sid_6.8 01.02.10, 08:34 Bycie w Polsce premierem jest stanowiskiem ogromnym no chyba że jest się kurduplem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sid_6.8 Re: "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał pra 01.02.10, 08:35 przepraszam to o prezydencie mówili kurdupel Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Pod sąd ty 01.02.10, 09:00 zbrodniarzu wojenny! Wojna w Iraku do której wplątałeś Polskę jest nielegalna z punktu widzenia prawa międzynarodowego! Powinieneś stanąć przed Trybunałem w Hadze, ty ZBRODNIARZU! Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Tusk prezydent Niemiec 01.02.10, 09:17 Gdyby Tusk mógl być prezydentem Niemiec, pewnie też coś powiedziałby o zamianie realnego wpływu na sytuację w Europie, na machanie szabelką :/ --- Mignęły dwie blade plamy olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w kierunku Tasznika. Potworne slepia osadzone były na pokrytym miedzianymi łuskami łbie gniewosza królewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 11:32 Wracamy do polityki? Co sie stalo, nie wszyscy koledzy z wiezienia wypuszczeni? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 11:40 chyba musi PO-czekac az wiezienia sie zapelnia po wdrozeniu ostatnio zapowiedzianych zmian w policji.. ... i wtedy zmieni zdanie ws. kandydowania jak elektorat zapuszkowany umiejetnie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 13:03 Pisiory zamiast się cieszyć, że ze sceny zniknął najgroźniejszy rywal ich idola Kłamczyńskiego nie potrafią ukryć frustracji i odstawiają seans nienawiści. Są wściekli na Tuska, że ogłosił, że nie wystartuje. Dlaczego? Ten histeryczny skowyt bardzo dobitnie świadczy o tym, jak bardzo zdają sobie sprawę z nieuchronnie zbliżającej się sromotnej klęski. Kartofel jest tak beznadziejny, że przegra z każdym kandydatem PO, choćby nawet Kononowicza wystawili. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 14:40 Poniewaz powszechnie znany jest mariaz SLD - PiS to wiadomo, ze Kwach zostal podpuszczony. Sory, ale ja SLD nigdy nie wyobacze tej koalicji. Przeciez wiadomo, ze pisaki szukaly juz kwitow na Donka. W poprzednich wyborach wykonczyli Cimoszewicza, w tych wykonczyliby Donka. A Ziobry na prezydenta bym nie przezyla. teraz pisiaki szczaja w gacie ze zlosci, ze tyle przygotowan, tyle teczek, tyle kwiatow i nic. Donek dobrze wiedzial co robi .. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 14:48 black_halo napisała: SLD gra raczej porozumienie z PO. W listopadzie Grzegorz Napieralski wprost apelował do Tuska o parlamentarną współpracę. Ostatnio głos w tej sprawie zabrał też europoseł Wojciech Olejniczak. W wywiadzie dla „Super Expressu” stwierdził, że koalicja z PO „to jedna z możliwych opcji”. – Koalicja PiS-SLD dla mnie nie istnieje – zaznaczył.Bez SLD PO juz nigdy nie bedzie rzadzic.Czyli?.Kiszczak znowu u wladzy. > Poniewaz powszechnie znany jest mariaz SLD - PiS to wiadomo, ze Kwach > zostal podpuszczony. Sory, ale ja SLD nigdy nie wyobacze tej koalicji. > Przeciez wiadomo, ze pisaki szukaly juz kwitow na Donka. W poprzednich > wyborach wykonczyli Cimoszewicza, w tych wykonczyliby Donka. A Ziobry > na prezydenta bym nie przezyla. teraz pisiaki szczaja w gacie ze > zlosci, ze tyle przygotowan, tyle teczek, tyle kwiatow i nic. Donek > dobrze wiedzial co robi .. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 15:18 Zmień lekarza, bo ci złe leki przepisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 15:43 tobie i temu pe1 to juz rzadne leki nie POmogo Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 16:48 "Rzadne" ? Najpierw skończ szkołę podstawową, miernoto wolska Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 16:55 a ty choc raz nie jedz kupy na sniadanie "bo muchy tez jedzo" Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: bez przesady ... lokaj co najwyzej do PO 01.02.10, 18:12 a ty kulke ... wiesz jak ten zuczek w reklamie. zebys nie robil zaraz ze strachu w gacie ze kulke glowe przypadkiem. tzn. gacie zdjac ... ale pozniej .... ewentualnie ...zeby kulke ulepic wiekszo Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Kiszczak niedługo wstąpi do PiS 01.02.10, 16:04 wyborcza.pl/1,86116,7478927,Ziobro_w_ukladzie_z_Rywinem.html Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Tusk to chorągiewka na wietrze i tchórz!!! 01.02.10, 12:08 Tusk to chorągiewka na wietrze i tchórz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Niewygodna prawda 01.02.10, 16:57 Prezydent nie jest w Polsce głową państwa i trzeba to do tych głów powbijać. Najcenniejsze w Tusku jest to, że się uczy i potrafi korygować własne błędy, nawet po latach. Po prostu dojrzewa, czego o samozwańczych głowach państwa trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Kwaśniewski to 01.02.10, 09:02 zbrodniarz wojenny! Wojna w Iraku do której wplątałeś Polskę jest nielegalna z punktu widzenia prawa międzynarodowego! Powinieneś stanąć przed Trybunałem w Hadze, ty ZBRODNIARZU! I ja na ciebie głosowałem, ty bandyto! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 11:05 oddaje Niemcom. Ty hipokryto Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Sorry! Ale nie rozumiem zupełnie Twojej 01.02.10, 11:48 wypowiedzi! O czym bełkoczesz człowieku? Moja wypowiedź dotyczyła ZBRODNI WOJENNEJ popełnionej przez ówczesny polski rząd i jej prezydenta. ZBRODNI napaści na suwerenny kraj, podcierając sobie "szlachetne" d...upy rezolucją Rady Bezpieczeństwa!!! Mam gdzieś kto Tobą będzie rządzić, mną rządzi JW Królowa Brytyjska i Rząd JKM. Sprawdź moje IP i będziesz wiedzieć skąd stukam. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Sorry! Ale nie rozumiem zupełnie Twojej 01.02.10, 11:54 no ta dla takich jak ty to moze belkot ze Niemcy zabieraja Polakom domy, ziemie. PO 24 godzinach na zmywaku takie "szczegoly" "planu" twojego cudotfurcy cie walo nie ? Telewizor, gazete, internet se kup Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Nie pij tyle 01.02.10, 11:59 Nie pij tyle co twój prezydent, bo bełkoczesz tak jak on i nic nie można zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A kto to jest ten "cudotfurca"? 01.02.10, 15:26 Rzuć garść szczegółów komu zabrali i dlaczego, co ci zawinił zmywak, wszak to taka sama praca jak inne? Znam ludzi którzy kiedyś to robili majac dyplom magistra, gdyż chcieli zarabiać prawdziwe pieniądze. Polska nie jest bogatym krajem i do tego bogactwa nie doprowadzi nas ani PiS ani PO ani SLD jeżeli będą grac każdy na swoja nutę. Powiedz mi dlaczego, partie majace się za patriotyczne, instytucje publikujace "najprawdziwsze" prawdy zajmuja sie bzdetami w postaci blizej nieokreślonych agentów, afer a nie nagłasniaja w jaki sposób Niemcy znineli po wojnie z terenów na których żyli dość długo, dlaczego Polacy od wieków mieszkający na wschód od obecnej granicy znaleźli się na innych terenach (nie wszyscy, niektórzy zasiedlili "nieludzka ziemię"), dlaczego nie publikuje się dzisiaj, opracowań na temat zachowania się ludności pochodzenia innego niz polskie po wkroczeniu Armi Czerwonej w 1939 i w 1945 oraz w konsekwencji różne zachowania ludności polskiej. Czas już na podsumowanie porozumienia Okragłego Stołu, bez kłamstw i oszczerstw, kto był kim, kto skorzystał najbardziej, kogo wydymano i co jeszcze przed nami? Twoje posty w większosci sa opinia z osiedlowego bazaru, bez pokrycia w rzeczywistości i bez próby zastanowienia sie nad logiką faktów, aby "se" pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: A kto to jest ten "cudotfurca"? 01.02.10, 15:42 wiadomosci.wp.pl/gid,11834605,title,Polski-mistrz-bajeru,galeria.html?ticaid=19910&_ticrsn=3 a.k.traper napisał: > Twoje posty w większosci sa opinia z osiedlowego bazaru, bez > pokrycia w rzeczywistości i bez próby zastanowienia sie nad logiką > faktów, aby "se" pogadać. skoro tak uwazasz to PO reszte odpowiedzi udaj sie na bazar Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Potwierdziłeś swoja "wyższość" 01.02.10, 16:01 Zadałem kilka prostych pytań, odpowiedź jak zwykle obszerna. Bywam na bazarze bo lubię jego atmosferę i lubie tam robić zakupy, natomiast opinie polityczne sa oparte na "jedna pani drugiej pani" bez zastanawiania się czy to ma sens czy nie? Kiedyś widziałem sasiadkę z bardzo przystojnym, młodszym facetem jak szli pod rekę, mogłem sąsiadowi to powiedzieć z odpowiednim komentarzem np. "ale ja tam nic nie wiem" i wiesz co się okazało? to był jej kuzyn który przyjechał z Londynu, pracował jako recepcjonista w hotelu a zaczynał faktycznie na zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Ty tez. Skoro wiesz "lepiej" po co mam 01.02.10, 16:32 odpowiadac. Raz sugerujesz ze opinie z bazaru nic nie warte to znowu chwalisz bazar bo spotkales przystojnego znajomego. Sympatycznie nawet ale bez meritum. W Twoim srodowisku jak sie napisze ze Tusk oddaje polskie domy Niemcom to zaraz pada masa nieistotnych pytan. Jak kiedy, gdzie, czyja reka. Przeciez jasne jest ze zeby byl mozliwy wyrok "niezawislego" sadu to Tusk musial cos tam omowic z Makrela, cos tam podpisac bez czytania. I tylko nie odpisuj ze to Kaczynski podpisal bo to i tak Tuska nie zwalnia od odpowiedzialnosci tym bardziej ze w/g takich jak Ty Kaczynski to duren (w III RP mozna spokojnie nawet w radio tak powiedziec). Ale ok skoro jak chcecie .. duren w takim razie pytanie co zrobil Tusk wiedzac ze ma do czynienia z durniem (czy durniami) ? Otoz oczywiscie nic nie zrobil. W moim srodowisku kazdy by w lot zrozumial ... wiec jaki sens rozwijac jak trzeba po raz n-ty zaczynac od elementarza. A ten zmywak to chyba jakis kompleks... nawet nie bede staral zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Skoro nie potrafisz, nie odpowiadaj 01.02.10, 17:13 dla mnie to żadna nowość na tym forum. Nazwiska należy pisac poprawnie, chyba że chcesz okazać brak szacunku i wychowania. Nie sledze co podpisał Tusk lub Kaczyński zapytałem o proste sprawy, nie chcesz nie potrafisz to nie zajmuj czasu, czytam posty by poznac opinie, dlatego zapytałem bo cos sugerujesz ale nie potrafisz uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus nie PO-trafie jesli juz i o rzeczach nieistotnych 01.02.10, 17:59 a do takich chcesz sprowadzic duskusje. Zadalem wysilek przeczytania jeszcze raz Twojego posta i tak jakbys mial pretensje ze partie prawicowe mowia za malo o ziemiach zachodnich. Kaczynski przynajmniej powiedzial ze jego zdaniem sad powinien uznac prawo do zasiedzenia obecnych mieszkancow. Tusk nawet tyle nie powiedzial. oddal domy Niemcom i juz. W normalnym kraju jakos mozna pisac ze Bush zniszczyl gospodarke i ludzie rozumieja to zdanie i nie dopytuja w jaki sposob, komu, dlaczego, czy wlasnorecznie, itd. Tylko przechodza do meritum i merytorycznie dyskutuja przynajmniej probuja Aha no i najwyrazniej masz zal ze afery, agenci a potem nagle piszesz czas podsumowywac okragly stol Sprzecznosc. Przeciez caly czas jest podsumowywany. Jak tego widzisz to masz duzy problem z postrzeganiem Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Przepraszam Cię bardzo 02.02.10, 09:07 dlaczego dyskutujesz z tym burakiem? Nie szkoda Twojego czasu? Luuuzik! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Luzik:) Sprawdziłem stan wiedzy i zdolność analizy 02.02.10, 13:29 Kilka razy i kilku juz tak sprawdziłem, nie mają nic do powiedzenia powtarzają zasłyszane lub przeczytane opinie tzw. autorytetów. Wierza w prawice i lewicę, nie wiedza by byc kimś okreslonym trzeba miec wyraziste poglądy, myli im sie z marzeniami i ambicjami przywódców. O propaństwowych pogladach nie wiedza nic, takie kibolstwo partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus dlatego ze jeszcze samodzielnie mysli a teraz 02.02.10, 13:37 kible czyste ? to sio z powrotem na zmywak Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Sorry! Ale nie rozumiem zupełnie Twojej 01.02.10, 12:55 northyorkshire napisała: > wypowiedzi! O czym bełkoczesz człowieku? Moja wypowiedź dotyczyła ZBRODNI WOJEN > NEJ popełnionej przez ówczesny polski rząd i jej prezydenta. M\oj stosunek do wojny w Iraku jest podobny do Twojego. Rwalem sobie resztki włosów z głowy, co oni wyrabiają. Ale przyznaj uczciwie, że środowiska późniejszego POPiSu za tę jedyną decyzję chwaliły i Kwaśniewskiego i Millera. Tylko na obrzeżach SLD i w Partii Pracy tlił się sprzeciw. Internauci w ogromnej większości wyprawę do Iraku popierali, a na moje posty spotykały mnie odpowiedzi w postaci wyzwisk. W takim sensie, w jakim naród niemiecki kiedyś poparł Hitlera w agresji na Polskę, i bardzo niewielu było sprawiedliwych, tak teraz też (prawie) cały naród poparł decydentów. Skupianie szczególnej złości na Kwaśniewskim jest trochę nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Zgadzam się ale to ON 02.02.10, 09:11 za to odpowiada. Polecam, zacznij śledzić w necie ustalenia komisji Lorda Chilcotta, która wzięła się do tyłka Bliara (specjalnie przekręcam nazwisko). Szukaj na stronach Guardian.co.uk albo Daily Telegraph, bo na polskie media trudno liczyć. Ta sprawa ŚMIERDZI jak zdechła ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
marek-312 Re: Sorry! Ale nie rozumiem zupełnie Twojej 02.02.10, 02:23 Masz rację. Napaść na Irak była pogwałceniem prawa międzynarodowego. Według Ciebie to była "zbrodnia wojenna". A czy wiesz, że tej "zbrodni" dokonał także Rząd JKM? Czy JKM, ta która Tobą "rządzi" też jest "zbrodniarzem"? Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire No właśnie czytaj sprawozdania 02.02.10, 09:13 z prac komisji Lorda Chilcotta! Właśnie dobrali się do dupy Bliara (specjalnie przekręcam) Polecam Guardiana albo Daily Telegraph, bo na polskie media trudno liczyć. Sprawa śmierdzi jak zeszłoroczny dorsz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 11:51 Tusk własnoręcznie oddaje jakieś domy? Zmień leki. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 11:55 pe1 napisał: > Tusk własnoręcznie oddaje jakieś domy? a jak ? wlasno..ujowo ? > Zmień leki. PO-wodzenia w PO-palaniu z PO-papranymi Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 12:52 Rozpaczliwy skowyt odmóżdżonego mohera - BEZCENNE Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 12:27 nie musi - wystarczy że spokojnie się przygląda, a po nocach śmieje się do lustra jak to znów udało mu się wydymać 40 milionowy naród w samym środku europy. od polityka wymaga się działań na rzecz obywateli, a nie na rzecz kolegów z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk lepszy co ? Bo bez wojny polskie domy 01.02.10, 12:51 ty też zmień leki Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Kwaśniewski ma rację 01.02.10, 12:27 Popieram Tuska, ale Kwaśniewski ma rację. Premier powinien uważniej dobierać słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Polscy politycy sami obnizyli poziom 01.02.10, 15:07 Od czasów wojny na górze dyskredytowanie przeciwnika a nawet wylewanie na niego nieczystości, nie do końca zasłużonych stało się "trendy", szczególnie wśród tych co im się wydaje że są przezabawni i super inteligentni. Tusk nie powinien używac takiej argumentacji chociaż popieram jego zdanie o izbie Senatu, urząd prezydenta Polakom troszke obrzydził L.Wałęsa (miał swoje osiągnięcia, potrafił powiedziec na forum przywódców państw o tym jak Polska została wydudkana), prezydent Kwasniewski nie miał osiągnięć na tę miarę, obiektywnie patrząc potrafił reprezentować godnie Polskę, co do L.Kaczyńskiego to mógł byc zapamiętany inaczej, poważniej i druga kadencje też by miał wygraną, wystarczyło słuchac co mówią ludziska a mniej się udzielac partyjnie i ulegac bratu. Poza tym uważam że nalezy rozstrzygnąc czy zasadne jest by istniały ośrodki wzajemnie sie dublujące w dziedzinie legislacyjnej, Senat i Kancelaria Prezydenta, Sejm winien pracować nad stanowieniem prawa a komisje śledcze winny byc w gestii Senatu, bo ta izba ma czuwać nad zgodnościa ustaw z Konstytucją. Prezydent Kwasniewski starał się byc obiektywny i to mu się udawało, L.Wałęsa i L.Kaczyński wprowadzili niepotrzebne podziały w społeczeństwie w wyniku walk partyjnych, to im zapamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał pra 01.02.10, 10:05 No Tusk zapomniał dodać, że prezydent może też ułaskawiać swoich kolegów i znajomych. Prawda, Panie Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire I na koniec stwierdzam że, 01.02.10, 11:51 zbrodniarzy wojennych Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego trzeba postawić przed sądem! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 08:37 Prezydent Kwaśniewski to nie jest mój idol, ale doświadczył 20letniej prezydentury. Pewnie dzisiaj wstydzi się swoich niektórych działan lub zaniechań. Ale Tusk to przy nim gó...arz... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Kwaśniewski po 10-letniej prezydenturze 01.02.10, 08:39 slavik222 napisał: > Prezydent Kwaśniewski to nie jest mój idol, ale doświadczył (dzisięcioletniej ) letniej prezydentury. Pewnie dzisiaj wstydzi się swoich niektórych > działan lub zaniechań. Ale Tusk to przy nim gó...arz... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Prezydent przecież dla Tuska przeszkadzał 01.02.10, 09:21 To nie ma prezydent władzy ,czyżby żyrandolem przeszkadzał mu rządzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Prezydent przecież dla Tuska przeszkadzał 01.02.10, 09:33 Tusk powiedzial ,ze prezydent to prestiz , veto i zyrandole. Jak probujesz byc dowcipno madry to chociaz bys sprawdzil z czego sie probujesz smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Prezydent przecież dla Tuska przeszkadzał 01.02.10, 10:08 von.g napisał: > Tusk powiedzial ,ze prezydent to prestiz , veto i zyrandole. Jak probujesz byc > dowcipno madry to chociaz bys sprawdzil z czego sie probujesz smiac. To wpływ realny na władzę ma ,to w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Prezydent prawie nic nie może" 01.02.10, 10:17 poza podziwianiem żyrandoli? A czy Tusek nie pier..li, ze niewiele może zdziałać bo mu prezydent silnie utrudnia wszelkie znaczące działania? Donek, mordo ty moja! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: "Prezydent prawie nic nie może" 01.02.10, 11:56 Pisiory zamiast się cieszyć, że ze sceny zniknął najgroźniejszy rywal ich idola Kłamczyńskiego nie potrafią ukryć frustracji i odstawiają seans nienawiści. Dlaczego? Ten wściekły skowyt bardzo dobitnie świadczy o tym, jak bardzo zdają sobie sprawę z nieuchronnie zbliżającej się sromotnej klęski. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Prezydent prawie nic nie może" 01.02.10, 13:28 To slownictwo pomatolkow swiadczy o nadchodzacym zejsciu Partii Oszolomow.A tak w(% oszolomow zmniejsza sie proporcjonalnie do tych ktorzy,wreszcie przejrzeli na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: "Prezydent prawie nic nie może" 01.02.10, 16:50 Jasne, już tak długo się zmniejsza, że od dawna powinno być ujemne. popracuj nad logiką moherku, bo coś ci nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Re: Tusk "gó...arz" bo mówi trzeźwy? 01.02.10, 09:23 Kwaśniewski powinien zamilknąć bo pokazał ze jest jak Jelcyn Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 09:23 slavik222 napisał: > Prezydent Kwaśniewski to nie jest mój idol, ale doświadczył > 20letniej prezydentury. Pewnie dzisiaj wstydzi się swoich niektórych > działan lub zaniechań. Ale Tusk to przy nim gó...arz... Bez inwektyw pisać nie umiesz? Nie 20 letniej a 10 letniej czyżby to widzenie podwójnie jest wynikiem spożywania...?? Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 11:37 rtg napisał: > slavik222 napisał: > > > Prezydent Kwaśniewski to nie jest mój idol, ale doświadczył > > 20letniej prezydentury. Pewnie dzisiaj wstydzi się swoich niektórych > > działan lub zaniechań. Ale Tusk to przy nim gó...arz... > > Bez inwektyw pisać nie umiesz? Nie 20 letniej a 10 letniej czyżby to widzenie > podwójnie jest wynikiem spożywania...?? Slavik gada trzy po trzy w pijanym widzie, bo to taki alkoholik jak Kwachu. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 09:53 Kwasniewski,mimo,delikatnie mowiac,lekkiego traktowania urzedu prezydenckiego,ma racje dajac do zrozumienia,ze Tusk to pajacykowy przyglup. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 11:40 141288bs napisał: > Kwasniewski,mimo,delikatnie mowiac,lekkiego traktowania urzedu > prezydenckiego,ma racje dajac do zrozumienia,ze Tusk to pajacykowy > przyglup. To twój numer w psychiatryku? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 13:15 To wlasnie ty w psychiatryku wykrecasz numery,s z POmoca spieszy plemiel. Odpowiedz Link Zgłoś
folie Re: Kwaśniewski, masz 100% racji... 01.02.10, 14:35 co znaczy 20letniej prezydentury? Kwaśniewski był prezydentem przez dwie kadencje, czyli 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo MGR od choroby filipińskiej przemówił 01.02.10, 09:14 Jeśli Kwachu ma odrobine honoru to niech się zamknie , swoimi pijackimi wybrykami narobił nam tyle wstydu, że nie ma prawa wygadywać cokolwiek Tuskowi Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Tobie się forum pomyliło. "Fakt" ma inny adres!! 01.02.10, 09:31 Trzeba zrozumieć co powiedział Kwaśniewski, a z tym u Ciebie słabiutko. Kwaśniewski mimo "złego pochodzenia" na tle przaśnej elity polskich polityków wypada jak gwiazda świecąca nad stadem baranów pasących się na cudzej łące. Można mu wypomnieć to i owo. Trzeba zadać sobie jednak pytanie czy ten magister wpłynął na jakość Jego prezydentury. Twój punt widzenia można świetnie odnieść do skoczka w dal, co pobił rekord świata , ale zrobił to w przedziwnych gaciach. I Tobie się te gacie nie podobają i przez nie ten rekord negujesz. W konkluzji wchodzi , że Kwaśniewskiego nienawidzisz, a to już przesądza o braku jakiejkolwiek wiarygodności Twoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo Mylisz się Kolego 01.02.10, 10:18 Mi nie tyle przeszkadzało z jakiej formacji wywodził się były prezydent, tylko jego zachowanie podczas pełnienia urzędu. Zawstydzajace pijactwo również przyczyniło się do obniżenia autorytetu urzędu Prezydenta RP, o czym Kwaśniewski pewnie wolałby nie pamiętać. Prezydenturę zaczął od małego kłamstewka , a i końcówka też była żałosna, więc żadna z niego gwiazda Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Mylisz się Kolego 01.02.10, 10:31 A ty, pikkolo, należysz do jakiegokolwiek gwiazdozbioru ? Jeżeli nie jesteś gwiazdą, nie mierz tak wysoko ! <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
szala-wila Re: Tobie się forum pomyliło. "Fakt" ma inny adre 01.02.10, 10:40 Błędów nie robi, kto nic nie robi... Np. Tusk Donald. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 A Tusk to jakis swiety jest czy co? 01.02.10, 09:40 że byłemu prezydentowi Polski rzadzacemu zreszta 2 kadencje nie wolno sie o nim wypowiadac? Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo Przyganiał kocioł garnkowi 01.02.10, 10:12 A cóż to, obecnie urzędujący premier niby nie ma prawa (w ocenie byłego prezydenta) wypowiadać się o roli urzędu prezydenta ? W jaki sposób Kwaśniewski dbał o autorytet powierzonego mu urzędu, to wszyscy widzieli, zawstydzające pijackie ekscesy nie były pojedyńczym wypadkiem przy pracy. Żeby komuś coś wygadywać , samemu trzeba świecić przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
szala-wila Re: Przyganiał kocioł garnkowi 01.02.10, 10:42 Coś się zmieniło w uprawnieniach prezydenta, że się Tuskowi nagle nie podoba? Bo w ostatnich wyborach się bił o ten stołek, że mało tyłka nie zgubił. Oportunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
signal A czy pan miał prawo padać zalany nad grobami 01.02.10, 08:38 czy miał pan prawo na konferencjach bełkotać ? Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 To nie było niezgodne z prawem... 01.02.10, 08:48 A.Kwaśniewski nie "padał" - tylko był na lekkim rauszu... a prawdziwy mężczyzna powinien być zawsze lekko podpity i pachnieć dobrą wodą po goleniu ( lub perfumami). A. Kwaśniewski "bełkoce" z lepszą dykcją niż Tusk i Kaczyńscy - którzy na trzeźwo przedstawiają swoje pijane wizje rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 pewnie twoim wyznacznikiem 01.02.10, 08:59 zycia jest tylko prawo, a normy moralne nie istnieją, ot rzekłes od rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Kwaśniewski, pamiętam, żeś postkomuch 01.02.10, 08:38 Pamiętam, co zrobiłeś w Charkowie. Pamiętam, żeś okantował wyborców nawet co do wykształcenia. Zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Kwaśniewski, pamiętam, żeś postkomuch 01.02.10, 08:41 keram.keram napisał: > Pamiętam, co zrobiłeś w Charkowie. > Pamiętam, żeś okantował wyborców nawet co do wykształcenia. > Zamilcz ,,,,, no cóż, Tusk jednak ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1971 Re: Kwaśniewski, pamiętam, żeś postkomuch 01.02.10, 08:44 O jak to dobrze, że Tusk dotrzymał wszystkie swoje przedwyborcze obietnice i teraz żyjemy jak w raju. Wszyscy godnie zarabiają i żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kwaśniewski, pamiętam, żeś postkomuch 01.02.10, 09:45 Zarabiają przede wszystkim tyle ile są warci. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Re: Kwaśniewski, pamiętam, żeś postkomuch 01.02.10, 11:08 Taktyczne kłamstwa Tuska zawrte w obietnicach wyborczych zapewniają dostatek i wygodne życie jego popleczników przy stworzonym dla siebie korycie. Koryto powoli się odsuwa, a kartka wyborcza ich odpędzi od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 a Ty co wszystkim geby chcesz zamknac? 01.02.10, 09:45 keram.keram napisał: > Pamiętam, co zrobiłeś w Charkowie. > Pamiętam, żeś okantował wyborców nawet co do wykształcenia. > Zamilcz dlaczego to niby były prezydent Polski nie ma prawa sie wypowiadac o decyzjach Tuska, a to niby dlaczego, tylko przez jeden incydent w Charkowie? Weź człowieku puknij sie w czoło, Tusk nie jest zadnym swietym tylko jest zwykłym człowiekiem takim jak my wszyscy, a przedewszystkim jest osoba publiczna, i tez całe zycie swiety nie był Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:40 Wiarygodność zależy od sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:40 Kwaśniewski umiał współpracować z politykami zarówno z prawej ja i lewej strony. On wiedział co to znaczy być prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly ani tusk, ani kaczor ani sikor - nie nadaja sie! 01.02.10, 08:42 a. zoll to dobry kandydat, prezydent wroclawia tez...ale im nikt nie da sie dopchac do żłoba...pozostaly tylko miernoty, gamonie...nawet jezykow nie znaja buce a sie pchaja zeby reprezentowac 40 mln naród Odpowiedz Link Zgłoś
fidel47 Re: ani tusk, ani kaczor ani sikor - nie nadaja s 01.02.10, 15:20 syn_wojtyly napisała: > a. zoll to dobry kandydat, prezydent wroclawia tez...ale im nikt > nie da sie dopchac do żłoba...pozostaly tylko miernoty, > gamonie...nawet jezykow nie znaja buce a sie pchaja zeby > reprezentowac 40 mln naród a skad ty wziales ten 40 milionowy narod bucu? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:44 Też sądzę, że jednak prezydent powinien być z innej bajki. Ani PO ani PiS Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 08:45 Lepszego prezydenta Polska nie miała... i długo mieć nie będzie... tylko dlaczego aż takiego jak kaczyńskiego ludzie wybrali? przecież gorszego prezydenta Polska nie mogła mieć niż kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 09:09 Powaznie? A w czym on taki dobry byl? W budowaniu fabryk osocza czy we wchodzeniu do samochodu przez bagaznik. Ciekawe czy pamietasz jak zawetowal podatek liniowy albo jak walczyl z rzadem buzka tylko po to by nagonic zwolennikow SLD. Pamietasz moze reforme administracyjna i podkladanie nog rzadowi? 15 wojewodstw bylo zle ale juz utworzenie dodatkowego Opolskiego tej reformie nadawalo sens i ustawe podpisal ... smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 09:29 von.g napisał: > Powaznie? A w czym on taki dobry byl? ************************** Na bezrybiu i rak ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 09:39 Zalezy. To ja juz Olechowskiego wolalem. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 11:56 Z wywiadu wynika,że byłemu Prezydentowi Kwaśniewskiemu Premier Tusk mocno namieszał w taktyce wyborczej przy promowaniu swojego kandydata p.Szmajdzińskiego z SLD. Poświęcił Pan 7 lat na szukanie skutecznych metod,żeby w okresie kampanii wyborczej "hakować".a tu "psinco",trzeba z powrotem brać się do roboty. Wg. porzekadła "Tak dobrze żarło i zdechło" Czym się Pan teraz pochwali?. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 13:13 Hehe moze wlasnie o to chodzi. Wszscy teraz wpadli w poploch bo przygotowywali sie do kampani anty a teraz trzeba bedzie probowac sie czyms pochwalic :) Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Poważnie zdecydowanie lepszy niż obaj Lechowie.. 01.02.10, 12:04 mimo, że jak każdy nie ustrzegł się błędów... jego błędy jednak byłyby dla niektórych jak sukcesy - np dla obecnego prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Poważnie zdecydowanie lepszy niż obaj Lechowi 01.02.10, 13:15 A jakiez to sukcesy? Pozatym to ze obecny prezydent mocno zaniza poprzeczke nieznaczy ze Kwach mial wysokie standardy poprostu byl troszke wyzej nad ta niska poprzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Ocena wysokości poprzeczki jest bardzo dyskusyjna. 01.02.10, 14:52 zwłaszcza w warunkach polskich... natomiast bezdyskusyjne, że Lechowie są zdecydowanie poniżej tej poprzeczki którą kwachu wyznaczył/ albo jak kto woli na której poziomie był... von.g napisał: > A jakiez to sukcesy? Pozatym to ze obecny prezydent mocno zaniza poprzeczke > nieznaczy ze Kwach mial wysokie standardy poprostu byl troszke wyzej nad ta > niska poprzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Ocena wysokości poprzeczki jest bardzo dyskus 01.02.10, 15:00 Byla Prezydentura Kwasniewskiego, w zasadzie dla wejscia do UE czy NATO.Prezydentura Kaczynskiego jest inna.Nia w ramach UE ale w granicach Polski.Wiekszosc panstw UE pozostala nastawiono panstwowo) za wyjatkiem bylych kresow Zwiazku Radzieckiego.Chodzi tez o Polske.Kazdy z Prezydentow musial rzadzic inaczej.W sumie vetowac nieodpowiednie decyzje tych , co chcieli tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Ocena wysokości poprzeczki jest bardzo dyskus 01.02.10, 15:02 Uwazam ze Tusk jest skonczony.Boi sie stawic czola Polakom.Boi sie jak pochodzenia niemieckiego-przegrac.Rada.Uciekaj z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo prawdziwy-moher z ciebie... 01.02.10, 15:24 całe myślenie i wnioskowanie masz moherowe... Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Ocena wysokości poprzeczki jest bardzo dyskus 01.02.10, 15:26 Zes wymyslil. Boi sie stawic czola Polakom? Co to wogle znaczy w biorac pod uwage ze facet jest premierem. Bral udzial w wyborach prezydentckich i jakos sie swojego pochodzenia nie bal. Bral udzial w parlamentarnych i jakos sie nie bal. Teraz stwierdzil ze woli walczyc o stanowisko premiera w nastepnych wyborach a Ty mowisz ze sie czegos boi. Facet wybiera walke o realna wladze i tyle. Nie ma co pisioczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Ocena wysokości poprzeczki jest bardzo dyskus 01.02.10, 15:30 Ciezko mi oceniac prezydenture Walesy jednoznacznie bo bylem wtedy dosc mlody. Pamietajmy jednak ,ze rzadzil on w najtrudniejszych warunkach. Kazdy nastepny prezydent mial juz tylko latwiej. Mozna Lecha winic za jego zagrywki polityczne ale warto przypomniec sobie jak wygladal parlament i ile bylo partii w sejmie. Wydaje mi sie ze gdyby na miejscu Walesy byl Kwach albo Kaczor to mozliwe ze skonczylibysmy z nasza wersja Lukaszenki albo Kuczmy. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo von.g masz dużo racji... 01.02.10, 16:05 Ciężko właśnie to rozsądzić (Wałęsę) ze względu na to, że było to dawno i w trudnych warunkach (o czym piszesz)... ale ciągle się zachowywał tak fatalnie, że szkoda gadać... Masz też rację o wersji łukaszenki czy kuczmy - ale zauważ, że obiadek drawski wałęsy też w tym kierunku szedł... było więc takie ryzyko i to z inicjatywy wałęsy... mimo takich dokonań, przyzwyczajenia polaków, dużej różnicy wieku Kwachu wygrał z wałęsą wybory w 1995 roku, a 5 lat później ludzie widzieli między nimi tak wielką róznicę, że kwachu wygrał w Iwszej turze... wyniki wyborów nie kłamią... gdyby w 2005 roku kwachu nie musiał kończć (konstytucja) to by pewnie wygrał i trzeci raz (no i gdyby papież nie zmarł - bo jak papież się mieszał do polityki i pojawiał głośno to polacy jak po narkotykach szli do wyborów wybierając prawicę - kłania się 1997 rok i 2005 -a jak wiadomo z tego nic dobrego nie wychodziło)... von.g napisał: > Ciezko mi oceniac prezydenture Walesy jednoznacznie bo bylem wtedy dosc mlody. > Pamietajmy jednak ,ze rzadzil on w najtrudniejszych warunkach. Kazdy nastepny > prezydent mial juz tylko latwiej. Mozna Lecha winic za jego zagrywki polityczne > ale warto przypomniec sobie jak wygladal parlament i ile bylo partii w sejmie. > Wydaje mi sie ze gdyby na miejscu Walesy byl Kwach albo Kaczor to mozliwe ze > skonczylibysmy z nasza wersja Lukaszenki albo Kuczmy. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 12:29 Kwaśniewski był dobrym prezydentem bo.... nic nie robił i jako tako wyglądał. A Kaczyński ? Nic nie robi i nawet nie wygląda za bardzo. To was polaczki w Kaczorze boli - przyznajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo anarchoateo... kwachu swoje obowiązki i uprawnieni 01.02.10, 12:49 a wypełniał dużo lepiej niż kaczorek i wałęsający się... a to, że prawne położenie Prezydenta przydaje mi taką rolę a nie inną (niektórym wydaje się, że prezydent "nic nie robi") to już inna sprawa... natomiast co tylko robił lechu jeden i drugi oraz co zaczyna robić drugi lechu to masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Znowu Kwachu ma rację... 01.02.10, 17:23 miroo napisał: > Lepszego prezydenta Polska nie miała... i długo mieć nie będzie... > tylko dlaczego aż takiego jak kaczyńskiego ludzie wybrali? przecież > gorszego prezydenta Polska nie mogła mieć niż kaczyński... Dziwnym trafem gorszym prezydentem byl walsnie kwasniewski, ktory prowadzil dokladnie taka sama polityke wetowania ustaw nie bedacych autorstwa partii z ktorej sie wywodzi oraz polityke pijanstwa...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Dziwnym trafem ci dwaj prezydenci (kwasniewski, kaczynski) sa dzisiaj najblizszymi przyjaciomi, a prezydent kaczynski nawet wielokrotnie deklarowal, ze kwasniewski jest jego najblizszym i najbardziej zaufanym doradca z czego kwasniewski wydaje sie byc bardzo dumny, co widac po koalicji PiS-SLD...;DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Dziwnym trafem tacy jak ty 01.02.10, 18:03 o umysłach spaczonych teorią spiskową dziejów i poglądach z dawnych czasów nauczyli się korzystać z internetu chociaż widać, że robią to z dużym trudem... Odpowiedz Link Zgłoś
wedry "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:46 Troche dziwnie Tusk postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał pra 01.02.10, 11:08 A mnie się wydaje,że może poniosła go ambicja i chce mieć okazję porządzić tak, jak to sobie planował przed obecną kadencją/chodzi o wszystkie wpadki rządu nie z jego winy/,ale wywołane destrukcją opozycji i Prezydenta. Może i to dobry krok,ale myślę ,że sprawa ewentualnej koalicji rządowej nie przedstawia się różowo i nie bardzo wierzę ,że będzie miał istotną przewagę ,żeby przeforsować nawet te mierne ustawy. tak się składa ,że dotychczasowe rządy/od 1989r/nie miały szans przeprowadzenia do końca żadnej reformy. Tu kłania się ewentualna możliwość przedłużenia działania tego rządu i wykazania się z realizacji założonych zadań i później rozliczenia. Jak dotychczas nie zauważyłem ,żeby którykolwiek dotychczasowy rząd był z tego rozliczony/nie miał nawet okazji się wykazać/,a to z powodu prostackich zacietrzewień opozycji,która w każdej sytuacji dopatrywała się podważania swojego interesu politycznego nie licząc się z interesem narodowym. Co do decyzji o rezygnacji z kandydowania Premiera na Prezydenta ,to w tym przypadku mocno go popieram,a ten skowyt opozycji to tylko jęk , im szyki myślowe rozwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: Kto trzyma z Kwachem jest zwykłym łachem!!! 01.02.10, 08:50 Otóż to.w III RP nigdy się nie nabrałem na jego okrągłe zdania. Nigdy na niego nie głosowałem i jego środowisko polityczne. Mazowiecki wybrał politykę grubej kreski a ja nie. Na hasło PZPR zapala mi się czerwona lampka. Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: Kto trzyma z Kwachem jest zwykłym łachem!!! 01.02.10, 11:04 To se te czerwona latarnie powies nad drzwiami. Bedzie wiadomo kto tam mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz-44 "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:50 slavik skąd Ty się urwałeś, chyba z choinki. Gdyby Kwaśniewski był prezydentem 20 lat to zapiłby się na smierć. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu_wilk Re: "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał pra 01.02.10, 09:38 kaz-(moj rocznik)przestan pic bo ci knoty wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
toshiro32 "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:54 Czy się to komuś podoba czy nie to właśnie taka jest prawda. Prawdą jest tez i to że ten urząd jest wogóle niepotrzebny, co doskonale pokazał obecny mały prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej1952 "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 08:58 myślę, że jedyne co OBAJ mogą powiedzieć to PRZEPROSIĆ i odejść w niebyt - wybór ich na lukratywne stanowiska to hańba dla reszty Polaków(żyd i prusak to nie najlepszy wybór..) Odpowiedz Link Zgłoś
stachu_wilk Re: "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał pra 01.02.10, 09:41 Andrej?dobrze piszesz-ale bardzo slabo myslisz.To nie pomylka ma byc ANDREJ. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Nie masz prawa wypowiadać się ty 01.02.10, 08:58 zbrodniarzu wojenny! Wojna w Iraku do której wplątałeś Polskę jest nielegalna z punktu widzenia prawa międzynarodowego! Powinieneś stanąć przed Trybunałem w Hadze, ty ZBRODNIARZU! Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Urazona ksiezniczka. 01.02.10, 09:03 Puscila focha bo Tusk powiedzial ze jej 10 lat preziowania bylo nie istotne. Kwasniewski tak samo jak Kaczor zapomina ze prezydent to tylko urzednik. Jeden i drugi myslal ze jest krolem. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Donek okazał się małym tchórzliwym gnojkiem. 01.02.10, 09:04 Ale czego się można spodziewać po człowieku,który swoją politykę opiera na sondażach,kłamstwie i obietnicach baz pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 09:08 Albo Tusk nie mówi co myśli o urzędzie prezydenta, albo mówi co myśli lecz w tym drugim wypadku aż...5 lat zajęło mu zrozumienie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy zgadza sie, ciezko wyczuc... 01.02.10, 09:15 jakeww napisał: > Albo Tusk nie mówi co myśli o urzędzie prezydenta, albo mówi co > myśli lecz w tym drugim wypadku aż...5 lat zajęło mu zrozumienie?:) czy klamie czy tez jest bezmyslnym leniem, bo zarowno jedno jak i drugie potrafi calkiem niezle... Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Co kogo obchodzą poglądy tego człowieka, 01.02.10, 09:16 który sprytem dostał się do pałacu prezydenckiego i którego zdanie nigdzie się już nie liczy, kiedy wszyscy przekonali się, że to tylko fasada bez treści, za którą kryje się alkoholizm. Może ktoś kiedyś napisze, jak ta prezydentura wyglądała "od środka", a nie o tym, jak była prezentowana "na zewnątrz". Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Re: Co kogo obchodzą poglądy tego człowieka, 01.02.10, 15:00 Zapomniałeś albo nie chcesz pamiętać aa_6(nick kojarzy mi sią z anonimowym alkoholikiem od 6 nie pijącym)mówisz,że sprytem dostał sie do palacu prezydenckiego?ktorego zdanie nigdzie nie liczy się? jeśli był tak sprytny,to dlaczego wygrał reelekcję i był Prezydentem przez 10 lat,a Wałęsa tylko 5 lat?z zdaniem Kwaśniewskiego liczyli sie i nadal liczą,jest bardziej wykształcony i obyty w świecie,umiejący logiocznie myśleć,dogadywac sie w czasie prezydentury,nie mający wrogów po wschodniej granicy,w przeciwieństwie do Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 09:17 Co ten człowiek mówi??? Nie miał prawa ??? Każdy ma prawo do własnego widzenia rzeczywistości i do wydania opinii wg własnego widzenia sprawy; jest wolność słowa wg konstytucji, na którą ten Pan non stop się powołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tkjelenin "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 09:17 Lubię Kwacha za elokwencję i umiejętność dostrzegania istoty rzeczy. Ale w tym przypadku absolutnie nie ma racji. Urząd Prezydenta RP został konstytucyjnie "WYDYMANY" pod Lecha Wałęsę (też nie głupiego faceta - choć z licznymi wadami) Ale dziś ten urząd powinienien być sprowadzony do roli uprawnień Prezydenta Niemiec. Bo inaczej to tylko vetowanie trudnych, koniecznych, choć niepopularnych decyzji. A takimi decyzjami zawszę są te które likwidują PRZYWILEJE. I tylko tyle bo więcej to przeszkadzanie i krecia robota. Dwuwładza - to szkodliwe dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 09:18 Dziwię się , że dyskutujecie z i na temat człowieka który miał negatywny wpływ na Polskę, służąc okupantom z Moskwy. Tego nigdy noikomu nie można wybaczyć, co mówią niektórzy z was. To nie tylko alkoholik ale również sprzedawczyk Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista "Wycofanie się Tuska niepoważne. Nie miał prawa... 01.02.10, 09:20 Kij z tym, że Kwaśniewski ładował ostro za prezydenta, ale z tym co mówi trzeba się zgodzić. Tusk postąpił niepoważnie, to tak jakby dał przyzwolenie na kolejną kadencję Kaczyńskiego. Tusk rezygnując z prezydentury zawiódł wielu polaków ... Odpowiedz Link Zgłoś