albwu zakazać w pociagach 25.01.10, 22:02 jeszcze zakazać w pociągach, w Wars, tak ażeby mozna pójść coś zjeść, a nie tylko pić Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: zakazać w pociagach 25.01.10, 22:54 No i czego byś jeszcze chciał/a zakazać bliźnim, żeby Tobie było dobrze ? Gdzie widziałeś/aś w Warsie pijane osoby, bo ja nigdzie.Nienawiść na mózg już się rzuca..... Odpowiedz Link Zgłoś
gastonlemiel Zakaz palena, zakaz picia, zakaz hazardu,ORWELL!! 25.01.10, 22:01 taaak, nie ma to jak tematy zastepcze: palenie, picie, hazard, toz to sa najwieksze bolaczki RP, nie ma wszak wiekszych problemow!! Ech, wezcie tych politykow ludzie na ksiezyc poslicje! Zal, po prostu zal: pozorowanie dzialan, rzekoma troska o zdrowie obywateli, a z 2 strony liczenie kasy z akcyzy (coraz wyzszej) na papierosy i alkohol. Dno, panstwo poslowie, DNO. Wprowadzcie big brothera i kontrolujcie nasz kazdy krok. Niby wszsytko dozwolone, taa, mozna kupic papiersoy i alkohol, ale pal i pij czlowieku w ukryciu, bo ci manadaty wlepia albo do pudla wsadza!!!! A tymczasem narod biedny, bezrobocie rosnie, nie ma na szpitale, nie ma na emerytury... Ale tak, zakazujmy, uchwalajmy nowe ustawy zakazujace, i bedzie lepiej... HipokryZja i zaklamanie rzadzacych staje sie nie do zniesienia. To ma byc demokracja?? To ma byc liberalna polityka? To maja byc zmiany i reformy?? Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:07 wódka to przeżytek bo teraz mamy dopalacze ha ha ha ... Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Tirówki! 25.01.10, 22:07 Idzie wiosna, niebawem wezmą się za tirówki. Później przyjdzie lato i trzeba będzie zabronić noszenia mini itd. itp. Coś za bardzo zaczynamy skręcać w kierunku państwa totalitarnego a miało być tak cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
lutski Szara eminencja Kononowicz 25.01.10, 22:07 Wygląda na to że rządzący żelazną ręką Kanclerz Tusk jest pod silnym wpływem swojego politycznego mentora, ideologicznego ojca - Krzysztofa Kononowicza. PO ustawie cenzurującej internet, zakazie hazardu, zakazie palenia papierosów przyszła pora na alkohol. Czekamy na następne POmysły. Żeby nie było niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
lutski Kanclerz Merkel na pewno 25.01.10, 22:13 będzie zadowolona z generalnego gubernatora ziem polskich Donalda Thuske, za umiejętne dokręcenie śruby słowiańskim podludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
wehrmacht-1941 Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:15 No to właśnie stracili mój głos. Kaczki sprzedały nasze dzieci faszystom, ale przynajmniej wolno sie było po ludzku napić na wiejskiej zabawie... Odpowiedz Link Zgłoś
uzurpator Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:22 Przykro to przynac, ale PO stracilo moja sympatie po ostatnich pseudopropozycjach. Palenie, internet, teraz ustawa alkoholowa. W zlym kierunku to wszystko idzie. Opamietajcie sie, bo nic na tym nie ugracie. Nie mozna tak ingerowac w wolnosci jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz pici 25.01.10, 23:01 Łatwo rozpoznać, co jest grane. Nasz Rząd postanowił pozyskać elektorat Radia Maryja aby umocnić się w wyborach. Widzi, że po pseudo aferach słupki nadal stoją w miejscu, wiec pozwalają sobie na coraz więcej. Przysłowia są jednak mądrością narodów - to o dzbanie i noszeniu wody też. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal101 Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:33 Nie prościej zakazać sprzedaży alkoholu (ale na tym to kłamliwe pseudopaństwo nie zarobiłoby) ? Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:34 A w sejmowym bufecie nie ma alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
errata_net Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:35 Zgodny chór oburzonych? Coś w tym jest... Choć sam nie używam alkoholu w żadnej postaci, to muszę przyznać rację tym, którym nie podoba się koncepcja zakazywania tych i owych używek. Kto jest w stanie sprawdzić ile i czego wypił uczestnik dożynek czy innej zabawy np. w remizie PRZED udaniem się na imprezę? Kto udowodni, że pije "herbatkę z prądem" na łajbie, a nie zatankował jak mały autobus przed wejściem na pokład? Wątpliwości mam wiele i wiem, że w ten sposób napędza się jedynie klientów melinom. Znów będą miały poniektóre "babcie" dodatkowe źródło dochodu. A przy tym zezwolić na używanie narkotyków "miękkich" i będzie OK! Coś za coś...? Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Na złość tym ćwokom zacznę chlać wódę 25.01.10, 22:37 Na festynach piłem tylko browar bo wódki zasadniczo nie lubię. Ale jak ten gniot wejdzie w życie to zacznę na festynach walić wódę a jak pojadę nad wodę to browara, chociaż do tej pory nie piłem. Jak mi ktoś czegoś zabrania to ja najczęśćiej robię dokładnie odwotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 22:49 Przede wszystkim zakaz sprzedaży wódy w SEJMIE RP. znaczy tam, gdzie uchwala się njważniejsze Prawo dla Polaków! Czyli USTAWY. A Ustawy obowiązują na lata czasami i skutkują poważnymi konsekwencjami prawnymi, jeżel ktoś je łamie. I w związku z tym postuluję zakaz picia alkocholu w Sejmie, oraz przed każdym głosowaniem, dmuchanie w balonik, oraz narkotest! Tak jak kierowcy, żeby krzywo się potem nie jechało! Bo to jedyny w Polsce zresztą najważniejszy, i najlepiej płatny z atrakcjami włącznie, zakład pracy, w którym legalnie wolno chlać wódę. Odpowiedz Link Zgłoś
system77 a wino w kościele? bez zmian 25.01.10, 22:57 Podobno nie można promować napojów alkoholowych wśród nieletnich... Wino mszalne to wino czy nie? Próbowałem i sorry, ale jakąś tam minimalną ilość procentów... Nie jest bezalkoholowe. Bo wtedy nie mogłoby się nazywać 'wino'. Ja o winie bezalkoholowym nie słyszałem. Czyli jak zwykle - oni i my. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Oni wierzą, że to nie wino, to krew. Magia. 26.01.10, 00:49 Ty tego nie rozumiesz, nie masz łaski wiary. Jak wierzysz w cuda wianki to np. zły dotyk przestaje być złym dotykiem. Staje się zaszczytem ze strony zwierzchnika. www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8&feature=related polecam 2:04... ]:) A całość też zacna choć ocenzurowana. No cóż, takie czasy w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Ludzieee!!! Luuuudzieee!!! Pić... 25.01.10, 23:03 Pić, pie...ć nie żałować - bida musi pofolgować ;)! Absurd goni absurd:) A co z reglamentowanym oddychaniem? Kochani Rodacy, jest gorzej niż Wam się wydaje. My niestety nie jesteśmy robieni w konia... My jesteśmy ewidentnie robieni w CHUJA!!! (do tego raczej perfidnie). Przeżyliśmy zaborców, przeżyliśmy tournee wujka adolfa, kacapów, gomułkę i jaruzela. Ale dlaczego teraz mamy się męczyć to ja po prostu nie rozumiem... pzdr, łączący się z Wami w bólu -b- A, żeby nie było że ja tak nie na temat ;) cretive.wrzuta.pl/audio/2fn9Zjsknh7/wodko_ma Na pohybel;)! Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Re: Ludzieee!!! Luuuudzieee!!! Pić...i ciupciać! 26.01.10, 05:32 p8 napisał: > > Absurd goni absurd:) A co z reglamentowanym oddychaniem? Kochani (do tego raczej perfidnie). > pzdr, łączący się z Wami w bólu > > -b- > > A, żeby nie było że ja tak nie na temat ;) > > cretive.wrzuta.pl/audio/2fn9Zjsknh7/wodko_ma > Na pohybel;)! > Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 23:27 i nie będzie niczego... kononowiczyzm nadchodzi! może by tak rzucić wszystko i do Czech wyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
wolehasz Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 23:37 Posta sprawa, legalizacja trawy - realne i niebezpieczne zmniejszenie spożycia wódki. Nebezpieczne dla mafii rządzących naszym krajem, producentów alkoholi i dla polskiej tradycji... Pzytywy? -zyski z opodatkowania konopii, używanie mniej groźnych używek przez społeczeństwo, spadek odsetku alkoholików wśród ludzi poniżej 40. roku życia (starsi w większości są zatwardziałymi tradycjonalistami i wolą wlewać w siebie wódę niż spróbować marihuany). Niestety takie są fakty, nasze społeczeństwo to w dużej mierze pijaki. Czy zmienią w tym coś kolejne obostrzenia w ustawie o wychowaniu w rodzinie, która bądź co bądź jest wielkim bublem prawnym? Czy może lepiej dać alternatywę SŁABSZEJ używki od alkoholu i mniej uzależniającej oraz niewzmagającej agresji u zażywającego? a na tym wszystkim jeszcze zarobi Skarb Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wolehasz Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 25.01.10, 23:39 Posta sprawa, legalizacja trawy - realne i niebezpieczne zmniejszenie spożycia wódki. Nebezpieczne dla mafii rządzących naszym krajem, producentów alkoholi i dla polskiej tradycji... Pozytywy? -zyski z opodatkowania konopii, używanie mniej groźnych używek przez społeczeństwo, spadek odsetku alkoholików wśród ludzi poniżej 40. roku życia (starsi w większości są zatwardziałymi tradycjonalistami i wolą wlewać w siebie wódę niż spróbować marihuany). Niestety takie są fakty, nasze społeczeństwo to w dużej mierze pijaki. Czy zmienią w tym coś kolejne obostrzenia w ustawie o wychowaniu w trzeźwości, która bądź co bądź jest wielkim bublem prawnym? Czy może lepiej dać alternatywę SŁABSZEJ używki od alkoholu i mniej uzależniającej oraz niewzmagającej agresji u zażywającego? a na tym wszystkim jeszcze zarobi Skarb Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:00 Panie premierze skończ waść wymyślać te pierdoły i przestańcie ludziom dupę zawracać. To wy parlamentarzyści nie pijecie a chlacie wódę co dziennie w tym hotelu parlamentarnym. Wystarczy na wasze maski popatrzeć by stwierdzić że jesteście już alkoholikami nałogowymi. To wy wyrabiacie w piciu alkoholu normą narodową. Społeczeństwa nie stać na takie pijaństwa jakie wy robicie. Premierze nierobie co tą ustawą chcesz zamaskować? My wiemy doskonale że to jest maskowanie afery hazardowej. Czas najwyższy byś pan panie Tusk wrócił tak gdzie pana miejsce czyli domalowania kominów. Bo jako premier jesteś do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:01 głupota, a nie wychowanie w trzeźwości Odpowiedz Link Zgłoś
mr.moper Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:06 Trzebaby pomyśleć nad obywatelskim projektem ustawy o zakazie sprzedaży i podawania napojów alkoholowych w sejmie, instytucjach rządowych i samorzadowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:13 Komu rząd chce się podlizać wymyślając te bzdety ,przecież aktualne przepisy są restrykcyjne ,tylko są nie przestrzegane i nie respektowane.Jest całkowity brak konsekwencji za nie przestrzeganie przepisów. Co z tego że nie wolno w czasie jazdy rozmawiać przez telefon, nie wolno używać w pojazdach nieuprzywilejowanych niebieskiego oświetlenia,w terenie zabudowanym przekraczać 50 km/h,przechodzić na czerwonym,pić alkoholu w miejscach publicznych itd itp jak nie ma komu pilnować żeby prawo było respektowane. Policja jest pierwszą instytucją w której prawa są łamane. Odpowiedz Link Zgłoś
juniorekpotworek Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:25 zakazany owoc smakuje najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:37 Zgadzam sie z ograniczeniem reklam, ale bardzo watpie w celowosc jakichkolwiek innych zakazow picia, szczegolnie na festynach. Statystycznie jestesmy europejskich sredniakiem w ilosci spozywanego alkoholu. Podana cyfra spozycia blednie w stosunku do 15-latka szwedzkiego, ktory wypija 10,5 l w przeliczeniu na spirytus mimo rygorystycznie przestrzeganego zakazu sprzedazy alkoholu nieletnim. Pol litra mniej wypija jego rowiesnica. Nie wspomne o doroslych. Zakaz zawsze wytwarza zastepcze mechanizmy omijajace go, a wiec po co tworzyc nierealne zakazy? Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Wychowanie w trzeźwości po nowemu: zakaz picia ... 26.01.10, 00:39 Donald Tusk = nowoczesna wersja Stalina? Czego PO/Tusk jeszcze nie chciał zakazać? Chyba tylko głosowania na niego... Odpowiedz Link Zgłoś