Dodaj do ulubionych

Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem

13.10.09, 08:49
standardy POverein
Obserwuj wątek
    • konigin Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 08:52
      Nuuuda...
      • skubi6 Porównanie różnych lobbingów... 13.10.09, 08:59
        Różne mamy w Polsce lobbingi: www.skubi.net/lobbying.html
        • glean1 Nagle wszyscy mają amnezję ... 13.10.09, 09:41
          i nikt nie pamieta ze sie z kims spotykał
          nawet jak sie specjalnie umawial na spotkanie
          • pe1 Re: Nagle wszyscy mają amnezję ... 13.10.09, 10:46
            Z treści rozmowy nie wynika, żeby się specjalnie umawiał, wręcz wynika, że nie
            do końca wiedział, z kim rozmawia. Co to ma jednak za znaczenie? Cała ta "afera"
            jest dęta.
            • mariuszdd wybrali 13.10.09, 11:13
              którzy mówią co drugie słowo ku...
              • aurumaga Re: wybrali 13.10.09, 11:47
                mariuszdd napisał:

> którzy mówią co drugie słowo ku...

Wśród wielu ludzkich spraw
                on chodzi jak ten paw.
                Chodzi i smrodzi,
                i nonsensy płodzi,
                zaczai się jak gach,
                ma taki posła fach!
                Jak może szkodzi,
                obietnicami zwodzi,
                wypije parę flach,
                ma taki posła fach!
                Jak naród sobie życzy
                utopi w gnojowicy,
                na wrogów sypnie piach,
                ma taki posła fach!
                Jak kłamać już od rana,
                wcisk kitu dla tumana,
                być z TiVi w zapadłych wsiach,
                ma taki posła fach!
                Poza pawia, rozumek pawia
                To się poseł w biznes zabawia!

• kaczynksi Kłamstwa Schetyny są niestety dyskwalifikujące.Wy 13.10.09, 11:52
                  chodzi na to, że to ta sama parafia co PiS.
                  • pereiro Re: Kłamstwa Schetyny są niestety dyskwalifikując 13.10.09, 12:26
                    Nie, żebym bronił akurat Szetyny, bo go nie lubię. Ale mimo to bądź łaskaw
                    napisać, jakie kłamstwa. Bo ja żadnych nie zauważyłem. Mówił, że nie spotykał
                    się z Ryśkiem, ale to chyba jedyne jego kłamstwo w tej sprawie. Zresztą, jak
                    wynika z nagrań, usprawiedliwione. Miał prawo nie pamiętać menela, który
                    zaczepił go na lotnisku przy kiosku.
                    • dr.rydzyk Re: Kłamstwa Schetyny są niestety dyskwalifikując 13.10.09, 12:35
                      pereiro napisał:

> Nie, żebym bronił akurat Szetyny, bo go nie lubię.
                      > Ale mimo to bądź łaskaw napisać, jakie kłamstwa.
                      > Bo ja żadnych nie zauważyłem. Mówił, że nie spotykał
                      > się z Ryśkiem, ale to chyba jedyne jego kłamstwo w tej sprawie.

Nie kłamał. U Moniki Olejnik w Zetce, kilka dni temu zapytany
                      kiedy się widział ostatnio z Sobiesiakiem powiedział cos w rodzaju,
                      " nie pamiętam dokładnie - jakiś rok emu".
                      • meerkat1 Monika Obuwnik 13.10.09, 12:37
                        wystepujac w programie tej damy, kazdy se sam wystawia swiadectwo.

Monika, mordo ty moja, obuwnicza!
                        • dr.rydzyk RDlaczego trollujesz Śmieciu? 13.10.09, 12:41
                          meerkat1 napisał:

> wystepujac w programie tej damy, kazdy se sam wystawia swiadectwo.
                          >
                          > Monika, mordo ty moja, obuwnicza!
                          • kaczynksi Fakt,mówił o roku czasu u Olejnik ale jednocześnie 13.10.09, 12:51
                            mówił że nie zna go bliżej o ile pamiętam, a z gadek i choćby ze zdjęcia wynika
                            co innego. No, nie wiem, będzie miał raczej kłopoty. Największą siłą PO jest
                            korwiasty PiS.
                          • meerkat1 Re: RDlaczego trollujesz Śmieciu? 13.10.09, 12:51
                            drze rydzk, niech bedzie PO-chylony!
                      • nadgajowy Re: Kłamstwa Schetyny są niestety dyskwalifikując 13.10.09, 14:00

dr.rydzyk napisał:

> pereiro napisał:
                        >
                        > > Nie, żebym bronił akurat Szetyny, bo go nie lubię.
                        > > Ale mimo to bądź łaskaw napisać, jakie kłamstwa.
                        > > Bo ja żadnych nie zauważyłem. Mówił, że nie spotykał
                        > > się z Ryśkiem, ale to chyba jedyne jego kłamstwo w tej sprawie.
                        >
                        > Nie kłamał. U Moniki Olejnik w Zetce, kilka dni temu zapytany
                        > kiedy się widział ostatnio z Sobiesiakiem powiedział cos w rodzaju,
                        > " nie pamiętam dokładnie - jakiś rok emu".

A wrzesień 2008 roku nie był ponad rok temu ?? Może ja liczyć nie umiem ale
                        jakoś mi rok wychodzi !!
                        Co ma wynikać z tej rozmowy ?? Z jakiego tytułu zostały założone podsłuchy
                        biznesmenom ?? W jakiej sprawie są te podsłuchy od prawie 2 lat i żadnego
                        oskarżenia ??!! To oni prewencyjnie podsłuchują już ludzi ?? Bo jak po 2 latach
                        nie ma sprawy tzn że coś słabo u nich z motywacją to przestępstw.
        • junkier Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złapał ic 13.10.09, 09:42
          Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złapał ich na rażnych
          szemranych spotkaniach na cmentarzy i rozmówkach grypserą z
          podejrzanymi indywiduami.

W tym kontekście śmeiszne są żale Tuska i suflujących mu gazetek że
          CBA je Kamiński nie tropi afer w PiS.

CBA nie tropi PiS bo PiS nie robi afer, tak trudno to zrozumieć???
          • pe1 Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 09:51
            junkier napisał:

> Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złapał ich na rażnych
            > szemranych spotkaniach na cmentarzy i rozmówkach grypserą z
            > podejrzanymi indywiduami.

Jaaasne. A Bolesław Piecha i jego afera z Iwabradyną to zbiorowe urojenia.
            • pereiro Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 10:00
              Minister MlasKacza posiadający kilka kilo kokainy, to taki żarcik ;)
              • mariuszdd Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 11:17
                pereiro napisał:

> Minister MlasKacza posiadający kilka kilo kokainy, to taki żarcik ;)

Ziobro go aresztował,tak dla przypomnienia przypominam
                • pereiro Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 12:28
                  Niemożliwe! Niewinnego aresztował? Ziobro? Tak się właśnie kończą pisowskie
                  kłamstwa: z jednej strony twierdzą, że wśród nich nie ma afer, z drugiej, że
                  wszystko ścigają. A potem po aresztowaniu Lipca, czy innego piłki wychodzi
                  paradoks :D
                  • mariuszdd Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 12:36
                    pereiro napisał:

> Niemożliwe! Niewinnego aresztował? Ziobro? Tak się właśnie kończą pisowskie
                    > kłamstwa: z jednej strony twierdzą, że wśród nich nie ma afer, z drugiej, że
                    > wszystko ścigają. A potem po aresztowaniu Lipca, czy innego piłki wychodzi
                    > paradoks :D

Nie ,od razu powiedzieli ze winny i nie mówili w Pis ze to sprawa polityczna .
                    W P0 to nawet jak wódkę piją to i jeżdżą po pijaku to jest sprawa
                    polityczna ha ha ;)
                    P0 :) albo P$ :)
                    • wujaszek_joe Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 12:58
                      Lipca zgarneli dopiero po wybrach, choć od dawna było wiadomo co to za jeden
          • trevik Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 11:26
            > CBA nie tropi PiS bo PiS nie robi afer, tak trudno to zrozumieć???

Nie ma ani a Polsce ani na swiecie partii w ktorej nie ma "krecacych lody",
            ergo, kazda partia jest narazona na afery.
            Ten, kto mysli inaczej nie zna realiow.

T.
            • janucha Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 11:57
              Ciekawa logika: skoro wszyscy kradną, to ja też mogę, przecież się
              nie będzie nikt czepiał jesli tak wszyscy robią.
              Na takiej właśnie logice dziś cała Polska stoi i nic dziwnego, że
              gnije od środka.
              • trevik ?!? 13.10.09, 12:05
                > Ciekawa logika: skoro wszyscy kradną, to ja też mogę, przecież się
                > nie będzie nikt czepiał jesli tak wszyscy robią.

A gdzie to znowu wyczytales?
                • pereiro Re: ?!? 13.10.09, 12:31
                  Oczywiste jest, że do każdej rządzącej partii lgną ludzie, którzy chcą przy tej
                  okazji ubić interes, a także karierowicze. Tak jest faktycznie na całym świecie.
                  Rzecz w tym, żeby mieć procedury skutecznie eliminujące takich ludzi. A u nas
                  ABC zamiast zostać takim "wentylem bezpieczeństwa" w podobnych sytuacjach, stało
                  się narzędziem politycznych rozgrywek. Kaczory zmarnowały kolejną szansę na
                  zrobienie czegoś dobrego przez własną małość, głupotę i chciejstwo. I przez
                  nienawiść do wszystkich dookoła.
                  • trevik Re: ?!? 13.10.09, 12:43
                    Niestety znowu nastepni cha niszczyc tych, do ktorych maja najblizej, bo maja
                    monopol na prawde i racje. I znow idzie kolejny akt smiertelnej rozgrywka miedzy
                    dwoma partiami centroprawicy wskrzeszajaca mogloby sie wydawac dwie ostatnie
                    prawdziwie pokomunistyczne partie w Sejmie, czyli SLD z PSL.

Glupie polactwo...

T.
          • dr.rydzyk Gdyby CA prowokowąło posłow PiS do brania łapówek 13.10.09, 12:39
            a PoSłowie PiS zgałszaliby do prokuratora próby korupcji "

Nie zgłosili ANI JEDNEJ, wiec alba nie sąa prowokowani,
            albo BIORĄ AZ MIŁO, ale Kamiński ich nie zgłasza.
          • bogda35 Re: Posłowie z PiS za to są czyści, nikt nie złap 13.10.09, 13:17
            Bender to nazwisko sięgające w głąb naszego tysiąclecia ust jego płynie miód prawdy.
      • glean1 14.08 Tusk wiedzial o sprawie a Chlebowski dalej 13.10.09, 09:42
        krecił i kombinował - niezłe
        • pe1 Re: 14.08 Tusk wiedzial o sprawie a Chlebowski da 13.10.09, 10:17
          Co jest najlepszym dowodem, że NIE było przecieku ze strony Tuska. A więc
          to, że zapis o podatku nie został wycofany nie jest efektem spłoszenia lobbystów
          tylko determinacji twórców projektu ustawy z wiceministrem finansów na czele.
      • lechujar Żenująca próba wrobienia Schetyn! KompromitacjaCBA 13.10.09, 11:23
        Gdzie jest rozmowa ze spotkania do której miało dojść? Pewnie nie doszło, albo
        Schetyna lobbystę zbył. Ja nie mogę po prostu, pokazują rozmowę telefoniczną o
        tym, że ktoś stoi przy kiosku z gazetami na lotnisku !!! I co z tego??? Bzdura
        kompletna i kompromitacja CBA
    • trelemoreleakuku Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 08:53
      Masakra:/
      to ja juz nie wiem na kogo glosowac w przyszlych wyborach...
      chyba oddam niewazny glos
      • ambl Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:01
        trelemoreleakuku napisał:

> Masakra:/
        > to ja juz nie wiem na kogo glosowac w przyszlych wyborach...
        > chyba oddam niewazny glos<
        PrpPOnuję na TW.Bol.ex.dęt-a
        • janucha Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 12:01
          hehehe... to już może na TW Carex (Cimoszko). Tak ostatnio jest
          lansowany w mediach.
      • tw.babcia Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:13
        Trzeba stad wyjechac, tu juz nigdy nie bedzie normalnie.

Ale pociesze Cie, Niemcy na ulicy mowia to samo o swoich politykach.

No i generalny wniosek po lekturze tych podsluchow: jesli ktos nazywa sie
        ,,lobbysta'' to go na wszelki wypadek nalezy od razu zamknac w wiezieniu.

• pereiro Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 11:08
          A jak się nazywa Sobiesiak?
    • jerzyk444 Straszne jak przeklinają 13.10.09, 08:55
      poza tym nic, null, złapał go na lotnisku, przy kiosku. Wkurzeni
      biznesmeni, którym urzędnicy nie chcą pomagać.
      • peidos Re: Straszne jak przeklinają 13.10.09, 09:52
        jerzyk444 napisał:

> poza tym nic, null, złapał go na lotnisku, przy kiosku. Wkurzeni
        > biznesmeni, którym urzędnicy nie chcą pomagać.

Hehe, chyba sam w to nie wierzysz. Chlopie obudz sie !
        • pe1 Re: Straszne jak przeklinają 13.10.09, 10:48
          To ty się obudź. Jak PISS faktycznie sfałszował ustawę, to wszystko w
          porządku było i cacy. Jak jest podejrzenie, że PO przypuszczalnie mogło
          myśleć o mataczeniu
          to od razu dymisja rządu. Mentalność Kalego do entej potęgi.
          • pereiro peidos - i straszne i śmieszne 13.10.09, 11:07
            Zawsze śmieszyły mnie takie typy, jak peidos. Kompletny brak argumentów, więc
            trolisko napisze "chyba sam w to nie wierzysz". Powinni takim "geniuszom"
            blokować dostęp do forum, bo zaśmiecają je. A potem człowiek musi ich wypociny
            czytać :/
            • janucha Re: peidos - i straszne i śmieszne 13.10.09, 12:11
              Oj... nie rozumiesz. Wielu takim delikwentom płacą za te wpisy
              ciężką kase. To sie nazywa po rosyjsku "aktivnyje mieroprijacia".
              Celowa polityka przykrywania dyskusji bełkotem i rozmywanie wątku na
              mniej znaczące argumenty. Oczywiście nie można wykluczyc tego że ten
              kolo ma naprawde nawalone pod czachą- takich tez jest dużo.
              • pereiro Re: peidos - i straszne i śmieszne 13.10.09, 12:34
                Na forum GW jest kilku takich, którzy w każdym wątku wklejają ten sam tekst,
                niezależnie od tego, czy pasuje, czy nie. Np. "głuptusk powinien odejść!!!".
                Dlatego właśnie powinni im odcinać dostęp. Człowiek leci po kolei i nie pamięta,
                że pod tym nickiem kryje się pospolity idiota (ew. opłacany przez jakąś partię
                funkcjonariusz).
          • bogda35 Re: Straszne jak przeklinają 13.10.09, 13:36
            z tej rozmowy jasno wynika że Schetyna nie chciał facetom "pomagać" a
            wiceminister finansów robił swoje - nawet jesli były jakies kroki ze strony
            Chlebowskiego - na co tez dowodów nie ma.Jak można mówic o całym rządzie i całej
            PO ? czy Jarek dymisjonował cnotliwego Piechę za aferę z iwabradyną,lub tego
            Faceta z Białegostoku za przekręty z oczyszczalnią ściekow ? A pan prezydent
            leciał samolotem z tym handlarzem bronią ale go nie widział? A w ogóle - ten
            facet pośredniczył od lat w handlu bronią z polską zbrojeniówką,która go zresztą
            nacięła - co za hipokryzja udawać że Polska nie sprzedaje broni,im więcej tym
            lepiej - (a nie różańce) i robi to poprzez pośredników.Co to za zarzut że facet
            był jednym z przedstawicieli firmy która chciała kupic stocznię ? Gdyby Grad
            odrzucił ich oferte dopiero byłby krzyk że nie dba o interes stoczniowców.
    • ambl Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 08:55
      Niech nam Śląsk szef basket-klubu,żyje łubudubudubu!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • amg53 Żenujące wycieki 13.10.09, 08:56
      z treści rozmów nic nie wynika,w sensie udziału Schetyny w tworzeniu
      i wpływaniu na kształt ustawy.Poziom rozmów ? jak na szemranych
      biznesmenów przystało,więc czym niby mam być zdziwiony ?
      Dziwi mnie to jakim cudem z tajnej służby pt CBA wyciekają tajne
      materiały a szef służby nie robi nic aby przerwać ten żenujący
      spektakl wycieków.A propos poziomu rozmówców: ciekaw jestem jak
      wyglądał by zapis rozmów Jarosława Kaczyńskiego z Kamińskim na ten
      przykład...
      • jotde2 Re: Żenujące wycieki 13.10.09, 09:03
        > z treści rozmów nic nie wynika,w sensie udziału Schetyny w
        tworzeniu
        > i wpływaniu na kształt ustawy

ale ku... wynika w sensie jego mijania sie z prawdą ku... co do
        znajomości z rychem ku.... ;) a ponieważ został przyłapany należy mu
        sie ku... od razu kara :)
        • pe1 Re: Żenujące wycieki 13.10.09, 11:09
          Nie wynika. Stenogram potwierdza to, co mówił Schetyna: że od roku nie miał
          kontaktu z tym człowiekiem.
          • fletniapana Ależ nie! 13.10.09, 13:28
            Wynika, że się z nim wtedy spotkał, rozmawiał. I - co więcej - że się z nim
            dobrze zna. Ale nie wynika, że to był ostatni raz. Kto wie, czy za kilka dni nie
            dowiemy się, że np. w marcu rozmawiali kolejny raz.
      • palestrina2005 Ale wychodzi że Schetyna kłamał 13.10.09, 09:13
        Jeszcze tydzień temu mówił dziennikarzom że przez ostatni rok się z
        Rysiem nie kontaktował.
        A tu wychodzi że się kontaktował.
        Wiadomo ze przez telefon nic nie mówili - tylko face to face...

Mamy jak na dłoni że Schetyna kłamał dziennikarzom tydzień temu...
        • jerzyk444 Re: Ale wychodzi że Schetyna kłamał 13.10.09, 09:16
          No to chyba miał rację, bo tydzien temu upłynął ponad rok?
        • zegareek Re: Ale wychodzi że Schetyna kłamał 13.10.09, 09:46
          TJEST ROZMOWA Z JAKIMŚ BIZNESMENEM, NIE ZE SCHETYNĄ - ale forma boska
        • hyakinthos Re: Ale wychodzi że Schetyna kłamał 13.10.09, 11:28
          Spiesze doniesc, ze mamy juz rok 2009. W pazdzierniku warto by sie juz
          orientowac, ktory mamy rok. Stenogramy sa z 2008.
      • euro67 Żenujące odwracanie uwagi 13.10.09, 09:14
        To co piszesz jest odwracaniem uwagi od meritum. Gdyby nie wyciek
        (jak przy aferze Watergate) to lody krecilyby sie dalej.
        Jesli CBS ma spelniac funkcje patrzenia wladzy na rece to musi byc
        niezalezne od Premiera i kierowne przez przedstwiciela opozycji,
        inaczej wszystko bedzie zamiatane pod dywan. Media tez!
        • pe1 Re: Żenujące odwracanie uwagi 13.10.09, 09:28
          "Gdyby" to jest wasze ulubione słowo, zawodowi kłamcy i insynuatorzy. Fakty są
          takie, że ustawa za PO nie została zmieniona mimo nacisków, a za PISS pierwszy
          lepszy lobbysta posmarował i już Gosiu pobiegł i krótkimi łapkami wykreślił. Bez
          żadnego GDYBY. Ot tak, po prostu i faktycznie.

A swoją drogą, GDYBY Dziadosławowi dać więcej czasu, to zaprowadziłby u nas
          porządki takie jak w Białorusi. Mielibyśmy tu faszyzm, opozycja byłaby zamykana
          w więzieniach i zabijana. Dlatego ten mały gnojek od razu powinien był trafić na
          krzesło elektryczne, a nie bezkarnie biegać po korytarzach Sejmu.
          • janucha Re: Żenujące odwracanie uwagi 13.10.09, 12:22
            Jesli naprawde uwazasz ze jesli by kaczki dalej rzadzili to byłby
            zamordyzm to powinienes sie leczyc. Kaczek nie lubie, ale jest pewny
            ze gdyby dalej rzadzili to by nie było tyle tego talatajstwa
            krecocego lody. Jak pokazuje praktyka - jak tylko sa zagrozeni to
            lepkie paluszki trzymaja przy sobie.
            • trevik Re: Żenujące odwracanie uwagi 13.10.09, 12:28
              > Jesli naprawde uwazasz ze jesli by kaczki dalej rzadzili to byłby
              > zamordyzm to powinienes sie leczyc. Kaczek nie lubie, ale jest pewny
              > ze gdyby dalej rzadzili to by nie było tyle tego talatajstwa
              > krecocego lody.

Tez sadze, ze gdyby rzadzil PiS byloby mniej krecenia lodow, ale co do
              zamordyzmu to jestem rownie pewien, ze bylby znacznie wiekszy niz jest dzis.

Pytanie, co byloby dla nas wszystkich lepsze: czy lepsza jest wieksza wolnosc,
              przy krorej zdaza sie wiecej krecacych lody, czy wiekszy zamordyzm w ktorym malo
              kto lody kreci, za to wszyscy sie wszystkich boja a wladze w gospodarce maja
              polityczni bonzowie i ich ludzie.

Tak sie sklada, ze urodzilem sie w systemie, w ktorym praktycznie nikt wiekszych
              lodow niz cinkciarstwo i drobny handelek ukrecic nie mogl - nazywalo sie to
              komunizm,

T.
      • 3miastowy Schetyna zlapany na kolejnym kłamstwie 13.10.09, 09:23
        wczesniej twierdzil, ze zadnych spotkan z Sobiesiakiem nie bylo!
        Te nagrania to dowod, ze Schetyna łze jak pies.
        • pe1 Re: Schetyna zlapany na kolejnym kłamstwie 13.10.09, 10:53
          3miastowy napisał:

> wczesniej twierdzil, ze zadnych spotkan z Sobiesiakiem nie bylo!

Schetyna wcale tego nie twierdził, sprawdź fakty, zanim zaczniesz pyskować.
      • resurrector Żenujący Schetyna 13.10.09, 09:49
        Pytali Schetynę czy się spotykał z Sobiesiakiem, twierdził że nie, teraz okazuje się coś zupełnie innego. Jak do takiego człowieka można mieć w ogóle zaufanie?
        • radocha1 Re: Żenujący Schetyna 13.10.09, 10:24
          resurrector napisał:
          > Pytali Schetynę czy się spotykał z Sobiesiakiem, twierdził że nie,
          teraz okazuj
          > e się coś zupełnie innego.

Twierdził, że nie spotykał się od ok roku.
          Od tego nagrania minął ponad rok.
          • trevik Re: Żenujący Schetyna 13.10.09, 11:53
            Chcesz sie kopac z koniem? ;-)
            Niektorzy tutaj ani nie szukaja prawdy, ani nie chca podyskutowac na biezace
            tematy - glosza prawdy objawione, bo to jasne, ze Schetyna to udowodniona
            swinia, bo tak wynika z rozmowy dwoch hazardowcow a do tego podwojnie podla
            swinia, bo owi hazadowcy rzucaja samymi k*rwami: tak ma zostac utrwalony obraz
            PO w oczach potencjalnych wyborcow i w tym cyrku bieze udzial sluzba panstwowa,
            czyli CBA.

BTW Kogo tutaj interesuje kim jest i co mowil Schetyna?
            Kogo naprawde interesuje hazard w Polsce i polityczne tango hazardowcow z
            politykami wszystkich partii, ktore chocby zblizyly sie do wladzy i trwajace od
            20 lat? To byloby bardzo ciekawe czytac, ale gwarantuje, ze nie znajdziesz tutaj
            ani jednego miejsca gdzie ktos na ten temat dyskutuje ;-).

T.

PS: PiS jak byl u wladzy byl bardzo nieprzyjemny lamiac wiele standardow
            demokratycznego i liberalnego nowoczesnego panstwa, ale to byl pikus w
            porownaniu do tego co wyprawiaja w sluzbach panstwowych bedac w opozycji.
    • ambl Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:04
      Coś mi się widzi że skończy się oglądanie meczy w zakamuflowanej willi przy
      czerwonym winku(na koszt podatników)a w przerwach kopanie piłki i przyjmowanie
      interesantów
      • 77qwerty Prawdomówni 13.10.09, 09:11
        Prawdomówni jak Tusk i Schetyna
        to ja juz wole glosowac na Ryśka
        przynajmniej nie bedzie od nikogo zalezny

• moheryzm_i_pisuarniactwo Re: Prawdomówni 13.10.09, 09:16
          > przynajmniej nie bedzie od nikogo zalezny

a jeszcze lepiej na gen. Czempińskiego, pośrednio
          lub bezpośrednio przełożonego ww. Ryśka
          • janucha Re: Prawdomówni 13.10.09, 12:26
            Słusznie. Czemu mamy glosować na "słupy"?! Kandytatami powinni byc
            ci prawdziwi rozgrywajacy w Polsce: Czempiński, Olechowski,
            oficerowie WSI, miejscowa agentura GRU. Co sie szczypac chlopaki?
            Nie chowajcie sie za plecami figurantow! Skad ta niesmialosc? Niech
            ludzie zobacza kto naprawde rzadzi w Polsce juz od 20 lat!
      • dobiczek rudy mesjasz zapewnial ze schetyna jest czysty 13.10.09, 09:13
      • janucha Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 12:17
        Amen
    • palestrina2005 Wywalić Schetynę z PO za kłamstwo 13.10.09, 09:10
      Schetyna kłamał, mówił że nie kontaktował się z Rysiem...
      • meerkat1 Re: Wywalić Schetynę z PO za kłamstwo 13.10.09, 09:35
        palestrina2005 napisał:

> Schetyna kłamał, mówił że nie kontaktował się z Rysiem...

Grzesio i Schetyna to polska rodzina.

łubu dubu, łubu dubu
        niech zyje nowy prezes naszego klubu

[mowił nowy rzecznik rzundu, Janusz Poliglot]

[Julka, mordo ty moja dorszowa @ 10 PLN!]

P.S. Pozdrowienia dla Kaliny S. i jej parawanowej firmy Effektica.
        • meerkat1 Gazieto Wybiorcza! 13.10.09, 09:39
          A moze by choc "slufko" o powiązaniach rodzinnych "Bumar" al-Assira
          z niejakim ibn Ladenem?

No jak, pani Heleno Ł., dałoby sie?
          • dr.rydzyk Spadaj PiSow ySmieciu. Do budy! 13.10.09, 12:42
            meerkat1 napisał:

> A moze by choc "slufko" o powiązaniach rodzinnych "Bumar" al-Assira
            > z niejakim ibn Ladenem?
            >
            > No jak, pani Heleno Ł., dałoby sie?
    • moheryzm_i_pisuarniactwo Czy to Nowak wrabia Schetynę? Czy Palikot? 13.10.09, 09:10
    • euro67 Juz tytul jest manipulacja 13.10.09, 09:13
      Po pierwsze, juz tytul jest manipulacja. Wskazuje On bowiem na wine
      autorow tekstu w gazecie i "przecieku" a odwraca uwage od
      klamstw "Grzesia" i samej afery.
      Po drugie, jesli CBS ma spelniac funkcje patrzenia wladzy na rece to
      musi byc niezalezne od Premiera i kierowne przez przedstwiciela
      opozycji, inaczej wszystko bedzie zamiatane pod dywan.
      • pe1 Re: Juz tytul jest manipulacja 13.10.09, 09:30
        CBA nigdy nie dostało uprawnień do podsłuchiwania rządu.
        • majrix Re: Juz tytul jest manipulacja 13.10.09, 11:16
          Rządu może i nie, ale Sobiesiaka już tak.
          • pe11 Re: Juz tytul jest manipulacja 13.10.09, 12:48
            W "aferze" stoczniowej byli podsłuchiwaniu urzędnicy rządowi i ministrowie. Nie
            przy okazji ich rozmów z "biznesmenami", tylko normalnie były podsłuchiwane
            rozmowy między nimi.
    • smurfmadrala Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:14
      Wyobraźmy sobie podobny cymesgescheftowy dialog z udziałem
      Kaczora( alkoholika i pedała).
      Jaka byłaby reakcja Ojca Redaktora i Rodziny Szechtercajtung,zgromadzenia Okrągłowostolcowych,tabloidów rodzinnych - agenta W. i innego agenta,który ma trzy czy cztery nazwiska(zawsze bezpieczniej)?
    • sprawazlewa Czy w Polsce istnieje tajemnica korespondencji? 13.10.09, 09:14
      "Dziennik "Polska The Times" dotarł do stenogramów podsłuchanych
      przez CBA." A nie lepiej by było gdyby CBA opublikowało podsłuchy,
      jak nie potrafią zachować tajemnicy. Czy w Polsce istnieje tajemnica
      korespondencji?
      • moheryzm_i_pisuarniactwo Re: Czy w Polsce istnieje tajemnica korespondencj 13.10.09, 09:18
        > Czy w Polsce istnieje tajemnica
        > korespondencji?

W czasie wojny nie obowiązuje... A Tuske ogłosił
        tydzień temu wojnę...
        Teraz wiesz komu
      • jkredman oczywiście powinni mieć prawo do ukrywania 13.10.09, 11:40
        swoich złych uczynków - naszym rządzącym nie płacimy za posiadanie praw a za
        obowiązki, a jak się im nie podoba to niech się nie pchają na posady rządowe i
        samorządowe
    • stach.pl I to był minister spraw wewnętrznych 13.10.09, 09:15
      W RZĄDACH PLATFORMY OBYWATELSKIEJ ...... Teraz został wystawiony na
      wojnę. A o co ta wojna?? Żeby się nam żyło lepiej.
      • moheryzm_i_pisuarniactwo Ztego co pamiętam za PIS min MSWiA był Kornatowski 13.10.09, 09:21
        podwładny grubego Rycha, troglodyta o wyglądzie idioty
        mówiący k@@@ co drugie słowo...

Więc GS to i tak postęp:-)
    • acc4 CBA daje zarobić dziennikarzom. 13.10.09, 09:28
      Nie tylko "śledczy" z Rzepy dostaną honoraria. Teraz na liście płac
      są już ci z Wprostu i Polska Times. Zawszeć to już chórek na trzy
      głosy, bo na jeden okazało się za cienko, a poza tym po co mają
      jedni drugim zazdrościć. Trzeba obdzielać te drukarki robotą
      sprawiedliwiej.
    • meerkat1 Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:28
      "Dziennik "Polska The Times" dotarł do stenogramów podsłuchanych
      przez CBA rozmów Grzegorza Schetyny z biznesmenem Ryszardem
      Sobiesiakiem."

Trzeba zamknąć nie tylko "Rzeczspolitą", i "Wprost", i "Najwyższy
      Czas", ale i "Polska the Times".

Zostawic tylko Gaziete Wymiotną.

I zaraz przestaniemy słyszec o aferach PO-wyborczych.
      • eva15 Gazieta Wymiotna, no, no.... 13.10.09, 15:58
        meerkat1 napisał:

> Trzeba zamknąć nie tylko "Rzeczspolitą", i "Wprost", i "Najwyższy
        > Czas", ale i "Polska the Times".
        > Zostawic tylko Gaziete Wymiotną.
        > I zaraz przestaniemy słyszec o aferach PO-wyborczych.

Oho, ho, ho . Coś Ci mocno Gazieta Wymiotna zaszła za skórę. Dla mnie to
        zaskoczenie, myślałm, że raczej jesteś sympatykiem Michnika i klubu.
    • prawizna A poza tym nic na działkach się nie dzieje... 13.10.09, 09:36
      Co niedziela działkowiczów barwny tłum,
      coś tam ktoś tam sobie plewi, coś tam sieje,
      Na natury łono z żoną pędzi tu.

Pośród kwiatów głośno dziecię się zaśmieje, bo wesoło, bo beztrosko tutaj mu.
      ...
    • najlepszy_gumis11 Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:41
      A co miał mówić?? Takie zycie, ze do błędów trudno się przyznać.
      szort.pl/polskainfo
    • absbls Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:43
      Piekna polszczyzna posluguje sie to katopolactwo! Wybieracie sobie
      takich politykow na jakich zaslugujecie. Tak samo zachowujecie sie
      na drogach, na chodnikach, czy knajpach. Schamienie ludnosci
      tubylczej nie ma sobie rownej! Edukacja Wam jest potrzebna, a nie
      ciemny zabon jakim sie od 1ooo lat oglupiacie. Niech bedzie
      pochylony!
    • iq-ok Najwyższe standardy moralne w CBA :):):) 13.10.09, 09:43
      I zapewne w imię przestrzegania tych standardów zanieśli te
      stenogramy do kolejnej gazety.
      Może prościej byłoby je od razu wywiesić w internecie albo opiekę
      nad archiwami CBA powierzyc redakcji PUDELKA.

Oczywiście w ten sposób CBA stoi na straży interesów Państwa. Na tej
      samej zasadzie jak paparazi stoją na straży moralności.:):)
      • 77qwerty Re: Najwyższe standardy moralne w CBA :):):) 13.10.09, 09:50
        q-ok napisał:

> I zapewne w imię przestrzegania tych standardów zanieśli te
        > stenogramy do kolejnej gazety.
        a moze mieli isc z nimi do Ryska ?
        jak zaniesli je wczesniej do Tuska
        to nic nie robil (oprocz ostrzeżenia kolesi )
        • iq-ok Proste pytanie , prosta odpowiedź 13.10.09, 10:01
          Oczywiście najprostsza i jedyna prawidłowa odpowiedź , że nigdy, pod
          żadnym pozorem nie powinni z nimi iść do żadnej gazety wydaje się
          zbyt trywialna dla Twego wielkiego umysłu.
          • meerkat1 Re: Proste pytanie , prosta odpowiedź 13.10.09, 10:06
            Nie powinini isc ze stenomogramami do GW.

Bo organ GTW zrobi z nich "półkownika".
            ---------------------------------------------------------------------

["Przychodzi Rywin do Michnika". A rozmowę nagrał kto? CBA? :-)))]
            • iq-ok Re: Proste pytanie , prosta odpowiedź 13.10.09, 10:09
              Nie powinni. Pierwsze rozsądne zdanie jakie dziś napisałeś w tym
              wątku.
        • iq-ok Proste pytanie, prosta odpowiedź 13.10.09, 10:07
          Najprostsza i jedyna prawidłowa odpowiedź , że nigdy i pod żadnym
          pozorem nie powinni przekazywać tajnych materiałów żadnej gazecie
          jest zbyt trywialna dla Twego wielkiego umysłu.
      • zdr1 Re: Najwyższe standardy moralne w CBA :):):) 13.10.09, 09:53
        iq-ok napisał:

> I zapewne w imię przestrzegania tych standardów zanieśli te
        > stenogramy do kolejnej gazety.

O standardach to mozna mowic w normalnym panstwie durniu, a nie w tym
        bantustanie. Jesli zaniesli do gazety to bardzo dobrze, przynajmniej dowie sie o
        tym opinia publiczna, bo w innym przypadku nigdy nikt by sie o niczym nie
        dowiedzial.
        • iq-ok Re: Najwyższe standardy moralne w CBA :):):) 13.10.09, 10:03
          Bantustan to tu próbuje budować Kamiński wspierany przez idiotów
          twego pokroju. Bez odbioru.
    • resurrector Kłamią w żywe oczy 13.10.09, 09:46
      To wiele mówi o panu Schetynie i tych którzy go tak żaliwie bronili. Stara gangsterska zasada: nie przyznawaj się do niczego póki ci tego nie udowodnią
      • meerkat1 Re: Kłamią w żywe oczy 13.10.09, 09:49
        Ciekawe czmu zadnych stenogramow do Gazety Wybiorczej nie przysyłają?

Bo wiedzą ze stałyby sie "półkownikiem"?

• eva15 Biedna GW stoi sobie na poboczu..... 13.10.09, 10:24
          meerkat1 napisał:

> Ciekawe czmu zadnych stenogramow do Gazety Wybiorczej nie przysyłają?
          > Bo wiedzą ze stałyby sie "półkownikiem"?

Prawda? To faktycznie ciekawe, że GW, która zawsze tak pilnie śledzi afery i
          robi wrzask na całą Polskę, Europę, ba, świat nawet, teraz jakoś wcale nie jest
          w głównym nurcie. Przeciwnie, robi co może by ten nurt jeśli nie zawrócić to
          zahamować.

Zdaje się, że jedynym problemem Wyborczej jest teraz, jak zamieść afery pod
          dywan, zamiast jak je wyjaśnić. Rodzaj aktywności GW skorelowany jest silnie z
          tym, KTO robi afery a nie z samymi aferami.
          • trevik GW ma tylko slabe chody w agencji prasowej... 13.10.09, 12:13
          • janucha Re: Biedna GW stoi sobie na poboczu..... 13.10.09, 12:33
            Eeee...nie przesadzaj. Lata swietnosci GW ma juz dawno za soba. Sa
            potwornie oslabieni. Nawet juz ich nie stac na moderatora do
            cenzurowania i wycinania naszych postow. Co innego na TVN24. Tam
            cenzura hula na calego. Na moich 10 postow tylko jeden przechodzi.
            ITI jest jeszcze mocna.
          • mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Re: Biedna GW stoi sobie na poboczu..... 13.10.09, 14:32
            eva15 napisała:

„Rodzaj aktywności GW skorelowany jest silnie z tym,
            KTO robi afery a nie z samymi aferami”

Ładnie do ujęłaś. Krócej nie można, trafniej nie można.
    • inv28 Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:47
      Ze stemogramów podsłuchów nie wynika, żeby Chlebowski, czy Schetyna
      byli zbyt rozmowni.
      Odniosłem raczej wrażenie,że rozmowy są zdawkowe i w obu wypadkach
      widoczna jest chęć spławienia natrętnych rozmówców.
      W artykule, jako wstęp opublikowano obszerne fragmenty rozmów między
      panami Sobiesiakiem i Koskiem. To właśnie te fragmenty przesycone
      są przekleństwami i niedomówieniami.
      Rozmowy Schetyny i Chlebowskego nie zawierają takich zwrotów!
      Autor artykułu powinien dla równowagi przynajmniej wspomnieć o tym,
      że pan Sobiesiak znał, rozmawiał i spotykał się nie tylko z panami
      Schetyną i Chlebowskim.
      Powszechnie wiadomo, że znał dobrae np pana Szmajdzińskiego z SLD.
      Wielokrotnie grywał z nim w tenisa.
      Był również dobrym znajomym pana Czarneckiego z PIS.
      Pan Czarnecki zasiadał nawet w radzie nadzorczej klubu Śląsk
      Wrocław, gdy pan Sobiesiak był jego właścicielem.
      Tem, że nie ma żadnych przecieków z podsłuchów rozmów z tymi panami,
      nie jestem zdziwiony, ale brakiem obiektywnego spojrzenia redaktora,
      owszem.
    • notozobaczymy Wow, co za sensacja :))) 13.10.09, 09:49
      Rok temu się spotkali. Po prostu wielkie, wow.
      Nobla dla CBA.
    • leon9910 [...] 13.10.09, 09:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • grali1 Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:51
      W tym kraju do forsy mogą chyba dojść tylko półanalfabeci którzy
      nie potrafią jednego zdania porządnie wypowiedzieć. Ten bełkot!!!
      Jak oni dochodzą do pieniędzy?!
      Każde podsłuchane rozmowy brzmią podobnie: czy to Rywin z
      Michnikiem, czy to Oleksy czy Miller, czy teraz ten Sobiesiak.
      Oni chyba porobili Giertychowskie matury?!
      • janucha Re: Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 12:36
        Jak to jak dochodzą? Popytaj ich oficerow prowadzacych to sie
        dowiesz.
    • leon9910 Schetyna spotkał się z Ryszardem Sobiesiakiem 13.10.09, 09:56
      Jest takie polskie przysłowie.Człowiek,który kłamie to i kradnie!!!Czy
      politycy POmyj od 2005r.mówią prawdę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka