cygan37 06.10.09, 16:30 Dlaczego pija? Z tesknoty za Albionem, za Europa. Co w tej Australii? Nic, pajaki, zmije, goraco i stada szalonych wielbladow, zwariowac mozna. Ale siedza i powoli juz wariuja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grogreg W sumie racja. 06.10.09, 16:52 Po 24 puszkach piwa to ja nie tylko nie będą w stanie rozrabiać, ale i samodzielnie oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: W sumie racja. 06.10.09, 17:07 grogreg napisał: > Po 24 puszkach piwa to ja nie tylko nie będą w stanie rozrabiać, ale i > samodzielnie oddychać. Nie widziałeś chyba nigdy jak piją alkoholicy. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: W sumie racja. 06.10.09, 17:17 Szczerze powiedziawszy nie miałem tej wątpliwej przyjemności. Ale jak pewnie zauważyłeś piszę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: W sumie racja. 06.10.09, 20:25 grogreg napisał: > Po 24 puszkach piwa to ja nie tylko nie będą w stanie rozrabiać, ale i > samodzielnie oddychać. Zważ, że to piwo australijskie. Mocz kangura z przeziębionymi nerkami. Polskie piwo (zwłaszcza te polskie "mocne", "strąki" itp.) robiłoby tam za słabą wódę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Polskie piwo od 10 lat jest syfne 06.10.09, 22:20 Polskie piwo od 10 lat jest syfne. 10 lat temu skończyło się dobre polskie piwo. Teraz wszystkie polskie piwa smakują tak samo tandetnie. Bezpłciowo. Woda z popłuczynami po produkcji piwa z dodatkiem 5% zawartością alkoholu ma prawo tak smakować a nie piwo. W Polsce nie można znaleźć w przeciętnym sklepie piwa z górnej fermentacji. Wymarły piwa ciemne. Zostały same pilznery o zunifikowanym nijakim smaku. Pojawiają się jakieś wynalazki typu piwo z sokiem albo piwo imbirowe. Co to ma do diabła być? Ja chcę porządnego piwa a nie soku tłumiącego nijakość smaku piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po australi... 06.10.09, 17:14 Puszki 0,33, alkoholu pewnie z 3%. A wyścigi trwają cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
metalfan_1985 Re: 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po austra 06.10.09, 17:39 To i tak nadal aż 8 litrów. Jeśli masz na myśli upał, to są jeszcze tzw. napoje bezalkoholowe. Na pewno zdrowsze w tamtejszym klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po austra 06.10.09, 17:48 To jakieś 25 gram alkoholu.....a alkohol jest lżejszy od wody....czyli 0,7 - 0,8 litra wódki o mocy 40%. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir 0,7 nawet na cały dzień to sporo 06.10.09, 22:22 0,7l wódki nawet na cały dzień to sporo. Oni to nazywają prohibicją? Ci Australijczycy muszą na co dzień chlać więcej niż Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po australi... 06.10.09, 18:10 i jak tam można żyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Nadinterpretacja. Te 24 puszki to na cały stadion. 06.10.09, 18:47 :D Odpowiedz Link Zgłoś
xxx52 Re: 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po austra 06.10.09, 19:30 > Dlaczego pija? > Z tesknoty za Albionem, za Europa. > Co w tej Australii? > Nic, pajaki, zmije, goraco i stada szalonych wielbladow, zwariowac mozna. A z perspektywy Australijczykow wyglada to zupelnie na odwrot. Glupi byli Anglicy, ktorzy dalej siedza na zimnych i mglistych wyspach, a do slonecznej Australii oferujacej wszystko, czego do zycia trzeba, wyslali skazancow... Madry czlowiek postapilby na odwrot :-) Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 zdziwil bys sie 06.10.09, 19:30 australijczycy wcale nie tesknia za europa czy albionem czy czymkolwiek innym bo i za czym mozna teskinc zyjac w raju? kraj bogaty, ludzie szczesliwi, malo przestepstw (troche tylko pijanstwa ale nie w polskim rozumowaniu), duzo rozrywek i daleko od wszystkich problemow tego swiata. nie wierzysz to jedz sobie pomieszkaj, ja tam bylem 3 lata. to bylo jak sanatorium, wrocilem mlodszy niz tam przyjechalem. zycze kazdemu na swiecie takiego panstwa jak australia cheers Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: zdziwil bys sie 06.10.09, 20:57 Może to zabrzmi śmiesznie,ale od australii odpycha mnie jedno - ogromne pająki :D Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: zdziwil bys sie 06.10.09, 21:21 gambiting napisał: > Może to zabrzmi śmiesznie,ale od australii odpycha mnie jedno - ogromne pająki :D Jakbys wypiła[a] 24 puszki piwa to bys nawet najwieksze pająki w moczu utopiła. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: zdziwil bys sie 07.10.09, 14:11 meerkat1 napisał: > gambiting napisał: > > > Może to zabrzmi śmiesznie,ale od australii odpycha mnie jedno - > ogromne pająki :D > > > > > Jakbys wypiła[a] 24 puszki piwa to bys nawet najwieksze pająki w > moczu utopiła., To że się boję pająków nie znaczy że jestem kobietą - ciekawe jak Ty byś zareagował na takiego milusińskiego jak rano wkładasz nogę do buta(a jest sporo pogryzień w ten sposób,pająki szukają sobie małych,ciemnych miejsc,buty się nadają idealnie): www.xs4all.nl/~ednieuw/australian/Lycosa_bicolor-Robert%20Read.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi tak naprawdę to to nie jest dużó 06.10.09, 21:21 wyścigi trwają cały dzień, piwo w Australii słabiutkie (jak na polskie standardy), a puszki to zwykle 0.33 litra... te 24 puszki to w przeliczeniu mniej więcej nasze 3/4 litra wódki - ledwie mały kieliszek co pół godziny oglądania zawodów... Odpowiedz Link Zgłoś
estees 24 puszki piwa dziennie. Prohibicja po australi... 06.10.09, 22:32 A cole można wnosić ? Odpowiedz Link Zgłoś