zigzaur 12.09.09, 15:53 Zapomniałeś o Mietku Wachowskim, stojącym wyżej od ciebie w hierarchii przybocznych Lecha Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny-misio Ostatnio dowiedziałem się 12.09.09, 15:58 że Kaczyńscy wynaleźli grilla i solidarność teraz di ich wynalazków doszedł rząd Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Kaczyńscy nosili wtedy nocnik i kapcie Wałęsi 12.09.09, 17:29 Jaaaasne, dzieki wam wygralismy tez II wojne swiatowa a Europa pokonala epidemie dzumy. Dzie-ku-je-my! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kaczyńscy donosili wtedy nocnik i kapcie ? 12.09.09, 18:14 Wyrodna matka Rassija. Rosja „moherom” sprzyja. Da forsę na Rydz Ryja. Za ich utrzymanie. Oraz obszczekiwanie. Oficjalnie to wróg. Cichcem wdzięczności dług. Na Syberii rozgłośnie. Imperium ojca rośnie. Oni już nie komuch. W interesach dwóch. Jeszcze mają archiwa. Żaden ich nie wykiwa. Mają po pistolecie. Po co tonąć w klozecie. Takiecie życie Styrlitza. Ni lewica prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Kaczyński to mały zakompleksiony człowieczek 12.09.09, 18:29 Sam musi budować swoją legendę - jak wiadomo poza Girzyńskim nikt nigdy żadnego Kaczyńskiego w pierwszym szerego Solidarności nie widział. Kaczyński, jeden i drugi byli w Solidarności nikim. I dalej są nikim. Wszędzie są nikim, poza własną imaginacją. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Kaczyński to mały zakompleksiony człowieczek 12.09.09, 18:43 i tu masz racje w 1000% Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:25% suchej masy, głównie skrobia i gluten! 12.09.09, 18:59 Kartofelek tyci utknął lubo w rzyci. Robi za stoperana. PiSdęt od rana. Stoperan reformy. Niedopitej normy. Stoper expremiera. Kiła lub cholera? Bierz do wyboru. Z PiSesa wzoru. Jad czarna mamba. I ekstrakt szamba. Z raju Belzebuba. Dla Polaków zguba. Na Wolaków apetyt. Dla Polaków wstyd. www.youtube.com/watch?v=OP7mFCNcqcc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mylisz się, Kaczyńscy mieli spory udział w tym 13.09.09, 15:45 Od 1986 r. KK a głównie bp. Gocłowski negocjował z ówczesnymi władzami PRL porozumienie które zaowocowało Okragłym Stołem i to bracia Kaczyńscy brali w tym udział a nie L.Wałęsa a tym bardziej Wachowski, wiadomo też, że próbowano się dogadać by wyeliminować "kuroni i michników" określanych jako tzw. lewice laicką która była solą w oku PZPR a i Kościołowi tez za bardzo nie pasowała i nie pasuje do tej pory. Prawde mówi L.Kaczyński o ich sporym zaangażowaniu i zarazem dwukrotnie się rozczarowali, pierwszy raz gdy przy Okragłym Stole było miejsce tylko dla jednego z nich więc obaj zrezygnowali, potem w kancelarii L.Wałęsy gdzie byli architektami "wojny na górze" czyli dalszego ciągu eliminowania lewicy laickiej (swoich niedawnych towarzyszy z KOR) skończyło się to ich porazką i L.Wałęsy, wybory w 2007 to pewna analogia do tamtych wydarzeń, wynika że mało się nauczyli. to wszystko jest udokumentowane w IPN, za drobny "przeciek" miał problemy prof. Żaryn, mam nadzieję ze i te dokumenty doczekaja się opracowania, nie pod kątem sensacji a prawdy historycznej którą niektórzy raczej woleliby się nie chwalić. Zastanawiam się dlaczego zarówno L.Wałęsa jak i J.Kaczyński tak łatwo rozmienili się na drobne, L.Wałęse jeszcze rozumiem bo to inni go wynieśli na piedestał a on popadł w samozachwyt, natomiast Kaczyńscy faktycznie dość sporo pracowali dla tych przemian które dzisiaj często ustami innych polityków negują pozwalając na nieodpowiedzialne wypowiedzi. Nie wierzyłem w koalicję PO-PiS ale miałem cichą nadzieję że bracia wejdą na piedestał "wielkich Polaków" nic z tego, ułomnośc charakterów zwycieżyła jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrkukus Byliśmy z bratem i mimo to się udało... 12.09.09, 16:02 Cud! Fakt, nie mieli wiele do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ciekawe co na to brat powie? 13.09.09, 20:44 Przez kilka lat tolerował wypowiedzi podległych pisuarów że Okrągły Stół to zdrada zaprzaństwo targowica i w ogóle agentura wschodnia, okazuje sie ze to oni byli tego sprawcami, Antoś Macierewicz tego nie wiedział czy wiedział i dlatego dostał fuche, podobnie jak Kurtyka? Śmieszne to i zarazem tragiczne, bo wielu ludzi wie o ich wkładzie w te rozmowy i roli jaka odegrali, chciałbym tu poczytac wypowiedzi tych co do upadłego rzucali kalumnie na to porozumienie i gloryfikowali obu braci, czekam tez na wypowiedzi polityków Pis którzy publicznie wykazywali o wyższości PiS nad ta "targowicą" i gotowi byli dac swojego ptaszka na plasterki siekac że to prawda, ano wyciągajcie panowie, brzytew gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lokiferrari Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:04 no bez nich mógłby nie powstać. ale to historia. co powiesz Panie Kaczyński na ten temat?tnij.org/bomba_atomowa_w_bornym_sulinowie czy to prawda? czy nie? społeczeństwo czeka, ja bym się dowiedział z checią. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:05 Niedługo dowiemy sie, że stworzyli ludzkość. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Ja i mój brat... 12.09.09, 16:06 - Jeśli poprzecie Platformę Obywatelską, pomożecie sobie, pomożecie Polsce - Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xik Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:07 znowu: "ja i mój brat" :( czy jest coś w czym nie brali udziału? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:11 ale-xik napisała: > znowu: "ja i mój brat" :( czy jest coś w czym nie brali udziału? Jest, nigdy nie brali udzialu w stozunku mesko zenskim...;DDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
300_pisowskich_srebrnikow Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:21 kralik111 napisał: > ale-xik napisała: > > > znowu: "ja i mój brat" :( czy jest coś w czym nie brali udziału? > > Jest, nigdy nie brali udzialu w stozunku mesko zenskim...;DDDDDDDDDd Jeden z nich obcuje z czarownicom. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:26 300_pisowskich_srebrnikow napisał: > kralik111 napisał: > > > ale-xik napisała: > > > > > znowu: "ja i mój brat" :( czy jest coś w czym nie brali udziału? > > > > Jest, nigdy nie brali udzialu w stozunku mesko zenskim...;DDDDDDDDDd > > Jeden z nich obcuje z czarownicom. Ale ja pisalem o stosunkach mesko-zenskich...;DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:34 ale-xik napisała: > znowu: "ja i mój brat" :( czy jest coś w czym nie brali udziału? Bitwa pod Grunwaldem? Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 13.09.09, 01:26 Co ty gadasz? Nie kłam. Brali. Jarek niósł dwa nagie miecze, a Lech osobiście ubił Wielkiego Mistrza. Tylko potem znaleźli teczkę na Jagiełłę i dlatego wojnę całą, mimo wiktorii grunwaldzkiej, przegraliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xik Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 18:21 to jeszcze dodam na koniec kawał: przyczepiło się g...no do statku i krzyczy - płyniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy przeciez mówili, że to zdrada była..... 12.09.09, 16:10 a teraz się chwalą swoim udziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Nie oczekuj konsekwencji po paranoikach. 12.09.09, 17:51 Zobaczyli, że się gdzieś można podczepic - to się podczepili. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww sukces 12.09.09, 16:12 Sukces to taki ze ponad 16 lat siedze na zachodzie .Nie mam teraz nawet obywatelstwa Polskiego .Robie błedy ortograficzne .I nie zależy mnie na waszych miłosciach.Nikt z was nie umie kochać obywateli .Żaden rząd .Jesteście zbyt skomplikowani i klutliwi by coś osiągnąć .A was mistrz Wałęsa zrobił parcele jak chłopek panszczyźniany totalnie skłucona prawica .I dzienki bogu nie musze iść do głosowania .Bo w śrud idioty wybrac mniejszego idiote to nie lada sztuka .A każdy polityk leje na obywatela w przeciwieństwie do zachodu .Tylko co potraficie to ujadać nawet ojca nie potraficie wybrać dobrego .Wy lejecie na wybory do wyborów pujdzie mocher i wybieże jakiegoś idiote .nie zdziwie się jeśli bedzie dalej PO .Ten kraj na wszystkie idiotyzmy stać .A do polski wracać to nigdy w holandi mnie dobrze odczasu do czasu przyjade na wakacje zasile ten biedny kraj .Bo nawet turystyka leci na łeb na szyje .Podatek od oddychania w turystyce to fenomen tylko w kraju znany .szkoda słów na ten żałosny kraj .Przepraszam patriotów polskich za błędy wiem ze tak będziecie ujadać .Mówi sie trudno .Bogacze za 300 euro miesiecznie napędzający gospodarke jak lokomotywa .Jestescie najbardziej opodatkowani w Europie i macie najdroższą konsumpcje ceny .Pracujecie na jedzenie i opłaty 3/4 obywateli .I tego co macie dużo to ful rat oj ful.Ale zato macie największy deficyt z krai uni to wyczyn i to nie byle jaki . Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: sukces 12.09.09, 16:15 mieczyslawww napisał: > Sukces to taki ze ponad 16 lat siedze na zachodzie .Nie mam teraz > nawet obywatelstwa Polskiego . Ja siedzialem na zachodzie grubo ponad 20 lat, mimo to obywatelstwa nigdy sie nie wyzeklem, dlatego dalej moge glosowac i glosuje, co pozwala mi oszczedzic sobie czczego podszczekiwania...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: sukces 12.09.09, 17:43 kralik111, zostałeś deportowany i teraz siedzisz już w kraju? Gdzie lepiej? -- Ale wkoło jest wesoło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: sukces 12.09.09, 19:01 gamon0 napisał: > kralik111, zostałeś deportowany i teraz siedzisz już w kraju? > > Gdzie lepiej? Widze lachmaniarzu, ze ci zazdrosc glupia dupe sciska, ciszy mnie to...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: sukces 12.09.09, 17:48 Ile jeszcze ci zostało tej odsiadki? Trzymaj się, nie załamuj! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: sukces 12.09.09, 17:01 mieczyslawww napisał: > Sukces to taki ze ponad 16 lat siedze na zachodzie .Nie mam teraz > nawet obywatelstwa Polskiego .Robie błedy ortograficzne . Robisz błędy z winy rządu Mazowieckiego, czy po prostu jesteś leniwym idiotą? > I nie > zależy mnie na waszych miłosciach. Nam na twoich też nie. > Nikt z was nie umie kochać > obywateli .Żaden rząd . Przenieś się do Korei Północnej. Tam rząd kocha obywateli tak długo, aż oni ten rząd też pokochają. > Jesteście zbyt skomplikowani i klutliwi by > coś osiągnąć . W to, że jesteśmy dla ciebie zbyt skomplikowani - uwierzę. Ale żeby nam zarzucać, że nic nie osiągamy? Toż Polacy obalili komunę, pierwsi zameldowali się w NATO i UE, a teraz mamy jako jedyni w niej wzrost gospodarczy... > A was mistrz Wałęsa zrobił parcele jak chłopek > panszczyźniany totalnie skłucona prawica . No zrobił parcele, a co. Wielu robi parcele. Chirac zrobił parcele i wygrał w totka. Kohl zrobił parcele i dostał order. Bush zrobił i mu IQ wzrosło. A Jelcyn nie zrobił parceli i umarł. > I dzienki bogu nie musze > iść do głosowania .Bo w śrud idioty wybrac mniejszego idiote to nie > lada sztuka . To prawda. Wielką sztuką jest wybrać mniejszego idiotę śrud idioty. > A każdy polityk leje na obywatela w przeciwieństwie do > zachodu .Tylko co potraficie to ujadać nawet ojca nie potraficie > wybrać dobrego . Ja tam na swojego ojca nie narzekam. Chyba, że chodzi ci o ojca świętego. Niestety, w tym przypadku przegłosowali nas Niemcy :( > Wy lejecie na wybory do wyborów pujdzie mocher i > wybieże jakiegoś idiote . A srud niego wybierze najmniejszego? > nie zdziwie się jeśli bedzie dalej PO . No tak. Moher ich wybierze... > Ten > kraj na wszystkie idiotyzmy stać .A do polski wracać to nigdy w > holandi mnie dobrze odczasu do czasu przyjade na wakacje zasile ten > biedny kraj . Nie męcz się, nie zmuszaj. Jakoś sobie bez ciebie poradzimy. Będzie biednie, ale swojsko ;) > Bo nawet turystyka leci na łeb na szyje .Podatek od > oddychania w turystyce to fenomen tylko w kraju znany . Fakt. Gdzie indziej podatek od oddychania jest w górnictwie. > szkoda słów > na ten żałosny kraj .Przepraszam patriotów polskich za błędy wiem ze > tak będziecie ujadać .Mówi sie trudno .Bogacze za 300 euro > miesiecznie napędzający gospodarke jak lokomotywa .Jestescie > najbardziej opodatkowani w Europie i macie najdroższą konsumpcje > ceny . Najdroższą konsumpcję ceny może i mamy, ale jest wiele państw z o wiele wyższymi podatkami. > Pracujecie na jedzenie i opłaty 3/4 obywateli . Jasne, resztę olewamy żeby zmarli z głodu. > I tego co macie > dużo to ful rat oj ful.Ale zato macie największy deficyt z krai uni > to wyczyn i to nie byle jaki . Cieszę się, że chociaż na koniec znalazłeś jakiś pozytyw :D Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Oto głos prawdziwego patrioty, głos rozsądku... 12.09.09, 17:45 A w kraju kto pozostał? No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Oto głos prawdziwego patrioty, głos rozsądku. 12.09.09, 18:57 czyzby chodziło o ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Oto głos prawdziwego patrioty, głos rozsądku. 12.09.09, 23:42 jak to kto,jakies kaczory i malpki Odpowiedz Link Zgłoś
bmarek2 Re: sukces 12.09.09, 21:23 Tak a propos konia: na Słowacji też się płaci klimatyczne. luknij se na cennik hotelu Diery w Terchovej:www.hotel- diery.sk/index.php? option=com_content&view=article&id=20&Itemid=29&lang=pl Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
a.e Re: sukces 13.09.09, 08:04 > Sukces to taki ze ponad 16 lat siedze na zachodzie .Nie mam teraz > nawet obywatelstwa Polskiego . A co takiego wspaniałego jest w tej Holandii??? Że można ćpać legalnie? Żałosne. Zresztą jeszcze trochę ociepli się klimat, to i tak was tam zaleje. Dziwię się, że przyjeżdżasz tutaj na wakacje, jeżeli jest tak beznadziejnie. Tak słabo zarabiasz, czy większość wydajesz na używki? Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:16 Ciekawe: który z nich jest głupszy? Toż to są prawdziwi ,ci dwaj " co ukradli Księżyc". Niewątpliwie reprezentanci tego , jak mu tam, polactwa obrzydliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:20 Zostalo jeszcze bodaj 466 dni. Ilez z nich, to beda kolejne dni kompromotacji? KAZDY! On wstydu nie ma! Honoru nie ma! Nic mu nie pomoże fałszowanie zyciorysu Kwacha. I tak mu do pięt nie dorasta, podobnie, jak Jaruzelskiemu i Walęsie. DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:24 rtoip.ovh.org/trash/ktl.php tyle mu zostało Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:25 wanda43 napisała: > Zostalo jeszcze bodaj 466 dni. Ilez z nich, to beda kolejne dni kompromotacji? > KAZDY! > On wstydu nie ma! Honoru nie ma! > Nic mu nie pomoże fałszowanie zyciorysu Kwacha. I tak mu do pięt nie dorasta, > podobnie, jak Jaruzelskiemu i Walęsie. DNO! Z tym falszowaniem zyciorysu kwacha, to bylbym troche powsciagliwy. Nie po to kaczynski od dlugiego czasu przy kazdej okazji deklaruje wielka przyjazn, zaufanie i wspolprace a kwasniewskim, nie po to kwasniewski oglasza powstanie wstydliwego dla obu partii ukladu PiS-SLD zeby cos takiebo bylo dla nich koscia niezgody,jestem wiecej niz pewny, ze ta zmiana zyciorysu jest wyrezyserowanym przez obu tych panow scenariuszem majacym na celu odwrocenie uwagi od kompromitujacego ich ukladu PiS-SLD...;DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:28 No ciekawe jak się nadprezydent i pisprezydent wytłumaczą się przed wielkim mistrzem zakonu NMP z grubej kreski, którą akceptowali i popierali tworząc rząd Mazowieckiego. Oj cuś mi się wydaje że staruszki dostaną inne dyspozycje przy urnach wyborczych....i będzie cieniutko. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Powstanie rządu Kaczyńskich przyspieszyłoby... 12.09.09, 16:29 20 lat temu przemiany także w Birmie i Korei Północnej, a nie tylko w Europie Środkowo-Wschodniej. Z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Tacy to komiwojażerowie sprzedali Polskę 12.09.09, 16:29 Najpierw był "cud" , a potem pokolenie komiwojażerów sprzedało Polskę. Teraz "rewolucjoniści" stoją pod bramą stoczni jak 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tacy to komiwojażerowie sprzedali Polskę 12.09.09, 16:32 danka2007 napisała: > Najpierw był "cud" , a potem pokolenie komiwojażerów sprzedało > Polskę. Teraz "rewolucjoniści" stoją pod bramą stoczni jak 20 lat > temu. Teraz juz otwarcie mozesz napluc solidaruchom w prawicowe pyski PiSiaro, SLD objelo cie swoja ochrona...;DDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Ja i mój brat.. 12.09.09, 16:32 Ty i twoj brat to obecnie wstyd Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ja i mój brat.. 12.09.09, 16:34 minipolak napisał: > Ty i twoj brat to obecnie wstyd Polski L.kaczynski sie pomylil, powinno byc, ja i moj ptak...;DDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
kutzowesz Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:33 Był pierwszy i najgorszy ,zakonserwował komuchów na długie lata,z bandytów Kiszczaka i Jaruzelskiego uczynił ludzi honoru,a z Polski pariasa Europy.Nie ma drugiego takiego kraju,gdzie tacy ludzie jak Mazowiecki będący de facto przez długie lata listkami figowymi komuny [przecież był przez kilka kadencji posłem w komuszym sejmie] pełniliby eksponowane funkcje i byli fetowani jak herosi. Przypomnę tylko obrzydliwe,cyniczne i obłudne artykuły tego herosa dotyczące biskupa kieleckiego Kaczmarka oskarżonego przez takich komunistycznych bandziorów jak Kiszczak i Jaruzelski i szpiegostwo.Jeżeli Mazowiecki wierzył w to co pisał to świadczy to tylko o jego głupocie,a jeśli nie wierzył i pisał to świadczy jakim był bydlakiem.I taki lawirant,śliski i obły jak wąż,gość bez żadnego wykształcenia,o dającym wiele pytań życiorysie teraz robi za męża opatrznościowego wolnej Polski. Bujajcie was ale nie nas.Jakiego dziadygę wyciągną PO-myje nie mające żadnej awersji do kłamstwa gdy kopnie w kalendarz dziadyga Bydłoszewski i ten też Mazowieckij durak. Pozostanie ruskolubnyj kapuś Myszkin-Niesiołowskij jako święty PO- mrocznych PO-myj. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:35 kutzowesz napisał: > Był pierwszy i najgorszy ,zakonserwował komuchów na długie lata,z > bandytów Kiszczaka i Jaruzelskiego uczynił ludzi honoru,a z Polski > pariasa Europy.Nie ma drugiego takiego kraju,gdzie tacy ludzie jak > Mazowiecki będący de facto przez długie lata listkami figowymi komuny........ Wyslij te slowa braciom kaczynskim dymnym ze swojego udzialu we wszystkich rzeczach, ktore wymieniles powyzej, debilu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:38 kutzowesz napisał: > Był pierwszy i najgorszy ,zakonserwował komuchów na długie lata,z > bandytów Kiszczaka i Jaruzelskiego uczynił ludzi honoru,a z Polski > pariasa Europy.Nie ma drugiego takiego kraju,gdzie tacy ludzie jak > Mazowiecki będący de facto przez długie lata listkami figowymi komuny > [przecież był przez kilka kadencji posłem w komuszym sejmie] > pełniliby eksponowane funkcje i byli fetowani jak herosi. ---------------- a pamiętasz że kiedyś robiłeś w majtki kupę? a widzisz teraz już nie robisz. Zmieniłeś się. Gorzej z myśleniem, bo to już przekazałeś innym i powtarzasz to co ci każą! Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:53 kutzowesz napisał: > Był pierwszy i najgorszy ,zakonserwował komuchów na długie lata,z > bandytów Kiszczaka i Jaruzelskiego uczynił ludzi honoru,a z Polski > pariasa Europy.Nie ma drugiego takiego kraju,gdzie tacy ludzie jak > Mazowiecki będący de facto przez długie lata listkami figowymi komuny > [przecież był przez kilka kadencji posłem w komuszym sejmie] > pełniliby eksponowane funkcje i byli fetowani jak herosi. (...) Po pierwsze kłamiesz, ale wiem, że to z niewiedzy. Po drugie wymienione przez ciebie postaci, to ostatni ludzie pośród elit tego kraju, których można nazwać "ludźmi honoru". Uczynili wielką rzecz - umożliwili krajowi bezbolesne przejście do demokracji. Narodek odebrał im władzę, przekazał w ręce parszywych krzykaczy z prawicy i w ten sposób nasza młoda demokracja stała się obecnym potworkiem. Podziękuj rabom kościoła - polskiej prawicy, ludziom bez kręgosłupa moralnego, bez wiedzy o świecie, utopionym w szlachetczyźnie i poddaństwie wobec księży. Efekty widać wokół: powolny powrót do Polski przedrozbiorowej z paroma procentami szlachty i milionami niewolnego chłopstwa. Oto plan dla Polski w wykonaniu posolidarnościowych elit. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 19:24 babaqba napisała: > kutzowesz napisał: > > > Był pierwszy i najgorszy ,zakonserwował komuchów na długie lata,z > > bandytów Kiszczaka i Jaruzelskiego uczynił ludzi honoru,a z Polski > > pariasa Europy.Nie ma drugiego takiego kraju,gdzie tacy ludzie jak > > Mazowiecki będący de facto przez długie lata listkami figowymi > komuny > > [przecież był przez kilka kadencji posłem w komuszym sejmie] > > pełniliby eksponowane funkcje i byli fetowani jak herosi. (...) > > Po pierwsze kłamiesz, ale wiem, że to z niewiedzy. Po drugie > wymienione przez ciebie postaci, to ostatni ludzie pośród elit tego > kraju, których można nazwać "ludźmi honoru". Uczynili wielką rzecz - > umożliwili krajowi bezbolesne przejście do demokracji. Narodek odebrał > im władzę, przekazał w ręce parszywych krzykaczy z prawicy i w ten > sposób nasza młoda demokracja stała się obecnym potworkiem. Podziękuj > rabom kościoła - polskiej prawicy, ludziom bez kręgosłupa moralnego, > bez wiedzy o świecie, utopionym w szlachetczyźnie i poddaństwie wobec > księży. Efekty widać wokół: powolny powrót do Polski przedrozbiorowej > z paroma procentami szlachty i milionami niewolnego chłopstwa. Oto > plan dla Polski w wykonaniu posolidarnościowych elit. Wielka szkoda, ze nie widzisz kobieto, jak bardzo jestes podobna do osobnika na ktorego post odpowiadasz, nie na darmo uklad PiS-SLD stal sie jednym cialem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nie zapominaj, ze lewica rzadzila znacznie dluzej w ostatnich latach niz praica i to wlasnie pod rzadami lewicy KK urosl do postaci potwora opisanego przez ciebie...;DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 17:28 a kim by Wachowski jak nie prowadzacym ,wiec niech nie pisza tu bzdur ze obalili komune ,madrzejsi od nich tylko pociagali za sznurki tych pajacykow z Solidarnosci i jedni dostali niby wladze a ci co ciagneli za sznurki ciagna teraz zyski.Pieniadze nigdy nie lubily rozglosu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Cieszmy się więc i radujmy: oliwa sprawiedliwa - 12.09.09, 16:35 Cieszmy się więc i radujmy: prawda niczym oliwa na wierzch wypływa! A już gotowiśmy byli pomyśleć, że Bracia Bliźniacy nie brali udziału w tym zbożnym dziele - ba nie przyczynili się do niego: utworzeniu Rządu p. Mazowieckiego, czego następstwem byłoby przecież, że rząd ten musiałby być do niczego. Wielka to była nieprawość - pomijanie tak znamiennego i budującego faktu milczeniem przez te ostatnie dwadzieścia lat, ale chwała Bogu, dzięki Panu Prezydentowi znamy wreszcie całą prawdę. Vivat zatem, dziękujemy za już i prosimy o odkrywanie dalszych osnutych tajemnicą faktów ze swojego życiorysu! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Cieszmy się więc i radujmy: oliwa sprawiedliw 12.09.09, 16:43 konrad.ludwik02 napisał: > Cieszmy się więc i radujmy: prawda niczym oliwa na wierzch wypływa! > A już gotowiśmy byli pomyśleć, że Bracia Bliźniacy nie brali udziału > w tym zbożnym dziele ------------------- ale na wszelki wypadek spalili również kukłę swojego szefa prezydenta Wałęsy który im dał takiego kopa w dupę, że do dziś im się samoczynnie zółć gąb leje, jak tylko o tym pomyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj ReNce opadywajOM jak się słucha tego gościa 12.09.09, 16:42 Ciekawe co brat na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Ja i mój brat podpieprzaliśmy kogo się da 12.09.09, 16:42 czyszcząc buty Wachowskiemu. Smutny kadłubek. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:43 kaczyński znowu nie wziął leków, a co za tym idzie, bredzi jak potłuczony. kaczyński to wesz... Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego 12.09.09, 16:45 .......Napieralski z Czarzastym ich pocieszą, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:44 Niemożliwe,że brali udział; to był porządny rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Dziwne ale prawdziwe 12.09.09, 16:46 W Obywatelskim Klubie Parlamentarnym zebrali się ludzie, którzy wtedy działali pod jedną flagą, a dzisiaj wydaje się to nieprawdopodobne, bo są śmiertelnymi wrogami. pl.wikipedia.org/wiki/Obywatelski_Klub_Parlamentarny Gazeta Wyborcza zachwalała Jarosława i Lecha słowami: "Obaj już w latach 70. byli wybitnymi działaczami opozycji. Od 1980 są czołowymi ekspertami >>Solidarności<<. (...) Cechy osobiste: poczucie humoru, inteligencja, upór, skromność i flegmatyczny spokój". Jarosław Kaczyński dzięki Wałęsie zostaw redaktorem naczelnym "Tygodnika Solidarność", w zamian za co, stał się głównym agitatorem Lecha I na tron prezydencki. A dzisiaj... kiedy przypomnę sobie wszystkie te fakty... przypomina mi się "bajko ty moja" Skrzata Dzięcielinka... Odpowiedz Link Zgłoś
oktoberius Lech Kaczyński: Powstanie rządu Mazowieckiego t... 12.09.09, 16:51 Wstydze się prezydenta Kaczyńskiego i jego brata Osława Kaczyńskiego który nim steruje. Juz mam dosc tych kurcze pajaców, caly czas płacze kurna placze z tymi nieudacznikami i cierpie dlatego ze Kaczory maja zwolennikow-nieudacznikow-zombie -polityczne zombie, pójda za kaczorami do grobu !!!! proszę nie chcę Kaczyńskich-marchewek politycznych! Odpowiedz Link Zgłoś