Dodaj do ulubionych

Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn...

17.10.09, 00:26
Ale trio, he he:)))ani ci dwaj nie są dziennikarzami i nigdy nie
będą bo dziennikarz jest osobą niezależną i obiektywną a te dwa
kolesie TW nigdy takie nie były:)))tak samo jak nigdy Polska nie
była gazetą tylko stekiem sennych mar osobników tam zarabiających:)))
jedna szmata udająca gazetę zdechła DPEŚ i na szczęście wkrótce trup
Polski opuści nasz padół:)))kogo stronę trzyma GW w wojence CBA z
ABW, he he?:))))znów się kolesie nieźle bawią bo ich niedopuszczają
do ważniejszych spraw polityczno-biznesowych więc sobie wymyślają
bajki polskie bondziki:))))
Obserwuj wątek
    • liroy5 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 00:30
      państwo policyjne?
      • mirmat1 ABW podsłuchuje GW wycina...posty 17.10.09, 07:02
        liroy5 napisał:

> państwo policyjne?
        M: nie proboj rozwijac Twojej mysli bo Twoj post zniknie tak szybko jak moj.
        • gamon0 Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrację... 17.10.09, 07:21
          czekamy na wyrazy oburzenia pana premiera Tuska

--
          Marzenie Polaków: Polska wolna od PO.

• koloratura1 Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 07:26
            gamon0 napisał:

> Marzenie Polaków: Polska wolna od PO.

Ci "Polacy" to Ty, Twój szwagier i sąsiad z przeciwka?
            • mcgoo Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 08:24
              nie tylko - jeszcze ja i kilka osób z mojej rodziny (mow za siebie a
              nie za czyjegos szwagra)
              • koloratura1 Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 09:34
                mcgoo napisał:

> nie tylko - jeszcze ja i kilka osób z mojej rodziny

No to gratuluję!
                Wychodzi, że jest Was tłum.

> (mow za siebie a
                > nie za czyjegos szwagra)

Gdzież bym śmiała?!
                • carramba7 Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 09:51
                  No właśnie jest nas tłum babciu z sld..
                  • gamon0 Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 09:56
                    A Tusk zdziwiony, że ciemny lud nie taki ciemny.

--

• po_strach Bajka o skompromitowanej IV RP dzis smieszy... 17.10.09, 11:17
                      ... wyjatkowo :)
                      • 1410_tenrok zamiast opowiadać bzdury i ble,ble, sprawdźcie le- 17.10.09, 11:48
                        piej, kto dał im prawo, aby zachowywać sie w taki sposób!
                        Policja, ABW, CBA jest jak reszta narodu - nienauczona praworządności! Składa
                        się w większości z ludzi myślących jak czekiści i postępujących jak czekiści!
                        Sowiecka mentalność i przekonanie o własnej misyjności..........

Przykład nr 1: policja co nowe rządy, pragnie uzyskać dostęp do prawa "dobry
                        indianin to martwy indianin", aby sobie móc szybko reagować na nieskoordynowane
                        ruchy obywateli......... I nie ważne, czy to SLD, PiS, PO, za każdym razem
                        wchodzą z tym idiotycznym pomysłem.

Przykład nr 2: Czy CBA walczyło z korupcją, czy walczyło z czymś innym? PiS
                        ogłosił nowe wybory w 2007, ponieważ nie mógł sie wytłumaczyć przed PKW z
                        rażących przekrętów w trakcie kampanii wyborczej 2005 roku. I co? Czy może
                        Kaminski badał tą sprawę? NIE, NIE, NIE! Kaminski nie badał nic, co mogłoby
                        zaszkodzić jego kumplom! Powiedzmy sobie szczerze - jaki to demokrata! To po
                        prostu czekista! I tylko czekista!
                  • koloratura1 Dziki tłum, uff! 18.10.09, 05:31
                    carramba7 napisał:

> No właśnie jest nas tłum babciu z sld..

WOW!

Co jasno widać w każdych wyborach od 2007 począwszy, o sondażach nie wspominając...
                • gamon0 Re: Tusk powinien zagrzmieć o zamachu na demokrac 17.10.09, 09:53
                  I co koloratura1, teraz ci łyso, że jest nas więcej :)

--

• koloratura1 Dla mnie bomba! 17.10.09, 10:25
                    gamon0 napisał:

> I co koloratura1, teraz ci łyso, że jest nas więcej :)

Aż dwóch - Ty i niejaki carramba
                    • jollyroger3 Re: Dla mnie bomba! 17.10.09, 10:38
                      No to jeszcze ja się dopiszę a ty licz na ciemny lud który kupuje
                      tuskowy bałach...
                      • gamon0 Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od PO" 17.10.09, 10:53
                        Akcja ruchu społecznego "Marzenie Polaków: Polska wolna od PO."

• dms11 Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od PO 17.10.09, 10:59
                          Jestem z Wami. Tusk coraz mniejszy.
                          • makmag PiS w natarciu? 17.10.09, 11:24
                            No to ja mam inne hasło: "Nigdy więcej Kaczystanu!!!"
                            • gamon0 Re: PiS w natarciu? 17.10.09, 15:34
                              "Kaczystan" to tylko wymysł medialny dla celów propagandowych PO...

--

• koloratura1 Re: PiS w natarciu? 18.10.09, 05:44
                                gamon0 napisał:

> "Kaczystan" to tylko wymysł medialny dla celów propagandowych PO...

Podczas gdy "Polska wolna od PO" to wymysł gamoniowaty...

• po_strach Re: Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od 17.10.09, 11:18
                          ++
                          • koloratura1 Re: Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od 18.10.09, 14:46
                            po_strach napisał:

> ++

Analfabeci? - Rozumiem...

• 3henryk Re: Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od 17.10.09, 11:41
                          gamon0 napisał:

> Akcja ruchu społecznego "Marzenie Polaków: Polska wolna od Po

Tak jak Ziober jesteś zero, gamoń=zero mózgu.

• gamon0 Re: Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od 17.10.09, 15:32
                            a ty tak jak... gdy brak argumentu, to obelgami

--

• koloratura1 Re: Kto jeszcze przyłączy się do "Polska wolna od 18.10.09, 05:40
                          gamon0 napisał:

> Akcja ruchu społecznego "Marzenie Polaków: Polska wolna od PO."

Przecież to oczywiste: wciąż jeszcze +/- 20% elektoratu, zwanych "Prawdziwymi Polakami, inaczej - moherami" (z tendencją wymierającą - biologia).

• koloratura1 Re: Dla mnie bomba! 18.10.09, 05:35
                        jollyroger3 napisał:

> No to jeszcze ja się dopiszę a ty licz na ciemny lud który kupuje
                        > tuskowy bałach...

Na "ciemny lud" na pewno nie może liczyć Tusk, bowiem tenże "lud" (i wyłącznie ten) już sobie zarezerwował niejaki Kaczyński.
      • semeon Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 11:35
        W naszym pięknym kraju wszyscy są uczciwi i zawsze mówią prawdę.
        Wystarczy tylko zdelegalizować PiS /LPR-u i Samo.. już praktycznie
        nie ma/ i zostaniemy wówczas krajem powszechnej szczęśliwości. To
        takie proste.
        • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 18.10.09, 05:46
          semeon napisał:

> W naszym pięknym kraju wszyscy są uczciwi i zawsze mówią prawdę.
          > Wystarczy tylko zdelegalizować PiS

Nie przejmuj się; niedługo sam się "zdelegalizuje"...
    • minusn Ten wstrętny PiS 17.10.09, 00:44
      ... tak namieszał z tym CBA że już nie wiadomo co myśleć. Jedno jest pewne:
      jeżeli podsłuchiwały służby Jego Cudaczności Wytrzeszcza I, to o żadnych
      nieprawidłowościach mowy być nie może. A jeżeli już to i tak wszystkiemu winny
      jest Kurski z Kaczyńskimi i Kamińskim.
      • business3 Nie widzicie, że Tusk robi nam nam/wam dyktaturę ? 17.10.09, 08:16
        Nie widzicie, że Tusk robi nam nam/wam dyktaturę ?
        • antoni-to-ja Rymanowski dziennikarz? hehehehehehehehe 17.10.09, 10:50
        • koloratura1 Re: Nie widzicie, że Tusk robi nam nam/wam dyktat 18.10.09, 05:54
          business3 napisał:

> Nie widzicie, że Tusk robi nam nam/wam dyktaturę ?

W jaki sposób?
      • koloratura1 Re: Ten wstrętny PiS 18.10.09, 05:53
        minusn napisał:

> ... tak namieszał z tym CBA że już nie wiadomo co myśleć. Jedno jest pewne:
        > jeżeli podsłuchiwały służby Jego Cudaczności Wytrzeszcza I, to o żadnych
        > nieprawidłowościach mowy być nie może. A jeżeli już to i tak wszystkiemu winny
        > jest Kurski z Kaczyńskimi i Kamińskim.

Ależ właśnie służbom to zostało z czasów Kurskiego z Kaczyńskim i Kamińskim (koniecznie dołóż jeszcze Ziobrę!) i trochę potrwa, zanim "Jego Cudaczność Wytrzeszcz" ("dowcipy" w miejsce argumentów?) się z tym upora.
    • masuma Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 00:48
      Panie Rymanowski, zanim pan zaczniesz się drzeć,
      proponuję zbadać sprawę, jak powinien rzetelny dziennikarz.
      A poza tym - jacy z was dziennikarze, trampkarze?...
      Kolesiostwo to u was kwitnie najbardziej
      • tacx Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 06:57
        Jestem totalnie zaskoczony, totalnie zdziwiony, wręcz zszokowany, bo nie
        przypuszczałem, że prywatne i służbowe rozmowy polityków w hotelu sejmowym będą
        nagrywane przez kogokolwiek, a już na pewno nie przez dziennikarzy TVN -
        Sekielskiego i Morozowskiego.

ja tak się chciałem zapytać czy dzienniakrze działają w próżni, w jakimś quasi
        państwie dziennikarskiem w którym słuzby wyjaśniające sprawe wycieku tajnych
        materiałów nie mogą kogoś podsłuchac tylko dlatego ze jest dziennikarzem?
        • mirmat1 Sekielski, Morozowski podsłuchiwali z blogoslawien 17.10.09, 07:08
          ......blogoslawienstwem SBekow z dzisiejszej ABWehry
          tacx napisał:

> Jestem totalnie zaskoczony, totalnie zdziwiony, wręcz zszokowany, bo nie
          nagrywane przez kogokolwiek, a już na pewno nie przez dziennikarzy TVN -
          M: kiedy zalozono podsluch w Hotelu Watergate tacy Sekielscy i Morozowscy
          poszli siedziec. Ale to jest mozliwe w demokratycznym panstwie. Dzis SBecy czuja
          sie u Tuska jak w PRL
          • koloratura1 Wiem, że masz talent do wypisywania głupot, ... 17.10.09, 07:53
            ...ale nie przesadzaj!

mirmat1 napisał:

> tacx napisał:
            >
            > > Jestem totalnie zaskoczony, totalnie zdziwiony, wręcz zszokowany, bo nie
            > przypuszczałem, że prywatne i służbowe rozmowy polityków w hotelu sejmowym będą
            > nagrywane przez kogokolwiek, a już na pewno nie przez dziennikarzy TVN -
            > Sekielskiego i Morozowskiego.

> M: kiedy zalozono podsluch w Hotelu Watergate tacy Sekielscy i Morozowscy
            > poszli siedziec.

W Hotelu Watergate nie podsłuchiwali "Siekierscy i Morozowscy" tylko przedstawiciele jednej partii, partię konkurencyjną.
            Natomiast "tacy Siekierscy i Morozowscy", którzy to wykryli - w przypadku afery Watergate byli to Bob Woodward i Carl Bernstein - nie tylko nie "poszli siedzieć", ale zostali uhonorowani szeregiem nagród i do dziś są symbolem skutecznego działania prasy na rzecz demokracji.
            • obserwat0r Czyzby TuskVision Network nie byl agentura PO ???? 18.10.09, 06:32
              koloratura1 napisała:

> ...ale nie przesadzaj!
              > > mirmat1 napisał:
              > > > tacx napisał:
              > >
              > > > Jestem totalnie zaskoczony, totalnie zdziwiony, wręcz zszokowany, b o nie
              > > nagrywane przez kogokolwiek, a już na pewno nie przez dziennikarzy TVN -
              >
              > > M: kiedy zalozono podsluch w Hotelu Watergate tacy Sekielscy i Morozowscy
              poszli siedziec.
              >
              > W Hotelu Watergate nie podsłuchiwali "Siekierscy i Morozowscy" tylko
              przedstawiciele jednej partii, partię konkurencyjną.
              > Natomiast "tacy Siekierscy i Morozowscy", którzy to wykryli - w przypadku
              afery Watergate byli to Bob Woodward i Carl Bernstein - nie tylko nie "poszli
              siedzieć", ale zostali uhonorowani szeregiem nagród i do dziś są symbolem
              skutecznego działania prasy na rzecz demokracji.
              M: doceniam twoje poczucie humoru, kiedy sugerujesz, ze TVN-24 Godzin Lgarstw
              nie jest tuba propagandowa Tuska. Z czasow PRL zostal mi nawyk sluchania i
              ogladania propagandy wroga i szczegolnie fascynuje mnie seans nienawisci do
              PiS-u w Szkle Kloakowym Miecugowa.
              Bobem Woodwardem i Carlem Bernsteinem jest Mariusz Kaminski, ktory ujawnil
              myslacej czesci spoleczenstwa prawdziwa twarz Tusko-mafii. Ale w PRL-bis nie
              moze On liczyc na uhonorowanie szeregiem nagród. Taka jest roznica miedzy
              Ameryka a Tuskostanem.
              • koloratura1 A może to już choroba? 18.10.09, 15:16
                obserwat0r napisał:

> Bobem Woodwardem i Carlem Bernsteinem jest Mariusz Kaminski, ktory ujawnil
                > myslacej czesci spoleczenstwa prawdziwa twarz Tusko-mafii.

Pomijając bredzenie o "Tusko-mafii", porównanie jakiegoś tam politruka do pary dziennikarzy, będących światowym symbolem niezależnego dziennikarstwa śledczego, zakrawa na kpinę.

• 1410_tenrok ubek mirek matuszewski kłamie! 17.10.09, 13:44
            poczytaj sobie mondry inaczej, jak to było z Watergate!
            1. Ludzie Niksona podsłuchiwali konkurencję demokratyczną, aby uwalić ją w
            wyborach.
            2. skromni dziennikarze gazety Washingotn Post wpadli na tropy afery i
            opublikowali ją.
            3. W efekcie administracja niksona poszła w diabły.

Właśnie tacy siekielscy i Morozowscy uratowali demokrację amerykanską przed
            rządową biurokracją.........

matuszewski - czekista! Chce nowego przewrotu majowego, berez kartuskich oraz
            krwi płynącej ulicami. Ubek, stalinowiec, bandyta, człowiek niebezpieczny!
            • mirmat1 Tuskowi zostaly bolszewickie imitacje Goebbelsa 18.10.09, 06:54
              Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (...kilka razy dziennie odwiedzic
              portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w
              dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny...Prosze jednak w tym informowaniu o
              nalezyta dyskrecje:
              www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print)
              1410_tenrok narzygał:

> poczytaj sobie mondry inaczej, jak to było z Watergate!
              (...)
              > matuszewski - czekista! Chce nowego przewrotu majowego, berez kartuskich oraz
              > krwi płynącej ulicami. Ubek, stalinowiec, bandyta, człowiek niebezpieczny!
              M: JAK WIDAC Z DESPERACJI TUSK NAJMUJE JUZ DO SLUZBY CHORYCH UMYSLOWO BY
              WYPELNIALI INSTRUKCJE SCHETYNY. OCZYWISCIE ZADNE KOMUNISTYCZNY PSYCHOL JAK
              1410_tenrok NIE PODPISALBY SIE SWOIM NAZWISKIEM. Nie bede sie wiec wobec
              bierzacych pomyj tej gnidy wysilal na odpowiedz tylko dla zabawy z psychopata
              zacytuje moj poprzedni post:

Autor: mirmat1 12.10.09, 01:00
              forum.gazeta.pl/forum/w,902,101415939,101443437,Niech_bolszewickie_scierwa_widza_kogo_nazywaja_8.html
              Bolszewicka szmata 1410_tenrok narzygał:
              forum.gazeta.pl/forum/w,902,101415939,101439695,ubek_mozesz_se_wzywac_.html
              > to dla mnie nie ma znaczenia. UBEK pozostanie na zwsze UBEKIEM!
              > Nigdy nie rozumiałes, co to jest patriotzm.
              > Uczestniczyłes w ruchawkach 1968, ponieważ pewnie ci w Polarze dali pejcz i
              kazali bić studentw
              . A teraz ubeku, pitolisz, że byłes patriotą. Oczywiscie,
              że byłes patriotą, ale patriotą kazaschskiej SSSR lub Kirgiskiej SSSR.
              > Gdybyś był tym, za kogo sie podajesz, to byś łachu takich swinstw nie wypisywał !
              > Mirmat to sanacyjno-postsowiecka kanalia, która nie pojmuje
              > istoty demokracji i wielbi totalitarny ustrój lat 1926-1939, który doprowadził
              do tragedii wrzesniowej oraz fali nienawiści ukraińców na naszego narodu. Zwróć
              uwagę na zdanie, że "historia wymaga krwi". Taki jest pan mirmat. Widać, kiedy
              > ubecy go prali w 1968, coś mu w głowinie przeskoczyło.
              M: dostales juz nowe instrukcje od Schetyny. Przeciez ty belkotales, ze to
              ja...he, he "pralem studentow"...

Miroslaw Matuszewski:
              Dla normalnych Patriotow (opinia czerwonych gnid w rodzaju bolszewickiej szmaty
              jak 1410_tenrok mi zwisa) podaje link:
              i593.photobucket.com/albums/tt20/mirmat4u/Arrest.jpg
              • 1410_tenrok mirek matuszewski - mania paranoidalna? 20.10.09, 21:36
                chyba tak!

Normalny patriota???? To taki, który nawołuje do nowego przewrotu majowego oraz
                krwi na ulicach? A miruś matuszewski do tego nawołuje! Czyli kim jest mirus
                matuszewski? człowiekiem chorym? kanalią? chce zniszczyć demokratyczny ustrój
                RR? Wszystkim po trochę, a najbardziej żałosnym bezzębnym staruszkiem.
        • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 07:36
          tacx napisał:

> ja tak się chciałem zapytać czy dzienniakrze działają w próżni, w jakimś quasi
          > państwie dziennikarskiem w którym słuzby wyjaśniające sprawe wycieku tajnych
          > materiałów nie mogą kogoś podsłuchac tylko dlatego ze jest dziennikarzem?

Na pewno nie ma i być nie może takiej zasady, ale po zakończeniu sprawy psim obowiązkiem nagrywających jest zniszczenie zapisów podsłuchów, które do wykorzystania w sprawie się nie nadają a nie - chować ich na "lepsze /gorsze czasy(?)".
          I o to Gmyz i Rymanowski mają - słuszną - pretensję; co zresztą jasno wynika z artykułu.
          • g_m11 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 07:46
            Woził wilk razy kilka powieźli i wilka.Rymanowski był taki podniecony
            podsłuchami CBA to teraz nie powinien sie dziwic. W Państwie , w którym podsłuch
            i prowokacja sa podstawową forma walki z przestepczościa raczej mozna sie
            dziwic gdy ktoś nie jest podsłuchiwany - wrecz kazdy powinien domagać sie
            podsłuch conajmnie żeby się dowartościować i mieć dowody na niewinność.
            • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 08:01
              g_m11 napisał:

> W Państwie , w którym podsłuch
              > i prowokacja sa podstawową forma walki z przestepczościa

Nie tyle - walki z przestępczością, ile walki partii przegranej - z prawowitym rządem, z partii wygranej w demokratycznych wyborach. (Patrz: CBA z Mariuszem K. na czele.)
              • g_m11 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 09:10
                Myśle ,że problem jest głębszy i nie dotyczy tylko polityki przez małe
                p.Wypaczenia w działaniu służb zaczynaja sie na poziomie policyjnej drogówki a
                kończa na służbach specjalnych. Myslę ,że parcie na wyniki jest tak duze ,że
                stały sie (te wyniki) celem samym w sobie . Dlatego nie liczy sie walka z
                przestepczościa tylko spektakularne łapanki, nie bezpieczeństwo na drogach tylko
                ilośc wypisanych mandatów.Statystyka i PR .A jak sie przy okazji ugotuje
                jakiegos polityka lub dziennikarza...
              • 3henryk Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 12:11
                koloratura1 napisała:

> g_m11 napisał:
                >
                > > W Państwie , w którym podsłuch
                > > i prowokacja sa podstawową forma walki z przestepczościa
                >
                > Nie tyle - walki z przestępczością, ile walki partii przegranej - z prawowitym
                > rządem, z partii wygranej w demokratycznych wyborach. (Patrz: CBA z Mariuszem K
                > . na czele

Jesteś chorym z nienawiści paranoikiem.
                • koloratura1 Strach się bać! 18.10.09, 06:02
                  3henryk napisał:

> koloratura1 napisała:
                  >
                  > > g_m11 napisał:
                  > >
                  > > > W Państwie , w którym podsłuch
                  > > > i prowokacja sa podstawową forma walki z przestepczościa
                  > >
                  > > Nie tyle - walki z przestępczością, ile walki partii przegranej - z prawo
                  > witym
                  > > rządem, z partii wygranej w demokratycznych wyborach. (Patrz: CBA z Mariu
                  > szem K
                  > > . na czele
                  >
                  > Jesteś chorym z nienawiści paranoikiem.

Nie ma to jak "argument"!

PS: W realu zapewne używasz bejsbola w charakterze "koronnego argumentu".
          • tacx Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 09:15
            > Na pewno nie ma i być nie może takiej zasady, ale po zakończeniu sprawy psim ob
            > owiązkiem nagrywających jest zniszczenie zapisów podsłuchów, które do wykorzyst
            > ania w sprawie się nie nadają a nie - chować ich na "lepsze /gorsze czasy(?)".
            > I o to Gmyz i Rymanowski mają - słuszną - pretensję; co zresztą jasno wynika z
            > artykułu.

jakim psim skoro sprawa jest przed sądem to co tu niszczyć?
            • pesymista2 Donek niech wraca do Wehrmachtu! 17.10.09, 10:09
              • 3henryk Re: Donek niech wraca do Wehrmachtu! 17.10.09, 12:16
                O czym ty gadasz bolszewicki pomiocie, o korzeniach sięgających
                II wojnę światową.
                • koloratura1 Re: Donek niech wraca do Wehrmachtu! 18.10.09, 06:09
                  3henryk napisał:

> O czym ty gadasz bolszewicki pomiocie, o korzeniach sięgających
                  > II wojnę światową.

I to w przypadku człowieka, urodzonego 12 lat po tej wojny zakończeniu (22.04.1957)
            • mozgow Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 11:57
              tacx napisał:

jakim psim skoro sprawa jest przed sądem to co tu niszczyć?

To może ja napiszę tak aby było to jasne.

Sąd zezwolił na podsłuch w sprawie składania korupcyjnych propozycji. Obowiązkiem ABW (czy każdej innej służby zakładającej podsłuch) jest zniszczenie nagrań nie mających związku z prowadzonym postępowaniem. W tym przypadku nie mających związku z propozycjami korupcyjnymi.
              Zatrzymanie nagrań na lepsze czasy (które akurat nadeszły) jest przestępstwem i ktoś powinien za to odpowiedzieć.

Jeśli nadal nie rozumiesz, to jest mi ciebie żal.
              • 3henryk Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 12:20
                mozgow napisał:

> tacx napisał:
                >
                > jakim psim skoro sprawa jest przed sądem to co tu niszczyć?
                >
                >
                > To może ja napiszę tak aby było to jasne.
                >
                > Sąd zezwolił na podsłuch w sprawie składania korupcyjnych propozycji. Obowią
                > zkiem ABW
                (czy każdej innej służby zakładającej podsłuch) jest zniszczen
                > ie nagrań nie mających związku z prowadzonym postępowaniem.
                W tym przypadku
                > nie mających związku z propozycjami korupcyjnymi.
                > Zatrzymanie nagrań na lepsze czasy (które akurat nadeszły) jest przestępstwem i
                > ktoś powinien za to odpowiedzieć.
                >
                > Jeśli nadal nie rozumiesz, to jest mi ciebie żal.

Głupku. Dowody są użyte w tej samej sprawie tylko przed sądem cywilnym. Jesteś
                więc kłamcą i manipulantem jak każdy pisdzielec.
                • mozgow Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 13:41
                  Wypraszam sobie, nigdy nie głosowałem na PiS. Nawet więcej, w ostatnich wyborach głosowałem na PO.
                  Za to zawsze i wszędzie będę tępił głupotę i hipokryzję.

W środę okazało się, że w tej sprawie rozmowy dwóch dziennikarzy były nagrywane przez ABW. Według stenogramów, w lipcu 2008 roku Rymanowski i Gmyz rozważali jak odwieść Sumlińskiego od samobójczych myśli. - Nagrano i nie zniszczono też wiele innych rozmów, dotyczących spraw intymnych osób trzecich - twierdzi dziennik "Polska".

Jaki związek mają rozmowy na temat odwiedzenia dziennikarza od myśli samobójczych z propozycją korupcyjną? Bo ja tego jakoś nie widzę.

Poza tym tłuczenie ABW jest dziecinne.
                  Ustawa z dnia 24 maja 2002 r. o Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego oraz Agencji Wywiadu. Dz.U. 2002 nr 74 poz. 676. Art. 27. pkt 16
                  "16. Zgromadzone podczas stosowania kontroli operacyjnej materiały, które nie są
                  istotne dla bezpieczeństwa państwa lub nie stanowią informacji potwierdzających
                  zaistnienie przestępstwa, podlegają niezwłocznemu, protokolarnemu, komisyjnemu
                  zniszczeniu. Zniszczenie materiałów zarządza Szef ABW."

Ja nie widzę związku z prowadzoną sprawą, więc sporo nie zostały zniszczone, to musiało być zagrożone bezpieczeństwo państwa. Może ktoś spróbuje wyjaśnić jaki to interes państwa był zagrożony?
                  • mozgow Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 13:44
                    Miało być "tłumaczenie ABW" :-)
                • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 18.10.09, 15:27
                  3henryk napisał:

> Głupku. Dowody są użyte w tej samej sprawie tylko przed sądem cywilnym. Jesteś
                  > więc kłamcą i manipulantem jak każdy pisdzielec.

Pominę Twoją specyficzną, hmmm..., kulturę wypowiedzi, i tylko pozwolę sobie Cię poinformować, że przed sądem cywilnym toczy się całkiem inna sprawa.
              • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 18.10.09, 06:11
                mozgow napisał:

> tacx napisał:
                >
                >
                >
                > To może ja napiszę tak aby było to jasne.
                >
                > Sąd zezwolił na podsłuch w sprawie składania korupcyjnych propozycji. Obowią
                > zkiem ABW
                (czy każdej innej służby zakładającej podsłuch) jest zniszczen
                > ie nagrań nie mających związku z prowadzonym postępowaniem.
                W tym przypadku
                > nie mających związku z propozycjami korupcyjnymi.
                > Zatrzymanie nagrań na lepsze czasy (które akurat nadeszły) jest przestępstwem i
                > ktoś powinien za to odpowiedzieć.
                >
                > Jeśli nadal nie rozumiesz, to jest mi ciebie żal.

Dzięki, mozgow.
                Ja już straciłam cierpliwość do bałwana...
            • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 18.10.09, 06:05
              tacx napisał:

> > Na pewno nie ma i być nie może takiej zasady, ale po zakończeniu sprawy p
              > sim ob
              > > owiązkiem nagrywających jest zniszczenie zapisów podsłuchów, które do wyk
              > orzyst
              > > ania w sprawie się nie nadają a nie - chować ich na "lepsze /gorsze czasy
              > (?)".
              > > I o to Gmyz i Rymanowski mają - słuszną - pretensję; co zresztą jasno wyn
              > ika z
              > > artykułu.
              >

Ano takim, że zapisów podsłuchów nie wolno rozdawać na prawo i lewo, osobom
              prywatnym do wykorzystania.
            • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 18.10.09, 15:20
              tacx napisał:

To, co nie ma znaczenia dla toczącej się sprawy.
          • janina38 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 19:25
            Jesteś pewien,że taśmy nie są jeszcze potrzebne jak dowód sądowi
            karnemu? Przed zakończeniem postępowania sądowego dowodów się nie
            niszczy o czym wie student 2 roku prawa.Wyjątkiem est Romanowski i
            Gzyms ale nie dziwota....
        • 3henryk Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 11:54
          tacx napisał:

> Jestem totalnie zaskoczony, totalnie zdziwiony, wręcz zszokowany, bo nie
          > przypuszczałem, że prywatne i służbowe rozmowy polityków w hotelu sejmowym będ
          > ą
          > nagrywane przez kogokolwiek, a już na pewno nie przez dziennikarzy TVN -
          > Sekielskiego i Morozowskiego.
          >
          > ja tak się chciałem zapytać czy dzienniakrze działają w próżni, w jakimś quasi
          > państwie dziennikarskiem w którym słuzby wyjaśniające sprawe wycieku tajnych
          > materiałów nie mogą kogoś podsłuchac tylko dlatego ze jest dziennikarzem?

Taki śmieć jak Gmyz sądzi, że jako dziennikarz stoi ponad prawem
          i przeciekami niejawnych informacji siać zamęt w kraju. I tu się
          przeliczył, Mariuszka wykopano z CBA, więc kto go teraz będzie
          chronić? Powinien dostać po dupie stosownie do przewiny.
          BO WSZYSCY SĄ RÓWNI WOBEC PRAWA.
      • janina38 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 19:22
        Panie Rymanowski, coś sie panu w głowinie posiepało!Czyżby pan
        uważał,że dla każdego można wydać zgodę na podsłuch , tylko
        dziennikarze są wyjęci spod działania prawa? Ale nam kasta wyrosła,
        jeszcze mocniejsza w nieformalnym inmmunitecie niż
        parlamentarzyści, bo na nich za zgoda parlamentu immunitet można
        zdjąć a dla byle jakiejś dziennikarzyny Boże Broń.Przy tym
        wwzystkim poziom wiedzy i kultury macie niziutki oj niziutki....
    • rychu_666 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 00:57
      tak tak, czytaliśmy art w rzepie, biedny pan dziennikarz. "złamano tajemnice
      dziennikarską". ubaw po pachy.
    • attilius Nie rób drugiemu co tobie niemiłe 17.10.09, 01:02
      Teraz to szok i łamanie elementarnych praw człowieka, a jak dostawali od pisowskiej bezpieki stenogramy prywatnych rozmów i puszczali je 100 razy dziennie w eter, to było wolne dziennikarstwo.

Może teraz, kiedy poznali na własnej skórze, jak to boli, panowie Rymanowski et consortes uderzą się w piersi?

Nie, nie uderzą się, wstydu nie mają. Uważają się za lepszych.
      • cleryka Re: Nie rób drugiemu co tobie niemiłe 17.10.09, 01:18
        Boją sie tylko Ci,którzy działaja na dwa fronty.Uczciwi dziennikarze,a
        jest ich malutko,nie boją sie podsłuchów.
    • metry.pl Kaczyzm tak łatwo nie odpuści. 17.10.09, 01:05
      Będzie bolało. Akcja "reelekcja" rozpoczęta. Trwa walka o media.
      • cleryka Re: Kaczyzm tak łatwo nie odpuści. 17.10.09, 01:15
        [b]Jakie rozmowy prywatne mogłyby dziennikarza skompromitowac? Przed
        szefem,czyli naczelnym red.?tzn,.że działał nieformalnie,oszukiwał
        stację!Czy tak mam rozumiec oburzenie p.Rymanowskiego?Jeśli czysto
        grałeś,to czego sie obawiasz?
        • metry.pl Re: Kaczyzm tak łatwo nie odpuści. 17.10.09, 01:28
          Rymanowski to nie dziennikarz. Od tego zacznijmy... On organizuje "walki psów". Szczuje jednych drugimi. A gdy zakończy się to sprawą w sądzie, to doznaje orgazmu na swoim koncie bankowym. Premie muszą być wystarczająco motywujące, bo facet nie zmienia sposobu prowadzenia swoich "ustawek" (trudno nazwać to inaczej). Trendy i tendecje są takie, że nawet z Pałasińskiego TVN24 zrobił marnego wyrobnika. Liczy się linia stacji, czyli poglady jakiegoś palanta, który podejmuje decyzje kadrowe.
      • mih.po ...bo na 10 rudych 11 jest fałszywych? 17.10.09, 01:54
        ABW to Tuskowa ekipa, czyli twierdzisz, że Donaldihno jest kaczystą? Może i masz
        racje, bo obserwując ostatnie PO-PISy naszych czołowych polityków sam już nie
        wiem czy odpowiedzią na prezydenta-oszołoma musi być koniecznie
        prezydent-aferał. Ale te wywody oczywiście nie zmieniają faktu, że wychodzi na
        to, że Tusk też uwielbia podsłuchiwać - kolejne wielkie ucho u władzy...
      • toberson Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest szambo Tuska! 17.10.09, 09:00
    • pro.filutek1 Schetyna do dymisji! 17.10.09, 01:10
      subito
    • ulanzalasem Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 01:22
      Bogdana Rymanowskiego. - Tu mamy do czynienia z przypadkiem łamania elementarnych praw człowieka - komentował to wieczorem Rymanowski. - trzeba było jeszcze bardziej wchodzić w tyłek PO ;]
    • premier.z.krakowa chcieliście PO to macie 17.10.09, 01:24
      i gdzie te wszystkie "autorytety" i dziennikarze GW krzyczący o podsłuchach za PIS-u?
      Tu macie dowody.
      I co?
      Nie pasuje do propagandowej papki i sterowania lemingami.
      Okazuje się ze wszystkie co przypisywano PIS-owi po cichu robi PO a dziennikarze milczą bo przecież to PIS jest zły.
      • cleryka Re: Po zapoznaniu sie.. 17.10.09, 01:31
        z artyk.w "Rzepie" jestem swięcie przekonana,że GW kłamie,bo
        niedopowiada prawdy. Rzecz skandaliczna,aby ujawniać pół prawdy w
        gazecie ogólnopolskiej.Odwołuje to wszystko,co wcześniej napisałam...o
        podsłuchiwanych dziennikarzach.
        • rychu_666 Re: Po zapoznaniu sie.. 17.10.09, 02:10
          za późno ;)
    • pro.filutek1 To jest jeszcze lepsze: 17.10.09, 01:39
      www.rp.pl/artykul/92106,378325_Prokurator_oskarza_szefow_o_naciski_.html
      • myslacyszaryczlowiek1 ubiegłeś mnie 17.10.09, 02:29
        • pesymista2 Donald jest debilem 17.10.09, 10:10
    • krakus24kr PO = podsłuchy 17.10.09, 01:40
      PO to totalitaryzm.
      • rychu_666 Re: PO = podsłuchy 17.10.09, 02:32
        krakus24kr napisał:
        >PO = podsłuchy

jakie to szczęście, że "inne partie polityczne" nie bawią się w takie rzeczy.

> PO to totalitaryzm.

hurra! niech żyje IV rzeczpospolita! brawo nasz wódz! wiwat zwycięstwo!
    • zawsze.gjanka Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 01:46
      prywatne rozmowy wykorzystywane przez ABW do prywatnej sprawy
      oficera ABW ... hm...
      To chyba trzeba odwołać szefa ABW - jak standart to standart
      • 3henryk Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 01:55
        zawsze.gjanka napisała:

> prywatne rozmowy wykorzystywane przez ABW do prywatnej sprawy
        > oficera ABW ... hm...
        > To chyba trzeba odwołać szefa ABW - jak standart to standart

Na ucz się rozumować, a przede wszystkim pisać po polsku.
      • pocieszne Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 01:58
        zawsze.gjanka napisała:

> To chyba trzeba odwołać szefa ABW - jak standart to standart

ja bym ich odwolal, ale nie wiem co to ten standart jest :-)
    • adam_l27 No widzicie dzieci jak was Donald kocha ? 17.10.09, 01:54
      Wszystko dla waszego dobra.
    • saper_vodiczka Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 02:03
      To jakaś przypadłość nerwowa, z tym śmiechem po każdym zdaniu?
    • stinger47 rymanowski czyli ktoś i ten drugi czyli nikt 17.10.09, 02:32
      Juz sam tytuł dyskwalifikuje pismaków GW. Albo dziennikarz
      Rymanowski i dziennikarz Gmyza, albo Rym,anowski i Gmyza, albo dwoch
      dziennikarzy.
      Ależ żenada
      • koloratura1 Nie zawsze to, że czegoś nie rozumiesz,... 17.10.09, 08:27
        ...jest winą autora.

stinger47 napisał:

> Juz sam tytuł dyskwalifikuje pismaków GW. Albo dziennikarz
        > Rymanowski i dziennikarz Gmyza, albo Rym,anowski i Gmyza, albo dwoch
        > dziennikarzy.
        > Ależ żenada

Na przyszłość, w podobnych wypadkach - zanim się czepisz jak pijany płota - przeczytaj tytuł ze trzy razy, następnie - cały artykuł, też parę razy... A jeśli to nie odniesie skutku - poproś kogoś o pomoc w zrozumieniu o co chodzi.

Tym razem ja Ci pomogę:
        W tytule napisano, że podsłuchiwano Rymanowskiego - Gazeta zakłada, iż jest on tak znany, że czytelnik umieści go prawidłowo: w TVN, a także jednego z dziennikarzy Rzeczpospolitej. W tekście artykułu jest wyjaśnienie - kogo: Gmyza.
    • metry.pl Media mogą podsłuchiwać. Mediów podsłuchiwać nie.. 17.10.09, 02:34
      wolno? No taki argument-gniot wydusił z siebie "zszokowany" Rymanowski. Media w Polsce są wyrocznią i są ponad prawem? Niby na jakiej podstawie? Skoro ktoś interesuje się się WSI, czy podobnymi tematami, to musi się liczyc z tym, że tajne słuzby zainteresują się jego osobą. To ich obowiązek. Jaką mamy gwarancję, że takiego Rymanowskiego nie kupili ruscy? Odrzućcie na chwilę emocje i powiedzcie, jaką mamy gwarancję?
      Z drugiej strony, nie wiadomo czy w ogóle jakies podsłuchy były, bo Rzeczpospolita jest dla mnie kompletnie niewiarygodnym, kaczystowskim biuletynem. Kaczyści próbują obrócić prywatne media przeciw obecnej władzy za wszelką cenę. Dla nich to bój ostatni. Nie cofną się przed niczym.
    • moped01 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 02:44
      pewnie kumpel obrobił zadek kumplwi
    • moped01 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 03:03
      gó... prawda pewnie się sami nagrywali oczywiście z pomocą albo bez
      • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 08:51
        moped01 napisał:

> gó... prawda pewnie się sami nagrywali oczywiście z pomocą albo bez

Coś jak u Czechowa: "Ona sama siebia wysiekła"
    • kastor102 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 06:01
      No to mamy ubaw po pachy "tajemnica dziennikarska" Zjednoczony front TVN24
      czyli politrucy i propagandyści z przeszłością WSI i SB ruszają na pomoc
      Platformie i oszustowi Tuskowi ,to naprawdę wybitne kanalie a Rymanowski o
      mało sraczki nie dostaje ta miernota.Cóż za cudownie obiektywna stacyjka
      telewizyjna,powinni do pomocy jeszcze ściągnąć agenta Maleńczuka chwilowo
      uśpionego. Bydło !!!!!!!
      • pesymista2 Donek i jego dziadek z SS. Co za syf! 17.10.09, 10:10
    • nowytor.nowytor9 ABW nie miała czasu na ochronę przetargów, 17.10.09, 06:31
      jak widać mieli "ważniejsze" sprawy na tych swoich POpapranych łbach.
    • pierdykniem Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 06:34
      Pan premier Tusk - krzywe i chude nogi to znaczy koślawe
      czy Tusk może prawa w Polsce zbliżać do chudej i krzywej to znaczy koślawej nogi
      po aferach w grach hazardowych i sprzedaży stoczni ekipa Tuska jest
      niedołężna albo ma kontakty z kryminalistami i to jest oblicze prawdziwej PO.
      prawo koślawe jak nogi T.
      • janina38 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 19:31
        A jakie ty masz nózki? Chętnie zobaczymy czym się możesz pochwalić.
    • pikofarad Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 06:46
      Tak glupich lemingow dawno na foru nie widzialem.Przestalem czytac wasze
      wypociny,leczdzisiaj zainteresowalem sie sprawa podzluchow ABW.Brawo
      nadredaktor Michnik za wychowanie czeredy glupcow.
      • koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 08:56
        pikofarad napisał:

> Tak glupich lemingow dawno na foru nie widzialem.Przestalem czytac wasze
        > wypociny,

I słusznie.

> leczdzisiaj zainteresowalem sie sprawa podzluchow ABW.

Proponuję raczej "Elementarz"...
    • almagus Przecież materiały WSI pojechały do Belwederu i an 17.10.09, 07:01
      Coś to pachnie kontynuacją szkalowania TVN.

Brawo PremierzeTusk.! Wynieś całe spodnie!

Wywiad do parteru!

Jestem agentem.
      Chodzę z testamentem,
      od kiedy barany,
      wprowadzili zmiany.
      Wśród mediów hałasu,
      odtajnili do czasu.
      Utajnili aneksem,
      zostałem psem reksem.
      W kanciapie parteru
      pilnuję Belwederu.

Reksiu przy majestacie,
      zwalcza podrze gacie.
      Hej wysoko Tusku skacze,
      podrze gacie, podżegacze.
      Są wysoko na szpagacie,
      podżegacze, podrze gacie.
      Na Tusku jestem zawzięty,
      prezydęty, prezydęty!

Za to w Afganistanie znowu coś się stanie!

www.youtube.com/watch?v=d5LTiIIJyRg
      www.youtube.com/watch?v=wtW6FhUUqec&feature=related
      • koloratura1 To się nazywa profesjonalizm! 17.10.09, 09:03
        almagus napisał:

> Przecież materiały WSI pojechały do Belwederu

Tłusty Śnięty powiózł je do Pałacu Prezydenckiego, ale, być może, trochę zgubił po drodze, albo zachomikował u siebie w piwnicy.
        Bo żadnych protokółów zdawczo - odbiorczych nie było.
    • unamatita Czegóz to jeszcze się nie dowiemy o działaniach 17.10.09, 07:02
      ABW, aby umoczyc M. Kaminskiego.
      Nie wszyscy czytelnicy są kretynami i wierzą informacjom przygotowywanym przez
      POmioty z POpapranej partii.
      Na POhybel nieudacznikom!
      u.
      • falco2009 Czegóz to jeszcze się nie dowiemy o Pisuarach 17.10.09, 08:21
        Jak sie czyta takie komentarze to człowiek przekonuje sie do obiegowych opinii ,że zwolennicy Pisuaru to niedouczone tłumoki.
        "unamatita" jest tego przykładem .Łączy Kamińskiego z ABW , byle tylko wylać żółć na PO . A przecież Kamiński był szefem CBA. Ale widać myślenie i trudna sztuka czytania nie są atrybutami pisuwarowców.
        • mona14 falco 17.10.09, 08:35
          Facet jestem pod wrażeniem twojej inteligencji,a z twoich ust leje się "platformiana" arogancja i jad typowy dla zwolenników POprawności politycznej.
          • pesymista2 Donek tonie. Wściekłość PeOwców na forum! 17.10.09, 10:11
      • koloratura1 Re: Czegóz to jeszcze się nie dowiemy o działania 17.10.09, 09:05
        unamatita napisała:

> ABW, aby umoczyc M. Kaminskiego.

Co ma piernik do wiatraka?

A Mariusz K. chyba już się sam, skutecznie, "umoczył", w CBA...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka