snellville 04.01.10, 20:44 Moze jak bys sie koles ogolil to posluchal bym cie do konca. Znajda sie chetni do wynajecia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quant34 Dubajska wieża Babel 04.01.10, 21:40 TVN24 podał, że praktycznie wszystkie apartamenty zostały już sprzedane. To komu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dubajska wieża Babel 05.01.10, 09:11 quant34 napisał: > TVN24 podał, że praktycznie wszystkie apartamenty zostały już sprzedane. To > komu wierzyć? ****************************** Sprzedane pod wynajem. Przedsiębiorcy, którzy zainwestowali jeszcze przed kryzysem - przepłacili dwukrotnie. Czy znajdą chętnych na biura i mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
ajlona82 Re: Dubajska wieża Babel 10.01.10, 00:12 1. WSZYSTKIE apartamenty zostaly sprzedane w ciagu 30 minut od rozpoczecia sprzedazy. Mozesz mi wierzyc, mieszkalam w Dubaju 3 lata, a apartament w Burj Dubai chcial kupic syn szefa, i nie zdazyl. 2. Myslalam nad krytyka pana redaktora, ale forumowicze zrobili to za mnie. Po prostu podpisuje sie pod Waszymi postami:)) 3. Dubaj sie podniesie, prosze sie nie martwic panie redaktorze Z. Aha. I nikt na pewno z Burj Dubai nie wyskoczy(l). Odpowiedz Link Zgłoś
ciastozkrememipolewa Dubajska wieża Babel 04.01.10, 22:18 jak wygląda rozmiar apokaliptyczny? a może rozmiar euforyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 To kiedy Warszawa wybuduje II linie metra? 04.01.10, 22:20 Buduja ja juz chyba 40 lat. :DD Odpowiedz Link Zgłoś
andrewphx Dubajska wieża Babel 04.01.10, 23:45 W mojej opinii: drapacz chmur Burj Dubaj jest symbolem najwiekszego szczytu ludzkiej glupoty. Jezeli chcesz to zrozumiec, odwiedz Phoenix w Arizonie: 3 milionowe miasto zbudowane na pustynii, pelne zieleni, trawnikow, pol golfowych, milionow drzew: cytrusy, palmy a nawet sosny - kazde drzewo czy krzak ma swoje indiwidualne "dripping" podlewanie. Czy nie lepiej bylo zainwestowac w Dubaju w centra odsalania wody i zazielenic pustynie? Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Dubajska wieża Babel 09.01.10, 18:12 Ale przecież w tym rejonie zatoki perskiej naprawdę zainwestowano wielkie pieniądze w odsalanie wody morskiej. Tyle problem jest że w Dubaju ta woda idzie na wielkie kiczowate fontanny albo na zaśnieżanie sztucznego stoku zjazdowego. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Szanowny Panie Redaktorze, 05.01.10, 10:27 jesli chce Pan zainteresowac kogos swoimi przemysleniami w wersji mowionej i jesli decyduje sie Pan na wypowiedzenie paru slow przed kamera, to nalezy sie do tego przygotowac. OK, moze nie ma Pan daru wymowy, zdarza sie, ale czy naprawde tak trudno bylo przygotowac sobie krotki tekst do wygloszenia? Ten material filmowy to tragedia, nie da sie tego sluchac, a w konsekwencji nie chce sie czytac tekstu. Zakladam, ze ma Pan cos ciekawego do powiedzenia, ale kompletnie nie potrafi Pan tego zaprezentowac. Prosze nad tym popracowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Re: Szanowny Panie Redaktorze, 09.01.10, 12:09 freon napisała: > krotki tekst do wygloszenia? Ten material filmowy to tragedia, nie da > sie tego sluchac, a w konsekwencji nie chce sie czytac tekstu. To mnie pocieszyłaś. Wiedziałem że z czytelnictwem u młodzieży coraz gorzej, ale sytuacja w której przed lekturą trzeba najpierw obejrzeć teledysk ze streszczeniem jest naprawdę poważna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Ta wieża jest wysoka ale brzydka, niestety. 05.01.10, 12:23 Myślałem, ze takie cudo będzie także interesujące pod względem artystycznym. Nie jest tak piękna jak bliźniacze wieże Petronas Towers w stolicy Malezji, które urzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Dubajska wieża Babel 06.01.10, 13:48 Panie Zawadzki! Za 3 lata będzie wybudowany budynek powyżej 1000m. Proszę poczekać.będzie okazja do ponownego popisania się dziwną zawiścią,że ktoś ma coś czego ja nie mam.Czy bazy naukowe na Księżycu także Pan skrytykuje? -a teraz złośliwie: Czy ubierał się Pan po ciemku, idąc do logopedy... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nie wiadomo czy bedzie wybudowany. 09.01.10, 14:49 Al-Burj mial powstac, ale w czasach prosperity. Obecnie, gdy Dubai prawie zabankrutowal szanse jego powstania sa minimalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Nie wiadomo czy bedzie wybudowany. 09.01.10, 17:48 co niue wiadomo, czy bedzie wybudowane? Ten co go oddali do uzytku tydzien temu, czy inny jakis? Bo sie zgubilem... Odpowiedz Link Zgłoś
1eszek1 Dubajska wieża Babel 06.01.10, 21:59 Szanowny Dziennikarzu Zawadzki. Swoim wystąpieniem zaprezentował Pan wieżę Babel pychy dziennikarkiej: tekst nie przygotowany, zawistny i demagogiczny a interpretacja po prostu lumpiarska. Więcej szacunku dla odbiorcy przekazu! Nie wystarczy podglądnąć w internecie jaki jest news a potem chlapnąć do sitka i kamery byleco żeby zgarnąć dniówkę 5 dolarów. Statystyczny dziennikarz rodzi się zapewne z kredytem zaufania - Pan swój wyczerpał (a z innych komentarzy widzę, ze nie tylko mój). Pozdrawiam z Arabii. Odpowiedz Link Zgłoś
pajak6011 Zawadzki - wieża indolencji dziennikarskiej 07.01.10, 15:28 Zażenowany niedokonczylem sluchania wywodow jakiegos kolesia o nazwisku Zawadzki. Z zalem przeczytalem, ze Gazeta w listopadzie stracila 14% odbiorcow. Grafoman w stylu Zawadzkiego i strata czytelnikow tworza logicznie uzasadniona calosc. Pajak Odpowiedz Link Zgłoś
nibywroclawianin Dubajska wieża Babel 08.01.10, 16:31 Powinno się pisać albo Burj Dubai albo Burdż Dubaj, ale nie Burj Dubaj. Odpowiedz Link Zgłoś
fnc Na Czerskiej 09.01.10, 10:59 Na Czerskiej tez pracuje sie za smieszne stawki, wiec w czym problem? To Agora jest liderem swiata medialnego w konkursie "Malo placic - duzo wymagac" :))) A "redaktor" sie popisuje i troszczy o innych, jakby nie mogl sie zatroszczyc o ludzi z tego samego budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
enukleo Dubajska wieża Babel 09.01.10, 14:52 Zatkało mnie jak posłuchałem Pana dziennikarza, szczególnie przerywniki "yyy" były wyraziste. Z doświadczenia wiem, że stosują le ludzie, którzy mają problem z wypowiadaniem się i w trakcie "yyy" zastanawiają się, co powiedzieć dalej. Po prostu żenada. Artykuł przygotowany aż nazbyt tendencyjnie. Autor nie pokusił się nawet o dobre umotywowanie swojego stanowiska. Taka informacja o niczym - nic konkretnego, tylko aby "coś" przekazać - tak na "odwal się". Odpowiedz Link Zgłoś
pixima Dubajska wieża Babel 09.01.10, 14:58 Gazeta.pl telewizja to jeszcze dlugo nie bedzie. Naczytali sie w google ze na zachodzie portale staja sie multimedialne i tez sobie taki chcieli zrobic. Ale wyszla totalna amatorszczyzna: na jednym filmie koles o wygladzie menela cos belkocze od rzeczy a na drugim filmik krecony chyba na aparacie cyfrowym bez stabilizacji obrazu za 300zl z Tesco taka ma powalajaca jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
blaze_13 Tyle ze nie ma Burj Dubai 10.01.10, 01:01 Dlaczego autor nazywa ten budynek Burj Dubai? Przeciez on sie tak nie nazywa.....Burj Khalifa Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Budowla - tylko pozazdroscic. 10.01.10, 05:09 No i czasami opluc, zeby bylo po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Dubajska wieża Babel 10.01.10, 16:38 to prawda ! wypowiedzi tego czlowieka z mikrofonem przed glowa to jakis belkot ? ile wyborcza placi za taki belkot ???????? zapewniam ze nie belkoce !!! Odpowiedz Link Zgłoś