szasza7 23.10.09, 11:05 Tą Piterę czy Pipetę należy wykorzystać gdzie indziej.Ona nie zna się na prawie jak i Beata Kempa.Obie szczekają jak przekupki.O ile byłoby spokojniej w Sejmie i w programach telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciemny_lud Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państwo... 23.10.09, 11:06 Słyszałem poranną rozmowę Pitery w TOK FM. Ta kobieta tak ma, że każda rozmowa z jej udziałem zaczyna przypominać awanturę na targowisku. Pani zaczesana, wytynkowana, a jakże, niestety profil stuprocentowej przekupki, bardzo ambitnej na domiar złego. Po co Tuskowi w rządzie taki okaz, nie wiadomo. To że porządnie wygląda to za mało, zresztą efekt przepada bezpowrotnie, kiedy Pitera otworzy usta. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ostateczna kompromitacja kliki u żłoba, ktorej usł 23.10.09, 12:10 Ostateczna kompromitacja kliki u żłoba, ktorej usłużne poparcie polskojęzycznych gazetek całkowicie przewrociło w głowach czy raczej główkach. Tusk w takim tempie nie tylko nie uzyska prezydentury, ale nawet straci premierostwo. Komunistyczne wśceikłe psy już przeciez atakują, wystarczy włączyć TV. W tej sytuacji jedyną alternatywą jest poparcie prawicy a nie skompromitowanej aferami PO i obłudnej SLD czy fornalskiego PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni-to-ja Re: Ostateczna kompromitacja kliki u żłoba, ktore 23.10.09, 13:40 Boni zeszmacił sie dla stołka Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Premierze Kaczynski larum graja 23.10.09, 15:23 a ty na kon nie wsiadasz, za szable nie chwytasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Boni, Pitera ... co to za nazwiska? 23.10.09, 15:49 To juz nawet premier bez konta bankowego lepiej brzmi -) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka "Nie ma już dnia bez afery mówi śliczna Julia" 23.10.09, 18:44 Nie ma już dnia bez afery Mówi śliczna Julia. chyba w Sejmie zamiast POsłów siedzi sama żulia A gdy sPOtkam ja marszałka to nowa przewałka A gdy sPOtkam ja POsełka to przewałka wielka Wszystko mi sie POrypało nie zdążę z raPOrtem To jak walka z wiatrakami taniec z samym czortem RaPOrty już raz spalone numer wszystkim znany najważniejsze, że nic nie mam na tych z "Nocnej Zmiany" Nie chcę jeździć beemwuchą na co mi laptopy Na co, PO co mi to było Za dobrze się żyło Gdy już zacznę w czymś się grzebać zaraz przekręt nowy Dorsz tak śmierdzi, że POsłowie odwracają głowy Kiedy byłam za granicą, Pisiory specjalnie wymyśliły trzy afery, bym skończyła marnie Lecz Donaldu mi POmoże przetrwać ciężkie chwile Bym na starość POsłowanie wsPOminała mile. Wrogi mi dziennikarzyna narobił hałasu asystentka informuje że ja "nie mam czasu" Siedzę z Donku z gdańskiej szafie nie wychylam nosa I bez przerwy Szefa szefów chwalę POd niebiosa. Swoją genialną ustawę wrzuciłam do kosza nie zgadzam się na POprawki co POsłowie wnoszą Jestem Julia nieomylna I kobieta silna Wizerunek mój uroczy Nikt mi tutaj nie POdskoczy cdn Odpowiedz Link Zgłoś
esbecka_qrrva_z_tvn PO-twór_Piterwa_Pożera_Własny_Ogo n_:)))))))))))))) 24.10.09, 14:57 Jak widać zakapiorna, oszalała gadzina Piterwa wymknęłą się spod kontroli swoich mafiozów w Platformie Oszustów i zaczyna pożerać własną melinę !! :) Wkrótce dobierze się do Tuskowej D... !:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Ostateczna kompromitacja kliki u żłoba, ktore 23.10.09, 16:52 antoni-to-ja napisał: > Boni zeszmacił sie dla stołka Prawda jest taka. Jak Pitera psy wieszała na opozycji to była cudowna i premier klepał japo plecach i wychwalał pod niebiosa. Ale jak zaczęła pokazywać nieróbstwo POsranego rządu i korupcję rządu Tuska to od razy jest zła i teraz pan Rudy Donald ją odstrzeli bo przeszkadza w okradaniu narodu i państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hpvntrue Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 12:28 po przeczytaniu postow widac jak przebiegly jest tusk, ktory zatrudniajac pitere, ktora malo co robi a glosno krzyczy, przyzwala na krecenie lodow przez swoich przybocznych, a ciemnemu ludowi sprzedaje iluzje walki z korupcje w postaci pitery Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Populistyczny atak PO osłabia państwo 23.10.09, 14:42 a.k.traper napisał (w innym miejscu): "(Strajki) to kiepski pomysł na nowe miejsca pracy" > Politycy ani związkowcy ich nie stworzą, jedynie inwestorzy mają > taka mozliwość. Dzisiaj najpoważniejszym inwestorem jest nie ten kto (obiecuje, że) kupi stocznie za trzysta milionów złotych, ale ten, kto wkłada w spekulację forintem czy też złotówką dziesięć miliardów dolarów, żeby za miesiąc mieć w kieszeni następne trzy miliardy więcej. > Za komuny strajkowaliśmy bo chieliśmy Zachodu, > teraz strajkują bo chca komuny, Za komuny chcieliśmy zachodu, dzisiaj strajkujemy, bo to nie ten zachód, o który zabiegaliśmy wtedy. Ci na dole, stoczniowcy, górnicy, budowlańcy, ba, nawet informatycy na własnej skórze przekonali się, że oczekiwania i plany rozminęły się z rzeczywistością. Dzisiaj strajkujemy po to, żeby światem nie rządzili przedstawiciele handlowi. Bo system, w którym podmiotem jest zysk a nie człowiek jest chory i należy go zniszczyć. Jezeli "inwestor" obniży poprzeczkę i samochody będzie zmieniał co trzy lata, a nie co rok to z tych oszczędności ja będę mógł się najeść. Najedzony nie jestem wkurzony i nie strajkuję. Proste? > że rząd jest od zarządzania krajem i służenia wszystkim > obywatelom a nie określonym grupom. Obecny rząd służy tylko jednej grupie, takie odnoszę wrażenie. Cały sens jego istnienia i przepoczwarzania sprowadza się tylko do zapewnienia prezydentury Tuskowi. Reszta to są tylko puste słowa. Mogę tak powiedzieć, bo za przyklad mam siebie i swoje przekonania z 1980 roku. Byłem młodym niedoświadczonym człowiekiem i jedynym źródłem informacji były dla mnie komusze media. Byłem przeciw strajkom, bo za peerelowską propagandą powtarzałem, że jak się nie pracuje, to się nie wytwarza. A jak się nie wytwarza to się nic nie ma. Logika jak najbardziej poprawna, prawda? Co więc decydowało o tym, że nie miałem wówczas racji? . . KONTEKST. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 14:29 ciemny_lud napisał: > To że porządnie wygląda (Pitera) ... ******************* ludzie, ludzie co wy ... Odpowiedz Link Zgłoś
stach.pl Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państwo... 23.10.09, 11:10 Pitera powinna się podać do dymisji - nie dosyć, że zerowy efekt pracy, to jeszcze wprowadza ferment. Nawiasem mówiąc to słuchając Pitery ma się wrażenie przekupki, która wylewa potok słów, z którego nic nie wynika. Chyba, że są to nieeleganckie epitety skierowane na swoich przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 14:07 co się przekupek czepiacie? co Wam zawiniły? Pitera to typowa, wręcz standardowa "kawiarniana inteligencja" Co? nie znacie drugiej takiej Piterowej w swoim środowisku? Jest ktoś taki co nie zetknął się z takim "zjawiskiem"? Kawiarniana inteligencja. zawsze ma rację, zawsze wie swoje, zawsze lepsze, mądrzejsze i głośniejsze od zwyczajnego magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
mat-tab Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państwo... 23.10.09, 11:10 Już sam fakt, że to babsko, które nic nie zrobiło przez 2 lata i ciągle bierze pieniądze za tzw. frajer NADal mądrzy się w srodkach masowego ubijania piany, podważa wszelkie kompetencje Pluska do rządzenia. Co nieudacznicy , tacy jak PITERA CZY bONDARYK, MAJA NA PIŁKARZYKA, ŻE NIJAK NIE MOŻNA NIMI WSTRZĄSNĄĆ ? może TUSK TEZ PŁACI ZA DORSZE PIENIĘDZMI PODATNIKA ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państwo... 23.10.09, 11:19 Walka z korupcją, to w początkowym okresie ideologia i pokrzykiwania, ale w efekcie sprowadza się do wdrożenia żmudnych, również biurokratycznych, procedur uszczelniających system. Pani Pitera demonstrując pogardę dla spraw formalnych niespodziewanie ustawia się w tłumie krzykaczy z przeciwnej partii, dla której tępienie korupcji to propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 12:16 walka z korupcją to przede wszystkim sprawne działanie aparatu skarbowego, o czym wydaje się wielu zapomina. Procedury, instrukcje itp są wtórne o czym z oczywistych względów politycy zapominają bo w tej grze bardziej chodzi o przysłowiowe "gonienie króliczka a nie złowienie go". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 17:59 jerjar napisał: > Walka z korupcją, to w początkowym okresie ideologia i pokrzykiwania, ale w efe > kcie sprowadza się do wdrożenia żmudnych, również biurokratycznych, procedur u > szczelniających system. ****************************** Gdzie więc odpowiedź Boniego na pisma Pitery? Bo przecież tego wymagają żmudne procedury.... Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 11:50 "- Pani Pitera przeprowadziła populistyczny atak, to jest szukanie kozła ofiarnego - odpowiada w TOK FM minister Michał Boni na poranne oskarżenia minister Pitery, że Boniego okłamują ws. ustawy antykorupcyjnej jego urzędnicy. Boni mówi, że Pitera nie dokończyła swojej pracy, a on >>za nią tego nie zrobi<<. " Jaki tam "populistyczny atak"? Jakie tam "szukanie kozla ofiarnego"? Toz to tylko kolejne... "cuda" rzadow tuska. Zadnych kaczorow, zadnych donaldow! ______________________________________________ Afery Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 12:09 tego dorsza - znaczy koszty urzedowania minister Pitery w porównaniu z efektami jej pracy - warto by, panie Premierze, wreszcie policzyć Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 12:11 Nie jestem wielbicielem pani Pitery, która w wielu sprawach występuje na poziomie przysłowiowego "magla" ale też i w wielu sprawach ma rację. Pan Boni jest natomiast osobą absolutnie niewiarygodną i to nie tylko ze względu na wątpliwe walory moralne (ukrywanie swoich kontaktów z SB, nie sam ich fakt)ale ze względu na beznadziejną merytoryczność. W mojej ocenie pomysł Boniego z lat 90-tych za czasów jego pierwszego ministrowania o produkcji igieł do szycia zamiast luf czołgowych w Stalowej Woli zdyskwalifikował bezterminowo tego pana jako polityka. W czasie obecnej roli rządowej - swoją drogą jakiej Premier wykonawczy? - ilość lapsusów generowanych przez Boniego jest równie duża. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwon 23.10.09, 15:16 Interesujaca jest ta klotnia. Wyglada na to, ze jeden/a i drugi/a walczy o stolek i poparcie Tuska. Dla tego poparcia traca wszelki rozsadek i wyklocaja sie w radiu kto ma zrobic kopie - no bo Boni nie bedzie robil kopil za Pitery. To sprawa absolutnie tragiczna i wskazuje jaka atmosfera panuje w tym rzadzie. Taka na odpier... sie jak to zwiezle ujela jedna pani minister zwracajac sie do kolegi na posiedzeniu Rady Ministr. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwon 24.10.09, 18:41 Pomijając debilizm niektórych pomysłów Boniego - jak planowana delegalizacja automatów do gry, choć ze Stalową Wolą np. miał rację - to Pitera powinna jak najszybciej zniknąć z rządu czy też okolic (nie wiem jaki ma status). Nie robi nic poza gadaniem, a jak już coś w wielomiesięcznych mękach urodzi (słynny raport), to można tym sobie co najwyżej podetrzeć ... Jest to kompletna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
darek.styczek Pantera żenua 23.10.09, 12:18 Minister Pitera zaczyna się frustrować własną niemocą i niebywałą zdolnością "nicnierobienia", którą podniosła do rangi sztuki. Szkoda, że tak późno i że winnych szuka poza własnym gabinetem. Pani minister staje się powoli bagażem na zmęczonych już barkach premiera... Tusk kiedyś będzie musiał ten balast zrzucić (= kilka innych), jeśli chce pofrunąć wyżej... Jeśli chodzi o Panią Piterę, to wszystkim nam będzie lżej... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ....Lapia sie za geby............... 23.10.09, 12:19 Jak ta banka peknie, bedziemy swiadkami najwiekszego skandalu od 1989 roku.Beda sypac jeden na drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bezojad40 Ten rząd to się na ch.. nadaje i tyle 23.10.09, 12:20 "Fachowcy" i krętacze Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek czy GW chce przemilzec poznanska manifestacje?czy 23.10.09, 12:23 tylko nadredaktor spi? Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Re: czy GW chce przemilzec poznanska manifestacje 23.10.09, 12:33 "śpi" i obudzi się w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek bo wybrali go mlodzi ,wyksztalceni,emigranci i ci 23.10.09, 12:40 co zabrali babci dowod Odpowiedz Link Zgłoś
bezojad40 Donald Tusk miesięcznik ZNAK nr.11-12, 1987r. 23.10.09, 14:01 "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzmię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka z Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem." Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Donald Tusk miesięcznik ZNAK nr.11-12, 19 23.10.09, 14:12 oczywiście kontekstu nie podasz bo sam go nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Re: Donald Tusk miesięcznik ZNAK nr.11-12, 1987 23.10.09, 14:42 a do czego Ci kontekst ?? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: bo wybrali go mlodzi ,wyksztalceni,emigranci 23.10.09, 14:12 i teraz przed kolejnymi wyborami trza robić akcję: "Zabierz wnusiowi dowód". Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Piekna Julia, 2 lata pisze ustawę i nic nie wycho- 23.10.09, 12:32 dzi. Biedactwo. raport napisała o nadużyciach ministrów PiS i wyszło, że ktoś tam kupił dorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 12:32 No to cioteczka przesoliła! A braciszek różańcowy niech nie będzie taki ufny, bo go urzędasy wy... (hmm)...kolegują. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Może dokument nie powstał ,ale Piękna Julia go 23.10.09, 12:35 antydatuje. Nie wiadomo co jej strzeli do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sila Re: Boni: Populistyczny atak Pitery osłabia państ 23.10.09, 12:38 Dziwię się premierowi, że Pitera w ogóle jeszcze jest w PO. Ta baba nic konkretnego dla nas (mieszkańców tego kraju) jeszcze nie zrobiła. Tylko wszczyna durne awantury. Po drugie jako przedsiębiorca czuję się obrażony słowami Pitery, że "kontakt między politykami, a przedsiębiorcami jest karygodny i należy go unikać". A to przepraszam, ja dając ludziom zatrudnienie jestem przestępcą, że nie powninni się politycy ze mną spotykać? Czy ja mam cofnięte jakieś prawa obywatelskie? Czuję się jak jakiś przestępca. Chciałem się dowiedzieć ile pani Pitera stworzyła miejsc pracy, że obraża polskich przedsiębiorców ? Odpowiedz Link Zgłoś
ebrieta Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 12:38 Straszne rzeczy! Czy PO nie wie, że gdzie się dwóch bije tam trzeci korzysta? PiS i SLD tylko na to czeka. Nie pdcina się gałęzi, na ktorej się siedzi. Nie robi sie też we własne gniazdo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 boni to kapus 23.10.09, 12:53 ... a julka powinna wyleciec z hukiem ...a nie siedziec w rzadzie Odpowiedz Link Zgłoś
top80 Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:03 "Nie dostarczyła też dokumentu w wymaganych 40 kopiach" - to jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
exuk Słowo Pirtery przeciw slowu SB-ka 23.10.09, 13:03 jestem przekonany o racji Pitery Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:09 Pitera to największa niekopetencja w tym rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:13 Ale mi sensacja! Napisała ustawę! I natychmiast taszczy wieść o urodzeniu tego złotego jaja intelektu taszczy do radia. Tyle, to średnio piszący potrafi. Wprowadź to kobito w życie, to będzie o czym gadać. Chyba nie płacą Ci za paplanie w radiu. Pokaż wreszcie, czy coś potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:14 Boni tłumzczy się słabo. Chyba coś mu się nie udało. Szkoda, bo to mądry i fajny facet. Każdy czasem robi błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:15 Panie Premierze! Po chusteczkę Panu w rządzie to babsko? Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Kapuś kontra Picera 23.10.09, 13:26 Niech Picera kupi dorsza a Kapuś wyciągnie flachę, która mu pozostała z dawnych czasów donosicielstwa i strzelą sobie po głębszym. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Kłótnia w rządzie. Pitera oskarża, Boni dzwoni ... 23.10.09, 13:27 To się narobiło :) Nota bene sądzę iż Pani Pitera znakomicie sprawdziłaby się jako super przekupka na pobliskim targu. Odpowiedz Link Zgłoś