lisa2 Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 09:39 Ciekawa jestem, ilu jeszcze jest zatrudnionych agentów i pracowników, karanych wcześniej, w służbach specjalnych? Wielce prawdopodobne jest, że byłych kryminalistów jest więcej. PRL II ? Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Ilu jeszcze mamy takich agentów Tomków? 27.10.09, 09:43 Co za państwowe pieniądze dosłownie rozbijają się drogimi zachodnimi samochodami?Samochód za 200tyś w latach 90-tych dla jednego agenta? A dlaczego nie helikopter? Jestem jednak bardzo ciekaw czyje ten chłopak ma poparcie,skoro funduje mu się takie życie na koszt państwa i kim są jego rodzice. Bo za przekroczenie prędkości i wypadek ze skutkiem śmiertelnym jadąc nieoznakowanym pojazdem powinien być co najmniej wyrzucony z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a latach 90' agent Tomek nie był agentem 27.10.09, 09:56 naucz się czytać ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a latach 90' agent Tomek nie był agentem 27.10.09, 10:20 ależ był, tylko że w policji, nie mógł być zwykłym stójkowym, bo tacy nie dostają takich aut :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman był policjantem - jeżeli nie widzisz różnicy 27.10.09, 10:46 to należy Ci zaordynować zakaz czytania wyborczej - szybko i silnie ulegasz wpływom Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: był policjantem - jeżeli nie widzisz różnicy 27.10.09, 11:19 przyjąłem, i olałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przy.smaczne ... 27.10.09, 09:48 Wyrok się sam zaciera? Jak sam się zaciera to pisanie o nim jest legalne? ; ) Jeżeli sąd zatarł wyrok tzn., że Agent Tomek nigdy nie był karany. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Skoro trzeba dowalić CBA za namierzenie Zbycha, 27.10.09, 11:14 Mira i Grzecha (że o Donaldzie nie wspomnę), to nikt się nie będzie szczypał tym, czy to legalne, czy nie pisanie o zatartym wyroku :). A już na pewno nie będzie się szczypał rzecznik prasowy KG pod rządami partyjnego następcy Czumy :). przy.smaczne napisała: > Wyrok się sam zaciera? Jak sam się zaciera to pisanie o nim jest legalne? ; ) > > Jeżeli sąd zatarł wyrok tzn., że Agent Tomek nigdy nie był karany. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Wyrok się zatarł - bo to był taki wyrok 27.10.09, 09:54 Gdyby wyrok był prawidłowy (za wysokie szkody materialne i nieumyślne spowodowanie śmierci - optuję za 5 lat odsiadki), to nie byłoby mowy o zatarciu w takim terminie. Ponadto widzę, że w orzekaniu kary maczały swe śmierdzące paluszki zwane służby - i dlatego wyrok był taki. Zwykły kowalski poszedłby na solidna odsiadkę. Kto zatem był macantem Tomusia lub komu Tomuś obciągał? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Wyrok się zatarł - bo to był taki wyrok 27.10.09, 10:03 j-50 napisał: > Gdyby wyrok był prawidłowy (za wysokie szkody materialne i byl prawidłowy bo był prawomocny to Sokołowski łamie prawo Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 09:54 Tomek to tylko "pistolet" chyba nawet niezły,ważne by z niego celowała odpowiednia ręka.W milicji,a potem w policji najwięcej wiadomości o przestępcach mieli nie siedzący za biurkami popijający kawę i plotkujący,a policjanci nie zawsze,że świeżym chuchem potrafiący wzbudzić zaufanie,przed którymi przestępca się wywnętrzał.Tomka nie trzeba kochać,ale szacunek za pracę,szczególnie prewencyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
1anetta1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 13:36 niezly pistolet... a moze by tak tego tomcia palucha od razu kanonnizowac? Ty chyba w zyciu nie poderwales starszej kobiety: lezie jak mucha w g. przy takim palancie jak tomek, kazdym, nawet tomka nie trzeba. popatrz, nawet sam czesiek jej nie wytresowal, studia nie pomogly a pani magister cala byla rozanielona... tomek zabil czlowieka a potem byl kryty przez sad i przez przelozonych. Co gada ten polglowek i analfabeta rzecznik (czy oni koncza jakies dzienne szkoly tez czy tylko tygodn9iowe kursy z wymowy- facet nie umie mowic) ktory mowi ze 'skazano go tez'... To co, nieboszczka tez poszla garowac? I nie wiedzialam ze neon wyciaga 100 mil na godzine, szacun, krajzler. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a rzecznik Policji to nie wie że wyroku 27.10.09, 09:54 który uległ zatarciu nie ma - a on nie ma prawa niczego w tej sprawie potwierdzać lub zaprzeczać, na jakiej podstawie ten pan miał dostęp do dokumentów które powinny zostać zarchiwizowane i nie mogą być wykorzystywane w bieżącej działalności i pracy policji, chyba że dzisiaj POlicja inaczej rozumie zatarcie skazania Odpowiedz Link Zgłoś
lieft i takie gnoje jak agent tomek pracują w budżetówce 27.10.09, 10:04 prymitywne wieśniaki, przestępcy, którym dano jakiś wybór-nie pójdziesz siedzieć, ale masz robić wszystko, co ci każemy....paranoja. Dlatego wyjechałem z polski dawno temu i mam ją w głębokim poważaniu, tam nigdy nic się nie zmieni, układy i afery będą zawsze, na każdym szczeblu, a uczciwi ludzie....to nie kraj dla uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:07 Piotr Filipczyński /alias Petr Vogel/ został skazany w 1972] roku za zabójstwo na tle rabunkowym na 25 lat więzienia, po 2 latach Rada Państwa zmniejszyła ten wyrok [b]do 15 lat, we wrześniu 1979 roku Henryk Olejniczak, ówczesny dyrektor w prokuraturze generalnej, podpisał wniosek o przerwę w odbywaniu kary, zawieszenie wykonania kary było bezterminowe, po 8 latach wyszedł na przepustkę i w dziwnych okolicznościach otrzymał paszport, po czym uciekł za granicę, w 2000 roku prezydent Aleksander Kwaśniewski zadecydował o jego ułaskawieniu bezwzględny zabójca odsiedział tylko 8 lat, a w nagrodę za ucieczkę został ułaskawiony - czy dlatego że prowadził w Szwajcarskich bankach biznesy ważnych ludzi lewicy i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 jkredman ,co chcesz dowieść ,idioto? 27.10.09, 10:17 że w Polsce byli i są bandyci pod ochrona ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:11 Elity PiS znane są z sportowej reki do prowadzenia pojazdów. Mniemam, że Tomek jest ich idolem i niedoścignionym wzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tak, w latach 90' agent Tomek był w elitach PiS:) 27.10.09, 11:02 Stadium zidiocenia forumowych cyngli redakcyjnych GW osiągnęło nową jakość :) tw_wielgus napisał: > Elity PiS znane są z sportowej reki do prowadzenia pojazdów. > Mniemam, że Tomek jest ich idolem i niedoścignionym wzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tak, w latach 90' agent Tomek był w elitach 27.10.09, 11:23 > nową jakość :) a wy dalej po staremu :D jesteście jak te pieski, wierne, umiecie już siadać i szczekać na komendę, i nic więcej się nie uczycie :D od 2 lat :))) stoicie w miejscu, jak nie niemiec, to rusek, jak nie układ, to spisek, jak nie jedna dymisja, to do dymisji cały rząd. I tak od dwóch lat - znaczy imbecyle! Odpowiedz Link Zgłoś
k0les Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:16 No tak...taki gnoj to moze dalej pracowac w policji, a chlopaka ktory dostal mandat za predkosc!! nie przyjeli do szkoly policyjnej bo do pracy w policji nie moga przyjsc ludzie ktorzy maja jakikolwiek zatarg z prawem... przeciez to jest smiesnie.. jak caly ten zakichany kraj Odpowiedz Link Zgłoś
brytan4 z każdej innej służby byłby wydalony - z GROMU, 27.10.09, 10:18 CBŚ, ale widocznie w CBA był świętą krową Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a dlaczego miałby się pojawić w GROMIE 27.10.09, 10:56 a po drugie dlaczego miałby być wydalony jeżeli wyrok ma zatarty /a więc jest niekarany/, akurat do jednostek specjalnych potrzeba ludzi z jajami, a nie prawiczków - zadra na życiorysie nie zawsze przekreśla, wypadek samochodowy - nieumyślny nie przekreśla człowieka na całe życie, wypadek był nieumyślny = bez udziału napojów i to powinno być ważną wskazówką, prowadzenie po pijanemu bez wypadku jest na pewno czymś bardziej obrzydliwym, Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: a dlaczego miałby się pojawić w GROMIE 27.10.09, 11:14 > wypadek był nieumyślny = bez udziału napojów i to powinno być ważną wskazówką, Oczywiscie nieumyslnie zapierdzielal 160 po miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a dlaczego miałby się pojawić w GROMIE 27.10.09, 12:10 jkredman, daj spokój, robisz z siebie oszołoma. Ludzi ci piszą, że do służby nie biorą za mandat, a ty o zatarciu wyroku, nawet amnestii nie było, a ty tak się wygłupiasz i ośmieszasz. Nie szkoda ci resztek godności? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Chrysler neon wart 200 tys ? 27.10.09, 10:35 xyz876 napisał: > Chyba 20 tys. Może został zakupiony przed denominacją złotego. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Chrysler neon wart 200 tys ? 27.10.09, 12:04 A czy któryś z was, omnibusów, pomyślał że to był nieoznakowany radiowóz - w tym wypadku mógł mieć parę kosztownych przeróbek i o ile jego cena rynkowa nie zbliża się do tej sumy, komenda mogła tyle właśnie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Chrysler neon wart 200 tys ? 27.10.09, 13:48 janci0 napisał: > A czy któryś z was, omnibusów, pomyślał że to był nieoznakowany radiowóz - w ty > m > wypadku mógł mieć parę kosztownych przeróbek i o ile jego cena rynkowa nie > zbliża się do tej sumy, komenda mogła tyle właśnie zapłacić. Z ciebie to super omnibus i to z bujną wyobraźnią.Idąc twoim tokiem myślenia to był neon a la bryka James'a Bonda.:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Uwaga! Wiadomość z ostatniej chwili!!! 27.10.09, 10:21 Wiadomość z ostatniej chwili: Jarek wciąż jest prawiczkiem ale nie szkodzi - Leszek mu wszystko opowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Bond szemrany 27.10.09, 10:24 W awangardzie walki o czyste ręce postawiono szemranego Bonda. Mieli go w garści i musiał za to opowiadać Kaczyńskiemu i Kamińskiemu o intymnych szczegółach swoich misji. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjonatx Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:26 A ja staram się żyć uczciwie,ciężko zdobywałem wykształcenie jak wielu młodych ludzi w kraju i 6 lat minęło,gdy poszukuję pracy. A ten agencik nie ma nawet w 1% tego w głowie,co ja mam np.z taktyki kryminalistycznej. Niech żyje honor,uczciwość i ambicja. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 13:42 Ja solidaryzuję się z tym co napisałeś,nie mam o aspektach kryminalistyki bladego pojęcia ale tak na zdrowy chłopski rozum,gdyby jechał przepisowo do wypadku by nie doszło,tłumaczenie pana Sokołowskiego wydaje mi się jako zwykłego obywatela mętne ,pokraczne i niezrozumiałe,mnie się ono w głowie nie chce zmieścić,facet pruje przez miasto 160 km/h i to wydaje się normalne,jest z tego wytłumaczony tak elegancko i łatwo,zabił człowieka na litość boską,wiadomo nie chciał ale pijany kierowca też nie chce nikogo zabić! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 14:23 phantomasa1 napisał: > Ja solidaryzuję się z tym co napisałeś,nie mam o aspektach > kryminalistyki bladego pojęcia ale tak na zdrowy chłopski > rozum,gdyby jechał przepisowo do wypadku by nie doszło już abstrahując od reszty Twojej wypowiedzi, ale przepisowe jeżdżenie nie zabezpiecza przed wypadkami. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 14:32 phantomasa1 napisał: aha, i jeszcze jedno. Napisałeś: > tłumaczenie pana Sokołowskiego wydaje mi się jako zwykłego > obywatela mętne ,pokraczne i niezrozumiałe,mnie się ono w głowie > nie chce zmieścić,facet pruje przez miasto 160 km/h a tymczasem w wybiórczej stoi: "Nieoficjalnie niektórzy policjanci mówili, że Tomasz K. jechał nieoznakowanym radiowozem chryslerem neonem, a po wypadku, do którego miało dojść na ulicy Hallera na wrocławskich Krzykach, wskazówka prędkościomierza miała wskazywać160 km/h" czyli wcale nie jest pewne że jechał te 160 (czego nie wykluczam, aczkolwiek wolałbym konkretny papier). Znów - wybiórczym swędem - pojawiaja się jacys "anonimowi funkcjonariusze" i to tylko "niektórzy". Po takich zdaniach w głowie każdego co bardziej doświadczonego i bezstronnego czytelnika GW rozbrzmiewa alarmowy dzwonek - uwaga! to może mijać sie z prawdą! Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Chrysler Neon za 200'000 zł???? 27.10.09, 10:29 Cóż to za wersja była. Ze złotymi felgami? Neon to taka corsa... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Chrysler Neon za 200'000 zł???? 27.10.09, 12:19 > Cóż to za wersja była. Samochód robił laskę, wtedy jeszcze nie kombinował tomek agent za milion złotych rocznie z pannami :D Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Przepraszam, ale co z tego ? 27.10.09, 10:30 Czy wina Sawickiej i jej podobnych dzięki tej wiedzy maleje ? Jeśli gw podaje to jako jakiś argument, to doprawdy jest to argument rodem z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
maj.47 fields1, zabić człowieka, to dla ciebie pikuś ? 27.10.09, 10:53 zabiję człowieka,ale nie umyślnie ! Jestem rozgrzeszony.. Gdy spotka to kogoś z twoich bliskich, napisz wtedy. Mnie to spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: fields1, zabić człowieka, to dla ciebie pikuś 27.10.09, 11:51 maj.47 napisał: > zabiję człowieka,ale nie umyślnie ! Jestem rozgrzeszony.. nie. Pójdziesz pod sąd i prawdopodobnie dostaniesz jakiś tam wyrok. Jak niejaki "Tomek", choć niekoniecznie w takiej wysokości. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Poidstarzale pedały w większości miały 27.10.09, 10:32 niezdrowy pociąg do kryminalistów Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:37 Gazeta nie ma już o czym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
metalslug5683 Top5 największych szkodnikow w Najjaśniejszej: 27.10.09, 10:42 Jarosław K Lech K Mariusz K Tomek K (zwany agentem) Tadeusz R (zwany ojcem) ...jakieś sugestie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 10:43 Czytam o tym agencie w różnych miejscach i muszę to powiedzieć. To musi być wstrętny człowiek.Manipulant i oszust. Obmierzły typek. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 10:48 kasiajotka napisała: > Czytam o tym agencie w różnych miejscach i muszę to powiedzieć. To > musi być wstrętny człowiek.Manipulant i oszust. Obmierzły typek. Jeszce trochę poczytasz "wolnej prasy" to zatęsknisz za hitlerem i stalinem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 12:21 ty już zatęskniłeś po lekturze ND i Trwam? To są wolne i polskojęzyczne media, ale dla cimniaków i prze ciemniaków tworzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogow 27.10.09, 12:01 kasiajotka napisała: > Czytam o tym agencie w różnych miejscach i muszę to powiedzieć. To > musi być wstrętny człowiek.Manipulant i oszust. Obmierzły typek. cóż, jak sie czyta wybiórczą, oglada WSI24 i _wierzy im_ faktycznie można odniesc takie wrazenie. Choć nawet dla wierzącego, gdyby tylko te wrażenia odcisnął z wody i zostawił gołe fakty, to zarzuty są mizerniutkie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 10:46 W 93 coś poharatało krowę w Bieszczadach teraz podejrzewam że to był agent tomek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maj.47 needmoney, to twoja wina, zboczku.. 27.10.09, 10:50 zatłukłeś biedna krowe w czasie gwałtu !.. To cie kreci ? Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Głodnemu chleb na myśli ... 27.10.09, 11:02 Głodnemu chleb na myśli ... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 10:52 Taki typ,który ma na sumieniu smierć człowieka,pójdzie na każdą brudną robotę,by uniknąć kary. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 11:03 cleryka napisała: > Taki typ,który ma na sumieniu smierć człowieka,pójdzie na każdą brudną > robotę,by uniknąć kary. ************ Co ma taki typ do szukania w takiej służbie, kto go tam posadził? Na przykładzie tego można twierdzić ze takie osoby otrzymały schronienie w takich służbach i nimi można wszystko osiągnąć przez wieczny ich szantaż. Przecież efekty tego są widoczne, ot normalna Polska prześladowana przez relikty i wymysły dwóch bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
saab51 Re: Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 11:11 z lat 90-ch, to raczej relikty i wymysły kOMUCHÓW. Masz u mnie pałę z historii. I lepiej weź się za szmatę i do roboty, a nie za wpisywanie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 11:17 saab51 napisał: > z lat 90-ch, to raczej relikty i wymysły kOMUCHÓW. > Masz u mnie pałę z historii. > I lepiej weź się za szmatę i do roboty, a nie za wpisywanie bzdur. ************* Tak masz racje relikt komuchów z PiS, skąd my to znamy: Blida, kardiochirurg, Lepper i wiele, wiele innych przypadków które do dziś nękają Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Coś poharatało krowę w Bieszczadach 27.10.09, 11:01 needmoney napisał: > W 93 coś poharatało krowę w Bieszczadach teraz podejrzewam że to był agent tom > ek ;-) to na pewno byl Tomek GW podejmij trop - trzeba sprawdzic czy w poblizu nie bylo sladów opon od ferrari Odpowiedz Link Zgłoś
saab51 Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 11:01 Jak mam wierzyć w to co piszą "dziennikarze" a raczej pióra do wynajęcia !!! Jeżeli Neon za 200 tys. to proporcjonalnie do tej bzdury facet jechał jakieś 70-80 km/godz. I pamiętajcie matołki pseudodziennikarze - zaufanie buduje się latami a traci w jednej chwili. Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kiedyż bo oni sobie wychowali taki motłoch 27.10.09, 11:09 czytelniczy że on każdą bzdurę łyknie, więc nie muszą się przejmować "utratą zaufania" :) saab51 napisał: > Jak mam wierzyć w to co piszą "dziennikarze" a raczej pióra do wynajęcia !!! > Jeżeli Neon za 200 tys. to proporcjonalnie do tej bzdury facet jechał jakieś > 70-80 km/godz. > I pamiętajcie matołki pseudodziennikarze - zaufanie buduje się latami a traci > w jednej chwili. > Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
money.pl Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 11:02 Neon to jeden z NAJTANSZYCH samochodow,a 165 /godzine to pewnie wszystko co potrafi,dlatego ten ****** nie jechal szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Agent Tomek winny śmiertelnego wypadku drogowego 27.10.09, 11:03 Po prostu: Tomek, jako absolutnie czołowy/wybitny agent (wg. opinii Kamińskiego), ma, tak jak 007, licencję na zabijanie i juz wtedy był pod b.specjalnym parasolem. A sąd nie musiał być dyspozycyjny. Sąd orzeka na podstawie materiału dowodowego, a ten mógł być tak sprokurowany, żeby uzyskać własnie taki wyrok, krewni kobiety uciszeni np. gotówką, itp, a jechał 160km/h, bo tak wymagało dobro służby, mogło tak być, w iluż filmach tak było...:). Krótko mówiąc: nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś