wyksztalciunio 21.01.10, 09:59 Tak,tak.Narcyz Sikorski na Prezydenta.A Gowin na...Biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarak_44 POpekamy 21.01.10, 10:09 Jest jakies prawo w przyrodzie, ktore mowi, ze jak partia ma powyzej 50% poparcia to musi sie rozpasc ;) --- Mignęły dwie blade plamy olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w kierunku Tasznika. Potworne slepia osadzone były na pokrytym miedzianymi łuskami łbie gniewosza królewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Prezydent wyrzynający watahę PiS? Kiepski pomysł. 21.01.10, 10:25 Ajaj, POlska to pienkna dzika kraj... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Radek jest gość ale mój kandydat to Bronek 21.01.10, 11:29 Komorowski jest najlepszym kandydatem na prezia Odpowiedz Link Zgłoś
aqualung_my_friend Sikorski to super kandydat!!! 21.01.10, 10:38 Znany w świecie, zna dyplomację, zna języki obce. Takiego kogoś nam trzeba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Sikorski to super kandydat!!! 21.01.10, 10:53 aqualung_my_friend napisał: > Znany w świecie, zna dyplomację, zna języki obce. Takiego kogoś nam trzeba:-) Z zachowań wiele dyplomatycznych sławny jest i w Niemczech i w całej NATO (vide sesja w Bukareszcie) i w Rosji. Osiągnięcia też ma niemałe, np. w staraniu się o szefoswo NATO, czy w polityce wschodniej (Ukraina, Białoruś). A ile tych języków zna, oprócz angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Sikorski to super kandydat!!! 21.01.10, 12:13 No tak. A czy Eva15 mogłaby zdradzić, jakie są propozycje Łubianki co do obsady tego stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: jakie są propozycje Łubianki 21.01.10, 12:41 Touche! ;) P.S. Może Tadzio Iwiński? Ten zna wiele języków ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski JA zaproponuję ! 21.01.10, 13:02 Normalnych kompetentnych Polaków. Oczywiście na próżno ich szukać w rządzie i partiach. Ci ludzie honoru siedzą cicho, w biedzie bo nie chcą się sprofanować tym co się dzieje na tzw "górce" . O nich trzeba pamiętać i ponich sięgnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan A ile języków zna obecny? :D 21.01.10, 12:47 i jakie ma osiągnięcia na polu dyplomacji? eva15 napisała: > Z zachowań wiele dyplomatycznych sławny jest i w Niemczech i w całej NATO (vide > sesja w Bukareszcie) i w Rosji. Osiągnięcia też ma niemałe, np. w staraniu się > o > szefoswo NATO, czy w polityce wschodniej (Ukraina, Białoruś). > > A ile tych języków zna, oprócz angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ile języków zna obecny? :D 21.01.10, 22:22 lahdaan napisał: > i jakie ma osiągnięcia na polu dyplomacji? Zadnych. I dlatego uważasz, że trzeba mierzyć jego miarą? Odpowiedz Link Zgłoś
obamabarak drobne sprostowanie Sikorski zna tylko jeden język 21.01.10, 11:34 drobne sprostowanie Sikorski zna tylko jeden język obcy jest nim angielski, zna go dobrze, jak twierdzi Daniel Passent żadnym innym językiem obcym nie mówi. Więc nie przesadzajcie, średni kandydat, ale może być, lepszy od Tuska. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Mylisz się aqualung_my_friend 21.01.10, 12:12 osobiście znam naszego Anglika - Sir Sikorski. On W OGÓLE nie zna się na dyplomacji. Uwierz mi. Zna języki owszem i nic ponadto. Należy do bandy złodzieji. Nieudolnych. Jak nic się nie robi to poparcie rośnie. Zwłaszca jak media popierają. Robią nam z mózgi papkę bananową. Sir SIkorski zamienił - dosłownie i w przenośni - MSZ w koszary wojskowe. Promuje miernotę. Najlepsi dyplomaci, śmietanka i elita dyplomacji, odeszli i nie mają zamaru wrócić. Za kilka lat, ba ! za dwa lata zobaczysz tego konsekwencje. Będzie większym błaznem światowym niz teraz jesteśmy. Sir S. nie dba o interesów RP. Dba i to starannie o obce interesy. Banda PIS-PO jest nagorszym koszmarem jaki spotkał Polskę od 1989 roku. A oto mój post w związku ze stłuczką jego limuzyny z policyjnym wozem na pl. Grzywbowski w W-wie : "Jednak Sir Sikorski ma więcej szczęścia niż rozumu więcej szczęścia niż rozumu. Z takim podejściem do spraw jaki ma to on powinien być jedynie tłumaczem symulytanicznym. Ten nasz Anglik zawsze KTOŚ go ochroni, a to MI6, innym razem CIA. Wczoraj był pod opieką JAHWY albowiem był na kolacji w Menorze - najlepszej i najstarszej restauracji koszernej w Waszawie. JEst tam drogo ale i pysznie i biblijnie no żonka ma do kogo otworzyć buzię :) " Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Mylisz się aqualung_my_friend 21.01.10, 13:57 > biblijnie no żonka ma do kogo otworzyć buzię :) " Jedno jest pewne, jak ona otworzy buzię to mówi z sensem, jak ty otwierasz buzię, poza smrodem niewiele z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Nie znamy się. Nie 21.01.10, 14:10 nie atakowałem Cię nigdy. Nie obraziłem. Rzucasz się na mnie jak wściekły wilk. O co chodzi człowieku ? Poczucia homoru nie masz ? Szmoncesów nie znasz ? Do żony Sir Sikorskiego nic nie mam. Mam i to wiele do jej męża. Znam go osobiście i wiem co to za łajdak i łobuz. Wiesz co ? Nie chcę nikogo obrażać ale powiem jaki wniosek wyciągnąłem z twego postu : Właśnie tobie cuchnie z buzi, z klawiatury i z duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniotop Sikorski na prezydenta! Proponuje Jarosław Gowin 21.01.10, 10:44 I dzięki panu Gowinowi będziemy mieli prezydentową z domu Apfelbaum z amerykańskim obywatelstwem. Czy tego chcemy?. To jest patriotyzm??. Mieliśmy już Ministra Obrony z podwójnym obywatelstwem - nazywał się Konstanty Rokossowski a ten był drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
wielimak A nie mówiłem! 21.01.10, 11:37 Platforma już się przekonuje, że powinien wystratować Sikorski.Tylko on jest w stanie wygrać.Nawet nazwisko pasuje. Prezydent Sikorski!Wielkie!Komorowskiego część ludzi nie kojarzy zwłaszcza tych ze wsi.Nawet nie wiedzą kto to taki. Sikorskiego zna każdy Postać typowo medialna.Może mu zagrozić jedynie Ziobro gdyby startował i nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan To czym jest ten twój patriotyzm? 21.01.10, 12:51 To czym jest ten twój patriotyzm? Tym, że Polskę reprezentuje osoba mająca do tego kwalifikacje, czy też "czysty rasowo polak", spod znaku toruńskich "patryjotów"? swiniotop napisał: > I dzięki panu Gowinowi będziemy mieli prezydentową z domu Apfelbaum z > amerykańskim obywatelstwem. Czy tego chcemy?. To jest patriotyzm??. Mieliśmy > już Ministra Obrony z podwójnym obywatelstwem - nazywał się Konstanty > Rokossowski a ten był drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski A oprócz Moherów, 21.01.10, 12:57 bliżniaczych idiotów i anglielskich zdrajców Polska już nie ma nikogo ? Czemu ma być wybór między g**nem a g**nem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wielimak Ma ale nie startują, Buzek, Hubner, Cimoszewicz 21.01.10, 13:36 To trójka najlepszych Bartoszewski za stary ale też świetny kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Owszem ! 21.01.10, 13:58 spośród całej hołoty żerującej przy korytach wybrałbym, oprócz Olechowskiego, tą trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Były terrorysta który w latach 80ych współpracował 21.01.10, 11:35 z protoplastami Al-Kaidy, psychopata który chciał zburzyć Pałac Kultury i Nauki - symbol Warszawy, człowiek który najpewniej jest na liście płac CIA. Polacy musieliby mieć nieźle nasrane by zagłosować na kogoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Święte Słowa !!! 21.01.10, 14:18 TRAFNE !!!!!!!!!!!!!!!! Brawo . To jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Od dawna tak uważałem ... 21.01.10, 11:38 Od dawna tak uważałem. Prezydent to postać stworzona głównie do prezencji i dyplomacji. Tak, dyplomacji. I Sikorski się lepiej na to nadaje niż Tusk. Tyle że u nas się liczy kto padnie na lepszy stołek a nie kto bardziej pasuje do stanowiska. Ale nie zagłosuję na PO po cenzorskich pomysłach ostatnich czasów. Chcą powrotu kontroli z czasów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
300zl "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 11:42 Gowin talib katolicki, niczym nie różni się od Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
arni-old Będzie tak "bronił" polskich interesów jak 21.01.10, 11:45 będąc ministrem SZ kiedy to atakował zasłużonych dla Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Też tak uważam, nie chcę Tuska 21.01.10, 11:56 Niepotrzebny jest kolejny partyjny prezydent - a Sikorski jest na tyle niezależny, że moglibyśmy mieć w końcu prezydenta z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 11:59 Panie Gowin, jestes mocno wczorajszy. Ani pan Tusk, nie zaden pan Sikorski, tylko Iwasko Prustupczuk, soltys z Kaczysraja Dolnego. jak on cos powie, to wszystkie chlopy sluchaja, jak popije - mocniejszego nie ma, a do tego i gadane i powazanie w wojewodztwie. No co? Zly kandydat? Odpowiedz Link Zgłoś
lesiak111 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 12:00 Tak jest Panie Gowin, Pan to jest superkozak, a superkozacy mają super pomysły "DYZMA STULECIA" na Prezydenta z żoną żydówką w pakiecie!!! Już widzę czarną kampanię prezydencką prawdziwych Polaków. Panie Gowin co Pan jeszcze wymyśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Koronacja Brytyjczyka na tron RP 21.01.10, 12:16 GOD SAVE THE KING !!!! Osobiście znam naszego Anglika - Sir Sikorski. On W OGÓLE nie zna się na dyplomacji. Uwierzcie mi. Zna języki owszem i nic ponadto. Należy do bandy złodzieji. Nieudolnych. Jak nic się nie robi to poparcie rośnie. Zwłaszca jak media popierają. Robią nam z mózgi papkę bananową. Sir SIkorski zamienił - dosłownie i w przenośni - MSZ w koszary wojskowe. Promuje miernotę. Najlepsi dyplomaci, śmietanka i elita dyplomacji, odeszli i nie mają zamaru wrócić. Za kilka lat, ba ! za dwa lata zobaczycie tego konsekwencje. Będziemy większym błaznem światowym niz teraz jesteśmy. Sir S. nie dba o interesów RP. Dba i to starannie o obce interesy. Banda PIS-PO jest nagorszym koszmarem jaki spotkał Polskę od 1989 roku. A oto mój post w związku ze stłuczką jego limuzyny z policyjnym wozem na pl. Grzywbowski w W-wie : "Jednak Sir Sikorski ma więcej szczęścia niż rozumu więcej szczęścia niż rozumu. Z takim podejściem do spraw jaki ma to on powinien być jedynie tłumaczem symulytanicznym. Ten nasz Anglik zawsze KTOŚ go ochroni, a to MI6, innym razem CIA. Wczoraj był pod opieką JAHWY albowiem był na kolacji w Menorze - najlepszej i najstarszej restauracji koszernej w Waszawie. JEst tam drogo ale i pysznie i biblijnie no żonka ma do kogo otworzyć buzię :) " Odpowiedz Link Zgłoś
aston84 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 12:17 Popieram Sikorski nadaje się na prezydenta, a Tusk na premiera. Nie wiem czemu Tusk miałby sam zmniejszać swój wpływ na kraj zostając prezydentem. Zgadzam się z Gowinem, Sikorski wygra, sam na niego bym głosował (na Tuska jakby kandydował też, ale wolę Sikorskiego, bo chcę aby premierem został Tusk, bo nie jestem pewny kto by po nim objął ten urząd) Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Koronacja Brytyjczyka na tron RP 21.01.10, 12:20 GOD SAVE THE KING !!!! Osobiście znam naszego Anglika - Sir Sikorski. On W OGÓLE nie zna się na dyplomacji. Uwierzcie mi. Zna języki owszem i nic ponadto. Należy do bandy złodzieji. Nieudolnych. Jak nic się nie robi to poparcie rośnie. Zwłaszca jak media popierają. Robią nam z mózgi papkę bananową. Sir SIkorski zamienił - dosłownie i w przenośni - MSZ w koszary wojskowe. Promuje miernotę. Najlepsi dyplomaci, śmietanka i elita dyplomacji, odeszli i nie mają zamaru wrócić. Za kilka lat, ba ! za dwa lata zobaczycie tego konsekwencje. Będziemy większym błaznem światowym niz teraz jesteśmy. Sir S. nie dba o interesów RP. Dba i to starannie o obce interesy. Banda PIS-PO jest nagorszym koszmarem jaki spotkał Polskę od 1989 roku. A oto mój post w związku ze stłuczką jego limuzyny z policyjnym wozem na pl. Grzywbowski w W-wie : "Jednak Sir Sikorski ma więcej szczęścia niż rozumu więcej szczęścia niż rozumu. Z takim podejściem do spraw jaki ma to on powinien być jedynie tłumaczem symulytanicznym. Ten nasz Anglik zawsze KTOŚ go ochroni, a to MI6, innym razem CIA. Wczoraj był pod opieką JAHWY albowiem był na kolacji w Menorze - najlepszej i najstarszej restauracji koszernej w Waszawie. JEst tam drogo ale i pysznie i biblijnie no i żonka ma do kogo otworzyć buzię :) " ******************** Polska dla wszystkich. Ale Polski Urząd Prezydenta dla Polaków ***************** Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Re: Koronacja Brytyjczyka na tron RP 21.01.10, 12:23 ...I żydówki Appelbaum na Pierwszą Damę... Koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski God Save the King 21.01.10, 12:22 ******************** Polska dla wszystkich. Ale Polski Urząd Prezydenta dla Polaków ***************** Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 12:37 Panie Gowin? a ja myślałem, że pan jest poważniejszym człowiekiem mimo głupota jakich pan już narobiłeś. A niby dlaczego Prezydent ma być z PO?? co to ma znaczyć?? Naród sam wybierze a pana pogoni do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Dobry pomysł :))) 21.01.10, 12:39 Na uroczystościach Bozego Ciała pójdzie prezio, na Jom Kipur predziowa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Z kaczyńskim teraz to zadna sztuka wygrać. 21.01.10, 12:51 Jego ekscelencja LK tak sie skompromitował ,że rzeczywiście nawet taki dorzynający watahę PiS Sikorski ma szansę wygrać. PO może sobie teoretycznie wystawiać każdego kandydata . Ale czy nie dziwi was to nagłe odejście od TUska. przeciez do niedawna była to jedyna opcja , a teraz taki Gowin i Palikot oficjalnie wskazuja innych palcem . Czyzby Słońce Peru straciło poparcie tajnych braci jeżeli tak to chyba zagłosuje na Tuska jak jednak go wystawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 13:03 Pan Gowin to wielki nieudacznik w Rządzie Tuska ! Właśnie ze względu by nie zadrzeć z Kościołem, Tusk go trzyma ! Na temat wiadomy niech się nie wypowiada ( bo jest głupi ). Prezydentem winien być; Komorowski , albo Cimoszewicz, albo Szmajdziński, na końcu Olechowski. Premier Tu sk winien pozostać na premierostwie drugą kadencję, by mieć szanse na naprawę tego co spie...ł. Winien rozpocząć od zdecydowanej wymiany ministrów. A do wymiany jest sporo ! Jego rząd fachowców okazał się rządem nieudaczników i to go gubi ! W rządzie winno być jak najmniej ogłupiałych ortodoksów katolickich ! Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Jeśli już mamy wybierać 21.01.10, 13:06 wśród całej tej hołoty to niech to będzie Olechowski. Z tej całej hołoty jest mnie cuchnący Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Olechowski 21.01.10, 13:07 Jeśli już mamy wybierać spśród całej tej hołoty to niech to będzie Olechowski. Z tego całego bagna jest namnie cuchnący Odpowiedz Link Zgłoś
wielimak Tylko nie Olechowski 21.01.10, 13:43 Nudziarz. Powolny. Zero ekspresji. W jeden dzień by zaczął przemówienie to końcówka byłaby zapewne następnego.Mielibyśmy więcj czasu na sen słuchając go.Nie porwie ludzi. Mało aktywny. Nie nadaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Ale i tak dla Polski 21.01.10, 14:02 będzie lepiej niż reszta TOTALNEGO dna. Nie sądzę abyś nie głosował na niego w obliczu starcia z Moherami, Sikorskim, Ziobrem, Szmajdzinskim itd.... Proponowałeś wyżej trójkę. Zgadzam się z Tobą. CHoć wolałbym JESZCZE lepszych kandydatów. Wiem. Poki co nie ma takich Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Sikorski na prezydenta! Proponuje Jarosław Go 21.01.10, 13:13 Szmajdziński dojrzał światełko w tunelu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski konDonek ? 21.01.10, 14:14 Nie znałem tego :) konDONEK :) fajne. Mogę czasem korzystać z tego ? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 "Sikorski na prezydenta!" Gowin w TOK FM 21.01.10, 13:57 Farbowane lisy z bractwa wzajemnej adoracji przystepuja do szturmu... Odpowiedz Link Zgłoś