Dodaj do ulubionych

Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p...

• sabrilla EMEA 05.11.09, 22:17
      Cytat ze Skróconej Charakterystyki Produktu jednej ze szczepionek:
      4.2 Dawkowanie i sposób podawania
      Ta szczepionka przeciwko grypie pandemicznej H1N1 została zatwierdzona w
      oparciu o dane uzyskane w odniesieniu do wersji szczepionki zawierającej
      antygen H5N1, uzupełnione o dane zebrane w odniesieniu do szczepionki
      zawierającej antygen H1N1. Punkt „Szczegółowe dane kliniczne” będzie
      aktualizowany wraz z napływającymi danymi dodatkowymi.
      W chwili obecnej nie ma doświadczenia klinicznego w stosowaniu szczepionki
      Focetria (H1N1) u osób dorosłych, w tym osób w podeszłym wieku, dzieci lub
      młodzieży."
      Nie będę wklejać fragmentów pozostałych opisów. Jak ktoś chce wszystko jest na
      stronie:
      www.emea.europa.eu/home.htm
      Oj, z tym przebadaniem to chyba takie małe niedopowiedzenie, co?
      • 1a-z EMEA: szcepionki te moga powodowac zgony 05.11.09, 22:20
        www.emea.europa.eu/
    • maariuss Money, money, money 05.11.09, 22:27
      Nie wiem, czy koncerny farmaceutyczne trochę już nie przegięły z
      nachalnym medialnym marketingiem. Wg mnie przekroczyły już granicę
      śmieszności. I to świadczy trochę o ich desperacji.
      • 1a-z Re: Money, money, money 05.11.09, 22:29
        one juz przekroczyly granice ludobojstwa...
    • patak Obędę się bez... 05.11.09, 22:40
      Nie mam więcej zamiaru szczepić się na grypę. Pierwszy, i ostatni, raz
      zrobiłem dwa lata temu. Dwa tygodnie nie mogłem się wygrzebać, a skutki tej
      szczepionki odczuwam do dziś.
      Nawet jeżeli p. Kopacz zdecyduje się pod naciskiem na kupno szczepionek, to
      proszę mnie nie liczyć ;-)
    • femina123 Europejska Agencja ds. Leków: kto ja finansuje? 05.11.09, 22:55
      Przeciez jest tu ewidentny konflikt interesow, jesli sie wie, ze Agencja jest finansowana w 2/3 przez firmy farmaceutyczne. Warto to sobie uswiadomic!
      Dosc tych naciskow i presji na polskie Ministerstwo! Stop oglupianiu narodu!
    • femina123 Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 05.11.09, 23:15
      Po zapoznaniu sie z informacja na stronie Europejskiej Agencji ds. Lekow widze, iz Pandemrix - zawiera m.inn. rtec oraz skwalen, ktore moga byc wg wielu wirusologow, b. niebezpieczne jako adjuvant. Rzad niemiecki oraz Bundeswera zakupili dla swych zolnierzy i oficjeli szczepionke Celvapan bez tych adjuvantow, o wiele bardziej bezpieczna. Stad tez bunt obywateli niemieckich (zupelnie zrozumialy...). Tylko, co bedzie, jesli ludzie odmowia masowo szczepienia, a w magazynach zostana miliony szczepionek? Albo wysle sie je do krajow 3 swiata, albo .. pomoze sie szerzyc epidemii, aby ludzie truchcikiem pobiegli sie szczepic?
    • flying-velinka Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 06.11.09, 11:36
      To zakrawa na jakąś większą już akcję tych szczepionek, żeby komentować
      posunięcia niezależnego Ministra w niepodległym państwie, ciekawe ile
      im odpalają z tych szczepionek i komu
      zależy na tej grypowej panice!?
    • ubiquitousghost88 Next to come: "Press flu" (virus in preparation). 06.11.09, 11:45
    • jagrudz Europejska Agencja ds. Leków: słowa Kopacz to p... 06.11.09, 19:20
      Te wypowiedzi to zastraszanie ludzi,to państwo prawa ,ale dla kogo,kolesie.
    • obiektywnyx Przypomnijmy ... 07.11.09, 02:04
      firma n......s, jeden z dwoch producentow szczepionki, przeprowadzala proby na
      bezdomnych w Polsce, w wyniku czego ponad 20 zmarlo.
    • brigantia UWAGA!!!!!!!!! 20.11.09, 00:11
      UWAGA!!!!!
      NIECH POZAMYKAJĄ SZKOŁĘ NIECH SIEDZĄ W DOMU I W KOŃCU MISZIMY UBRAZ MASKĘ BO
      INACZEJ NAS GRYPA POZABIJA PRZECIEŻ WIEMY ZE NASZE POLSKIE SZPITALE NIE MAMY
      DOBRE WARUNKI NP JAK HISZPANIA NIE ŻARTUJE LUDZIE SĄ NAPRAWDĘ NIENORMALNI I
      NIE WIEDZĄ CO TO JEST PANEDNINA MAMY JUZ 5 STOPIEŃ ZAGROZENIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka