Dodaj do ulubionych

Platformy obrona konieczna

05.11.09, 17:54
Tak tak to Kaczyński swoimi podłymi podstępami wrobił biednego Zbycha i Mira w
rozmowy na cmentarzach i stacjach benzynowych.

Pytanie do przemyślenia:
Jeśli aferę hazardową wykryłoby ABW, materiały na ten temat wydrukowała Gazeta
Wyborcza a jej główny bohater miał na nazwisko Ziobro to czy szef ABW zostałby
zwolniony?
Obserwuj wątek
    • timoszyk Platformy obrona konieczna 05.11.09, 17:59
      Moze Autor nam wyjasni jakie to mechanizmy sprawily, ze w PiS sa
      same diably o niecnych charakterach, a w PO jedynie osobniki
      szlachetne, ktore walcza tylko wtedy, gdy musza sie bronic.
      Prosze wiec Go o nieco poglebiona analize tego tekstu. Musimy
      uchronic sie bowiem przed powstaniem nowej partii na ksztalt
      obecnego PiS, by uchronic Ojczyzne przed nowymi nieszczesciami.

Waclaw Timoszyk
    • ajakzupa kapciowy 05.11.09, 18:18
      Kapciowy tekst. Chlebowskiemu i Drzewieckiemu byś się przyjrzał, może byś
      jakąś prawdę odkrył. Ale na to trzeba odwagi dziennikarskiej. Lepiej więc w
      kapciach pisać kapciowe dyrdymały. Ot, cuchnie kapciami publicystyka p.
      Kuczyńskiego. Zdziadzienie kompletne.
    • pikofarad Platformy obrona konieczna 05.11.09, 18:51
      Nie od dzis Kuczynski jest zaklamanym osobnikiem.Czesto wjego wypowiedziach
      jest obrona falszywych idei III RP i juz taki pozostanie.Hasla ktore glosi sa
      znane od 2005 po zwyciestwie PIS i Wyborze Lecha Kaczynskiego na
      PREZYDENTA.Zlodzieje i oszusci sa dla niego ludzmi uczciwymi i ludzmi honoru
      tak samo jak dla Michnika czlowiekiem honoru jest Kiszczak.Panie Kuczynski idz
      sie pan leczyc.
    • malwo Platformy obrona konieczna 05.11.09, 19:57
      Platformy nie da obronic. Nie reformuje kraju, nie czysci
      zachwaszczonego przez PIS ustawodawstwa.
      Platforma padnie, bo nie da sie w nieskonczonosc wstawiac ludziom
      kitow, ze winny jest Kaczynski.
      Zdobyczą Kaczynskich jest komisja. A co dobrego zrobil Tusk?
      Rzadzi z ludzmi pokroju Chlebowski i puszcza Polske z torbami jak ten
      zawodowy biurokrata swoje miasteczko.
    • alakyr Amnezja Kuczyńskiego? 05.11.09, 20:31
      Zapomniał Pan Waldemar co się stało? Ktoś skręcił te nagrania? A
      może jak mówi wielu z PO to przecież normalne rozmowy w
      demokratycznym państwie. Opozycja to oczywiście wykorzystuje do
      własnych celów, identycznie jak robiła jescze dwa lata temu PO.
      To nie zmienia niczego w chęci wyjaśnienia prawdy, a jest co
      wyjaśniać!!!
    • yanfhowah prawda,,,,,, 05.11.09, 20:33
      powinna byc wyjasniona od p o d s t a w,,kiedy sie pojawila to
      znaczy od czasow PIS do PO,,,tylko.....
      ile ja juz czytalem o roznych komisjach bioracych extra kasse
      i,,,nic nigdy nie wyjasniajacych do konca?????
      jak mowi przyslowie "czas leczy rany" w tym wypadku "czas zaciera
      slady",,,Gosiewski juz wola ze nic nie pamieta,,,,,,,,a wiec czas
      zaczac przedstawienie
    • timoszyk Platformy obrona konieczna 05.11.09, 20:57
      Moze by Autor poglebil swa analize i podal jakie to mechanizmy
      spoleczne spowodowaly, ze w PiS sa ludzie o tak negatywnych
      charakterach, w przeciwienstwie do PO, gdzie zdecydowanie przewazaja
      charaktery pozytywne.
      Jest to niezwykle wazne ze spolecznego punktu widzenia, bo przeciez
      chcemy miec w polityce tylko ludzi uczciwych i oddanych dobru
      Ojczyzny, jak w PO, a nie dazacych do jej zguby, co charakteryzuje
      czlonkow PiS.

Waclaw Timoszyk
    • wikonwi Platformy obrona konieczna 05.11.09, 21:08
      Chlebowskiemu należą się ciężkie baty pod publicznym pręgierzem lał bym długo i z satysfakcją patrzył jak puchnie . Przez swoją bezmyślność mało brakowało a wywrócił by rząd (nie staram się go oceniać bo to nie istota sprawy) a przecież Kaczyńskim głównie o to chodziło . Brak mi jest zaufania do partii która w wyniku spisków i knuć chce dojść do władzy. Przecież nie oto chodzi Kaczyńskim żeby kogoś wsadzić lecz obmazać gównem.
    • atp-pl Platformy obrona konieczna 05.11.09, 22:39
      Bardzo nam potrzeba takich komentarzy i takich dziennikarzy jak Pan
      Kuczynski. Szkoda tylko ze wielu Polakow czerpie swoja wiedze o
      wlasnym kraju z radia Maryja i pyskowek, niestety, pana Prezydenta.
      Najwyzsza pora by Prezydent byl prezydencki i zajal sie Polska a nie
      tym kto i kiedy nazywa go Kaczorem, gasiorem czy kurduplem. To juz
      nie jest smieszne a zalosne, i to juz nie jest secret polakow tylko
      zalosny portret naszego prezydenta jego wspolnikow i naszej nowej
      demokracji na swiecie.
    • premier.z.krakowa jak można mieć tak zlasowany mózg 06.11.09, 01:58
      Pan redaktor zapomina o takich drobiazgach jak to że PO ma większość, PO sprawuje władzę, PO ma wszystkie instytucje państwa do dyspozycji, PO powołała 2 komisje śledcze aby niszczyć opozycje.
      Nienawiść do Kaczyńskich niektórymi tak zawładnęła że kompletnie nie wiedzą co się dzieje.
    • bolekzaja Platformy obrona konieczna 06.11.09, 05:46
      Nie chodzi o tą powstającą komisje - ale chodzi o całokształt poczynań pis i
      przywiązanego do niej postronkiem SLD , która na swym obdartym sztandarze
      maluje każdego dnia świeżą hasła NIENAWIŚCI i DESTRUKCJI
      państwa Polskiego
      W dupie obie partyjki (pis i ministranci SLD) mają dobro naszego kraju - oni
      chcą WŁADZY ,WŁADZY ,WŁADZY ,WŁADZY i jeszcze raz władzy by wszystko zniszczyć
      , tak jak niszczyli za swoich niechlubnych rządów
      Chciałbym by grupa ludzi którzy kiedyś glosowali za tyminskim,i jemu podobnych
      z rm. wyemigrowała - Bylby spokój i byłaby POLSKA
      PIs świni i świnic będzie bo ma to w genach
    • mariuszet Platformy obrona konieczna 06.11.09, 07:31
      Pani Kępa mówiąca o samej prawdzie to szyderstwo z prawdy. Razem Ziobrą i
      Kaczyńskim ma na sumieniu Blidę i nie ma żadnych z tego powodu oporów, ani
      wyrzutów sumienia. Kiedy tacy ludzie znikną z polityki? Już samo to, że ona i
      PiS prą do konfrontacji Tuska z Kamińskim, jednocześnie odsuwając od niej
      trzeciego uczestnika rozmowy jako nie obiektywnego świadczy o nieuczciwości
      tych ludzi. To znaczy Kamiński jest obiektywny a drugi świadek nie. Prawda w
      ustach p. Kępy to takie samo szyderstwo jak prawda i sprawiedliwość w nazwie PiS.
    • yanuss "interes spoleczny" 06.11.09, 07:41
      Komentowaniebredzenia tego osobnika to od dawna jalowe zajecie. Dzis jednak w
      lizusostwie i plaszczeniu sie przed kolesiami PO przekroczyl granice
      smiesznosci. Najpierw bredzi o "napastnikach", ktorzy chca zniszczyc PO. Czy
      to poslowie PiS-u czy SLD amoze jednak z PO krecili przy ustawie ? i drugie
      zdanie, to juz horrendum: "Postepowanie PO to "obrona konieczna", racjonalna z
      punktu widzenia samej Platformy, ale także słuszna z punktu widzenia interesu
      publicznego." Jak trzeba zdurniec by obrona PO byla juz "interesem
      spolecznym". Rozumiem, ze dla tego lizusa pisanie panegirykow PO do CW jest
      jakims interesem ale zeby wmawiac to innym... Leczenie juz raczej nie rokuje...
    • grisza14 Kuczynski walnij sie w banke 06.11.09, 08:37
      i to raz a dobrze.Jak mozna bez zenady sugerowac, ze winni sa ludzie
      przeciwni zlodziejstwom i matactwom, a dobrzy sa zlodzieje i
      matacze.Kto w to uwierzy stary osle?
    • hk-47 Wizerunkowi politycy 06.11.09, 10:41
      Tak naprawdę to ani PO, ani PiS, ani SLD nie zależy na wyjaśnieniu
      czegokolwiek. Czytałam znakomity artykuł M. Borowskiego na ten
      temat. Czyli są politycy, którzy potrafią w sposób rozumny, wyważony
      opisywać zjawiska i tylko oni gwarantują niezbędny w tym wszystkim
      obiektywizm.
    • 2_mirabelka40 Re: Platformy obrona konieczna 06.11.09, 11:11
      Wiesz jakie ci Panowie rozmowy prowadzili??? Czy tylko czytałeś to co zostało
      wybrane, napisane. Rozumiem, że masz nieograniczone zaufanie do tzw.
      "dziennikarzy śledczych", którzy otrzymują wybrane tajne materiały do
      rozpowszechnienia.
      • lazy_sod Re: Platformy obrona konieczna 06.11.09, 20:49
        2_mirabelka40 napisała:

> Wiesz jakie ci Panowie rozmowy prowadzili???
        Jak rozumie Chlebowski nie opowiadał o tym jak to zapie... i blokuje? Są to po
        prostu knowania Kaczyńskiego.
        > Czy tylko czytałeś to co zostało
        > wybrane, napisane. Rozumiem, że masz nieograniczone zaufanie do tzw.
        > "dziennikarzy śledczych", którzy otrzymują wybrane tajne materiały do
        > rozpowszechnienia.
        Nie mam żadnego zaufania co do przesłanek "dziennikarzy śledczych" niezależnie
        czy rzepa publikuje materiały CBA czy wyborcza materiały WSI. Ale nagrana
        rozmowa to nagrana rozmowa. CBA była kontrolowana przez PIS i szukała haków na
        PO tak samo jak prokuratura kontrolowana przez PO szuka haków na Ziobro. Tylko
        że Ziobro (przynajmniej według znanych dzisiaj materiałów) nie umawiał się na
        cmentarzach i stacjach benzynowych. Obecnie po zwolnieniu Kamińskiego wszystkie
        służby są pod kontrolą PO także więcej afer nie będzie.
        Jeśli nie przekracza to twoich możliwości i naprawdę nie piszę tego złośliwie bo
        rozumiem potrzebę tego żeby świat był zrozumiały i stania po "dobrej stronie
        mocy" może przemyślisz:

1 Jeśli aferę hazardową wykryłoby ABW, materiały na ten temat wydrukowała Gazeta
        Wyborcza a jej główny bohater miał na nazwisko Ziobro i w tej sytuacji prezydent
        Kaczyński zwolnił szefa ABW bo nie prezentuje "nieskalanej postawy" to jakie
        teksty by się pojawiały w Wyborczej?

2 Jakie komentarze pojawiają się w mediach po komentarzu Kaczyńskiego o
        wypowiedzi Ziobry o zapie...ni i blokowaniu były "źle zrozumianą próbą
        asertywności"

3 Ziobro udziela wywiadu w którym płacze nad swoją karierą i opowiada jak to
        kiedyś wszystko mógł załatwić.

Teraz będzie naprawdę trudna część.
        Do tej pory świat był podzielony na dobrych i złych i reagowałeś jak jak owce z
        folwarku zwierzęcego "PO dobrze PIS źle" niestety świat jest bardziej
        skomplikowany i sprowadza się to do prostego stwierdzenia że wszyscy chcą cie
        wydymać bez wazeliny.
        Wystarczy sprowadzić otaczająca cię rzeczywistość do czarno białej alternatywy
        czyli w tym przypadku PO albo PIS i wmówić Ci że masz wybór tylko A i B jeśli
        nie A to B a jeśli nie B to A (czyli PO albo PIS). Oczywiście istnienie B C D Z
        X albo # jest czystą mrzonką. Istnieje tylko A i B czyli możesz jeść gó... na
        ciepło albo na zimno ale wybór jest twój.
        Tak niestety ten świat jest pełen sku...synów.
    • quie-tus Platformy obrona konieczna - to taka sama prawda 06.11.09, 18:21
      jak rzetelna ocena PO w artykule. Takich bredni, stronniczości i mielenia plew już dawno nie czytałem. Komentowanie faktów politycznych bez uwzględnienia inteligencji czytającego to KOMPROMITACJA dla piszącego. Dyskwalifikacja.
      Zniszczenie wizerunku Donalda Tuska nie będzie udziałem komisji, szczelnie obstawionej przez swoich i w tak skrojonej ustawie by chronić szefa. Jego wiarygodność jest mniejsza niż liderów SLD przed końcem karier, bo składane obietnice i ruchy całkowicie sprzeczne z deklaracjami - to zakłamanie jakie wciąż jest jego udziałem, a też takie prezentuje tu autor, będzie przyczyną katastrofy szefa PO.
      Co do siania podejrzeń, mistrzostwem (niekwestionowanym) wykazał się niejaki poseł Karpiniuk. Obrzucanie błotem przeciwników, inwektywy to domena Niesiołowskiego i Palikota. Insynuacje i wielokrotne przepraszanie za przyczyną wyroków sądowych to atrybut niejakiego Nitrasa. Wszyscy z PO. Moralni, uczciwi i bez zarzutu - oczywiście tylko w postrzeganiu ze strony GW. Bo NORMALNY człek odrzuca ich metody, traktuje je jako zaprzeczenie oficjalnie głoszonych wartości.
      Panie Kuczyński, dochodzenie do prawdy będzie tak bolesne dla PO, że uczynią wszystko dla jej uniknięcia. TO widać pomimo wszystkich możliwych bredni wypowiadane przez, np. takich jak Pan i działaczy PO. Skrojenie ustawy, obstawienie ich swoimi ludźmi dla blokowania pola manewru opozycji świadczy o intencjach. Gdy komisja przystąpi do rzetelnego wyjaśniania spraw, a członkowie komisji z PO nie będą blokować pracy okażą się realia. Z oceną należy więc poczekać.
      Pan formułuje zarzut w trybie: "jakoby...", a następnie, przywołuje absolutnie wyssane z palca "argumenty" na obalenie tego zarzutu. Ale żaden dowód dla poparcia tych "argumentów" nie istnieje. Posługuje się Pan insynuacjami, NIEPRAWDĄ i zwyczajną niegodziwą własną opinią. A to już przekracza granice nieprzyzwoitości - to wręcz karygodne chamstwo. Bo osobista opinia, zachowana dla siebie, to wolność poglądów, ale prezentowanie jej w artykule, bez poparcia jakimkolwiek dowodem, jest obrzydliwą propagandą z naruszeniem zasad dziennikarskiej rzetelności.
      Komisja nie jest narzędziem napaści - Pan to doskonale wie, a Platforma nie broni się, ale ATAKUJE. "Obrona konieczna" w Pana wydaniu to kolejny faul, granie znaczonymi kartami i oszczerstwa pod adresem ewentualnego oskarżyciela. Zakładana "słuszność PO'stępowania z punktu widzenia interesu publicznego" jest aberracją umysłu i jawnym skrzywieniem PO'strzegania tego interesu - prywatnie ma Pan do niej prawo, ale jako publicysta - już nie.
      To co Pan czyni, Panie Kuczyński, to zakłamane rozdzieranie szat nad niesprawiedliwością i niegodziwością, której jeszcze nie było. To ruch wyprzedzający, aby można było stwierdzić: a nie mówiłem, i będzie bez znaczenia czy zarzuty będą prawdziwe.
      Ciekawi mnie jedno, czy mając świadomość stronniczości, niegodziwości prezentowanych opinii, zakłamania i drwienia z inteligencji czytelnika, zdaje Pan sobie sprawę, że opluł się Pan sam?. Że w głupi i prostacki sposób zdyskredytował się Pan, sam - siebie. To jakaś forma masochizmu?
    • danuta49 Kuczyński!Jesteś pewien że jedynowladztwo Tuska 06.11.09, 18:56
      jest dla Polski(i ciebie) dobre???;-)
      >To jest pewien filtr, że jadu z tej komisji wpłynie do życia publicznego
      trochę mniej.<
      Stalin zdobyl pelnię wladzy w Rosji dzięki różnym Pożytecznym idiotom-pomagali
      mu i Zinowiew, i Kamieniew, i Bucharin i Jagoda i Jeżow...;-)
      A on ich potem pod mur...;-)
    • kot.kot1 kuczynski odpowiada 07.11.09, 10:33
      na swoim blogu kuczynski dal taką, chyba odpowiedz jego krytykom.
      moze warto rzucic na nia okiem:

W.Kuczyński Says:

Listopad 7th, 2009 at 10:16 e

Parę słów jeszcze o owej hazardowej “komisji śledczej”. Otóż ona nie
      ma nic wspólnego ze śledztwem. Nie wystarczy nazwać coś śledczym,
      żeby ono nim było. To nawet nie jest jest ring, bo na nim obowiązują
      jakieś reguly i jest sędzia, to jest po prostu ileś tam metrów
      kwardatowych sejmu zarezerwowanych do wolnej amerykanki na oczach
      kamer i publiki. Nic więcej. Z wszystkich komisji “sledczych”, jakie
      ustanowiono dotąd najwięcej wspólnego ze śledztwem, a nie z łomotem
      ma komisja ds.Olewnika, bo tam nie są zaangazowane bardzo wyraźnie
      interesy polityczne “śledczych”. W tej sytuacji oskarżanie PO, że
      nie oddaje wszystkiego w ręce swoich wrogów i nie zamierza na tym
      polu kastetowego łomotu wystąpić bezbronna jest albo wyrazem
      namiętnego pragnienia, by Tuska i PO zatłuczono, albo wyrazem
      skrajnej naiwności. Wycie na mnie na Ścieku24, a także pod tekstem w
      Gazecie pochodzi wyłącznie od gości, którzy chętnie i nie wykluczam,
      że doslownie widzieliby Tuska i jego kolegów na Placu Defilad pod
      ustawiona tam gilotyną. To jest propisowska czerń, dla której ja
      jestem z wyglądu Quasimodo i to w wieku podeszłym, z charakteru
      Goebels, z intelektu idiota (to bardzo łagodne), z biografii szpicel
      bezpieki, a z pochodzenia oczywiście Żyd. Ci biedni goście – a także
      niektórzy na tym blogu – odreagowuja w ten sposób prawdę o ich
      milości politycznej, która jest w moich tekstach i sądzą, że tym
      odreagowaniem we mnie godzą. Co za złudzenia!

• quie-tus @Kuczyński: i ponowna demagogia dla idiotów... 07.11.09, 14:30
        nie jestem janczarem PiS'u, nie mam krwiożerczych uwarunkowań do PO, jego zakłamanych liderów. Pan swymi komentarzami udowadnia, że michnikowszczyzna ma się dobrze, mentalność oparta na zakłamaniu i fałszu, na makiawelizmie wciąż jest żywa. Przerysowywanie faktów dla udowodnienia swych opinii musi mieć pewien rozsądny zakres, czynienie to w wydaniu np. Pana ma postać propagandy pozbawionej wszelkiego szacunku do odbiorcy. Prostackie walenie cepem.
        Nie mam zamiaru Pana obrażać, szanuję poglądy oparte na przeświadczeniu o słuszności swych ideałów, brzydzi mnie zakłamanie i fałsz. Posługiwanie się insynuacjami czy wyraźnym zakłamaniem obraża moją inteligencję - dlatego odpisuję wytykając to.
        Najpierw trzeba popatrzeć na SIEBIE, na durnoty i kłamstwa, na swe bezczelne wpieranie insynuacji, zastanowić nad przyczyn krytycznych komentarzy; być może wynikają one z obrażania inteligencji czytelnika.
        Widać jednak, że nie jest Pan do tego zdolny - ot, ten stupor. Stupor to przywara intelektu. Charakteru też. To też dyskwalifikuje jako dziennikarza, komentatora zjawisk w polityce na forum gazety, bo prywatnie ma Pan pełne, niekwestionowane przez nikogo, być piewcą kogo Pan chce. Też oszustów.
        Odpowiedź Pana na krytyczne opinie jest nieprzyzwoita, w swej propagandowej linii, świadczy, że swych czytających ma Pan za durni, za "gawiedź co ma wszystko kupić" - wcześniejsze kłamstwa podpiera Pan kolejnymi insynuacjami. Brawo. Kolejna dyskwalifikacja.:)) Jakoś mi Pana nie żal.
      • quie-tus @ zachęta do przeczytania wpisów na blogu 07.11.09, 14:54
        no więc znalazłem, przeczytałem i .... zwymiotowałem.
        Jeżeli tacy ludzie byli w rządzie Pana Premiera Mazowieckiego, to żałuję, żałuję jak cholera, że gdy mogłem, a miałem ku temu okazję, nie dałem nogi... mogłem żyć w kraju z mądrym rządem. Teraz zaczynam inaczej postrzegać ten rząd. Przestaję się też dziwić, że mamy III RP zakłamaną, pełną koterii, szalbierstwa i jadu. Szkoda gadać.
        Zastanawia mnie tylko, jak można być do takiego stopnia zindoktrynowanym, zakłamanym, że konfrontacja z rzeczywistością jest ciągłą formą traumy... Współczuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka