oservattoreromano Intencje... 22.10.09, 10:01 Trudno orzec o intencjach Cimoszewicza, bo to wytrawny polityk, a zatem doskonale wie czego oczekuje społeczeństwo i wprawnie gra na tej nucie. Z drugiej strony wydaje się, że tym razem jego wypowiedzi nie odbiegają daleko od jego intencji - trafna diagnoza, ale troszkę hipokryzji w tej niechęci do boju o fotel prezydenta. Myślę, że spośród wymienianych kandydatów Cimoszewicz byłby najlepszym prezydentem, o ile nie stałby się zakładnikiem partii desygnującej go na to stanowisko. Jak prezydent z pewnością podniósłby poziom polskiej polityki i moralność polityków, pod warunkiem, że nie zżarłaby ich zawiść. Jedyna wątpliwość co do skuteczności tej prezydentury wiązałaby się z obecnością na scenie politycznej PiS-u - partii wojny, terroru prokuratorskiego i haosu Odpowiedz Link Zgłoś
wojto51 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linia polityczną SLD... 22.10.09, 10:04 Włodek, jesteś wielki! Zgadzam się z tobą w 100%. Jesli wystartujesz jako niezależny, masz mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Panie Cimoszewicz, zgadzam się z Panem za jednym 22.10.09, 10:05 Panie Cimoszewicz, zgadzam się z Panem za jednym wyjątkiem: Prokuraturę należy chronić nie tylko przed polityką, ale przede wszystkim przed nią samą!!! Prokurator, który może bezkarnie fałszować dowód w sprawie karnej, licząc całkowicie podstawnie na solidaryzm środowiskowy: swych przełożonych kolegów-prokuratorów, sędziów, adwokatów, a nawet policjantów, prokuratorem z prawdziwego zdarzenia nigdy nie będzie! Cała ta struktura jest u nas chora, jak powiedział Abp. Józef Życiński: "Stajnia Augiasza, a Herkulesa nie widać!" Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Re: Panie Cimoszewicz, zgadzam się z Panem za jed 22.10.09, 10:09 Celna diagnoza dotycząca prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Panie Cimoszewicz, zgadzam się z Panem za jed 22.10.09, 10:10 Fajny ma program, jak Tusk, program "Nie powrotu rządów PiS Odpowiedz Link Zgłoś
bosyantek1 Cimoszewicz to naprawdę mądry człowiek. 22.10.09, 10:06 "Cimoszcze przynieś sprawiedliwość do domu..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Wołodia chce odzyskać utracone dziewictwo. Żenada 22.10.09, 10:09 Dla przypomnienia: Wołodia piastował najwyższe urzędy w Polsce (premier, minister sprawiedliwości, marszałek Sejmu) będąc w SLD i z rekomendacji SLD, był kandydatem na prezydenta wystawionym przez SLD. Swoją lewicowość udowodnił napominając powodziań, że powinni się ubezpieczać. Obecne odcinanie się od SLD jest żałosne, bo to m.in. popsuł polską lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h utracone dziewictwo z mjr. Jarucką, ale to jest 22.10.09, 10:27 niemożliwe... Bondaryck ogłosił wojnę ustami figuranta Tuske no i Wołodia uprawia szarą propagandę ma jakiś wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
woj281 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linia polityczną SLD... 22.10.09, 10:16 Szkoda. Mam coraz mniej sympatii dla mojego Cimoszki. Zapomiał jak Tusk i agent Miodowicz gnoili go parę lat temu, a teraz łasi się do PO i liże Tuska po d.... Przypomina trochą zdrajcę Nałęcza a zachowuje się jak rozkapryszone dziecko. Trzeba położyć na nim kreskę i Napieralski niech go totalnie oleje i ostro odetnie się od niego. Niech tam siedzi sobie Cimoszka w tej puszczy i duka od czasu do czasu swoje pierdu-pierdu. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera5 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:21 Po co wyłazi z tej puszczy. Taki mądrala a Miodowicz go załatwił bez mydełka Fa. Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 Napieralski wpierw "podczepiał" się J.Kwaśniwskiej 22.10.09, 10:24 teraz chciał się "podwiesić" pod Cimoszewicza.. Cimoszewicz dobił Napieralskiego, osikowym kołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h mjr. Jarucka od płk Brochwitza trzyma na krótkiej 22.10.09, 10:23 smyczy tow. Włodzimierza... Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 b52h, nie zamkneli szamba, to wypełzłaś,glisto? 22.10.09, 10:26 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Mjr. Jarucka na premiera, należy się 22.10.09, 10:33 za wzorowo wykonane zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:24 Przede wszystkim jest to człowiek honoru. Nawet moja ciotka skrajna dewota mówi, że gdyby W.Cimoszewisz kondydował to miałaby wybór. Ale my swojaki, z kresów, mój Ojciec nie podpisał współpracy i nie został kierownikiem PGR na ziemiach zachodnich (1951r.). Stąd znamy mieszkanie w ziemiance i jak kulawe spętane konie przez całe życie. Przed śmiercią w 1998, doświadczony mundrościami pasterzy spod owica, powiedział, szkoda, że nie podpisałem, niechby mnie nawet powiesili ale ty byś inaczej żyła! Stąd brawo dla decyzji ojca p. Cimaszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:25 Wreszcie ktoś głosno powiedział, ze to prokuratura jest polityczna!!!! W tej sytuacji każdej niewygodnej sprawie ukręci się łeb a wyciągnie się sprawy opozycji...... Zgadzam się z Cimoszewiczem,że te komisje to kpina i kompromitacja!!! Wreszcie jakiś rozsądny głos....... SLD pada. bo jeżeli przewodniczacymi są młodzi karierowicze........ Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną S 22.10.09, 10:31 > SLD pada. bo jeżeli przewodniczacymi są młodzi karierowicze..... nie to co w PO, propaństwowi ideowcy: Menda-Nowak, Łajza-Nitras, Karpiniuk-Kretyniuk itd, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 b52h,dostałaś okres, czy to już klimakterium ? 22.10.09, 10:43 podmywasz sie, suko, czy swoim zwyczajem,podlizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Czy Napieralski zakochał się w Kaczyńskim? 22.10.09, 10:27 Diagnoza SLD dokonana przez Dra Włodzimierza Cimosiewicza jest bardzo trafna. SLD to dziś partia kanapowa, powoli staczająca się w polityczny niebyt. Napieralski, zakochany bez pamięci Kalisz, zarozumiała do granic mozliwości Szymanek-Deresz, ich niedouczony rzecznik prasowy i reszta towarzystwa wzajemnej adoracji nie nadają się do uprawiania skutecznej polityki. Po zmarginalizowaniu Millera, Oleksego, Cimoszewicza, odejściu Kwaśniewskich i wielu innych intelektualny potencjał SLD jest zerowy. Natmiast księżycowe pomysły Napieralskiego straszą potencjalnych symatyków tego ruchu. Napieralkski potrafi zręcznie wygrywać koteryjne rozgrywki w SLD ale nie ma szans u wyborców. Nawet u tych lewicowych. A do tego od pewnego czasu wszedł on w nieformalny sojusz z PiS, walczy z PO i toruje Bliźniakom pełny powrót do władzy. Na co liczy? Że wejdzie z Jarosławem Kaczyńskim w koalicję? Jeśli tak, to czy ma pełną amnezję? Czy zapomniał jaki los spotkał w rządzie koalicyjnym PiS poprzednie przystawki? Ligę Rodzin i Samoobronę oraz ich liderów? Bezmyślość, głupota czy naiwność? A może trzy w jednym? Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: Czy Napieralski zakochał się w Kaczyńskim? 22.10.09, 10:53 Bezmyślność, głupota , populizm i ogromna naiwność Napieralskiego doprowadzą do porzucenia tej partii przez elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Każdy komuch podczepia sie pod władzę :))) 22.10.09, 10:32 Jak uczyli tow.Lenin i Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 amanasunta,dlatego Kaczynski podczepił sie pod Len 22.10.09, 10:45 pod lenina,jak prawdziwy komuch !. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 L.Kaczynski też podczepił sie pod Lenina... 22.10.09, 10:48 w swojej "pracy doktorskiej"...www.searchengines.pl/Bracia-Kaczynscy-portret-prawdziwych-patriotow-t97082.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:45 POlityczne POmioty POtrafią tylko ujadać jak kundle według wskazówek swoich Zbychów Zdzichów, Grzechów: http://www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________ Nie jest to trudne zważywszy na fakt "grania na Tuska" zaprzyjaźnionych antypolskich mediów, których cechą wspólną jest.... POchodzenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną S 22.10.09, 10:46 POlityczne POmioty POtrafią tylko ujadać jak kundle według wskazówek swoich Zbychów Zdzichów, Grzechów: http://www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________ Nie jest to trudne zważywszy na fakt "grania na Tuska" zaprzyjaźnionych antypolskich mediów, których cechą wspólną jest.... POchodzenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną S 22.10.09, 10:46 www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 czarna.pati,twoja durnota,już tylko śmieszy... 22.10.09, 11:14 jesteś jak psie gów.o, trzeba uważać tylko, by nie wdepnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:47 Jest tak dużo krytyki polityki SLD i Napieralskiego ale wszystko po nim spływa , nic nie dociera do tego małego móżdżku.To co on robi to tyko populizm i popieranie pisu Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 POzytywnie mnie zaskoczył tak 3mać ! 22.10.09, 10:48 POzytywnie mnie zaskoczył tak 3mać ! no ... nie spodziewałem się ten facet to wielki polityk ! Odpowiedz Link Zgłoś
wladekryba Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:55 ROZCZAROWALI MNIE SLD,LEPIEJ PÓŹNO NIŻ WCALE.CIMOSZEWICZ OKI.STRACILI ELEKTORAT NIE TYLKO MÓJ I ZNAJOMYCH ,OBUDZĄ SIĘ Z RĘKĄ W NOCNIKU . Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Cimoszewicz stał się podrzędną przystawką PO. 22.10.09, 10:59 Dołączył do Miodowicza i Jaruckiej. Upadła primadonna z fochami sprzedała się za (brak) poparcia w przegranym wyścigu do fotela sekretarza Rady Europy. Teraz widać jak potrzebny był proces czyszczenia SLD z liberałow typu Millera, Oleksego, Cimoszewicza. Ci ludzie figurowali w SLD tylko jako bezideowa grupa towarzyska. Pomoc premiera Cimoszewicza dla powodzian, czyli rada po fakcie, że powinni się ubezpieczyć, nie była przypadkiem. To osobnik całkowicie pozbawiony wrażliwości dla osób dotkniętych biedą i nieszczęściem. Dlatego przechodzi do PO bo tam jest takich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-drmed pan dr cimoszewicz ze sloma w butach 22.10.09, 14:30 Ubeckie nasienie co robiles na pogrzebie Papieza -Polaka? Laziles po trybunie jak kmiot ze swoim camcorderem.Kupil sobie zabawke - to co on bedzie sie zastanawial, czy wypada filmowac, czy jak inni w skupieniu oddac honory jednej z najwiekszych postaci przelomu tysiaclecia. Czy ktos moglby mi krotko napisac, jak zalatwic powiekszenie fotki 80x100cm i wystawienie na kilku tablicach? Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 10:59 Dlaczego nie zaragował na ostatnie insynuacje Miodowicza w TVn w takcie rozmowy bodajże z Olejnik. Czyzby sie bał "powtórki wyborczej" a nie błedów, oczywistych, SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
diver77 Cimoszewicz ma rację i byłby dobrym prezydentem 22.10.09, 11:07 Cimoszewicz ma całkowitą rację w swojej analizie i byłby dobrym prezydentem RP a w każdym razie 100 razy lepszym niż Kaczyński i prawdopodobnie lepszym niż Tusk który nie ma jeszcze statury żeby objąć jakieś ponadpartyjne przywództwo. Polski problem polega na tym że nie ma wiele ludzi z wystarczającą charyzmą, zdolnych objąć ponadpartyjne przywoództwo w takim piekiełku jakie tworzą dzisiaj wszystkie ugrupowania polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
amorozo.beaty Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 11:19 PANIE CIMOSZEWICZ! JESLI CHODZI O SLD MA PAN RACJE! ŻE ZACHOWUJA SIE JAK TE DZIWKI! IDA TAM GDZIE DADZA WIECEJ! ALE JESTEM ZASKOCXONA PANA PODEJSCIEM DO PO. NIECH PAN POPATRZY! TUSK OPLUŁ PANA (NIEPOTRZEBNIE PAN SIE PODDAŁ).I JAK SZYBKO TO SIE OBRÓCIŁO PRZECIW NIEMU! I CAŁY CZAS PONOSI KONSEKWENCJE SWOJEJ GŁUPOTY,BUTY,AROGANCJI. NIE KANDYDUJAC NA PREZYDENTA ROBI PAN NA PRZEKÓR NARODOWI POLSKIEMU!PO PIERWSZE PRZY POPRZEDNICH WYBORACH PAN BY WYGRAŁ ( UNIÓSŁ SIE PAN HONOREM NIEPOTRZEBNIE I TERAZ MAMY PREZYDENTA ,KTÓRY NA KAŻDYM KROKU PRZYNOSI WSTYD POLSCE);PO DRUGIE: TYM RAZEM TEZ CHCEMY BY PAN JEDNAK KANDYDOWAŁ.STANOWISKO SEKRETARZA UE TEZ JEST POLTYCZNE.TO TUSK SIE PANA BOI I SPECJALNIE PANA TAM CHCIAŁ WYPCHNĄC.A PAN WIERZY W JEGO SZ CZEROŚĆ!? NIECH PAN POPATRZY NA JEGO MINE,TE ZACIŚNIETE WARGI.JAK BY MÓGŁ TO KAZDEGO KTO NIE JEST Z NIM BY ZAMORDOWAŁ.I NIECH PAN NIE BRONI RZĄDÓW SOLIDARNOSCIOWYCH! RZADÓW ,KTORE ROZKRADŁY POLSKE,KTÓRE ZNISZCZYŁY POLSKE.KTÓRE GRABIA DO SIEBIE! KTÓRE LUDZIOM ODBIERAJA ZYCIE (BLIDA).PO JEST WARTE PIS! TO SA TE SAME SZAMBA! A PAN NIECH SIE ZASTANOWI CO MÓWI I CO ROBI! GŁOSOWALISMY NA PANA W TAMTYCH WYBORACH! I TERAZ TEZ OCZEKUJEMY,ZE PAN JEDNAK WYSTARTUJE! BO INACZEJ NASTĘPNY KMIOT BEDZIE MIEDZY INNYMI WYKANCZAŁ POLSKE! Odpowiedz Link Zgłoś
epicurien Jaskiernia w tym roku kandydatem SLD na europosła! 22.10.09, 11:22 Napierniczaki starym dziadom jeszcze się podlizują, jeszcze na nich stawiają a być może kasa podobnie od bandytów jednorękich. W tym roku pozwolili Jaskierni startować na europosła, tacy honorowi dawcy z SLD. Niech tak dalej dają ciała to nawet 5% stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
wva1 Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linia polityczną S 22.10.09, 11:28 Szkoda Panie Cimoszewicz, że skalał Pan swoje gniazdo. Przecież coś Pan tym ludziom zawdzięcza, no ale przy takich sondażach lepiej i wygodniej wypowiadać sie zgodnie retoryką jaśnie panujących. Etatowi penetratorzy tego forum z PO, zręcznie sieja popelinę, a co nie pamiętajcie ile razy pokazywaliście SLD tyłek do pocałowania. To przez Tuska do telewizji wrócił PIS, nawet nie potrafił wywizać się z poruzemień w sprawie ustawy medialnej. A kto teraz manipuluje z ostatnimi aferami jak nie platforma? Dla kogo ten cały cyrk w TVN, z pozornymi rozszadami kadrowymi, z tą niby komisją śledczą która już wie jaki będzie raport? Dla mnie SLD zachowuje się w/g własnych interesów politycznych dobrze. Napieralski popełnia bład podpierajac sie takimi autrytetami jak Kwasniewski, a tera doszedł do tego Cimoszewicz. Poza tym on nie jest zbyt atrakcyjny medialnie, sprawia wrażenie młodzika i przez to nie ma daru przekonywania. SLD powinno zmienic kadrę na pierwszej linii frontu, ich idee i program jest mi bliski. SLD nie grajcie przegranymi już końmi. Ci ludzie z dawnej pierwszej linii pokazali gdzie mają lewicę, tak jak i PO wkrótce pokaże swoje prawdziwe oblicze i z uśmiechem powie pocałujcie nas w d.. pę, jak już sprywatyzują te ochłapy które pozostały. Cóż demokracja Polakom zawsze szkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linia polityczną S 22.10.09, 13:54 wva1 napisał: > Szkoda Panie Cimoszewicz, że skalał Pan swoje gniazdo. Przecież coś > Pan tym ludziom zawdzięcza, no ale przy takich sondażach lepiej i > wygodniej wypowiadać sie zgodnie retoryką jaśnie panujących. > Etatowi penetratorzy tego forum z PO, zręcznie sieja popelinę, a co > nie pamiętajcie ile razy pokazywaliście SLD tyłek do pocałowania. To > przez Tuska do telewizji wrócił PIS, nawet nie potrafił wywizać się > z poruzemień w sprawie ustawy medialnej. A kto teraz manipuluje z > ostatnimi aferami jak nie platforma? Dla kogo ten cały cyrk w TVN, z > pozornymi rozszadami kadrowymi, z tą niby komisją śledczą która już > wie jaki będzie raport? Dla mnie SLD zachowuje się w/g własnych > interesów politycznych dobrze. Napieralski popełnia bład podpierajac > sie takimi autrytetami jak Kwasniewski, a tera doszedł do tego > Cimoszewicz. Poza tym on nie jest zbyt atrakcyjny medialnie, sprawia > wrażenie młodzika i przez to nie ma daru przekonywania. > SLD powinno zmienic kadrę na pierwszej linii frontu, ich idee i > program jest mi bliski. SLD nie grajcie przegranymi już końmi. Ci > ludzie z dawnej pierwszej linii pokazali gdzie mają lewicę, tak jak > i PO wkrótce pokaże swoje prawdziwe oblicze i z uśmiechem powie > pocałujcie nas w d.. pę, jak już sprywatyzują te ochłapy które > pozostały. Cóż demokracja Polakom zawsze szkodziła Po co ten płacz. Skumaliście się z brunatnymi i oni was pożrą. A ty mówisz o starej gwardii, która jest niewydolna. Ja czerwonych mam gdzieś...,ale tzw. wasza stara gwardia nigdy nie sprzedałaby się brunatnym. o, słyszę w telewizorze Arłukowicza, który przewawia w służalczym tonie w stosunku do brunatnych. Brunatni zaczęli was konsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
wva1 Re: Cimoszewicz: Nie zgadzam z linia polityczną S 22.10.09, 14:17 Powiedz czy dla płotki jest ruznica kto ja pożre, rekin czy barakuda? Istnieje w Polsce duzy elektorat dla SLD, tylko ta partia musi wreszcie sie odczepić od starej kadry. PIS- iory sie udławią taką przystawką, a platformiaki maja wszystkich w 4 literach. Maja tylko jeden cel tj.wybory i wygodne fotele dla swoich. Zapomniałes dlaczego Tusk oszukał przy ustawie medialnej i nawet sie nie zająknął jak kłamał. Mam cicha nadzieję, że ten rak dla Polski jakim jest POPIS, wkrótce zostanie wyleczony, kiedy to nastapi? Oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 A czy to nie dziwne...? 22.10.09, 11:31 Ze nieudacznik, dyzma polskiej polityki płemieł Tusk zaprasza potencjalnego kandydata na rozmowę i po chwili tenże rezygnuje ogłaszając to wszem i wobec...? Niestety juz niedługo każdy zrozumie że należy jak najdalej odsunąć od stanowisk tego chorego na władze czlowieka. Mimo że siedzi przy korycie nie robi kompletnie nic, każda jego decyzja wskazuje tylko na chęc spłacenia zobowiązań wobec kolesi dzieki którym znalazł sie tu gdzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka2 Cimoszewicz: Nie zgadzam z linią polityczną SLD... 22.10.09, 11:33 Trafna analiza. Cimoszewicz byłby dobrym prezydentem - niezależność i ponadpartyjność, a co za tym idzie obiektywizm i odwaga, to cechy bardzo przydatne na tym urzędzie. Problem w tym, że bez zaplecza politycznego niestety trudno wygrać wybory. Co do SLD - zgadzam się w 100% - ta partia zdefinowała sobie rolę opozycji polegającą na nieustannym napierda..niu w rząd, nieważne z kim i nieważne czy słusznie, zamiast punktować rząd za wpadki i wspierać, gdy wymaga tego dobro kraju. Odpowiedz Link Zgłoś