lajosz3 11.01.10, 21:30 cyt. "skurczyła się również osobista fortuna księcia, która w 2005 roku wynosiła 23,7 miliarda dolarów, a w 2009 roku już 13,3 miliarda." Obyśmy wszyscy takie problemy mieli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mracek Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wieżo... 11.01.10, 21:31 Wieża Babel? Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wieżo... 11.01.10, 21:54 Widać iż zna sie na inwetycjach. Może wspomoze nasze najwyższe władze obydwu partii ?Wart Pac pałaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 W Dubaju mial powstac Al-Burj. 11.01.10, 22:18 Mial miec 1000-1400 metrow. Ale teraz chyba juz go nie zbuduja. Problemy finansowe Dubaju i globalny kryzys. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: W Dubaju mial powstac Al-Burj. 11.01.10, 22:48 Szkoda, że w PL nie powstaje nic choćby w połowie tak spektakularnego. PKiN wygląda, jak spory kościół bez krzyża. Zamiast topić 5 mld złotych rocznie w finansowanie kk, to już lepiej takie pieniądze przeznaczać na systematyczne dozbrajanie naszej niezwyciężonej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Poczytaj sobie 11.01.10, 23:53 www.insomnia.pl/646-metrowy_maszt_w_G%C4%85binie_1974-1991-t211379.html Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wieżo... 11.01.10, 22:46 I po co kolejny pustostan... gry wpiernicz Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wie 11.01.10, 22:57 stracił 40% oszczędności. nie znam z autopsji, ale założę się że jak zapracowane własnoręcznie, to boli tym bardziej, im więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wieżo... 11.01.10, 23:03 Dziwny jest ten świat... Z jednej strony głód, zacofanie i choroby z ubóstwa - z drugiej rozpasanie i wydawanie kasy na realizację swoich "wybujałych" fantazji... Fakt: kto ma - ten wydaje... Ale czy "to ma" nie jest w jakiś sposób ...perfidnie związane z tą drugą, smutną, ciemną stroną naszego współczesnego świata? Po co? By zaspokoić ambicje? Po "księciu" saudyjskim pojawi się inny, który wybuduje jeszcze coś wyższego, a za nim, kolejny, kolejny, kolejny... Po jaką cholerę? Zaangażowanie warte wyższej ( w innym sensie, mniej dosłownie:)) sprawy... Ale czy to ma dla takich "książąt" jakąś wartość? Reszta jest milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dom321 Re: Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wie 11.01.10, 23:38 Krytkujesz rozpasanie... bardzo jestem ciekaw, czy sam w życiu zrobiłeś cokolwiek dla biednych? Niech sobie szejk buduje - i daje tym samym tysiące miejsc pracy - miast za darmo chleb rozdawać, a wszyscy lepiej na tym wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wie 12.01.10, 00:07 dom321 napisał: > Krytkujesz rozpasanie... bardzo jestem ciekaw, czy sam w życiu zrobiłeś > cokolwiek dla biednych? Niech sobie szejk buduje - i daje tym samym tysiące > miejsc pracy - miast za darmo chleb rozdawać, a wszyscy lepiej na tym wyjdą. :) Nie krytykuję! Daję tylko wyraz swemu zadziwieniu... A to różnica, czyż nie? Ale, dobrze, niech będzie... Załóżmy, że NIC NIE ZROBIŁEM, i co? Albo załóżmy, że coś zrobiłem, i co? Czy taka - jak moja - refleksja musi iść w parze z dokonaniami? Dlaczegóż? Daj sobie na wstrzymanie, proszę... I przemyśl moje słowa. Proszę. Przyjacielu... Widzę, że padłbyś na kolana przed księciem:), tylko dlatego, że ma KASĘ, i byłbyś zachwycony każdym pomysłem... Ale... Trochę zdrowego rozsądku... Pomyśl logicznie, miast mnie "weryfikować" - ma to sens? A jaki? Kto na tej inwestycji zarobi...? :) A WŁAŚNIE...! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture7777 Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wieżo... 11.01.10, 23:22 "Dzudda"? Was? Panie redaktorzyno.. jak cos to albo z angielskiego (tak jak wszedzie sie przyjelo) czyli "Jeddah", albo po polsku, fonetycznie "dhrzeddah". Swoja droga super miasto, super ludzie. Nigdzie sie nie robi interesow tak jak w Zatoce. Jeddah, Manama, Doha, Abu Dhabi - teraz tam sie dzieja naprawde wielkie rzeczy. Europa natomiast odchodzi w niebyt dzieki UE i innym socjalistycznym wynalazkom. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Przy nim Burj Khalifa to pikuś. Powstanie wie 11.01.10, 23:33 vulture7777 napisał: > "Dzudda"? Was? Panie redaktorzyno.. jak cos to albo z angielskiego (tak > jak wszedzie sie przyjelo) czyli "Jeddah", albo po polsku, fonetycznie > "dhrzeddah". Jakieś bzdury... "Dżudda" jest jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo "Ale po co?" To cytat z naszych księży krakowskich 11.01.10, 23:38 ich reakcji na marsz ateistów... zawsze można spytać po co... Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug mimo wszystko zapytam "po co? " 12.01.10, 00:32 Czyż wybudowanie dwóch 500 metrowych nie było by tańsze i nie dało dokładnie tyle samo pracy, wyzwań, miejsc biurowych etc. A może by zostało by np upięknić miasto w którym takie cóś miało by powstać, albo zrobić milion innych pożyteczniejszych dla świata rzeczy. Czy teraz każdy miliarder będzie miał ambicje by mieć dłuższego ? Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: mimo wszystko zapytam "po co? " 12.01.10, 00:35 Widzę bratnią duszę... DOKŁADNIE! Nadrzędne pytanie się ciśnie: po co? Odpowiedz Link Zgłoś