pewienlekarz 29.09.09, 07:48 Polacy przez carat też byli nazywani terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ambl Chavez i Kadafi: Zachód nie odróżnia terroryzmu... 29.09.09, 09:02 Lockerby to też walka o wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Chavez i Kadafi: Zachód nie odróżnia terroryz 29.09.09, 09:06 pewienlekarz napisał: > Polacy przez carat też byli nazywani terrorystami. Czy to znaczy, że z definicji, każdy nazywany terrorystą w rzeczywistości terrorystą nie jest...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: Chavez i Kadafi: Zachód nie odróżnia terroryz 29.09.09, 09:31 Nie, to oznacza jedynie, że nie zawsze nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix no peeewnie... 29.09.09, 09:27 walka o wolnosc poprzez wysadzanie w jednym kraju autobusow i dyskotek, w innym swiezo zbudowanych szkol, a jeszcze innym mordowanie po setce swoich wspolziomkow na targowiskach. Walka o wolnosc czasem odbywa sie za stolem negocjacyjnym i jesli ktos ten stol wywraca, to nie jest zadnym bojownikiem, tylko niebezpiecznym terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jest monopol na terroryst.drogę do niepodległości? 29.09.09, 10:15 Czemu metody używane dla powstania państwa Izrael miałyby być złe przy próbie tworzenia/wymuszenia tworzenia innych państw? Potrafisz to jakoś sensowne wyjaśnić? Bez wysadzenia w powietrze Kong David Hotel, bez mordu w 1944 na Lordzie Moyne, bez licznych zamachów na policję i wojsko oraz planów zamordowania premiera Clementa Attlee nie wymuszono by na GB wycofania się i ustępstw. Owcześni terroryści stali się wkrótce elitą rządzącą nowego państwa i nagrody wyznaczone za ich głowy zastąpiono czerwonymi dywanami na okoliczność państwowych spotkań. Czy na taką metodę dochodzenia do własnej państwowości jest jakiś nienaruszalny monopol? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jest monopol na terroryst.drogę do niepodległ 29.09.09, 10:16 King David Hotel Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Roznica? 29.09.09, 10:33 Przypuszczam zatem, ze jestes w stanie postawic znak rownosci pomiedzy ''terroryzmem''izraelskim a osetyjskim:):):) Bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix sama sobie wyjasniaj 29.09.09, 10:57 co cie tak boli akurat Izrael? Moze przedstawimy grupe Basajewa jako bojownikow o oswobodzenie Kaukazu z rosyjskiej okupacji? Jeszcze niedawno drwilas z rzezi Czeczenow przez rosyjska armie. Wysadzenie hotelu King David jest od czapy, bo to nie byl hotel, a centrum sztabu brytyjskiego. Ale Evcia chciala dobrze. Nikt tu nie mowi, ze Irgun to nie terrorysci. Ale za to ty nie mow ze Hamas, Islamski Dzihad, OWP, Al Kaida, LFWP, brygady Al Aksy Hezbollah i inne syfy nie sa terrorystami. I oczywiscie ze Begin byl terrorysta, ale przynajmniej przestal nim byc. Niestety jednak, Arafat ktory byl terrorysta, terrorysta byc nie przestal. Tak samo jak caly sztab Hamasu, ktory juz od 4 lat rzadzi 1,5 mln ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: sama sobie wyjasniaj 29.09.09, 11:19 Izrael: Podaję Izrael jako porzykład a nie jako ból. Ból zdaje się być twój, że ten przykład podaję. Kaukaz: rozumiem wiąc, że popierasz też Basków w ich walce o wyzwolenie z hiszpańskiej okupacji, to samo z Irlandią Płn. Pewnie poprzesz też Sląsk, jeśli tylko postanowi wybić się na niepodległość? KD-Hotel: co z tego, że byli tam wojskowi? Afgańczycy też wyysadzają w powietrze wojskowych a nie zauważyłam, by ci się to podobało. Tzw. al-kaida i spółka: gdzie ja piszę, że to nie są terroryści? Niewątpliwie stosują metody terrorystyczne - tym faktom ja nijak nie przeczę, wiąc mi tego nie wciskaj, proszę. Begin, który przestał być terrorystą: Nasrallah i spółka też mogą przestać być. Może i im należy dać szansę w postaci własnego państwa? Zostaną jak Begin premierami, prezydentami, ministrami i rząd izraelski bądzie przed nimi rozrolowywał czerowony dywan... Arafat nie żyje z tego, co wiem. Więc jak miał przestać być terrorytą nie uzyskawszy po temu szansy własnego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ale sie starasz, ale sie starasz :) 29.09.09, 11:39 > Kaukaz: rozumiem wiąc, że popierasz też Basków w ich walce o wyzwolenie z > hiszpańskiej okupacji, to samo z Irlandią Płn. Pewnie poprzesz też Sląsk, jeśli > tylko postanowi wybić się na niepodległość? Ja nie zajmuje tu zadnego zdania w tej albo innej walce. Intencjonalne wysadzanie cywilow i to jeszcze w czasach pokoju jest terroryzmem. Nie zmieniaj tematu. > KD-Hotel: co z tego, że byli tam wojskowi? Ojejciu... Nie "byli tam wojskowi", tylko to byl sztab. Centrum militarne. Rozumie roznice? A i tak Hagana raz wykryla probe ataku i sama doniosla Brytyjczykom. > Afgańczycy też wyysadzają w powietrze wojskowych a nie zauważyłam, > by ci się to podobało. Bajdurzysz. Intencjonalne wysadzanie celi militarnych jako takie jest akceptowalne w ramach praw wojny i nie jest to dla talibanu nielegalne. Nielegalne i barbarzynskie jest wystrzeliwanie w strone przeciwnika rakiet siedzac na dachu w srodku wioski albo odpalanie bazooki, po czym wsiadanie do cywilnej taksowki i wjezdzanie do wioski. > Niewątpliwie stosują metody terrorystyczne - tym faktom ja nijak nie przeczę No wiec czego sie w ogole mnie czepnelas? > Nasrallah i spółka też mogą przestać być. Może i im należy dać szansę w > postaci własnego państwa? Evuniu droga, dziewiec lat temu Izrael bez zadnych porozumien wycofal sie z Poludniowego Libanu. Bylo czy nie bylo? Od tej pory kazda rakieta szejka Nasrallaha wystrzelona na Galilee, zwlaszcza na miasteczka, jest aktem terroru. Kazde przekroczenie granicy celem porwania nie jest zadna walka narodowo- wyzwolencza, a napadem na sasiedni kraj. > Arafat nie żyje z tego, co wiem. Więc jak miał przestać być terrorytą nie > uzyskawszy po temu szansy własnego państwa? Co ma piernik ze nie zyje? Begin tez nie zyje. Arafat nie przestal byc terrorysta do konca swojego zycia i wywolanie przez jego grupe kampanii zamachow terrorystycznych w 2000 r. w czasie gdy odbywaly sie negocjacje pokojowe bylo najgorszym syfem ktory mogl swojemu wlasnemu narodowi zrobic. Przez takie rzeczy wlasnie powstanie ich panstwa odlozylo sie na lata. Wlasnie tu jest caly klopot: gdy sa negocjacje pokojowe, walka narodowowyzwolencza polega na dobrej polityce, a nie wywracaniu stolu poprzez wysadzanie autobusow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ty też, ale słabo 29.09.09, 14:27 kpix napisał: > Ja nie zajmuje tu zadnego zdania w tej albo innej walce. Poważnie? A kto napisał: >Moze przedstawimy grupe Basajewa jako bojownikow o oswobodzenie Kaukazu z >rosyjskiej okupacji? Skoro ta szlachetna walka o oswobodzenie Kaukazu z rosyjskiej jak to STRONNICZO i nieuczciwie nazywasz "okupacji" jest słuszna to walka Basków czy kiedyś tam być może i Slązaków też. Albo masz podwójną moralność A co sądzisz o wyzwoleniu Palestyńczyków spod okupacji? > Bajdurzysz. Intencjonalne wysadzanie celi militarnych jako takie jest > akceptowalne w ramach praw wojny i nie jest to dla talibanu nielegalne. > Nielegalne i barbarzynskie jest wystrzeliwanie w strone przeciwnika rakiet > siedzac na dachu w srodku wioski albo odpalanie bazooki, po czym wsiadanie > do cywilnej taksowki i wjezdzanie do wioski. Sugerujesz, że ataki i zasadzki partyzantów przeprowadzane w PL przeciw hitlerowcom w miastach, miastewczkach czy wioskach były nielegalne? Kto jest tym naczelnym prawodawcą tak orzekającym? > No wiec czego sie w ogole mnie czepnelas? Może ze wgl. na twą wybiórczość i podwójną moralność? > Evuniu droga, dziewiec lat temu Izrael bez zadnych porozumien wycofal sie > z Poludniowego Libanu. Bylo czy nie bylo? Od tej pory kazda rakieta szejka > Nasrallaha wystrzelona na Galilee, zwlaszcza na miasteczka, jest aktem >terroru. Dlaczego najazd Izaela na Liban aktem terroru nie jest, ale parę linbańskich rakiet i owszem nie rozumiem. Ale to pewnie wina mojej głowy - nieprawidłowo myśli. > Kazde przekroczenie granicy celem porwania nie jest zadna walka narodowo- > wyzwolencza, a napadem na sasiedni kraj. No popatrz. Czyli Izrael napadł na Argentynę w 11.05.1960 r. No ale faktem jest - Argentyna to nie kraj sąsiedni, więc naruszenie prawa międzynarodowego i suwerenności Argentyny pewnie się nie liczy. > Co ma piernik ze nie zyje? Begin tez nie zyje. Arafat nie przestal byc terrorysta do konca swojego zycia To ma piernik, że Begin dożył czasów gdy z terrorysty stał się premierem własnego państwa a Arafat nie dożył. >Przez takie rzeczy wlasnie powstanie ich panstwa odlozylo sie na lata. Wlasnie tu jest caly klopot. Bzdura. Palestyńczycy nie mają silnego lobby i środków szantażu w całym liczącym się świecie i to jest cała przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix przynudzasz juz... 29.09.09, 14:58 >Poważnie? A kto napisał: >>Moze przedstawimy grupe Basajewa jako bojownikow o oswobodzenie Kaukazu z rosyjskiej okupacji? To bylo do twoich glupich prob zmiany tematu > walka Basków czy kiedyś tam być może i Slązaków też. Albo masz podwójną moralność Hihi soviecka Ewa cos mowi o moralnosci. To powtorze: gdzie byla komunistko, twoja moralnosc, gdys drwila sobie z piecdziesieciu tysiecy zamordowanych Czeczenow? Jak juz tak drazysz, to prosze: kazdy narod ma prawo sobie chciec samostanowienia. Nikt nie ma prawa wysadzac targowisk i autobusow pelnych ludzi. Rozumie? > Sugerujesz, że ataki i zasadzki partyzantów przeprowadzane w PL przeciw hitlerowcom > w miastach, miastewczkach czy wioskach były nielegalne? Czy ktos to widzi, co ten maniak wygenerowal? Opary absurdu... > Dlaczego najazd Izaela na Liban aktem terroru nie jest, ale parę linbańskich > rakiet i owszem nie rozumiem. Ale to pewnie wina mojej głowy - nieprawidłowo myśli. Bo jest realizacja prawa do obrony kraju przed niesprowokowanym napadem Hezbollahu, w ktorym -podkresle- bez zadnych prowokacji przekroczono granice, ostrzelano katiuszami miasto (po raz ktorys z rzedu) i zabito 5 ludzi (po raz ktorys z rzedu). Natomiast czesc dzialalnosci IDF w tej wojnie mozna okreslic terroryzmem, tak samo jak czesc dzialalnosci Hezbollahu. > No popatrz. Czyli Izrael napadł na Argentynę w 11.05.1960 r. Nie. To bylo naruszenie suwerennosci a nie napad. To bylo zatrzymanie Adolfa Eichmanna, hitlerowskiego zbrodniarza winnego smierci setek tysiecy ludzi, sowiecka palo. Wszelka dyspute w tej sprawie miedzy oboma krajami zamknieto po 4 miesiacach, bo ludzie na swiecie doskonale wiedzieli o kogo tu chodzi. > To ma piernik, że Begin dożył czasów gdy z terrorysty stał się premierem > własnego państwa a Arafat nie dożył. I mogl dozyc, gdyby przez dziesiatki lat nie walczyl o podzial Palestyny na dwa kraje, a o Palestyne od Morza do Jordanu. Mogl rowniez zamiast w 2000 roku torpedowac negocjacje wznieceniem z kolegami kampanii atakow terrorystycznych, dokonczyc te negocjacje i mielibysmy juz Palestyne od osmiu lat z prezydentem Arafatem. > Bzdura. Palestyńczycy nie mają silnego lobby i środków szantażu w całym liczący > m się świecie i to jest cała przyczyna. Porazka... Nie maja silnego lobby? 2/3 ONZ i 55 krajow islamskich lobbuje za Palestynczykami. Niestety, w sposob dla siebie i swoich sasiadow najgorszy mozliwy: wzniecajac terroryzm i nawolujac do likwidacji sasiada. Lobby widac szczegolnie w Libanie w postaci 40 tysiecy rakiet stacjonujacych wbrew rezolucji Rady Bezpieczenstwa ONZ 1701. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jak kpix komunistów zwalcza 29.09.09, 15:15 Jedyny argument to ciągłe wyzwiska od sowietów i od komunistek. Blaaaaa.... Nigdy nie byłam w żadnej organizacji komunistycznej i nigdy komuny nie popierałam przeciwnie, moja rodzina była w czasach stalinowskich mocno reperesjonowana i dogłębnie poznała komunizm i jego wykonawców od nieco innej strony. Ale co cię mogą obchodzić realia? I jeszcze ten bełkot, że kpię ze śmierci naliczonych przez ciebie "tylko" 50 tys. Czeczenów, inni są mniej skromni piszą o 100 tys. O podanie linka, gdzie kpię z zabitych, nawet nie mam co prosić. Pisząc o lobby dla Palestyńczyków miałam na myśli mocarstwa zachodnie, a ty mi na to o krajach arabskich. I tak ze wszystkim, w kółko. Ech, szkoda czasu. Więc na koniec tylko jeszcze: sowiecka, po polsku piszemy prze "w" nie przez "v", Polaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Ewa, probujesz robic z ludzi glupkov, 29.09.09, 16:12 to inni robia z ciebie glupka. Vpychasz im v usta rzeczy, ktorych nie movia, to inni ci podkladaja nogi. Probujesz svidrovac oczywiste spravy przy pomocy przypadkov ekstremalnych, vide sprawa Eichmanna, tylko nie zauvazasz ze sie no ... nieco osmieszasz. Sprowadzasz rozmove do shitu, to dostajesz shit. A z ofiar czeczenskich drwilas. Jak je przytoczylem, to probowalas robic to, co teraz: wekslovac na to, ze jedni podaja ich mniej, a inni wiecej, sugerujac bezczelnie jakobym zaliczal sie do tych, ktorzy dokonuja inflacji ofiar. Co z tego, ze liczba nie jest dokladnie ustalona? Zamordowano kilkadziesiat tysiecy ludzi. Sofistyka ich z grobow nie wskrzesisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Bo przecie mawia madry gmin- nie dyskutowac 29.09.09, 17:24 z byle kim! Daj se luzu, kpix, z niedoludzmi rozmawiac nie uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ależ , ty jesteś szczególnie mundry, ludziu 30.09.09, 01:59 Czego chcesz dowieść powtarzając bez sensu "v" kilkakroć w każdym zdaniu? Ze w słowie "sovieci" użyłeś go celowo, parabolicznie bądź satyrycznie? Ja z żadnych ofiar nie drwię, podobnie jak nijak nie jestem komuchem. Ale - widac moimi złosliwymi prowokacjami udaje mi się dawać pole do autoprojekcji i wywabienia z kreciej nory. Jeśli tak, to jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ależ , ty jesteś szczególnie mundry, ludziu 01.10.09, 17:26 Jednak evcia przyznała się do jednego-do złośliwości.A prowokacja generalnie polega na udawaniu.Tylko dyskusje z prowokatorem {czytaj udawaczem} obarczone są zasadniczą wadą.Jak przyznaje rację bądź coś neguje też tylko udaje? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 zal... 29.09.09, 13:10 ''Kaukaz: rozumiem wiąc, że popierasz też Basków w ich walce o wyzwolenie z hiszpańskiej okupacji, to samo z Irlandią Płn. Pewnie poprzesz też Sląsk, jeśli tylko postanowi wybić się na niepodległość? '' Rozumiem zatem, ze wg Ciebie mozna polityczne sympatyzowac z jedynymi i usprawiedliwiac ich, np. Osetyjczycy czy Palestynczycy a potepiac innych Czeczeni i Izraelczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 pentagon8, napisz raz coś z sensem, wtedy 29.09.09, 14:28 pentagon8, napisz raz coś z sensem, wtedy ci odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: sama sobie wyjasniaj 29.09.09, 14:10 Afgańczycy wysadzają też wojskowych ale nie walczą o powstanie państwa tak jak choćby OWP.Afganistan był państwem zarówno pod dyktaurą talibów jak i obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: sama sobie wyjasniaj 05.11.09, 18:28 Na litosc Boska, Nasrallah ma nawet dwa panstwa, nie jedno. To w ktorym mieszka i ktore rozwala - Liban. I to, ktoremu wiernie sluzy - Iran. Jak mozna zabierac glos na forum nie majac NAJMNIEJSZEGO pojecia o temacie? JAK MOZNA ??? eva15 napisala: "Begin, który przestał być terrorystą: Nasrallah i spółka też mogą przestać być. > Może i im należy dać szansę w postaci własnego państwa? " Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jest monopol na terroryst.drogę do niepodległ 29.09.09, 14:05 To raczej walka z brytyjską kolonizacją tej części Azji.Z Izraelem sprawa jest o tyle łatwiejsza,że takie państwo istniało w przeszłości a rozwalił je rzymski okupant.Podobnie z Polską i walką i jej odrodzeniem w 1918r.Znacznie gorzej w przypadku Ujgurów czy Basków.Ugurland {albo coś podobnego} z tego co wiem nie istniał wcześniej.Na jakiej podstawie miałby zaistnieć współcześnie? Tylko dlatego,że jest jakaś grupa,która walczy? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jest monopol na terroryst.drogę do niepodległ 29.09.09, 14:12 Errata: powinno być Ujgurland.... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek z jaka kolonizacja walczyli terrorysci z Al Qaidy 29.09.09, 09:55 ktorzy zaatakowali WTC i Pentagon 11 wrzesnia 2001, zas w pozniejszych latach m.in. kurort turystyczny na wyspie Bali, dworce w Madrycie i autobusy pelne ludzi w Londynie? Z jaka kolonizacja walczyli mordercy Daniela Pearl'a? Z jaka kolonizacja walczyli mordercy wyszukujacy obywateli panstw zachodnich w hotelach w Bombaju? Cholernie jestem tego ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: z jaka kolonizacja walczyli terrorysci z Al Q 29.09.09, 14:15 skieruj to pytanie do znawcy "wyzwalania" ludów Chaveza.W owej deklarcji piszą oni {Chavez i Kadafi},żę Zachód zbyt często utożsamiał walkę przeciw kolonizacji z terroryzmem.Podają jakiś wzorzec ile powinna wynosić właściwa "częstość" utożsamiania? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Alez odroznia - Chavez,Putin,Kadafi = Husajn 29.09.09, 10:31 I dlatego tez banda tych dyktatorow winna skonczyc jak ten ostatni,podzielajac los zbrodniarzy w Norymberdze. Na szubienicy! Odpowiedz Link Zgłoś
resurrector Chavez niech to też powie Putinowi 29.09.09, 10:46 Czeczeni walczyli o niepodległość a Ruscy nazywali ich "terrorystami". Ujgurowie walczą w Chinach o niepodległość a Pekińczycy nazywają to aktami terroryzmu. W Palestynie z "terrorystami" walczy Izrael. Właściwie szelkie ruchy niepodległościowe są teraz tępione pod pretekstem walki z teroryzmem. Achtung Banditen! pamietamy, niby wiele lat minęło ale metody ciągle te same. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Chavez niech to też powie Putinowi 29.09.09, 19:13 ja, jako mieszkaniec np. Śląska zacznę podkładać bomby i zabijać ludzi w warszawskich autobusach w imię niepodległości Śląska. Będę terrorystą czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix nooo, zależy dla kogo. 29.09.09, 21:25 Dla Kadafiego nie. Dla Evy najwyraźniej też. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Kadafi i wolnosc?? 29.09.09, 11:01 to tak ja Stalin i wolnosc, Hitler i wolnosc , Kim Ir Sen i wolnosc Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana jedyna wolnsoc zapewni USA I Israel 29.09.09, 14:09 kazda inna walks jest terorryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: jedyna wolnsoc zapewni USA I Israel 29.09.09, 14:21 To USA i Izrael zapewni wolność Baskom? Zwykłe spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Przyklad spekulacji: 29.09.09, 17:28 Taki Bask, czy Czeczen, jesli uda mu sie dostac zielona karte, staje sie z punktu wolnym czlowiekiem, moze zyc w Stanach i nie przejmowac sie faktem, ze miliony lewackiego scierwa wybrzydzaja na Ameryke. Z zawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana wlasnie Irakijczycy i Afganie sa jzu uwlonieni 30.09.09, 10:22 poki co z opieki zdrowotnej i bezpeiczenstwa ale ja kwiadomo demorkacja wymaga ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: jedyna wolnsoc zapewni USA I Israel 29.09.09, 18:31 uniaeuropejska1 napisał: > To USA i Izrael zapewni wolność Baskom? Zwykłe spekulacje. No nie, to Rosja zapewniła wolność Czeczenom, Inguszom. . . . . . ! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana wlasnie dlaczego USA i Israel jeszcze ne wyzwolili 30.09.09, 10:23 Czeczenii i Inguszetii? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana ojej taki antyisraelski psot wstyyd 30.09.09, 10:22 abhaod napisał: > krzyczy dwóch oprychów tak nieladnie na Baraka i Bibiego? ajwaj nieladnie nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ojej taki antyisraelski psot wstyyd 01.10.09, 17:28 mózg już się, wymiarami, do świńskiego skurczył ? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana ja wlacze z obrazaniem polityki Israela 01.10.09, 17:31 abhaod napisał: > mózg już się, wymiarami, do świńskiego skurczył ? jam mozesz porownywac Libermanna do oprycha?! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ja wlacze z obrazaniem polityki Israela 01.10.09, 17:33 za trudny temat na świński umysł Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: ja wlacze z obrazaniem polityki Israela 01.10.09, 17:39 abhaod napisał: > za trudny temat na świński umysł eee oswiec swinie ASAP Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ja wlacze z obrazaniem polityki Israela 01.10.09, 17:40 forum.gazeta.pl/forum/w,902,100872350,100900870,lapaj_zlodzieja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
andykadafi Chavez i Kadafi: Zachód nie odróżnia terroryzmu... 29.09.09, 18:22 WY S PSA MA R GA R I TA CHA WEZ SIEKIERĄ! SZABLE LIBII :) Odpowiedz Link Zgłoś