calcinus 22.12.09, 10:33 smutek... :( spoczywaj w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mannazwanny Kim Peek - prawdziwy "Rain Man" nie żyje 22.12.09, 10:39 wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Kim Peek - prawdziwy "Rain Man" nie żyje 22.12.09, 10:42 Kim Peek nie był autystykiem!!! Wystarczy zerknąć do Wikipedii zeby nie pisac bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
jezdziec_apokalipsy Re: Kim Peek - prawdziwy "Rain Man" nie żyje 22.12.09, 12:39 Ależ autor z pewnością zerknął do Wikipedii. Co więcej - wygląda na to, że 1/3 artykułu została po prostu stamtąd skopiowana :) No chyba, że autor sam edytował polską wersję tego wpisu. Problem w tym, że angielskojęzyczna wersja to trochę inna historia. Przede wszystkim dłuższa i, na pierwszy rzut oka, znacznie dokładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: Kim Peek - prawdziwy "Rain Man" nie żyje 22.12.09, 13:20 Nie za bardzo zerknął: Cytat: Kim Peek (November 11, 1951 – December 19, 2009) was an American prodigious savant known as a megasavant.[1][2][3] He had a photographic or eidetic memory, but also social developmental disabilities, possibly resulting from congenital brain abnormalities. He was the inspiration for the character of Raymond Babbitt, played by Dustin Hoffman, in the movie Rain Man. He was not autistic and likely had FG syndrome. /wyróżnienie moje/ link: en.wikipedia.org/wiki/Kim_Peek Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Podono nie ma nawet konta bankowego ... 22.12.09, 15:13 Ani prawa jazdy ... cos jak pewien niewysoki polski polityk :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 10:49 niż on miał, a co z jego inteligencją emocjonalną ??? 10-letnie dziecko ma jej więcej Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 11:00 ale z kolei twoja komórka nie ma żadnej. i to właśnie czyni ją komórką, którą nosisz w kieszeni, i o której nie powstają filmy Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 11:07 dlatego napisałem, że emocjonalnie to było 10-letnie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 13:56 Sprobuj sie nauczyc na pamiec jakiegos tekstu, niech to bedzie kilka stron. Potem mozesz ublizac ludziom takim, jak Kim. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 16:39 zdrowym człowiekiem, w pełnym tego słowa zaczeniu, jest się z innych powodów, niż z takich, że jest się komputerem Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: geniusz ???? moja komórka ma większą pamięć 22.12.09, 20:20 No wlasnie: ten gostek byl zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
darba76 Całą teorię szlag trafił 22.12.09, 11:25 Według medycyny 80% zawałów spowodowanych jest przez stres. Kima Peek z objawami autyzmu czyli osoby odizolowanej od świata zewnętrznego problem stresu raczej nie dotyczył. A jednak ów zawał go dopadł. Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
il_pino pierwszy raz słysze żeby 80% 22.12.09, 11:40 zawałów powodował stres - prosze podaj mi zrodło informacji bo interesuje się tematem . pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Zawał serca 22.12.09, 11:42 darba76 napisał: > Według medycyny 80% zawałów spowodowanych jest przez stres. To nie medycyna, tylko jest to jeden z mitów. Medycyna mówi, że zawał serca jest powodowany przez niedrożność naczynia krwionośnego w sercu. Jest pewna korelacja między agresywnym charakterem człowieka, który ciągle jest zestresowany i zawałami. Ale ludzie spokojni i nieruchliwi pewnie częściej mają zawał niż ruchliwi. A Kim Peek wyglada mi na spokojnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
il_pino przyczyny zawału 22.12.09, 11:42 "......Przyczyny zawału serca: Ponad 90% zawałów mięśnia sercowego spowodowanych jest całkowitym zamknięciem światła tętnicy wieńcowej przez zakrzep powstały w wyniku pęknięcia blaszki miażdżycowej zwężającej tętnicę. Do innych przyczyn mogących ......." Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina w czasie II wojny świat. prawie nie było zawałów 22.12.09, 12:29 w Polsce Polacy odżywiali się zdrowo : chleb, mleko. nie żarli tak dużo tłuszczu, ruszali się byli mobilni.... a i zestresowani . Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Całą teorię szlag trafił 22.12.09, 12:33 calkiem prymitywnie pojmujesz pojecie stresu. znaczy ze jak ktos - wedle "normalnych" standardow - ma utrudniona komunikacje ze swiatem zewnetrznym nie ma stresu ? ludzkosc nie ma pojecia co dzieje sie w glowie chorych na choroby psychiczne. a wrecz powiedzialbym ze ich stres - czymkolwiek powodowany - moze byc niewspolmiernie wiekszy od naszych trywialnych stresow zwiazanych z praca, telewizja, polityka i miloscia. specjalnie napisalem trywialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_puszczy Re: Całą teorię szlag trafił 22.12.09, 12:59 Trafnie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan [...] 22.12.09, 12:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnat2 Osoba upoślodzona..bo 22.12.09, 13:44 nie potrafił oszukiwać, kłamać, kraść, przygotowywać intryg, robić kariery po trupach, kombinować więc nie mógł zostać politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Osoba upoślodzona..bo 22.12.09, 15:13 agnat2 napisał: ... nie potrafił oszukiwać, kłamać, kraść, przygotowywać intryg, robić kariery po trupach, kombinować ... _____________________________________________________________________ Rzeczywiście, bardzo odstawał od "normalnej" ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Osoba upoślodzona..bo 22.12.09, 15:41 Podobnie jak pewien niewysoki polityk z PiS-uaru :) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Geniusz...na garnuszku rodziny i spoleczestwa..... 23.12.09, 01:09 .....fantastyczne zdolnosci...tyle, ze bezuzyteczne dla spoleczestwa ....uzyteczny tylko jako "krolik doswiadczalny"..... Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Geniusz...na garnuszku rodziny i spoleczestwa 23.12.09, 03:43 heraldek napisał: > .....fantastyczne zdolnosci...tyle, ze bezuzyteczne dla > spoleczestwa ....uzyteczny tylko jako "krolik doswiadczalny"..... _____________________________________________________________________ Masz rację heraldek, takich bezużytecznych dla społeczeństwa osobników powinno się jak najprędzej likwidować ... Zaraz, czy ktoś już tego nie robił wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś