Dodaj do ulubionych

Senyszyn odklerykalizuje UE

12.11.09, 14:05
Dzialac pani posel!!!
Obserwuj wątek
    • a_weasley A co tu w ogóle UE ma do szukania? 12.11.09, 14:24
      OIR, UE miała się zajmować sprawami, których znaczenie w taki czy
      inny sposób wykracza poza poszczególne kraje.
      To, jak się będziemy w Polsce rządzić, to nasza wewnętrzna sprawa.
      Jak nam się spodoba, to wybierzemy Senyszyn na prezydenta, a jak nam
      się spodoba, to talibów do parlamentu i nic komu do tego.
      • monster1972 talibowie w Sejmie już są... katotalibowie... 12.11.09, 14:29
        pozdrawiam

Polak-ateista
        • ibnalqq Re: talibowie w Sejmie już są... katotalibowie... 12.11.09, 14:43
          Jasne. A wydawało mi się, że przynajmniej niektórzy ateiści to inteligentni
          ludzie. Jak widać myliłem się.
          • monster1972 to naprawdę straszne:) 12.11.09, 14:47
            • indeed4 Senyszyn przedstawicielką polskich katolików ??! 12.11.09, 17:12
              Ale jaja :-D A co mają na ten temat do gadania jakieś postkomunistyczne
              pseudolewicowe relikty ? :-))))))))))

forum.gazeta.pl/forum/w,28,102831965,102887314,Godzimy_sie_godzimy_.html
          • pensioner63 Korelacja nie oznacza 100% zależności 12.11.09, 15:46
            ibnalqq napisał:
            > Re: talibowie w Sejmie już są... katotalibowie...
            > Jasne. A wydawało mi się, że przynajmniej niektórzy ateiści
            > to inteligentni ludzie. Jak widać myliłem się.

Nie myliłeś się. Wśród ludzi bardziej inteligentnych jest większy procent
            agnostyków i ateistów niż wśród mniej inteligentych. Nie oznacza to, że każdy
            ateista jest intelignetny i nie każdy katolik jest głupi. Korelacja nie oznacza
            100% zależności. Zawsze są wyjątki od reguły.

Znaczna większość ludzi przejmuje wiarę od swoich rodziców, zarówno w istnienie
            boga jak i pewność, że żaden bóg nie istnieje. Dlatego w Arabii Saudyjskiej 100%
            ludzi jest muzułmanami, a Polsce 95% katolikami. W Arabii Saudyjskiej nie ma
            nikogo kto traci wiarę w boga, bo tym co ją tracą ścina się głowę. W Polsce nie
            jest tak źle. Państwo zmusza dzieci szkolne do akceptacji religii katolickiej
            ale nie ścina głów tym co uparcie nie dają się zidoktrynować.
            • 1410_tenrok jestem agnostykiem oraz osobą od zawsze ateistycz- 12.11.09, 15:54
              ną, ale nie życzę sobie aby komuchy, czy nawet postkomuchy zabierały sie do
              ateizacji. Niech Europa sama sie odklerykalizuje, bez pomocy różnych krewnych
              królika, przeprasza uljanova czy stalina........ Niech pani senyszyn może piecze
              chlebek, sadzi marchewkę lub spaceruje.
              • pensioner63 Życzę sobie katolickiej Polski 12.11.09, 16:19
                1410_tenrok napisał:
                > nie życzę sobie aby komuchy, czy nawet postkomuchy zabierały
                > sie do ateizacji.

Zgaduję, że zgodnie z prawdą powinieneś napisać, że życzysz sobie aby Polska
                była rzymsko-katolicka. Dla formalności dodam, że w Rosji zaczyna dominować
                Cerkiew prawosławna, a nie ateiści.

Natomiast nazywanie wszystkich, którzy mają inne poglądy polityczne niż ty,
                komuchami lub łysymi co mają wszy, to tylko metoda walki. W tem sposób
                mobilizuje się swoich aby wytępić rzeczywistych lub wyimaginowanych przeciwników.
                • chomik_cyryl Re: Życzę sobie katolickiej Polski 12.11.09, 16:34
                  Popieram 1410_tenrok, problemem nie są nasze poglądy -Jestem Katolikiem, ale z
                  ateistą normalnie potrafię pić piwo i żartować, nawet zaproponował mi prace za
                  1800 zł na rękę, to kwestia dojrzałości co zrobi się z problemami wyznawanych
                  poglądów- problemem są Ci co posługują się naszymi poglądami żeby zdobyć sobie
                  nasze poparcie w kampanii na rzecz swoich poglądów. Jak tu z nienawiści do klery
                  powstali wszyscy ateiści i agnostycy. Nic do was chłopaki i dziewczyny nie mam,
                  ale nie dajcie sobie zaciemnić oczu, jeśli macie jakichś kumpli lub koleżanki
                  wierzących wszystko jedno w którym kościele w imię tolerancji pomyślcie o nich.
                  Twórzmy swoje państwo, tolerancyjne
                  • indeed4 Czy Senyszyn aby na pewno jest z SLD ...? :-D 12.11.09, 17:21
                    1. "Aż 62 procent działaczy SLD z Dolnego Śląska uważa, że dla dobra gospodarki
                    państwo powinno się trzymać od niej z daleka".

2. "35 procent jest za sztandarowym dla ekonomicznych liberałów podatkiem
                    liniowym, a 72 procent opowiedziało się za współpracą lewicowego z nazwy SLD z
                    partiami liberalnymi".

A w sferze obyczajowej:

3. "60 procent przyznało, że chodzi do kościoła".

4. "42 procent chce przywrócenia kary śmierci, tyle samo twierdzi, że szkoła
                    powinna uczyć przede wszystkim dyscypliny".

5. "28 procent badanych uważa homoseksualizm za sprzeczny z naturą człowieka".

6. "48 procent sprzeciwia się legalizacji małżeństw osób tej samej płci".

7. Aż "71 procent nie chce legalizacji miękkich narkotyków".

www.dziennik.pl/polityka/article265065/Jestes_prawicowcem_Glosuj_na_SLD_.html?service=print
            • chomik_cyryl Re: Korelacja nie oznacza 100% zależności 12.11.09, 16:24
              Ktoś musi byś tolerancyjny na cudze poglądy, my nie głosimy haseł nienawiści*
              względem czegoś lub kogoś.
              Co do korelacji, ludzie którzy mają osiągnięcia naukowe to nie 100% sumy
              wszystkich inteligentnych. Wskaźniki badania IQ poza tym nigdy nie dają
              dokładnych wyników, inteligencja jest rzeczą tak prywatną i niemiarodajną jak
              wiara, więc ilu kto ma inteligentnych się nie sprzeczajmy

* DZISIAJ ŻEBY JAKIŚ KRETYN NIE WYPALIŁ ZNOWU Z HISTORIĄ BO TO JUŻ NUDNE SIĘ
              ROBI, DOŚĆ ROZLICZANIA HISTORII MYŚMY SIĘ ROZLICZYLI KRUCJATY ITP AKTY PRZEMOCY
              RELIGIJNEJ BYŁY NASZE I NAM ZA NIE ŻAL, DOJRZELIŚMY!
              • pensioner63 Wojujący katolików, którzy udają żal 13.11.09, 00:33
                chomik_cyryl napisał:
                > * DZISIAJ ŻEBY JAKIŚ KRETYN NIE WYPALIŁ ZNOWU Z HISTORIĄ BO TO JUŻ NUDNE SIĘ
                ROBI, DOŚĆ ROZLICZANIA HISTORII MYŚMY SIĘ ROZLICZYLI KRUCJATY ITP AKTY PRZEMOCY
                RELIGIJNEJ BYŁY NASZE I NAM ZA NIE ŻAL, DOJRZELIŚMY!

Hipokryzja wojujących katolików jest przerażająca. Mówią z jednej strony, że im
                było żal palić heretyków na stosie. Teraz gdy nie mogą juz tego robić, to
                przynajmniej wyzywają oponentów od kretynów.

Dobrze, że moje dzieci nie były uczone w szkole przez takich fanatyków, bo
                wywiozłem swoją rodzinę z Polski. W Irlandii państwo wypłaca teraz odszkodowania
                ludziom, którzy byli jako dzieci skazani na nadużycia wszechwładnych i
                bezkarnych zboczeńców w sutannach.
                • chomik_cyryl Re: Wojujący katolików, którzy udają żal 13.11.09, 07:01
                  To co się wydarzyło z ręki chrześcijan w historii i ateistów na przestrzeni 2
                  ostatnich wojen światowych to już na szczęście przeszłość, ale widzę że wciąż
                  istnieje tęsknota za tym.
                  Historyczny ŻYD ZŁODZIEJ = dziś KSIĄDZ pedofil. Nie neguje że takich nie ma, ale
                  kilku gości którym się zdarzyło to nie znaczy że wszystkim. Takie twierdzenie
                  jest równie absurdalne jak twierdzić "Stalin był ateistą,m zbudował łagry,
                  WSZYSCY ateiści to mordercy!" zdanie abstrakcyjne i głupie
                  • chomik_cyryl Re: Wojujący katolików, którzy udają żal 13.11.09, 07:10
                    Rozumiem Cie niektórzy mają problemy z określeniem odrębności osób, ja w
                    reinkarnacje nie wierze, nie byłem krzyżowce, ani inkwizytorem (kiedyś mnie tak
                    dla żartów na rekolekcjach przezywano, śmiałem się i parodiowałem tych gości).
                    Jestem wykształcony i dość dojrzały w poglądach potrafię określić co jest
                    zbrodnią, co to pospolita propaganda, i czym nie należy się kierować w życiu. Po
                    drugie nawet jakby chrześcijaństwo było jak A1H1 to należy się liczyć że objawy
                    są zależne od osobnika i może się zdarzyć że ktoś zacznie być też niebezpieczny.
                  • chomik_cyryl Re: Wojujący katolików, którzy udają żal 13.11.09, 07:12
                    Rozumiem Cie niektórzy mają problemy z określeniem odrębności osób, ja w
                    reinkarnacje nie wierze, nie byłem krzyżowce, ani inkwizytorem (kiedyś mnie tak
                    dla żartów na rekolekcjach przezywano, śmiałem się i parodiowałem tych gości).
                    Jestem wykształcony i dość dojrzały w poglądach potrafię określić co jest
                    zbrodnią, co to pospolita propaganda, i czym nie należy się kierować w życiu. Po
                    drugie nawet jakby chrześcijaństwo było jak A1H1 to należy się liczyć że objawy
                    są zależne od osobnika i może się zdarzyć że ktoś zacznie być też niebezpieczny.
                    Jak major Nidal Malik Hasan, który był normalnym człowiekiem, wierzył w Islam,
                    bo chciał i nikomu nic do tego, tylko coś się stało że dopuścił się zbrodni
        • viornisko a najgorsi są postkomuniści 12.11.09, 16:04
          na miejscu pani europoseł dążyłbym do wyeliminowania z życia politycznego Unii
          ludzi o poglądach skrajnie lewicowych...
        • acer0 Re: talibowie w Sejmie już są... katotalibowie... 12.11.09, 22:15
          monster1972 napisał:

> pozdrawiam
          >
          > Polak-ateista
          I ma pani szansę ale wśród małp tam ma pani pole do popisu tam małpy nie wierzą
          w boga, tam jest komunizm od zarania dziejów i wierzą tak jak Darwin, że
          pochodzą od małp.
      • mracek Re: A co tu w ogóle UE ma do szukania? 12.11.09, 14:34
        Zdaje się, że nie przeczytałeś sekcji "Czym są intergrupy". Bo polemizujesz z jakimś przez siebie wymyślonym wrogiem.
    • tsuranni świetna i bardzo potrzebna inicjatywa 12.11.09, 14:29
      trzeba dawać kontrę katolickiej ciemnocie
      • mclion Re: świetna i bardzo potrzebna inicjatywa 12.11.09, 14:39
        Żeby dać kontrę, to trzeba mieć coś do powiedzenia i jakieś wsparcie. Z tego co
        widzę na razie nie jesteś jakimkolwiek przeciwnikiem dla "ciemnogrodzian", to co
        się napalasz jak Francuz na wojnę z Niemcami? :)
    • polonus3 [...] 12.11.09, 14:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • biniou A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 14:40
      Moze Senyszyn zajmie sie prawdziwymi problemami wspolczesnej
      Europy. Islamizacja postepuje w zastraszajacym tempie, wszedzie
      powstaja nowe meczety, niektore miasta (Marsylia, Roterdam...) sa
      zdominowane przez sredniowieczne szmaty na glowach muzulmanskich
      kobiet, a rytualne mordertwa kobiet i "niewiernych" regularnie
      wpisuja sie w statystyki policji.
      O ile mozna nie lubic kosciola i go krytykowac, to za krytyke
      islamu i proroka pedofila grozi w Europie (sorry Eurabii) wyrok
      smierci.
      • z.bialek Re: A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 14:45
        Biniu, świeckośc państwa obejmuje też i wolnośc od muzułmańskiego
        dyktatu. Odrobinę pomyśleć nie zaszkodzi, zanim się zacznie klepać.
        Senyszyn dostała w ostatnich wyborach mój głos i bardzo liczę, że
        coś zdziała.
        • balrog008 Re: A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 14:59
          Tyle że jak się mówi o "odklerykalizowaniu" i "świeckości" państwa to ZAWSZE
          mówi się o odsunięciu Kościoła katolickiego tudzież ogółem chrześcijaństwa od
          spraw państwa. NIGDY o islamie (bo to już jest "nietolerancja", "nienawiść",
          "rasizm" i ... [tu wpisz całą lewicową nowomowę]).
          • pepe1569 Re: A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 15:15
            mysle, ze troche chyba dramatyzujesz.
            w wielu panstwach poglebiona dyskusja o sekularyzacji panstwa zaczala sie w
            ostatnich latach wlasnie z perspektywy "inwazji" islamu (np. w niemczech
            dyskusja o nauczycielkach w chustce na glowie). jak dotad religie
            chrzescijanskie wychodzily z tego typu dyskusji w porownaniu z wszelkimi
            przejawami religii czy tez chocby kultury z krajow islamskich jak najbardziej
            obronna reka (przyklad: nieszczesna chusta na glowie versus habit
            zakonnicy-nauczycielki). czy slusznie czy nie, to juz inna kwestia.
            nie widze nic zlego w tym, zeby w okreslonych sferach zycia panstwo odcielo sie
            od religii chrzescijanskich tak samo, jak odcina sie od islamu.
            co do faktu, ze niektorym islamistom sie krytyka nie podoba (patrz karykatury
            mohameta), to tez inna kwestia. prawda jest jednak taka, ze w polsce tak samo
            alergicznie na wszelkie proby krytyki kosciola reaguja niektorzy chrzescijanie
            (haslo-klucz: obraza uczuc religijnych). moze nie podpalaja jeszcze redakcji
            gazet, ale ogolnie tok myslenia maja tacy ludzie podobny do islamistow.
      • nick1111 Re: A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 15:09
        Sam przyznajesz, że jeżeli religia utożsamiana jest z państwem i
        prawem, tak jak w krajach muzułmańskich, to nic dobrego z tego nie
        wychodzi. Dlatego trzeba walczyć o ustawodawstwo, które zapewni
        rzeczywisty rozdział religii od państwa, tak, aby ani muzułmanie,
        ani katofaszyści nie cofnęli nam Europy do poziomu średniowiecza.
      • kyods Re: A co z islamizacja Europy?! 12.11.09, 15:19
        Szczerze mówiąc nie do końca rozumiem czym różnią się średniowieczne szmaty na
        głowach niektórych kobiet od średniowiecznych czarnych sukienek na niektórych
        facetach, ale niech każdy się ubiera jak lubi, to jego prywatna sprawa. Ale w
        świeckim państwie nie powinno być miejsca na symbole jednej religii na każdym
        kroku, szczególnie w instytucjach państwowych.
      • kylax1 No wiec, pokrytykujmy sobie islam. 12.11.09, 21:53
        Islam to dziki kult tepych niedorozwojow i analfabetow z rejonu Mekki.
        'Prorok' mahomet, to pedofil i niedomytycw....

doctorbulldog.files.wordpress.com/2007/11/koran-toilet-paper.jpg
        • kylax1 niedomytycw..., mialo byc. 12.11.09, 21:53
          • kylax1 Laczy slowa. Niedomyty c*w*e*l* 12.11.09, 21:54
    • q_vw Ośmiesza się kobieta... 12.11.09, 14:50
      Unię Eropejską, od samego początku, kiedy była to Europejska
      Wspólnota Węgla i Stali, budowano na gruncie wartości
      chrześcijańskich, bo Europa łacińska, zachodnia, takie właśnie ma
      korzenie. Nie obchodzi mnie, i wielu Europejczyków, że posłanka
      Senyszyn chce zawracać Wisłę kijem, w duchu najlepszych tradycji
      gomułkowskiej walki z Kościołem, ale obchodzi mnie, że dla takiej
      socjalistycznej indoktrynacji pobiera publiczne pieniądze. Z takimi
      hasłami to niech znajdzie zatrudnienie w WNP. Pomyliła kobieta
      kierunki...
      • rocco_invades_poland co innego wartosci... 12.11.09, 15:16
        ...co innego wpieprzanie sie kosciola w kazda dziedzine zycia publicznego.
        • chomik_cyryl Re: co innego wartosci... 12.11.09, 15:45
          Przepraszam tez jestem kościołem, świeckim, ale też należę do KK, to
          dyskryminacja! Ja i moi kumple też mamy prawo decydować o naszym kraju!
          Urodziłem się i wychowałem jak każdy polak!
      • lajosz3 Re: Ośmiesza się kobieta... 12.11.09, 15:26
        q_vw napisał:
        ale obchodzi mnie, że dla takiej socjalistycznej indoktrynacji pobiera publiczne
        pieniądze.

W przeciwieństwie do kościoła kat, który przecież jak powszechnie wiadomo,
        brzydzi się państwowymi pieniędzmi tudzież pieniędzmi swoich owieczek i
        baranków, no i nikogo nie indoktrynuje.
        • chomik_cyryl Re: Ośmiesza się kobieta... 12.11.09, 15:51
          Jak powszechnie wiadomo - aha no jasne XD - jak np: Maria Teresa? Rwała z
          habitu, żeby bandaż zrobić? Nie wszystko jest w KK tak identyczne jak w
          niewykształconym się mieści w głowie.
          Wstyd mi że płace podatki na slogany nienawiści poglądowej, jak zauważyłem w
          innych postach na p. Senyszyn, wolałbym opłacać karierę kogoś kto działa w imię
          doktryny bardziej pokojowej, ale muszę się z tym pogodzić. Nie będę odpowiadał
          nienawiścią
        • balrog008 Re: Ośmiesza się kobieta... 13.11.09, 17:01
          Nie wiem kogo Kościół indoktrynuje. Obowiązku chodzenia na Msze Święte nie ma.
          Za to jest obowiązek chodzenia do szkół a niewielu stać na prywatne.
    • cseresznye77 Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 14:51
      A mnie sie nie podobaja "intergrupy europarlamentarne....." zlozone
      z fanatykow ktorze chca decydowac o narodach...Eurointergrupa od
      swiecki charakter, kojarzy sie jak jakas nowa inkwizicja.Jesli jest
      dyskusja o krzyze, niech decyduja rodzice w swoich krajah i skolach
      a nie trybunale i inter grupy euro z pani Senyszyn.
      • kazek100 Re: Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 15:08
        cseresznye77 napisał:

Jesli jest
        > dyskusja o krzyze, niech decyduja rodzice w swoich krajah i
        skolach
        > a nie trybunale i inter grupy euro z pani Senyszyn.

Bardzo słusznie.
        Własnie w szkole mojego dziecka w klasie powieszono krzyz mimo
        wyraźnego protestu częsci rodziców i mimo tego, że chwilę wczesniej
        to my za swoje pieniądze remontowaliśmy tę salę.

I co? Myślisz, że ktoś się tym w szkole przejął? Musiałbym chyba sam
        go siłą ściągnąc, bo nasze głosy wychowawczyni i dyrektor mają
        gdzieś. Mimo, że to też glos rodziców.

Nie przepadam za Senyszyn, ale taka inicjatywa jest potrzebna.
        • chomik_cyryl Re: Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 16:02
          Ja na niektórych zajęciach mam modlitwę przed zajęciami, na których omawiane są
          sprawy religijne. Uczestnictwo w tych zajęciach jest dobrowolne, są też
          niewierzący, którzy się nie modlą, bo nie muszą. W sali jest krzyż, a wykłady
          jak wg. mnie spełniają standardy merytoryczno-naukowe.
          Dziś za to, mnie odraźa jaką historię mi wykładano szkole od podstawówki do szk.
          średniej. Że niby średniowiecze ciemne a renesans postępowy? Na historii sztuki,
          neutralnej światopoglądowo wyłożono mi osiągnięcia w sztuce obu epok. W historii
          filozofii to samo, średniowiecze nie było w niczym gorsze.
          Doktryna komuchowska w szkołach jeszcze dziś, nieścisłości w programie szkół
          nastawiające młodzież przeciw religii, to nietolerancja. Krzyż może wylecieć ze
          szkoły, ale niech ona będzie fair z materiałem wobec wiary
          • pensioner63 Że niby średniowiecze ciemne? 12.11.09, 16:39
            chomik_cyryl napisał:
            > Że niby średniowiecze ciemne a renesans postępowy?

Czytam teraz książkę "1001 Inventions that Changed the World" czyli "1001
            Wynalazków, które zmieniły świat" (mieszkam w Stanach, a nie w Korei Płn. czy w
            Moskwie). Książka opisuje historię wynalazków od pierwszych narzędzi do
            dzisiejszych komputerów. Wynika z niej, że w Europie od mniej więcej 500 roku do
            1500 nie było żadnego nowego wynalazku, a wiele starych poszło w zapomnienie.
            Było to właśnie ciemne średniowiecze gdy kościół zdominował życie i brutalnie
            tępił każdą nową myśl. Watykan wprowadził Indeks Ksiąg Zakazanych aby nic nie
            można było opublikować podważającego "nauki Kościoła" mówiącej, że Ziemia jest
            środkiem świata i należy we wszystkim słuchać Papieża i jego kapłanów.

Przez tysiąc lat Kościół Katolicki skutecznie tłumił naukę i postęp techniczny w
            zdominowanej przez siebie Europie. W 1517 Luter powiesił swoje tezy
            sprzeciwiajace się korupcji i zakłamaniu papiestwa. Przejście ludzi na
            protestantyzm wyrwało część Europy spod władzy Watykanu - zaczęło się
            Oświecenie, rozwój nauki i techniki. Dzięki temu mamy dzisiaj komputery,
            Internet i tę dyskusję.

Współczuję dzieciom z twojej szkoły.
        • cseresznye77 Re: Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 16:09
          Problem ze gdy nie umieczie sie dogadac ze soba to zdecyduje az was
          inter euro hiper grupa i trybanal z dalekej eurostolicy.Zaraz beda
          inne interkomisja ktore decyduja za cebie co masz jesc, co jest
          zdrowe, co czytc ,kogo sluchac, jak sie leczyc i dzieci wychowac...a
          wkazdej intereurogrupe ludze z misja jak pani Senyszyn.
          Klopot zaczina sie w nas, rodzicach, obywatele,sasiadach i tez tych
          co teraz komentuja na net i nie widza tego eurolancucha na szyji.
    • demis1 Pani posel gratulujemy 12.11.09, 14:52
      odwagi TRZYMAMY ZA PANI POWODZENIEM W TEJ JAK I INNYCH BARDZO MADRYCH
      POSUNIECIACH.NALEZY TYM DARMOZJADOM OSZUSTOM ZABRAC WSZYSTKO CO UKRADLI.
      KSIEZA TO NAJWIEKSZA GRUPA PRZESTECZA W POLSCE . BOG NA TYCH ZLODZIEJI PATRZY
      I NIE GRZMI. TO KRAJ DEBILI W RZADACH OD 95 ROKU. PRZEZ OSTATNIE 4 -RY LATA
      GRUPA TYCH ZLODZIEJI NAWET OKRADA NAJBIEDNIEJSZYCH POLAKOW NAJWYZSZY CZAS Z
      TYM SKONCZYC MOZE BY TAK PRACA W KOPALNI LUB KAMIENIOLOMACH NAUCZYLA ICH
      POKORY I UCZCIWOSCI. MAFIA
      • chomik_cyryl Re: Pani posel gratulujemy 12.11.09, 15:21
        Jak pisałem, zdanie potwierdzające mój wywód wyżej. Co kierowanie się
        uprzedzeniami które jak któryś mądry człowiek chyba psycholog określił zaciemnia
        jasność myślenia kieruje ludzi do budowania łagrów i komór gazowych. Przykład
        potwierdza. Jakie humanitarne metody uda się p. Szenyszyn wprowadzić dla
        znienawidzonej grupy zobaczymy
    • rocco_invades_poland gratulacie pani joanno! 12.11.09, 15:03
      bierzcie sie jak najszybciej do roboty i walczcie o swieckosc polski i ue.
      ktos wczesniej pisal o islamie... mysle ze swieckosc wyraza sie w stosunku do
      kazdej religii. akurat nasz kraj cierpi na katolicyzm, to i z tym musimy tutaj
      walczyc. religie do swiatyn i domow, a nie do polityki!
      • cynick1 Re: gratulacie pani joanno! 12.11.09, 20:49
        rocco_invades_poland napisał:

> bierzcie sie jak najszybciej do roboty i walczcie o swieckosc polski i ue.
        > ktos wczesniej pisal o islamie... mysle ze swieckosc wyraza sie w stosunku do
        > kazdej religii. akurat nasz kraj cierpi na katolicyzm, to i z tym musimy tutaj
        > walczyc. religie do swiatyn i domow, a nie do polityk

hue hue
        proponuje czytac cos wiecej jak gw
        najbardziej radykalny ruch lewactwa jest w tej chwili we francji
        pozbyli sie krzyzy polksiezycow i chust
        tylko najbardziej zagorzali lewacy oddaja swoje pociechy do szkol jezuickich
        i nie przeszkadzaja im i ich dzieciom krzyze
        nie przeszkadza im katolicki rygor w szkolach
        wiecej
        bula kupe kasy zeby dzieci czegos nauczyc
        bo panstwowa szkola to bida z nedza
        to narkomani i zboczki
        to nieletni przestepcy
        najciekawsze jest to
        ze do tego sami doprowadzili
        przesladujac chrzescijanstwo i propagujac bezstresowe wychowanie

pzdr.
        • rocco_invades_poland Re: gratulacie pani joanno! 13.11.09, 12:51
          ale czy ja cos pisze o katolickich szkolach??? tam niech sobie krzyze wieszaja,
          mi zupelnie to nie przeszkadza. przeszkadza mi krzyz w publicznej szkole, w
          sejmie itd.
          p.s. a wyborczej nigdy nie kupuje.
    • nick1111 Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 15:05
      Brawo! Głosowałem na Panią w wyborach do PE. Tak się składa, że w
      tej chwili jedyny polski polityk z jajami to kobieta.
    • szydlo4 Gratulacje! Chodzi o to aby w UE nie było wpływu 12.11.09, 15:11
      państwa totalitarnego jakim jest Watykan na inne państwa członków UE (np. na
      Polskę). Tak trzymać.
      • chomik_cyryl Re: Gratulacje! Chodzi o to aby w UE nie było wpł 12.11.09, 15:30
        O totalitarnie to będzie jak UE pozwoli na upust uprzedzeniom takim jak tacy co
        głoszą hasła nietolerancji religijnej. Zamiast żydów do komór trafią
        chrześcijanie. Zwróć uwagę że Watykan w odróżnieniu od p. Szenyszyn nie kieruje
        się uprzedzeniami u której dało się słyszeć to w wypowiedzi radiowej, bo to jak
        nazywasz "państwo totalitarne" karze takim jak ja kierować się miłością nawet to
        rzekomo znienawidzonych gejów. Jakkolwiek sam mam uprzedzenia do nich muszę
        posłuchać się tego zwanego przez ciebie "państwa totalitarnego" bo sam nie
        dojrzałem na tyle żeby bez napięcia mięśni na twarzy potraktować innego
        człowieka, o innych niż ja zainteresowaniach seksualnych jak bliźniego z
        miłością i pokorą, bo jest człowiekiem i należy mu się szacunek.
        Myślę poza tym niezależnie od władzy KK, tobie radze się zastanowić kto jest
        totalitarystą, bo to p. Szenyszyn głosi hasła nienawiści
        • pensioner63 To Święta Inkwizycja paliła na stosach heretyków 12.11.09, 15:59
          chomik_cyryl napisał:
          > O totalitarnie to będzie jak UE pozwoli na upust uprzedzeniom
          > takim jak tacy co głoszą hasła nietolerancji religijnej.
          > Zamiast żydów do komór trafią chrześcijanie.

Ignorujesz historię. To katolicka Święta Inkwizycja paliła na stosach heretyków.
          Komory gazowe zbudowali i mordowali w nich ludzi hitlerowscy Niemcy w czasie II
          wojny światowej. A Niemcy to kraj chrześcijański, w znacznej części katolicki.
          • chomik_cyryl Re: To Święta Inkwizycja paliła na stosach herety 12.11.09, 16:13
            Poczytaj uważniej dobra? ja nie sprzeczam się o historie. Nie pisałem jej i my
            katolicy rozliczyliśmy się z historią, z bólem patrze na działania moich braci w
            trakcie krucjat i ta część inkwizycji, która dopuściła się nadużyć (mój kumpel
            na studiach czytał prace wykonaną na podstawie akt inkwizycji, paleni nie byli
            tylko heretycy, to był wymiar prawa świeckiego za zbrodnie, jak krzyż w Rzymie -
            kara śmierci- zbrodnie były tak odrażające czasem że wstyd było dawać im krzyż
            do pocałowania). Będąc katolikiem muszę żyć z tym brzemieniem, prawo rzymskie za
            mocno wgryzło się w naszą religię, w sądzeniu powinniśmy być bardziej wyrozumiali
            Wiem jedno, jakiegokolwiek byli wyznania Niemcy w Rzeszy, zabijali z
            nienawiści, którą wtłoczył i pobudził w nich Hitler do innych ras niż aryjska.
            • szydlo4 Nie trzeba zaglądać do historii, obecnie 12.11.09, 17:11
              działacze watykańskiej organizacji w Polsce tzw. kk okrada nas biorąc pensje z
              budżetu na swą działalność, nie płaci podatków od swej działalności
              gospodarczej, itd itd.
              • chomik_cyryl Re: Nie trzeba zaglądać do historii, obecnie 13.11.09, 07:15
                Sory stary ja się uczę kulturoznawstwa, budżetem się nie zajmuję, może ktoś Ci
                na to odpowie ale nie ja. Mnie obchodzi żeby sprawowali swoją funkcję jak należy
                i nie kompromitowali się głosząc nienormalne albo bezpodstawne poglądy i nie
                dopuszczali się zbrodni jak niektórzy dokonujący aktu pedofii
    • jkauf Mitologię rozszerzyć o religię katolicką, najwyższ 12.11.09, 15:12
      czas. Tak trzymać Pani Joanno.
      • chomik_cyryl Re: Mitologię rozszerzyć o religię katolicką, naj 12.11.09, 16:36
        NC
      • viornisko Hahaha 12.11.09, 19:02
        dobre. Wiedziałem, że w chorej główce mogą zrofdzić się śmieszne pomyły :)
    • alejagwiazd Brawo !!! 12.11.09, 15:17
      Jak miło ! Bardzo sie ciesze i zycze Pani Joanno wszystkiego
      dobrego. Moze dzieki Pani da sie kiedys wrocic do Polski. Teraz
      musze przebywac za granica aby nie zostac oplutym i zwyzywanym przez
      pseudo kochających bliżniego.
    • krzynia.c Cięzka srawa,czarni okopali sie po szyję. 12.11.09, 15:17
      Przynajmniej w Polsce i jak coś tylko jest nie po ich myśli to walą z grubej
      rury- Jan Paweł II to, JPII II tamto i tak w kółko trwa kabaret.
      • chomik_cyryl Re: Cięzka srawa,czarni okopali sie po szyję. 12.11.09, 15:38
        Aha jak totalitaryści zabraniali uprawiać wolnomyślicielstwa to papież "inny
        totalitarysta" pomógł, próbowali go zabić a on to przyjmował bez uprzedzeń, żył
        w przeświadczeniu tak już jest niektórzy ludzie kierują się agresją i przemocy
        nie szukał, nikogo też nie zmuszał żeby kogoś kochał bądź nie dał ludziom wolny
        wybór. Czy p. Senyszyn też? Wolno wybierać kiedy nie mozna tolerować
        klerykalizmu? ciekawe, prawda?
    • losiu4 Senyszyn wiceszefową grupy europarlamentarnej w... 12.11.09, 15:21
      "Joanna Senyszyn została wiceszefową intergrupy europarlamentarnej mającej
      walczyć o świecki charakter państw Unii."

wiecie co? dlaczego wiara w swieckośc ma być lepsza od wiary w cokolwiek innego?

Pozdrawiam

Losiu
    • krakus24kr Ta pseudo kobieta to zagrożenie dla europy 12.11.09, 15:26
      nie ma dzieci i sie jej w głowie poprzewracało.
      • mat.31 Re: Ta pseudo kobieta to zagrożenie dla europy 12.11.09, 15:37
        To teraz juz wiem, dlaczego kler ma tak poprzewracane w glowach...
        • mracek Re: Ta pseudo kobieta to zagrożenie dla europy 12.11.09, 16:14
          celna riposta, gratuluję :)
        • losiu4 Re: Ta pseudo kobieta to zagrożenie dla europy 13.11.09, 15:49
          mat.31 napisał:

> To teraz juz wiem, dlaczego kler ma tak poprzewracane w glowach...

Senyszynowa do zakonu się zapisała? Koniec świata, panie Popiołek, koniec świata

Pozdrawiam

Losiu
    • 36krzysiek Re: Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 15:26
      Brawo!
      • chomik_cyryl Re: Senyszyn odklerykalizuje UE 12.11.09, 15:41
        Brawo, p. Senyszyn, mam w szafie wiadro amunicji i ckm powalczmy razem!
        Chciałoby sie powiedzieć: Za naszą i waszą nienawiść do Kleru! XD
    • wyznawca.mysli.wiekszej.polowy lewackie cwaniaczki 12.11.09, 15:32
      tacy wszyscy cwani i odwazni, zeby pluc na wszystko? niech pojada do somali
      odislamiac, to szybko o nich sluch zaginie i bedzie swiety spokoj
      • pensioner63 Tolerancja potrzebna i w Polsce i w Iranie 12.11.09, 16:07
        Doświadczenie we wprowadzaniu tolerancji religijnej w Europie powinno pomóc w
        ewentualnym wprowadzeniu tolerancji religijnej w Somalii lub inych krajach
        zdominowanych przez lokalną religię i kler.

Dobrze jest zacząć od siebie. Gdy katolicka Polska wysyła wojsko do Afganistanu
        to jest to hipokryzja. Polski prezydent wczoraj powiedział, że za jego kadencji
        w państwowych szkołach będą wisiały katolickie krzyże. Talibowie może słusznie
        podejrzewają, że okupanci chcą tylko aby księża zastąpili mułłów.
      • abrahadabra najpierw przewietrzmy nasz dom - RP 12.11.09, 18:20
        Wystarczy, że prawda o korporacji watykańczyków wyjdzie na jaw.
        o tym jak krk nie chciał niepodległej RP,
        o tym jak księża i biskupi współpracowali z okupantem i bezpieką,
        o tym dlaczego zabrano im zakłady wychowawcze i domy dziecka (casus Irlandii, USA),
        o tym jakie wałki odchodzą w Komisji Majątkowej,
        o nieświętości JP2,

I tylko wiernych szkoda, bo uwierzyli a zostali oszukani.
    • bydlo_prof_wb Dwa wariactwa w jednej... 12.11.09, 15:35
      Stare wraca. To wszystko już było jakieś 60 lat temu droga pani Joanno. Trzeba
      było wtedy nie spać tylko działać intensywniej dla dobra ojczyzny. Nie miałaby
      pani tego problemu dzisiaj.

Komunizm jest dla szaleńców, neoliberalizm dla idiotów.
      [Marcel Gaucht]
      • ergo12 Jama 314, bydlo_prof_wb 12.11.09, 15:42
        Jak zwykle klika z kruchty, nie wiem czy wiadamo Jamie że że mentor
        niejaki rydzyk bankrutuje?Ten patologiczny homofob antysemita
        doczekał się,aha jeszcze jedno, czekam na zwrot pieniędzy
        podpie...nych stoczni gdańskiej, a kto podpie...ł?
        • viornisko Lewacka banda przebiera nóżkami 12.11.09, 16:02
          nie mogąc znieść, że krzyż wisi na ścianach szkół, urzędów i innych instytucji w
          Polsce, we Włoszech :))) ... i będzie wisiał, bo grupka kretynów nie zakrzyczy
          głosu rozsądku. Po tym beznadziejnym orzeczeniu w sprawie krzyża we włoskiej
          szkole, zreflektowałem się, że tak naprawdę niewiele robię broniąc krzyża. Od
          kilku dni wisi więc w mojej firmie.
          Ergo---> a o co piszesz o Rydzyku? To tylko jeden z członków Kościoła
          Katolickiego, którego w Polsce są miliony. To tak jakby napisać o
          Rzeczpospolitej mówiąc, że Polacy są na bakier ze zdrowiem psychicznym mając
          tylko na myśli europosałnkę Senyszyn.
          • crimen Re: Lewacka banda przebiera nóżkami 13.11.09, 02:02
            Wiara zaczyna się tam, gdzie kończy się rozum. Właśnie to
            udowodniłeś.
        • bydlo_prof_wb Kwintesencja nienawiści i tępoty. To Ty. 12.11.09, 16:41
          W dodatku analfabeta językowy. Wiem o tym od dawna, nie musisz się przedstawiać
          od początku. Ze "zwrotem" pieniędzy toś się spóźnił o ładnych naście lat. Kto
          chciał i udokumentował swoje pretensje, to już dawno odebrał należność. W Twoim
          przypadku analfabeto, podejrzewam jednak że chodzi o Twoją skłonność do zebrania
          gdzieś nie posiał czyli o skłonność do wyłudzenia. Coś jak z tym złodziejem co
          się w tłumie schronił, biegł i krzyczał "łapaj łodzieja". Tak mi się dziwnie
          kojarzysz nienawistniku.

No i nie licz na rychłe bankructwo dzieł o. T. Rydzyka. Mają się tak dobrze że
          nie przypuszczasz nawet w najgorszych swych zwidach. Jest teraz okazja abyś się
          odmienił. Masz jeszcze szansę. Przyjedź, pooglądaj to co wyrosło na jego trudzie
          i na trudzie Polaków. Zobacz RM, zobacz WSKSiM. No i porównaj ze swoimi
          osiągnięciami, z tą śmierdzącą kupą nienawiści do Boga, do ojczyzny, do
          człowieka i do czego tam jeszcze, jaka po Tobie do uprzątnięcia zostanie.
          Wielce Szanowny zakompleksiony i tępy baławanie.

Współczuję.
          • abrahadabra powiedział co wiedział, polak-katolik... ]:/ 12.11.09, 18:09

• 1warren PE: Senyszyn powalczy o świeckość Unii 12.11.09, 15:37
      Super. Może wreszcie uda się ograniczyć wpływy czarnych sukienek.
      Może warto pomyśleć również o radosnej i "świętej" pomnikomanji.
      Przecież niedługo trudno będzie się przecisnąć pomiędzy
      tysiączmi "na wieczną i ku czci" pamiątkami. Ciekawe dlaczego ci co
      chcą, nie praktykują we własnym domu lub świątyni, a muszą się
      rozłazić. Jakieś natręctwo czy inny świr?
    • nieudonek Wytatuować jej gwiazdę Dawida na czole? 12.11.09, 15:45
    • absbls PE: Senyszyn powalczy o świeckość Unii 12.11.09, 15:45
      Przepraszam wszystkie spasione wieprze za porownanie ich do
      polskich biskupow.Porownanie to jest obrazliwe i krzywdzace dla
      tych sympatycznych zwierzakow! Niech bedzie pochylony.
    • wroclawianka87 "współpracujemy z organizacjami katolickimi" 12.11.09, 16:23
      Podani jako przykład organizacji katolickiej, z którą pani Senyszyn
      współpracuje, Katolicy Na Rzecz Wyboru to tacy katolicy, jak ludzie niejedzący
      mięsa z wyjątkiem baraniny - wegetarianie. Nie można wyznawać jakiejś religii
      wybiórczo, lekceważąc te dogmaty, które nam nie pasują. To absurd, żeby
      określać się jako organizacja katolicka i głosić poglądy sprzeczne z doktryną
      tego Kościoła.
    • mracek wartości x kler 12.11.09, 16:49
      Co innego wartości, a co innego kler. Chyba że chodzi o wartości rodzaju 500 zł za dyspensę, o wartości, o których decyduje komisja majątkowa, o wartości głoszone przez Rydzyka, bo takie wartości kler rozumie.
    • abrahadabra wystarczy klechów zrównać w prawach i obowiązkach. 12.11.09, 18:12
      zaraz by korporacja watykańska zaczęła cienko piszczeć.
      Wygląda mi na to, że Watykan to mega pralnia brudnej kasy.

A cała ta religijna retoryka to tylko dym i zamęt dla maluczkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka