czan-dra 22.12.09, 19:13 Zawsze twierdziłem, że Stany, to powalony kraj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzman1979 W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 19:30 Wniosek z tego to ... nagrywać policjantów, pilnują się gdy są nagrywani. Odpowiedz Link Zgłoś
miskidomleka Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 19:30 Nie usprawiedliwiam oczywiście durnego policjanat, pisałem już o sprawie parę dni temu: miskidomleka.wordpress.com/2009/12/20/a-mogl-zabic/ ale co za debil napisał na stronie głównej portalu "Dzieci obrzuciły policjanta śnieżkami" Jakie dzieci, to dorośli ludzie byli! Odpowiedz Link Zgłoś
miskidomleka Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 19:32 Następny błąd, nazwisko policjanta jest oczywiście znane, Michael Baylor, przedstawił się rzucającym w czasie kłótni. A tytuł też jest bez sensu, policjant był nieumundurowany, w prywatnym samochodzie, więc stwiedzenie "W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami" jest nierelewantne. Dziękujemy gazeta.pl za rzetelność jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
madznun Dzieci? 22.12.09, 19:30 Bardzo wyrośnięte te dzieci. Jeden chłopczyk ma nawet dość spory zarost. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Pewnie się okaże, że "dzieci" to była grupa... 22.12.09, 19:32 ...murzyńskich wyrostków, szukająca okazji do sflekowania kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
miskidomleka Re: Pewnie się okaże, że "dzieci" to była grupa.. 22.12.09, 19:37 tajemniczy_don_pedro napisał: > ...murzyńskich wyrostków, szukająca okazji do sflekowania kogoś. Nie, "dzieci" to byli przeważnie biali młodzi ludzie, na oko powyżej 20 lat. Czarny był akurat policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 19:47 Zwróćcie uwagę że o incydencie, jak najbardziej chwilowym i lokalnym po chwili dyskutuje CAŁY ŚWIAT. A to był JEDEN przewrażliwiony policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny1911 W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 19:49 Tłumaczowi tego artykułu chciałbym przypomnieć, że kiedy mowa o policji, angielskie słowo 'officer' tłumaczy się jako 'funkcjonariusz' albo 'policjant' albo nawet 'mundurowy' ale NIGDY 'oficer'. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon_gebert Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 19:55 Nie chodzi o to, jak został on określony po angielsku, a o to, że detektyw w policji to stopień oficerski. Twoja uwaga równie dobrze mogłaby dotyczyć, powiedzmy, majora w wojsku. Też oficer. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 polit-poprawność 22.12.09, 20:17 Jakie tam śledztwo, zaraz umorzą i zapomną. Nie ma mowy o rasizmie - policjant jest czarny. Gdyby był biały, to Obama zaraz by wygłosił pogadankę jak to źle się dzieje w państwie i, że z takim postępowaniem pora najwyższa skończyć. No chyba, że przeczyta mój komentarz i się zastanowi dwa razy nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg jedna osoba zatrzymana w Waszyngtonie (wideo) 22.12.09, 20:27 "19 grudnia ludzie w Waszyngtonie bawili się w śniegu. Jedna grupa mieszkańców (wśród nich byli anarchiści) obrzuciła śnieżkami także samochody typu Hummer, które są symbolem antyekologicznej postawy wielu Amerykanów. Jednak trafili na Hummera, w którym jechał policjant. Ten wyszedł z auta, pokazał broń i wezwał kolegów. Policja zepsuła zabawę. Jedna osoba została zatrzymana. " za cia.bzzz.net link do wideo: DC Cop Waves Gun at Snowball Fight! www.youtube.com/watch?v=uAgQKJuriIo Odpowiedz Link Zgłoś
sakyrk Re: jedna osoba zatrzymana w Waszyngtonie (wideo) 22.12.09, 20:40 dostalam kiedys sniezka w twarz od dzieci, ktore bawily sie w oburzucanie sniezkami przechodniow jakbym miala bron, to tez bym ja wyciagnela jakbym miala proce, to bym użyła bo nie bylo w tym nic śmiesznego skonczylo sie na siniaku, ale moglo gorzej, bo mocno zbita śniegowa kula potrafi byc twarda jak kamien kto chce uwazac ze histeryzuje, jego sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Kurcze, szkoda ze nie wiedzial, ze to lewaksy... 22.12.09, 23:01 ...gdyby odstrzelil pare lbow, na swiecie od razu byloby przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny W redaktora rzucać jajami, zgnilymi! 22.12.09, 20:46 I znowu autor niedouczony. To nie "oficer" tylko funkcjonariusz, policjant itd. Kiedy pismacy zaczna kojarzyc?! Dobrze jeszcze, ze nie napisali, ze facet wyciagnal "pistolet reczny" /handgun/. Na szczescie okreslenie "bron reczna" wystepuje w UK, raczej nie w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
malpakropkacom police officer matole tak sie tytuluje 22.12.09, 22:07 policjantow w usa i uk , nie jak u nas posterunkowy Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 XXI wiek, policjant mógłby wszystkich do okoła 22.12.09, 20:51 sprzątnąć, ale nagranie na youtube po prostu musi być. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka A to palant 22.12.09, 21:35 z tego gliniarza. I to jeszcze w dodatku cz.. afroamerykanin, znaczy się. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 21:07 Jestem zdecydowanie po stronie "copa". To byl celowy atak na faceta, co z tego ze nie swiadomi, ze policjant ? Patrzcie z jaka sila rzucono mu w twarz, mimo ze sie skarzyl. Najpozniej w tedy bylo jasne, ze nie bierze udzialu i nie chce brac. Mogli go powaznie zranic. Kazdy by stracil nerwy. Pozatem potem to bylo szczucie, jeszcze pozniej grupowa prowokacja zeby nagrac lepsza scene. I to jeszcze na ulicy. Wystarczy, zeby oberwac od cywila lub zostac zaskarzony. Niejeden w takiej sytuacji dostaje malego amoku lub dzwoni na policje. Uswiadomcie sobie, ze nawet za "ekscesywne" ataki primaaprilisowe w Polsce sa (i powinne byc) kary. Gdy ktos nie chce - to nie chce. A gdy to jeszcze wyraznie artykuluje, a mimo to - to graniczy to z grupowym napadem, cielesnym i psychicznym. Facet moze czuc sie napadniety i, dosc doslownie, "poturbowany". I jeszcze cos: prosze zrobic test i zrobic cos takiego w Polsce, w Niemczech, w Szwajcarii, we Francji czy Anglii. Czy byloby calkiem inaczej ? Czy jesli grupa ludzi, powiedzmy fanów pilki noznej, po drodze, powiedzmy na dworcu, obrzuci kogos frytkami, wysmieje, ze sie zezloscil i obrazi, i powiedzmy np.: grupowo zacznie mu podstawiac noge, nie raniac go, tylko molestujac(sic), czy w takim przypadku jest to, w amerykanskim slangu, "peanuts" ????? A potem jeszcze wstawianie filmów na youtubie ! Bez wyraznia zgody tego pana, prosze zauwazyc: nie zaczeto filmowac w celu udokumentowania "incydentu", lecz juz przedtem: filmowano >>go<< i obrzucano, mimo jego widocznego na filmie protestu. Wiec dla mnie, formalnie, niezbyt juz wielka roznica do tych typciów, ktorzy jak szczury grupowo bija obcych sobie ludzi, zeby miec "smieszny" filmik. Niestety (pewnie ang.)nazwy tego obrzydliwej mody-zarazy wsrod kryminalnych gów nia rzy zabomnialem, ale chyba ostatni duren zrozumie, po rozsadnej rozmowie, ze jest to nic innego jak kryminal. W tym przypadku: Kilku rozgalopowanych prowodyrów, i jak zwykle 80% bohaterów "kryje sie" w tzw. drugim rzedzie, no i "wzmacniajaca" funkcja babki, ktora "napedza" ostatnich niezdecydowanych. Dajecie sie zmylic wygladem sytuacji i tych mlodzikow oraz "zajeciem", ktore kojarzy sie Wam/mi z czyms wesolym, sympatycznym. Ale ta scenka jest - czysto sytuacyjnie/sytuatywnie - niczym innym jak, w drastyczniejszej formie, klasyczna scenka mobowo-linczowa, tak wlasnie dziala niezdrowa spirala dynamiki grupowej, np. kopanie w dziesiatke wspolucznia - bo "smiesznie", bo sie daje sam sie o to prosi, bo wszyscy inni tez kopia, bo nikt nie chce byc outsiderem i ew. tez oberwac, bo w grupie anonimowo i ja tylko raz kopnalem i to lekko itd. Wiem, ze brzmi na przesade. Ale mechanizm podobny. A zaszczuc mozesz doslownie kazdego. Np. pluc na nauczyciela i wsadzac mu kubel na glowe przed klasa. A potem filmowac, jak ten rzuca krzeslem w urzniów. Dla mnie, to byla to ohydna prowokacja doroslych(!) smarkaczy. Niedojrzalosc, egoizm/egocentryzm, "hedonizm", brak fantazji ..... Dziwne tez, ze w momencie gdy ujrzeli pistolet i wscieklego mezczyzne tylko kilku sie przestraszylo i oddalilo, co chyba byloby madre i normalne. I KAZDY by to z nich blyskawicznie zrobil, gdyby byl sam. I o to chodzi: grupa niby daje "racje", daje "sile" i ochrone(?). PS: Imho superprofesjonalne, adekwatne zachowanie kolegów-policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 21:51 aleś się rozpisał wiluś ;) fakty są nieubłagane. debil w humvee został brutalnie zaatakowany przez gangsterów z mafii i aby nie zostać żywcem przysypany lawiną śnieżynek, wyszedł ze swojego czołgu i bohatersko dał odpór rozszalałemu tłumowi. Bohatersko, z bronią w reku odpierał wściekłe ataki bandytów aż do przybycia posiłków. Wtedy ostatkiem sił, w przypływie szaleńczej odwagi - pojmał przywódcę bandytów. Serve and protect! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 23:01 super podsumowałeś. Może się umówimy, akurat pada śnieg, ja rzucę kulką w twarz Twojemu ojcu albo Tobie i będzie ekstra zabawa, jak widzę też będziesz się śmiał razem z nami i nie zachowasz się jak ten policjant. Nakręcimy nawet film na You Tube jak chcesz. Daj znać. Serio. Pozdrawiam. A i zapraszam wszystkich chętnych do porzucania śnieżkami w niego albo w jego ojca, im nas więcej tym lepsza zabawa będzie. Pamiętajcie żeby zabrać ze sobą telefony komórkowe z kamerkami. Pozdro koleś! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek123123123 Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 23:11 Jestem za. Taka fajna zabawa. Zupełni w stylu tegio plebsu na filmiku.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek123123123 Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 22.12.09, 23:12 Jestem za. Taka fajna zabawa. Uhm... :)Zupełnie w stylu tego plebsu na filmiku.. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 23.12.09, 01:19 lukaszku, jeśli rzucisz kulką w twarz mojemu ojcu to dostaniesz w ryja. jeśli rzucisz kulką śniegu w samochód którym będę jechał, to nawet nie będzie mi się chciało spojrzeć w twoją stronę, idioto - a co dopiero zatrzymać się i wymachiwać ganem. got the difference? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 23.12.09, 08:29 Uważaj bo ktoś inny może dostać w ryja. Ja wiem, że przez internet jesteś chojrak, ale jak przychodzi co do czego to zawsze tacy okazują się tylko mocni w gębie. Druga sprawa, mówię serio, przyjdź i porzucamy w Ciebie i Twój samochodzik (pewnie musi być jakiś rzęch skoro ci to zupełnie nie przeszkadza), no i w Twojego starego. Przecież sam pisałeś, że to świetna zabawa więc o co chodzi? Teraz mam wrażenie że jakiś niesłowny koleżka z Ciebie. Żal mi takich, naprawdę. Ponawiam swój apel, spotkajmy się, ja zbiorę grupę ze 100 osób i będziemy w Ciebie nawalać śnieżkami. A tak poważnie, to jak się koleżko mało rozumny bawisz to nie baw się cudzym kosztem bo to wtedy nie jest zabawa. Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo. 23.12.09, 11:30 idź ciociu, podyskutowac z kobietami o estetyce pomarszczonych biustów. forum.gazeta.pl/forum/w,50,78757497,78765808,_lukaszngw_moze_ty_powinienes_nosic_biustonosz_.html trzema słowami: bujaj worki trollu. :-D Aha, i napisz jeszcze coś o mojej starej, młodym i młodej. I zbierz grupę 300 osob. i nawalajcie się śnieżkami a jak zabraknie śniegu to w gacie. A tak na poważnie, to jesteś idiotą albo policjantem. W dodatku rzecznikiem internetowym... :-D got the message? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Szkoda, ze nie uzyl broni. 23.12.09, 13:23 Tepe bydlo wiedzialoby, ze nie rzuca sie czymkolwiek w przypadkowych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nordbodek W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 21:35 @wilhelm4 brawo - swietnie to ująłeś. banda debilnych ludzi zaczepia kolesia i jeszcze go prowokuja. cymbały... a temat faktycznie - nius jak ja pi@@#le . nie ma wazniejszych spraw na świcie? Odpowiedz Link Zgłoś
iulius W policjanta lepiej nie rzucać śnieżkami, bo...... 22.12.09, 21:44 Co za debile, zamiast swoich pistoletów wyciągnęli komórki. Przez takich durniów są masakry w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Nie prez YouTube! 22.12.09, 22:29 Autor artkułu nie zna całej historii i niesłusznie chwali YouTube za nagłośnienie całej sprawy. O tym incydencie doniosły wszystkie stacje telewizyjne tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Coz za popis glupoty... 22.12.09, 22:50 Wez lepiej przemysl kolejny komentarz, bo teraz dales/as popis tak bezdennego kretynizmu, ze az zabolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Ani słowa, że murzyn był tu idiotą, bo Szczuka nie 22.12.09, 22:53 pozwala nazywać murzyńskich analfabetów murzyńskimi alfabetami! Odpowiedz Link Zgłoś
sir_leon No bo nie był 23.12.09, 03:06 Idioci to się do niego przyczepili, bo zwykłe, spontaniczne rzucenie śnieżką to nie było. A koleś miał słabe nerwy, albo akurat zły dzień i trochę przereagował. Poza tym, to w powiecie jeszcze ujdzie, ale żeby cały świat się podniecał, to dopiero jest prawdziwy idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Rzucajacy mieli szczescie, ze to nie byl Ruski. :) 23.12.09, 13:26 Nie byloby tak delikatnie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry pies jeb... pistolet 23.12.09, 10:40 wyobrazcie sobie polakow ktorzy sie nie znaja, rzucajacymi sie sniezkami, poszly by klonice, ku..., jeby, straszenie prokuratorem i znajomym ksiedzem Odpowiedz Link Zgłoś