Dodaj do ulubionych

Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ...

19.10.09, 19:48
Bo ludzie widza,ze to sa prowokacje PiSS
Obserwuj wątek
    • anwad SMG/KRC 19.10.09, 19:52
      Warto zapamiętać nazwę tej "wiarygodnej" firmy.
      • czan-dra Re: SMG/KRC 19.10.09, 20:10
        Proponuje, żebyś wytatuowała sobie nazwę SMG/KRC, na czole, nie zaszkodzi a w
        pamiętaniu pomoże, nie dziękuj, to mój obowiązek...
        • anwad Trochę kultury 19.10.09, 20:13
          żołnierzyku Schetyny, z obowiązku na forum.
          • renifer_lopez Żyjemy w epoce saskiej 19.10.09, 22:50
            Upadek państwa, korupcja i głupota rządzących, a naród beztrosko zadowolony.
            Ciekawe, czy to się podobnie skończy?
          • mlasskacz CałyNaród oczekuje powrotu do władzy Prezesa Kaczy 19.10.09, 22:54
        • aurumaga Re:Zapiszą straty, budżet bogaty! 19.10.09, 21:35
          Dwa oblicza, jedna Targowica.

Straciła partia w rosyjskich bankach.
          Spełzło na obiecankach cacankach.

>Liberum veto, a dalej działa rząd.
          Bo będzie stacje Rydzryja won stąd.
          Podpisany, nieszczastie trakt liżkoński.
          Po co my dali profesor smorgoński?
          W Gruzji my nie weszli do Tbilisi.
          A by my wraże wsie cary naszli.
          Podsłuchy, afery jakieś tiońkie.
          Dalsze my widim u steru Dońkie.

-Ależ ruszamy teraz zespół wespół.
          Telewizję podzielili my na pół.
          Komuchy dały jednego dyrektora.
          Resztę obsadziła wierna nam sfora.
          Duże pieniądze załatwiają wszystko.
          Teraz to każdy z nich jest panisko.
          Lecz partia cierpi, dokłada prezes.
          Więc ruszcie kasą, co za interes?

www.youtube.com/watch?v=pv2oUOTpd6M&feature=related

www.youtube.com/watch?v=eQ1lAk328G8&feature=related
          Wiadomo nie od dziś.
          Od afer to jest PiŚ.
          Ma co ukradł z RUCHU.
          Ma co spisał z podsłuchu.
          Ma ruską agenturę.
          Na niej buduje strukturę.

• z_b2 Re:Zapiszą straty, budżet bogaty! 20.10.09, 00:46
            a łysy jak pił, tak pije i coraz to marniejsze rymy częstochowskie kleci...
            • koloratura1 Re:Zapiszą straty, budżet bogaty! 20.10.09, 07:01
              z_b2 napisała:

> a łysy jak pił, tak pije i coraz to marniejsze rymy częstochowskie kleci...

Lepiej by było: "... i coraz to marniejsze rymy częstochowskie" wije (zamiast
              "kleci").
      • hrabia-monter-christo Re: SMG/KRC 19.10.09, 20:19
        anwad napisała:

> Warto zapamiętać nazwę tej "wiarygodnej" firmy.

podaj powod, dla ktorego sa niewiarygodni, albo zamknij dziub
        po co sie samemu osmieszac ?
      • elucidator Re: SMG/KRC 19.10.09, 20:29
        Bo co? Jak ci sie te firmy nie podobaja, to nie musisz na nie glosowac. :)
      • strikemaster Re: SMG/KRC 19.10.09, 20:30
        Przykro mi, innych nie mamy, Gallup się wycofał 10 lat temu z naszego bagna. To na prawdę nie jest powód do radości.
      • donek250procentnormy Zalozycielem i dyrektorem firmy MillwardBrown SMG/ 19.10.09, 21:26
        jest Krzysztof Borys Kruszewski
        ojciec tego pana (za Wikipedia)
        to Krzysztof Kruszewski (ur. 30 marca 1939) – pedagog, polityk.
        Od 1973 był związany z aparatem partyjnym PZPR. Od 1979 był profesorem UW oraz
        Wojskowej Akademii Politycznej. W okresie od 3 kwietnia 1980 do 12 lutego 1981
        był ministrem oświaty i wychowania w rządach Edwarda Babiucha i Józefa Pińkowskiego.
        Idzie synek w slady tatusia
        • pe1 Re: Zalozycielem i dyrektorem firmy MillwardBrown 20.10.09, 00:23
          > ojciec tego pana (za Wikipedia)
          > to Krzysztof Kruszewski (ur. 30 marca 1939) – pedagog, polityk.

Jaaasne, koleś. Nazwisko wyjątkowo unikalne, jest tylko dwóch takich na świecie.

idź się lecz
          • mirmat1 To nie pierwszy przekret "sondarzowy"Kruszewskiego 20.10.09, 04:10
            pe1 napisał:

> > ojciec tego pana (za Wikipedia)
            > > to Krzysztof Kruszewski (ur. 30 marca 1939) – pedagog, polityk.
            >
            > Jaaasne, koleś. Nazwisko wyjątkowo unikalne, jest tylko dwóch takich na świecie.
            >
            > idź się lecz
            M: Podpowiem cos pe1, automatyczne zaklinanie prawdy jest objawem paranoi, wiec
            mozesz to powiedziec swojemu psychiatrze.
            Krzysztof Kruszewski junior jest synel bolszewickiego politruka czy to sie
            POstKomuchom podoba czy nie. Ale ten dobry uczen profesora marksizmu, tow.
            Balcerowicza, uzywal komunistycznych metod propagandy nie poraz pierwszy a tym
            razem przysluzyl sie Tuskowi.
            Krzysztof B. Kruszewski
            Z Krzysztofem B. Kruszewskim, prezesem i jednym z założycieli instytutu badań
            rynkowych SMG/KRC rozmawiamy o karierze, zarządzaniu i cechach idealnego
            kandydata do pracy.
            www.praca.korba.pl/to_jest_szef/1,14166,471,art.html
            Jakie były początki Twojej kariery?
            W 1989 r. zostałem zrekrutowany do grupy badawczej, która pracowała dla zespołu
            Jeffreya Sachsa i Leszka Balcerowicza. Zajmowaliśmy się badaniami politycznymi,
            które miały pomóc w przeprowadzeniu transformacji ustrojowej Polski.

A jak sie to transformuje z PRL do PRL-bis?

Oto manipulator "sondazami" mowi...
            - Czy to oznacza, że możemy po prostu spokojnie czekać na rozwój wypadków?
            Kruszewski:
            - Nie chodzi o to, aby tylko czekać. Trzeba podjąć odpowiednie działania
            informacyjne, prowadzić akcje uświadamiające
            .
            • strikemaster Re: To nie pierwszy przekret "sondarzowy"Kruszews 20.10.09, 12:44
              > Oto manipulator "sondazami" mowi...
              > - Czy to oznacza, że możemy po prostu spokojnie czekać na rozwój wypadków?
              > Kruszewski:
              > - Nie chodzi o to, aby tylko czekać. Trzeba podjąć odpowiednie działania
              > informacyjne, prowadzić akcje uświadamiające
              .

Przeczytałem linkowany artykuł i tego fragmentu tam nie było. Skąd to wziąłeś?
              • elucidator Re: To nie pierwszy przekret "sondarzowy"Kruszews 20.10.09, 15:37
                Wyfantazjowal?
              • ducks_arse Re: To nie pierwszy przekret "sondarzowy"Kruszews 20.10.09, 15:38
                strikemaster napisał:

> > Oto manipulator "sondazami" mowi...
                > > - Czy to oznacza, że możemy po prostu spokojnie czekać na rozwój
                wypadków
                > ?
                > > Kruszewski:
                > > - Nie chodzi o to, aby tylko czekać. Trzeba podjąć
                odpowiednie działan
                > ia
                > > informacyjne, prowadzić akcje uświadamiające
                .
                >
                > Przeczytałem linkowany artykuł i tego fragmentu tam nie było. Skąd
                to wziąłeś?

Nie wiesz skąd?? Przepisał z instrukcji KC PiSuaru.
    • jankbh Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ... 19.10.09, 19:54
      Polska stała się krajem myslących (sam się dziwię, ale to prawda).
      PiS staje więc przed nieoczekiwanym wyzwaniem, któremu zapewne nie
      bedzie mógł podołać.
      • nowotkomarceli4 Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:17
        Ten plan już od dawna nie dziala, tylko ukochany przywódca żyje w
        przeświadczeniu, że jest on skuteczny.
      • mracek Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:20
        jankbh napisał:
        > Polska stała się krajem myslących

Wątpię. Raczej chodzi o brak alternatywy. PiS jest spalone, Napieralski to
        soft-JarKacz, PSL jest wiejskie i kolesiowskie. Poparcie dla PO wynika z braku
        alternatywy. Po PO (i kryzysie) przyjdzie czas na jakąś ekonomiczną lewicę (ale
        nie PiS, o ile tam nadal będzie Jarosław Kaczyński). PiS coraz bardziej stacza
        się do partii antysystemowej, która celowo działa na szkodę państwa. Można się
        spierać, czy rozwiązania PO są lepsze czy gorsze od rozwiązań SLD, po prostu te
        partie i wielu innych ma swoje przekonania lub chcę po prostu do koryta
        (Samoobrona). Natomiast PiS (tzn. Jarosław Kaczyński) po prostu celowo działa na
        szkodę państwa polskiego. PiS to troll polskiej sceny politycznej.
        • elucidator PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 20:47
          Nie wiem czy PiS i Kaczynski celowo dzialaja na szkode panstwa. Sadze ze
          nie. Sadze ze to bardziej chodzi o bardzo zle zrozumiana (przez nich samych)
          walke polityczna (ze niby cel uswieca srodki), i ze to co robia i mowia ma
          bardziej na celu zniechecic wyborcow do PO, niz swiadomie i celowo zaszkodzic
          panstwu.

Efekt jest jednak zupelnie odwrotny, podobnie zreszta jak podczas ostatnich
          wyborow, z ktorych najwyrazniej nie wyciagneli zadnych wnioskow: wielu ludzi,
          ktorzy za PO i Tuskiem wcale nie przepadaja, jest tak bardzo zniecheconych do
          durnych zagran, wybrykow i prowokacji Kaczynskiego i PiS, ze beda glosowac na PO
          tylko dlatego zeby nie dopuscic PiS i Kaczynskiego do wladzy. Dla wielu wyborcow
          bedzie to bardziej glos przeciwko PiS niz glos na PO. Tak wiec masz w duzym
          stopniu racje: dla wielu wyborcow poparcie dla PO wynika z braku alternatywy.

Wniosek jest wiec taki, ze dzialania PiS i Kaczynskiego przypuszczalnie w sporym
          stopniu przysparzaja glosow dla ...PO. PiS jest wiec dobre dla PO, tyle ze
          Kaczynski jeszcze tego nie zrozumial. Moze to i dobrze...
          • strikemaster Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 21:07
            A ja sądzę, że nie tylko PIS, ale także pozostałe partie działają celowo na szkodę państwa. Bez przesady, przecież wśród polskiej klasy (?) politycznej jest sporo ludzi inteligentnych a mimo to, zajmują się wyłącznie dojeniem budżetu i łapówkarstwem. Po prostu, w wyniku przewrotu z 1989 roku, polską politykę zdominowali drobni kombinatorzy i złodzieje, którzy po dostaniu się na stołki zwiększyli rozmach swojej działalności.
            • mracek Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 21:26
              Pozostałe partie pasożytują, zgadza się, ale nie chcą zmieniać ustroju. Natomiast PiS do tego dążył. Nie otwarcie, może nawet nie świadomie, ale jednak. W tej partii jest brak kontroli, brak feedbacku.
              • elucidator Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 21:31
                Moze jednak jest wiekszy brak kontaktu z rzeczywistoscia.
                • mracek Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 21:59
                  Na pewno masz do znacznego stopnia rację. Natomiast ja jednak nie mogę
                  zapomnieć, jak Jarosław Kaczyński ciągle chciał (chce?) wszystko kontrolować -
                  gospodarkę, sądy, media, społeczeństwo. I to już nie ma nic wspólnego z
                  (trój)podziałem władzy.
                  • eti.gda Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 22:29
                    mracek napisał:

> Na pewno masz do znacznego stopnia rację. Natomiast ja jednak nie
                    mogę
                    > zapomnieć, jak Jarosław Kaczyński ciągle chciał (chce?) wszystko
                    kontrolować -
                    > gospodarkę, sądy, media, społeczeństwo. I to już nie ma nic
                    wspólnego z
                    > (trój)podziałem władzy.

"Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która
                    obejmowałaby wszystkie dziedziny życia publicznego, nie
                    pozostawiając stref niczyich" (J. Kaczyński)
                  • strikemaster Re: PiS jest dobre dla PO 19.10.09, 23:59
                    W PO też takie ciągotki są (sprawa Czumy, kontrola GPSów, podsłuchy tu i tam).
          • toberson Mafia PO zrobi wszystko zeby utrzymac swoje stolki 19.10.09, 21:43
            • pe1 Re: Mafia PO zrobi wszystko zeby utrzymac swoje s 20.10.09, 00:33
              owszem: dobrze rządzi.
            • koloratura1 Są różne "mafie"... 20.10.09, 07:51
              ...Ta platformiana jest najmniej szkodliwa.

toberson napisał:

> Mafia PO zrobi wszystko zeby utrzymac swoje stołki.

A wyborcy - jak widać - do imentu zbrzydzeni alternatywą (mafia PiS), zdecydowanie platformianej "mafii" pomogą.
        • realgniot Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:58
          mracek napisał:

A czy była kiedykolwiek chwila w której pis nie działał na szkodę państwa?
          • strikemaster Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 21:08
            To samo pytanie można zadać w związku z PO, SLD, dawna UW, itd.
            • pe1 Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 20.10.09, 00:34
              Zadać można, ale odpowiedź jest zgoła inna.
      • strikemaster Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:31
        Jeżeli Polska stanie się krajem ludzi myślących, to frekwencja nie przekroczy 10%, bo myślący człowiek w Polsce nie ma na kogo głosować.
        • eti.gda Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 21:56
          strikemaster napisał:

> Jeżeli Polska stanie się krajem ludzi myślących, to frekwencja nie
          przekroczy 1
          > 0%, bo myślący człowiek w Polsce nie ma na kogo głosować.

"- Dlaczego nie idziesz na wybory?
          - Bo połowy kandydatów nie znam, więc nie wiem, czy mogę na nich
          głosować. Druga połowę znam, no i niestety, nie mogę na nich
          głosować".
        • papa_s Ja pójdę na wybory aby oddać antygłos na 19.10.09, 23:06
          PSL. Jest na samym dnie w moich notowaniach bo to dziwka polityczna i może z każdym kręcić lody (lub inne czynności związane z lodami;)). Podobnie większość wyborców PO będzie antygłosowała na PiS. Pytanie dlaczego na PO? W końcu to jeszcze bardziej lewicowe od PiS. Wywodzą się z jednego ugrupowania - AWS. Program mają prawie ten sam. Ludzie u jednych i drugich niewiele się różnią. Właściwie to można rzucić monetą aby wybrać partię, chyba że kandydat(ka) na posła/posłankę czy senator zechce coś powiedzieć do wyborców.
          Póki w Polsce nie będzie większościowej ordynacji wyborczej do Sejmu to kandydaci będą mieli w nosie (lub innej części ciała na cztery litery) wyborców.
          • strikemaster Re: Ja pójdę na wybory aby oddać antygłos na 20.10.09, 00:02
            > Póki w Polsce nie będzie większościowej ordynacji wyborczej do Sejmu to kandyda
            > ci będą mieli w nosie (lub innej części ciała na cztery litery) wyborców.

Większościowej, czyli? Takiej, która faworyzuje największe partie? Co to zmieni, już dzisiaj 2 największe partie zgarniają wszystko.
            • papa_s Większościowej to znaczy 20.10.09, 01:26
              każdy kandydat lub kandydatka musi ruszyć doopsko i zachęcić wyborców do jego wybrania. Trzeba zrobić okręgi wyborcze, z którego może dostać się jeden kandydat lub kandydatka. Skończy się oddawanie antygłosów a zacznie się oddawanie głosów. Pijar (chyba bardziej antypijar) będzie miał pomniejsze znaczenie bo będzie ogólnopolski. Tylko politykierstwu się to nie kalkuluje bo będzie coś trzeba robić dla wyborców. Najlepiej też jakby była możliwość odwołania danego parlamentarzysty(ki) w wyniku lokalnego referendum. Wniosek prosty: parlamentarzysta(ka) musiał by być wybierany prawie przez aklamację.
              • strikemaster Re: Większościowej to znaczy 20.10.09, 01:31
                Trzeba było od razu powiedzieć, że chodzi o okręgi jednomandatowe. Powodują one, że miejsce zgarnia kandydat, który zdobędzie najwięcej głosów. Myślisz, że to będzie oznaczało, ze wyborcy poznają swojego kandydata? Nic bardziej mylnego, mamy w Polsce system partyjny, więc kandydatów wystawia partia, partia też, na szczeblu krajowym w tivi prowadzi kampanię (czyli piar i antypiar). Kandydaci najpopularniejszej partii dostają w swoich okręgach najwięcej głosów (poza ewentualnymi totalnie skompromitowanymi, ale tu też są metody, np. przenieść delikwenta do innego okręgu, w którym nie jest znany) i najlepsza w sondażach partia zgarnia wszystko. jak myślisz, dlaczego PO, przy dużym poparciu tak bardzo marzy o okręgach jednomandatowych? Dla dobra wyborców?
                • papa_s Nie napisałem, że od razu zadziała 20.10.09, 15:45
                  Na to potrzeba dwóch stron świadomych swojej roli . Zwłaszcza jednej - wyborców. Wyborcy zaczną mieć do czynienia z konkretnymi kandydatami(kami). Lokalny kandydat(ka) dobrze znany ma większe szanse od czegoś tam przypominającego(ą) kandydata(kę). Wybory na burmistrza (niestety na prezydenta już raczej nie) wygrywa kandydat(ka) znany(a) lokalnie. Z czasem podobnie by się działo z parlamentarzystami.
                  Odwoływanie parlamentarzystów w trakcie kadencji było by dobrym pomysłem (powyżej połowy uprawnionych bierze udział, powyżej 2/3 głosuje za odwołaniem). Towarzystwo musiało by się dobrze pilnować aby nie stracić mandatu.

Aha. Zapomniałbym. Parlamentarzysta(ka) po odwołaniu w trakcie trwania kadencji zwraca wszystkie koszta związane z pełnieniem jego(jej) mandatu (diety, posiedzenia w komisjach, hotel itd.). Tylko czy wtedy nie trzeba by było robić łapanek na parlamentarzystów;)
        • koloratura1 Z punktu widzenia człowieka myślącego... 20.10.09, 08:09
          ...i uczciwego:

strikemaster napisał:

> Jeżeli Polska stanie się krajem ludzi myślących, to frekwencja nie przekroczy 10%, bo myślący człowiek w Polsce nie ma na kogo głosować.

Tak, niestety, postąpiłam w r. 2005, podczas wyborów prezydenckich:
          Zbrzydzona "aferą Jaruckiej" i udziałem w niej Tuska (brak reakcji), do wyborów nie poszłam. Nie - żebym żyć bez Cimoszewicza nie mogła, ale nie widziałam siebie, głosującej w tej sytuacji, na Tuska, a Kaczyński, oczywiście, w grę nie wchodził.
          Po niewczasie zorientowałam się, że - ostatecznie - "zagłosowałam" na Kaczyńskiego. Strach pomyśleć, jeżeli takich jak ja było znacząco więcej...
          Wtedy postanowiłam sobie: zawsze wezmę udział w wyborach, choćbym musiała głosować na tzw. mniejsze zło. Wybiorę to najmniejsze i wszystkim doradzam postąpić podobnie.
    • koballt Brawo Tusk!!!!!!!!!!!!!! 19.10.09, 20:06
    • presentation.1 To już nie "ciemny naród" jak mawia J.Kurski z PIS 19.10.09, 20:07
      Naród myśli i swoje wie.
      • strikemaster Re: To już nie "ciemny naród" jak mawia J.Kurski 19.10.09, 20:33
        presentation.1 napisał:

> Naród myśli i swoje wie.

Ale nie ma na kogo głosować, dlatego głosuje na PO, uważa (chyba słusznie), że to jest lepsze niż Kaczyński z Ziobrem, Peronem i gwoździami.
      • mirmat1 To już nie "ciemny naród" to już degeneraci 19.10.09, 21:14
        presentation.1 napisał:
        M: Naród wypowiedzial sie niedawno w wyborach w Białogardzie...... Po wyborach
        trwa lizanie ran. Partie ostrzegają jednak, że to jeszcze nie koniec walki
        Jakub Roszkowski, jakub.roszkowski@gk24.pl
        6 pazdziernika 2009
        www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091006/BIALOGARD/328148773
        Wybory burmistrza Białogardu wygrał kandydat PiS, Zbigniew Raczewski.

Na forum i w lze-sondazach kroluje nie narod ale jak kiedys "Za krola Sasa,
        jedz, pij i popuszczaj pasa" chlolota, choc teraz jest to juz bardziej
        zdegenerowana publika....
        Za reżymu Tuska wysprzedawaj, prywatyzuj i liż zadek Ruska
        • akkj Re: To już nie "ciemny naród" to już degeneraci 19.10.09, 22:13
          Powiedz kiblomyjco, nie znudziło ci się jeszcze szczekać z Kanady na polski
          rząd? I ty obszczymurku śmiesz wycierać sobie pełną nienawiści gębę narodem
          polskim?

mirmat1 napisał:

(bla, bla)
      • wami41 Re:Oswiecony zascianek? Dajcie spokoj 19.10.09, 21:24
        presentation.1 napisał:

Narod jest ciemny, nie mysl a wie tyle co zje.Stado baranow
        skolowanych przez psa pasterskiego.
        • eti.gda Re:Oswiecony zascianek? Dajcie spokoj 19.10.09, 22:16
          wami41 napisała:

> presentation.1 napisał:
          >
          > > Naród myśli i swoje wie.
          >
          >
          > Narod jest ciemny, nie mysl a wie tyle co zje.Stado baranow
          > skolowanych przez psa pasterskiego.

"...My, biedacy,
          A cóż wiemy, nieboracy?
          Że to tylko mamy w głowie,
          Co nam pan lub pleban powie..."
          (Mikołaj Rej, "Krótka rozprawa między trzema osobami - panem, wójtem
          i plebanem")
    • grabarz_pis Niech żyje wolna Polska, wolna od nawiedzonych 19.10.09, 20:07
      oszołomów z pisuaru i postkomunistów napieprzalskich , ciemnego ludu więcej
      nie znajdziecie Kurski, ludzie widzą kto mówi prawdę
      • strikemaster Re: Niech żyje wolna Polska, wolna od nawiedzonyc 19.10.09, 20:34
        O, następny nawiedzony. :O
    • yanfhowah Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ... 19.10.09, 20:09
      PIS czas zrozumiec e w POLSCE sa ludzie co,,m y s l a
      sami i wyciagaja wnioski
      nie wszyscy w polsce chodza tak jak w PIS z opaskami na oczy...
      i odliczamy czas;
      www.pepepe.pl/
      • b-ania Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:15
        To sa ludzie myślący? Oczywiscie, że tak, bo na miejscu tych
        krętaczy by tak samo postapili. To ludzie, krórzy zapomiali co to
        ucziwośc, solidnośc i prawdomówność. Takich bronicie, bo sami tacy
        jesteście.
        • yanfhowah Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:18
          b-ania napisała: To sa ludzie myślący?

Mialem na mysli ludzi myslacych jesli ty nie potrafisz myslec to ja
          cie przepraszam ,,,;-))
          • anwad Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:24
            Nie ma nic gorszego niż głupota idąca w parze z pewnością siebie.
            • czan-dra Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:43
              anwad napisała:

> Nie ma nic gorszego niż głupota idąca w parze z pewnością siebie

O to, to, świetnie się scharakteryzowałaś, nic dodać, a tym bardziej ująć...
            • elucidator Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:50
              Bardzo trafna samoocena.
    • signal Tvp kaczystan, radia, dziennikarze 19.10.09, 20:09
      plucie i niszczenie Donalda Tuska nigdy wam się nie uda !
      • badtriler Re: Niszczą go koledzy z partii. 19.10.09, 21:32
        I wcale mnie to nie bawi.
    • birkut44 Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ... 19.10.09, 20:10
      Naród jest rolowany i cieszy się z tego! Widocznie tak lubi i jest
      mu w tym dobrze. No to tak ma, jak ma i oco chodzi??
      • koloratura1 Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 20.10.09, 08:18
        birkut44 napisał:

> Naród jest rolowany i cieszy się z tego! Widocznie tak lubi i jest
        > mu w tym dobrze. No to tak ma, jak ma i oco chodzi??

Może o to, że narodowi nie jest wszystko jedno kto i w jakim stylu go "roluje"?
    • jola5033 Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ... 19.10.09, 20:11
      Może Tusk nie jest ideałem, ale na pewno lepszy jest od kaczyńskich!!!
      • b-ania Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:17
        jola5033 napisała:

> Może Tusk nie jest ideałem, ale na pewno lepszy jest od
        kaczyńskich!!
        Ale w czym? W piłke...?
        • yanfhowah Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:20
          b-ania napisała: tak w pilke tez jest lepszy nie wyobrazam sobie
          tych karlow kopiacych pilke,hahahahahahahahahahahahaha
          • giuseppe53 Tuske jest 5cm wyższy od Prezydenta Kaczyńskiego 20.10.09, 01:11
            więc o czym mówisz trollu?
            O tych 2 calach?
        • kontemplator07 Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 21:14
          b-ania napisała:

> jola5033 napisała:
          >
          > > Może Tusk nie jest ideałem, ale na pewno lepszy jest od
          > kaczyńskich!!
          > Ale w czym? W piłke...?

W piłkę też
        • eti.gda Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 21:49
          b-ania napisała:

> jola5033 napisała:
          >
          > kaczyńskich!!

Też.
        • koloratura1 Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 20.10.09, 08:20
          b-ania napisała:

> jola5033 napisała:
          >
          > kaczyńskich!!

W piłkę też, ale tu nie o to chodzi.

Tusk jest od Kaczyńskich o niebo lepszy w sprawowaniu władzy.
      • elucidator Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:53
        Dokladnie o to chodzi. Sadze ze to wlasnie jest jednym z wazniejszych powodow
        jego notowan. Tu nie chodzi nie tylko o glosowanie na Tuska, tylko w duzym
        stopniu o glosowanie przeciwko Kaczynskim.
    • sleeper_in_the_grass Prosta sprawa - przedobrzyli. 19.10.09, 20:11
      Kiedy zaczynała się afera hazardowa, myślałem tak: "teraz PiS ma szansę jedyną
      w swoim rodzaju, mogą zrobić wszystko. Jedyna szansa PO - że PiS przedobrzy".
      I co? PiS przedobrzył. Zamiast spokojnie rozgrywać aferę hazardową odłupując
      po kawałku PO, zamiast pozwolić się jej rozkręcić, to oni łupnęli ze wszystkim
      na raz i we wszystkie bębny jakie mieli. Efekt? Jedyna afera, która mogła
      zaszkodzić PO (czyli hazardowa) rozmyła się w wielkim wrzasku pół i ćwierć
      afer, absurdalnych zarzutów i bezsensownych żądań. Ta, w gruncie rzeczy
      umiarkowanie wielka afera mogła być świetnie politycznie rozegrana, ale
      zamiast tego PiS tylko zaczął przypominać dlaczego tylu Polaków głosowało
      przeciwko niemu dwa lata temu - rozkręcanie kryzysu dla własnych potrzeb,
      instrumentalne traktowanie instytucji państwowych, no i ten wrzask. Po paru
      dniach już tylko twardy elektorat PiSu traktował go poważnie, a kolejne
      pseudoafery i pseudoaferki ("afera" stoczniowa, to powiedzmy, jeszcze można
      przyczepić się do marnie brzmiących przez telefon specjalistów, którzy w sumie
      robili to, czego większość społeczeństwa od nich oczekiwało tylko nieporadnie,
      ale "afera" rafineryjna czy GPW... no to już były farsy) tylko przysypały to,
      na co mógł i powinien był grać PiS.

Często słyszy się oskarżenia (i to od wielu lat, to dotyczyło zawsze
      wszystkich rządów), że kreuje się jakieś wydarzenia żeby przykryć inne. Tym
      razem PiS wykreował wydarzenia, które przykryły wydarzenia wygodne dla PiS. Tę
      partię naprawdę ciężko poważnie traktować...
      • altmagus Re: Prosta sprawa - przedobrzyli. 19.10.09, 20:24
        Agent Tomek nadal szaleje.
        Nie ma go na liście przed Lepperem.

Znasz Rona Asmusa?

Poproszę o leki na dowodów przecieki.

W toalecie przy ścianie.
        Służba ma zadanie.
        Komisje uzgodniły.
        Prywatyzują przepływy.
        Są na to dowody.
        W toalecie brak wody.
        Toaletowy do premiera.
        Za jego rządów afera.
        Nieznośny afery smród.
        Spisany odgłosów trud.
        -Byłem, przecież jest woda.
        A my mamy powoda.
        Ten co lubi herbaty.
        Musi iść za kraty.

Wiadomo nie od dziś.
        Od afer to jest PiŚ.
        Ma co ukradł z RUCHU.
        Ma ruską agenturę.
      • koloratura1 Re: Prosta sprawa - przedobrzyli. 20.10.09, 08:29
        sleeper_in_the_grass napisał:

> Tę partię [PiS] naprawdę ciężko poważnie traktować...

Jak widać, poważnie ją traktuje, jakieś, +/- 20% elektoratu i to - w zdecydowanej większości składającego się z tępych moherów (szczęśliwie - na wymarciu; biologia).
    • sleeper_in_the_grass Re: anwad. Co ,piana na ryju i obłęd w oczach !?? 19.10.09, 20:13
      Od kiedy presentation się tak cieszy z wydarzeń korzystnych dla PO? :| Styl ten
      sam, tylko kierunek inny...
      • adam.127 sleeper_in_the_grass..Czytaj z uwagą, załapiesz. 19.10.09, 20:32
        i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg
        • janek-007 Siekiera, motyka, piłka, baca PO-PZPR... 19.10.09, 21:02
          Siekiera, motyka, piłka, baca PO-PZPR do Polski wraca.
          • kralik111 Re: Siekiera, motyka, piłka, baca PO-PZPR... 19.10.09, 22:12
            janek-007 napisał:

> Siekiera, motyka, piłka, baca PO-PZPR do Polski wraca.

Szukasz PZPR PiSdolcu?
            Zacznijmy wiec od dzici dygnitarzy PZPRowskich braci kaczynskich i bynia zi0bro,
            nastepnie spojzmy na lawy poselskie PiS, jakies 60% zasiadajacych tam ,to byli
            PZPRowcy, popatrz teraz na TVP w ktorej zasiada sama PZPR, czyli SLD i PiS.
            A przypimniec ci PiSdolcu koalicje parlamentarna PiSu z SLD w okresie rzadu
            M.Belki...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
            • mlasskacz Dlaczego sracie na Pana Prezydenta!?Jak śmiecie!? 19.10.09, 22:48
              • mlasskacz I to właśnie dzisiaj,gdy wygłosił doskonałe przemó 19.10.09, 22:51
                wienie!
      • eti.gda Re: anwad. Co ,piana na ryju i obłęd w oczach !?? 19.10.09, 21:48

> Od kiedy presentation się tak cieszy z wydarzeń korzystnych dla
        PO? :| Styl ten
        > sam, tylko kierunek inny...

ale to inny presentation.1, tamten był bez kropki.
      • akkj Re: anwad. Co ,piana na ryju i obłęd w oczach !?? 19.10.09, 22:09
        Nie ośmieszaj się.

> Od kiedy presentation się tak cieszy z wydarzeń korzystnych dla PO? :| Styl ten
      • koloratura1 Re: anwad. Co ,piana na ryju i obłęd w oczach !?? 20.10.09, 08:33

> Od kiedy presentation się tak cieszy z wydarzeń korzystnych dla PO? :| Styl ten

Jest dwóch "presentation" na forum: z kropką i bez.
        Ten z kropką jest normalny.
    • badtriler Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:14
      Nie bądź taki pewny. Nie ma "na rynku" partii alternatywnej, wielu ludzi
      głosowało na PO tylko dlatego, żeby oderwać mohery od koryta. Wielu (w tym ja)
      uwierzyło, że wreszcie będzie normalnie.
      Lepiej pomyśl o przyszłej frekwencji i nie ciesz się przedwcześnie.
      Ludzie czytają gazety, ale wnioski wyciągają sami. Niekoniecznie po myśli
      manipulujących i wciskających ciemnotę.
      • altmagus Re: Wot prezes stracił 19.10.09, 20:27
        Dwa oblicza, jedna Targowica.

Straciła partia w rosyjskich bankach.
        Spełzło na obiecankach cacankach.

>Liberum veto, a dalej działa rząd.
        Bo będzie stacje Rydzryja won stąd.
        Podpisany, nieszczastie trakt liżkoński.
        Po co my dali profesor smorgoński?
        W Gruzji my nie weszli do Tbilisi.
        A by my wraże wsie cary naszli.
        Podsłuchy, afery jakieś tiońkie.
        Dalsze my widim u steru Dońkie.

-Ależ ruszamy teraz zespół wespół.
        Telewizję podzielili my na pół.
        Komuchy dały jednego dyrektora.
        Resztę obsadziła wierna nam sfora.
        Duże pieniądze załatwiają wszystko.
        Teraz to każdy z nich jest panisko.
        Lecz partia cierpi, dokłada prezes.
        Więc ruszcie kasą, co za interes?

www.youtube.com/watch?v=pv2oUOTpd6M&feature=related

Wiadomo nie od dziś.
        Od afer to jest PiŚ.
        Ma co ukradł z RUCHU.
        Ma ruską agenturę.
        • mirmat1 Lze-elity wygrywaja w "sondazach", PiS w wyborach 19.10.09, 20:59
          Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic
          portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w
          dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o
          nalezyta dyskrecje:
          www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print)
          altmagus narzygał:

> Dwa oblicza, jedna Targowica.
          > Straciła partia w rosyjskich bankach.
          > Spełzło na obiecankach cacankach.
          dzis glosem targowicy na Putinowskiej sluzbie jest Sluzba Ochroniarska
          Tusko-mafii - ABWehra...
          To była gruzińska prowokacja?
          środa 26 listopada 2008 06:47
          ABW oskarża: Strzelać kazał Saakaszwili
          Kto strzelał koło auta, którym w Gruzji jechał Lech Kaczyński? Według ABW,
          najpewniej to sami Gruzini zorganizowali tę prowokację - ujawnia DZIENNIK. Szef
          agencji Krzysztof Bondaryk wysłał raport na ten temat do 16 najważniejszych osób
          w państwie.
          www.dziennik.pl/wydarzenia/article271376/ABW_oskarza_Strzelac_kazal_Saakaszwili.html
          CIESZCIE SIE, CIESZCIE POstKomuchy "sondazami" a niech PiS wygrywa wybory.....
          Białogard: Po wyborach trwa lizanie ran. Partie ostrzegają jednak, że to jeszcze
          nie koniec walki
          Jakub Roszkowski, jakub.roszkowski@gk24.pl
          6 pazdziernika 2009
          www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091006/BIALOGARD/328148773
          Wybory burmistrza Białogardu wygrał kandydat PiS, Zbigniew Raczewski.
          • elucidator Szczegolnie tak jak w ostatnich wyborach :) 19.10.09, 21:06

• krasnov No ja się nie dziwię szokowi 19.10.09, 21:12
              Kto by się spodziewał, że aż tylu ludzi ma dość rozumu, żeby przejrzeć pisowskie manipulacje, co nie?
              • koloratura1 Re: No ja się nie dziwię szokowi 20.10.09, 08:45
                krasnov napisał:

> Kto by się spodziewał, że aż tylu ludzi ma dość rozumu, żeby przejrzeć pisowski
                > e manipulacje, co nie?

Bo są one tak oczywiste i grubymi nićmi szyte, że zęby bolą.
          • koloratura1 Ostatni będą pierwszymi ? 20.10.09, 08:43
            mirmat1 napisał:

> Lze-elity wygrywaja w "sondazach", PiS w wyborach

Przepraszam, w których?

Bo ostatnio to im się to zdarzyło w 2005 roku...

Oczywiście, mam na myśli jedyne, co się liczy - wyniki całościowe w danych wyborach, a nie - jakiś pojedynczy "wypadek przy pracy"...
      • archeus_pl Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:49
        Dokładnie masz rację.Z tymi sondażami nigdy nic nie wiadomo.Większość ludzi
        pamięta jak wyglądały sondaże przed wyborami 2007 roku.Były one na korzyść pisu
        albo z niewielką przewagą po.Ten optymizm wyborczej jest mocno
        przesadzony.Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty a moi znajomi ,którzy
        głosowali na po już tego nie powtórzą.Nie wiem gdzie tfuen robił ten sondaż.Ale
        prawda jest taka że po to w tej chwili pis bis.Ludzie chcą żeby ten sen o po
        trwał nadal.Ale już się budzą.Przecierają oczy ze zdumienia że to wszystko idzie
        w złym kierunku.Zwłaszcza jest niepokojąca ta napaść po na wolność słowa ,nie
        tylko wobec głupawych dziennikarzy ale również pod adresem zwykłych ludzi(nadal
        obowiązuje haniebny paragraf 212,z którego po ostatnio chętnie korzysta ).Po
        poszła w złym kierunku.W kierunku miękkiego pisu i ludziom to przestaje się
        podobać.Nigdy nie wierzyłem w cuda na patyku typu druga Irlandia ,trzecia
        Japonia itd.Ale po nie podejmuje nawet próby zbudowania społeczeństwa
        obywatelskiego.Prawda jest taka że już niedługo ludzie się obudzą.I stwierdzą że
        mają kaca.A wtedy zrealizuje się najgorszy scenariusz.Ludzie ,którzy liczyli że
        po coś zrobi na prawdę nie pójdą do urn bo się zawiedli.Pójdzie żelazny
        elektorat po ,którego jest około 20%.Zmobilizowani wyznawcy pisu rzucą swoje
        pewne 25%.Reszta ludzi pozostanie w domu z powodu rozczarowania i niemocy.Po
        zawiodła ale wszyscy mamy problem.I nie da rady go maskować propagandą
        sukcesu.Bo to klęska jest a nie sukces.Po zawiodła i zmarnowała falę
        największego poparcia od siedmiu lat.Jak można było to roztrwonić......?Bez sensu.
        • janek-007 Jak te sondaże oddają faktyczny... 19.10.09, 20:57
          Jak te sondaże oddają faktyczny stan preferencji społeczeństwa w Polsce to
          wniosek może być tylko jeden: Polska to jakiś dziwny kraj.
          • elucidator Re: Jak te sondaże oddają faktyczny... 19.10.09, 21:07
            Raczej normalny, rozsadny i zdrowy.
            • janek-007 Chyba żartujesz... 19.10.09, 21:25
              Chyba żartujesz. Po tylu aferach, uciekającej reformie gospodarki i rosnącym
              deficycie, pierwszym miejscu w rankingu jeżeli chodzi o korupcje w UE a teraz
              znowu z aferami podsłuchowymi i ty to nazywasz stanem normalnym i zdrowym. Jedno
              co wynika z tego sondażu to to ze PO i Tusk maja jeszcze szczelna osłonę
              medialna. W każdym innym średnio demokratycznym państwie już dawno byłaby
              dymisja rządu i przedterminowe wybory. Tak byłoby wszędzie ale nie w Polsce. W
              Polsce politycy dalej wierzą w cuda Tuska ze jest free lunch ale rachunek
              przyjdzie trochę później.
              • elucidator Re: Chyba żartujesz... 19.10.09, 21:51
                1) Jak na razie wszystko wskazuje na to ze sa to pseudoafery, przynajmniej w sensie prawnym: Jezeli ktos w kontekscie tych afer zlamal prawo, to bylo to tylko i wylacznie CBA. Afera hazardowa ma natomiast wymiar polityczny i moralny, ale nie prawny.

2) Korupcja byla w Polsce prawie zawsze, bez wzgledu na rzad. Rowniez za rzadow PiS-u: n.p. Lipiec czy Piecha.

3) Trudno mowic o "szczelnej oslonie medialnej", skoro najwazniejszy medialny kanal, Wiadomosci TVP, sa w rekach PiS.

4) Tylko prawdziwe afery moglyby doprowadzic do przedwczesnych wyborow, Jak na razie mamy do czynienia z pseudoaferami.
                • janek-007 To co piszesz to typowe sra..e w banie... 19.10.09, 22:16
                  To co piszesz to typowe sra..e w banie. To czego byliśmy i jesteśmy świadkami to
                  według ciebie nie afery tylko pseudoafery. Na jakiej planecie ty żyjesz
                  człowieku. Żyjesz a planecie Tusk a świeci ci słońce Peru wiec nie dziwie się ze
                  jesteś taki ślepy.
                  • pe1 Re: To co piszesz to typowe sra..e w banie... 20.10.09, 00:32
                    On żyje na tej samej planecie, na której większość Polaków. Ta większość
                    przejrzała na oczy i nie da się ogłupić propagandzie PISSu, który własne
                    przekręty i łajdactwa chce zadeptać odwracając kota ogonem. To PISS a nie PO
                    zlikwidował przepis o opodatkowaniu hazardu.

A teraz TY sobie zadaj pytanie, na jakiej planecie żyjesz. Na pewno nie na tej,
                    na której żyje większość Polaków. Spieprzaj stąd baranie, bo swoim durnym
                    ględzeniem nic nie wskórasz. Polacy nauczyli się myśleć i uodpornili się na
                    kłamstwa takich jak ty.
                    • janek-007 Pożyjemy zobaczymy jakie będą efekty... 20.10.09, 00:44
                      Pożyjemy zobaczymy jakie będą efekty tego nowego myślenia. Póki co uważaj żeby
                      ci d..a nie pękła od tego 'myślenia' i nadymania się.

PS. Ty chyba mylisz myślenie z kombinowaniem.
                  • koloratura1 Re: To co piszesz to typowe sra..e w banie... 20.10.09, 09:19
                    janek-007 napisał:

> To co piszesz to typowe sra..e w banie. To czego byliśmy i jesteśmy świadkami t
                    > o
                    > według ciebie nie afery tylko pseudoafery. Na jakiej planecie ty żyjesz
                    > człowieku. Żyjesz a planecie Tusk a świeci ci słońce Peru wiec nie dziwie się z
                    > e
                    > jesteś taki ślepy.

Nie ma to jak argumentacja w dyskusji!!!
                • maaac Re: Chyba żartujesz... 19.10.09, 22:21
                  > 4) Tylko prawdziwe afery moglyby doprowadzic do
                  > przedwczesnych wyborow, Jak na razie mamy do czynienia z
                  > pseudoaferami.
                  Hehe ale by to zrozumieć trzeba być potencjalnym wyborcom PO.
                  Potencjalni wyborcy PiS mają przeważnie defekty natury umiejętności
                  rozróżniania co jest zgodne z prawem lub nie jest zgodne, by to
                  zrozumieć. Przeważnie gdyby tego defektu nie mieli nie popierali by
                  PiSu bo by np rozumieli charakter pretensji o "prawość" działań Ziobry.
                  • janek-007 A ty to tak widzisz p cwaniaczko-wacku... 19.10.09, 22:30
                    • koloratura1 Re: A ty to tak widzisz p cwaniaczko-wacku... 20.10.09, 10:50
                      Jak to jest widzieć coś "p cwaniaczko-wacku"?
              • maaac Bawi mnie ślepa wiara w potęgę mediów 19.10.09, 22:10
                A jakie to media niby tak osłaniają rząd Tuska? No zobacz, ile ludzi
                naprawdę czyta gazety, słucha radia, ogląda programy polityczne w
                TV? Zobacz która telewizja ma największą oglądalność? Które radio
                największą słuchalność? I co? Gucio. Ślepa wiara w media właśnie
                doprowadza do takiego stanu jak dziś. PiS tego nie robił pod
                rozumowe działania tylko pod "efekt medialny" no i się przeliczył.
                Zapomnieli że prócz oceny aktualnych rządów liczy się jeszcze
                kalulacja co możemy otrzymać w zamian. No co zamienimy sobie
                koalicje PO-PSL na koalicje PiS-SLD? Czyli prócz tego o czym
                pisałeś: "uciekającej reformie gospodarki i rosnącym deficycie,
                pierwszym miejscu w rankingu jeżeli chodzi o korupcje w UE"
                dostaniemy spowrotem kolesi od renacjonalizacji kraju i od potrzeby
                udowadniania wszystkim, że się nie jest wielbłądem, a jak się nie
                uda to wizyta panó o 6.00 rano? Że co tylko podejrzani powinni się
                bać? No to dlaczego tak się dziś co niektórzy boją podsłuchów, a
                inni procesu? Czyli jednak lepiej jak nie podsłuchują i nie pukają?
                No i masz całą tajemnicę takich a nie innych wyników sondaży. Chcesz
                by PiS wygrał? To sobie głęboko przemyślcie to co ludzie mówią o
                PiSie między innymi tu na forum i wreszcie zrozumcie, że to nie
                efekt "żołnierzy Schetyny" czy "medialnej osłony" tylko naprawdę
                ocena określonej grupy wyborców. Największym błędem jaki może
                popełnić polityk to uwierzenie we własne kłamstwa - a tak się stało
                z PiSem gdy uwierzył, że to nie własna głupota a jakieś cudowne
                efekty medialne odebrały im władzę. Nawet Ziobro kiedyś odkrył
                kretynizm tej wiary, ale wtedy "wielki wódz" go postrofował karząc
                się uczyć języków. Przypomnij to sobie, przypomnij też co o PiSie
                mówił "trzeci bliźniak". Naprawdę warto byście się wzieli za siebie
                w końcu jak chcecie wrócić znów "do gry".
                • janek-007 Tutaj nie tylko chodzi o to co przeciętny... 19.10.09, 22:21
                  Tutaj nie tylko chodzi o to co przeciętny Kowalski ogląda przed czy po kolacji.
                  Tutaj chodzi o to jaki spin tym całym aferom nadają gadające głowy. Widocznie
                  słabo rozumiesz role przekaziorów w urabianiu publiki.
                  • koloratura1 Re: Tutaj nie tylko chodzi o to co przeciętny... 20.10.09, 10:08
                    janek-007 napisał:

> Tutaj nie tylko chodzi o to co przeciętny Kowalski ogląda przed czy po kolacji.
                    > Tutaj chodzi o to jaki spin tym całym aferom nadają gadające głowy. Widocznie
                    > słabo rozumiesz role przekaziorów w urabianiu publiki.

Od pewnego już czasu "gadające głowy" w TVPiS, tj. w "przekaziorze" o największej oglądalności, "tym całym aferom nadają spin" taki jak trzeba - z punktu widzenia PiSu...
                    No i co? - Ano nic, publika jakoś nie chce się dać urobić...

Może to nie kwestia "przekaziorów"?
                    • maaac Re: Tutaj nie tylko chodzi o to co przeciętny... 20.10.09, 12:24
                      > Może to nie kwestia "przekaziorów"?

Hehe widać, że nie wierzy. W sumie bardzo dobrze. Dopóki wierzą w
                      głupoty będą głupio działać. Widać Bóg skutecznie ich pokarał
                      odbierając im rozum.
              • koloratura1 Re: Chyba żartujesz... 20.10.09, 09:17
                janek-007 napisał:

> Po tylu aferach,

...wykreowanych na zamówienie PiSu

> uciekającej reformie gospodarki i rosnącym
                > deficycie,

O ogólnoświatowym kryzysie słyszałeś?

> pierwszym miejscu w rankingu jeżeli chodzi o korupcje w UE

...oraz gdy chodzi o radzenie sobie z kryzysem

> a teraz
                > znowu z aferami podsłuchowymi

Bo, jak wiadomo, podsłuchiwanie wszystkiego, co się rusza, jest wymysłem Platformy, a nie - utrwaloną w służbach zaszłością z ubiegłego systemu (różne gwoździe Ziobry, spacery po Mariotcie w wersji Engelkinga, działalność Mariusza K. na zamówienie i w interesie Ukochanego Przywódcy)...

> i ty to nazywasz stanem normalnym i zdrowym.

Ależ nikt - no, może poza pisiakami, którzy jednak otwarcie się do tego nigdy nie zechcą przyznać, że taki system policyjny jest OK, o ile działa w ich interesie - tego nie nazwie "stanem normalnym i zdrowym".

> Jedno
                > co wynika z tego sondażu to to ze PO i Tusk maja jeszcze szczelna osłonę
                > medialna.

Możesz zdradzić, w czym gorsza i mniej "szczelna" jest "osłona medialna" PiSu i Kaczyńskich: Rzeczpospolita, Wprost, Nasz Dziennik, Gazeta Polska, TV Trwam, Radio Maryja, TVPiS (trzy programy, o największym zasięgu w kraju) oraz tony różnorakich gazetek parafialnych?

> W każdym innym średnio demokratycznym państwie już dawno byłaby
                > dymisja rządu i przedterminowe wybory. Tak byłoby wszędzie ale nie w Polsce.

A wiesz, że ja też żałuję...

Nareszcie Platforma mogłaby rządzić samodzielnie, a może nawet byłaby w stanie odrzucać weto Mamlatego...
        • kraq do szanownego pisdzielstwa 19.10.09, 20:59
          tusk może nic nie robić albo może gwałcić, palić i rabować a i tak
          nic mu sie stanie, bo gwarantem jego poparcia jest pisdzielstwo z
          kurduplami na czele. chcecie odsunąć tuska od władzy, to szanowne
          pisdzielstwo, wyślijcie gejowego kurdupla w kosmos a potem
          popełnijcie zbiorowe samobojstwo. ludzie złapią oddech od was
          świrów, to i nad alternatywą dla PO pomyślą.
          • janek-007 Uwazaj bo jak tak dalej pojdzie... 19.10.09, 21:03
            to Donek z ferajna wcześniej poleca w kosmos.
            • pe1 Re: Uwazaj bo jak tak dalej pojdzie... 20.10.09, 00:38
              Jak TAK dalej pójdzie to nie będą latać w kosmos tylko będą mieć 100% w parlamencie.
          • papa_s Już był taki pan, który się dziwnie zaczesywał i 19.10.09, 23:28
            wmawiał, że jeden Naród (na ówczesną chwilę) jest wszystkiemu winien. Jak widać jesteś analogicznym wyznawcą chorej nienawiści, z tym że do PiS. PO i PiS wywodzą się z dawnego ugrupowania: AWS. Ci sami ludzie, te same poglądy polityczne. Właściwie to można rzucić kostką wybierając między PiS a PO. Do wyborów daleko więc najprawdopodobniej powstanie koalicja POPiS po przyszłych wyborach do parlamentu i mina ci zrzednie (nie ma jak to stołki). Pierwsze objawy koalicji będą w drugiej turze wyborów prezydenckich jak PiS poprze Kaczora Donalda. PSL nie ma co liczyć na parlament a niewielkie poparcie dostanie SLD, z którym na pewno nie będzie chciała mieć do czynienia PO.
    • balsamlomzynski Kaczyński: mój brat dobrem zwycięży zło 19.10.09, 20:15
      Krwawe liście klonu za oknem Gabinetu przypomniały prezydentowi o
      niemożności obrony bez końca. I o konieczności dalszej walki. Mokotów
      już dawno ewakuowano i prezydent duchowo przeniósł się do
      Śródmieścia. Wczoraj, o osiemnastej dziewiętnaście poddał Żoliborz.
      Obnosił zwycięstwo za zwycięstwem, ale nadchodziła pora by poddać
      niezwyciężone miasto.

Fragment blogu „Ostatnie 497 dni prezydenta”
      Więcej notek: balsamlomzynski.blox.pl/html
      • presentation.1 Drugie nazwisko Kaczynskich, to J.L. Parażka !!!! 19.10.09, 20:18
        miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html
        • presentation.1 Drugie nazwisko Kaczynskich, to J.L. Porażka !!!! 19.10.09, 20:19
          mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414
    • yanfhowah Re: a czas pracuje,,,,,, 19.10.09, 20:16
      www.pepepe.pl/
    • podkanclerzy sondaż reżimowych kanałów TVN i TVN24 żałosny 19.10.09, 20:17
      przypomina propagandę ,,nowego kuriera warszawskiego,, za okupacji
      niemieckiej..
      • presentation.1 podkanclerzy, typowy bełkot SB-kiej kanalii.. 19.10.09, 20:22
        miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html
        • podkanclerzy Achtung!!! PlatWORMiana kultura na forum.. 19.10.09, 20:47
          !!!
      • wiedmak Tak sobie to tlumacz polskojezyczny 19.10.09, 20:27
        kacapski szmalcowniku.
        • podkanclerzy aj ti aj dyżurny przekrętusku.. 19.10.09, 20:44
          aj ti aj...
      • akkj Re: sondaż reżimowych kanałów TVN i TVN24 żałosny 19.10.09, 22:08
        Jak dla mnie, za to porównanie, jesteś nędznym śmieciem.

podkanclerzy napisał:

> przypomina propagandę ,,nowego kuriera warszawskiego,, za okupacji
        > niemieckiej..
    • evident Dziekuje wam rodacy , że nie daliście się 19.10.09, 20:18
      propagandzistom na usługach Kaczyniaków, tubom propagandowym pis, oszołomom
      latających z pianą gębie
      • badtriler Re: Dziekuje wam rodacy , że nie daliście się 19.10.09, 21:54
        evident napisał:

> propagandzistom na usługach Kaczyniaków, tubom propagandowym pis, oszołomom
        > latających z pianą gębie

Wspomnianą pianę w kącikach ust można czasami zauważyć u pana Niesiołowskiego. W
        ZChN było jej więcej.
    • road_66 Bo skoro GW pisze, że afery nie było, sama 19.10.09, 20:19
      Milewicz twierdziła, że pogadanki Mirka to nic zdrożnego. Oczywiście gdyby to
      było SLD to wiadomo bandyci i złodzieje, ale PO święci. Choć ani tutaj ani tam
      nikogo za rękę z pieniędzmi nie złapano... 2 nagrania, jakże inaczej
      interpretowane...

Manipulacja mediów ma ogromną siłę.
      • presentation.1 Zobaczymy co "wyprodukuje" Rzeczpospolita..! 19.10.09, 20:23
        ciekawe...
        • adam.127 Re: Zobaczymy co "wyprodukuje" Rzeczpospolita..! 19.10.09, 20:35
          'Rz" nie ma wyjścia...
    • bemowiak2008 majac takie poparcie TVN, Wyborczej trudno by bylo 19.10.09, 20:23
      inaczej, wszelkie afery wygladaja raczej w tych mediach na
      odosobniony przypadek podrzednego urzednika
      • adam.127 do badziewia z PIS..TVN24, to nie GW ! 19.10.09, 20:25
        To by wam pasowało,ale tak nie jest.
      • krasnov Re: majac takie poparcie TVN, Wyborczej trudno by 19.10.09, 21:11
        > inaczej, wszelkie afery wygladaja raczej w tych mediach na
        > odosobniony przypadek podrzednego urzednika

Chromolisz, widać TV nie oglądasz. Akurat TVN przedstawiało sprawę tak tendencyjnie anty-PO, że niedobrze mi się robiło.
    • mk72 Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia w ... 19.10.09, 20:26
      PiS-owcy przedobrzyli, tzn. przegięli. Jak w 2007 r.! Afera
      hazardowa, stoczniowa, podsłuchowa... Co jeszcze wymyślą ?
      • adam.127 Kamiński znowu przywalił Kaczynskim i PIS... 19.10.09, 20:35
        Jak to przed wyborami...ha,ha,ha...
      • kwicolek Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:37
        mk72 napisał:

> PiS-owcy przedobrzyli, tzn. przegięli. Jak w 2007 r.! Afera
        > hazardowa, stoczniowa, podsłuchowa... Co jeszcze wymyślą ?

To PiS wymyślił te nagrane rozmowy?
        Ja myślałem,że to prawda.To łajdaki.
        • toberson Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest szambo Tuska! 19.10.09, 21:44
          • senseiek glupis... tam nie ma nic nielegalnego!!! 19.10.09, 23:01
            glupis.. nie czytales tego co upublicznili??? tam nie ma nic nielegalnego!!!
    • wesoly_emigrant a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 20:27
      i po 4 latach w irlandii, 3 miesiacach w polsce, wyjedzam na
      kolejnych kilka lat tym razem do innego kraju, pozycja managera,
      szacunek pracodawcy, spokojne zycie, odciecie sie od chorych
      politykow, chorych ludzi wierzacych we wszystko co powiedza w
      telewizji albo jakies szmatlawce napisza, z daleka od patologii,
      moze za kilka lat wroce jak juz bedzie normalne i zaczne pracowac
      dla dobra kraju a nie dla nabijania kasy rudym falszywcom,
      sprzedajnym gnojkom, wszelkiego rodzaju hipokrytom

ludzie poczujcie ze jestescie wolni, a jezeli macie cos w glowach
      zostaniecie docenieni i wynagrodzeni wszedzie, nie musimy przed
      nikim chylic czola, dumnie kroczyc przez zycie! O!
      • cillian1 Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 20:54
        jak nie tu, to tam będziesz płacił na rudych, brunetów i innych. tylko w jednym
        ci przyznam rację, tam nie utrudniają życia, życia na własny rachunek :))))
        miłego życia, mam nadzieję, że nie założysz tam związków, i nie będziesz
        siedział na garnuszku państwa. Ale taka opcja to chyba tylko w Polsce!
        • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:03
          nigdy nie bralem pieniedzy od panstwa, pracuje i szczesliwie od 4
          lat nie zaplacilem w polsce ani grosza podatku, zainwestowalem za to
          kilkaset tysiecy

takich rudych tam gdzie jade nie ma, tam jest normalny kraj gdzie
          golym okiem widac gdzie ida podatki

nie rozumiem dlaczego sugerujesz ze moglbym zakladac zwiazki
          zawodowe, siedziec na garnuszku panstwa? czy to ze rudy dziala na
          mnie jak czerwona plachta na byka robi ze nie fanatycznego wyznawce
          PIS? czy jezeli nie lubie rudego to jestem czlowiekiem drugiej
          kategorii? mam dziwne wrazenie ze twoj post to wyraz jakiegos
          fanatyzmu, dotyczy to tez twojego drugiego posta

wlasnie o takich ludzich jak ty pisalem, tragedia
          • cillian1 Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:08
            > czy jezeli nie lubie rudego to jestem czlowiekiem drugiej

absolutnie nie, ale nie wiem dlaczego ta płachta jest w twoim życiu, nie
            napisałeś dlaczego, a to już daje podstawy do brania cię za PiS wyborcę.

;) Sam bierzesz sprawy w swoje ręce, to dlaczego płachta, PiS chce za wszystkich
            myśleć i działać, to działanie nie w twoim typie.
            > wlasnie o takich ludzich jak ty pisalem, tragedia

tragedii nie ma, jest strach, przed samodzielnością ;)
            • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:22
              ruda kreatura nie reprezentuje soba absolutnie nic! brak charakteru,
              granie pod publike, interes polski jest daleko za zdobywaniem
              popularnosci, wypowiedzi ktore moga zadowolic tylko debili, zero
              konkretow, zero decyzji, chowanie glowy w piasek w przypadku
              kryzysu, klamstwa, klamstwa i jeszcze raz klamstwa, totalnie
              zjednane media kreuja go na wybawiciela

co on takiego zrobil ze jest wielbiony przez tlumy?

czego nie zrobil lub zle? zero reform finansow publicznych, bo to
              grozi utrata popularnosci, zadluzanie panstwa, dobor ekipy
              przekreciarzy i oszustow itp itd
              • cillian1 Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:55
                do reform, to trzeba mieć jeszcze poparcie - np. prezydenta. A sam dobrze wiesz
                (że brat zrobi dla brata wszystko) włącznie z blokowaniem ustaw, które mogą dać
                wzrost poparcia i odsunąć pisiarnię na amen! jak tego nie pojmujesz, to
                faktycznie, wyjeżdżaj, i stamtąd głosuj sobie na kogo chcesz! ;) Mnie nic do
                tego, ale na litość boska, nie utrudniaj. A do obiecanek się nie czepiak, bo
                każda partia obiecuje, a tylko naiwni dają się złapać!

Pochwaliłeś, się, że nie wydałeś złotówki na nasze podatki, wcześniej pisałeś,
                że zainwestowałeś kilkaset tysięcy w Polsce, więc musiałeś zapłacić podatki! ;)
                Zdecyduj się, albo pisz prawdę!
              • caleebius Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 09:50
                Może i masz rację z tym Tuskiem. Ale jaka jest alternatywa ? Szaleńcy z PiS ? Ty
                w takich warunkach wolisz spier... z kraju a ja wolę jednak wybrać mniejsze zło
                i dopilnować żeby jacyś idioci przy władzy nie wywołali jakiegoś konfliktu
                międzynarodowego.
                • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 09:59
                  w zwiazku zawsze nasilniejszy jest ten ktoremu najmniej zalezy -
                  taka stara prawda
                  • caleebius Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 10:08
                    Aha czyli silniejsza Polska z takimi tchórzami, którzy uciekają za granicę niż
                    Polska z ludźmi, którym zależy? A może mam zrozumieć że Ty spier... z kraju
                    będziesz w lepszej sytuacji niż ja? Czyżbyś myślał tylko o własnym dup..u
                    wesoły_emigrancie?
                    • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 11:07
                      dokladnie tak jak mowisz, mysle o swojej du..e, wiem ze jezeli nie
                      zarobie to mi nikt nie da, nie mam zamiaru wrzucac swoich ciezko
                      zarobionych pieniedzy do czarnej dziury, ogladac rudego w tv
                      powtarzajacego wyuczone frazesy, czy to ja jestem tchorzem bo
                      wyjezdzam i biore sprawy w swoje rece czy ty bo nie masz odwagi
                      wyjechac, albo co gorsze moze i chcesz ale ktos ci nie pozwala

latwo jest obrazac innych, ale kto wiecej robi dobrego dla tego
                      kraju? ktos kto inwestuje tu w miare duze pieniadze czy ci co beda
                      pozwalali zeby ich podatki byly dalej rozkradane i marnowane, ja
                      moje pieniadze kieruje bezposrednio do ludzi, a co ty robisz?

romantyczno tragincza sytuacja rodem z mickiewiczowkich wypocin

pogodz sie czlowieku ze jestes zwyklym slabeuszem, romantyczna
                      pie..., "bo mi zalezy", tylko ze twoje "zalezenie" niczego nowego
                      nie wniesie, przestan myslec stereotypowo jak gazety i "dobry rzad"
                      kaza, zacznij uzywac wlasnego rozumu

a ja sie musze pakowac bo zaraz wyjezdzam w kolejna podroz sluzbowa,
                      firma wysyla mnie do roznych miejsc w europie, ufaja mi, a ja tam
                      gdzie sie pojawiam zaskakuje ludzie ze jakos nie pasuje do
                      stereotypu polaka (o ile taki maja bo tez wymysly wspanialomyslnych
                      polskich miediow), czy dalej uwazasz ze jestem tchorzem? moze juz
                      doszedles do wniosku ze jestes zalosny i czas sie zmienic, zaczac
                      cos robic a nie powtarzac ze jestes dobry bo ci "zalezy"!
          • kontemplator07 Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:23
            wesoly_emigrant napisał:

> nigdy nie bralem pieniedzy od panstwa, pracuje i szczesliwie od 4
            > lat nie zaplacilem w polsce ani grosza podatku, zainwestowalem za
            to
            > kilkaset tysiecy

To chyba jesteś menager od szarej strefy? Jedź koleś - bedzie nam
            lżej
            • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 19.10.09, 21:34
              wyzyles sie?
              przeczytaj post wyzej
            • koloratura1 Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 10:32
              kontemplator07 napisał:

> wesoly_emigrant napisał:
              >
              > > nigdy nie bralem pieniedzy od panstwa, pracuje i szczesliwie od 4
              > > lat nie zaplacilem w polsce ani grosza podatku, zainwestowalem za
              > to
              > > kilkaset tysiecy
              >
              > To chyba jesteś menager od szarej strefy?

Ani on "menager od szarej strefy", ani od białej, ani od kratkowanej...
              Ma, facet, bujną fantazję i tyle.
              • wesoly_emigrant Re: a ja czuje sie odpowiedzialny za swoje zycie 20.10.09, 11:08
                kolejny rozczarowany zyciem? wyjedz ze swojej dziury a zobaczysz ze
                polacy pracuja na wysokich stanowiskach, sa doceniani i szanowani,
                przestan czytan szmatlawce, zacznij zyc
                • koloratura1 Fajnie, jak się odezwie jakiś wszechwiedzący... 20.10.09, 14:52

...i walnie kulą w płot!

wesoly_emigrant napisał:

> kolejny rozczarowany zyciem?

Niby ja?
                  Ani trochę.

> wyjedz ze swojej dziury a zobaczysz ze
                  > polacy pracuja na wysokich stanowiskach, sa doceniani i szanowani,

A wiesz, że ja "ze swojej dziury" to "wyłaziłam" nawet za komuny?
                  Sama miałam zaszczyt być docenianą i szanowaną...

> przestan czytan szmatlawce, zacznij zyc

Że co proszę?
                  Ja "szmatławców" nie czytam i nigdy nie czytałam.

A co do "życia", to daj ci, Boże, porównywalne z moim...
                  • wesoly_emigrant Re: Fajnie, jak się odezwie jakiś wszechwiedzący. 21.10.09, 19:35
                    poki co na swoje nie narzekam, ale widac, ze tobie ciezko przychodzi
                    pogodzic sie z mysla ze komus tez moze sie dobrze ukladac, ot taka
                    polska zasciankowa mentalnosc, bo przeciez musi krasc a w najlepszym
                    przypadku dzialac w szarej strefie...
                    • koloratura1 Odwracanie kota ogonem... 22.10.09, 08:20
                      wesoly_emigrant napisał:

> poki co na swoje nie narzekam, ale widac, ze tobie ciezko przychodzi
                      > pogodzic sie z mysla ze komus tez moze sie dobrze ukladac, ot taka
                      > polska zasciankowa mentalnosc, bo przeciez musi krasc a w najlepszym
                      > przypadku dzialac w szarej strefie...

Pewien jesteś, że nie siebie masz na myśli?
                      • wesoly_emigrant Re: Odwracanie kota ogonem... 23.10.09, 17:04
                        nie rozumiem, ale to niewazne, gratuluje sukcesu i udanego zycia,
                        oby wiecej takich ludzi mieszkalo w polsce, tylko zeby tej zawisci
                        troche mniej...
    • strikemaster powód jest prosty 19.10.09, 20:27
      Większość wyborców PO nie ma żadnej alternatywy. W opozycji do aferalnego Tuska stoi całkowicie skompromitowany PIS i nędzne resztki po Lewicy, które całą energię skupiają na wewnętrznych walkach.
      • dorjan52 Re: powód jest prosty 19.10.09, 21:25
        masz 100%racje,PO aniołkami nie są,ale na zarazę pisiorską nie zagłosuje,a ktos
        rządzić musi.
      • wikal Re: powód jest prosty 19.10.09, 21:52
        Trafna diagnoza. Wkurzona byłam na bezczynność PO bardziej niż na te
        nie do końca zdefiniowane afery. Miałam nie iść na następne wybory,
        ale jak zobaczyłam w tv Kaczyńskiego Jarosława z tą nienawiścią w
        oczach ględzącego jak przetrącona żmija, zaczęłam się łamać...
        Ostatecznie złamał mnie Macierewicz. Byłam z wizytą u chorej ciotki,
        a tam radio Maryja leciało na cały regulator. Tego, co tam oplatał
        pan Macierewicz, nie da sie powtórzyć... Włosy mi się zjeżyły,
        dotarła do mnie tak zwana "alternatywa"... I tak to jest w naszym
        pięknym kraju - wiecznie wybór mniejszego zła. A najlepszą reklamę
        PO robi Pis, a pan prezes to już w szczególności.
        • crichton1 Re: powód jest prosty 20.10.09, 01:24
          Myślę bardzo podobnie. Gdyby pojawiła się lepsza alternatywa dla PO, nie czułbym
          żadnych sentymentów i zagłosował na nią, tzn. na tą alternatywną partię. Z
          drugiej strony zastanawiam się, czy gdziekolwiek na świecie, gdzie jest
          prawdziwa demokracja, wybiera się najlepszą partię polityczną. Boję się, że
          wszędzie wybiera się mniejsze zło. Nie ma idealnych ludzi, nie ma idealnych
          polityków i nie ma idealnych partii politycznych. Zamiast więc szukać ideału
          należy chyba wybrać partię najbliższą normalności. Wybór ogranicza dodatkowo
          arytmetyka wyborcza, bo głos na mało znaczącą partię w praktyce jest równoważny
          wstrzymaniu się od głosu. Powtórzę więc slogan, że, nie licząc wszystkich
          pozostałych systemów, demokracja jest zdecydowanie najgorszym systemem politycznym.
    • xolaptop Ważne, że niszczą, nieważne kto. 19.10.09, 20:28
      I cóż daje to sondażowe poparcie, skoro nasz kraj jest coraz mniej uczciwy i
      coraz bardziej niszczony przez nieuczciwych?
      • strikemaster Re: Ważne, że niszczą, nieważne kto. 19.10.09, 20:56
        Nie widzisz, jak partyjni aktywiści się tutaj dobrze bawią?
      • toberson Teraz nikt niebedzie kontrolowac afer mafi PO!! 19.10.09, 21:44
        • pakulec i nikt nie skręci nowych aferek 19.10.09, 21:50
          CBA bez kamińskiego już nikogo nie skorumpuje
        • rysiopysio Re: Teraz nikt niebedzie kontrolowac afer mafi PO 19.10.09, 22:50
          Napisz wreszcie coś konkretnego gimnazjalisto - tak dla wprawki w wypracowaniach.
          Miotasz tylko jakieś hasła. Zrób sobie szturmówke namaluj na niej to co tu
          bazgrolisz i ruszaj do akcji.
    • strikemaster Re: Hazard i stocznie nie zaszkodziły PO. Partia 19.10.09, 20:28
      Nie wiedzą, tylko, jeżeli już, wierzą. A tak na prawdę, nie mają zbytniego wyboru, bo mamy dwie główne, identyczne partie PO i PIS, i kilka kanapek, którymi nie wato się już zajmować.
    • giewont Gdyby Kaczyński razem z Polańskim wyprawiał 19.10.09, 20:28
      się na trzynastolatki cały naród zatrząsłby się z oburzenia i poparcie
      spadłoby mu niemal do zera.
      Gdyby z Polańskim na trzynastolatki wyprawiał się Tusk, oświeconej części
      narodu by się to bardzo spodobało i poparcie dla PO by jeszcze wzrosło.
      • mracek Re: Gdyby Kaczyński razem z Polańskim wyprawiał 19.10.09, 20:31
        giewont napisał:
        > się na trzynastolatki cały naród zatrząsłby się z oburzenia i

Skąd masz takie fantazje seksualne? Głodnemu chleb na myśli?
      • vendettav Re: Gdyby Kaczyński razem z Polańskim wyprawiał 19.10.09, 21:55
        Z pierwszą częścią się zgadzam. Druga jest wg mnie taka: Gdyby z
        Polańskim na trzynastolatki wyprawiał się Tusk naród zatrząsłby się
        z oburzenia, ale widząc, że do wyboru ma Kaczyńskiego (nawet
        takiego, który nie chodzi na trzynastolatki) i tak poparłby Tuska.
        Problemem nie jest to, że Tusk jest cienki, a Kaczyński jeszcze
        gorszy, ale brak kogoś trzeciego (zwolenników SLD i PSL proszę o nie
        wpisywanie, że to o nich chodzi). To jest dno naszych polityków,
        którzy skutecznie rywalizują w tej dziedzinie z naszymi piłkarzami.
      • rysiopysio Re: Gdyby Kaczyński razem z Polańskim wyprawiał 19.10.09, 22:52
        giewont napisał:

> się na trzynastolatki cały naród zatrząsłby się z oburzenia i poparcie
        > spadłoby mu niemal do zera.
        > Gdyby z Polańskim na trzynastolatki wyprawiał się Tusk, oświeconej części
        > narodu by się to bardzo spodobało i poparcie dla PO by jeszcze wzrosło.

Dziś 13-latki sa dorodne ,wysokie.Z takim qrduplem wstydziłyby sie zadawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka