hubibubi 16.11.09, 22:16 Opcja połączenie mobilnego internetu ze stacjonarnym jest ciekawa. Sam z miłą chęcią chciałbym miec mobilny neci a nie tylko w domu. 9 zł miesięcznie to nie duża suma więc myśle że ta oferta należy do udanych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rst Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 16.11.09, 23:16 Hahaha najfajniejsze jest ostatnie zdanie: "Nie śpi tez Aster - w najnowszej promocji mobilny internet z limitem 1 GB można kupić od 1 zł. czyli to dopiero jest przełomowa oferta. Wygląda, że orange to pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 02:02 hehe, też sie uśmiałem przy tym ostatnim zdaniu... Aster nie śpi... jakaś firma widmo ale gazeta nigdy nie zapomni o jej wspaniałych promocjach xD myślę że nie powinno się już mówić: "spadaj gdzie pieprz rośnie" tylko "spadaj gdzie Aster net zakłada" oj, gazeto! nie uwzględniliście jeszcze oferty pana Janka z serwisu rowerowego, słyszałem że ma 2 giba internetu za 5 złotych przy zakupie 10000 tysięcy szprych oO Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 07:46 erroid napisał: > hehe, też sie uśmiałem przy tym ostatnim zdaniu... Aster nie śpi... jakaś firma > widmo ale gazeta nigdy nie zapomni o jej wspaniałych promocjach xD myślę że nie > powinno się już mówić: "spadaj gdzie pieprz rośnie" tylko "spadaj gdzie Aster > net zakłada" > oj, gazeto! nie uwzględniliście jeszcze oferty pana Janka z serwisu rowerowego, > słyszałem że ma 2 giba internetu za 5 złotych przy zakupie 10000 tysięcy szpryc > h oO Bardziej rozbrajająca jest oferta Orange, łącze stałe 6mb "dla firm" - ciekawe gdzie te nominalne 6mb jest osiągalne? Zresztą łącze 6mb jako szczyt możliwości firmy doskonale obrazuje co oni sobą reprezentują. Czy Orange zrobił już internet 3G w takiej mało znanej i kompletnie niepopularnej mieścinie o nazwie ZAKOPANE? Nie czarujmy się ale w 2010 r. 1mb to łącze socjalne do domu, dla firmy 6 mb to pod warunkiem że to jest zakład fryzjerski albo myjnia samochodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hubibubi Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 10:26 Nie ma co porównywać internetu aster (kablówka) i freedomu. Niestety aster jest dostępny tylko w dużych miastach i tez nie koniecznie we wszystkich. A usługi stacjonarnego netu orange sa dostępne w większosci miejsc w Polsce, jeśli dodtakowo mozna za 9 zeta mieć mobilny to jak dla mnie oki. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkompro Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 12:57 d...a blada - ja mieszkam w dość dużym mieście (Warszawie) i to spory kawałek przed jego końcem (z okna widzę pałac kultury) a mimo to w TP (Orange) usłyszałem, że nie mają możliwości technicznych podłączenia mnie do neostrady... więc niech sobie wsadzą w buty tę swoją ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
hubibubi Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 14:15 no wiadomo, że zdarzają się lokalizacje, gdzie nie ma możliwości podpięcia neo, ale generalnie docierają do większości miejsc w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkompro Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 15:05 "zdarzają się lokalizacje" - no niezłe jaja ja mówię o jednej z dzielnic stolicy tego kraju - jak więc można mówić, że neostrada dociera do większości miejsc w Polsce - to po prostu nieprawda prawda jest taka, że NIE JEST dostępna w większości miejsc w Polsce poza centrami miast (strefami zabudowy wielorodzinnej) ciekawe czy na swoim rodzimym rynku (we Francji) taka sytuacja byłaby również tolerowana? czy w Paryżu są całe duże obszary dzielnic, w których nie ma dostępu do szerokopasmowego internetu (nie GSM)??? Odpowiedz Link Zgłoś
hubibubi Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 15:43 Ale właśnie o to chodzi, że neo można mieć poza "strefami zabudowy wielorodzinnej". Wiadomo, że nie wszędzie, ale na pewno dostępność jest większa niż choćby kablówek. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkompro Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 16:37 dla mnie pisanie, że jest 'prawie wszędzie' w sytuacji, gdy w stolicy 40-milionowego kraju będącego członkiem UE nie jestem w stanie przez narodowego operatora być podłączonym do szerokopasmowego internetu naziemnego jest skandalem i popraw mnie, jeśli się mylę, ale we Francji i Paryżu taka sytuacja byłaby nie do wyobrażenia (kraj właściciela TP) i dlatego pisanie o ofercie Orange za 9 złotych jest też poważnym nadużyciem, ponieważ dotyczy to tylko osób, które będą równocześnie przepłacać za internet stacjonarny - a będą przepłacać bo kablówki oferują o wiele lepsze warunki niestety, ja mieszkając w Warszawie kilka kilometrów od centrum administracyjnego tego kraju nie mogę 'z przyczyn technicznych' być podłączonym do internetu przez narodowego operatora - p. Streżyńska powinna to całe towarzystwo puścić z torbami żenada kablówki rozumiem, bo startowały od zera i muszą opierać biznes w oparciu o realia rynkowe - natomiast France Telecom przejęło TPSA za bezcen (biorąc pod uwagę olbrzymi rynek, możliwość traktowania go jak królika doświadczalnego itp - wiem coś o tym, bo mam znajomych dość dobrze znających tych rynek od środka) i w związku z tym powinno mieć jakieś zobowiązania - a tu d...a blada Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 16:36 > hehe, też sie uśmiałem przy tym ostatnim zdaniu... Aster nie śpi... > jakaś firma widmo Firma ma pewnie koło 500 tys abonentów a ten pisze, że to widmo. Śmieszny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 16.11.09, 23:40 1 albo 2 gb to obecnie nic - kpina.chyba ze ktos emajle chce sprawdzac tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
mst Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 16.11.09, 23:55 2GB ale wypas. Wystarczy na 15 minut Odpowiedz Link Zgłoś
e.robson34 Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 09:47 Oj już nie przesadzaj, 2 GB spokojnie starczy do normalnego użytkowania, nie mówię o ściąganiu filmów, ale przeglądaniu stronek, sprawdzaniu poczty. Moim zdaniem oferta nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
agzyseinga77 Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 01:44 Miałam kiedyś internet z Orange. Nigdy więcej!!! Nadajniki widziałam z okien, a połączenie wiecznie się rwało. Po interwencjach na pomocy technicznej resetowano nadajniki i po kilku takich akcjach dostałam informację sms-em, że powinnam kupić antenę bo mam za grube ściany!!! Urządzenie popsuło się po 15 miesiącach. Gdybym je chciała kupić bez zobowiązań kosztowałoby mnie to 1500 zł, więc wolałam płacić przez następne 9 miesięcy umowy 90 netto, niż przedłużyć umowę na kolejne 24 miesiące i dostać urządzenie za 1 zł. Po wygaśnięciu umowy nie było tygodnia przez kilka miesięcy, żeby do mnie nie dzwonili z ofertą, w końcu brakło mi cierpliwości i ich pogoniłam. W końcu zapłaciłam 2500 za usługę, której mi nie dostarczano!!!. Byłam ich wiernym klientem 7 lat z rachunkami ok 700 zł miesięcznie i przy wznowieniu umowy zaproponowali mi telefon LG za 346 zł, a w Play dostałam go za 1,22. Nic dodać, nic ująć. Obiecanki, cacanki. Orange obiecuje, ale nie dotrzymuje obietnic. I to będzie wasz błąd jak podpiszecie umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 09:35 agzyseinga77; To wszystko to zwykle naciąganie klientów oszustwami. Netia też nie była lepsza. Darmowy internet mobilny za darmo!!! Tylko że było to dla klientów na liniach Netii! Ile takich jest? Netia korzysta przede wszystkim z linii TP. Dla takich klientów mobilny był już płatny ale informacja o tym małymi literkami do czytania przez lupę i do tego trudna do znalezienia!!! Na aktywację internetu z Netii czekałem kilka dni bo na ich "WSPANIAŁĄ INFOLINIĘ" nie można się dodzwonić,a po dodzwonieniu bałamucą "fachowcy", różni co innego gadali (na umowie było hasło z małej litery a oni że z dużej a to z małej), a aktywacji nie było. I tak przez kilka dni można sobie dzwonić i nic nie załatwić bo oszczędzają na ilości konsultantów. Itp, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorpajacewicz ale Gó...ferta..... 17.11.09, 01:45 Już lecę...zamieniam mojego Playa za 45 pln! Podłączam stacjonarny(którego nie mam obecnie)do tego abonament za utrzymanie łącza + za internet stacjonarny + te nieszczęsne 9 pln za bezprzewodowy! No tęgie głowy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bakamana Re: ale Gó...ferta..... 17.11.09, 11:37 Dodam że w sieci play jest niby 60 procent pokrycia ale jakoś nie znalazłem miejsca gdzie go nie ma, a orendż trudno złapac nawet w centrum warszawki a co dopiero na prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
darekow07 Re: ale Gó...ferta..... 23.11.09, 11:50 No co za bzdura. Przeciez to jest zwykle klamstwo. Za chwile moge Was podlinkowac do technicznego forum, gdzie wszystkie oferty mobilnego internetu sa przemaglowane (bez-kabli.pl). Zobaczcie na testy Orange Free Optimum z cdma, pozniej sie wyopwiadajcie. Prawda wyglada tak, ze Orange ma teraz najtanszy 1 GB limity na rynku, i ten sam internet najbardziej zaawansowany technologicznie (3g, gsm, cdma). Nie rozumiem po co oczerniac jakiegos operatora, skoro ten daje naprawde solidny produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: ale Gó...ferta..... 25.11.09, 07:01 No, muszę sam siebie poprawić, jak słusznie zauważył jeden z przedmówców, w całym orange free zostały podniesione limity. Dzisiaj zamówiłem 39,5 z limitem 2gb w telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
jens79 Pytanie 17.11.09, 07:37 Witam, mam pytanie. czy w Polsce jest jakakolwiek oferta jakiegokolwiek dostawcy internetu, ktora nie ma limitow przesylu a szybkosc jest dosc dobra? Nawet nie chodzi mi o transfer w rzedzie 10MbS ale zeby nie bylo tych idiotycznych limitow 30GB itd. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Pytanie 17.11.09, 07:52 jens79 napisał: > Witam, mam pytanie. czy w Polsce jest jakakolwiek oferta > jakiegokolwiek dostawcy internetu, ktora nie ma limitow przesylu a > szybkosc jest dosc dobra? Nawet nie chodzi mi o transfer w rzedzie > 10MbS ale zeby nie bylo tych idiotycznych limitow 30GB itd. Bardzo > dziekuje za odpowiedz. UPC (kablówka, ale nie pisałeś że ma być mibile) - obadaj ich stronkę, o ile jesteś w ich zasięgu, to może znajdziesz coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jens79 Re: Pytanie 17.11.09, 08:13 Dzieki xezaq. Nie koniecznie zalezy mi na mobile internet, wazne zeby router byl WiFi. Sprawdze UPC, bede w Wawie wiec przypuszczam ze nie bedzie probelu. Milego dnia i jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 17.11.09, 07:56 Limity i kasa są bardzo ważne ale równie ważny jest zasięg 3G, bo tylko to jako tako funkcjonuje ! Mam Orange bezprzewodowy i z zasięgiem jest bardzo cienko ! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf38 Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 11:28 Z zasięgiem w orange kiepsko? Z tego, co się orientuję, tam można korzystać z połączonych technologii 3g/cdma. To jeżeli tam jest słaby zasięg, to nie wiem, gdzie jest dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 17.11.09, 09:22 oferta dobra ale sieć słaba. Ja mieszkam w Ustroniu i sygnał jest bardzo słaby zanikający a nadajnik ze Skoczowa ma sygnał mocny ale powoduje częste przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1968 Play wkrótce da 100GB za 10zł... 17.11.09, 09:33 Sieć w Play'u już teraz jest tak przeciążona, że transfery oscylują wokół 30-50kbitów/s zamiast obiecywanego 1MBita/s - to jest 20 razy wolniej niż deklarują. Mając taki transfer z trudem wyrabiam 1GB ruchu miesięcznie. Play może więc obiecać dowolnie duże limity, i tak nigdy nie uda się ich osiągnąć. Ograniczenia te nie wynikają z marnego sygnału czy innych problemów z odbiorem - jestem blisko BTS'a a o 3-5 rano uzyskuję stabilny transfer 1Mbit/s. Tylko że o 5 rano to ja chcę spać. Nie dajcie się nabrać na ofertę Play. Ja tylko czekam na zakończenie umowy i nigdy więcej tej firmy. To oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood Re: Play wkrótce da 100GB za 10zł... 17.11.09, 10:42 Najkorzystniejsze oferty są te najtańsze, bo maja wieksze szanse wywiązania się z deklarowanych zobowiązań.Używam Play Online za 45pln i do korespondencji i przeglądania stron wystarcza, ponieważ używam Linuksa to co jakiś czas ściągam sobie aktualizację oprogramowania i zabezpieczeń, co przekracza możliwości łącza i trochę to trwa, tak jakby mieli jakieś limity ile transferu danych na godzinę i na dobę jest dozwolone, pewnie jest jakiś ciekawy algorytm który nadzoruje ten proces.Prawdziwy problem miałem gdy przechodziłem z Jurnego Jarząbka, na Karmicznego Koalę(to nazwy starej i nowej wersji Ubuntu) na początku łącze myślałem że się przegrzeje, potem baardzo zwolniło, po dwóch godzinach znowu szybki transfer i znowu przerwa, podsumowując wszystko zkończyło się w ciągu doby. Nie jest Play idealny ale działa i to niedrogo. Jakieś promocje za 9pln to zwykle lipa mająca na celu zaciemnienia obrazu całości, tak naprawdę powinni podawać łączną cenę za całość z uśrednieniem za miesiąc aby nie wprowadzać w błąd.Play ze swoim 45pln jest prosty i jasny.W Playu nie podoba mi się tylko kiedy wystawiają faktury i że od otrzymania listu mam 2 dni na zapłatę, gdybym akurat wyjechał na kilka dni to wyjdę na nierzetelnego. --- Linuks jest jak dobra żona, niezawodna i wiarygodna, poza tym bardzo wiele potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
p_a_m Re: Play wkrótce da 100GB za 10zł... 17.11.09, 10:52 Nie myśl sobie, że u innych jest lepiej. Mam erę, taki sam koszmar, jeszcze rok i spadam Odpowiedz Link Zgłoś
klkak NIGDY więcej internetu z TP SA!!!!! 17.11.09, 12:54 Miałem u nich Neostradę i się pospsuła. I przez ponad DWA MIESIĄCE nie byli mi jej w stanie naprawić! To jest żenada, a nie firma z obszaru nowych technologii. I tylko nie mówcie mi, że TP SA i Orange to dwie różne firmy - w końcu właściciel i "kultura" prowadzenia biznesu jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrawkratke Orange co by nie kombinowali to masakra, ZAWSZE 17.11.09, 13:15 Beznadziejny zasięg w Warszawie , Wilanów, po mieście jak jeźdże sdamochodem nonstop zrywa!! Z TPSA zrezygnowałem już dawno, naliczyli mi kiedyś rozmowy których nie wykonałem Połeczenie francuskiej buty z polskim PRLowskim sznytem Nie wiem czy nie są gorsi od Playa , kobieta ma u nich i narzeka na zasięg poza Warszawą. Tanio to sobie można Poloneza kupić i cierpieć Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Aha czyli jeśli nie mam neta w tepsie to żeby mieć 17.11.09, 13:19 mobilny za 9 zł muszę kupić stacjonarny? To ja podziękuję za taką ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 17.11.09, 15:11 Internet telefonie to nadal kosmiczne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 17.11.09, 15:22 No tak, Oranż podniósł limity przesyłu danych, ale ... dla klientów korzystających z netu w lapkach. A co z osobami mającymi iphone, albo G1? Muszą dalej bulić 40 zł za 0,5 GB - żenada. Kiedy wreszcie człowiek będzie w Polsce mógł bezstresowo i tanio korzystać z mobilnego netu? Odpowiedz Link Zgłoś
darekow07 Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 19.11.09, 13:51 No mnie sie wydaje, ze limity sa podniesione w calym orange free. Z tego co piszesz wynika, ze masz orange free 39,5. Takze bierz sluchawke, dzwon do bok i tam powinni Ci limit zwiekszyc od nastepnego okresu rozliczeniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolasss mobilnyinternet.blox.pl 20.11.09, 23:22 coraz więcej dzieje się w temacie mobilnego internetu w naszym kraju. i dobrze. powinien być tani, ogólnodostępny i działać w całej Polsce. Jak widać na blogu mobilnyinternet.blox.pl może on być wykorzystywany do wielu różnych spraw i przez rożne osoby - czy to mamy czy singli czy biznesmenów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krys2001 Orange wypowiada wojnę o klienta internetowego 23.11.09, 08:42 Drogi autorze artykułu pomyliłeś Internet z plikami, bazami danych, pojemnościami urządzeń magazynujących dane. GB, MB to są wielkości plików lub ewentualne możliwe do ściągnięcia wielkości plików (od czego odchodzą już operatorzy kablowi, a są jeszcze ograniczenia u mobilnych). W artykule powinny być kbps lub kB/sek oraz mbps lub MB/sek. Można zasugerować się, że oferowane są prędkości 2, 4, 12 czy 35 GB (/sek) dla klientów indywidualnych, co teoretycznie jest możliwe bo takie prędkości w sieciach szkieletowych mają operatorzy, ale ceny wynosiłyby kilkaset tys i ponad milion zł. Tak poważny wydawca jak GW nie powinien tak podstawowych błędów wypuszczać w artykułach. Odpowiedz Link Zgłoś
hytry_tatar Re: Orange wypowiada wojnę o klienta internetoweg 10.12.09, 11:24 może nie internet, ale też w orange więc nawiążę. Pytanie czy ktoś z Was ma ten telefon: www.orange.pl/klienci_biz/50_wiecej_w_mix_/telefony/sony_ericsson/sony_ericsson_w995?loyalty=24? Jak oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś