Dodaj do ulubionych

Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego

27.10.09, 07:21
no chłopaki pisiaki, jak to wytłumaczycie, może zadzwońcie do Szczygły, on na
pewno coś wymyśli, np, że kobieta była z małej litery czy coś, a samochód to
podróbka...
Obserwuj wątek
    • ignatz Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 07:23
      Chrysler Neon za 200tys??
      • jaro_ss To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 08:02
        Odpowiedzialność karną za ten wypadek ustalił niezawisły sąd. Teraz niech chłop
        sobie spokojnie pracuje. Mnie się jego praca i jej wyniki podobają, niech się
        politycy i celebryci kombinujący na boku mają na baczności, jeszcze dorzuciłbym
        do tego sędziów i samych funkcjonariuszy tak policji jak służb....
        • jaro_ss I skąd wiecie, że 160? kto to ustalił? 27.10.09, 08:03
          Dziennikarzyny piszą bzdury i powtarzają bzdury....
          Nie umieją liczyć i szacować danych, które otrzymują.
          • 3henryk Re: I skąd wiecie, że 160? kto to ustalił? 27.10.09, 08:44

jaro_ss napisał:

> Dziennikarzyny piszą bzdury i powtarzają bzdury....
            > Nie umieją liczyć i szacować danych, które otrz

Nikt nic nie umie i nie wie oprócz ciebie. Bo ty masz pyknikowe łebsko
            jarkacza z oczywistą oczywistością ze skażonym mózgiem psychopatologiczną
            paranoją. Twoje miejsce w Tworkach.
            • mariola_21 miała być piękna IV RP .. szkoda, że jej twarzą 27.10.09, 10:06
              może zostać twarz agenta Tomka a jej symbolami pluskwa i dyktafon ...
              • quebec4 Ciąg dalszy plucia na funkcjonariuszy... 27.10.09, 10:33
                Komuś baaaardzo przeszkadza działalność agenta...

Taki bezpardonowy atak na kogoś, kto absolutnie nie ma możliwości
                obrony (w związku z konieczną dekonspiracją w celu obrony) jeż
                żenujące.

A tak swoją drogą, ktoś widział kiedyś Chryslera Neona? Za 200'000
                zł to musiał mieć tapicerkę ze skóry krokodyla... Przecież to taka
                amerykańska Corsa!!!
                • 4g63 Re: Ciąg dalszy plucia na funkcjonariuszy... 27.10.09, 10:42
                  masz rację, tak bezczelnie najechać na kogoś kto nie mógł się bronić mógł tylko kompletny palant i idiota
                  • uchachany Brał też udział w gwałcie zbiorowym, jak doniosą 27.10.09, 10:53
                    niebawem "anonimowi informatorzy" GW :)
                    • lexus_400 Krajzler Ni-on za 200 patykow! 27.10.09, 14:15
                      Do tego ten badziew nigdy nie pojedzie 160 km/godz.
                    • maruda.r Re: Brał też udział w gwałcie zbiorowym, jak doni 27.10.09, 14:31
                      uchachany napisał:

> niebawem "anonimowi informatorzy" GW :)

W charakterze sprawcy czy ofiary?

• maaac Mamy dwie osoby biorące w nim udział na 100% 28.10.09, 09:49
                        > W charakterze sprawcy czy ofiary?

Uchachany i Agent Tomek. Możemy tylko zgadywac kto gwałcił, a kto
                        był gwałcony i dlaczego Uchachany tak długo to wspomina.
                • uchachany Tytuł "Winny wypadku", treść "udział w wypadku" :) 27.10.09, 10:44
                  A JAKI ten udział...?
                  A diabli wiedzą :)...
                • ffamousffatman Re: Ciąg dalszy plucia na funkcjonariuszy... 27.10.09, 11:10
                  Kupiony na przetargu.
                • maruda.r Re: Ciąg dalszy plucia na funkcjonariuszy... 27.10.09, 13:29
                  quebec4 napisał:

> Komuś baaaardzo przeszkadza działalność agenta...
                  >

Rodzinie ofiary?

• antoni-to-ja Pytanie jest inne: 27.10.09, 09:02
            jakie ma układy że jest nietykalny?
            • aniaewi Re: Pytanie jest inne: 27.10.09, 10:41
              Ciekawe, jaki wyrok dostałabym ja lub inny tzw.szary obywatel, gdyby zachciałoby mi się "pruć" w mieście 160 km/h, zabiłabym przy tym kogoś, a przy okazji skasowała "na amen" służbowe auto (podatnik zapłaci, to dali mu kilka następnych, jeszcze droższych i harleya na dokładkę?)?

Znajomego, który jechał w terenie zabudowanym niecałe 70 km/h i potrącił pieszego (w wypadku obaj, pieszy i kierowca zostali ranni) nazwano piratem drogowym i zasądzono mu karę bezwzględnego więzienia. Jakoś nikt się nie przejmował tym, że on również ma świetną opinię w pracy.
              • maruda.r Re: Pytanie jest inne: 27.10.09, 13:55
                aniaewi napisała:

> Ciekawe, jaki wyrok dostałabym ja lub inny tzw.szary obywatel, gdyby zachciałob
                > y mi się "pruć" w mieście 160 km/h, zabiłabym przy tym kogoś, a przy okazji ska
                > sowała "na amen" służbowe auto (podatnik zapłaci, to dali mu kilka następnych,
                > jeszcze droższych i harleya na dokładkę?)?

Nie da się ukryć, że wymiar sprawiedliwości w przypadku funkcjonariuszy policji
                bywa zbyt liberalny. Choć powinno być odwrotnie.

• cillian1 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 08:23
          > niech się politycy i celebryci kombinujący na boku mają na baczności

jakoś agent tomek 300 zł nie upilnował - WYŁUDZONO!
        • citaobscura - - - - - - - - - - - - - - - 27.10.09, 08:55
          --------------
          • citaobscura CBA z.d.e.m.a.s.k.o.w.a.n.e : 27.10.09, 08:56

Odsłonięta została kolejna prowokacja CBA. “Gazeta Wyborcza”, TVN i “Polityka”
            zdemaskowały agenta “Romka”. Sprawa wyszła na światło dzienne przy procesie
            działacza PZPN Franciszka D. pseudonim Szkatuła, który przyznał się do
            udowodnionych mu 37 sprzedanych meczów. Okazało się jednak, że był to wynik
            prowokacji CBA.

– Zakochałem się – wyznał przed sądem “Szkatuła”. – Czy ja nie mam prawa do
            szczęścia? “Romek” uwiódł mnie. Ofiarowywał tomiki Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej,
            prawił komplementy, obiecywał wspólne życie. Czy mężczyzna mógłby się mu oprzeć?
            A czy ja nie mam prawa do szczęścia?

Nikt nie potrafi ukryć wzruszenia wobec szczerych męskich łez. Prędko się
            okazało, że “Szkatuła” nie jest jedyną ofiarą “Romka”. Podobny scenariusz
            uwiedzenia przedstawili odsiadujący kilkuletnie wyroki za korupcję skazani o
            pseudonimach: “Rycho”, “Drukarz” i “Kiwka”. “Romka” pogrążyły zwłaszcza zeznania
            “Kiwki”. Wprawdzie “Romek” nie był zaangażowany w śledztwo przeciw niemu, ale
            świadkowie zeznają, że obu widywano w lokalu Okrągła Piłka, gdzie musieli się ze
            sobą spotkać.

– To “Romek” namówił mnie do ustawienia drugoligowych meczów. Obiecał, że nic mi
            za to nie grozi. Czy gdybym wiedział, że zostanę skazany, opłacałoby mi się
            handlować meczami? – przygwoździł “Romka” “Kiwka”.

W programie TVN “Chwała nam” wystąpił z zasłoniętą twarzą świadek, który
            opowiadał, jak “Romek” usiłował mu imponować, pokazując wypchany portfel i
            stawiając kolejki. – Kiedy się zorientował, że w naszym środowisku dobra
            materialne nie robią wrażenia, zaczął mówić o swojej samotności. Tym nas ujął –
            przyznał anonim.

“Kiwka” twierdzi, że za sprzedane mecze miał dostać dwa miliony. – Nie
            zobaczyłem ani grosza z obiecanych pieniędzy. Domagam się od CBA całej tej sumy
            i należnych mi odsetek. Środowiska prawnicze przyznają, że CBA ma małe szanse.
            “Pacta sunt servanda” – stwierdził krakowski autorytet prawniczy, profesor o
            angielskim nazwisku.

“Czy Polskę stać na agenta “Romka”?” – pytają retorycznie media. Przebąkuje się
            o kolejnej kompromitacji związanej z agentem “Atomkiem”. [B.W.]
            • 123456ag Re: CBA z.d.e.m.a.s.k.o.w.a.n.e : 27.10.09, 09:42
              Mam poważne obawy że dla większości czytelników tego forum jesteś trochę za
              subtelny. Uważaj, bo jeszcze cie zaskoczą i wezmą wszystko dosłownie. Ja
              spróbuję bardziej bezpośrednio:
              Dawniej na bazarze często rozlegał się okrzyk: "Uwaga, złodziej! Łapać
              złodzieja!" I wszyscy rzucali się w pogoń.
              Złodzieje nauczyli też wołać "Łapaj złodzieja" i coraz trudniej było rozpoznać
              kogo gonimy.
              Dzisiaj robi się jeszcze trudniej, bo każdy przyłapany złodziej oświadcza że
              padł ofiarą prowokacji, najlepiej "z przyczyn politycznych" a konkurujące w
              sejmie partie radośnie podchwytują wątek jak piłeczkę do ping-ponga i mamy
              następnego seta - komisje do zbadania sprawy legalności prowokacji, komisje
              oceniające działalność "służb specjalnych", które złapały złodzieja itp.
              A złodziej, jak to złodziej ma się dobrze bo już nikt o nim nie pamieta.
              • uchachany Ponoć agent Tomek jest też zamieszany w pedofilię! 27.10.09, 10:46
                :)
                • antoni-to-ja i wcale bym sie nie zdziwił 27.10.09, 13:01
                  z takimi plecami jakie ma bandyta drogowy jest to mozliwe
              • bling.bling Re: CBA z.d.e.m.a.s.k.o.w.a.n.e : 27.10.09, 11:45
                moze dlatego ze jak zakochany to nie grzech? No takie romantyczne mamy spolecznestwo, no. Jak oczy maslane to nie grzech, w delagacji nie grzech, na uropie i w sanatorium nie grzech. No moze i wziela te pieniadze ale od kochanka brala a nie od obcego, pieniadze panstwowe byly a brac panstwowe to przeciez nie grzech.
            • bling.bling Re: CBA z.d.e.m.a.s.k.o.w.a.n.e : 27.10.09, 11:41
              genialne!!!
              • 3henryk Re: CBA z.d.e.m.a.s.k.o.w.a.n.e : 27.10.09, 12:22
                bling.bling napisał:

> genialne!!!

Jebcie, jebcie moje dziatki
                ja jebałem wasze matki
                I to właśnie z
                tej przyczyny
                Wyście PIS-ie sq......ny.

• 33qq Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 09:08
          Jaross, życzę ci żeby następny agent Tomek trafił tak samo twoją córkę
          • scibor3 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 19:21
            Może trafić. W mojej rodzinie nikt nie kradnie ani się nie ku.rwi. Widocznie w
            twojej jest odmiennie. Współczuję.
        • niespodziewany22 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 11:41
          Niezawisly sad,to moze by i byl jakby nie sadzil
          funkcjonarjusza............ a jakby to byl szary obywatel to pewnie
          by dostal odsiadke ze 2-5 latek........i ty to nazywasz
          niezawislym??????????? bredzisz facecik,bredzisz ............ale czy
          to widzisz??????????????
        • asmok6 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 15:05
          jaro_ss napisał:

> Odpowiedzialność karną za ten wypadek ustalił niezawisły sąd. Teraz niech chłop
          > sobie spokojnie pracuje. Mnie się jego praca i jej wyniki podobają,

Mi się jego praca i wyniki zdecydowanie nie podobają, ale wyrok został zatarty
          więc wyciąganie tego uważam za przynajmniej niesmaczne, a już na pewno nic nie
          wnoszące do sprawy.
          Formalnie jest teraz niekarany więc o co chodzi? Tylko o to żeby coś negatywnego
          napisać? Jak dzieci w piaskownicy.

• mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Rzetelnosc GW 27.10.09, 17:53
          Dzień bez bajki o Tomku, jest dla GW dniem straconym.

W każdym akapicie – przynajmniej jedno kłamstwo:

1) Jak GW komuś przyklei łatkę „agenta”, to łatki tej nie oderwie aż do śmierci figuranta. Już kilka razy szefowie Tomka publicznie informowali, że jest on oficerem CBA, ale GW chyba do rymu pasuje słowo agent, więc we wszystkich artykułach nazywają go agentem.

2) W tytule jest „winny wypadku” a w tekście „współwinny”. Żeby to wiedzieć, trzeba wysłuchać wypowiedzi rzecznika policji, bo artykuł jest naprawdę bałamutny i nie wynika z niego, na czym polega wina Tomka. Otóż uderzył on w samochód wyjeżdżający z drogi podrzędnej. Sąd uznał, że nie dochował zasady ograniczonego zaufania.

3) Rzecznik policji twierdzi, że funkcjonariusz jechał swoim samochodem (czyli prywatnym). Skąd autor tekstu wydedukował, że był to „nieoznakowany radiowóz chrysler neon”?

4) Wartość samochodu i szybkość jazdy – niech ocenią ci, co się lepiej ode mnie na tym znają.
          • losiu4 Re: Rzetelnosc GW 28.10.09, 12:33
            mrowka_na_cyfrowym_kontynencie napisała:

> 3) Rzecznik policji twierdzi, że funkcjonariusz jechał swoim
            samochodem (czyli
            > prywatnym). Skąd autor tekstu wydedukował, że był
            to „nieoznakowany radio
            > wóz chrysler neon”?

no jak to skad. Powiedzieli mu sławni już z wystepów w GW "anonimowi
            funkcjonariusze" z "kół wiadomych". Jest to najwiarygodniejsze na
            świecie źródło informacji bo przecież w wybiórczej sie nie kłamie :)

Pozdrawiam

Losiu
        • radocha1 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 21:38
          jaro_ss napisał:
          > Odpowiedzialność karną za ten wypadek ustalił niezawisły sąd. Teraz
          niech chłop
          > sobie spokojnie pracuje.

Polską już rządzili prawnicy - od socjalistycznego prawa pracy.
          Jak się różni prawo od socjalistycznego prawa - to my wiemy.
          Jak krzesło od krzesła elektrycznego.

I tacy prawnicy kształcili następnych prawników.
          To co się dziwić, że mamy takich sędziów, adwokatów prokuratorów???

Teraz niech chłop sobie spokojnie skazuje, oskarża, broni...
          • maureen2 Re: To zwalniajmy z pracy za wypadki... 27.10.09, 21:41
            z tego wniosek,że trzeba powołać jeszcze jedną,bardzo tajną służbę
            do rozpracowania przekrętów i przecieków w pozostałych służbach i
            nie tylko,proponuję siebie na szefa,he,he
      • senseiek Tomasz K... Kamel?? xD 27.10.09, 08:15
        Tomasz K... Kamel?? xD
      • cbol37 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 09:00
        bo to cena razem z lawetą : )
    • bnch Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 07:23
      No jeśli maskotka CBA, jeszcze jako policjant, jechał 160 km/h po Hallera to zaiste było to nieumyślne tworzenie zagrożenia. W końcu to normalna prędkość jak na gęsto zaludniony fragment miasta.
      • pawlozsiul no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 07:30
        Znowu nagonka na CBA - ani się zająkną, z jaką prędkością to babsko
        wlazło mu pod maskę.
        • ko_menta_tors Re: no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 07:57
          pawlozsiul napisał:

> Znowu nagonka na CBA - ani się zająkną, z jaką prędkością to
          babsko > wlazło mu pod maskę.

Na pewno miało wleźć pod niego, ale Tomcio nie trafił...
        • alebiba Re: no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 08:50
          > Znowu nagonka na CBA - ani się zająkną, z jaką prędkością to
          babsko
          > wlazło mu pod maskę.

:-)))
        • niespodziewany22 Re: no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 11:48
          A ja tak mysle ze ""specjal agent"" tomcio likwidowal niebezpieczna
          donosicielke ,ti dla tego musial rozwinac odpowiednia predkosc zeby
          nie zdazyla uciec spod kol....mogloby to bowiem zakonczyc jego
          karjere bo zostalby zdemaskowany.......a tak, nic tylko
          geniusz............nie wiem czy pamietacie bardzo podobna sprawe z
          czasow KOMUNY (!!!) ,a raczej DOKLADNIE TAKA SAMA. Tez wtedy
          podstawiano takich lowelaskow ""tomuskow"" miedzy innymi zonie
          Pawlowskiego( szermierza) tez probowano takiego ancymonka kochasia
          wcisnac,ze niby to zakochal sie ,pomoze itp,itd...........A mnie
          przyszla tylko jedna mysl do glowy..........CZYZBY TO CI SAMI LUDZIE
          <CO ZA KOMUNY> NADAL ZAJMOWALI KLUCZOWE STANOWISKA W ""wolnym""
          kraju ,HAHHAHAHA.............bo skad niby te same przestarzale
          pomysly ,tylko na wioche dzialajace.........
          • 3henryk Re: no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 12:27
            niespodziewany22 napisał:

> A ja tak mysle ze ""specjal agent"" tomcio likwidowal niebezpieczna
            > donosicielke ,ti dla tego musial rozwinac odpowiednia predkosc zeby
            > nie zdazyla uciec spod kol....mogloby to bowiem zakonczyc jego
            > karjere bo zostalby zdemaskowany.......a tak, nic tylko
            > geniusz............nie wiem czy pamietacie bardzo podobna sprawe z
            > czasow KOMUNY (!!!) ,a raczej DOKLADNIE TAKA SAMA. Tez wtedy
            > podstawiano takich lowelaskow ""tomuskow"" miedzy innymi zonie
            > Pawlowskiego( szermierza) tez probowano takiego ancymonka kochasia
            > wcisnac,ze niby to zakochal sie ,pomoze itp,itd...........A mnie
            > przyszla tylko jedna mysl do glowy..........CZYZBY TO CI SAMI LUDZIE
            > <CO ZA KOMUNY> NADAL ZAJMOWALI KLUCZOWE STANOWISKA W ""wolnym""
            > kraju ,HAHHAHAHA.............bo skad niby te same przestarzale
            > pomysly ,tylko na wioche dzialajace.........

Ano stąd, że kaczki, z braku nowatorskich pomysłów, czerpią całą
            "gębą" pomysły rodem z PRL-u.
        • quant34 Re: no, to średnia prędkość podróżna w miastach 27.10.09, 12:24
          pawlozsiul napisał:

> Znowu nagonka na CBA - ani się zająkną, z jaką prędkością to babsko
          > wlazło mu pod maskę.

No właśnie! Według naocznych świadków, podłe babsko wtargnęło podstępnie wprost
          pod koła Tomka z prędkością 180 km/h. Biedak ze swoimi 160 km/h nie miał szans
          wyhamować. Jak się później okazało, babsko zostało nasłane przez Układ, który
          już wtedy przewidywał, że Tomek zrobi karierę i chciał mu zablokować awans.
          Jednak dzielne zastępy nowej, jedynie słusznej władzy nie dały się nabrać na tę
          nędzną prowokację i awansowały Tomka na chwałę IV Rzeczypospolitej. A chwała to
          nie byle jaka, teraz Tomek śmiga Porszakiem, a nie jakimś hamerykańckim
          badziewiem.
      • jogibaboo Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 08:46
        bnch napisał:

> No jeśli maskotka CBA, jeszcze jako policjant, jechał 160 km/h po Hallera to za
        > iste było to nieumyślne tworzenie zagrożenia. W końcu to normalna prędkość jak
        > na gęsto zaludniony fragment miasta.

Bardzo mądry i trafny komentarz. Ale w RP są równi i równiejsi.
    • john2010 Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 07:26
      No miał chyba złote klamki....i wykończenie z drewna orzechowego...
      Ach nie ma dnia by "wolne" media nie atakowały CBA i odwracały kota ogonem.
      Mnie myślącego nadal jednak interesuje Zbycho, Miro i Grzegorz...a pamięć mam
      dobrą i długą...
      • cillian1 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 07:36
        > Mnie myślącego nadal jednak interesuje Zbycho, Miro i Grzegorz...

nie widzisz gomaniu różnicy?! :) Policjantem nie może zostać koleś z wyrokiem
        (nawet za mandat - wiem że to bzdura), ale agentem może zostać takie coś, i mieć
        uznanie - owszem, tylko w pisiarni.Dlatego Polacy was wyje...ą na śmietnik!
        • john2010 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 07:48
          Cilian bo w gacie narobisz tak sie nadąłeś:)) Wiarygodność tego pożal sie Boże
          artykułu żadna. Ktoś gdzieś, coś, chyba.....no i Neon za 200 tyś. Proszę niech
          przytocza sentecje wyroku na Tomciu. Czekam na nia niecierpliwie. Ważne, że o
          Miro i Zbychu cisza. Nie nie będzie ciszy.... Piekne słowa wytrzeszcza Płemieła
          tego nie zmienią:))
          • szczamnapis jesteś głupszy od edgara 27.10.09, 07:57
            i sam zgadnij któego.
            • 3henryk Re: jesteś głupszy od edgara 27.10.09, 08:59
              szczamnapis napisał:

> i sam zgadnij któego.

Z niego debil, to mu podpowiem. TO PERONOWY.
          • ssteffan Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:06
            Chrysler neon za 200 tys PLN????

Możliwe, pamiętam Polonezy policyjne, które kosztowały prawie 3 razy
            tyle co cywilne.
            Inny silnik, inne zawieszenie, wzmocnienia podwozia, uchwyt na broń
            długą, Kolczatka zamocowana do wzmocnień w bagażniuku koguty sroguty
            radio itp.
          • cillian1 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:28
            > Cilian bo w gacie narobisz tak sie nadąłeś:))

nie obawiaj się, ale do jarka miałbym podejrzenia! :)))

> artykułu żadna. Ktoś gdzieś, coś, chyba.....

jasne, bo w sądzie nie ma już akt, albo są antydatowane, k...a! Człowieku,
            takimi agentami chcesz być otaczany?! Zrobią wszystko, żeby utrzymać się na
            stołku, a jak odmówią, to wypłynie wyrok i co wtedy agent tomek zrobi?!
            > przytocza sentecje wyroku na Tomciu.
            zaraz będzie tajne, i doopa, ale też bym zobaczył ;) chętnie, wtedy byś wymyślił
            inną opowiastkę, że fakt, został skazany, ale.... no to już twoje działka, co
            tam wklepiesz :)

• seznam Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:28
            Takich jak ty nic nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe. Macie
            być ślepo posłuszni wodzowi we wszystkim, więc stajecie się ślepi. Abstrahując
            od reszty twoich "logicznych" wywodów, bo aż żal, skupię się na Twojej wycenie
            chryslera neona. Otóż zapewniam cię młody człowieku (zwolennicy PiS to głównie
            starsi ludzie, ale oni z własnej woli nie wychylają się publicznie, bo się
            boją), że cena każdego samochodu zależy od tak wielu czynników, że można w
            tekście prasowym określić jej inaczej niż w przybliżeniu, albo oprzeć się o
            jakieś źródła. Tutaj oparto się zapewne na danych przytoczonych w radio, a
            radiowcy pewnie z policji lub sądu.
            Przypomnę ci, że rzecz działa się dawno. Znasz ceny aut z tamtego okresu? Żeby
            mogło coś zacząć powoli kiełkować pod twoją kopułą podam przykład aktualny. Jest
            sobie auto ford focus, który kosztuje tak pomiędzy 50 a 60 tys. zł, jest też
            sobie fokus, który w cenniku zaczyna się od ponad 124 tys. zł. To Focus RS.
            Można oczywiście go jeszcze trochę uzupełnić o różne dodatki i cena poleci grubo
            ponad 150 tys. zł.
            Dałem ci trochę do myślenia? Jeśli nie, to już ci nic nie pomoże. Jedynie
            przerżnięcie wyborów przez PiS i odesłanie tej bandy do lamusa może cię
            otrzeźwić. Życzę ci otrzeźwienia.
            • john2010 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:39
              Skoroś taki mądry to już CI piszę. W 1997 r. Neon kosztował 77 tyś PLN w wersji
              podstawowej. Najdroższa wersja coś około 90 parę tysiecy. Policja we Wrocku
              zakupiła zwykła wersje z silnikiem 2,0 litry, koloru zielonego. Nie trzeba byc
              agentem czy "dziennikarzyną" by takie info w 20 minut zebrać:) A co do PiSu mam
              go w d... podobnie jak PO.
              • lexus_400 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 14:28
                A w Stanch ten badziew kosztowal USD15K w wersji full wypas!
          • gregman77 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:28
            john2010, jak na pisiaka przystało zacząłeś od wielce merytorycznego odniesienia
            sie do osoby Ciliana. Ale musisz przyznać, że wczorajsze próby Richarda "w
            jakiej partii to ja teraz jestem?" Czarneckiego i Szczygły "idioci strzelali"
            dotyczące próby obrony oczywistego kłamstwa Kamińskiego były już nawet nie
            żenujące, ale dziecinne...
            Najlepszy był tekst Czarneckiego na pytanie czy mały jaro nie zapędził się o
            słowo za daleko mówiąc o antydatowanych dokumentach: "to tylko pokazuje jaki
            bałagan z dokumentami jest w kancelarii premiera" :):):)
            I Szczygiełek mówiący "kolejność zdarzeń wskazuje na to, że przeciek w sprawie
            hazardowej pochodził od premiera"- równie dobrze można założyć że to gra CBA-
            Kamiński powiedział premierowi o podejrzeniach, potem CBA "przeciekło" info do
            automaciarzy, a potem to samo CBA wskazało na premiera...
          • 3henryk Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:56
            john2010 napisała:

> Cilian bo w gacie narobisz tak sie nadąłeś:)) Wiarygodność tego pożal sie Boże
            > artykułu żadna. Ktoś gdzieś, coś, chyba.....no i Neon za 200 tyś. Proszę niech
            > przytocza sentecje wyroku na Tomciu. Czekam na nia niecierpliwie. Ważne, że o
            > Miro i Zbychu cisza. Nie nie będzie ciszy.... Piekne słowa wytrzeszcza Płemieła
            > tego nie zmienią:))

Tyś kompletny debil. W sprawie tomcia potrzebny ci wyrok, natomiast
            w innych sprawach pomówienia i plotki/wyroku jeszcze nie ma/.
            Widać, że wszystkie PIśmiecie chorują na psychopatalogiczną paranoję. Won do
            Tworek obłudny pisdzielcu.
            • john2010 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 09:08
              Heniu bo Ci serduszko pęknie:))) Jeśli już sie do mnie zwracasz to proszę bez
              Pisdzielców POmiocie, obie partyjki mam gdzieś.
              • cillian1 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 10:00
                john2010 napisała:
                > obie partyjki mam gdzieś.

Jak masz gdzieś, to nie pisz jak typowy pisiak ;) Bo to ani miłe (czytać), ani
                mądre! Takie paplanie, to tylko na lewicy i psl, teraz k...a mądrzy bo są na
                bocznym torze i zgrywają najmądrzejszych! tfu....
              • 3henryk Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 10:33
                john2010 napisała:

> Heniu bo Ci serduszko pęknie:))) Jeśli już sie do mnie zwracasz to proszę bez
                > Pisdzielców POmiocie, obie partyjki mam gdzieś.

Czerwonych nie lubię tak samo jak brunatnych. Pisałeś w stylu brunatnych, więc
                do nich cię zakwalifikowałem.
          • adkalin Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 09:56
            Wiarygodność tego pożal się boże "agenta" i całego CBA jest żadna.
      • szczamnapis Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa jakoś 27.10.09, 07:50
        ci umknęła, bo to taki drobiazg, ale cena samochodu-o, tu jest się czego
        przyczepić, to sprawia, że cały artykuł jest nierzetelny....prawda, pisowski
        głu-pku?
        • john2010 Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 07:59
          Wyrok, wyrok mnie interesuje a nie twoje czy dziennikarzyny wywody. Przeczytaj
          sobie jeszcze raz artykuł, zwróc uwage na wypowiedzi "policjantów"... hehe jak
          zwykle anonimowych:)) Niech dziennikarzyny napisza o tym jak Tusku tłukł swoja
          Małgosię w akademiku... tez można napisac, że owszem tak było, ktos ,
          gdzieś....wiarygodność i rzetelnośc pismaków żadna. A i jeszcze jedno...jesli
          juz to szczęnapis a nie szczamnapis...języka sie naucz. A ja tez sie chetnie
          wyleje do pis uaru....Ma w doopie pis i po, ale wkurza mnie stronniczość.
          • fidelxxx Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 08:24
            Kaczyński bije konie i jakoś ci to nie przeszkadza.
          • bopos Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 08:24
            Jasiu, mój ulubiony PiSiaczku, masz chyba problem?
          • seznam Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 08:33
            Twoja kora mózgowa jest płaska (w PiS dodają, że jak ziemia). Wyroku nikt nie
            przytoczy, bo się zatarł (takie pojęcie prawnicze, nie chodzi o to, że zniknął z
            kartki w wyniku zacierania). Dziennikarz nie poda nazwisk policjantów, bo
            wówczas nigdy niczego by się już nie dowiedział. Agenta Tomka przełożeni
            zostawili w służbie, ale on tylko zabiła, a jak ktoś zaczyna donosić na
            "kolegów" to może na Powązkach skończyć (jak sobie przypominam z twojego
            ulubionego filmu).
            • john2010 Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 08:44
              Czytaj waść ze zrozumieniem moje posty. PiS mam w d... jak i PO. Jakoś mnie nie
              przekonałeś swoimi wywodami. Ja słyszałem z "wiarygodnych" źródeł, że TUSKU lał
              żonę...nie powiem od kogo bo raz, że było dawno temu, a dwa że opowiadał o tym
              obecny kolo Tuska.
              • szczamnapis słyszałem że sypiasz z kozami, ale nie powiem skąd 27.10.09, 09:46
                wiem, bo kozy występują incognito.
              • 3henryk Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 12:30
                john2010 napisała:

> Czytaj waść ze zrozumieniem moje posty. PiS mam w d... jak i PO. Jakoś mnie nie
                > przekonałeś swoimi wywodami. Ja słyszałem z "wiarygodnych" źródeł, że TUSKU lał
                > żonę...nie powiem od kogo bo raz, że było dawno temu, a dwa że opowiadał o tym
                > obecny kolo Tuska.

Pieprzysz KONIOBIJCU.
              • seznam Re: Smierć kobiety zabitej przez tego lowelasa ja 27.10.09, 13:00
                Ta... i nikt nie przekona nas, że czarne jest czarne, a białe jest białe. Tyle
                wystarczy dla takich myślicieli jak ty.
      • koloratura1 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 07:53
        john2010 napisała:

> No miał chyba złote klamki....i wykończenie z drewna orzechowego...
        > Ach nie ma dnia by "wolne" media nie atakowały CBA i odwracały kota ogonem.
        > Mnie myślącego nadal jednak interesuje Zbycho, Miro i Grzegorz...a pamięć mam
        > dobrą i długą...

...choć wybiórczą...
      • ko_menta_tors Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 07:55
        john2010 napisała:

> No miał chyba złote klamki....i wykończenie z drewna orzechowego...
        > Ach nie ma dnia by "wolne" media nie atakowały CBA i odwracały
        kota ogonem.
        > Mnie myślącego nadal jednak interesuje Zbycho, Miro i Grzegorz...a
        pamięć mam dobrą i długą...

A ile według Ciebie był wart, zegarmistrzu? I czy wiesz, jakie miał
        wyposazenie specjalne? Wiesz na pewno, podziel się tą wiedzą.
        A oprócz Mira, Zbycha i kogoś tam mozna też zainteresowacc sie
        Tomciem Czereśniakiem...
        • john2010 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:09
          Chłopcze od lat jeżdżę chryslerami i znam te auta na wylot. Neon to najtańszy
          model tej marki. 200 tyś to nawet nowa Pacifica nie kosztowała.
          • fidelxxx Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:28
            Pamiętasz może lata 90. czy w przedszkolu wtedy siedziałeś?
            Przypomnę ci coś. W latach 90. SZCZYTEM MARZEŃ był POLONEZ z Koła Fortuny.
            • ffamousffatman Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 11:21
              "W latach 90. SZCZYTEM MARZEŃ był POLONEZ"

???

???!!!
          • gregman77 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:33
            przed chwilą komuś pisałeś żeby się języka polskiego nauczył a teraz piszesz
            "tyś"???
          • seznam Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:37
            to ty jednak stary jesteś, jak od lat jeździsz tymi złomami. Swoją drogą w
            latach 90. chrysler... znaczy się, że jesteś stary i jeszcze może przefarbowany
            komuch. nomenklatura się wtedy dobrze urządziła.
      • bopos Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 27.10.09, 08:07
        Pewnie nie wiesz Jasiu, że inna jest wartość sklepowa a inna księgowa - prawda?
        Zainteresuj się księgowością, tam przyda się Twoja "długa i dobra" pamięć.
      • paskudek1 Re: Chrysler neon za 200 tys PLN???? 28.10.09, 14:38
        może sobie nie zdajesz sprawy ale auta dla policji są specjalnie zamawiane i wyposażone. Może podstawowy model tego auta nie kosztuje takiej kasy ale dla policji kosztowac juz może.
    • dudala76 Wypadek był antydatowany 27.10.09, 07:30
      A sędzia był tam, gdzie stało zomo.
    • bengere Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 07:40
      CHRYSLER NEON wart 200 tyś??
      impossible!!!
    • antypo-lityk Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 07:41
      To jest wybitnie zdolny naród. Rzyganiec i obszczyjmurek potrafią
      160/godz a starzy schorowani potrafią za 700/m-c!
    • koloratura1 Oni już tak mają! No, ci z PO. 27.10.09, 07:51
      cillian1 napisał:

> no chłopaki pisiaki, jak to wytłumaczycie, może zadzwońcie do Szczygły, on na
      > pewno coś wymyśli, np, że kobieta była z małej litery czy coś, a samochód to
      > podróbka...

Nie.
      To wcale nie był wiadomy "agent Tomek", tylko jakaś platformerska podróba, na złość PiSowi.
      O!
      • cillian1 Re: Oni już tak mają! No, ci z PO. 27.10.09, 07:57
        > To wcale nie był wiadomy "agent Tomek", tylko jakaś platformerska

tej lini obrony się spodziewam, ale ciężko to będzie wytłumaczyć ludziom.
        Ech...dostaną po dziobach te chamy z pisu, dostaną!
    • trombozuh Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:05
      Od kilku tygodni nie ma dnia, aby Wyborcza nie pisała z pianą na
      ustach o złym agencie Tomku. Panowie z Wyborczej, jesteście już po
      prostu śmieszni.
      Napiszcie coś o bracie waszego nadredaktora i o tym, co ma na
      sumieniu. Naprawdę, jest o czym! Napiszcie o warunkach, jakie miał
      sam nadredaktor gdy siedział w "więzieniu". Ile książek tam napisał,
      ile wódki sobie z towarzyszami Kiszczakami i innymi ludźmi honoru
      wypił. To byłoby ciekawsze.
      • bopos Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:11
        Ja tu nie widzę żadnej "piany na ustach"...
        Lubię dziennikarstwo "Wyborczej" a Ciebie nikt tu nie trzyma - adieu.
        I nie wracaj prosimy.
        • john2010 Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:20
          Cieszy mnie to że lubisz "dziennikarstwo" wyborczej. Mnie cieszy jeszcze
          bardziej to, że nakład leci na łeb na szyję, a zwroty... uhuhu...:)
          • bopos Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:23
            To coś jak wiecznie spadające sondaże PO - prawda? I wiecznie wzrastające PiS-u?
            • john2010 Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:32
              Mam gdzieś sondaże...i mam gdzieś czy PO ma 230% poparcia czy PIS ma -20% . Mam
              gdzies PiS i PełO, ale hehe duże zwroty ispadek nakładów w Wybióczej mnie radują
              jak mało co:))))))) Niedawno sie Wybiórcza rozpisywała kto zagra prezia w jakiś
              tam filmiku o Gruzji...:) Ach jakie były śmiechy. Heh za to Michnika mógłby
              zagrac byle żul..
          • fidelxxx Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:29
            No, wasz opiniotwórczy dziennik Fakt lepiej się sprzedaje.
          • sam-to-ja Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 10:16
            Kolejne Twoje pobożne życzenie....
      • ricardo53 Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:13
        Czytając ten artykuł wspominałem czasy, gdy synalek Lecha Wałęsy w podobny
        sposób po pijaku potraktował inną kobietę, która przeżyła ten wypadek, lecz do
        tej pory jest kaleką, a Wałęsa nie podszedł do płota i ani be ani kukuryku.
        Pewnie nie miał drobnych lub brakowało mu złotówek, lub takie zalecenia dostał
        od CIA.

Tomek, SŁawek, Bolek i cała ta zgraja to mają klawe życie !!!
        • cillian1 Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:35
          no tak, jak nie ma argumentów, to trza zwalić na drugiego. bo to ten drugi jest
          tajnym (zaznaczam tajnym) a nie posłem. Wy dalej nie rozumiecie, co robicie źle!
          pisiaki
        • alik-w-plomieniach Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:44
          Bo synalek Lecha Wałęsy był wtedy w stanie pomroczności jasnej. To niewątpliwa
          okoliczność łagodząca.
          Boże, co się z tym krajem dzieje...
      • ssteffan Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:19
        1. Wyborcza jedynie przytacza ustalenia innych mediów (w tym przypadku)
        - i podaje źródło
        2. naprawdę widziałeś tę pianę na pysku czy fantazjujesz???
        3. Jesteś pewny, że to o bracie agenta Tomka??? Mi się wydawało, że o
        nim samym...
        No, ale może źle zrozumiałem, Ty nam zapewne logicznie i inteligentnie
        wyjaśnisz :)
      • resurrector Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 08:34
        Nie mogą podważyć dowodów które zebrała CBA więc uderzają w ludzi. Agent Tomek to jakieś kuriozum i dno moralne a Kamiński to oszołom i kłamca - takie tezy stawiają zaangażowani & dyspozycyjni dziennikarze. Stado się boi i broni - widać teraz jak przebiegają te więzy towarzyskie i biznesowe w Polsce.
        • cillian1 Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 10:05
          > Nie mogą podważyć dowodów które zebrała CBA

Podważyć dowodów?! Czyż ty opisiał doszczętnie? Jakich k..a dowodów,
          przeklinania i rozmowy na temat ustawy?! To mało, nawet jak dla Jarka! Bo nawet
          on nie złoźył zawiadomienia do prokuratury, tylko jakiś cymbał z immunitetem z
          PE, żeby go przypadkiem nie usadzić za pomówienia! Tacu uwas odważni!
          Ps. Jak tam TS dla Tuska, za wywalenie Kamińskiego, dalej prawnicy szukają
          kruczka?!
          • resurrector Re: Nieustająca ballada o złym agencie Tomku 27.10.09, 14:29
            Nonsensy wypisujesz. Przecież wystarczy trochę obiektywizmu aby stwierdzić, że PO stara się sprawy afer zamieść pod dywan.

1. Zamiast drążyć skandale wokół prywatyzacji stoczni czy te związane z hazardem, "propeowskie" media próbują ośmieszać Kamińskiego i CBA (w tym celu uderzają też w tego nieszczęsnego agenta).
            2. Kamińskiemu zabroniono wypowiadać się (bronić swojej wersji) na konferencjach prasowych, celowo zostawiając go w stanie zawieszenia w CBA - to jest zagranie nie fair i świadczy o tym, że rządzący nie dbają już nawet o pozory.
            3. Samo odowłanie Kamińskiego za sprawę sprzed dwóch lat, akurat teraz, również pokazuje czym dla Tuska jest "państwo prawa".
            4. Szefem komisji śledczej do spraw hazardu ma być ktoś z PO - normalnie żenada...

• phantomasa1 Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 08:08
      Jeśli jechał 160km/h to powinien wylecieć z roboty i siedzieć w pudle,mój
      znajomy tylko za ucieczkę policji w stanie wskazującym na spożycie(wpadł autem
      do rowu,nikogo nie potrącił)siedział od deski do deski 3 lata,postawiono mu
      warunek albo da w łapę 30 tyś.zł(prokuratura) albo idzie do pierdla,to jest
      Polska!!!Tak niestety jest w każdym kraju ułomnym.
      • alik-w-plomieniach Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 08:45
        > warunek albo da w łapę 30 tyś.zł(prokuratura) albo idzie do pierdla,to jest
        > Polska!!!Tak niestety jest w każdym kraju ułomnym.
        No i gdzie WTEDY było CBA, hm?
        • tymon99 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 09:29
          alik-w-plomieniach napisał:

> No i gdzie WTEDY było CBA, hm?

tam, gdzie zawsze w prawdziwych sprawach korupcyjnych: gdzie indziej.
    • cyndyndanda pokazac zdjecie kaczego ch...a - kazdy kto bedzie m 27.10.09, 08:09
      ial z dupkiem na pienku, bedzie wiedzial do kogo sie dorwac - nie
      wroze kaczemu agentowi dlugiego zycia - niszczyl ludzi, teraz
      powinien za to zaplacic. Do kamieniolomow z kaczym agentem!!!
    • przyczajony_mason Żenada. Dziennikarstwo sprzedajne i na usługach PO 27.10.09, 08:14
      Swoi to mogą jeździć po pijaku i jest ok. A tu mamy tylko jakieś
      mgliste wspomnienia, bo dokumenty są odesłane do archiwum. Gdzie
      jest rzetelność dziennikarska? Nieźle musiał się wam dobrac do
      d...y, że ziejecie taką nienawiścią do niego. A poza tym
      dekonspiracja z nazwiska - może warto pozwać pismaków do sądu.
      Stworzyli przecież zagrożenie dla człowieka ujawniając jego
      tożsamość.
    • pazdziernik2009 To chyba jakaś pancerna babka musiała być skoro 27.10.09, 08:29
      się po uderzeniu w nią prędkościomierz zatrzymał.
    • resurrector Policjanci są źli a przestępcy dobrzy 27.10.09, 08:30
      Świat według niektórych gazet i dziennikarzy:

Sawicka to wrażliwa, uczciwa kobieta, agent CBA ją omotał.
      Pazura-Marczuk to też wspaniała i dobra kobieta - zły agent ją wrobił.
      Chlebowski, Drzewiecki to naiwni ale dobrzy posłowie PO - kłamliwy Kamiński zastawił na nich sidła.
      Polański to dobry wrażliwy człowiek nie żaden pedofil, 13 letnia Samanta uwiodła go i zgwałciła.
      -----
      kompromitujcie się dalej, dobrze wam to idzie
      • cillian1 Re: Policjanci są źli a przestępcy dobrzy 27.10.09, 08:43
        wywlekasz coś, co nawet nie ma związku!!!! Jak wy chcecie przejąć władzę
        ciemniaki - wojenkę zrobić, jak wszystko zawiedzie?! Zakładam, że jeszcze lepsze
        kwiatki wypłyną, bo coś agenci CBA za mocno służyli agentowi PiS w CBA!

> Pazura-Marczuk to też wspaniała i dobra kobieta - zły agent ją

zły, bo wydał więcej kasy, niż to k..a było warte. I jak wy pisiaki macie
        czelność mówić, o waszym dobrym wpływie na ekonomię, jak nie umiecie oszacować
        wydatków do zysków! Idioci!!!!!!
        • losiu4 Re: Policjanci są źli a przestępcy dobrzy 27.10.09, 13:06
          cillian1 napisał:

> niż to k..a było warte

łapówa liczyła wiecej czy mniej niż 8 PLN? Bo zdaje się od tej kwoty
          afery się zaczyna liczyć... A tak z ciekawości - ile wydał "Tomek"?

Pozdrawiam

Losiu
        • resurrector Re: Policjanci są źli a przestępcy dobrzy 27.10.09, 14:35
          Rok temu głośno było o tym jak jeden z prominentnych działaczy PO rozesłał pismo do oddziałów młodzieżówki tej partii. Zalecał w nim aby chodzili po forach internetowych i pisali korzystne dla PO komentarze. Musisz być chyba jednym z nich skoro tu tak walczysz:) A na pewno jesteś jednym z tych ślepych na jedno oko, którzy żadnych przewinienień w PO nigdy nie zobaczą.

cillian1 napisał:

> wywlekasz coś, co nawet nie ma związku!!!!

Owszem to ma związek, bo pokazuje jak działa klika. Jak układ towarzysko-biznesowy broni swoich, nawet w takiej obrzydliwej i jednoznacznej sprawie jak ta Polańskiego. Żadnej moralności, przestrzegania prawa, obiektywizmu - liczy się obrona kolesi. Doskonale teraz widać które media, którzy dziennikarze i którzy politycy się w to bawią - i to jedyny plust tych ostatnich afer.
      • bianka114 Re: Policjanci są źli a przestępcy dobrzy 27.10.09, 08:51
        Tomasz K jest zły? Wszak to ikona moralności pisowskiej. Pijaczyna
        bez sumienia, która specjalizuje się w demoralizowaniu ludzi
        niewygodnych dla PiSu.
        • resurrector zdejmij końskie okulary 27.10.09, 14:51
          Wojenka na linii PO vs PiS mnie nie interesuje. Tym bardziej, że te partie w warstwie parogramowej prawie się od siebie nie różnią. Sikorski przechodząc z rządu Kaczyńskiego do PO sam powiedział coś w stylu: programy te partie mają niemal identyczne, różnią się metodami.

Nie podoba ci się styl pracy tego agenta? OK, ale chyba nie wierzysz, że politycy czy biznesmeni to wzrór cnót i są niezdolni do szwindli? No to dlaczego jak pojawia się aferka, posłanka mówi, że "na służbie zdrowia będą kręcone lody", przyjmuje łapówe za załatwienie jakiejś sprawy, są nagrania i dowody, a mimo to jej bronicie? Dla jakiej ideii? Siedzisz w tym czy jesteś fanatyczką partyjną, która ma zakodowane, że trzeba bronić PO?

W ostatnich wyborach wcale nie głosowałem, m.in. dlatego stać mnie na obiektywizm i uważam, że to co wykryła CBA to tylko wierzchołek góry lodowej, ale jak widać i ten wierzchołek bardzo wielu przeszkadza.
    • giuseppe53 Prokurator Jacek K. z Katowic rozjechał kobietę 27.10.09, 08:32
      na przejściu dla pieszych w Mikołowie.
      Zatrzymał się po 200 mtr - szczątki kobiety leżały rozrzucone na 100 mtr!
      Oznacza to, że jechał z prędkością co najmniej 150 km/h - w sieci można
      znaleźć kalkulator drogi zatrzymania. Przy 150 km/h wynosi ona ok. 140 metrów.
      W czasach PiSu odmówiono mu wpisu na listę adwokatów.
      Przyszła szemrana ferajna i sprawę załatwiła - nie ma to oczywiście związku z
      korzystnymi dla peło wystąpieniami Jacka K. przed komisją do sprawy B.
      Blidowej w maju 2009. ;-)
    • oservattoreromano Jeżeli to prwda... 27.10.09, 08:34
      Jeżeli to prawda, że jechał 160 km/h, zabił kobietę i nie dostał odsiadki, i
      jeszcze na dodatek nie zwolniono go z policji, to dla mnie wszystko jest jasne
      - to państwo jest policyjne. Na wymioty mnie bierze.
      • zwyklaosoba Kto powoduje wypadek drogowy umyślnie ??? 27.10.09, 09:35
        Przecież z wyjątkiem samobójców i zaplanowanych morderstw, wszystkie
        wypadki drogowe są nieumyślne. Czyli jakieś 99,99%. Większość
        kierowców za taki nieumyślny wypadek ze skutkiem śmiertelnym dostaje
        odsiadkę.
        • maryjan_pazdzioch Re: Kto powoduje wypadek drogowy umyślnie ??? 27.10.09, 10:21
          Pierdzielisz jak potluczony - jak koles smiga 160km/h to jest to umyslne, przeciez to on naciska gaz! Lamie prawo, bo max predkosc na terenie III RP to 130km/h na _autostradach_.

Idac twoim debilnym tokiem rozumowania ktos kto wchodzi do marketu i strzela na oslep tez zabija nieumyslnie, bo przeciez nie celowal w nikogo specjalnie - po prostu strzelal na oslep, a ze mu ktos akurat wlazl pod lufe. No trudno, mogl nie wlazic. Takie to debilne myslenie.
    • losiu4 Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 08:36
      Z tego co sama piszesz droga wybiórczo wynika że został ukarany.
      Czyż nie?

Pozdrawiam

Losiu
      • zegmarek Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 11:30
        Został ukarany - rodzi się tylko pytanie czy inna osoba w podobnej sytuacji
        dostała by tak niską karę.

Marek Obtułowicz
        • losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 11:42
          zegmarek napisała:

> Został ukarany - rodzi się tylko pytanie czy inna osoba w podobnej
          > sytuacji dostała by tak niską karę.

a tego to nie wiem, nie znam akt sprawy, a z wierzenia na słowo
          wybiórczej to sama wybiórcza mnie wyleczyła.

Pozdrawiam

Losiu
    • juzniewqrwionylektor wyrok się zatarł, a więc Tomasz K. nigdy nie popeł 27.10.09, 08:38
      wykroczenia/przestępstwa, NIGDY NIE BYŁ SKAZANY.
      Kto rozsiewa nieprawdziwe informacje dopuszcza się pomówienia/zniesławienia.
    • losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 08:39
      cillian1 napisał:

> no chłopaki pisiaki, jak to wytłumaczycie

co mianowicie? To, że został skazany? Faktycznie, bez sensu,
      powinien zostać bezkarny. Ech... A wybiórcza stara się jak może.
      Iście stachanowskie tempo z tym agentem. Swego czassu takie
      rozwolnienie miała w temacie Naszej Klasy czy Rydzyka.

Pozdrawiam

Losiu
      • cillian1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 08:53
        jak wytłumaczycie, że kolo z wyrokiem bawi się w agenta, to chyba niezgodne z
        prawem, więc kto go zatrudnił dwa lata temu i dlaczego - też go uwiódł?! Czy
        może zaszantażował, bo ma zdjęcie z sypialni z swoim szefem?

losiu4, nie udawaj że nie zrozumiałeś pytania ;)
        • losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 10:38
          cillian1 napisał:

> jak wytłumaczycie, że kolo z wyrokiem bawi się w agenta,

wyrok jest już zatarty, czyli go nie ma. Paniał?

> to chyba niezgodne z prawem, więc kto go zatrudnił dwa lata temu i
          > dlaczego - też go uwiódł?!

najwyraźniej jest zgodne i uwodzenie nie było potrzebne. Potrzebny
          był dobry agent i takim - łapiąc łapówkarzy - się okazał.

Pozdrawiam

Losiu
          • cillian1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 10:48
            > wyrok jest już zatarty, czyli go nie ma. Paniał?

ty tak serio?! To ta zasada komuchów w pisie?
            • losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 11:46
              cillian1 napisał:

> ty tak serio?!

oczywiście że serio. Tak samo serio twierdze, ze wybiórcza dalej
              będzie ryć pod "Tomkiem". Zalazł jej i jej protegowanym za skórę, a
              taki grzech jest ścigany przez wybiórcza do 7. pokolenia. Pod byle
              pretekstem. Żeby tylko przywalić. Zakład?

> To ta zasada komuchów w pisie?

zeby pisać prawdę i nie dawać się wpuszczac wybiórczej w maliny?
              Tak, ta sama :)

Pozdrawiam

Losiu
              • cillian1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 12:32
                > oczywiście że serio. T

wiesz, za tyle kasy to można nawet przewrót w państwie zrobić, co pewnie było w
                zamiarze :D

< Zalazł jej i jej protegowanym za skórę
                jaką skórę, że wykrył coś, co generalnie nie miało znaczenia, jedna ma sprawę,
                druga tłumaczy się, że to wypłata była, i że miała czas na wystawienie faktury
                siedem dni (co jest faktem i co ma sens) Ale wy nic nie umiecie doprowadzić do
                końca, z podniecenia, że coś macie palicie tajne śledztwa, i tajnych kiepskich
                agentów. Jedno co jest nie tajne dla Polaków, to to, żeście idioci i dzieciaki,
                mające chęć na bycie politykami!

> zeby pisać prawdę i nie dawać się wpuszczac wybiórczej w maliny?

jest wasza prawda, i tylko wasza. Jak ktoś pyta o prawie identyczne przewinienie
                po waszej stronie (pisiej) to macie już zupełnie inną prawdę. Dlteego nikt was
                już nie szanuje, a na pewno nie wybierze. Mierzycie inną miarką siebie i innych,
                co Polacy już przerabiali przez 60 lat.
                ;)
                • losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 13:19
                  cillian1 napisał:

> jaką skórę, że wykrył coś, co generalnie nie miało znaczenia,
                  jedna ma sprawę,

precyzyjniej: o tych to wiemy czytając GW. Ile innych prowadził, z
                  jakim efektem i ew. czy zakończył - o tym w wybiórczej już nie piszą.

> druga tłumaczy się, że to wypłata była, i że miała czas na
                  > wystawienie faktury siedem dni (co jest faktem i co ma sens)

czekaj, pogubiłem sie. To nie chodziło o perfumy? Tak z dnia na
                  dzień olśnienia doznała? A ja mam jej zmieniane tłumaczenia łykac
                  jak geś kluski? Ciekawe co jeszcze wymyśli :)

> Jak ktoś pyta o prawie identyczne przewinienie po waszej stronie
                  > (pisiej) to macie już zupełnie inną prawdę.

jakby Kaczor, nawet uwiedziony przez jakiegoś "Tomka" wziął w łape,
                  też by mu się ode mnie dostało. Nie widzę tu żadnej podwójnej
                  moralności z mojej strony.

Pozdrawiam

Losiu
                  • ricardo53 To co najpierw było ? 27.10.09, 13:27
                    Wypadek z kobietą czy wpadka z kobitką ?

Ale cienias z tego Tomusia.
                    Niedorobiony jakiś czy co ?
                    Na mózgu mu coś leży i wyszło w okazałości na urodę lowelasa ?
                  • cillian1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 13:39
                    > precyzyjniej: o tych to wiemy czytając GW. Ile innych prowadził, z
                    > jakim efektem i ew. czy zakończył - o tym w wybiórczej już nie piszą.

jeśli piszą o tym (znaczy dostają przeciek o tym czymś, co ja bym nazwał wpadką,
                    a nie sukcesem) to może nie mają więcej - by chyba nie wierzysz, że by
                    przemilczeli, pragnąć błysku w mediach - tak na logikę ;)

> To nie chodziło o perfumy?

spokojnie, ja też się z tego śmiałem i dalej się śmieję. Dała się zrobić i
                    złapać, pewnie jeszcze kolo ją puknął :) No ale do rzeczy - to żaden sukces :)
                    (ja mam większe wymogi)

> jakby Kaczor, nawet uwiedziony przez jakiegoś "Tomka" wziął w łape

nawet gdyby był żoną (sory mężem) jakiegoś znanego aktora, obchodziło by cię
                    to?! Raczej nie ;)

Pozdro ;)
    • alik-w-plomieniach Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 08:41
      Jak można kompletnie skasować samochód o człowieka? Przy prędkości 160 km/h to
      agenta powinno skasować razem z samochodem, szczególnie jakby po potrąceniu
      kobiety "wyhamował" o coś twardego...
    • z1234567 Wyborcza jest już po prostu nudna... 27.10.09, 08:43
      Wyborcza jest już po prostu nudna...
    • krwawy_krolik Jak w Rosji 27.10.09, 08:45
      Tam też KGB wolno zabijać ludzi bezkarnie na drogach.
      • losiu4 Re: Jak w Rosji 27.10.09, 08:55
        krwawy_krolik napisał:

> Tam też KGB wolno zabijać ludzi bezkarnie na drogach.

o jakiej bezkarnosci piszesz?

Pozdrawiam

Losiu
        • krwawy_krolik Re: Jak w Rosji 27.10.09, 13:30
          O takiej, ze go nie wyrzucili z policji.
          • losiu4 Re: Jak w Rosji 27.10.09, 14:19
            krwawy_krolik napisał:

> O takiej, ze go nie wyrzucili z policji.

widocznie nie mieli poważnych powodów. Przypominam, że Kaczory nie
            rozciągały wtedy parasola ochronnego nad "Tomkiem", więc nie da sie
            tego na nich zrzucić. Dostał wyrok od sądu wiec o bezkarnosci mowy
            być nie może. ym bardziej że GW coś chachmęci. W tytule pisze
            o "winie", trochę dalej o "współwinie". Ciekawe skąd ta
            rozbieznośc... Może np. to zaważyło nad takim a nie innym
            postepowaniem przełożonych "Tomka"?

Pozdrawiam

Losiu
            • krwawy_krolik Re: Jak w Rosji 28.10.09, 08:50
              Widocznie policja kryje swoich. Ojej, naprawdę? ;-)
    • fo.xy I to jest informacja dnia???!!! 27.10.09, 08:46
      a nastepny "news" bedzie z lat 80-tych?
      Skad ta zawzietosc w grzebaniu w ludzkich historiach? Juz niewazne kogo to
      dotyczy, ale czy nie da sie zyc dniem dzisiejszym? Wolalabym sie dowiedziec,
      co sie dzisiaj w kraju i na swiecie dzieje, anizeli czytac o wybrykach
      jakiegos kolesia sprzed dziesieciu lat :/

Rozumiem, ze kogos to moze interesowac, ale zeby z tego news na glownej
      stronie robic? Wrzucilabym to raczej do jakiegos plotka.
    • olewus1 Tak wystraszył media agent T. że szukają na niego 27.10.09, 09:06
      co tylko się da. On jest winny korupcji a nie ci co płacili łapówki. To typowe
      dla POlskiej mentalności. Media liżą dupy PO bo PIS by ich rozliczył ze
      wszystkiego szmaciarzy. Obok prawników, lekarzy to kolejna grupa (powiedzmy
      "zawodowa" choć co to za praca), która się obawia kontroli.
      • 77qwerty agent Tomek odpowiedzialny za plage stonki 27.10.09, 09:23
        podobno agent Tomek swoim ferrari przewozil kartony pełne stonki
        a by ja pozniej wypuscic na Polskie pola ...
        mysle ze GW podejmie trop
        • cillian1 Re: agent Tomek odpowiedzialny za plage stonki 27.10.09, 10:18
          > podobno agent Tomek swoim ferrar

nie tomek, a Rajmund K. To on i to 60 lat temu, więc już tomka w to nie mieszaj,
          wtedy nawet nie było jego najważniejszej części ciała na świecie, którą to
          przekupuje posłanki i inne ważne osobistości :D
      • garbatonosy-hrabia-idiota olewus1, jesteś typowym idiotą PIS-u... 27.10.09, 09:32
        jesteś ja psie gó... przyklejone do buta...
        • kontaktagora Re: olewus1, jesteś typowym idiotą PIS-u... 27.10.09, 11:31
          garbatonosy-hrabia-idiota napisał:

> jesteś ja psie gó... przyklejone do buta...

No musi być, że ty to jesteś inteligentem z PO. To dzięki takim kretynom jak ty
          PO robi dalej swoje interesy. Miliony wierzą, że POjeby to liberałowie. Nic nie
          zrobili z Polską siedzą i czekają jak gó... w trawie tylko na co? Nikt im nie
          przeszkadza. Banda impotentów politycznych. Koszą tylko pod siebie okradając
          podatników, również idiotów głosujących na nich.
    • burek_polny Zabil, ale sqr**wiel dobrze bawil sie dalej. 27.10.09, 09:19
      Mam nadzieje, ze sqr***wiel kiedys zaplaci.
      • 77qwerty Re: Zabil, ale sqr**wiel dobrze bawil sie dalej. 27.10.09, 09:24
        burek_polny napisał:

> Mam nadzieje, ze sqr***wiel kiedys zaplaci.

burek tutaj masz sku...eli i na nich szczekaj

Jest mroźny lutowy wieczór 1968
        W bramie jednej z łódzkich uliczek sylwetki dwóch postaci, postawione kołnierze,
        czapki zsunięte na czoła... -Idzie ? -Nie to nie ta. Z za rogu wychodzi kobieta
        z małą dziewczynką. Skończyła właśnie pracę w sklepie i jak co dzień niesie
        utarg do pobliskiego banku. Po drodze wstąpiła do przedszkola zabrać córeczkę. -
        To ona ! Zaczynamy ! "
        W rezultacie przeprowadzonych obserwacji podjęliśmy próbę przejęcia pieniędzy,
        odnoszonych do banku przez ekspedientkę z tego sklepu przy ul. Źródłowej w
        Łodzi; Rozpoznanie przed akcją było jednak nieco zbyt amatorskie, bowiem nie
        uwzględniono psychofizycznych cech obiektu ataku. Sklepowa mimo przeciętnej
        postury i spokojnego usposobienia zdenerwowała się atakiem bojowców na tyle, że
        ciężką torbą walnęła jednego z nich w łeb tak, że przez moment stracił on ponoć
        świadomość. Wrzasku przy tym narobiła takiego, że drugi bojowiec Myszkiewicz
        (noszący wówczas inne niż dzisiaj nazwisko) w panikę wpadłszy uciekł pod osłoną
        ciemności pozostawiając zamroczonego kompana czyli Czumę na łasce losu a raczej
        Milicji,która go przy pomocy ekspedientki,przypadkowych przechodniów zgarnęła.
        Po pewnym czasie (już w kryminale) kwiat ówczesnej opozycji antykomunistycznej w
        osobach Czumy i Myszkiewicza,doszedł do wniosku,(także pały milicyjne w tym im
        pomogły )..że należy zaprzestać napadów i włamań ze względów natury moralnej,
        ponieważ takie działania mogą doprowadzić do wyrządzenia krzywdy jednostkom"
        Przy okazji tego nieudanego napadu zrobili z siebie politycznych. Nie mieli nic
        do stracenia. Wiedzieli dobrze że jak ich wpakują do ciupy za rabunek to nikt
        się o nich nie upomnie. Ale gdy będą siedzieć jako polityczni to zawsze jakaś
        amnestia ich obejmie. I takim to sposobem ze zwykłych rzezimieszków doszli do
        ministra - nomen omen - sprawiedliwości i marszałka.
        Niesiolowski zmienial nazwisko dwa razy .To tak zwani wiezniowie polityczni.
        • garbatonosy-hrabia-idiota A dla Kaminskiego był swietnym człowiekiem... 27.10.09, 09:30
          "odważnym patriotą" i inne pierdoły które opowiadał o Tomaszku...
          • marguyu Re: A dla Kaminskiego był swietnym człowiekiem... 27.10.09, 09:40
            Kazdy kraj ma swe sluzby specjalne i swoich Tomkow oraz innych
            kowbojow, ktorym sie zdaje, ze sa Bondami.
            Problem w tym, ze agentowi Tomkowi w dupie sie przewrocilo z
            nadmiaru laskawosci przelozonych.
            Najgorsze jest to, ze dupkami w rodzaju agenta Tomka rzadza i
            rzadzily inne psychotyczne dupki w rodzaju Macierewicza.
            To dokladnie to samo jakby dac dwuletniemu dziecku do zabawy granat
            bez zawleczki. Kiedys wybuchnie.
            Ale przy takim prezydencie nic mn,ie juz nie zdziwi. Nawet to,
            ze "malpki" skacza po Lazienkach.
      • losiu4 Re: Zabil, ale sqr**wiel dobrze bawil sie dalej. 27.10.09, 10:40
        burek_polny napisał:

> Mam nadzieje, ze sqr***wiel kiedys zaplaci.

już zapłacił. Wyrok jest już zatarty. Artykułu nie czytał? Czy
        wykształciuch jesteś?

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka