loppe 28.01.10, 13:53 Wyklety powstań ludu Ziemi! Sztandar wyprowdzić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altocellist to nawet miło 28.01.10, 14:03 że znika kolejny dość kuriozalny relikt. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Ale Rakowski i Jaruzelski musieli plakac? 28.01.10, 15:00 Co za tragiczny momemt w ruchu internacjonalnej komuny? Chyba nawet Fidel Castro plakal? Odpowiedz Link Zgłoś
8y Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 14:05 Umowa zlecenie- podstawa zatrudnienia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re: Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wyp 28.01.10, 14:15 Wreszcie znika resztka komuchowizny, i dobrze tak.Teraz przycisnac tak porzadnie tzw.klase pracujaca,ale to tak ,by z niej caly pot wylazl.I mozna im powiedziec wierszyk do sztambucha: mieliscie chamy zloty rog ,ostal wam sie jeno ten kapitalistyczny zbuk, czyli po wsze czasy umowa-zlecenie albo won za brame. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok W naszym studium wojskowym UWr 28.01.10, 14:11 w klopiku wisiały równo pocięte na praktyczne podcierki trybuna ludu oraz czerwony sztandar (organ kp litewskiej kpzr). Dobrze byłoby, gdyby ten szacowny tytuł zniknął wreszcie z rynku............ Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: W naszym studium wojskowym UWr 28.01.10, 14:16 > w klopiku wisiały równo pocięte na praktyczne podcierki trybuna ludu oraz > czerwony sztandar (organ kp litewskiej kpzr). > Dobrze byłoby, gdyby ten szacowny tytuł zniknął wreszcie z rynku............ a ja preferowałem Prawdę choć czasem bukwy do tyłka się przyklejały Na polibudzie był kiosk i się kupowało najtańszy papier jak przycisnęło chyba się dziś upiję w ramach stypy po trybunie ( ludu ) Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re: W naszym studium wojskowym UWr 28.01.10, 14:32 Zapewne jeszcze nie wiesz,ale dojrzewa ci juz za kare rak odbytu.To konsekwencja uzywania gazety z farba drukarska zamiest papieru toaletowego.I tym sposobem towarzysze zza grobu sie jeszcze na tobie odkuja.I dobrze tak tym , co pisanego nie szanuja.Trza bylo palcami,pewnie i zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: W naszym studium wojskowym UWr 28.01.10, 16:26 Przecież farba drukarska zawierała (może i dalej zawiera) spiryt. Łączyło się przyjemne z pożytecznym, tylko wchłanianie następowało od du.py strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: W naszym studium wojskowym UWr 28.01.10, 14:23 Był jeszcze tygodnik "Rzeczywistość" Najbardziej betonowy odłam PZPR w nim pisał. Czytało się to z rozbawieniem w trakcie i z satysfakcją używało po. Najfajniejsze jednak w tym jest to, że sporo wyznawców sierpa i młota z tego piśmidła zakotwiczyło się teraz u Ojca Wiertniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-skiniowiec Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 14:13 Przecież bankructwo jest z gruntu założeniem losowym, tak jak wypadek. Zakłada się, że go nie będzie. Mam rację ? W sierpniu sąd odrzucił wniosek o upadłość [..] Sąd uznał wtedy, że wydawca "Trybuny" nie ma środków na zabezpieczenie procesu likwidacji. Poprawcie mnie jeśli się myle, ale jeśli dobrze rozumiem powyższe, to żeby móc w ogóle zbankrutować trzeba mieć jeszcze na to pieniądze ??? Mam rozumieć, że zakładając firmę nalezy od początku trzymać jakąś rezerwę finansową na "koszty" bankructwa ??? j. jaskiniowiec.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Kiedys trybuna była trbuną ludu 28.01.10, 14:16 na garnuszku władzy, teraz rzepa jest trybuną ludu również na garnuszku państwa koło się zamknęło Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 14:37 8y napisał: > Umowa zlecenie- podstawa zatrudnienia w Polsce. Ale w gazecie głoszącej podobno lewicowe ideały? Toż to czystej wody kabaret! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 14:40 Teraz czas na następną "kaczo-komuszo" przybudówkę " Wprost" Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff Re: Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wyp 28.01.10, 15:57 A ja myslalam ze oni sa ryzo-sbeccy. Hmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Uniformizacja umysłów trwa w najlepsze. 28.01.10, 14:40 Jako tzw "jaskiniowy antykomunista",nigdy nie przypuszczałem, że będę wyrażał żal za Trybuną, ale jednak. Znika jedna z ostatnich enklaw prasy niezajmującej się Dodą, Pudzianem i czym tam jeszcze. Znika jedna z ostatnich enklaw stylu myślenia, który był mi kompletnie obcy a wręcz wrogi, ale jednak był niezależny od tej tępej papki, jaką jest dziś karmiony widz TVN i Polsatu, czytelnik Wybiórczej i prasy kolorowej, słuchacz RMF i innych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Uniformizacja umysłów trwa w najlepsze. 28.01.10, 14:48 Szkoda, że znika jeden z ostatnich polskich tytułów .Na rynku zostanie tylko Polskapresse i inne mutacje niepolskich gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nieważne czy polskie czy niepolskie. 28.01.10, 14:50 ole707 napisał: > Szkoda, że znika jeden z ostatnich polskich tytułów . Ważne że zostaje tylko głupawa papka na poziomie umysłowym ugotowanego kalafiora. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nieważne czy polskie czy niepolskie. 28.01.10, 14:53 Czy to znaczy, że w Trybunie drukowane były artykuły z wyżyn intelektualnych? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Wyżyny czy niziny. To nieważne. 28.01.10, 15:03 Istotne, że było to niezależne myślenie, nieskażone tefałenem. Nie twierdzę że Trybuna to był polski Arystoteles początków XXI wieku, natomiast stierdzam, że była to gazeta NIEZALEŻNA od tzw głownego nurtu, głoszacego tępą papkę. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Wyżyny czy niziny. To nieważne. 28.01.10, 16:19 Ale jakoś marnie się sprzedawała. :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Wyżyny czy niziny. To nieważne. 28.01.10, 16:33 od dawna wiadomo,że w Polsce bryluje prostactwo i ciemnota dewocyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Wyżyny czy niziny. To nieważne. 28.01.10, 16:39 A czy Trybuna była właściwą alternatywą dla prostactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Wyżyny czy niziny. To nieważne. 28.01.10, 16:42 hehe, dla lewusów winne są ciemniaki co to pereł przed niech rzucanych nie docenili. Oczywiscie, przecież prawdziwy lewus nie przyzna, że gazetka była z innej epoki i ze nie starczyło lewusów na jej utrzymanie. Tak się nie tylko gazetka skończyła, cały raj lewusów tak się skończył. I bardzo dobrze. A. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Uniformizacja umysłów trwa w najlepsze. 28.01.10, 16:30 ole707 napisał: > Szkoda, że znika jeden z ostatnich polskich tytułów .Na rynku zostanie tylko > Polskapresse i inne mutacje niepolskich gazet. Zapomniałeś o "Naszym Dzienniku"? Polskość najwyższych lotów! Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Nie dramatyzuj. Sa przecież niekomusze gazety na 28.01.10, 15:56 poziomie. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się! --Nic z tego - nie ma takiego numeru, hehehehehe !!! l.o.r.t.e.a napisał: > Jako tzw "jaskiniowy antykomunista",nigdy nie przypuszczałem, że > będę wyrażał żal za Trybuną, ale jednak. > > Znika jedna z ostatnich enklaw prasy niezajmującej się Dodą, > Pudzianem i czym tam jeszcze. Znika jedna z ostatnich enklaw stylu > myślenia, który był mi kompletnie obcy a wręcz wrogi, ale jednak był > niezależny od tej tępej papki, jaką jest dziś karmiony widz TVN i > Polsatu, czytelnik Wybiórczej i prasy kolorowej, słuchacz RMF i > innych stacji. > > Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 14:54 Nie ma miejsca dla pro-moskalskiej lewicy w Polsce . Maskwa dzięgów już nie da bo sama nie ma . Poparcie w Polsce dla miłośników wydawania cudzej kasy nieustanie spada :) Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wyp 28.01.10, 16:32 Jak już czegoś nie dała to dienieg. Odpowiedz Link Zgłoś
trefar Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 15:07 Tu trzeba podziękować Millerowi za ten upadek. To przedewszystkim jego "genialne naprawy" doprowadziły do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Rolę Trybuny przejął GazWyb 28.01.10, 15:08 więc staroć przestał być potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Rolę Trybuny przejął GazWyb 28.01.10, 16:14 Noo :D "Natomiast jeżeli chodzi o lid, proszę ciebie mógłby być twardszy, ale ponieważ Cyma mi powiedział że nie powinniśmy dawać przynajmniej na razie bardzo ostrych lidów antypapieskich, więc starałem się..." Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 może "gazietka" 28.01.10, 15:10 przygarnie co zdolniejszych na odcinek walki z kontrrewolucją i narodowymi odchyleniami? musicie sobie pomagać, towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Caly tekst, niestety, gdzies mi wsiakl 28.01.10, 16:35 To sie widywalo w powielaczowym wydaniu, wieki przed ostatnim bojem komuny. Co pamietam, to poczatek: "Wyklętys został, ludu ciemny Posrance, którym obcy trud. Czernobyl blaskiem popromiennym Prowadzi was, gdzie brud i smród..." Z jakiegos powodu, ta wersja sie wsrod zwiazkowcow nie przyjela, ani branzowych, ani solidarnosciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bobeniek A po co komu ten szmatlawiec komuchowy? 28.01.10, 15:20 Nie moge sie nadziwic, ze ta szmata tak dlugo istniala. Chyba tylko z jednego powodu: posrod nas zyje jeszcze wiele komuchowych szmat. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Teraz czas na NIE. Szkoda lasu na ten drugi 28.01.10, 15:53 komuszy szmatławiec. bobeniek napisał: > Nie moge sie nadziwic, ze ta szmata tak dlugo istniala. Chyba tylko > z jednego powodu: posrod nas zyje jeszcze wiele komuchowych szmat. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: A po co komu ten szmatlawiec komuchowy? 28.01.10, 16:04 Mop jesteś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 15:39 Lenin jakos radzil sobie z kapitalem i wydawal "Prawde" !!!!!! moze warto wrocic do tego samego zrodelka ? przeciez zrodelko jest !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Wszyscy pracownicy "Trybuny" dostali dziś wypow... 28.01.10, 15:57 Teraz czas na Millera, Oleksego i innych! Odpowiedz Link Zgłoś
brunhilda666 Niech dogadają się z Łukaszenką 28.01.10, 16:02 ma kasę i reprezentuje poziom lewicy! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarkoc2 komunisci z "Trybuny".... 28.01.10, 16:04 poszla won, czerwona swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Trybuna Ludu jak Breżniew. 28.01.10, 16:09 Trybuna Ludu jak Breżniew: ostatnich kilkadziesiąt lat to warzywko podtrzymywane przy życiu tylko dla celów propagandowych. Cóż, życie warzywka po permanentnej reanimacji także się kiedyś kończy. - Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Mam ogromny sentyment do Trybuny Ludu. 28.01.10, 16:13 Mam ogromny sentyment do Trybuny Ludu. W czasach, kiedy papier toaletowy był dobrem luksusowym, ona właśnie przychodziła z nieocenioną pomocą. Jakaż to była satysfakcja, kiedy człowiek z czystym sumieniem mógł się podetrzeć fotografią któregoś z wodzów! Ech, łza się w oku kręci... --- Jak cię życie kopie w tyłek, to mu oddaj. Musisz tylko odwrócić się do niego przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr88 Mam nadzieję że Twój tyłek 28.01.10, 16:56 nie ucierpiał za bardzo po tych kontaktach z ulubieńcami ludu. Odpowiedz Link Zgłoś