krzysiekd47 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:16 PSYCHJATRA SIE KLANIA OBLED JAKIS STARCZA DEMENCJA A"SCIERWOJADOM" TVN24 W TO GRAJ MAJA CHUCPE SAMI CHBA KASE OD KONCERNOW FARMACEUTYCZNYCH BIORA BO TAK SIE ZA TY KUPNEM TEGO GOWNA WSTAWIAJA Odpowiedz Link Zgłoś
apf Ile kosztowała taka opinia RPO? 13.11.09, 12:16 Ile trzeba zapłacić, aby RPO, publicznie domagał się zakupu określonego produktu? W Ustawie o Rzeczniku Praw Obywatelskich (Dz.U. z 2001 r. Nr 14, poz. 147 oraz z 2007 r. Nr 25, poz. 162) nie ma ani jednego odwołania do zdrowia obywateli. Na jakiej podstawie Rzecznik wypowiada się na temat konieczności zakupu szczepionki od określonego producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-l Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:17 Od dawna wiedziałem, że większość programów rządowych przynosi opłakane skutki i w najlepszym przypadku to marnotrastwo środków. Ale to co czytam jest SKANDALEM TYSIĄCLECIA. Włosy stają dęba jak się czyta o tuszowaniu tej gigantycznej afery. Jeśli choć część tego jest prawdą to demokracja jest skończona. http://zezorro.blogspot.com/2009/11/lekarze-o- szczepionkach.html Pierwotne wyniki jego analizy wskazywały na silny związek autyzmu oraz innych chorób neurologicznych dzieci z thimerosalem i stały się podstawą listu wystosowanego przez FDA do producentów szczepionek, który zalecał usunięcie thimerosalu ze szczepionek dziecięcych, ale bez nakazu i sankcji prawnych. W rezultacie czego nadal był i jest on stosowany w wielu szczepionkach dla dzieci i dorosłych Zamiast natychmiastowego podjęcia kroków w celu zawiadomienia o tym społeczeństwa i pozbycia się szczepionek z thimerosalem, przedstawiciele rządu i korporacji dyskutowali głównie nad tym, jak ukryć przed społeczeństwem te dane i jak uchronić korporacje i FDA od pozwów sądowych wnoszonych przez rodziców okaleczonych dzieci. Badanie przeprowadzone w Wielkiej Brytanii pokazuje, że tak właśnie jest, i że dzisiejsze dzieci są znacząco cofnięte w rozwoju umysłowym w porównaniu z równolatkami z przed 30 lat (Shayer M et al., Br J Educ Psychol. 2007, 77:25-41). Podobne doniesienia populacyjnego upośledzenia dzieci pochodzą z USA. Bardzo prawdopodobne, że jest to w istotnej mierze efekt zatrucia toksycznymi szczepionkami. Coraz liczniejsze badania prowadzone w USA, Nowej Zelandii, Niemczech, Holandii czy Japonii, które porównują zdrowie dzieci szczepionych i nieszczepionych pokazują, że nieszczepione są na ogół zdrowsze, znacznie rzadziej chorują na choroby psychoneurologiczne, astmę, alergie, cukrzycę i inne choroby typu autoimmunologicznego, oraz lepiej radzą sobie z chorobami zakaźnymi Nie jest dziś tajemnicą, że firmy farmaceutyczne na wielką skalę defraudują systemy opieki zdrowotnej na całym świecie i doprowadziły wiele z nich do bankructwa. Agresywne promowanie coraz większej liczby szczepionek u dzieci i młodzieży wpisuje się w ten właśnie modus operandi Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Humor roku 13.11.09, 12:19 Dlatego zwołuję dzisiaj konferencję prasową, a potem zastanowię się co dalej zrobię Czyli nie wiem co ja mam właściwie zrobić, od czego tu jestem, co mogę a czego nie. Zwołam konferencję, wygrzeję ryja w światłach kamer a potem jakoś to pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Humor roku 13.11.09, 19:32 tigga_11 napisał: > Dlatego zwołuję dzisiaj konferencję prasową, a potem zastanowię > się co dalej zrobię > > Czyli nie wiem co ja mam właściwie zrobić, od czego tu jestem, co > mogę a czego nie. Zwołam konferencję, wygrzeję ryja w światłach > kamer a potem jakoś to pójdzie... Jarek powie, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:19 Cytując Pana rzecznika powiem tak: ten Pan cofnął się do tyłu. Dodam, dla ułatwienia, że ten Pan posiada tytuł doktora. Współczuję promotorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:21 Rzecznik Praw Obywateli, głosujących na PiS (tylko i wyłącznie) zna się na medycynie tak, jak na prawie, którego ma pilnować. W Polsce wszyscy się znają na medycynie, polityce, telewizji. No to i pan Rzecznik też. Ale on ma władzę, więc niech weźmie na siebie odpowiedzialność. Za skuteczność szczepionki, za skutki uboczne, za wzrost śmiertelności po zaaplikowaniu szczepionki. Straszenie paragrafami i kłamliwa (bo polityczna) troska o nasze zdrowie to szczyt pisowskiej hucpy i zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
zinfandel30 Kopacz szczepionki kupić nie chce, 13.11.09, 12:22 to dziadzia będzie tupać nóżką, bo mu miliony koło nosa przejdą. Mam pytanie do pismaków i tej reszty tfu tfu dziennikarzy: czy jak rząd w końcu zakupi te ratujące życie szczepionki, to czy w końcu ta medialna nagonka przestanie mieć miejsce i ta hołota zajmie się prawdziwymi problemami, a nie czymś wyssanym z palca? czy może wówczas zacznie się nagonka w druga stronę i będziemy czytać artykuły zatytułowane - "Minister Kopacz zakupiła szczepionki po których zmarło 50 osób - sprawa została przekazana do prokuratury". Odpowiedz Link Zgłoś
aurumaga Kochanowskidlaczegoniebroni moherów przed oszustem 13.11.09, 12:23 Czy nabieracie mnie, czy winien jest Michnik? Wyborco, emerycie, władza ci daje przepis na życie, a jak wpadniesz pod Maybacha lub tira, pamiętaj o składce na radio ojdyra! Chlebek polewaj tylko keczupem, trzymaj z czerwonym, albo z biskupem. Jako Europejczyk polewaj (keczapem), Lecą kacze anioły pod okapem. Nie pytaj za co małpka i keczup. Wybrałeś ich, Toś bez rozumu głup! Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Rzecznik Praw Koncernu 13.11.09, 12:24 To jest rzecznik? Raczej wodnik, bo woda mu do mózgu uderzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Szaleństwo w polskim życiu 13.11.09, 12:25 publicznym postępuje. Galerię otwiera Gabryel Janowski. Czekamy aż Pan Rzecznik zacznie skakać po poselskich ławach. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Kopacz to frątmenka PO,która 13.11.09, 12:26 kręci lody i ma w dupie polskie społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Kopacz to frątmenka PO,która 13.11.09, 12:30 brzezie76 napisał: > kręci lody i ma w dupie polskie społeczeństwo. Jakie lody kręci ?? Masz jakieś informację ? Czy może korzystasz z metod Rycha jak uwalić vice ministra finansów ?? Z tej samej organizacji jesteście ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Kopacz to frątmenka PO,która 13.11.09, 12:32 brzezie76 napisał: > kręci lody i ma w dupie polskie społeczeństwo. Doprawdy? A ile wziął i czy wziął w łapę rzecznik czegoś/kogoś tam za forsowanie jednego koncernu farmaceutycznego? Więcej czy mniej niż za ivabradynę wziął jego kolega partyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
gauge Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:28 Widać koncerny farmaceutyczne dotarły i do rzecznika. Może Panie Rzeczniku należy zapytać OBYWATELI, czy chcą się szczepić na grypę, o której ogłoszeniu pandemium koncerny debatowały w STYCZNIU a w dopiero w KWIETNIU odnotowano pierwsze zachorowania (dowiodło tego dziennikarskie śledztwo w Austrii). Prorocze te koncerny... Odpowiedz Link Zgłoś
paragonik Czy kochanowski zna kodeks karny? 13.11.09, 12:29 Pytanie tez czy RPO zna kodeks karny. Bo jest niebezpiecznie blisko zastosowania poniższych przepisów: Art. 224. § 1. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe organu administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 12. Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem. Straszenie prokuratorem w tak wątpliwej sprawie jest ze strony RPO co najmniej nieetyczne, o ile nie karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Czy kochanowski zna kodeks karny? 13.11.09, 12:46 paragonik napisał: > Czy kochanowski zna kodeks karny? To, to akurat zna. Ty zaś pewnie nie rozumiesz tego co cytujesz. Artykuł 112 § Kodeksu Karnego stanowi, iż groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Czy kochanowski zna kodeks karny? 13.11.09, 12:49 Ale gdzie tu przestępstwo? Pokaż mi artykuł, ktory mówi, że niezamówienie szczepionek jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
paragonik Re: Czy kochanowski zna kodeks karny? 13.11.09, 12:58 executioner napisał: > > paragonik napisał: > > > Czy kochanowski zna kodeks karny? > > To, to akurat zna. Ty zaś pewnie nie rozumiesz tego co cytujesz. > > Artykuł 112 § Kodeksu Karnego stanowi, iż > groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba sp > owodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci z > agrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodow > ania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszon > ego przestępstwem. No właśnie czy aby na pewno mamy do czynienia z taką sytuacją? Szczególnie zwracam uwagę na słowo "jedynie". Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Czy kochanowski zna kodeks karny? 13.11.09, 14:19 executioner napisał: > > paragonik napisał: > > > Czy kochanowski zna kodeks karny? > > To, to akurat zna. Ty zaś pewnie nie rozumiesz tego co cytujesz. > > Artykuł 112 § Kodeksu Karnego stanowi, iż > groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba sp > owodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci z > agrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodow > ania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszon > ego przestępstwem. > 1. wprowadzenie nieprzebadanych, groznych dla zdrowia i zycia ludzkiego szczepionek na terenie polski jest zabronione i karalne 2. osoba ktora by sie tego dopuscila zlamalaby prawo 3. wymuszenie zakupienia takich szczepionek jest karalne tymi dwoma podpunktami pokazalem ci ze kochanowski dopuscil sie przestepstwa z powyzszych art. jak spojrzysz na to co sie dzieje wokol tych szczepionek bedziesz musial stwierdzic ze to jeden wielki szwindel. w anglii juz jeden z rzadzacych podal sie do dymisji po tym jak ujawniono ze wzial lapowke. zakazenie duzej partii szczepionek, co juz moglo wywolac faktyczna epidemie na skale masowa. sztuczne podwyzszenie przez WHO statusu pandemii. zawyzanie statystyk zachorowalnosci i smiertelnosci. liczne smierci i wielorakie bardzo grozne dla zdrowia i zycia powiklania po zaszczepieniu tymi szczepionkami. zawartosc w szczepionkach, nie tylko tej ale i tych podawanych niemowlakom pochodnych rteci co prowadzi do wielu powiklan i bardzo ciezkich nieuleczalnych schorzen. a to tylko wierzcholek tego z czym mamy do czynienia. niestety ale pani minister zachowala sie w najwyzszym stopniu odpowiedzialnie i prawidlowo. i takich ministrow z jajem oczekuje na stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:29 A ja bym postulował obowiązkową szczepionkę na głupotę - może jeszcze nie jest za późno. Zaczynamy oczywiście od PISu. Dla Kochanowskiego to już za późno,bo on ma chyba jajecznicę w głowie.Byłbym również za tym, żeby tą nie sprawdzoną szczepionką za której stosowanie producenci nie chcą wziąć żadnej odpowiedzialności zaszczepić obowiązkowo cały PIS i "na zdrowie" - gwarancji udziela oczywiście partia i PISprezydent. Nie wyszło hasło "rząd sobie nie radzi z kryzysem" - nie chciał pompować milionów w banki itd. mimo, że tak robił "cały świat" to może chociaż chwyci, że sobie "nie radzi z grypą" (jak znów robi to "cały swiat"). Na szczęście odliczanie trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:30 Szczepienia to dobrodziejstwo, przecież nikt nie protestowal gdy szczepiono nas przeciw ospie ,grużlicy ,Heine -Medina itd. Ale po tych szczepieniach wszystko było jasne, NIE CHOROWALIŚMY. Natomiast te szczepionki przeciw grypie jednym pomagaja innym szkodzą( i to tej zwykłej). Wielkie koncerny poprzez rządy naciskaja na sprzedaz szczepionki ,ktorej sami nie sa pewni. A rzady aby nie tracic na popularności są pod presją i sie zgadzaja ,w wiekszości. Przeciez nawet odpowiedzialnośc za ewentualne skutki nie kocern ponosi a Państwo.Skandal, mafijne prawo? Niemcy kupuja szcepionke i co nie ma szturmu na te szczepionkę, zwłaszcza gdy podaja wiadomość,że ta szczepionka ma skutki uboczne (jakie?niewiadomo) Wiadomo, że RZĄD DLA VIPÓW I DLA RZĄDU KUPUJE ,JAKĄŚ LEPSZĄ BEZ TYCH UBOCZNYCH. A Pani Merkel oświadcza ,że Ona zaszczepi sie tą dla ludu. Wierzyc jej czy nie? Ile jeszce nowych lepszych w tym czasie "wyprodukują"? Nie dajmy sie zwariować, najwieksze zamieszanie robimy sami sobie ,potegowani nieodpowiedzialnymi mediami(niestety) podsycajacymi te nagonkę. Czasami dobrze nie słuchać innych (dobrze nam życzących)- choćby wymyślony kryzys, a posłuchać własnego rozumu, rozsądku...Nasza panika przynosi korzyści nie nam ,tylko tym "zadymiarzom". Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:31 jeszcze i ten żałosny stary idiota chce upiec jakiegoś swojego ochłapa na tym medialnym ogniu doprawdy wzrusza mnie jego troska czy jest jakaś szczepionka na głupotę? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonopsyd 116.000£ od GSK dla rzadowego "eksperta" 13.11.09, 12:32 tinyurl.com/kjplzu jest spora kasa dla zdecydowanych zwolennikow szczepionek. Idzie o miliardy $ - nie badz frajer i przylacz sie. Nie zadawaj pytan tylko glosno wolaj: szczepionki! smierc! szczepionki! zginiemy! cztery dawki dla kazdego! "Niezalezny" rzadowy ekspert professor Sir Roy Anderson - 116.000£ od producenta szczepionek i lekow antywirusowych GlaxoSmithKline p.s. jesli Twoje dzieci zostana kalekami od skwalenu, coz, sorka. Idz z tym do swojego durnego rzadu. Wzial przeciez na siebie cala odpowiedzialnosc za nasz miliardowy biznes i wyplaci Ci odszkodowanie. Z Twoich wlasnych podatkow. Zamiast zalatac dziurawa ulice pod domem. (wcale nie jest prawda jakoby panowie Balicki i Piecha byli umoczeni w mocno smierdzace sprawy z koncernami.) Ludzie obudzcie sie bo za chwile bedzie brac co Wam podsuna z karabinem przy glowie - calkowicie zgodnie z prawem. Czytajcie poki jeszcze mozecie. Np. to: tinyurl.com/yfcrcol same fakty, zadne teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-316 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:32 Dziadku, daj sobie spokój, idż na emeryturę, czas odpocząć :( Brawo dla pani Kopacz, za to,że nie uległa ogólnej histerii i nie chodzi na pasku lobbi farmaceutycznego. Grypa, była jest i będzie i naprawdę trudno zrozumieć tą idiotyczną wrzawę, widać tłum lubi być straszony!! Ludzie, czas włączyć myślenie :) Przypomnijcie sobie ptasią grypę i podobny jazgot!! Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Kochanowski stawia ultimatum Kopacz 13.11.09, 12:35 p.o.premier napisała: > Nie ma żadnej grypy ale JA się zaszczepiłem na wszelki wypadek > gdyby kopacz nie miała racji. To gratuluje. Kopacz tez nei jest przeciwko szczepieniom ale przeciwko sponsorowaniu ich przez państwo. I bardzo dobrze bo ta cała świńska grypa trąci mi "pluskwa milenijną" i innymi nadciągającymi katastrofami, które sa po prosty próba wyciągnięcia ogromnej kasy. Każdy kto się obawia lub ma ochote niech się zaszczepi za swoje pieniądze. Nie mam zamiaru sposnorować wielkich koncernów farmaceutycznych i to na dodatek w atmosferze paniki, która sprzyja wyższym cenom i mniejszej odpowiedzialności producentów. Tak byc nei może. Panie Kochanowski, a może ma Pan jakiś ukryty interes w tym lobbowaniu w imieniu firm farmaceutycznych? Czyżby jakas forma gratyfikacji kryła się za taka postawą? Może to należałoby zgłosić do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman interes, jest po prostu pożyteczny 13.11.09, 12:37 będziemy o tym pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kochanowski stawia ultimatum Kopacz 13.11.09, 12:43 gdyby był prawdziwym RPO, to by zajął się zupełnie innymi sprawami, np: dlaczego nie rosną pensje, a cena OC już tak, no panie K., do roboty, tu możesz się pan wykazać, ale czy wiedzy i odwagi wystarczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
agik1313 kopacz wie co robi 13.11.09, 12:36 a pan kochanowski niech się sam szczepi i sam znosi powikłania tego szczepienia. Pracuję w służbie zdrowia i za żadne skarby nie zaszczepię siebie, ani moich bliskich. Znajomym też odradzam i mam gdzieś biznes farmaceutyczny Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman aspirina - i grypa się nie ima 13.11.09, 12:40 gripeks noc - podwójna moc, zabija wszystkie wirusy - świński też Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:46 wstretna kampania wyborcza trwa nieustajaco - byle Polsce dokopac - nie chcemy Kaczynskich - nie chcemy narodowego socjalizmu - Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman może ktoś ma jakąś radę dla Macieja Wierzyńskiego 13.11.09, 12:52 on cierpi bo jakaś pani Jadzia naczytała się w polskich portalach o szczepionkach i nabrała wątpliwości, a Wierzyński chciałby aby podążyła bez stawiania pytań do punktu szczepień i dała sobie wstrzyknąć /co - cholera wie, podobno lek z rtęcią i sqalenem, bez gwarancji producenta - ale może to ma być nowy standard, w końcu wszyscy ważni mówią że to dobre - ciekawe czy się szczepili już to substancją dla plebsu czy inną, a może czip kontrolny - cholera naoglądała się Jadzia filmów o Marsjanach wypijających krew/ pośpieszcie z pomocą dla Wierzyńskiego www.tvn24.pl/1404176,68,,,,,maciej-wierzynski,rada-w-sprawie-szczepionek,blog.html no i pomóżmy francuzom - maja szczepionkę, dobry rząd dał im za darmo, jeszcze dał gwarancję nietykalności producentowi a społeczeństwu zagwarantował brak informacji o negatywnych skutkach - żeby nie straszyć biednych chorych ludzi - a ci się nie chcą szczepić, tylko 20% chce pobiec do punktów podawania - niewiadomego Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Kochanowski do Kopacz. "Walka z grypą albo prok... 13.11.09, 12:52 No prosze juz naciski na politykow. Co nastepne? Przymusowe szcepienia? Mam nadzieje, ze pani Kopacz nie da sie zastraszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry kolego rzeczniku jestescie tylko slupem 13.11.09, 12:57 lubicie sobie pogebowac i wam za to placa, rownie dobrze mozna sluchac babci klozetowej Odpowiedz Link Zgłoś