gerberek 30.01.10, 06:03 Tak żadko zdarzają się oświeceni księża.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemaubekacobynapisnieszczekal Ewangelia św. Judasza i Barabasza 30.01.10, 10:00 romano-manka-wlodarczyk.salon24.pl/146464,ewangelia-barabasza Odpowiedz Link Zgłoś
hwbaran Liberałów racja moralna 30.01.10, 20:48 niewzuszone zasady wiary dzielą się na te do południa, kiedy kara śmierci jest OK, i po południu, kiedy papa w urbi et orbi ogłasza, że już nie wolno zabijać, bo takie jest przykazanie Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Liberałów racja moralna 31.01.10, 12:33 za zrównanie swoich i nieswoich księżulo zapewne zaliczył zjebę od szefa Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Kogo tu słuchać? 01.02.10, 09:33 Ksiądz Rakoczy nie widzi w świeckich rozwiązaniach Państwa odnośnie humanitaryzmu nic zdrożnego i dobrze. A Arcybiskup Głódź ustami poddanych sobie księży diecezjalnych potępia liberałów. I co teraz Panie Janie? Kogo tu słuchać? Ksiądz Rakoczy jest w polskim Kościele jak kwiatek na kożuchu - nie pasuje! Uważam, ze rozłam w Kościele Katolickim na pro i antysoborowców naprawdę dobrze by mu zrobił. Jedność z zaciśniętymi zębami, to niezdrowa hipokryzja i prowadzi do uwiądu życia wewnętrznego. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Kogo tu słuchać? 02.02.10, 20:03 Dramatem jest obserwowany powrót do kościoła anachronicznego,szczególnie ,że Kościołem jest duchowieństwo łącznie z wiernymi .A wierni w w ogromnej części nie podzielają poglądów głodziowych i jemu podobnych. Coraz trudniej jest korzystać z nauk głoszonych przez niedouczonych, bądź cenzurowanych "przewodników duchowych".Kto nam psuje nasz wspaniały Kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_bezrobotny Re: Kogo tu słuchać? 13.02.10, 15:24 Janinko, a kiedy on był - albo dla kogo jest - taki wspaniały? Do tego nasz? W micie, który sobie sam ukręcił (z piasku i wody święconej), a nam biednym wmawia od tysiąca lat? Wbrew faktom, lecz skutecznie, jak widać. Z końcem lat 60 zapytałem znajomego księdza katolickiego, dlaczego uchyla się od płacenia podatku od nieruchomości (od plebanii). Odpowiedział mi, że to nie jest jego państwo, że on się czuje obywatelem Kościoła, tj. Państwa Watykańskiego. A dlaczego Wieszcz napisał: "Polsko! Twa zguba w Rzymie!"? To my jesteśmy jego, a nie on nasz. My go utrzymujemy z tego, co nam pozostaje po zapłaceniu haraczu państwu. On jest zwolniony od większości podatków. Odpowiedz Link Zgłoś