wiedmak [...] 27.09.09, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Re: Maja bydlaka ! 27.09.09, 15:19 Sadzac po twoim "nick'u" radosc rozpiera twe serce, ze kolejny zydek zostal udupiony. Jezeli dodamy do tego jeszcze oskarzenie o napasc seksualna na nieletnia.... Po prostu bosko, zydek-pedofil - dzieki ci moj katolicki Boze, ze dales mi takie piekne zestawienie. Lecz nie daj Boze napastnikiem byl by swiatobliwy w sutannie, ksiadz z parafii nedza zabawiajacy sie z ministrantem - nie to nie istnieje, takie rzeczy nie maja miejsca. Dlaczego Szatan rzuca oskarzenia na swiatobliwych, dlaczego tak bardzo chce upokorzyc sluge Bozego. Najwyrazniej nie skoro Szatan takze dopadl Polanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Maja bydlaka ! 27.09.09, 15:22 Nie wiem czemu sie do mnie zwracasz ? Zaatakuj ministerstwo sprawiedliwosci USA ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Re: Maja bydlaka ! 27.09.09, 15:34 Tak sie sklada, ze ocenilem twoja "emocjonalna" reakcje na komentowany artykul, a nie zasadnosc aresztowania. Uwazam, iz Polanski zostal aresztowany slusznie, poniewaz zarzuty, ktore na nim spoczywaly nie podlegly ani przedawnieniu ani jakiejkolwiek kasacji w swietle prawa kraju w ktorym popelnil domniemane przestepstwo. Przez dwa lata IV RP, takie wartosci jak prawo, konstytucja czy sadownictwo byly w naszym kraju w glebokim powazaniu, stad tez moj sentyment co do zasadnosci aresztowania tego pana. Jako fan panstwa prawa ale takze dorobku artystycznego, zycze Panu Polanskiemu szczesliwego finalu w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Maja bydlaka ! 27.09.09, 15:41 Skad wysnules wniosek domorosly psychologu , ze ja kieruje sie emocjami :) Nie fantazuj i pozostan przy faktach . Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 [...] 27.09.09, 15:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Niech zdycha w więzieniu !!! 27.09.09, 16:03 Parszywy pedofil !!! Brawo USA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Pedofil toosoba 27.09.09, 16:09 ktora podniecaja dzieci bez wyksztalconych drugorzednych cech plciowych. Jakbys byl wyksztalconym prostaku tobys to wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks polska to raj dla "celebritis" 27.09.09, 16:29 winny seksu z nieletnia moze byc wielbionym rezyserem, znana plywaczka moze zabijac ludzi na drodze wsrod powszechnego ulitowania sie mediow nad JEJ osoba, a pozniej tanczyc na lodzie. natomiast kolejnego drogowego morderce, w tym wypadku syna znanego dziennikarza motoryzacyjnego, takze trudniacego sie tym rzemioslem, prokurator moze co najwyzej cmoknac. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 A ty jestes zadeklarowanym pederasta . 27.09.09, 16:05 edek47 napisał: > Przeciez wiadomo ,ze jestes zboczonym sku...synem katolickim. ------------------------- Podwazasz wyroki sadowe niezaleznych mocarstw . Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Opowidz nam moze jak to 27.09.09, 16:11 twoj tatus cie dymal w dziecinstwie. Wtedy bedziemy mogli zrozumiec twoj pozytywny stosunek do kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Opowidz nam moze jak to 27.09.09, 16:12 Nie moze odpiwiedziec ani odpisac mo ma usta i rece zajete czyms innym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Maja bydlaka ! 27.09.09, 16:03 Wniosek jest prosty katolicki cwoku:moze i slusznie aresztowali Polanskiego choc ja uwazam kompletnie odwrotnie, ale wielokrotnie panienka ktora rzekomo zostala zgwalcona przez rezysera wycofywala akt oskarzenia.Sporo panienek w jej wieku (wowczas 13 lat) chcialaby zeby jakas znana osobistosc je miala w lozku bo wtedy albo mozna prawic reszte zycia,ze byly z takim a takim lub tez zadac kasy jako zadoscuczynienia (jak to mialo miejsce w przypadku M.Jacksona)Po ponad 30 latach dali by sobie spokoj z aresztowaniem Polanskiego i zajeli sie nowoczesniejszymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Budzę się dzisiaj w Chicago... 27.09.09, 17:43 Niedziela. Budzę się dzisiaj w Chicago, robię śniadanie, włączam telewizor i oglądam w wiadomościach zdjęcia trzech martwych nastolatków. Jeden śmiertelnie pobity, dwóch zastrzelonych. Kolejne bezsensowne, brutalne śmierci niewinnych młodych ludzi. W samym Chicago w tym roku zginęła już chyba setka dzieci poniżej 18. roku życia - najczęściej od przypadkowych kul, na ulicy, wracając ze szkoły. Oglądam te wiadomości i po raz kolejny nie mogę się nadziwić, że rząd dotąd nic z tym nie zrobił. Lokalne społeczności/parafie organizują po każdej takiej idiotycznej śmierci jakieś spotkania w rodzaju "marszów milczenia", jakiś pastor wygłosi płomienne przemówienie, ale najwyraźniej brakuje pracy u samych podstaw, jakiegoś wsparcia od państwa, jakiegoś rządowego programu, który pomógłby rozwiązać problem dziedziczonej biedy w pewnych częściach miasta, problem dziedziczonego półsieroctwa (ojcowie w więzieniach albo nieobecni, matki zdane same na siebie), problem niedokształcenia całych grup społecznych (dopiero kilka tygodni temu dojrzałam jakieś światełko w tunelu dla tych środowisk - program "Obama zaprasza mamy z powrotem do szkoły"). I zwykle słysząc o kolejnej śmierci nastolatka w ulicznej strzelaninie myślę o pieniądzach, które rząd przeznacza na zbrojenia, itd... A dziś nie zdążyłam nawet o tym pomyśleć, bo następnym niusem po tej krótkiej wzmiance o śmierci trójki nastolatków była wiadomość: "Polański aresztowany". W Europie. I opadły mi ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman facet popełnił bardziej niewybaczalną zbrodnię 27.09.09, 18:36 zwiał przed wymiarem sprawiedliwości, oszukał instytucje aparatu ścigania i wymiaru sprawiedliwości - a tej zbrodni mu amerykańscy policjanci i sędziowie nie wybaczą Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Ameryka dzika! 27.09.09, 16:05 W bardziej cywilizowanych krajach takie przestepstwo podlega przedawnieniu, zwlaszcza ze ofiara stwierdzila, ze nie chce zadnej 'zemsty prawnej' bo czyms takim jest sex z dorodna 13 latka, ktora sklamala w jakim jest wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ameryka dzika! 27.09.09, 16:07 i skazanie 'sprawcy' na 20 lat w pierdlu!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 USA to kraj dla kretynow. 27.09.09, 16:13 ICH SPRAWIEDLIWOSC TO O KANT DUPY MOZNA ROZBIC. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:13 dlaczego teraz a nie wczesniej jest niewazne. ciazy na nim powazny zarzut uspienia i zgwalcenia 13-latki! czy nikt tego nie zauwaza? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:19 Jesteś pewien/pewna, że komentujesz właściwą wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:22 Zarzut może i poważny ale przez samą ofiarę już dawno sprostowany. Nie było gwałtu i nie było uśpienia, nie wiedział też, że ona jest niepełnoletnia. Mógł się tego spodziewać ale nie wiedział. Ofiara zresztą była mu celowo podłożona po to by go oskarżyć. Czy jest niewinny? Tak w 100% na pewno nie. Jak się lubi młode dziewczyny to trzeba liczyć się z tym że nie wszystkie ci prawdę o wieku powiedzą. Mógł sprawdzić, a nie chciał. Jednak pozostałe sprawy to jedynie chęć udowodnienia wszystkim że w USA nie ma "równiejszych". Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy42wawa kiedyś sysyem prawny w USA mi imponował 27.09.09, 15:26 ale nawet najlepszy system widać bez odrobiny zdrowgo rozsądku to durnota Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 16:01 maaac napisał: >Kufry wielkiej Hamaryki swieca pustkami wiec wyszukuja najrozmajtszych pretekstow zeby je zapelnic. Do mnie sie zwrocili zebym zaplacil rzekomy dlug z karty sklepowej z z 1989 roku (!),ktorej nawet nie potrafili mi udowodnic,ze posiadalem. Poszedlem do sadu ,obsmialem ich,sprawa skasowana ze wzgledu na brak dowodow i przedawnienie. Ale Murzyn zaplaci albo tym podobny zastraszony obywatel,na ktorego maja "haki". I o to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist statutory rape 27.09.09, 16:03 maaac napisał: > Zarzut może i poważny ale przez samą ofiarę już dawno sprostowany. Nie było > gwałtu i nie było uśpienia, nie wiedział też, że ona jest niepełnoletnia. Mógł > się tego spodziewać ale nie wiedział. Ofiara zresztą była mu celowo podłożona p Nie masz racji, podsylam link. W sumie chodzi o to, ze dziewczyna jest za mloda i przestepstwem jest wspolzycie z nia (z jej zgoda, czy bez jej zgody). To ze sie zgodzila na pewno stanowi okolicznosc lagodzaca. Zaloze sie, ze po tej sprawie, Polanski legitymowal wszystkie panienki. en.wikipedia.org/wiki/Statutory_rape Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: statutory rape 27.09.09, 16:21 W czym nie mam racji? Że nie było gwałtu? Że nie było uśpienia? Że seks był za zgodą panienki? Że nie wiedział jaki jest jej naprawdę wiek? Że mu ją celowo podłożono? Oczywiście że samo z nią współżycie tak samo jak i w Polsce było przestępstwem. Jednak nie o tym pisałem. Za to pisałem że mógł się tego spodziewać że jest nieletnia i ją sprawdzić. Nie sprawdził więc IMHO jego największą winą była głupota i pociąg do młodych dziewczyn (nie pedofilia). IMHO sprawiedliwy wyrok to dla niego 5 razy mniej niż dla tych ludzi którzy mu tą panienkę specjalnie podłożyli. Możliwe że i wyrok dla samej panienki jak wiedziała że go "namawia do przestępstwa" proponując mu seks. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 16:47 reporter.blogs.com/files/polanski.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 16:55 Ofiara zmienila zdanie. Dlatego w takich sprawach zdanie ofiary nie jest wazne. Sa jeszcze dziecmi, i zawsze tez istnieje mozliwosc ze jakis bogaty pedofil je przekupi zeby zmienily zdanie. Przykald Jacksona. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 17:05 > Dlatego w takich sprawach zdanie ofiary nie jest wazne. Bardzo mi się podoba taka opinia. "My wiemy lepiej". Jak "My" mówimy że był gwałt to gwałt był. No jestem ciekaw jak to "bogaty pedofil" przekupuje dziecko wbrew woli jego rodziców. Rozumiem przekupić rodziców, ale dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 17:52 ..hmm ta pani zmieniła zdanie niedawno, a nie jest już dzieckiem, jako dziecko oskarzala Polańskiego, trudno tu dostrzec jakies przekupstwo. Jej motywy są jasne, ma serdecznie dosyć cyrku i szykan rożnych mediów. Nie wybielam Polańskiego, seks z nieletnimi jest przestępstwem, co do gwałtu można mieć wątpliwości ale w takich wypadkach uważam ze trzeba raczej wierzyć ofiarze. Natomiast bardzo niejasna jest rola mamy tej pani, to ona zgodziła się na serie zdjęć córki z Polańskim, nie towarzyszyla dziecku ... W wywiadzie z 2008, P Geimer powiedziała coś w rodzaju "...mamie chodziło chyba o sławę lub pieniądze czy coś w tym rodzaju" (zgubiłem niestety link). Nie umniejsz to jednak odpowiedzialności Polańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 18:06 Jasne, że jest winny. Tylko wyraźnie trzeba powiedzieć czego. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 18:12 maaac napisał: > Jasne, że jest winny. Tylko wyraźnie trzeba powiedzieć czego. Oczywiście, wycofano pozew, sprawa jest b. dawna, powinna być umorzona, k Odpowiedz Link Zgłoś
aniaewi Re: O co o tym sama ofiara ? 27.09.09, 19:03 Re: O co o tym sama ofiara ? kokoroko09 27.09.09, 16:55 Odpowiedz Ofiara zmienila zdanie. Dlatego w takich sprawach zdanie ofiary nie jest wazne. Sa jeszcze dziecmi, i zawsze tez istnieje mozliwosc ze jakis bogaty pedofil je przekupi zeby zmienily zdanie. Przykald Jacksona. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Nie dziwię się, że ludzie piszą takie rzeczy, jak czytają bez zrozumienia. Przecież ta kobieta, która wielokrotnie zgłaszała władzom, że nie ma pretensji do R.Polańskiego i że chce, by mógł przyjechać do Stanów, ma dziś dobrze po czterdziestce, a więc nie jest żadnym nieświadomym dzieckiem, które nie wie, jak tamto zdarzenie wpłynie na jej życie. To "duża dziewczynka" i myślę, że wie, czego chce (tym bardziej, że gdyby podjęła próbę wystąpienia o odszkodowanie od R.Polańskiego, to z pewnością znalazłaby szerokie poparcie opinii publicznej). Najgorzej, jak ci, którzy nie byli przy zdarzeniu, wiedzą lepiej niż sama zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:58 milseog napisał: > dlaczego teraz a nie wczesniej jest niewazne. ciazy na nim powazny > zarzut uspienia i zgwalcenia 13-latki! czy nikt tego > nie zauwaza? > Ona sama mu juz dawno wybaczyla i wycofala pozew. Poza tym to byly lata 60-te: zupelnie inne kanony moralnosci wtedy obowiazywaly. "Sex- Drugs & Rock n' Roll"! Technicznie byla nieletnia,ale nie uwazam,ze jego akt to pedofilia - z opisu wynika ,ze to byla wytrenowana suczka zadna seksu i wrazen w towarzystwie slawnych panow. Odpowiedz Link Zgłoś
mobos Szwajcaria straci na uleglosci wobec USA 27.09.09, 15:25 wczesniej ugieli sie w sprawach tajemnic bankowych, teraz aresztuja Polanskiego na zyczenie FBI. Przestana byc postrzegani jako neutralny i bezpieczny kraj, co do tej pory bylo ich glownym atutem. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Szwajcaria straci na uleglosci wobec USA 27.09.09, 15:30 mobos napisał: > wczesniej ugieli sie w sprawach tajemnic bankowych, teraz aresztuja Polanskiego > na zyczenie FBI. Przestana byc postrzegani jako neutralny i bezpieczny kraj, co > do tej pory bylo ich glownym atutem Fakt, to koniec legendy. Szwajcaria powoli przyjmuję rolę pachołka mocarstw. Dobrze na tym nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Szwajcaria zeszmaciła się,,, 27.09.09, 15:58 ,,utraciła swoją godność narodową poddając się naciskom tego bydlaka światowego,który szarogęsi na świecie. Kiedyś USA mogło imponować Europie, Obecnie ,to dziadowski kraj,który wyrządził światu wiele krzywd. Autorytet ameryki,to "mały pikuś". Najlepszym przykładem jest Iran,który ma głęgoko w gdzieś wielka amerykę. Kiedyś była symbolem praworządności, obecnie jest symbolem pazernośći i rozkładającego się kapitalizmu. Ameryka jest po prostu chora. Wiedza tabloidowai i medialna,to cechuje obecną amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Szwajcaria straci na uleglosci wobec USA 27.09.09, 16:50 mobos napisał: > wczesniej ugieli sie w sprawach tajemnic bankowych, teraz aresztuja Polanskiego > na zyczenie FBI. Przestana byc postrzegani jako neutralny i bezpieczny kraj, co > do tej pory bylo ich glownym atutem. Stany muszą mieć na nich jakiegoś haka. Może wydają Amerykanów i Polańskiego w zamian za hitlerowskie złoto? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Bagsika zwinęli też w Szwajcarii 27.09.09, 18:11 Bagsika zwinęli też Szwajcarii na lotnisku. Powinien wjechać samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Szwajcaria straci na uleglosci wobec USA 27.09.09, 19:31 mobos napisał: >Przestana byc postrzegani jako neutralny i bezpieczny kraj, co > do tej pory bylo ich glownym atutem. Na dobitne potwierdzenie swojej glupoty dopisz jeszcze, ze Szwajcaria to kraj bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
paideiaonly1 Re: Szwajcaria straci na uleglosci wobec USA 28.09.09, 00:06 mobos napisał: > wczesniej ugieli sie w sprawach tajemnic bankowych, teraz aresztuja Polanskiego > na zyczenie FBI. Przestana byc postrzegani jako neutralny i bezpieczny kraj, co > do tej pory bylo ich glownym atutem. Szwajcaria nadal jest neutralnym i bardzo bezpiecznym krajem. Wiem cos na ten temat, gdyz mieszkam tu od wielu lat. Jest to kraj, w ktorym osoby prominenckie dobrze sie czuja, gdyz ich sfera osobista jest jak najbardziej respektowana. Co do R.Polanskiego: Rzeczywiscie od wielu lat przyjezdza do Szwajcarii w znanej gorskiej miescowosci ma tzw. "chalet"- dom wypoczynkowy. Do tej pory bywal jako osoba prywatna. Inny fakt do myslenia: od 2005 R.Polanski figuruje na liscie Interpolu - osob sciganych "miedzynarodowo" ze tak powiem. Szwajcaria zobowiazana jest prawnie do wydawania takich osob. O przyjezdzie Polanskiego do CH jako oficjalnego goscia media "trabily" od wielu tygodni. R.Polanski powinien zdawac sobie sprawe co mu grozi i przyjechac dyskretnie. Wiadomosci dotarly do USA... Wybaczcie drodzy czytelnicy, ale zadne panstwo prawa nie moze pozwolic sobie na jawne ukrywanie osob z listy Interpolu. Z drugiej strony jest mi przykro z powodu aresztowania. Mam nadzieje, ze prawnicy i sady znajda jakies rozsadne rozwiazanie... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 ...przyszła kryska na Matyska 27.09.09, 15:26 Musiało się zmienić prawo , albo znaleziono taką interpretację umożliwiającą aresztowanie przestępcy. On lekceważył normy obowiązujące innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
polkainaczej Re: ...przyszła kryska na Matyska 27.09.09, 15:46 ksieza pedofile , turysci w Tajlandii wykorzystujacy chlopcow i dziewczynki - nikt ich nie sciga. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlakzkrakowa [...] 27.09.09, 15:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:48 Imponuje mnie ten polski charakter!!!!!! Uciekac przed sprawiedliwoscia ile sie da,a jak cie zlapia,to udawac niewinnego. No i ta slepota Polanskiego w odroznianiu 13-letnich dziewczyn od 16 letnich jest juz legendarna. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 16:17 maksimum napisał: > No i ta slepota Polanskiego w odroznianiu 13-letnich dziewczyn od 16 > letnich jest juz legendarna.To powinien Polanski isc do kicia razem z Nicholsonem bo ten tez mial problemy w odroznieniu wieku panienek.Fakt faktem - duza czesc panienek wyglada na wiecej niz maja.I te tresowane suczki wiedza jak to wykorzystac.Miedzy innymi po to,zeby kulezankom potem opowiadac,ze je przelecial jakis slawny rezyser,aktor czy piosenkarz.Taka to powinna z szacunku nie myc c.i.p.y przez reszte zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 15:52 bydlakzkrakowa napisał: > No co jest, fekalia sralonowo-agorowe?? !!! Biją Waszych!! Aj waj! > Aj waj! Aj waj! Gdzie wpisy i artykuły, że to wspaniały reżyser, w > którego rękach każdy scenariusz robił sie piękny? Gdzie wpisy, że > dostał nagrody, także te najważniejsze? Gdzie, że nakręcił " > Pianistę", który, jak wszem wiadomo, jest o ŻYDZIE!!!??? Gdzie > wpisy, że to stary człowiek i przecież był czas wcześniej go > złapać??? No gdzie??!!! LENIE ŚMIERDZĄCE !! Pisać mi tu szybko!! > A poza tym twierdzę, że Płathfołma winna być zdelegalizowana. fiu fiu:)....ach zapomnialem dodac "aj waj":) qrcze jezeli jestes z krakowa (bo nie chce mi sie sprawdzac twojego IP) to naprawde to miasto ma niezly odsetek oszolomow ale oczywiscie bede w "aj waj" pazdzierniku w starym i dumnym miescie "aj waj" krakowie na spotkaniu z ich prawdziwymi mieszkancami:)....jakos dziwnie ze oni nie podzielaja "aj waj" twoich pogladow:) a ciebie kmiotku zapraszam i na powitanie moge ci po staropolsku strzelic powitanko .....z dynki:) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Takiego jak ty.... 27.09.09, 16:26 nalezaloby zlikwidowac szybko i sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Redaktorzyna z szokiem 27.09.09, 15:45 Redaktorzyny znowu dopisujecie slowo "zszokowany". Czy wy nie przestaniecie wreszcie ubarwiac. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. Ma ... 27.09.09, 15:52 ciekawe czy przejdzie chemioterapię (?) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.mazur "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. Ma ... 27.09.09, 15:54 szwajcaria poddala sie usa i teraz usa okupuje juz nie tylko kraje do jakich wkroczyli w czasie 2 swiatowej ale i szwajcarie. a co do domniemanego przestepstwa to..... polanski sam sobie zawinil. tak jest jak zyje sie rozwiezle!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny kolejne klamstwo Michnika - polanski to zyd ++++++ 27.09.09, 15:54 Szanowny panie michnik, prosimy uprzejmie aby zydowskiego przestepce polanskiego nie nazywac Polakiem. Dosc tej ewangelii judasza panie michnik. Zydowska mafie w rosji nazywa pan rosyjska mafia podczas gdy nawet najbardziej zapoznione w rozwoju dziecko wie ze na jej czele stoja WYLACZNIE ZYDZI. zlodzieji prywatyzatorow nazywa pan oligarchami rosyjskimi podczas gdy WSZYSCY z nich sa zydami ktorzy dostali pieniadze na "prywatyzacje" z podlondynskiej willi. tak wiec panie michnik, TEORIE KONSPIRACJI nie nalezy nazywac teoria bo mozna ja z latwoscia statystycznie udowodnic. Wszyscy "oligarchowie" to zydzi wszyscy wlasciciele wysokich budynkow to zydzi wszyscy wierzyciele polski, usa, rosji itd to zydzi. i wlasnie dlatego panie michnik, opublikowal pan swego czasu ewangelie judasza, ale gdy ekumeniczny prosi o opublikowanie nazwisk 5 najwiekszych wierzycieli polskiego/rosyjskiego/amerykanskiego dlugu to nie publikuje pan tej informacji mimo iz jest pan "demokrata" Lepsza dobra dyktatura niz "demokracja" niePOLAKOW. 7 przykazanie zyda mojzesza: nie prywatyzuj Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny cenzura chroni zydowskich szowinistow 27.09.09, 16:04 Polacy, na takim wlasnie poziomie dyskutuja przestepcy z kibutza. Gdy im ktos opublikuja FAKTY ktore demaskuja ich przestepstwa, oni zamiast polemizowac FAKTAMI, uzywaja szowinistycznej nowomowy. A zydowska cenzura w wyborczej pozwala im na ta kryminalna szowinistyczna dzialalnosc. 7 przykazanie zyda mojzesza: nie prywatyzuj. Moj drogi przedmowco. Na twoja chorobliwa nienawisc do Polakow jest tylko jedno lekarstwo: OBOZ PRACY PRZYMUSOWEJ. Kto nie pracuje jesc nie powinien - zyd Salomom Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: cenzura chroni zydowskich szowinistow 27.09.09, 16:45 TAKICH JAK TY, trzeba zamykac profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A od kiedy to taki polskojezyczny smiec 27.09.09, 16:17 jak ty bedzie mi tu decydowal kogo nazywac Polakiem? Chetniebym o tym bezposrednio z toba porozmawial polskojezyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Pokaz swojego ryja z nochem :) 27.09.09, 16:21 wiedmak napisał: > jak ty bedzie mi tu decydowal kogo nazywac Polakiem? Chetniebym o tym > bezposrednio z toba porozmawial polskojezyczny. ---------------------------------- Wtedy mozemy porozmawiac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny wiedmak, sluchamy ;-)))))))))))))))))))))))))))))) 27.09.09, 16:28 wiedmak, szowinisto z kibutza, porozmawiajmy tutaj publicznie. Wstydzisz sie swojego zydowskiego rodaka polanskiego? to wlasnie dlatego chcesz ukryc zydowskie przestepstwo pod polskim plaszczykiem? I nie strasz mnie szowinisto z kibutza. Ja sie potomkow dezerterow z armii brytyjskiej na bliskim wschodzie nie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
polkainaczej Re: wiedmak, sluchamy ;-))))))))))))))))))))))))) 27.09.09, 16:40 rozumiem, ze pan ekumeniczny ma potworny kompleks z powodu swojego, byc moze niezbyt polskiego pochodzenia i dlatego tak wykrzykuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty to masz nosa. 27.09.09, 16:41 Jak na to wpadles?...Ty to masz czuja!! W GESTAPO bys zrobil kariere!! Ten POLSKI KATOLIK jest takim samym polskim idiota jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Do towarzyszy niePolakow ;-))))))))))))))))))))))) 27.09.09, 16:48 Drodzy towarzysze niepolacy, ta dyskusja jest o zydowskim przestepcy nie o niePOLSKICH kretynach ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO oni nie widziec roznicy ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
polkainaczej Re: kolejne klamstwo Michnika - polanski to zyd + 27.09.09, 16:37 Szanowny Panie Ekumeniczny, Co ma piernik do wyznania? A jezeli juz to malo ksiezy katolickich mialo 30 lat temu i nadal ma kontakty seksualne z dziecmi? W Irlandii co i rusz wychodza na jaw koszmary, ktore dzieci przezywaly w katolickich sierocincach. W Polsce tez bylo podobnie, tylko malo sie o tym mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Polańskiego, rabinów, księży, pastorów i popów 27.09.09, 18:41 należy za pedofilię ścigać - z równym zaangażowaniem należy potępiać czyny pedofilskie bez względu na to kiedy i kto je popełnił i ile zapłacił ofierze Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie mow mi ... 27.09.09, 17:17 ZE TAK BARDZO KOCHALES Adolfa Alojzowicza,czyzby byl on twoim wujkiem?...Duze podobienstwo charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Mam nadazieje ze Polanski zrobi w rewanzu 27.09.09, 15:55 film o pewnym zlocie, pewnej wymordowanej nacji, zdeponowanym w pewnym alpejskim kraju przez zbrodniarzy wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Szwajcarzy też wchodzą Ameryce do 4 liter 27.09.09, 16:08 Najpierw ujawnili tajne konta amerykanów, a teraz to. Muszą mieć na nich Yankesi jakiegoś haka. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szwajcarzy też wchodzą Ameryce do 4 liter 27.09.09, 16:13 syndyk.iv.rp napisała: > Najpierw ujawnili tajne konta amerykanów, a teraz to. Muszą mieć na nich > Yankesi jakiegoś haka. > Izraelici ich szantazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Szwajcarzy też wchodzą Ameryce do 4 liter 27.09.09, 16:31 blue911 napisał: > Izraelici ich szantazuja. Jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kasę. Szajcaria musi mieć finansowe problemy, skoro tańczy tak, jak jej Ameryka zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Bagsika też Szwajcarzy pojmali 27.09.09, 18:44 po prostu ścigany to ścigany Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. Ma ... 27.09.09, 16:20 Nie będę oceniał jego twórczości jako reżysera czy twórcy.Oglądałem prawie wszystkie jego filmy.Zawsze odczuwałem w nich cos irytującego i nie do końca zrozumiałego.Relacje bohaterów były często skrajne.Wiele napięć.Dawały przeżycia ale raczej wyzwalały negatywne emocje.Myśle,że był dobrym artystą ale nie człowiekiem.Czuje satysfakcje po jego zatrzymaniu.Prawo powinno być dla wszystkich jednakowe.Przedawnjienie?Przecie on z tym żyje od kilkudziesięciu lat i wie co go czeka.Niepotrzebne emocje u postumowiczów,acz dla mnie zrozumiałe.Taka prymitywna chęć odwetu u ludzi którzy nie osiągneli w życiu nic albo prawie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 16:33 bogdan331 napisał: > Nie będę oceniał jego twórczości jako reżysera czy twórcy.Oglądałem prawie > wszystkie jego filmy.Zawsze odczuwałem w nich cos irytującego i nie do końca > zrozumiałego.Relacje bohaterów były często skrajne.Wiele napięć.Dawały > przeżycia ale raczej wyzwalały negatywne emocje.Myśle,że był dobrym artystą > ale nie człowiekiem.Czuje satysfakcje po jego zatrzymaniu.Prawo powinno być > dla wszystkich jednakowe.Przedawnjienie?Przecie on z tym żyje od > kilkudziesięciu lat i wie co go czeka.Niepotrzebne emocje u postumowiczów,acz > dla mnie zrozumiałe.Taka prymitywna chęć odwetu u ludzi którzy nie osiągneli w > życiu nic albo prawie nic. jego "ofiara" tez zyje i przyznala sie ze to byl cwaniacki myk i prosi o uniewinnienie....nie wiem... pewnie jej cos odpalil poprzez prawnikow lub cos takiego.... jak na razie doszlo do zatrzymania......tylko do zatrzymania.....co z tego wyniknie ....takze NIKT NIE WIE!!:) wiekszosc na forum juz skazuje...a to za pedofilie a to ze zyd......radze wam przestudiowac drzewo genealogiczne rodziny dokladnie bo moze sie okazac ze tez jestescie zydkami lub ktos z rodziny byl pedofilem bo rznal w XVII wieku mlode wiesniaczki w oborach:)))) ale oczywiscie wszyscy sa bez winy i zaczna zaraz rzucac calymi blokami kamiennymi hehehehheeeh..... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman ale co tu ma do rzeczy pochodzenie etniczne 27.09.09, 18:26 lub sprawki czyiś dziadków - Pan Polański jest ścigany za swoje czyny, za które w cywilizowanym świecie każdy powinien odpowiedzieć przed Sądem Karnym /być może ten Sąd zastosuje nadzwyczajne złagodzenie kary, ale najpierw trzeba przed nim stanąć/, i nie ma znaczenia odpuszczenie win przez ofiarę, czy Fritzla też byś nie ścigał jakby jego córka powiedziała że wybacza ojcu, to jest najprostsza droga w ślepy zaułek, gdzie odpowiedzialność karna jest przedmiotem targów, a posiadający pieniądze jej podlegają, i nie powołujmy się na handlarza śmierci - Gene Gutowskiego /handlarz broni - nawet gdy był producentem Pianisty - nie staje się autorytetem moralnym i przykładem do naśladowania/ Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 16:54 A co by to chcial SKOORWYSYN POLSKI osiagnac ? ZAWISC I WAZELINIARSTWO TO CECHY NARODOWE POLAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman to nie satysfakcja to oczekiwanie że świat będzie 27.09.09, 18:19 sprawiedliwy i bez względu na bogactwo za swoje niecne czyny odpowie, a oczywiście jako reżyser osiągnął wysoki poziom - tylko też bym od razy nie ochał i achał że to najwybitniejszy reżyser /miał parę całkiem udanych filmów/ Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman świadectwo moralności Gene Gutowskiego 27.09.09, 18:16 Gene Gutowski /Eugeniusz Bardach/ to nie tylko producent filmowy ale przede wszystkim bardzo obrotny pośrednik na rynku uzbrojenia, bliski znajomy i współpracownik Adnana Khashoggiego zaraz po wojnie współpracował z Counter Intelligence Corps /kontrwywiad armii amerykańskiej/ jego firmy Subci Ltd i Golden Vision prowadziły dziwne interesy z Bumarem, dyrektor Baczyński z Bumaru na kilka dni przed odwołaniem aneksował kontrakt z Golden Vision na 1,3 mln $, ciekawe co producent filmowy robił dla producenta uzbrojenia, zaznaczam że na pewno nie były to filmy reklamowe taki to jest ten przyjaciel - poręczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. Ma ... 27.09.09, 18:26 Jak ktoś przetłumaczy listę dialogową amerykańskiego filmu, to wg Gutowskiego jest przestępcą. A jak ktoś zgwałci 13-latkę to jest OK, bo to jego kumpel. Bezczelność! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman ale czego wymagać od handlarza bronią 27.09.09, 18:43 kumpla Adnana Khashoggiego Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Re: "Polański bardzo często bywał w Szwajcarii. M 27.09.09, 20:43 Wyglada na to, ze Szwajcarzy chca sie przybodobac Amerykanom, nad Polanskim wisial nakaz aresztu od wielu lat, ale w USA. Teraz Szwajczarzy sa krytykowani, bo udzielaja schronienia finansowego osobom prywatnym i korporacjom uciekajacym od podatkow! Oj brzydko zrobili. Bo to i tak na wiele im sie nie zda.Sami robia przestepstwo finansowe i na tym profituja. Polanskiego szkoda, choc narozrabial w swoim czasie. Ale to tyle lat temu! Znowu spotkal go wielki szok. Odpowiedz Link Zgłoś
catholico Amerykanie ściągaja pieniądze z rynku ot i tyle 27.09.09, 22:18 Myślicie że chodzi o coś innego niż 10 milionowa kaucja dla Prokuratury Stanowej? Kryzys zmusił Amerykanów do działań windykacyjnych. A Szwajcarzy tracą kolejny kawałek neutralności i dawnej chwały - całkiem niedawno sprzedali Stanom tajemnice bankowe wielu obywateli amerykanskich, co opretostowały zresztą niektóre szwajcarskie banki. Hegemon robi się co raz bardziej pazerny. Dobre, dawne czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś