mieczyslawg Rydzyk to Hitler 25.11.09, 13:07 Błędny rycerzu wątpie byś był świadom tego co ty bredzisz idioto w sułtannie .Tacy jak ty robią z Polski CIEMNOGRÓD wiem że wam to na ręke .A celibat jest poto tylko by nie dzielić się kasą kościelną ,by potomkowie nic nie mieli oto wielka świetość kościoła . Odpowiedz Link Zgłoś
knypiszon Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 13:19 Jeśli Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu zabrania wieszania krzyży to ja sobie życzę aby muzułmanki nie nosiły chust, gdyż godzi to w moje przekonania!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawg Re: Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitle 25.11.09, 13:25 knypiszon napisał: > Jeśli Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu zabrania wieszania krzyży to ja > sobie życzę aby muzułmanki nie nosiły chust, gdyż godzi to w moje przekonania!! Gdzie tu logika jak sie ubierasz twa sprawa czy chodzisz brudny czy nie .Demokracja jesteś wolny .Mylisz pojęcia bez urazy . Odpowiedz Link Zgłoś
knypiszon Re: Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitle 25.11.09, 13:29 Tu jest logika, że połowa BIAŁEJ EUROPY jest już islamska, a noszenie chusty jest oznaką przynależności do tej religii. Jebać demokrację i takie lewackie poglądy jak twoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anonimus07 Re: Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitle 25.11.09, 13:36 knypiszon napisał: > Jebać demokrację i takie lewackie > poglądy jak twoje!!! To nie do mnie ale Ty - jak rozumiem masz poglądy prawackie? Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Rydzyk jak Hitler 25.11.09, 13:24 Więcej rydzyków i jankowskich,petzów itp śmiecia,a kościoły będą pustoszeć . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: bogdan331 25.11.09, 14:19 bogdan331 napisał: > Rydzyk jest jak Hitler > Więcej rydzyków i jankowskich,petzów itp śmiecia,a kościoły będą > pustoszeć. Jakos kosciol o. Rydzyka nie pustoszeje. Jest wrecz odwrotnie! Czemu glupoty i klamstwa wypisujesz, zawziety baranie?! PS - O. Rydzyk ma racje. UE wygladac zaczyna jak hitlerowska Rzesza lub CCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 13:26 Chyba pan Rydzyk zapomnial ze HITLA KAPUT. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 13sw 25.11.09, 14:13 13sw napisał: > Szkoda, że ani Ojciec Dyrektor, ani jego radyjosłuchacze nie wiedzą, że > Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu nie ma nic wspólnego z Unią > Europejską, a jego orzeczeniom podlega większość Europy poza Białorusią. I ty na prawde wierzysz w te glupoty, ktore napisales???! Cholernie wspolczuje tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Uspokój się wet 25.11.09, 14:44 Nawet twoja matuszka Rosja należy do RE więc uważaj bo ci nakażą ściągnąć sierp i młot ze ściany twojego biura na Łubiance. Odpowiedz Link Zgłoś
rpyzel Przecież Adolf H. był pobożny, konkordat podpisał 25.11.09, 14:27 a z biskupami był za pan brat Naziści i duchowni w świetnej komitywie Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 14:51 Abstrahując od Hitlera i Rydzyka...czy wg UE mogę nadal do mojej matki mówić "Mamo"? Czy to jest już nie dozwolone w Eurokołchozie? P.s. Wiek słuchaczy RM się POdnosi = wpływy spadają ;] Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Ten pan piłuje gałąź na której siedzi 25.11.09, 15:30 tylko jeszcze o tym nie wie. Brawo ojdyr! Ty nigdy nie zawiedziesz. Działaj dalej i w operatywności nie ustawaj. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
zonatyfacet Hitler był ministrantem a Stalin był w seminarium. 25.11.09, 16:02 Stalin chodził do seminarium duchownego z którego odszedł oficjalnie ogłoszono, ze go wyrzucono.? Stalin kościół prawosławny w spierał w Rosji w ręcz go zrehabilitował ze względu na to, ze kościół prawosławny nie popierał Hitlera. Hitler był ochrzczony więc był katolikiem i był w dzieciństwie ministrantem podpisał konkordat z Watykanem kościół katolicki miał sporo przywilejów za czasów faszyzmu i wcale nie protestował jak mordowano żydów . Podobnie Mussolini podpisał konkordat i przyczynił się do powstania państw Watykan. Oczywiście kościół zmienia historie jak mu wygodnie liczy się władza i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 16:12 dla o.Rydzyka list/efezjan4/29.niech zadne nieprzyzwoite slowo nie wychodzi z ust waszych,ale tylko dobre,ktore moze budowac,gdy zajdzie potrzeba,aby przynioslo blogoslawienstwo,tym ktorzy go sluchaja...I dalej niech pan czyta Biblie,moze przypomni pan sobie co mowi BOG. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 17:10 ten Rydzyk dobrze reprezentuje poziom kosciola w Polsce. Bydelko! Odpowiedz Link Zgłoś
relmih Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 18:03 Kto jeszcze słucha tego NAJWIEKSZEGO BAŁWANA w Europie ! jestem wyznania hebrajskiego ichcę GWIAZDY DAWIDA w klasach,albo usunąć wszystkie symbole religijne w szkołach państwowych Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Rydzyk o wyroku ws. krzyży: UE jest jak Hitler 25.11.09, 18:11 "I co jedna tam jakaś niby profesorka, nie wiem po jakich akademiach pierwszomajowych czy innych, mówi: krzyże pousuwać! Boże mój, toż to przecież kara boska, zgodzicie się czy nie?". Nibydoktorek się odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Przygania kocioł garnkowi 25.11.09, 18:23 Na miejscu Rydzyka byłbym bardzo ostrożny w porównywania kogoś do faszyzmu czy Hitlera. Ktoś może zapytać jakie treści przekazuje Radio Maryja, Telewizja Trwam czy Nasz Dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman nie wolno nikomu zabraniać wieszania krzyży ! 25.11.09, 18:33 jeśli ktoś ma tylko taką ochotę bo wynika to z jego wiary to ma prawo wieszać krzyże byle było to tylko na jego nazwijmy to terenie - domu, kościele, salce katechetycznej, w jego samochodzie itp. Jeśli zaś ktoś chce wieszać krzyże w miejscach publicznych - szkołach, urzędach, salach koncertowych, sejmie itp - to nie ma prawa do tego bo najzwyklej w świecie ktoś może sobie tego nie życzyć i powstaje tu konflikt interesów. W takiej sytuacji trzeba by jednej ze stron przynać racje zaś druga czuła by się poszkodowana. Jak jednak rozstrzygnąć kto ma rację ??? ten który chce wieszać krzyż, czy ten, który nie życzy sobie krzyża ?? Najlepszym zatem wyjściem jest nie wieszanie krzyży w szkole a jednocześnie zapewnienie prawa do kultu tego symbolu w miejscach do tego należnych tj. kościół. TO CHYBA PROSTE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: nie wolno nikomu zabraniać wieszania krzyży ! 25.11.09, 19:38 no właśnie chyba proste... ale nie dla katotalibów Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Głupi coś powie a jeszcze głupsi komentują ;> 27.11.09, 14:33 Głupi coś powie a jeszcze głupsi komentują ;> Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Rydzy 27.11.09, 22:58 ku, a Ty gogo lub co masz w sercu skoro tak łatwo porównujesz UE do Hitlera?! cha cha cha cha cha cha cha cha chja cha cha cha :-D Odpowiedz Link Zgłoś