emeryt40 23.11.09, 18:06 Jak pod zaborami. Zaborca mianuje gubernatora. Ludzie, czy to jest cywilizowany kraj?, czy znowu musimy walczyć o demokratyczne prawa?,czy dobro społeczne to własność polityków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gienygienz Podpisuję się pod tym. 23.11.09, 18:58 Słucham Trójki od czasu studiów i popieram apel w 100 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
grand-bleu Komitet, którego pomysłodawczynią jest M. Jethon 24.11.09, 17:51 broni Magdy Jethon ... sprytne. forum.gazeta.pl/forum/w,28,103430159,103450999,no_i_jestesmy_w_domu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Trójko, urwą się stałaś urwą pozostaniesz! 23.11.09, 19:29 Kiedy za Samoobrony/LPR/PiS poziom politycznego sku...enia trójkowych dziennikarzy sięgnął wyżyn nie znanych nawet za komuny, to łaskawi państwo nie protestowali? Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Trójkowi dziennikarze 23.11.09, 20:59 który, drogi janku, dzinnikarz trójkowy tak naruszył twoje dobre samopoczucie? moze jakieś nazwiska? jakieś konkrety? takie emocjonalne wypowiedzi dobre dla przedszkolaków są. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Po moim trupie 23.11.09, 21:04 PIS tak sie ma do (no...do tej czubaszkowo-kaczkowsko-janokaczmarkowej, dobrej, starej TROJKI ) jak wół do malowanych wrót... :( Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Trójkowi dziennikarze 23.11.09, 21:15 Trójka zawsze była radiem dla przedszkolaków a co najwyżej gimnazjalistów. Wstyd przyznawać się do słuchania "Radia Dzieciom" Odpowiedz Link Zgłoś
consigliere28 Re: Trójkowi dziennikarze 23.11.09, 23:02 Oj dziecko ,co ty wiesz o III Programie Polskiego Radia? Tak dla przypomnienia to Radio Dzieciom było w I Programie Polskie Radia, natomiast w Trójce istnieje program Trójka Dzieciom. Dla Ciebie panienki na maku pewnie bardziej pasują inteligentne i rozwojowe programy w RMF FM czy Esce... żal Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Trójkowi dziennikarze 23.11.09, 23:08 Jak cie czytam mam ciągle wrażenie, że powinnaś popuścić warkoczyki, bo za bardo ściskają móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Kto z nich bronil Skowronskiego? 24.11.09, 00:54 Kiedy Tusk wywalal z Trojki Skowronskiego, czlowieka ktory odrodzil dawny etos tej stacji (bo byl za bardzo prawicowy, podobno), jakos cichutko bylo o tym zamachu na wolnosc mediow. Moralnosc Kalego, czyli hipokryzja w wydaniu naszych pozal sie Boze elit. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: Kto z nich bronil Skowronskiego? 24.11.09, 07:14 Tusk wywalił Skowrońskiego??!! Ciekawa teoria chłopczyku. Co mogła zrobić PO w opanowanym przez PiS i dawne przystawki zarządzie radia? A na pytanie kto bronił masz tu odpowiedź: Pikieta w obronie Skowrońskiego Z obecnej grupy "apelujących" jest Staszek Soyka. Mimo, że mam poglądy dalekie od Skowrońskiego byłem mu wdzięczny za przywrócenie "dawnej" Trójki, nie odczuwałem jakoś specjalnie przechylenia stacji w stronę PiS czy którąkolwiek. Nie przeszkadzałby mi dalej na fotelu dyrektora ale sprawa jak zwykle rozbiła się o kasę i przekręty. Skłonny jestem uwierzyć, że on sam mógł nie do końca być tego świadomym, bo sprawia wrażenie człowieka miękkiego, który nie chodzi twardo po ziemi i że przyczyną afery było otoczenie się przez niego niewłaściwymi ludzi, którzy "życzliwie" mu doradzali. A chodzi głównie o to żeby zaprzestać karuzeli stanowisk i zostawić w spokoju rozgłośnię, która w miarę sobie radzi i jest jedną z niewielu, której da się słuchać. Tym bardziej, że afera z honorariami nie została jeszcze wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Kto z nich bronil ? 24.11.09, 10:06 Dla mnie zabawne jest stwierdzenie, iż w ciągu ostatnich 9 miesięcy PRIII stało się kultowe. Gdy jeszcze żyły mamuty, czyli dawno temu, na Trójce się trochę wychowałem. Niektóre teksty do dzis pamiętam, szczególnie ze świetnych programów satyrycznych. Edukowałem się muzycznie. Na niektóre dyskusje o sprawach społecznych w studio nawet mnie wpuszczano. Dziękuję Grażynko, Beatko. Także niejakiemu Arturowi A. czy "niedźwiedziowi". "Donos" może więcej nazwisk pomieścić... Kiedyś to radio było dla mnie przykładem jakieś przyjaznej społeczności, potem w różnym czasie i z różnych powodów gwiazdy zaczęły odchodzić. Przez całe ostatnie 20 lat media stają się "łupami wojennymi" - a mnie nie obchodzi z jakiej partii jest prezes, byle radio było dobre. Nadziei że "bardzo dobre" nie mam - za dużo konkurencji powstało. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 ależ bardzo proszę pisofunkcjonariusz skowroński? 23.11.09, 22:34 a i strzyczkowski też mocno pisowi sprzyjał. I wszystko jasne media publiczne pisowsko eseldowskie + pisopolita ma umozliwić obronę okopów nieświętej dwójcy. I szczerze powiem sądząc po nieporadności platformianej kaczory mają duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Trójkowi dziennikarze 24.11.09, 01:59 Wprawdzie rzadko bywam w Polsce,ale ZAWSZE ilekroc bylem i sluchalem p. Strzyczkowskiego , niestety robil zle wrazenie. Wyraznie sprzyjajacego PIS-owi. A wolalbym, by bylo tak ,jak nawet w stanie wojennym,kiedy nie czulo sie popierania ( jawnego ) Jaruzela . Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Łapy precz od mojej kasy. 23.11.09, 20:58 P. "artyści" wynocha do stacji komercyjnych. Tam trzeba się starać, żeby cokolwiek zarobić i da się pożywiać na darmowej kasie zdzieranej z ludu. I to jest normalność, a nie banda obiboków uwieszonych na Myśliwieckiej od czasów ciężkiej komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: 23.11.09, 21:48 To może filharmonie też zamkniemy? I teatry? W końcu zarabiają żałosną kasę w porównaniu z jednym koncertem Dody czy innego uwielbianego przez masy pseudo-wykonawcy... A potem narzekają, że w TiWi same seriale, nasze filmy (jakie filmy???) nie zdobywają nagród, muzyka alternatywna leży i kwiczy, a najlepiej sprzedająca się książką są polskie perypetie "Brydzi Janowskiej". PS. Twoja kasa z podatków idzie na setną powtórkę kabaretu i koncerciki jubileuszowe, moja na Trójkę. Jakby w sklepach było tylko to, co lubią masy, to poza prezerwatywami i winem marki Jabol nic by nie było ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: 23.11.09, 23:10 Chłopczyku, w przyrodzie jest tak, że jak coś jest bez sensu to zdycha. Nie widzę żadnego powodu, by w zalewie kilku tysięcy kanałów dostępnych przez rozmaite media był jakikolwiek sensu utrzymywania partyjnej gadzinówki jaką jest PR. Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: 24.11.09, 12:20 W przyrodzie jest tak, że wilki nigdy nie polecą na inny kontynent, ryby nie zwiedzą Paryża, a owce nie będą słuchały Mozarta. Myślałam, że tym się różnimy od zwierząt? Właśnie kulturą i nauką? Z tego co pamiętam, pierwotni ludzie zaczęli się różnić między innymi bazgroleniem po ścianach jaskiń? Ale z tego co widzę, jak ktoś nie lubi np jazzu, to ma go nie słuchać, bo to mało popularne... Powtórzę jeszcze raz, Twoje podatki idą na kabaretony, seriale i teleturnieje, moje na Trójkę. Sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: 24.11.09, 19:25 Cóż, w świecie przyrody zamordowanie Cię i zjedzenie przez kolegę jest całkowicie uzasadnione. A jednak nie chciałbyś dostać nożem w plecy i raczej się tego nie spodziewasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aggula3 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:00 Ręce precz od trójki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
berlinczyk6 A dlaczego nikt nie staje w obronie Jedynki? masak 23.11.09, 21:03 rowanej przez politrukow z SLD? Wyrzuca sie tam ludzi, odsuwa od programow, wprowadza zapisy na nazwiska nie mogace pojawiac sie na antenie. Czy to nie jest rownie duzym problemem? Czy tu wrazliwosc polityczna sie konczy, gdy glowny program Polskiego Radia oddaje sie w rece postkomunistow ze szczatkowej 5% partii? Gdzie wrazliwosc Gazety Wyborczej, jej obiektywnosc i wywazenie? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: A dlaczego nikt nie staje w obronie Jedynki? 23.11.09, 21:14 Obrona Jedynki oznacza nawoływanie do utrzymania abonamentu. Jeśli ktoś wymyśli sposób na finansowanie radia bez pobierania abonamentu można rozważyć ochronę PR1. Jeśli do likwidacji abonamentu potrzebny jest upadek Jedynki to niech zdycha. Dość płacenia za pokomuszy relikt. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:05 Niechże te "publiczne" media same się utrzymują, np. z pieniędzy wpłacanych przez te wybitne osobistości a zobaczymy czy nadal będą tak bronione i wychwalane. Większość tych "osobistości" dobrze żyło, bądź żyje, bądź żyć będzie przy tym publicznym korytku. Ja nie zgadzam się na obowiązek utrzymywania tego bajzlu - kto chce "misji" niech sobie na nią płaci ze swojej kieszeni. Jak dla mnie to mogą se tę trójkę wziąć nawet spece z PO - co za różnica kto tam usiądzie? Efekt i tak będzie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
hyba79 Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:14 A może jak pis przejmie trójkę to wróci skowroński... ? oby... Odpowiedz Link Zgłoś
be-ma Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:01 oby nie. Czas Skowrońskiego skończył się jakieś 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
oczi Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:12 Apel jest spóźniony 2-3 lata. Słucham tego radia bardzo selektywnie wybierając tylko programy muzyczne. Wiadomości, przeglądy prasy, programy polityczne nie zachowują już od dawna nawet pozorów bezstronności i obiektywizmu stając się wiernym narzędziem polityków - wierchuszki tzw. "publicznych" mediów. Czułem się z Trójką związany przez wiele lat - prawie od momentu powstania. Wcześniej podpisałbym apel obydwiema rękami, teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaman49 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:19 Ci, którzy krytykują apel Komitetu, niech sobie przypomną jakie znaczenie dla elit intelektualnych, dla ruchu studenckiego miała trójka pod koniec lat sześćdziesiątych, w czasach głębokiej komuny, a i później kiedy w kunsztownie, artystycznie zawoalowanej formie przemycano satyryczne, krytykujące i ośmieszające tamtą rzeczywistość treści. Kiedy to w akademiku z kołchoźnika płynęły dzwięki rozpoczynającego się bodajże o 18.oo ITR, kiedy zachodnia, trudno wówczas dostępna muzyka nadawała ton studenckim zespołom big beatowym... Odpowiedz Link Zgłoś
oczi Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:38 Nie neguję znaczenia jakie miała Trójka dla elit intelektualnych (do takiej elity mogę się zaliczyć). Proszę pamiętać, że o takim znaczeniu trzeba mówić w czasie przeszłym. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:55 Hmm ale ty mowisz o komunistycznej III a komuny juz nie ma jest kapitalizm swoja droga nie wstyd ci mowic ze za komuny cos bylo dobrego?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ciekawe, ze jak do trojki przychodzila "apolity- 23.11.09, 21:36 czna" Jethon, to im jakos nic nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn777 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:40 Pisiory i inni politykierzy łapy precz od Trójki! Odpowiedz Link Zgłoś
casm Klub Miłośników Trójki: Kaczyński, Gosiewski i ska 23.11.09, 21:46 Przestałem słuchać TrUjki od czasów p. Pieńkowskiej podlizującej się SLD. Potem było podobno już tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
chu-go Re: Klub Miłośników Trójki: Kaczyński, Gosiewski 23.11.09, 21:59 W przyszłym roku minie 10 lat jak przestałem słuchać "trójki". Od czasu gdy "trójka" chciała stać się komercyjna "bo taka była moda" stoczyła się na dno i teraz już nawet samej siebie nie umie udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:50 "Czujemy się osobiście odpowiedzialni za losy tej anteny" ..... nie widze problemow niech oddadza po polowie swoich dochodow na utrzymanie tego radia a nie wyciagaja lape do mojej kieszeni. To juz Rydzyk jest "uczciwszy" krzyknol .... brak kasy na radio maryja (swoja droga zawsze myslalem ze radi ma glosnik) i mohery sypia kasa... wiec na III niech kasa sypnie ta pseudointeligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
roar73 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 21:58 od pewnego czasu wyłączam programy publicystyczne w trójce też, no po prostu nie da sią słuchać wzajemnego opluwania, łgania, schizofreni panów co się zowią politykami, poziom przebija dno. Niestety zauważyłem że w trójce jakby tego więcej i więcej, ale jeśli fachowcy z pis dopiero się zabierają za trójkę, to chyba juz pozamiatane. Oczywiście potwierdzam, że nie mam ochoty finansować tego z własnej kasy, prawdziwa trójka sie obroni, nawet gdyby miała byc komercyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:08 Trojki nie moze dostac Pis, bo Pis ma telewizje. Trojka idzie do SLD, bo tak sie umowil Kaczynski z Napieralskim. Jak sie to komus nie podoba, to niech pisze na Berdyczow, bo nasz kochany pan Kaczynski Jaroslaw nie ma czasy na pierdoly. A wogole to po co komu kultura jak chodzi o to, by Kaczynscy wygrali? Co jest wazniejsze dla Polski i Polakow? Jak ktos chce kultury, to niech slucha Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:25 PiS juz kiedys "przejal" Trojke. W lipcu 2006. Szefem stacji zostal niejaki Skowronski. Zastal gruzy i poskladal to wszystko raz jeszcze do kupy. Mozna bylo bez zazenowania posluchac. Pojawily sie swietne pozycje typu Trojka przekracza granice, Raport o stanie swiata i pare innych rzeczy. Po Rokosach, Pienkowskich, Durczokach to rzeczywiscie byla odmiana. Ale pewnie nie sluchales stad pierdoly, ktore wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Ktos tu albo upadl na glowe albo jest nieuwazny 23.11.09, 22:16 1. Trojka wrocila za czasow Skowronskiego do jako takiej formy. Ponoc Skowronski wg bardzo rzetelnej i wiarygodnej Gazety Wyborczej byl figurantem Jarka Kaczynskiego. Ale kto slucha uwaznie tej stacji to wie, ze po czasach Laskowskiego i innych po prostu Trojki znowu mozna bylo posluchac. 2. Polityki w tej stacji jest naprawde malo a jak juz to mozemy posluchac o bohaterskim Michniku (audycja Bugalskiego) lub pogladow Cejrowskiego, ktory tylko czasem cos przylozy na antenie (a ma godzinke w tygodniu). Wrocil Sosnowski, ktorego spokojnie mozna uznac za reprezentanta Salonu a ktory nie kryl, ze odszedl ze stacji z uwagi na Skowronskiego. 3. Kto doprowadzil do prawdziwego problemu stacji czyli braku kasy? Ano niejaki Tusk, ktory za slowa o nieplaceniu abonamentu powinien zostac dawno wyrzucony na zbity pysk ze stolka premiera. Dlaczego GW znowu zajmuje sie Trojka? Czyzby zal, ze TOK FM nie jest w stanie na drodze normalnej rynkowej walki przejac sluchaczy a Trojka nie stala sie tuba propagandowa Platformy? Przeciez TOK FM to dopiero jest partyjne radyjko. Owszem, prywatne, ale partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka [...] 23.11.09, 23:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janatur Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:31 Radiowa "Trójka" i tak jest opanowana przez ludzi związanych z klerem duchownymi doradcami,opuszczona przez aktorów,publicystów.Kiedyś były kabarety,teatrzyki,a teraz tylko muzyka dudniąca rytmami z buszu i nic więcej.Programu radiowego nie ma nigdzie w żadnej gazecie,bo go nie ma w rzeczywistości,tylko łudu budu przez cały dzień i co tu bronić i przed kim? przed drugimi klerykałami? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Kolejny niesluchacz Trojki 23.11.09, 22:43 Czy masz jakis interes w wypisywaniu tych bzdur??? To przeciez niejaki Skowronski przywrocil o 13 Powtorke z rozrywki, publicystow mozesz sobie posluchac po 8. Teatrzyk Zielone Oko, na krotko zostalo przywrocony, ale potem wypadl. Teraz jest nowa audycja o 19 w niedziele. Gdzie masz tych klerykalow i umcy, umcy w Trojce? Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:40 Akurat za prezesury "pisowskiego" Skowrońskiego Trójka podniosła poziom, po fatalnych rządach wcześniejszych "apolitycznych" (chłechłechłe) "fachowców". Odpowiedz Link Zgłoś
sluchacz333 Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 22:51 Akurat to Skowronski doprowadzil do tego ze teraz trzeba zbierac pieniadze na Trojke. m. in. za nieprawidlowosci w finansach został DYSCYPLINARNIE zwolniony. To on jezdzil na kolanach do Kaczynskiego robic z nim wywiady, to on wlalz do studia tlumaczyc Samoobrone z afery tasmowej, to on doprowadzil do odejscia z Trojki Niewdzwiedzia, Sosnowskiego, Hirka Wrony, Jethon itd. Nie pisz ze Skowron byl dobrym dyrektorem! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 24.11.09, 00:13 > Akurat to Skowronski doprowadzil do tego ze teraz trzeba zbierac pieniadze na > Trojke. m. in. za nieprawidlowosci w finansach został DYSCYPLINARNIE zwolniony. Wprost niewyobrazalne jest nieuctwo i niewiedza ludzi, ktorzy pisza w tym watku. W tym twoja. Pomijajac juz to, co orzeknie sad (a pewnie bedzie jak z laptopem Ziobry i mnostwem innych "przekretow" PiS, ktore nie znalazly potwierdzenia) mowa byla o 175 tys. zl. Chlopie, to jest przy globalnych wydatkach radia groszowa sprawa. Tu jest mowa o dziesiatkach milionow zlotych, ktore nie sa placone po idiotycznej wypowiedzi Tuska. Od 175 tys. zl to moze przewrocic sie firma 5 osobowa. Pewnie nie prowadziles nigdy w zyciu biznesu stad takie smieszne rzeczy wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jak to Donald Tusk niszczył polską kulturę 23.11.09, 22:43 zachęcając do nie płacenia abonamentu RTV... Panie i Panowie niżej podpisani, kochacie jeszcze PO? Odpowiedz Link Zgłoś
qbuleck Re: Jak to Donald Tusk niszczył polską kulturę 23.11.09, 22:58 Trójki słucham odkąd pamiętam. Mam w tym ogromną przyjemność. Ale jakoś trudno mi pogodzić się z myślą, że za moją przyjemność ktoś jest ZMUSZONY płacić. Lubię też czerwone tuńczyki. Bardzo zdrowe są i smaczne. Ale jakoś nie proszę wszystkich klientów sklepu, żeby się na mojego tuńczyka zrzucili, bo inaczej nie będzie mnie stać na jego kupienie (a tani nie jest). Chyba nie po to doszliśmy do gospodarki wolnorynkowej, żeby teraz znów wprowadzać centralnie planowaną...? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Jak to Donald Tusk niszczył polską kulturę 23.11.09, 23:20 Tusk stara się ochronić moją kieszeń przed medialnymi hienami, które produkują za pieniądze wydzierane od ludzi bezwartościową papę mieloną z archiwalnym rynsztokiem. Ludzi nie świnie i takiego szajsu słuchać nie chcą. Tusk jest jak do tej pory jedynym politykiem który odważnie skrytykował abonament relikt bolszewickiego przymusu gdy była tylko jedna telewizja i jedno radio. Nie ma żadnego powodu by PR czy TVP było utrzymywane inaczej niż inne media - ze sprzedaży swojego produktu a nie ohydnej żebraniny pod przykrywką rzekomej dbałości o kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Jak to Donald Tusk niszczył polską kulturę 23.11.09, 23:55 > Tusk stara się ochronić moją kieszeń przed medialnymi hienami, Głąbie do kwadratu. Tusk juz cie orznal podwyzszajac akcyze i orznie cie na jeszcze wiecej od 1 stycznia 2010. Zapoznaj sie z planami MF. O jakiej ochronie wlasnej kieszeni piszesz? Po drugie głabie, Tusk planowal zamienic abonament na finansowanie z budzetu ministerstwa kultury zatem z twoich podatkow. Roznica byla taka, ze rzad dajac te same twoje pieniadze mogl zapewnic sobie bezposredni wplyw na tych, ktorzy te pieniadze beda dostawac. CZY TY NIE POTRAFISZ ZROZUMIESZ NAJPROSTSZYCH RZECZY, ZE TU NIE CHODZI O TWOJA KIESZEN????? Nie wymagam od elektoratu PO specjalnej bystrosci umyslu, ale takie proste rzeczy to chyba nawet taki glab jak ty jest w stanie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Jak to Donald Tusk niszczył polską kulturę 24.11.09, 03:53 > Po drugie głabie, Tusk planowal zamienic abonament na finansowanie z > budzetu ministerstwa kultury zatem z twoich podatkow. Roznica byla > taka, ze rzad dajac te same twoje pieniadze mogl zapewnic sobie > bezposredni wplyw na tych, ktorzy te pieniadze beda dostawac. No więc ja wolę, żeby za moje pieniądze wpływ na radio publiczne miał demokratycznie wybrany rząd, niż żeby rządził nim PiS. Wystarczy popatrzeć, co robią z telewizją. Tego głąba mógłbyś sobie darować. Wyzwiska nie zwiększają siły argumentów, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Slowo od Sulka. 23.11.09, 22:57 Ja tez sie podpisuje pod tym listem. Mysle, ze obecnosc mojego nazwiska bedzie miala znaczenia decydujace. Pan Sulek. Odpowiedz Link Zgłoś
zyg_zyg_zyg Re: Slowo od Sulka. 23.11.09, 23:10 Kocham Pana, Panie Sułku. Pani Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.eliza Re: Kocham Pana, Panie Sułku 24.11.09, 00:37 Przepraszam bardzo, ale to mój tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
zyg_zyg_zyg Re: Kocham Pana, Panie Sułku 24.11.09, 12:20 Tekst może rzeczywiście Twój, ale pana Sułka nie oddam! Możemy się bić Odpowiedz Link Zgłoś
bezreszty Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 23:07 Podpisuję się pod apelem "bez reszty". Jestem słuchaczem Trójki od prawie 40 lat i w części Jej Ludziom zawdzięczam to, że jestem taki, jaki jestem. Przyznaję jednak, że jeszcze nie tak dawno wyłączałem rano radio, bo nie mogłem już dłużej słuchać redaktorów Semki, Jachowicza i zapraszanych "gości". Nasz wielki alpinista Andrzej Zawada przed śmiercią pytany o to jaka jest jego recepta na sukces w życiu lub co jest w życiu najważniejsze, powiedział mniej więcej tak: należy trzymać się jak najdalej od prostaków i od ludzi bez poczucia humoru. I uważam, że Trójka ma szansę na przyszłość tylko wtedy gdy będzie postępowała zgodnie z jego maksymą. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka [...] 23.11.09, 23:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrea0 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 23:09 A kto wskrzesił trojkę? Już wszyscy zapomnieli, że to Krzysztof Skowroński przyciągnął tylu ludzi do trójki? A kto "posadził na fotelu" szefa Trójki p. Magdalenę Jethon w miejsce K. Skowrońskiego? To PO dokonała przewrotu w Trójce, że nie da się słuchać rano w wywiadach politycznych prowadzących dziennikarzy, chyba z młodzieżówki PO. Odnosze wrażenie, że wiele z osób podpisanych nie do końca ma świadomość co i z kim podpisało? To kolejna akcja SALONU. SALON niech wraca do radia TOK FM tam jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Apel ludzi kultury w obronie radiowej Trójki 23.11.09, 23:11 ta lista to gotowa lista współpracowników pewnych słuzb i narodowosci nazwy której nie wolno wymieniać która od lat rządzi trójką Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Pomijając ględzenie polityków 23.11.09, 23:34 i propagandę w mediach - to ja własnie do Trójki szacun mam :D Idą często pod prąd i zamiast modnego shitpopu i innej tandety - kawał porządnej muzy dają. Słyszałem kiedyś w nocy Overkill :) Zostawić ich w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś