puuchatek Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 12:04 kocis1 napisał: > Coż ... skoro orzekać w tej sprawie będą ubeccy kapusie wyrok mże być tylko jed > en. No i już wiemy: jak wyrok będzie korzystny dla Migalskiego, to jest sprawiedliwość. Jak nie - to decydują ubecy. Cóż za głębia. conrad11 napisał: > Artykuł jest przezabawny. Nie ma w nim ani słowa o tym, ze ten cały Iwanek był > rzeczywiście agentem SB - TW "Piotr". Po pierwsze: "agent" to pracownik wywiadu / bezpieki. "TW" to zupełnie co innego. Ja wiem, że różni ważni PiSowcy wymieniali te dwa określenia jednym tchem tak długo, że co mniej inteligentni przestali je rozróżniać... Po drugie: widziałeś te papiery? Czy tylko wierzysz na słowo Migalskiemu i paru innym? loppe napisał: > Pamiętam jak S.Niesiolowski 9 razy Mu przerwał u T.Lisa, a pan > Migalski ani razu nie przerywał gdy mówił Niesiłowski.(...) No cóż, może niewiele miał do powiedzenia? :-) A mówiąc serio: to, co napisałeś jest co najwyżej dowodem na to, że Niesiołowski jest większym nerwusem. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek wysokie kwalifikacje moralne do prowadzenia 21.12.09, 12:22 zajec dydaktycznych posiadaja jedynie wspolpracownicy,funkcjonariusze SB, oraz ,,ludzie honoru,, Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 19:42 Bzdurzysz drogi puuchatku od rzeczy. Albo trzymaj się dalej swojej ignorancji jak pijany Mongoł jurty, albo czytaj i zapamiętaj: "pracownik wywiadu / bezpieki" to po prostu funkcjonariusz. Agentura to zupełnie co innego. W oficjalnej dokumentacji komunistyczne służby specjalne nazywały AGENTEM osobę, która tajnie i świadomie współpracuje. Po 1957 r. jako synonim agenta wprowadzono określenie TW - tajny współpracownik, mające mniej pejoratywny wydźwięk. Skoro, jak piszesz, uważasz się za osobę inteligentną powinieneś jakoś wykuć to pamięć. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
2adm Pan Migalski to chyba troche cham jest.... 21.12.09, 12:07 albo ja jestem staroswiecki Odpowiedz Link Zgłoś
janek1946 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 12:15 Teraz wiadomo dlaczego Migalski wstąpił do PiS bo czubki tylko wspierają PiS Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 W nagrodę za ten chamski wpis na blogu 21.12.09, 12:16 pod adresem byłego przełożonego PE powinien przyspieszyć procedurę zdejmowania immunitetu z tego PiSowskiego cynicznego koniunkturalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Re: W nagrodę za ten chamski wpis na blogu 21.12.09, 12:25 aa_6 napisała: > pod adresem byłego przełożonego PE powinien przyspieszyć procedurę > zdejmowania immunitetu z tego PiSowskiego cynicznego > koniunkturalisty. Profesor bydło Bartoszewski po maturze,to jest autorytet tuskomatołków. W nagrodę za ubliżanie Polakom dostał ,jeszcze stołek ministerialny i pielęgniarkę do obsługi tego starego capa. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw brzezie76 21.12.09, 12:31 Kim ty jesteś, żeby tak obrażać Bartoszewskiego ?! Co w życiu osiągnąłeś, co zrobiłeś takiego, by móc oceniać ludzi z taką biografią jak Bartoszewski ?! Jesteś nędznym, małym spadkiem po komunie... Odpowiedz Link Zgłoś
nobull brzezie76 21.12.09, 19:50 A jaka biografię ma ten pseudo profesorek Bartoszewicz? To prostak, a nie żaden specjalista! Świnskim gównem się nie perfumował, kilka razy wziął prysznic, a jednak nadal nim smierdzi! Tuskowa jentilegencija! Odpowiedz Link Zgłoś
baster22 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 12:20 UB-ecy i ich dzieci z pseudo salonu GW znowu gulgocą. Towarzysze PR-owcy tak namącili w głowach że ta postkomunistyczna hałastra nie może się oderwać od pomyj wylewanych na porządnych ludzi jak Migalski. Wychowankowie Maleszki piszą a poznać ich po sposobie pisania i po wulgaryzmach. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 12:35 Żywisz się jadem i pluciem na ludzi ?! Takie teksty są rodem ze stalinizmu... baster22 napisał: > UB-ecy i ich dzieci z pseudo salonu GW znowu gulgocą. Towarzysze PR-owcy tak > namącili w głowach że ta postkomunistyczna hałastra nie może się oderwać od > pomyj wylewanych na porządnych ludzi jak Migalski. > Wychowankowie Maleszki piszą a poznać ich po sposobie pisania i po wulgaryzma > ch. Odpowiedz Link Zgłoś
xeroxxx Re: Kolejny przykład Hasbary w 21.12.09, 16:19 wykonaniu "PiSomentorów": ZASADY HASBARY W INTERPRETACJI PIS Pierwsza to name calling - próba trwałego przypisania jakiejś osobie lub idei pozytywnego lub negatywnego symbolu czy atrybutu. UB-ecy i ich dzieci z pseudo salonu GW znowu gulgocą Druga, glittering generality („lśniący ogólnik”), polega na trwałym łączeniu opisu działań rządu izraelskiego z pojęciami cenionymi przez audytorium (np. „wolność”, „cywilizacja”, „demokracja” itd.)+ Transfer, trzecia zasada, to przypisanie prestiżu jakiegoś autorytetu bądź idei czemuś innemu (nam – jeśli jest pozytywny, przeciwnikom - jeśli negatywny). porządnych ludzi jak Migalski Piąta, plain folks, to prezentowanie odpowiednich poglądów jako ogólnie przyjętych, wychodzących prosto „z uczciwego ludu”. a poznać ich po sposobie pisania i po wulgaryzmach. Szósta to zwykły strach, metoda „jeśli mnie nie posłuchasz stanie się coś strasznego”. Strach jest łatwy do manipulowania w klimacie zagrożenia terroryzmem, może być z sukcesem stosowany do wzmocnienia odpowiedniego przekazu. Towarzysze PR-owcy tak > namącili w głowach że ta postkomunistyczna hałastra nie może się oderwać od > pomyj wylewanych Ostatnia to bandwagon, tworzenie sztucznej większości. Zwolennicy Izraela mogą np. zamawiać sondaże opinii wśród grup przychylnych Izraelowi i wykorzystać je dla wzmocnienia poparcia. Według podręcznika krytykom Izraela udało się stworzyć wrażenie, że mają przewagę w Internecie Czym ten post jest w całości - dedykuję wszystkim czytającym posty PiSokomunistów - niedaleko pada jabłko od jabłoni? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 12:20 To był porządny gość, wstąpił do pisu przeszedł pranie mózgu i już zaczyna rozumować po pisiorowemu i kto jest lepszym wykładowcą Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Norma - PiS to partia żuli 21.12.09, 12:28 Przecież ta miernota w żadnej innej grupie miernot nie miałaby szansy wypłynąć. Tylko PiS promuje takich dresiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jajadokolan polska dla ubeków! 21.12.09, 12:28 to przecież dobrzy ludzie i szczerzy patrioci. Całe życie służyli ojczyźnie jak umieli, a teraz takie migalskie ich opluwają. Jak ty młokosie w pieluchę robiłeś to pan profesor pisał donosy i bronił ojczyzny przez elementem wywrotowym. To dzięki takim cichym bohaterom w profesorskich togach (i ich oficerom prowadzącym także bohaterom, oczywiście) mamy taki wspaniały kraj jaki mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: polska dla ubeków! 21.12.09, 12:35 Polska jest dla Polaków, nieważne, jakie mają poglądy. jajadokolan napisał: > to przecież dobrzy ludzie i szczerzy patrioci. Całe życie służyli > ojczyźnie jak umieli, a teraz takie migalskie ich opluwają. > Jak ty młokosie w pieluchę robiłeś to pan profesor pisał donosy i > bronił ojczyzny przez elementem wywrotowym. To dzięki takim cichym > bohaterom w profesorskich togach (i ich oficerom prowadzącym także > bohaterom, oczywiście) mamy taki wspaniały kraj jaki mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nobull polska dla ubeków! 21.12.09, 19:35 jajadokolan napisał: > to przecież dobrzy ludzie i szczerzy patrioci. Całe życie służyli > ojczyźnie jak umieli, a teraz takie migalskie ich opluwają. > Jak ty młokosie w pieluchę robiłeś to pan profesor pisał donosy i > bronił ojczyzny przez elementem wywrotowym. To dzięki takim cichym > bohaterom w profesorskich togach (i ich oficerom prowadzącym także > bohaterom, oczywiście) mamy taki wspaniały kraj jaki mamy. gdyby te jaja do kolan były mózgiem to bys był prawdziwym geniuszem! Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster iwankowi z priwietem 21.12.09, 12:34 t r z y ci w c z t e r y litery Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Migalski winny ! prawdy o tw."Piotr" kapo SB 21.12.09, 12:53 W mojej opinii ten Iwan to zwykły gnój kapujący od 1972r. za kasę kolegów a nie żaden profesor ! jak płatny kapuś UB może wykładać studentom politologie ?! Białoruś ! Piszcie do Rektora i dziekana wydziału UŚ i żądajcie odsunięcia płatnego konfidenta SB od pracy z studentami ! Niech się się rektor i dziekan tłumaczą i rumienią przed dziennikarzami za kapusia ! rektor@us.edu.pl dziekan@wns.us.edu.pl Kto ma wątpliwości niech idzie do Śląskiego IPN Czemu profesor Iwanek nie chce ozwać Wikipedii ? Aktywnych internautów zgadzających się z moją opinią i wpisem a nie mogących się już spokojnie patrzeć na ten festiwal obłudy proszę o kontakt na mail swojak11@gazeta.pl wyłącznie z skrzynek mailowych GW -żeby nick był w adresie nadawcy ( żeby czerwone gnidy i kable się nie podszywali) pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Iwanek Odpowiedz Link Zgłoś
keradk GW to policja polityczna 21.12.09, 12:58 najbardziej upolityczniona gazeta w polsce to gazeta wyborcza. wczesniej to byla trybuna ludu, no ale upadła. czekamy na upadek wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Do czego to doszło!Żebym musiał bronić Migala:) 21.12.09, 13:03 Otóż popieram, nielicznych niestety przedmówców, którzy co prawda podobnie do mnie wysokiego mniemania o jego kwalifikacjach naukowych i intelektualnych nie mają ,ale są przeciwni administracyjnemu zakazowi wykładów z powodu wyroku w procesie cywilnym o pomówienie. To już paranoja jakaś jest świadcząca o degrengoladzie systemu szkolnictwa wyższego. Przydatnośc dydaktyczna Migalskiego powinna się jednak weryfikować w zdrowy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Do czego to doszło!Żebym musiał bronić Migala 21.12.09, 13:16 Rzecz w tym, że TW Piotr (czyli Iwanek) wytoczył Migalskiemu proces karny. Chciałby łamać kariery naukowcom w wolnej Polsce, bezczelny. Tak się czuje pewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Do czego to doszło!Żebym musiał bronić Migala 21.12.09, 13:42 Nie znam sprawy dokładnie ale coś mi się to kupy nie trzyma. Na ile wiem procesu karnego nie mógł "wytoczyć" ani "wszcząć" Iwanek. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Iwanek był SBeckim a nie Ubeckim i współpracowniki 21.12.09, 13:03 em a nie kapusiem. Czyli Migalski skłamał :) Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Re: Iwanek był SBeckim a nie Ubeckim i współpraco 21.12.09, 13:15 Tak jak minister Boni. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 13:09 Tacy ludzie jak Migalski kompromitują swiat polskiej nauki. Nie cierpię tego faceta od czasu, kiedy zaczął pojawiać sie w tvn jako tzw. komentator z Katowic i podkreślał swoją niezależność polityczną, kiedy z jego słów jasno wynikało, że jest tubą PIS, co póżniej się w całej rozciągłości potwierdziło. Zgłosił się do Sądu, chcąc udowodnić, jaki to odważny a nie tchórz a dobrze wiedział, że bez uchylenia immunitetu rozprawa sie nie odbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Dosad ty kompromitujesz Polski internet 21.12.09, 14:26 A twa stara się skompromitowła rodząc takie czerwone prosie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
errata_net Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 13:13 Choć nie znam prof. Iwanka, zdążyłem poznać Migalskiego... na szczęście tylko z jego żałosnych wystąpień w TV i wpisów na blogu. Mimo to nie wiem do dziś: głupiec, prymityw czy cynik? Wydaje się, że jest on konglomeratem tych trzech typów ludzi z przewagą pierwszego, co w efekcie pogłębia pozostałe cechy. Rozpacz ogarnia, jeśli takie typy mają wstęp na uczelnię, mają kształtować młodych inteligentów... i coś takiego zostaje europosłem... nic dziwnego, że trafił do PiSu, a stąd już prosta droga - na śmietnik lub... do TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 13:41 "Odważny" Migalski przyczołgał sie do Sadu,bo Go immunitet chroni.Udaje odważnego,a po co uciekał do Brukseli? Nie przed karą? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Teraz wiadomo dlaczego startował w wyborach 21.12.09, 13:45 Ziemia się oszczercy pod nogami paliła, pasuje do Kaczyńskich jak ulał. Jeszcze w IPN karierę zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowo.mowa Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 13:48 Ależ się rzuciła do pisania postów w obronie kolegi-kapusia postubecka swołocz... Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 A może wybiórcza napisałaby parę słów o peowskich 21.12.09, 14:06 przestępcach.Jak tam się czują ćpuny Atamańczuk i Piesiewicz.Jaki kolejny przekręt szykują Zbycho,Miro,Grzecho i Rycho.Co słychać u oszustów chytrego Liska i Nitrasa. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: A może wybiórcza napisałaby parę słów o peows 22.12.09, 23:29 ani jeden ani drugi nie jest w PO, pisuarowy przygłupku. A co do pzrekretow, to twoi pisowscy idole dali probke przy tasmach Begerowej i podczas proby wyludzenia po 300 zl z sejmu za nieobecnosc. Rzecz w tym, że ta twoja kanalia Kaminski nie podsluchiwal swoich kamratow bo wowczas bys sie dowiedzial jakie to są kryształy. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Poniżej definicje kapusai takiego jak Iwanek 21.12.09, 14:34 megaslownik.pl/slownik/polsko_angielski/72541,kapowanie K m**ć na przekór wam czerwone ćwoki trącące PRLem zaproszę wraz z kumplami do siebie do miasta Migalskiego !na spotkanie z społeczeństwem ! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Umówmy się, że Migalski to tajny współpracownik 21.12.09, 14:35 PiS. Człowiek, który wielokrotnie próbował manipulować opinią publiczną pod płaszczykiem niezależnego naukowca- politologa. Zatem nie rozumiem z jakiego powodu tak się oburza na prof. Iwanka a ten na niego? Obaj kapusie powinni znaleźć wspólny język poza salą sądową. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Migalski to mierny politolog bez klasy 21.12.09, 18:57 Najlepszy dowód - dwie uczelnie odmówiły mu otwarcia przewodu habilitacyjnego. Natomiast o tym, że nie ma on klasy nie trzeba nikogo przekonywać - wystarczy poczytać go i posłuchać. To nei jest język naukowca ale lumpa. I choćby z powyższych powodów nie ma minimalnych kwalifikacji do pracy naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Migalski to mierny politolog bez klasy 21.12.09, 21:26 piotr7777 napisał: > Najlepszy dowód - dwie uczelnie odmówiły mu otwarcia przewodu > habilitacyjnego. > Natomiast o tym, że nie ma on klasy nie trzeba nikogo przekonywać - > wystarczy poczytać go i posłuchać. To nei jest język naukowca ale > lumpa. > I choćby z powyższych powodów nie ma minimalnych kwalifikacji do > pracy naukowej. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Zemsta uczelni na znanym politologu! 21.12.09, 22:29 Zemsta uczelni na znanym politologu! Mimo odpowiedniego dorobku naukowego znany politolog Marek Migalski nie może rozpocząć przewodu habilitacyjnego. Wszczęcia procedury odmówiły uniwersytety: Wrocławski i Jagielloński. Dlaczego? To odwet za popieranie lustracji środowiska naukowego. "To rewanż środowiska za niektóre wypowiedzi Migalskiego na temat lustracji" - mówi "Rzeczpospolitej" jeden z kolegów naukowca. Niedawno Migalski skrytykował swojego przełożonego prof. Jana Iwanka, dyrektora Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa na Uniwersytecie Śląskim, który był przez lata tajnym agentem SB. W odpowiedzi większość pracowników naukowych Instytutu, w którym Migalski pracuje, wystosowała protest. A politolog nie może teraz rozpocząć przewodu habilitacyjnego. "Jeśli w Polsce nie mogę tego zrobić, zastanawiam się nad wyjazdem za granicę i zrobieniem tam habilitacji" - powiedział Migalski "Rzeczpospolitej". www.dziennik.pl/wydarzenia/article297866/Zemsta_uczelni_na_znanym_politologu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nobull No to kolejny ubecki kapus tym razem dał ciała! 21.12.09, 19:25 13 maja 2007 r. Trybunał Konstytucyjny, którego członkowie y nie byli zlustrowani, a w którym był przynajmniej jeden agent SB, z wiadomych powodów zlikwidował konieczność składania oświadczeń lustracyjnych. Iwanek powinien wziąść wpierw do sądu Wikipedie, oni maja wiecej kasy! pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Iwanek A Dziennik? Uniwersytet Śląski, a zwłaszcza niektóre jego wydziały, to prawdziwa kuźnia kadr aparatu partyjnego. Tajnymi współpracownikami byli wybitni dziś profesorowie i autorytety w wielu dziedzinach - pisze DZIENNIK. Aby zajęcia mogły odbywać się normalnie, sprowadzono doraźnie wykładowców z ZSRR. Nie trudno więc zrozumieć, dlaczego akurat ta uczelnia cieszyła się szczególnymi względami bezpieki. Komisja Historyczna kontra IPN Senat Uniwersytetu Śląskiego zdecydował o powołaniu Komisji Historycznej, która też będzie prześwietlała przeszłość pracowników uczelni. "Komisja zbada materiał dostępny w Instytucie Pamięci Narodowej i archiwum uczelni oraz pokaże zarówno negatywne przykłady zachowań, jak i te heroiczne działania pracowników UŚ w latach 1968 - 1990" - mówi Jolanta Talarczyk, rzeczniczka uniwersytetu. Na razie komisja nie ogłosiła jednak nazwiska żadnego naukowca śląskiej uczelni uwikłanego we współpracę z komunistycznymi służbami bezpieczeństwa. Doktor Dziuba w czasie swoich badań natknął się w archiwum IPN jednak na wiele teczek agentów, którzy dzisiaj są szanowanymi naukowcami i cieszą się autorytetem w swoim środowisku. Władze uczelni będą miały więc do rozwiązania duży problem. "Jeżeli któryś z agentów szkodził ponad wszelką wątpliwość swymi donosami innym, nie widzę możliwości współpracy z nim. Jednak nawet w przypadku udowodnionej i szkodliwej współpracy z SB nie mogę go zwolnić ze względu na brak stosownych przepisów. Do tej pory jedynie dwie osoby przyszły do mnie i opowiedziały o swoich kontaktach ze Służbą Bezpieczeństwa za czasów młodości" - wyznaje profesor Janusz Janeczek, rektor katowickiego Uniwersytetu. "Piotr" jest wartościowy Profesor Jan Iwanek, dyrektor Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa, był agentem SB o pseudonimie "Piotr" od 1972 roku. Na współpracę zgodził się dobrowolnie jako student III roku prawa UŚ. W aktach zachowała się charakterystyka TW "Piotr" z 14 lutego 1976 roku: "[.] W trakcie współpracy okazał się jednostką wartościową o dużej wiedzy teoretycznej, posiadający szerokie kontakty w środowisku studenckim. Przekazał szereg ciekawych informacji o głównych działaczach młodzieżowego ruchu studenckiego. Od listopada 1974 roku jest członkiem PZPR. W związku z powyższym proponuję wyeliminowanie go z czynnej sieci TW, a materiały przekazać do archiwum wydziału >C<. Otrzymał kwotę 5700 zł tytułem współpracy" - raportuje kierownik sekcji IV Wydziału III SB w Katowicach - kapitan Chmielewski. W IPN zachowały się dwa pokwitowania odbioru pieniędzy podpisane TW "Piotr". - To było bardzo dawno, bo ponad 30 lat temu, dlatego niewiele pamiętam. Nikomu chyba nie wyrządziłem krzywdy? - pyta retorycznie Iwanek, zagadnięty o tę część swojego życiorysu. Służby jednak pamiętały o swoim dawnym współpracowniku. "Po powrocie z Panamy w 1984 roku, na prośbę wywiadu MSW, napisałem ekspertyzę na temat sytuacji politycznej w tym kraju" - przyznaje profesor. www.dziennik.pl/opinie/article42094/Naukowe_kariery_uniwersyteckich_%20agentow.html Potwierdził też, że w czasie studiów jako działacz organizacji młodzieżowej podjął współpracę z SB. "To się wszystko zamknęło w czasie moich studiów, po podjęciu pracy w 1974 r. żadnych kontaktów nie było za wyjątkiem oficjalnej, podpisanej z imienia i nazwiska ekspertyzy, która równie dobrze mogła być artykułem naukowym. Napisałem ją, kiedy wróciłem z Panamy na temat sytuacji politycznej w tym kraju, to był 1983-84 rok. Jako pracownik uniwersytetu kontaktów takich nie miałem, nikt mi nie zlecał zadań operacyjnych" - mówił. Dodał, że był podczas studiów człowiekiem o bardzo lewicowych poglądach, guevarystą. "To co się działo, działo się kiedy miałem 19-20 lat, teraz mam 55. Mogę spojrzeć w lustro, sobie w oczy i innym w oczy" - zaznaczył. Rektor Uniwersytetu Śląskiego jest obecnie na urlopie. "Nie komentujemy tych doniesień. Mogę tylko powiedzieć, że niczego nie zamiatamy pod dywan, senat uczelni powołał komisję historyczną, która współdziałając z IPN bada zarówno przypadki współpracy, jak i heroicznych postaw" - powiedziała PAP rzeczniczka uniwersytetu Jolanta Talarczyk. www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/prof;iwanek;nie;wstrzymywalem;lustracji;na;uniwersytecie;slaskim,11,0,256779.html A Tomasz Szymborski? tosz.blogspot.com/2007/10/jan-iwanek-czyli-tw-piotr.html Jan Iwanek (ur. 1952) – komunistyczny profesorek nauk pseudo politycznych na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach, pseudo specjalista z zakresu systemów politycznych. Od 1974 należał do PZPR, i ta organizacja zrobiła z niego "professorka".. W okresie od 1 września 1993 do 31 sierpnia 1999 był dziekanem Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, od 2002 pełni funkcję dyrektora Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. W latach 1991-1993 członek Komisji Ekspertów przy Ministrze Edukacji Narodowej, w latach 1996-1998 członek Komitetu Nauk Politycznych Polskiej Akademii Nauk. Od 1972 był Tajnym Współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa o pseudonimie "Piotr". Ocalały dwa pokwitowania pieniędzy podpisane przez TW "Piotra". Iwanek potwierdził, że w czasie studiów podjął współpracę z SB, jednak nie kontynuował jej po podjęciu pracy na uczelni. Jednocześnie Iwanek stwierdził, że na potrzeby wywiadu opracował analizę sytuacji politycznej w Panamie po powrocie z tego kraju w 1984. Przeciez ten tłumok pseudo profesorek Jan Iwanek (nazwisko wybitnie polskie) powinien po wytoczeniu procesu Markowi Migdalskiemu zostać w trybie doraźnym karnie wywalony z uczelni! Na szczęście sa w IPNie dowody których on nie będzie w stanie otumanić. GDYBY W RP BYŁA POPRAWNIE PRZEPROWADZONA LUSTRACJA TO TAKIE KOMUNISTYCZNE ŚCIERWA BY JUŻ DAWNO CAŁOWAŁY BRUK. www.dziennik.pl/opinie/article42094/Naukowe_kariery_uniwersyteckich_%20agentow.html Świadom odpowiedzialności za złożenie niezgodnego z prawdą oświadczenia, po zapoznaniu się z treścią ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnieniu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów, oświadczam, że: [nie] [pracowałem] i [nie] [pełniłem] służby w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 2 i 3a powołanej ustawy, ani [nie] [byłem] ich świadomym i tajnym współpracownikiem. www.dziennik.pl/opinie/article42094/Naukowe_kariery_uniwersyteckich_%20agentow.html Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: No to kolejny ubecki kapus tym razem dał ciał 21.12.09, 19:36 Kto zacz ten człowiek, widać - biorąc pod uwagę to, jakie działa wytoczył przeciw Migalskiemu. Nie wszczął procesu cywilnego, ale karny - marzy mu się złamanie jego kariery naukowej. Wyjątkowo obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: No to kolejny ubecki kapus tym razem dał ciał 21.12.09, 21:57 Na dodatek pełnomocnikiem Iwanka jest adwokat oskarżony o udział w mega aferze paliwowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: No to kolejny ubecki kapus tym razem dał cia 22.12.09, 07:53 Nie wiedziałam, że Iwanek jako osoba prywatna nie ma prawa pozywać go w procesie karnym. To oczywiste, że gdyby Migalski siedział cicho, już dawno byłby po habilitacji. Nawiasem mówiąc, ciekawe, czy prokuratura ustaliła już, kto był autorem anonimu rozsyłanego po uczelniach, szkalującego Migalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: No to kolejny ubecki kapus tym razem dał cia 22.12.09, 08:08 A dlaczego oczywiste jest, że Migalski byłby już po habilitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Re: No to kolejny ubecki kapus tym razem dał ciał 22.12.09, 09:03 "Dziennik" to taki sam autorytatywny organ prasowy jak IPN a IPN jak Migalski. W sumie - jedno wielki wiadro pomyj wylewanych na niewygodnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 22.12.09, 08:00 Ostatnio w telewizyjnym przekazie nawet gadał do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 22.12.09, 08:58 Ta załgana miernota może w ogóle być jakimkolwiek wykładowcą? Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 22.12.09, 23:22 Sama twarz tej kanalii najlepiej mowi kim jest jej posiadacz ! Pisowski obrzydliwy lizus, ktory jak sie dowiedzial ze zostal wybrany do europarlamentu to byl gotów calowac buty pana prezesa, ktory umozliwil tej kanalii pobieranie takich pieniedzy, o ktorych ten nedznik nawet nie marzył ! teraz odwdziecza sie swemu pryncypałowi jak umie, a że umie jedynie szkalować i opluwac to wlasnie to nieustannie robi ! Odpowiedz Link Zgłoś