieństwie poglądu że pecunia non olet? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Dzisiaj nie nazwiska a postawa wobec rodzinne 10.09.09, 19:02 Na jakiej podstawie twierdzisz, że kobylański jest szmalcownikiem? Na podstawie artykułu w jakiejś gadzinówce? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Schnepf to nie polskie nazwisko!!!! 09.09.09, 23:55 danwrc1 napisał: > Może się czepaiam ale szechter tez nie jest nazwiskiem polskim ... Ano nie jest, ale z tego jeszcze nic nie wynika, sporo jest przecież kanalii czysto polskich. Z drugiej strony taki np Mieczysław Moczar naprawdę nazywał się Mikołaj Diomko, a Helena Wolińska - Fajga Mindla Danielak. Z kolei gen. Anders pochodził ze spolszczonej rodziny niemieckiej, a lepszego Polaka ze świecą trzeba by szukać. Ostatecznie liczą się więc postawy i czyny ("poznacie ich po ich owocach"), nie nazwiska - porównaj np Andersa z Wolińską, Moczarem, czy choćby rodziną Szechterów - Michników. Warto mieć jednak na uwadze fakt następujący: "(...) pozostało w Polsce po wojnie ca 100.000 do 300.000 Żydów, obecnie pozostało po emigracjach ponad 50.000 (do 100.000 sprytnych nowobogackich), z czego tylko poniżej 20% przyznaje się do swego pochodzenia. Konieczne jest dodać, że całe szerokie żydowskie kierownictwo MBP [Ministerstwo bezpoeczeństwa Publicznego] zmieniło Żydom w latach 1945/46 dziesiątki tysięcy dowodów osobistych na polsko brzmiące nazwiska, przechowując je w 6 dużych szafach pancernych w pokoju dyrektora gabinetu ministra BP – płk. Ajzen- Andrzejewskiego, szefa komisji zmian nazwisk, do której należała m.in. pani ministrowa Wierbłowska i pani ministrowa Skrzeszewska. Ja te szafy wypchane dokumentami widziałem latem 1945 r. Podobne szafy były w pozostałych wojewódzkich i powiatowych UB. Problem liczebności Żydów istnieje natomiast jakościowo, z racji zajmowania przez nich wielu decydenckich stanowisk w PRL i III RP." (Źródło: ŻYCIE CODZIENNE WARSZAWSKIEGO GETTA - Tadeusz Bednarczyk, str. 6) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.anna.majewska Pozdrowienia dla Kobylańskiego. 09.09.09, 08:27 Sam fakt, że od wielu lat, GW wylewa pomyje na głowę tego człowieka, świadczy o jego przyzwoitości, antykomunistycznych poglądach, patriotyźmie i polskości. Wyroki sądów są zresztą jasne. Nic na Kobylańskiego nie ma, poza pomówieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster o jego "przyzwoitości", "patriotyzmie" i 09.09.09, 08:30 "polskości" świadczy najlepiej to, co wypisuje na stronach usopał, tan cały antysemicki, faszystowski bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: o jego "przyzwoitości", "patriotyzmie" i 09.09.09, 08:46 A co tam wypisuje? "ten cały antysemicki, faszystowski bełkot" to bardzo ogólne stwierdzenie. Czy np. uzycie słowa "Żyd" to już antysemityzm? W takim razie użycie słowa Polak - to 'antypolonizm', Węger - 'antymaziaryzm', itd. Mógłbyś zacytować jakąś antysemicką, faszystowską wypowiedź? Miałbym wtedy materiał porównawczy do okreslenia co jest antysemityzmem, a co nie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster w artykule masz 09.09.09, 09:02 ale zacytuję: "Na dowód przedstawił opinię językoznawców. Wylicza, że na 428 publikacji na internetowych stronach USOPAŁ przynajmniej 316 w części poświęconych jest "problematyce żydowskiej". A słowom "Żyd", "żydostwo" towarzyszą łącznie 1004 epitety, z których najłagodniejsze to: "pejsaty", "parch", "agent". Gdy mówił o"żydożerczej postawie" Kobylańskiego, publiczność zaczęła bić brawo. Sędziemu nie udało się sali uspokoić. - Anty-Polak! - zaczęła krzyczeć widownia do polskiego ambasadora. Sąd z pomocą policji opróżnił salę rozpraw." Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: w artykule masz 09.09.09, 09:21 Rżnięcie głupa to metoda niektórych forumowiczów. Zaręczam przy tym, że jakbyś tych "niektórych" docisnął nagle by się okazało, że oni wcale ale to wcale Kobylańskiego nie popierają/bronią. Jaki w takim razie jest cel takich postów na jaki odpowiedasz? No cóż tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: w artykule masz 09.09.09, 20:42 maaac napisał: > Rżnięcie głupa to metoda niektórych forumowiczów Święte słowa. Prosiłem o konkretne antysemickie wypowiedzi. Skoro nie znacie ani jednej takiej jego wypowiedzi to po co rżniecie głupa? A ty maaaciołku naucz się wreszczie czytać i rozumieć tekst. Jaki jest cel mego wpisu wyżej? Napisałem wyraźnie: "Miałbym wtedy materiał porównawczy do okreslenia co jest antysemityzmem, a co nie." Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: w artykule masz 09.09.09, 20:50 full_kit_monster napisał: > ale zacytuję: No i po cholerę mi to cytujesz? Powoływałeś się na stronę USOPAŁu i o to cię pytałem. A to co mi tu cytujesz to też opinia z opinii, a nie cytat konkretnej wypowiedzi. Świadczy to jedynie o tym, że żadnej jego "antysemickiej" wypowiedzi nigdy nie czytałeś, więc po co pierdzielisz głodne kawałki? Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster zaczyna się rytualna litania lamentów i skarg 09.09.09, 08:43 prawdziwego polskiego antysemity Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: zaczyna się rytualna litania lamentów i skarg 09.09.09, 09:06 tiaa z usmiechem lamentuje;))) co do rytualnosci litani to nie moja dziedzina - nie lubie stac pod sciana;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Posadzić Schnepfa na wykrywacz kłamstw 09.09.09, 08:42 Czy sąd nie może tego zarządzić? Wreszcie się wyjaśni kto tu kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster sąd może też zarządzić wariograf dla Kobylańskiego 09.09.09, 08:45 byłoby nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Re: sąd może też zarządzić wariograf dla Kobylańs 09.09.09, 08:49 Ale Schnepf jest pod ręką a Kobylański nie musi przyjechać. W czym więc problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 09:04 Jeżeli porównać te 2 nazwiska to wcale nie jest dziwne kto kogo oskarża.Ja bym dała 10x więcej żeby ich wyeliminować z polskiej dyplomacji(nie piszę kogo bo mogą zablokować) Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Podwójna moralność Adama Michnika 09.09.09, 09:05 Jak kolega Ketman-Maleszka donosił na Pyjasa - to przecież on był biedny, uwikłany, a sytuacja była trudna i skomplikowana, więc należy mu wybaczyć. Jak Jaruzelski wysługując się ruskim kazał wyprowadzić na ulice czołgi - to człowiek honoru. Ale jak Kobylański donosił na Żydów - to obrzydliwy żydożerca. Wypchaj się, Adamie, z taką moralnością. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: Podwójna moralność Adama Michnika 09.09.09, 10:04 > Ale jak Kobylański donosił na Żydów to wersja Szechtera, na którą nie ma żadnych dowodów... nb ww kanalia w przypadku swojego tatusia się procesowała (i przegrała) z IPN o przecinek... Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek No jak ten Żyd z zydokumuny oskarża - 09.09.09, 09:59 - to ja już lecę i wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher popatrzcie na malego Kobylanskiego 09.09.09, 10:09 ten na drugim planie Tekst linka to podobno wnuczek pana Jana. Biega przebrany za szwaba z nie do konca zdekowanym MP40. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza.14 Właśnie tacy "ludzie" jak wyznawcy sekty Rydzyka, 09.09.09, 10:24 czyli RM, oddawali hołd Hitlerowi, pomagali mu w mordowaniu Polaków donosili,pomawiali,opluwali.. Dziś oni i ich potomkowie,nadal by mordowali,zamykali w obozach, gdyby im pozwolono... Taki jest prawdziwy obraz, prawdziwego mohera. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman niejednemu bożkowi oddawali hołd wyznawcy 09.09.09, 14:21 jedynej prawdy, do różnych morderców polaków się modlili - jedni oddawali hołd Adolfowi Hitlerowi inni Józefowi Stalinowi, i dzisiaj jedni próbują zakrzyczeć drugich, a przewin swoich druhów nie chcą zauważyć, ocenić i opisać, Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Właśnie tacy "ludzie" jak wyznawcy sekty Rydz 10.09.09, 19:18 grisza.14 napisał: > oddawali hołd Hitlerowi, pomagali mu w mordowaniu Polaków > donosili,pomawiali,opluwali.. Pomyliło ci się z żydowskimi bajterowcami, grisza. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Dla mnie Adam Michnik moze byc synem diabla 09.09.09, 10:29 Nie dbam o to.Mnie wystarczy,ze przesiedzial w wiezieniu prawie 10 lat/co jest najwyzszym zaszczytem w RP/ oraz ze redaguje najlepszy polski dziennik,nazywany na Wyspach Brytyjskich "najbardziej opiniotworczym medium na kontynencie".Cokolwiek to znaczy,jest to wyjatkowy komplement. Od lektury GW zaczynaja prasowke nie tylko prezydent,premier i wszystkie VIP-y w kraju.Kazdy naczelny redaktor kazdego medium przez godzine studiuje GW,a portal powoli wyrasta na giganta.Za rok bedzie na nim wiecej odslon niz na Naszej-Klasie. Dlatego cenie Adama Michnika i chetnie postawie mu piwo przy najblizszej wizycie w stolicy.Za to,ze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: Dla mnie Adam Michnik moze byc synem diabla 09.09.09, 10:37 Tak jest, i trzeba o tym mówić często i głośno i nie dać się zakrzyczeć małym pyskaczom, którzy oprócz zacietrzewienia i wyszczekania nic innego nie potrafią, a samoświadomość tego sprawia im największy ból. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Gomułka też siedział w więzieniu za Bieruta. 09.09.09, 13:57 Tow. Dzierżyński został skazany na Sybir. Czy z tego wynika, że to byli porządni ludzie? Nawiasem mówiąc - kolega Michnik nie siedział w żadnym więzieniu. "Więzienie" w jego wypadku oznaczało wygodne, ciepłe mieszkanie, z dostępem do biblioteki, prasy i maszyny do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Gomułka też siedział w więzieniu za Bieruta. 10.09.09, 06:11 Zapomniałeś o kolorowym telewizorze. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman poczytaj i pomyśl 09.09.09, 14:14 forum.gazeta.pl/forum/w,904,97753392,97812293,A_kto_ci_kaze_rozmawiac_z_Michnikiem_i_Kiszczakiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl123 natura parobka 09.09.09, 16:43 wot, natura parobka: Michnik wielki pan, gazetę znaną ma, Czołobitnie! czapkuj, Panu Szechterowi, czapkuj, może jakiś ochłap dostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 10:30 Hordy radiomaryjne do boju. Brońcie swego szmalcownika, a wasz Ojdyr uzyska kolejną dotację! Bo was, coraz mniej. Na szczęście dla Kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dziwne zaprawdę 09.09.09, 11:16 antysemita proponuje 200 tys zł łapówki akurat za pośrednictwem Ryszarda Sznepfa - już nic bardziej głupiego nie można usłyszeć, i ten zestaw podejrzeń od lat prezentowany - podobno, podobno, podobno, na marginesie Ryszard Sznepf to syn Oswalda - byłego sędziego Rejonowgo Sądu Wojskowego w Rzeszowie ani Kobylański ani Rydzyk to nie są ludzie z mojej bajki, ale dyskutować można z poglądami, a nie pomówieniami i wyzwiskami Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana to bajaka jak szechterezada w 1001 drobiazgow 09.09.09, 11:53 ee tego w 1001 nocy ajwaj Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Miało być śmiesznie a wyszło jak zawsze. 09.09.09, 12:08 Zaśmierdziało PiSdą i Rydzkowym bąkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana sakdd bokai smiedzom najwiencej po czosnku 09.09.09, 19:37 a juz jadles dzis swoja codziennom macem? Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 12:59 Oj parchy parchy skąd wytrząsnęliście tego starucha powołującego się na parcha wałęse. A jeszcze jedno Sędzio zwróć uwagę na zachowanie publiczności!!!!. Jedna prawdopodobnie żydówka na jednym ze spotkań towarzyskich w Oświęcimiu wyszła przed szereg zawinęła rękaw pokazała numer na ręku i zapytała:, Za Co? Co te żydy takie nie domyślne albo nie kumate? To byłoby tyle w tej sprawie od Pana Polaka. Żeby żydy wiedzieli za co i się nie dziwili zakładam partie zapraszam. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.13 punkt f statutu NPD. Adres do korespondencji: E-mail: optyk26@gazeta.pl Poniżej przedstawiam projekt statutu. Statut Partii Normalny Polski Dom Rozdział I. Rozdział II Cele i środki działania. Rozdział III Panie i Panowie, ich prawa i obowiązki. Rozdział IV Władze naczelne. Rozdział V Majątek NPD. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. Rozdział I § 1. Normalny Polski Dom, której skrót brzmi NPD, jest organizacją działającą na podstawie ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o partiach politycznych oraz niniejszego Statutu zwana jest dalej NPD. § 2. NPD jest partią polityczną i posiada z tego tytułu osobowość prawną. § 3. NPD działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej oraz wśród Polonii zagranicznej. § 4. Siedzibą Prezesa NPD jest Warszawa. § 5. NPD używa pieczęci oraz motta „ Bednarski na kłopoty”. § 6. Prezesem NPD jest Tomasz Bednarski zwany dalej „Prezesem”. Rozdział II Cele i środki działania § 7. Cele NPD określa Deklaracja Programowa oraz Założenia Programowe. § 8. NPD realizuje swoje cele poprzez: a). udział przedstawicieli NPD w organach państwowych i samorządowych, b). pracę ideowo-wychowawczą, c). prowadzenie działalności propagandowej, wydawniczej i prasowej, d). działalność klubową, odczytową i organizowanie wieców, e). współpracę z bliskimi ideowo organizacjami politycznymi i społecznymi, f). udział w wyborach. Rozdział III Członkowie, ich prawa i obowiązki § 9. NPD składa się z Pań i Panów zwanymi dalej członkami. § 10. Członkiem może zostać obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegający zasad etyki katolickiej, nie pozbawiony praw publicznych, który: a) ukończył 18 lat, b) nie należy do innej partii politycznej, c) uznaje Statut, § 11. Członków przyjmuje Prezes w ciągu 6 miesięcy od daty dostarczenia deklaracji. § 12. Odmowa przyjęcia nie wymaga uzasadnienia. § 13. Członek ma obowiązek i prawo: a) przestrzegać oraz stosować się do postanowień niniejszego Statutu i postanowień Prezesa, b) uczestniczyć w zbiórkach rzeczowych i pieniężnych na rzecz NPD, c) popierać kandydatów NPD wskazanych przez Prezesa w wyborach prezydenckich, parlamentarnych i samorządowych. d) korzystać z urządzeń NPD i uczestniczyć z ramienia NPD w wyborach do parlamentu i samorządu zgodnie z postanowieniami Prezesa, e) występować do Prezesa z wnioskami i postulatami, f) otrzymywać pomoc pieniężną co roku z nadwyżki budżetowej NPD. § 14. Prezes skreśla członka z listy członków NPD w razie: a) złożenia przez niego pisemnego oświadczenia o wystąpieniu z NPD, b) wstąpienia przez niego do innej partii politycznej, c) bez uzasadnienia. § 15. Od postanowień Prezesa przysługuje skarga do Sądu Powszechnego na zasadach ogólnych w ciągu trzech miesięcy od daty zaistnienia zdarzenia. Rozdział IV Władze naczelne § 16. Władzami naczelnymi NPD są: a) Prezes, b) kadencja Prezesa trwa do rezygnacji przez niego z funkcji i wyznaczenia przez dotychczasowego Prezesa nowego Prezesa, c) Komisja Rewizyjna składająca się z trzech członków NPD, d) Komisje Rewizyjną oraz Przewodniczącego powołuje i odwołuje Prezes. e) w razie stwierdzenia nieprawidłowości przez Komisje Rewizyjną Przewodniczący składa doniesienie do organów ścigania na zasadach ogólnych. Rozdział V Majątek NPD § 17. Majątek NPD stanowią ruchomości i nieruchomości oraz inne prawa majątkowe. Źródłami majątku są: a) darowizny, spadki i zapisy, b) dochody z majątku, c) ofiary publiczne, d) dotacje, subwencje oraz zwrot kosztów kampanii wyborczej przyznane na podstawie odrębnych przepisów, e) kredyty bankowe. § 18 Oświadczenia woli w imieniu NPD składa Prezes. § 19 Szczegółowe zasady zarządu majątkiem określa Prezes. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. § 20. Zmiana Statutu może nastąpić w drodze postanowienia Prezesa. § 21. Rozwiązanie NPD oraz tryb połączenia z inną partią lub innymi partiami następuje w drodze postanowienia Prezesa. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 1% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających . Postuluje powołanie 12 obywateli do ławy przysięgłych w sądach. Postuluje likwidację IPN pod warunkiem że spalone zostaną teczki IPN wraz z ich autorami i konfidentami tam opisanymi. Tu wpłacaj pieniądze też na geotermikę. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 13:43 Tej starej Kobyły nie trzeba oskarżać - sam sobie dał świadectwo w czasie wojny. A teraz - cóż chowa sie pod czarne kiecki pasibrzuchów z wiadomego radia. Liżą sobie wzajemnie dupy i hej do przodu: Jankowski poparcie dla Kobyły - Kobyła mu wywczasy w Urugwaju. Wstretne to wszystko i śmierdzi z daleka cały ten USOPAŁ i stary szmalcownik. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 13:32 Szanowny Panie Bednarski! Jeden Arcywodzuś już był. Wystarczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 13:57 Wiadomo kto uciekał z Europy tuż po wojnie do Urugwaju, Paragwaju i Argentyny i jak rzady tych krajów (wojskowe dyktatury) przez wiele lat dbały żeby tym kanaliom nic sie nie stało. Najwieksza krzywdę to zrobił ten szmalcownik starej, polskiej emigracji zarobkowej z okresu miedzywojennego, ktora sama lub jej dzieci z ludźmi takiego pokroju jak ta kanalia nie chcieli mieć do czynienia ale cham, z hasełkami populistyczno - religijnymi wkręcił się bo zwietrzył interes. dziwię sie tylko kościolowi że przykłada do tego rękę (ale cóż czarni znani sa z antysemickich pogladów). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Schnepf oskarża Kobylańskiego 09.09.09, 13:53 To jest zastanawiające jak miłośnicy Kobylańskiego, Rydzyka, RM i Naszego Dziennika, łączą chrześcijaństwo z antysemityzmem. Diabeł przywdział komżę, koloratkę i niszczy Kościół od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Kobylanski oskarza Schnepfa 09.09.09, 14:58 Ten artykul zostal zredagowany tak jak komunistyczne albo faszystowskie klamstwa. Przeciez to pan Schnepf siedzial na lawie oskarzonych za znieslawienie. Jego linia obrony jest zarzuz antysemityzmu. Po prostu skandal jak GW relacjonuje proces sadowy. Tez zaskarze Pana Schnepfa za klamstwi, poniewaz zatail on i zaklamal dyskryminacje polskich dzieci i rodzicow w Niemczech, pomimo potwierdzenia tej dyskryminacji przez niemiecki MSZ. Ten antypolski osobnik zajmujacy sie antysemityzmem zamiast wypelniac obowiazki polskiego urzednika i zajac sie dyskryminacja Polakow w Niemczech zaklamuje i ignoruje z powodu ze sa to Polacy. Gdyby byli zydami, to pewnie by sie zajal. Po prostu skandaliczny typek. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana coz dlatego mozna powiedzic Zyd ale porzadny 09.09.09, 19:38 a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś