sabrilla EMEA 05.11.09, 22:17 Cytat ze Skróconej Charakterystyki Produktu jednej ze szczepionek: 4.2 Dawkowanie i sposób podawania Ta szczepionka przeciwko grypie pandemicznej H1N1 została zatwierdzona w oparciu o dane uzyskane w odniesieniu do wersji szczepionki zawierającej antygen H5N1, uzupełnione o dane zebrane w odniesieniu do szczepionki zawierającej antygen H1N1. Punkt „Szczegółowe dane kliniczne” będzie aktualizowany wraz z napływającymi danymi dodatkowymi. W chwili obecnej nie ma doświadczenia klinicznego w stosowaniu szczepionki Focetria (H1N1) u osób dorosłych, w tym osób w podeszłym wieku, dzieci lub młodzieży." Nie będę wklejać fragmentów pozostałych opisów. Jak ktoś chce wszystko jest na stronie: www.emea.europa.eu/home.htm Oj, z tym przebadaniem to chyba takie małe niedopowiedzenie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z EMEA: szcepionki te moga powodowac zgony 05.11.09, 22:20 www.emea.europa.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss Money, money, money 05.11.09, 22:27 Nie wiem, czy koncerny farmaceutyczne trochę już nie przegięły z nachalnym medialnym marketingiem. Wg mnie przekroczyły już granicę śmieszności. I to świadczy trochę o ich desperacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: Money, money, money 05.11.09, 22:29 one juz przekroczyly granice ludobojstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
patak Obędę się bez... 05.11.09, 22:40 Nie mam więcej zamiaru szczepić się na grypę. Pierwszy, i ostatni, raz zrobiłem dwa lata temu. Dwa tygodnie nie mogłem się wygrzebać, a skutki tej szczepionki odczuwam do dziś. Nawet jeżeli p. Kopacz zdecyduje się pod naciskiem na kupno szczepionek, to proszę mnie nie liczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
femina123 Europejska Agencja ds. Leków: kto ja finansuje? 05.11.09, 22:55 Przeciez jest tu ewidentny konflikt interesow, jesli sie wie, ze Agencja jest finansowana w 2/3 przez firmy farmaceutyczne. Warto to sobie uswiadomic! Dosc tych naciskow i presji na polskie Ministerstwo! Stop oglupianiu narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
femina123 Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 05.11.09, 23:15 Po zapoznaniu sie z informacja na stronie Europejskiej Agencji ds. Lekow widze, iz Pandemrix - zawiera m.inn. rtec oraz skwalen, ktore moga byc wg wielu wirusologow, b. niebezpieczne jako adjuvant. Rzad niemiecki oraz Bundeswera zakupili dla swych zolnierzy i oficjeli szczepionke Celvapan bez tych adjuvantow, o wiele bardziej bezpieczna. Stad tez bunt obywateli niemieckich (zupelnie zrozumialy...). Tylko, co bedzie, jesli ludzie odmowia masowo szczepienia, a w magazynach zostana miliony szczepionek? Albo wysle sie je do krajow 3 swiata, albo .. pomoze sie szerzyc epidemii, aby ludzie truchcikiem pobiegli sie szczepic? Odpowiedz Link Zgłoś
flying-velinka Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 06.11.09, 11:36 To zakrawa na jakąś większą już akcję tych szczepionek, żeby komentować posunięcia niezależnego Ministra w niepodległym państwie, ciekawe ile im odpalają z tych szczepionek i komu zależy na tej grypowej panice!? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Next to come: "Press flu" (virus in preparation). 06.11.09, 11:45 Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 06.11.09, 19:20 Te wypowiedzi to zastraszanie ludzi,to państwo prawa ,ale dla kogo,kolesie. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Przypomnijmy ... 07.11.09, 02:04 firma n......s, jeden z dwoch producentow szczepionki, przeprowadzala proby na bezdomnych w Polsce, w wyniku czego ponad 20 zmarlo. Odpowiedz Link Zgłoś
brigantia UWAGA!!!!!!!!! 20.11.09, 00:11 UWAGA!!!!! NIECH POZAMYKAJĄ SZKOŁĘ NIECH SIEDZĄ W DOMU I W KOŃCU MISZIMY UBRAZ MASKĘ BO INACZEJ NAS GRYPA POZABIJA PRZECIEŻ WIEMY ZE NASZE POLSKIE SZPITALE NIE MAMY DOBRE WARUNKI NP JAK HISZPANIA NIE ŻARTUJE LUDZIE SĄ NAPRAWDĘ NIENORMALNI I NIE WIEDZĄ CO TO JEST PANEDNINA MAMY JUZ 5 STOPIEŃ ZAGROZENIA Odpowiedz Link Zgłoś