nessuno 20.10.09, 14:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filana Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 14:47 "Ruch gwiazd krążących wokół planet pozasłonecznych"? Z tego co wiem, to planety krążą wokół gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel czego się czepia 20.10.09, 15:01 w GW nie czczą Kopernika. Poza tym powszechnie wiadomo że Kopernik była kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:23 a żebyś wiedział że ruch gwiazd... planety także oddziaływują na słońca powodując ich ruch oscylacyjny... niewielki stosunkowo Odpowiedz Link Zgłoś
nh2501 Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:27 Tak jak napisał te_rence, ściśle rzecz biorąc planety nie krążą wokół gwiazd, tylko gwiazdy i planety krążą wokół wspólnego środka masy. Zwykle wypada on gdzieś we wnętrzu gwiazdy, lub tuż poza nią. Odpowiedz Link Zgłoś
droper Do nessuno i innych 20.10.09, 14:58 A może chociaż w dziale naukowym darowalibyśmy sobie "politykie", wyzwiska i agresję?! Są inne miejsca na tego rodzaju teksty. Tutaj jednak ludzie woleliby poczytać i popisać o czymś innym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Do nessuno i innych 20.10.09, 15:20 droper napisał: > A może chociaż w dziale naukowym darowalibyśmy sobie "politykie", > wyzwiska i agresję?! Są inne miejsca na tego rodzaju teksty. Tutaj > jednak ludzie woleliby poczytać i popisać o czymś innym. > > Pozdrawiam Masz rację.Przepraszam.Przez niedopatrzenie moje pojawił się mój wpis.Kto władny,niech usunie,bo to faktycznie nie miejsce. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Do nessuno i innych 20.10.09, 15:45 Do kogo ta mowa,Szanowny Panie. Cham jest i będzie zawsze i w niczym nie ma umiaru a poza tym "ono"zupełnie nie czuje tego chamstwa.To jest ich dramat. To jest dramat tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: O Boże ,by nową cywilizację wykryto,,,,, 20.10.09, 16:07 jak najpożniej. Mamy przecież kilka tysięcy opcji religijnych,by to zniknęło z Ziemi to trzeba kilkanascie pokoleń. Będą myśleli,że ziemianie to małpy wyższego gatunku. Będzie wstyd.Potraktują nas jako krzykliwe i kłocace się zwierzęta pociągowe. Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa czemu sadzisz, ze obce cywilizacje sa uposledzone? 20.10.09, 16:47 i ze nie potrafia wierzyc w Boga tak jak my? W koncu kosmici, jacykolwiek by nie byli, tez sa dziecmi Stworcy - i z cala pewnoscia potrafia Go wielbic i byc mu wdzieczni za ten wspanialy (Wszech) swiat, ktory stworzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa "blogoslawieni ubodzy duchem" powiedizial Chrystus 21.10.09, 13:10 i wiesz co? Im wiecej z Toba dyskutuja, tym bardziej podoba mi sie moje uposledzenie i bycie kims o malym rozumku i tym bardziej mi Ciebie zal, ze jestes taki normalny i taki madry... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Produkt chrześć: ministranci spragnieni imperiów:) 21.10.09, 22:02 Na zdrowy rozum: coś musi być złe w religii, która produkuje takich sentymentalnych grzecznych chłopczyków, którzy jednakowoż pomiędzy jednym wyciskającym łzy aktem pokory a drugim, potrafią bez zająknięcia dorzucić jakąś "salwę burtową ze wszystkich luf": a to domaganie się zaatakowania Iranu, a to gromką satysfakcję z tego, że posiadacz marihuany może w Polsce trafić na 3 lata do więzienia, a to wreszcie "sny o potędze" z rodzaju tych, co to będzie, gdy w całym wszechświecie zapanuje już komunizm (o, przepraszam, chrześcijaństwo). Religia ugrzecznionej przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Święty Kościół grzesznych ludzi", co?;-) 21.10.09, 22:32 Kościół zapewne jest tym bardziej święty, im bardziej grzeszni są jego członkowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa wskaz mi grupe ludzka NIE zlozona z grzesznikow 22.10.09, 10:14 a bede wiedzial, ze pokazujesz mi gre video, albo ze stoimy w prosektorium... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Szanowna Książeczko od I-ej Komunii!:-) 22.10.09, 15:31 Widzę, że masz całkiem spore osiągnięcia w zmienianiu się w Książeczkę do Pierwszej Komunii. Czyżbyś gdzieś przeczytał, że książeczki do pierwszej komunii unikną masakry w Dniu Objawienia się Kochającej Bozi?:) Poważniej: chrześcijańscy dewoci są żałosnymi niewolnikami, którzy łudzą się, że mają jakieś wzniosłe motywacje (te bajdury o kochaniu tatusia w niebie). Groteskowy fałsz waszego języka nie bierze się "pomimo" tchórzliwego poddania się religii (jak chciałbyś zasugerować "pokorną" retoryką o "własnej grzeszności"), lecz właśnie - z powodu tego poddania się. Znajdź mi poza chrześcijanami ludzi zasuwających taką kiczowatą i naszpikowaną fałszem gadkę! (Może znajdziesz wśród poddanych Kim Dzong Ila:-) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa ciekaw jestem co Cie bardziej wkurza 22.10.09, 15:56 glebokie przeswiadczenie, ze ja sam nie wierze w to co pisze, czy tez moze wlasnie obawa, ze moze jednak szczerze w to wierze - a co za tym idzie niepokoj, ze Twoje postrzeganie chrzescijanstwa i chrzescijan jest calkowicie bledne? Co do "ludzenia sie, ze mamy wzniosle motywacje", to wybacz, ale znowu nie rozumiesz, o czym piszesz - wierzy sie nie dlatego, ze sie podjelo taka decyzje dla osiagniecia jakis korzysci lub unikniecia jakiejs kary - kto tak podchodzi do swojej wiary, jest zaiste "smutnym" chrzescijaninem... w istocie wiara jest bardziej skomplikowana... potrafi nas opuscic bez naszej woli... ale takze powrocic calkiem nieoczekiwanie... i w tej drugiej sytuacji docenia sie ja szczegolnie... tak jak Kochanowski pisal o zdrowiu "szlachetne zdrowie, nikt sie nie dowie, jako smakujesz, etc."... A co do grzesznosci i niedoskonalosci ludzi, to chyba w tym punkcie nawet ty zgodzisz sie, ze tak po prostu jest... co wiecej, mam takze nadzieje, ze zgodzisz sie ze mna, ze ludzie, ktorzy sa przekonani o swojej doskonalosci i nieomylnosci sa akurat najlepszymi narzedziami Szatana... gdyz nawet jesli beda mieli na poczatku jak najlepsze checi, wyrzadza w koncu ogromnie wiele zla... stad wlasnie niezbedne jest, zebysmy nigdy ani przez moment nie zapominali, ze jestesmy grzeszni i niedoskonali! Nie dlatego, zeby rozdzierac szaty i samobiczowac sie (przypomne Ci, ze biczownicy zostali potepieni jako heretycy przez Kosciol), ale zeby nie popelniac "ulubionego grzechu Szatana" - nie unosic sie pycha... bo nic nie czyni tak wiele zla jak pierwszy z Siedmiu Grzechow Glownych... I nie tylko chrzescijanstwo tak nakazuje - taki np. Konfucjusz zawsze powtrzal swoim uczniom "Czlowiek madry zna swoje mozliwosci i zwlaszcza wie, gdzie sie one koncza..." a w innym przypadku powiedzial "Czlowiek madry musi wiedziec co jest w stanie zrobic - ale jeszcze bardziej musi wiedziec, czego NIE jest w stanie zrobic". Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa jak osadzanie go na podstawie teologii katolickiej 21.10.09, 22:34 a nawet powiedzialbym jest to jeszcze mniej madre... Jak wszyscy ludzie jestem grzeszny i moje poglady tez sa czesciej grzeszne niz grzeczne... ale nic na to nie poradze, takie juz mam i uwazam, ze nie sa one takie zle... Gwoli scislosci, ja nie uwazam, zeby ludzi palacych maryche trzeba sadzac do wiezienia - wystarczy zakazac im wykonywania jakichkolwiek zawodow wymagajacych skupienia i jasnosci umyslu... Mam nadzieje, ze Iran ugnie sie i zrezygnuje z planow zbudowania bomby atomowej - ale jesli nie zrezygnuje, wtedy konieczne jest zmuszenie go do tego sila... pro publico bono! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Do nessuno i innych 20.10.09, 16:10 Czyżby kanały jadowe się otworzyły? Słowo "przepraszam" nie wystarczy,prawda? To jest dramat tego kraju :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Dramat tego kraju... 22.10.09, 14:15 to nieodpowiedzialność za wypisywanie, wygłaszanie itd - głupot. To jest barak odpowiedzialności za własne słowa (a więc brak szacunku do siebie - a ci, którzy nie mają szacunku dla siebie nie mają go dla innych, więc muszą "udowadniać", że inni nie zasługują na szacunek - kółko się kręci, a nikt nie czuje się winny) Na kolana chamie, przeproś za chwilę oszołomienia i bijąc się w piersi błagaj o wybaczenie - inaczej pozostaniesz bucem do końca życia Z wyrazami szacunku dla każdej formy życia na tej planecie:) J Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel nowa lista zagrożonych gatunków 20.10.09, 15:00 Odkryją życie? Szykuje się nowa lista gatunków zagrożonych przez ludzkość... Któż nie chciał by mieć butów albo torebki z Włochacza z Plutona. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: nowa lista zagrożonych gatunków 20.10.09, 15:06 > Któż nie chciał by mieć butów albo torebki z Włochacza z Plutona. Ja nie chcę takich butów ani torebki. A ktokolwiek chce? Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: nowa lista zagrożonych gatunków 20.10.09, 15:41 tak, tysiace fashionistek. wszakze krokodyle i szynszyle juz sie znudzily, poza tym, trezba szokowac, szokowac i jeszcze raz szokowac, hehe. wyobraz sobie, sa ludzie dla ktorych istota zycia staja sie nowe buty od prady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sus_barbatus ja zamawiam kotlet z kurdla!! 20.10.09, 16:39 i seans plucia na ośmioły!! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: nowa lista zagrożonych gatunków 20.10.09, 15:27 a jak będzie tam jakaś cywilizacja to kościoły zaczną prześcigać się w wysyłaniu praczy mózgów eee znaczy się misjonarzy w celu nawracania na jedynie słuszne wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa kiedy juz nawiazemy kontakt, tak sie stanie 20.10.09, 16:45 chociaz zapewne nie bedzie to latwa misja - no bo co na przyklad jesli istoty te okaza sie zdolne tylko do zycia w wodzie i trzeba bedzie kazania wyglaszac sonarem? Ale jestem pewien, ze ochotnikow nie zabraknie i z tlumaczeniem sobie Watykan poradzi! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 śmiechu warte 20.10.09, 20:12 Chrześcijaństwo ze swoją "jedynozbawczością" bardzo roznieca fantazje "imperialistyczne" u zdewociałych dzieciuchów. Ale czy nie ciekawsza jest myśl, że może jest coś i to coś bardzo ważnego, co mamy do nauczenia się od Nich? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa masz racje i dziekuje, ze mi zwrociles uwage! 21.10.09, 13:35 Ja tez chetnie sie czegos naucze od kosmitow w kwestii wielbienia Najwyzszego! Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy_z_tensorami Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:01 "Jest to specjalne urządzenie wykrywające nawet niewielki ruch gwiazd krążących wokół planet pozasłonecznych." Czyli co panowie dziennikarzowie, wracamy do modelu Ptolemeusza? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:37 Poczytaj wcześniejsze posty. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:10 Moj wpis jest odpowiedzia na post nessuno, ktory napisal, by poslow PiSu wyslac na ta najdalsza planete. Otoz, jest to bardzo przykre, ze czytajacemu gazete wszystko - nawet odkrycie nowych planet - kojarzy sie z polityka i nowym sposobem zeby dokopac PiSowi. PiS nie jest z mojego podworka, ale cenie demokracje i zdanie osob, ktore na PiS glosowaly (ja z braku lepszego wyboru na PSL). Ciagnac dalej w tym stylu, nowych form zycia i inteligencji wcale nie trzeba szukac w kosmosie. Wystarczy przeczytac GW i wpisy na forum. Paradoks polega na tym, ze PiS byl przy wladzy ok. 1,5 roku - ktorej niz obecna koalicja. Kolejny paradoks polega na tym, ze wedlug wczorajszych informacji, Polska jest jednym z najbardziej skorumpowanych krajow UE (za nami jedynie Romunia i Bulgaria), a haslem PiSu jest/byla walka z korupcja, ktora za PO ponownie zakwitla. Odpowiedz Link Zgłoś
sus_barbatus wyslanie poslow PiS w kosmos moze miec sens 20.10.09, 16:51 jesli kosmici tez maja problem z korupcja... kto wie, jeszcze sie moze okazac, ze Ziobro zostanie, ze tak powiem, "zywcem do nieba wziety" i na dalekiej planecie beda mu pozniej pomniki stawiac! Z czystej platyny! Calkiem serio to mowie! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Pan Michnik promuje płaskość Ziemi? 20.10.09, 15:17 Gusła oficjalnie opatentowano, a Kopernik przewrócił sie w grobie... heliocentrycznym! Brawo, nie trzeba być starozakonnym, by widzieć Słońce kręcące się po niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Pan Michnik promuje płaskość Ziemi? 20.10.09, 15:25 no i widzisz jak ty nie wiesz ze nic nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
superbart Re: Pan Michnik promuje płaskość Ziemi? 26.10.09, 11:44 Toż to norma u fanów jabłek i zielonych... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Oby tylko nie odryto jakiejs cywilizacji do której 20.10.09, 15:27 mogły by dotrzeć nasze statki kosmiczne do czasu kiedy pozbędziemy się z Ziemi wszelkiego rodzaju misjonarzy różnych religii. Inaczej będzie straszna poruta przed cywilizowanymi istotami. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza hehe, no raczej 20.10.09, 15:52 a dlaczego unikają nas jak mogą w tych swoich dyskach Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa byłby zgryw, gdyby sie okazało, ze ta cywilizacja 20.10.09, 16:42 absolutnie nie toleruje ateistow i jest zszokowana faktem, ze na Ziemi pozwala im sie zyc..)))))!!! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: byłby zgryw, gdyby sie okazało, ze ta cywiliz 20.10.09, 23:48 och, nie możesz się doczekać rozlewu krwi i mordowania czy o co ci chodzi katoliku? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa raczej chetnie bym zobaczyl miny "postepowcow" 21.10.09, 13:38 gdyby okazalo sie, ze obca, znacznie bardziej zaawansowana technicznie cywilizacja jest radykalna teokracja...)))) Do mordowania mi sie nie spieszy - i pragne ci delikatnie zwrocic uwage, ze w obecnych czasach co miesiac gdzies zabijaja katolikow za ich przynaleznosc religijna, ale praktycznie nie uswiadczysz juz ateistow zabijanych za swoje przekonania religijne (lub raczej ich brak)w krajach katolickich... i to juz od jakis ponad 200 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_gumis11 Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 15:47 Dobre, podoba mi sie ten komentarz. tinyurl.com/n7orj3 Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa wielkie zaiste jest Dzielo Stworzenia! 20.10.09, 16:36 dziekuje Ci Panie Boze za ten wspanialy swiat w ktorym zyjemy i ktory tak malo jeszcze znamy! Dziekuje Ci za wszystko, co juz odkrylismy i za wszystko, co jeszcze zostalo do odkrycia! Mam szczera nadzieje, ze dozyje jeszcze dnia, w ktorym wyslannicy ludzkosci stana na Marsie - i ze moje dzieci (lub wnuki) dozyja dnia, gdy rozpoczna sie terraforming i kolonizacja nadajacych sie do tego planet naszego ukladu slonecznego... W miedzyczasie zas mam nadzieje, ze odkryjemy wreszcie, gdzies niedaleko naszego ukladu, Nowa Ziemie - inna planete porownywalna do naszej, na ktorej moze istniec zycie... mam nawet dla niej imie: Elpis, czyli Nadzieja (zarowno od greckiej boginki Elpis jak i chrzescijanskiej cnoty Nadziei) A jak wy nazwalibyscie Nowa Ziemie? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Na szczęście nie ma żadnego "Stworzenia". 20.10.09, 20:16 Wybij sobie z głowy tę bajkę niewolników, że świat jest dziełem i własnością Wielkiego Gliniarza, przed którym musisz z tego powodu bić czołem o posadzkę i prawić te kiczowate pochlebstwa. Monoteizm to agresywne bezguście. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Hm, sorry 20.10.09, 21:04 >Wybij sobie z głowy tę bajkę niewolników Ale przeciez On sobie jaja robi, nie? W bardzo interesujacy sposob zreszta, z ta salwa w imie boze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa moje posty sa pisane serio, tyle, ze lekkim tonem 21.10.09, 13:06 gdyz uwazam, ze wiara chrzescijanska powinna byc wesola i radosna, gdyz jest zrodlem szczescia, wolnosci i mnostwa innych przyjemnych rzeczy. A skoro juz nawiazales kontakt, to jak Ty bys nazwal Nowa Ziemie? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa nihilizm to czy tez depresja? 21.10.09, 13:34 uszy do gory moj drogi - ja wiem, ze wszyscy mamy ciezkie dni, ale zeby tak od razu mowic, ze NIC NIE ISTNIEJE? No bo skoro twierdzisz, ze nie ma zadnego Dziela Stworzenia... Swoja droga to moglaby byc ciekawa szkola filozoficzna, skupiajaca ludzi twierdzacych, ze nic nie istnieje (lacznie z nimi samymi). Wyznawcy tej teorii powinni sie chyba nazywac "nicienie"....))) A bardziej serio, wydaje mi sie, ze jednym ze zrodel Twojej zywiolowej niecheci do chrzescijanstwa jest rozumienie go jako plaszczenie sie przed Bogiem, ktorego postrzegasz jako jakiegos poganiacza niewolnikow... I wiesz co? Gdyby tak bylo, bylbym tego samego zdania co Ty... skadinad jak bylem nastolatkiem a potem mlodym mezczyzna, tak wlasnie postrzegalem chrzescijanstwo... ale z czasem zrozumialem, ze sie mylilem i prawda wyglada inaczej... Sprobuj spojrzec na chwile na relacje kazdego czlowieka z Bogiem jakby byl to uklad miedzy rodzicami a dzieckiem. Zgodzisz sie chyba ze mna, ze rodzice "tworza" dziecko i przekazuja mu od samego poczatku wiele (ale bynajmniej nie wszystko) ze swojej wlasnej tozsamosci. Dla malego dziecka caly swiat jest "stworzony" przez rodzicow i istotnie jest on przez dlugi czas wlasnoscia rodzicow. Czy jednak dziecko jest niewolnikiem swoich rodzicow? W zadnym wypadku! Rodzice otaczaja swoje potomostwo miloscia i troska, wydaja nakazy i zakazy aby je chronic i pomagac mu sie rozwijac, ucza je wszystkiego co moga i robia wszystko, zeby przygotowac je do doroslego zycia. Co wiecej, z czasem zwiekszaja autonomie jaka maja ich dzieci, aby mogly same sie rozwijac, uczyc i zwlaszcza wyrabiac swoja tozsamosc, odmienna od tozsamosci rodzicow. Jesli rodzice zrobili wszystko co trzeba i jak trzeba, w chwili nieuniknionej rozlaki ich potomstwo bedzie gotowe do dalszej samodzielnej drogi przez swiat... czy znaczy to jednak, ze mlody dorosly czlowiek ma zapomniec o swoich rodzicach? Zaczac nimi gardzic? Nienawidziec ich? Nigdy z nimi juz nie rozmawiac? Wydaje mi sie, ze nie... I tak wlasnie ja postrzegam wzajemna relacje ludzi i Boga. On nas stworzyl, on stworzyl dla nas ten piekny swiat, przekazal nam nauke najlepsza jaka mial i wreszcie dal nam najcenniejszy ze wszystkich darow - WOLNY WYBOR MIEDZY DOBREM i ZLEM, czyli inaczej WOLNOSC! Gdzie w tym niewolnictwo? A co do "bicia czolem o posadzke" i "kiczowatych pochlebstw", to ja osobiscie uwazam, ze NIEPODZIEKOWANIE za chojne dary, czyli inaczej mowiac CZARNA NIEWDZIECZNOSC jest czyms znacznie gorszym... poza tym ja po prostu jestem wdzieczny Stworcy za ten piekny swiat i ile razy naukowcy cos nowego odkrywaja, tym bardziej doceniam klase i kreatywnosc Najwyzszego... tak jak jestem wdzieczny do dzis moim Rodzicom za kazda, chocby najdrobniejsza, zabawke, za kazdy gest, za kazde slowo i za kazde chocby najdrobniejsze wspomnienie z dziecinstwa... Czy naprawde jest w tym cos tak zlego? Zas co do krytyki monoteizmu, to w tym punkcie juz kompletnie Cie nie rozumiem... skoro juz jeden Bog Ci tak przeszkadza, to dlaczego chcialbys rozmienic go na drobne i musiec sie potem uzerac z kilkunastoma tysiacami pomniejszych bostw i bostewek? Od razu mi sie przypomina slynna zlosliwosc Diogenesa, zapytanego, czy nie uwaza, ze demokracja jest lepsza od despotyzmu. Filozof odpowiedzial na to: "A ty, wolalbyc miec jedna wesz czy osiem tysiecy?" To porownianie powinno Ci chyba skadinad sprawic przyjemnosc... i robie je celowo, zebys sie troche usmiechnal, moj drogi, ewidentnie bardzo dzisiaj zdolowany ateisto... I jeszcze serdeczne pozdrowienia w ten piekny dzien 21 Pazdziernika Roku Panskiego 2009! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 nader trafna analogia;-) 21.10.09, 20:49 Analogia monoteizm/despotyzm, politeizm/demokracja - jest więcej niż trafiona! A co do zgryźliwości Diogenesa, przypomnę, że chodzi o filozofa, którego zwolenników nie darmo nazywano cynikami;-) Osobiście wolę demokrację od despotyzmu. > NIEPODZIEKOWANIE za chojne dary, czyli inaczej > mowiac CZARNA NIEWDZIECZNOSC jest czyms znacznie gorszym... Mówiąc bez ogródek, co za to grozi? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa na razie nie, gdyz poki zycia poty nadziei 22.10.09, 10:12 a wystarczy przeciez jedno skromne "dziekuje"... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 nadzieja nadzieją ale ogonek kiedyś urosnąć musi;) 22.10.09, 12:09 Och, jaki ten wasz Właściciel Świata niewymagający... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie rośnie razem z ogonkiem?:-) 22.10.09, 15:37 Czyżby Istota Spragniona Hołdów miała dla Czarnych Niewdzięczników jakieś Niespodzianki?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa ma ich wiele - jedna z nich jest machniecie reka 22.10.09, 16:02 i wpuszczenie do raju mimo czarnej niewdziecznosci... w koncu nawet w niebie skads trzeba brac szynke do kanapek...))) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa no, w tym przypadku jest - wejscie od kuchni..))) 22.10.09, 16:53 poza tym sa takze male drzwiczki laczace raj wlasciwy z rajem dla psow... podziemne tuneliki dla swinek morskich i chomikow... a koty i fretki same przelaza po drzewach z Krainy Wiecznych Lowow... Odpowiedz Link Zgłoś
kurfa Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 16:49 Ku..., czy was debile z tymi reklamami już zupełnie pojebało? Otworzyłem stronę i czekałem 5 jebanych minut aż się zamknie, bo procesor był tak przez te jebane reklamy obciążony. Jaki to ma cel? zniechęcić ludzi do tej strony? A gucio, Adblock i h... wam w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Odkryto 32 planety poza Układem Słonecznym 20.10.09, 21:06 Czlowieku, ale jakie reklamy? Gdzie? Wystarczy przeciez jakiejs dobrej przegladarki www uzywac, jak Opera - i po paru kliknieciach nigdy nie widzi sie zadnych reklam. Czy to nie jest oczywiste? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa a jak nazwalibyscie Nowa Ziemie? 21.10.09, 18:04 tzn. planete spoza naszego ukladu slonecznego, na ktorej istnieje zycie? Ja w jednym z postow powyzej juz zaproponowalem nazwe... a wy macie jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Abstrahując od ustawki ateistów i teistów 22.10.09, 14:27 chciałbym zwrócić uwagę, że obie strony na pewno z dużą przyjemnością spędzą kilkanaście lat na podglądaniu nowych form życia na nowej planecie, którą odkryje jakiś telewizyjny albo sieciowy cudotwórca. Taki Big Brother dla interkosmonautów, którzy nie lubią się zbyt intelektualnie wysilać. Pozdrowionka z innego świata Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa i wciaz nikt nie ma pomyslu na nazwe Nowej Ziemi? 26.10.09, 12:04 nie znajdzie sie chocby jeden sprawiedliwy? (patrz moje poprzednie posty) Odpowiedz Link Zgłoś