Dodaj do ulubionych

Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm...

03.02.10, 07:21
Pomysł w zasadzie słuszny, ale wyrzucanie z domu właściciela i to
bez nakazu sądowego? A jak to ma się do prawa własności?
Czy to nowe prawo o wyrzucaniu z domu nie będzie nadużywane?
Obserwuj wątek
    • misiu-1 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 07:24
      Czego można się spodziewać po sierotach po Stalinie? Na pewno nie szacunku dla
      własności.
      Faszystowskie, totalitarne państwo.
      • mariapolo Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 07:34
        coooooooooooo damscy bokserzy :) wg. was zona to tez ,,wlasnosc,, i w mysl
        swietego prawa wlasnosci mozna trenowac na niej boks??????. Te prawo to
        doskonaly sposob na damskich bokserow, wlascicielem mieszkania dalej jest
        powiedzmy ,,damski bokser,, tylko ze niema prawa w nim zamieszkiwac dalej jesli
        mieszka w nim maltretowana kobieta, inne przeslanki prawa wlasnosci dalej sa
        zachowane czyli ze mozna te mieszkanie zbyc darowac, itp. Zreszta ze statystyk
        wynika ze ofiary przemocy domowej zamieszkuja najczesciej mieszkania komunalne i
        socjalne, ktore i tak nie stanowia ich wlasnosci. Ci ktorzy faktycznie cos
        posiadaja generalnie przy awanturach domowych najczesciej sie rozwodza, i
        problem swietego prawa wlasnosci znika.
        • xelef Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 07:59
          Rozumiem że sprawczynie przemocy domowej też będą objęte tym prawem
          • everettdasherbreed Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 08:20
            Zaś co do ilości eksmisji, to będzie ustawowo obowiązywać parytet.
            • northyorkshire A co jak baba wyskakuje z łapami? 03.02.10, 08:47
              Też będzie można ją wywalić? Jeżeli tak, to zaraz idę powk....urwiać
              moją starą, he, he, he! Potem policja i nareszcie spokój!!!
              • ulkaz Re: A co jak baba wyskakuje z łapami? 03.02.10, 09:03
                To po co się z nią żeniłeś? A może lepiej się rozwieść skoro tak Cię wkurza :)
                • jwojnar I to jest właśnie to! 03.02.10, 09:11
                  Jak kobieta jest sprawcą przemocy, to się rozwiedź i zostaw jej mieszkanie. Jak
                  facet jest sprawcą, to się go wyrzuci na bruk. Pięknę, sprawiedliwe i zero pola
                  do nadużyć. O większym kretyniźmie dawno nie czytałem.
                  • ulkaz Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 09:20
                    Autor postu, na który odpowiedziałam, wyraził chęć sprowokowania żony do
                    przemocy, żeby uzyskać mieszkanie. Nie pisał, że: żona cały czas go bije. Jeżeli
                    by go biła miąłby dokładnie takie samo prawo skorzystać z przytoczonego w
                    artykule projektu ustawy. Ale jeśli prowokuje się celowo do bicia no to chyba
                    coś jest nie tak :)
                  • fishinthesea Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 09:22
                    A kto tak powiedział? Zwrot "sprawca przemocy" wskazuje na formę męską ale
                    pewnie dlatego, że w większości przypadków to mężczyźni są sprawcami przemocy
                    domowej. Przepis na pewno będzie obejmował także kobiety, które dopuszczają się
                    tego typu czynów.
                    • andrzejto1 Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 09:33
                      fishinthesea napisała:

> A kto tak powiedział? Zwrot "sprawca przemocy" wskazuje na formę męską ale
                      > pewnie dlatego, że w większości przypadków to mężczyźni są sprawcami przemocy
                      > domowej. Przepis na pewno będzie obejmował także kobiety, które dopuszczają się
                      > tego typu czynów.

Nie wiemy tego naprawdę. Bo w kwestii przemocy koiet wobec mężczyzn jest czarna
                      dziura. Po pierwsze faceci rzadko takie sprawy zgłaszają. Po drugie bardzo
                      często przemoc fizyczna ze strony facetów jest wynikiem przemocy psychicznej
                      stosowanej przez kobiety.
                      • hermina5 Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 09:49
                        drugie bardzo
                        > często przemoc fizyczna ze strony facetów jest wynikiem przemocy
                        psychicznej
                        > stosowanej przez kobiety.
                        >

Tak, tak, oczywiscie wiemy - gwalty też są nbardzo czesto ( czyli w
                        95%) prowokowane przez kobiety, bo kobiety istnieją .

Ciekawe CZYM w takim razie jest przemoc fizyczna sotosowana wobec
                        męzczyzn do włsnych DZIECI ORAZ ZONY? Dzieci też prowokują
                        psychicznie? Znikąd nie biora sie pobite dzieci i pobite matki w
                        osrodkach dla kobiet .
                        • andrzejto1 Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 10:04
                          hermina5 napisała:

> drugie bardzo
                          > > często przemoc fizyczna ze strony facetów jest wynikiem przemocy
                          > psychicznej
                          > > stosowanej przez kobiety.
                          > >
                          >
                          >
                          > Tak, tak, oczywiscie wiemy - gwalty też są nbardzo czesto ( czyli w
                          > 95%) prowokowane przez kobiety, bo kobiety istnieją .
                          >
                          >
                          > Ciekawe CZYM w takim razie jest przemoc fizyczna sotosowana wobec
                          > męzczyzn do włsnych DZIECI ORAZ ZONY? Dzieci też prowokują
                          > psychicznie? Znikąd nie biora sie pobite dzieci i pobite matki w
                          > osrodkach dla kobiet .

Jak w każdej sprawie potrzebny jest umiar. Którego niestety ci brakuje. Każda
                          sprawa jest inna. I czym innym jest udupianie bydlaka wyżywającego swoje
                          frustracje na rodzinie, a czym innym stwarzanie systemu który daje szerokie pole
                          do nadużyć. Jesteś kolejną osoba która myśli tylko i wyłącznie stereotypem
                          maści: białe-czarne czy dobra kobieta-zły facet. Życie to nie przygody Reksia
                          czy atomówki. Każda sprawa jest inna. Tak się akurat składa, ze z własnej
                          autopsji wiem jak działa system sądownictwa rodzinnego w tym kraju i wiem, że
                          tak samo myśli się tam. I z góry będzie przyjmowane założenie, że to facet jest
                          wszystkiemu winny. Nikt nie będzie się bawił w dociekanie prawdy.
                          • everettdasherbreed Re: I to jest właśnie to! 03.02.10, 13:07
                            Dlatego właśnie postuluję stosowanie parytetu w eksmisjach. Będzie bardziej
                            równoprawnie.
                            Podobnie było w sowieckim wymiarze sprawiedliwości za Stalina. NKWD musiało
                            wykonać plany aresztowań i rozstrzeliwań. Plany były dość szczegółowe,
                            obejmowały określony wskaźnik białogwardzistów, trockistów, mienszewików, wrogów
                            ludu, agentów japońskich, agentów polskich, agentów niemieckich, odchylonych
                            prawicowo, odchylonych lewicowo, centrystów, oportunistów itd.
                  • 300zl Kobieta mnie bije, hehehehehe 03.02.10, 09:28
                    prawo nie mówi ze tylko i wyłącznie facet, ilu facetów się przyzna ze żona go
                    tłucze?
        • ziner "Samiec twój wróg!" 03.02.10, 08:11
          "Liga broni, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi."
          "Samiec twój wróg!"
          itp, itd

Rozwiązaniem problemu przemocy domowej nie jest ograniczanie prawa własności.
          Rozwiązaniem jest przyśpieszenie rozpatrywania spraw sądowych.
          Proponowane rozwiązanie będzie moim zdaniem prowadziło do nadużyć - co bowiem za
          problem sfingować "przemoc" by się pozbyć z mieszkania czy domu męża. Policja
          przyjedzie, zobaczy 2-metrowego faceta i "biedną" 1.50m kobietkę. I komu
          uwierzy? I nie ważne będzie kto w związku stosuje przemoc.
          A tak przy okazji, mariapolo, przemoc psychiczna, w której specjalizuje się tzw
          płeć słaba, jest często bardziej okrutna niż ta fizyczna, będąca domeną
          mężczyzn. A przy tym nie wychodzi na obdukcji.
          • bf109 Re: "Samiec twój wróg!" 03.02.10, 08:26
            W Polsce jak przystało na typowy postkomuszy zaścianek władza
            klasycznie potwierdza że w rzyci ma prawa własności obywateli.
            Ten bubel tak jak i przepisy o wynajmie mieszkań wyraźnie to
            potwierdzają.
            Co jak jakaś sprytna kobitka fałszywie oskarży faceta?? Szanowni
            posłowie myślą że ciężko znaleźć na to świadków??
            W sądzie jest takie powiedzenie: łże jak naoczny świadek.
            Będzie trzeba to cała rodzina i wszyscy znajomi jednym głosem
            zaświadczą że facet drań i brutal i nic jak mu to mieszkanie zabrać.
            Jak chcą pomóc ofiarom przestępstw to niech usprawnią postępowanie
            sądowe i przede wszystkim: egzekucję komorniczą.
            • hermina5 Re: "Samiec twój wróg!" 03.02.10, 09:53
              > Co jak jakaś sprytna kobitka fałszywie oskarży faceta?? Szanowni
              > posłowie myślą że ciężko znaleźć na to świadków??

Tak, bardzo ciezko. I dlatego własnie , ze tak ciezko po załozeniu
              niebieskiej karty sprawcy przmocy domowej ( czyli trzy wezwania o
              pobicie) tenze sprawca nadal mieszka z ofiara, bardzo czesto aż do
              momentu jak ja zabije, trwale okaleczy. Wszyscy którzy się tu
              wypowiadaja na oczy nei widzieli naprawde bestialsko pobitej
              kobiety i dzieci - zapraszam do domów samotnej mati, gdzie uciekajte
              kobiety - popatrzycie co odróznia przemoc od waszych tepych gadek
              o " babach , co to wyłudzają mieszkania"
        • zablokowany-obrazliwy-nick Co będzie gdy małżonka ma kochanka 03.02.10, 08:38
          i chce się pozbyć męża-zgłasza na policji że mąż ją bije(choć facet mógł jej
          nigdy nie uderzyć), i męża eksmitują na bruk.
          • hermina5 Re: Co będzie gdy małżonka ma kochanka 03.02.10, 09:54
            Telenowele pomyliły cię sie z zyciem w Polsce...
            • misiu-1 Re: Co będzie gdy małżonka ma kochanka 03.02.10, 10:15
              Uważasz, że statystyka jest użytecznym narzędziem do osądzania konkretnego
              przypadku? Jeśli Kowalski zdradza żonę raz w tygodniu, a Nowak wcale, to czy
              statystyka, wskazująca, że Nowak zdradza średnio raz na dwa tygodnie jest
              wystarczającym powodem, aby dać żonie Nowaka rozwód z wyłącznej winy męża,
              polegającej na niewierności?
            • zablokowany-obrazliwy-nick Jaka telenowela 03.02.10, 13:16
              Kobiety nie mają kochanków, jedynie faceci kochanki?
              • iluminacja256 Re: Jaka telenowela 03.02.10, 13:31
                Nie, wystarczy nauczyć się czytać . Wtedy zrozumiesz dlaczego jak
                twoja zona nabije sobie sama 5 siniaków, automatycznie nie odbiora
                ci mieszkania, zeby zamieszkała tam z kochankiem - ale najpiwer
                trzeba wrócić do szkoły i nauczyć się czytania ze zrozumieniem -
                zwłaszcza podstaw prawnych...
                • zablokowany-obrazliwy-nick Wystarczająco zrozumiałem, 03.02.10, 18:40
                  nigdzie nie napisałem że natychmiastowo mnie wywalają na bruk!

<<<Wezwani na interwencję policjanci będą mogli zatrzymać oprawcę i w ciągu 24
                  godzin powiadomić o zajściu prokuraturę. Ta zadecyduje, czy przedłużyć nakaz
                  opuszczenia mieszkania nawet do trzech miesięcy.

Kolejne decyzje o losie sprawcy przemocy domowej podejmie już sąd. Oprawca może
                  otrzymać nakaz opuszczenia mieszkania nawet na dziesięć lat i nie ma znaczenia,
                  kto jest jego właścicielem.>>>
                  Jak sędzina jest jakąś wredną feministką, mam gwarantowany wymiar
                  • iluminacja256 Re: Wystarczająco zrozumiałem, 03.02.10, 19:24

>Jak sędzina jest jakąś wredną feministką, mam gwarantowany wymiar
                    • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Wystarczająco zrozumiałem, 04.02.10, 14:29
                      Na podstawie wredoty jeszcze nie dostaje się wyroku,

Pewny jesteś, tak samo jak przyznawanie opieki nad dzieckiem matce po rozwodzie.
                      Nawet jak będzie qrwą i alkoholiczką, lepsza najgorsza matka niż najlepszy ojciec.
        • andrzejto1 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 09:30
          mariapolo napisała:

> coooooooooooo damscy bokserzy :) wg. was zona to tez ,,wlasnosc,, i w mysl
          > swietego prawa wlasnosci mozna trenowac na niej boks??????. Te prawo to
          > doskonaly sposob na damskich bokserow, wlascicielem mieszkania dalej jest
          > powiedzmy ,,damski bokser,, tylko ze niema prawa w nim zamieszkiwac dalej jesli
          > mieszka w nim maltretowana kobieta, inne przeslanki prawa wlasnosci dalej sa
          > zachowane czyli ze mozna te mieszkanie zbyc darowac, itp.

Gwoli ścisłości coraz częściej mówi się o tak zwanej przemocy psychicznej, w
          stosowaniu której przodują akurat kobiety. Nie wspominam o sytuacja w których to
          kobiety to kobiet nadużywają tego prawa. Wyobraź sobie sytuację w której kobieta
          się z facetem zaczyna szarpać, nawet się nie niego rzuca z narzędziem. I facet w
          samoobronie zrobi jej kuku. Przyjeżdża policja i co? Kto facetowi uwierzy, że
          się bronił. Jak nie będzie miał 15 cięć nożem to może się w d ... pocałować. I w
          ten właśnie sposób facet nie dosyć, ze był ofiarą, to go się jeszcze z domu
          wyrzuca. Do mnie kiedyś były teścio wyskoczył z kosą. Mam pojęcie o tym i owym i
          skończyło się dla niego pękniętymi 2 żebrami i uszkodzniemi na twarzy. Jakby
          moja eks żonka nie zeznała na policji, że do mnie z kosą wyskoczył, to miałbym
          ciepło i to mocno, bo to było u niego w domu.

Zreszta ze statystyk
          > wynika ze ofiary przemocy domowej zamieszkuja najczesciej mieszkania komunalne
          > i
          > socjalne, ktore i tak nie stanowia ich wlasnosci. Ci ktorzy faktycznie cos
          > posiadaja generalnie przy awanturach domowych najczesciej sie rozwodza, i
          > problem swietego prawa wlasnosci znika.

Różnie to z tym jest. Ale to już inna bajka.
        • ferning Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 10:15
          > swietego prawa wlasnosci mozna trenowac na niej boks??????. Te prawo to
          > doskonaly sposob na damskich bokserow, wlascicielem mieszkania dalej jest
          > powiedzmy ,,damski bokser,, tylko ze niema prawa w nim zamieszkiwac dalej jesli
          > mieszka w nim maltretowana kobieta, inne przeslanki prawa wlasnosci dalej sa
          > zachowane czyli ze mozna te mieszkanie zbyc darowac, itp. Zreszta ze statystyk
          > wynika ze ofiary przemocy domowej zamieszkuja najczesciej mieszkania komunalne
          > i
          > socjalne, ktore i tak nie stanowia ich wlasnosci. Ci ktorzy faktycznie cos
          > posiadaja generalnie przy awanturach domowych najczesciej sie rozwodza, i
          > problem swietego prawa wlasnosci znika.

Straszne rzeczy piszesz. Wystarczy że narzeczona się na wkurzy i zezna że ją
          pobiłem - nabije sobie przy okazji sama dwa siniaki i co? stracę mieszkanie? To
          nawet przed sądem byłaby ciężka sprawa a takich kobiet jest niemało, naprawdę.
          Proces za pół roku, a ja nie mam mieszkania. A jak w sądzie wyjdzie, że to jej
          oszustwo to co? Jakie odszkodowanie od Państwa dostanę?
        • xioncpb Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 10:36
          A może ciebie ktoś tłukł po głowie, że nie potrafisz czytać ze
          zrozumieniem?

Nie chodzi o to, żeby nie eksmitować, chodzi o to, żeby nie łamać
          konstytucyjnych praw jednostki. Wykonawanie sankcji bez wyroku
          skazującego to jest faszyzm i jaja z państwa prawa.

Idiotom z Wiejskiej - i to nawet nie posłom, tylko tym przygłupim
          bezmózgom z biura legislacyjnego - wydaje się, że walnąć zakazik lub
          nakazik do ustawy to szczyt możliwości. Nikt nie pomyśli, żeby użyć
          głowy i wymyśleć jakąś bardziej skomplikowaną formę prawną.
      • radocha1 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 07:37
        A ja przez tyle lat myślałem, że sąd właśnie po to jest, by wyjaśnić
        wątpliwości...
        Co jeszcze będziemy robć bez sądu? Dobrze, że kary śmierci u nas nie
        ma.
        • 300zl Zazwyczaj włascicielami są oboje małżonkowie 03.02.10, 08:34
          widać bandytów rodzinnych na tym forum jest full
          • andrzejto1 Re: Zazwyczaj włascicielami są oboje małżonkowie 03.02.10, 09:36
            300zl napisał:

> widać bandytów rodzinnych na tym forum jest full

Kolejna z twoich wypowiedzi wskazujących na sterotypowośc i prymitywizm twojego
            myślenia. Po prostu wskazujemy na możliwości nadużyć tego przepisu. Nadużyć,
            które nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością i róznowuprawnieniem.
            Życie to nie kreskówka, dorośnij.
            • 300zl Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 09:45
              to świadczy o wyższej cywilizacji? jestem gnojku żonaty 30 lat i nigdy nawet nie
              podniosłem ręki na żonę ani na dzieci. Takich damskich bokserów jak ty
              wysyłałbym jako worki treningowe dla Gołoty, pokaz tam co potrafisz.
              • pikkollo Weź tu nie ściemniaj 03.02.10, 09:56
                30lat małżeństwa i słownictwo oraz zachowanie na forum, poniżej
                poziomu gimnazjalisty
                • 300zl słownictwo adekwatne do waszego 03.02.10, 10:23

• pikkollo No właśnie że sam dajesz przykład braku kultury 03.02.10, 11:34
                    Gdzie ty trenujesz te "czułe" epitety, którymi tak ochoczo obdarzasz
                    dyskutantów , w rozmowach z żoną ? Twoje insynuacje i bluzgi na
                    forum są poniżej poziomu przyzwoitości i tylko naiwnemu możesz
                    wmówić że od 30lat jesteś czułym kochającym mężem.
              • radocha1 Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:05
                300zl napisał:
                Takich damskich bokserów jak ty
                > wysyłałbym jako worki treningowe dla Gołoty, pokaz tam co
                potrafisz.

No, gratuluję dobrego samopoczucia i jasnowidzenia.
                Ty najwyraźniej z góry od razu wiesz kto jest damskim bokserem i
                nawet masz genialną receptę i wyrok.
                Po co sądy.
                Najlepiej będzie, gdy TY będziesz decydował, szybko, sprawnie i bez
                niepotrzebnego marnowania czasu na jakieś sprawdzanie stanu
                faktycznego.
                To nawet Stalin, Hitler czy Mao tak sprawni nie byli.
                Ale z PolPotem to możesz konkurować.
                Bydlaku.
                • 300zl Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:26
                  no prosze idź na ring i tam sobie powalcz "bydlaku"
                  • rarely do zony tez tak pieszczotliwie mówiszi 04.02.10, 17:07
                    300zl napisał:

> no prosze idź na ring i tam sobie powalcz "bydlaku"
              • andrzejto1 Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:12
                300zl napisał:

> to świadczy o wyższej cywilizacji? jestem gnojku żonaty 30 lat i nigdy nawet ni
                > e
                > podniosłem ręki na żonę ani na dzieci. Takich damskich bokserów jak ty
                > wysyłałbym jako worki treningowe dla Gołoty, pokaz tam co potrafisz.

Po pierwsze to nie przypominam sobie bym bił jakąkolwiek kobietę. Ale ty wiesz
                wszystko lepiej. Po kilku postach poznałeś całą historię rodziny. Tak się
                dziwnie składa palancie, ze jestem rozwiedzionym ojcem samodzielnie
                wychowującym 2 dzieci. I tak się składa że doskonale wiem co potrafią sądy w tym
                kraju. I tak się składa, że przy jakimkolwiek podejrzeniu o stosowanie przez
                mnie przemocy nie miałbym na to szans. Ale ty oczywiście jesteś najmundzejszy z
                cały wsi i z góry wiesz jak było...
                Żałosne
                A z wysyłaniem kogokolwiek gdziekolwiek radzę uważać.
                Jak jesteś taki mocarny, to nie ma sprawy, jestem do twojej dyspozycji...

Ale takie dupki jak ty potrafią tylko bluźnić na forach...
                • 300zl Re: robisz prymitywie dokładnie to samo 03.02.10, 10:25

• andrzejto1 Re: robisz prymitywie dokładnie to samo 03.02.10, 10:41
                    300zl napisał:

>
                    A czegoś się spodziewał? że będę milutki jak mnie ktoś bluzga??
                    Nie ta bajka leszczyku.
                    Jak Kuba Bogu, tak USA Kubie!!!
                • 300zl Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:28
                  takiś skory do bitki? masz rodzinkę to ja lej przecież preferujesz takie
                  rozwiązania, ja z z takimi jak ty dupkami się nie zadaję
                  • andrzejto1 Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:41
                    300zl napisał:

> takiś skory do bitki? masz rodzinkę to ja lej przecież preferujesz takie
                    > rozwiązania, ja z z takimi jak ty dupkami się nie zadaję

Żałosny jesteś...
                • adclient powiem wam o moim przypadku 03.02.10, 10:30
                  Ja na szczęście żonaty nie jestem, chociaż rodzina bardzo naciskała.
                  Mam rocznego syna którego bardzo kocham. Dziewczynę moją też bardzo
                  kocham i najczęściej jest wszystko OK. Ale jak nie jest OK, to ona ma
                  dokładnie wyćwiczone co mnie denerwuje - zamiast mi powiedzieć o co
                  chodzi to najpierw mnine wk**wia do czerwoności. Tak to już jest.
                  Wystarczy przeczytać pierwszą z brzegu książkę do psychologii żeby się
                  dowiedzieć że kobiety mają wyższe EQ - czyli, że łatwiej im
                  manipulować mężczyznami. Znęcanie się psychiczne nad mężczyznami to
                  realia. I nie wychodzi na obdukcji. Co można zrobić, nagrać rozmowę na
                  dyktafon?

• iluminacja256 Re: powiem wam o moim przypadku 03.02.10, 13:29
                    >Znęcanie się psychiczne nad mężczyznami to
                    > realia. I nie wychodzi na obdukcji

Znęcanie sie psychiczne nad kobietami, również nie wychodzi na
                    obdukcji...Tak samo jak znęcanie sie psychiczne szefa nad
                    pracownikiem...
              • mus-zek0 Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 10:38
                30 lat z jedną kobietą,należy Ci się medal za wytrwałość,a co do gołoty to
                rzeczywiście bije jak baba:)
                • radocha1 Re: Uważasz prymitywie że bicie żony i dzieci 03.02.10, 11:15
                  Chłop, który tłucze babę za np domniemanie zdrady to takie same bydlę,
                  jak chłop, który tłucze innego za domniemanie tłuczenia.
                  To bydlę, i to bydlę.
                  Na szczęście ludzkość wymyśliła np sądy i inne instytucje państwa - by
                  bydlęta nie rządziły i decydowały swym błyskawicznym domniemaniem winy.
                  A jeśli te instytucje działają źle - to je poprawiajmy.
                  Dawanie władzy i narzędzi decyzyjnych różnym małym Pol-Potom czy
                  Stalinom to marne rozwiązanie.
      • man_sapiens Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 07:39
        misiu-1 napisał:

> Czego można się spodziewać po sierotach po Stalinie? Na pewno nie szacunku dla
        > własności.
        > Faszystowskie, totalitarne państwo.

Własności nikt nie zabiera, tylko ogranicza możliwość dysponowania nią. Może to
        jest w zgodzie z prawem.
        Ale podejmowanie takiej decyzji przez prokuratora? To jest na pewno stalinowski
        model - prokurator nakładający karę. Jak nie areszt wydobywczy to pozbawienie
        mieszkania. Takie decyzje powinien podejmować wyłącznie sąd albo przynajmniej
        (nieistniejący w naszym prawie) sędzia śledczy. Ciekawe, czy prezydent (podobno
        prawnik) oprotestuje tę ustawę.
        • hermina5 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 09:58
          >Takie decyzje powinien podejmować wyłącznie sąd albo przynajmniej
          >(nieistniejący w naszym prawie) sędzia śledczy

No to tzreba by czekac do trzech lat, a przez tem czas sam
          zainteresowana moze być warzywem w szpitalu...To tak samo jak z
          zakazem zblizania sie - gdyby w Polsce wydawał go sąd, osoba groząca
          morderstwem zdązyłaby zamordować i wyjechac przez ustaleniem zakazu
          zblizania,..
    • tetratec Pomysł kuriozalny, wręcz koszmarny! Człowiek 03.02.10, 07:33
      będzie mógł stracić dorobek całego życia, dach nad głową w wyniku
      niepotwierdzonych oskarżeń. Kpina z prawa!
      • bucefal76 Skandal! 03.02.10, 08:14
        bezprawie!
        • princealbert tragedia! 03.02.10, 08:15
          nie bedzie mozna po katolicku walnac zony w gebe!
      • janus9 Re: Pomysł kuriozalny, wręcz koszmarny! Człowiek 03.02.10, 08:23
        Musisz tam cos miec na sumieniu w tym temacie , tak sie postepuje w
        kazdym cywilizowanym kraju od minimum 20 lat , niestety Polska do
        nich jeszcze nie nalezy , a wlasnosc mieszkania i koszty w nie
        wlozone mozna rozpatrywac pozniej , najwazniejsze jest
        bezpieczenstwo kobiety i dzieci, tego samego dnia ale ty tego nie
        rozumiesz. Jeszcze raz w kazdym cywilizowanym kraju , po akcie
        przemocy domowej policja wystawia tego samego wieczoru dnia woreczek
        z rzeczami pana i daje mu adresy do tanich hoteli . Nazajutrz sedzia
        podpisuje zakaz zblizania sie do kobiety . Nalezy dodac ze w kazdym
        normalnym cywilizowanym kraju w kazdym duzym miescie znajduje
        sie osrodek dla kobiet ofiar przemocy domowej .Osrodki takie
        sa dla niej dostepne tego samego dnia . Po 2 tygodniach taka
        kobieta otrzymuje normalne komofortowe mieszkanie od rzadu i
        wszelka pomoc dla dzieci za darmo jesli sama wybierze wariant
        opusczenia domu. To jest wariant numer 2 gdyby pan byl ze szczytow
        wladzy i sie zaparl lub byl ? wyjatkowo uparty to sie praktycznie
        nie zdarza.W 99,9 procentach panowie uparci nie sa i opuszczaja
        dom .Ktos powie panie zawsze wygrywaja , ano wygrywaja, ustawodawca
        ma na wzgledzie dobro dzieci. I tak sie to kreci. Ale nie w
        Wolskiej z prostej przyczyny , brak srodkow.
        • zdzicho_waciak Re: Pomysł kuriozalny, wręcz koszmarny! Człowiek 03.02.10, 08:37
          Nie będę wnikał, co Ty masz na sumieniu, powiem tylko, że tego typu "argumenty"
          należą do obrzydliwych i świadczą głównie o samym "argumentującym". Nie wiem
          też, o jakich "cywilizowanych krajach" mówisz, ale w krajach naprawdę
          cywilizowanych mogą mnie zamknąć do pierdla (choćby na 48 godz.), ale bez wyroku
          sądowego nie mogą naruszyć mojego prawa własności. Zakaz zbliżania się do
          poszkodowanych też nie może tego robić. Jeśli mieszkanie jest moją własnością, a
          nie współwłasnością małżonków, to tak zostaje, a wszelkich roszczeń, także
          materialnych, poszkodowani mogą dochodzić potem. To elementarz, ale tłumaczenie
          tego ludziom, którym socjalizm wyprał mózgi to jak walenie grochem o ścianę...
        • grzes1966 Re: Pomysł kuriozalny, wręcz koszmarny! Człowiek 03.02.10, 08:41
          Czy Ty czytasz to co piszesz? Wyrokiem sądu, nie nakazem prokuratorskim.
        • zwyklaosoba A jednak jesteś uprzedzony/na. 03.02.10, 08:50
          W Twoim opisie sytuacji sprawca to oczywiście mężczyzna, a ofiara to kobieta. A
          przecież może być na odwrót, mogą być dorosłe dzieci maltretujące rodziców,
          matka pijaczka znęcająca się nad dziećmi. Ale chociaż to są życiowe sytuacje,
          nawet ich nie zakładasz. Brak Ci obiektywizmu, więc lepiej unikaj oceniania
          takich sytuacji.
        • unitestates Re: Pomysł kuriozalny, wręcz koszmarny! Człowiek 03.02.10, 09:35
          janus9 napisał:

> Musisz tam cos miec na sumieniu w tym temacie , tak sie postepuje w
          > kazdym cywilizowanym kraju od minimum 20 lat , niestety Polska do
          > nich jeszcze nie nalezy , a wlasnosc mieszkania i koszty w nie
          > wlozone mozna rozpatrywac pozniej , najwazniejsze jest
          > bezpieczenstwo kobiety i dzieci, tego samego dnia ale ty tego nie
          > rozumiesz. Jeszcze raz w kazdym cywilizowanym kraju , po akcie
          > przemocy domowej policja wystawia tego samego wieczoru dnia woreczek
          > z rzeczami pana i daje mu adresy do tanich hoteli . Nazajutrz sedzia
          > podpisuje zakaz zblizania sie do kobiety . Nalezy dodac ze w kazdym
          > normalnym cywilizowanym kraju w kazdym duzym miescie znajduje
          > sie osrodek dla kobiet ofiar przemocy domowej .Osrodki takie
          > sa dla niej dostepne tego samego dnia . Po 2 tygodniach taka
          > kobieta otrzymuje normalne komofortowe mieszkanie od rzadu i
          > wszelka pomoc dla dzieci za darmo jesli sama wybierze wariant
          > opusczenia domu. To jest wariant numer 2 gdyby pan byl ze szczytow
          > wladzy i sie zaparl lub byl ? wyjatkowo uparty to sie praktycznie
          > nie zdarza.W 99,9 procentach panowie uparci nie sa i opuszczaja
          > dom .Ktos powie panie zawsze wygrywaja , ano wygrywaja, ustawodawca
          > ma na wzgledzie dobro dzieci. I tak sie to kreci. Ale nie w
          > Wolskiej z prostej przyczyny , brak srodkow.

wśród znajomych nie znam przypadku aby ktoś bił zonę, znam natomiast żony
          znajomych w tym trzy dupodajne ździry (właścicielami mieszkania i jednego domu
          są ich mężowie), znając ich charakter nie trudno mi sobie wyobrazić jak
          wykorzystają ten przepis by się pozbyć faceta i zabrać mu mieszkanie, upieką
          dwie pieczenie na jednym ogniu, tak na marginesie powiem że żyjąc na tym świecie
          45 lat największe sku...,,ństwo jakie widziałem robiły drugiej osobie kobiety.
          Aha przepis na bank jest niekonstytucyjny.
    • kzwti Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 07:33
      A jak będzie załatwiony taki temat:

zakładam, że Pan Kowalski jest właścicielem mieszkania (stanowi ono
      jego oddzielny majatek, kupił je przed zawarciem małżeństwa ma
      intercyzę itp. itd.). Powiedzmy że Kowalski leje żonę i znęca się
      nad dzieciakami. I w końcu sąd go z jego własnego mieszkania wywala.
      Kowalski wchodzi w kontakt z jakimś "pazernym kapitalistą" i mu
      sprzedaje swoje własne mieszkanie. Mówi że są lokatorzy do eksmisji
      i dlatego powiedzmy sobie sprzedaje je tanio. I co wtedy zrobi żona
      z dzieciakami jak jej nowy właściciel przyfasoli czynsz z kosmosu
      albo ją na bruk wywali? Pomysleli o takiej sytuacji posłowie? Czy
      znowu wylewają dziecko z kąpielą?
      • rydzyk_fizyk Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 11:05
        Zapewne nie pomyśleli.
        Tak samo jak o mieszkaniach obciążonych hipoteką.

Jak o tym, że właściciel ma prawo użyczyć/wynająć/zameldować w mieszkaniu
        chociażby meneli z dworca. O ile rzecz jasna żona w miedzyczasie nie zmieni zamków.

Pozbawia się go jedynie prawa do przebywania w mieszkaniu a nie prawa własności.
    • tulipan51 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 07:37
      Narescie sie biora za domowych oprawcow......bardzo dobrze!!!!!!!
    • cillian1 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 07:53
      No dobra, nawet pomysł OK, ale z dopiskiem:
      - jednak jeśli oskarżenia o przemoc będą fałszywe, to skarżący wylatuje z
      mieszkania, a oskarżony sprowadza sobie drugą/drugiego!
    • three-gun-max Bolszewizm 03.02.10, 07:56
      To kto będzie oceniał kto jest sprawdzą przemocy domowej? Milicja?
      • zdzisiek66 Re: Bolszewizm 03.02.10, 09:02
        Milicja? To nie PRL, tylko RP 3, państwo praworządne.
        O winie lub niewinności zadecyduje prokurator :)
        • three-gun-max Re: Bolszewizm 03.02.10, 13:19
          może od razu rada komisarzy ludowych ;-)
    • deepshitdiver Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:02
      całe szczęście, że nie będzie obligatoryjnej kastracji...
      • zdzisiek66 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 09:06
        Ty weź nie podpowiadaj, bo miłościwie nam panująca super liberalna i
        demokratyczna partia jeszcze to uchwali.
        W sprawie podejrzenia o gwałt prokurator (całkiem przypadkiem kobieta) będzie
        wydawać szybką decyzję i już ciach ciach. No może się czasem zdarzyć, że
        oskarżenie będzie fałszywe, ale wtedy przeproszą i wypłacą 1000 euro
        odszkodowania, więc nie będzie problemu.
        • cillian1 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 10:19
          A co ma kastracja do przemocy?
          :D
    • pikkollo Będzie dużo nadużyć. Kretyński pomysł 03.02.10, 08:04
      I to jeszcze bez wyroku sądu , co za idiotyzm.
      Dojdziemy do tego ,że rodzice będą wyrzucani z domu za wymierzenie
      klapsa dzieciom , o czym nie zapomną poinformować policję "życzliwi"
      sąsiedzi. Bo przecież definicję przemocy domowej będzie można
      elastycznie dopasowywać do bieżącej mody w poprawności politycznej
      • olias Re: Będzie dużo nadużyć. Kretyński pomysł 03.02.10, 10:04
        masz wiele racji, ale to sprowadza się do wyboru jednego ze złych rozwiązań.
        obecnie sprawcy zostają w domu. pokrzywdzenie - na ogół żona z dziećmi idą na
        bruk.Potem znajdują kąt w przytułkach i ani społeczeństwu ani państwu w oczy nie
        wchodzą, więc problemu nie ma.
        A bandyta siedzi w mieszkaniu, niekoniecznie swoim.
        Taka jest rzeczywistość. I wybór : Twoje (słuszne) zastrzeżenia - twardy dla
        słabych świat realny.
    • sq9dde Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:07
      Teraz na;lezy sprowokowac afere domowa .Przedstawic linych swiadkow i dom moj
      .Wiekszej glupoty nie wiedzialem .A jak wlasciciel zechce sprzedac swoja wlasnosc?
      • princealbert Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 08:14
        co to znaczy: sprowokowac afere domowa?

Zakladasz, ze spora czesc malzenstw od czasu do czasu klepie sie po
        pysku w ramach 'afery domowej'. Otoz taka przemoc zasluguje na
        odizolowanie strony agresywnej (najczesciej meza). Jak dla mnie
        dobry przepis.
    • piwenko super sposób na zdobycie mieszkania.... 03.02.10, 08:08
      proszę kumpla żeby mnie trochę posiniaczył
      wchodzę sobie do cudzego mieszkania
      i wzywam milicję,
      skarżąc się, że kobieta mnie bije
      przyjeżdżają granatowi usuwają kobitkę z lokalu
      i chata moja....

super - uchwalcie to jak najszybciej
    • crzysiek Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:12
      Super przepis! W Europie funkcjonuje od wielu lat. Nareszcie bite kobiety i
      dzieci dostana do rak skuteczne narzedzie by wywalic brutalnego meza/ojca z
      domu. Mam dziwne przeczucie, ze Ci ktorzy sie temu prawu sprzeciwiaja maja cos
      do ukrycia.
      • bucefal76 Europa pograza sie w komunizmie 03.02.10, 08:21
        my próbujemy się bronic
        Przepis jest głupi i szkodliwy bo atakuje podstawy wolności jednostki jakim jest
        prawo do dysponowania własnością
        Od tego jest sąd by zadecydować o ograniczeniu komuś praw a nie policja czy
        prokurator.
        Ten przepis to pole do gigantycznych nadużyć. Tak zawsze się dzieje gdy do pracy
        nad prawem przystępują różni naprawiacze świata. Świat dziwnie nie daje się
        naprawić za to pojawia się okazja dl różnego rodzaju cwaniaków(!).
        • ulkaz Re: Europa pograza sie w komunizmie 03.02.10, 08:33
          Nie wiem czy zauważyłeś, że prokuratura może podjąć taką decyzję (wg. artykułu)
          tylko na 3 miesiące. Kolejny "nakaz opuszczenia lokalu" wydaje już sąd. Prawo
          jest dobre dlatego, że pozwala na wyrównanie szans między bitym (nieważne czy to
          kobieta czy facet), a mocniejszym (psychicznie lub fizycznie) bijącym. Bijący
          może się chwilę zastanowi zanim zacznie bić jeśli będzie mu groziło wyrzucenie z
          domu (na 3 miesiące).
          W obecnej sytuacji jest tak: bita strona, jeśli w ogóle ma odwagę pójść na
          policję, wynosi się z domu. Nie uważasz, że to także jest pogwałcenie praw
          człowieka? Czy święte prawo własności daje Ci prawo do dysponowania również
          drugą osobą (bo jest moją własnością i mogę ją bić bezkarnie)?
          • jupiter116 Re: Europa pograza sie w komunizmie 03.02.10, 09:11
            Skoro sąd w szybkim czasie orzeka o areszcie, to może w równie szybkim czasie
            orzekałby również i taki środek zapobiegawczy?
            Jestem przeciwko dawaniu w ręce prokuratur takich sankcji.
      • three-gun-max Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 13:21
        Jeśli mieszkanie należy do męża to baba powinna się wyprowadzić.
    • w.i.l Trwa budowa Tuskopaństwa bezprawia 03.02.10, 08:14
      Decyzją administracyjną możesz być poddany dotkliwym represjom
      wyłącznie na podstawie pomówień.
      • 300zl Jak widać większość na forum to bandyci 03.02.10, 08:31
        znęcający się nad swoimi rodzinami i do tego katolicy
        • grzes1966 Re: Jak widać większość na forum to bandyci 03.02.10, 08:44
          jak widać autor podpisujący się 300 to idiota
          • 300zl Widać tłuczesz swoja rodzinkę co? 03.02.10, 09:12
            i robisz to po katolicku pięścią. Spadaj palancie.
          • jwojnar 300zł to nie idiota 03.02.10, 11:59
            To kobieta.
            • misiu-1 Re: 300zł to nie idiota 03.02.10, 16:57
              jwojnar napisał:

> To kobieta.

Aha, czyli: my first name is Natasza, may second name is hundred bucks :-)
        • zwyklaosoba A może po prostu normalnie myślący ? 03.02.10, 08:45
          • 300zl normalnie myślący ? bo leje swoja rodzine? 03.02.10, 09:13
            puk puk jest tam co?
        • gra_na_organach Re: Jak widać większość na forum to bandyci 03.02.10, 10:24
          < odezwał się bandyta złotousty
          < stosujący przemoc psychiczną
          < co widać,
          < co słychać,
          < co czuć
          < na tym forum
          <
          • 300zl Re: Jak widać większość na forum to bandyci 03.02.10, 10:25
            umyj sie to nie bedziesz siebie czuł
            • gra_na_organach Re: Jak widać większość na forum to bandyci 03.02.10, 10:47
              < no i wyłazi z ciebie przemocowiec
              < to ty się umyj
              < czytaj tekst ze zrozumieniem
              < pa
    • puuchatek Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:29
      mariapolo napisała:

> swietego prawa wlasnosci mozna trenowac na niej boks??????.

Po pierwsze - nie chodzi o "własność" w postaci żony, tylko mieszkania. Po drugie: Jeśli facet rzeczywiście bije żonę, to oczywiście powinien być od niej odseparowany. Ale co jeśli jej nie bije, tylko został fałszywie oskarżony? To nie takie trudne w dzisiejszych czasach. Nie chodzi o fakt, że się gościa wywala - ale o to, że się to robi bez wyroku sądu. To - niestety - złamanie zasady domniemania niewinności.

Mówiąc krótko: psuje się prawo i ryzykuje procesy o ogromne odszkodowania od skarbu państwa zamiast zreformować pracę sądów na tyle, żeby takie sprawy rozpatrywano od ręki...

> Te prawo to
      > doskonaly sposob na damskich bokserow

A także na Bogu ducha winnych pierdołów, których żony od dawna biedzą się "Co by tu zrobić, żeby się z tym kretynem rozwieść, ale nie stracić mieszkania...". To teraz już wiadomo: najpierw przez jakiś czas opowiada w zaufaniu kilku sąsiadkom, że stary mnie leje, potem walę głową w ścianę (albo wynajmuję menela z rogu żeby za butelkę wina zrobił mi parę siniaków), wzywam policję, mężusia wywalają. Proste...

> wlascicielem mieszkania dalej jest
      > powiedzmy ,,damski bokser,(...) inne przeslanki prawa wlasnosci dalej sa
      > zachowane czyli ze mozna te mieszkanie zbyc darowac (...)

No, super. Czyli taki mąż-oprawca jak go wywalą idzie do pierwszego z brzegu chętnego i sprzedaje mu mieszkanie (z 15 proc. zniżką, bo są lokatorzy do usunięcia). I co robi kobieta z dziećmi? Idzie pod most?...

Coś mi się wydaje, że jednak zbyt szybko i prosto chcą takie prawo ustalić... Nie mówiąc o tym, że na moje (nie prawnicze co prawda) oko to jest sprzeczne z konstytucją...
    • docie-kacz Barany,nie posłowie,bez pojęcia????????????????? 03.02.10, 08:32
      Poco nam ten sejm,nie mają pojęcia o prawie,gospodarce,nie znają
      konstytucji.Posypią się odwołania do trybunału UE.Pozbawienie praw własności
      to sowiecka norma.
    • dorasia Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:41
      Wybory niedaleko, to można każdą głupotę przeforsować. Zamiast konstruktywnej
      reformy wymiaru sprawiedliwości(żeby taki domowy tyran/tyranka był/była
      sądzony w ciągu np. 24 godzin, a nie tygodni albo miesięcy) kolejny bubel prawny.
      Równie dobrze można uchwalić, że naród ma być szczęśliwy.
    • zwyklaosoba Konieczna jest przemoc czy wystarczy oskarżenie ? 03.02.10, 08:43
      Będzie musiało dojść do aktu przemocy czy wystarczy oskarżenie, by znaleźć się
      na bruku ? Oczywiście od rzu oskarżony dostanie areszt, bo nie będzie miał
      miejsca stałego zamieszkania, a to może utrudnić postępowanie. Czyli odsiadka
      bez wyroku. A jak to ma się do Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP - "Każdego uważa
      się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym
      wyrokiem sądu" ? Pewnie Trybunał Konstytucyjny nie zostawi suchej nitki na
      takim gniocie prawnym.
    • pawel.bruksela Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:53
      teraz kobieta jak znajdzie sobie kochanka, to on ja pobije a ona powie
      ze to maz, jego wywala na bruk no i juz beda mieli gdzie razem sie
      spotykac
    • ewa9823 za dużo mamy fałszywych oskarżeń 03.02.10, 08:57
      kto ma ocenić czy mamy do czynienia z przemocą?
    • pepper-box Bez litości! 03.02.10, 08:58
      "Odebranie własności" no kurde! Nie ma mowy o ODEBRANIU tylko OGRANICZENIU,
      już wiem dlaczego zaczęto w gimnazjach uczyć pod kątem czytania ze zrozumieniem...

Jeżeli kobieta jest naprawdę bita, to może przecież pójść na policje zaraz po
      awanturze, z siniakami i zaryczanymi dziećmi. Będzie obdukcja a nie pomówienia
      że biedny chłop może go żona wrobiła bo ma kochanka.
      Pewnie co cwańsze się znajdą, ale NIE MA sytuacji w której Polak by nie
      znalazł okazji
      . W każdej dziedzinie życia.

Ja żałuję że za mojego dzieciństwa nie było takiego przepisu. Ojciec tydzień w
      tydzień robił matce regularne piekło i chodziła posiniaczone, ale bała się
      pójść na policję. A wiecie matołki dlaczego? Bo się go bała! Bo posiedział w
      areszcie góra 48 i przyszedł i ze wściekłości znowu pobił! A razem z nią
      baliśmy się my wszyscy. I nie mieliśmy prawa go nie wpuszczać.
      Dlaczego żona i matka musi być poszkodowana i uciekać przed oprawcą? Niech
      oprawca będzie gnębiony!
      • zdzicho_waciak Re: Bez litości! 03.02.10, 09:10
        Aha... Wezmę sobie Twój samochód. Na dwa tygodnie, potem oddam. Na pewno.
        Przecież nie będę Ci odbierał twojej własności, nieco ją tylko ograniczę...

A nie może być po prostu tak: pokrzywdzony / pokrzywdzona występuje z pozwem o
        odszkodowanie za wyrządzone krzywdy, sąd rozpatruje sprawę i ew. je zasądza -
        choćby odszkodowanie w wysokości wartości mieszkania...
        • szurum-burum1 Re: Bez litości! 03.02.10, 09:21
          Jeżeli byś mnie specjalnie przejechał, to dlaczego miałoby być
          inaczej? Powinienem być wożony Twoim samochodem na Twój koszt do
          chwili całkowitego wyzdrowienia.
          • zdzicho_waciak Re: Bez litości! 03.02.10, 09:31
            Jeśli bym Cię specjalnie przejechał to idę za to do pierdla. Dodatkowo możesz
            domagać się ode mnie odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu i poniesione z tego
            tytułu straty. Ale nie oznacza to, że możesz sobie dowolnie korzystać z mojego
            samochodu...
        • hermina5 Re: Bez litości! 03.02.10, 10:10
          >A nie może być po prostu tak: pokrzywdzony / pokrzywdzona występuje
          z pozwem o
          >odszkodowanie za wyrządzone krzywdy, sąd rozpatruje sprawę i ew. je
          zasądza -
          > choćby odszkodowanie w wysokości wartości mieszkania...

A gdzie w czasie tych 5 lat ( czyli typowa długosc sprawy w Polsce)
          mieszka ta pokrzywdzony /pokrzywdzona z dziecmi ? W namiocie czy w
          schronisku dla bezdomnych, gdzie za chwile odbiorą prawa
          rodzicielskie? Ludzie, którzy tu pisza NIGDY nie zetkneli sie z
          prawdziwą przemocą domową - taką, kiedy jedna stona boi sie głosneij
          oddychac, zeby nie spowodować eskalacji przemocy...Niestety,
          przemoc fizyczna tylko wsród roboli i pijaków to mit ...
          • zdzicho_waciak Re: Bez litości! 03.02.10, 10:17
            Przepraszam, ale kiepski stan tzw. wymiaru sprawiedliwości nie może być
            usprawiedliwieniem dla ograniczenia podstawowych praw człowieka...
            • iluminacja256 Re: Bez litości! 03.02.10, 13:39
              Podstawowe prawo człowieka to prawo do ochorny zycia i zdrowia - jak
              ktoś komuś wali głową o futrynę i kopie dzieci to autoamtycznie
              traci swoje prawa - zwlaszcza, z ena załozenie niebieskiej karty na
              polskiej policji tzreba Długo czekac i nazbierac kilka interwencji z
              obdukcjami lekarskimi - a nei , tak jak to się roi tu wielu, policja
              przyjezdza do siniaka i wyprowadza tego mega własciciela mieszkania,
              lamiac mu te jego mega prawa... ...
              • zdzicho_waciak Re: Bez litości! 03.02.10, 14:17
                Jak ktoś komuś wali głową o futrynę i kopie dzieci, to ląduje w kiciu. To, że
                policja lub sądy działają źle nie znaczy jeszcze, że trzeba koniecznie
                wprowadzać totalitarne (bez)prawo, a tylko tyle, że należy skoncentrować się na
                naprawie tych instytucji...
      • zdzisiek66 Re: Bez litości! 03.02.10, 09:15
        Niech oprawca będzie gnębiony!

Rozumiem, że traumatyczne przeżycia z dzieciństwa negatywnie wpływają na
        zdolności logicznego myślenia.
        Mam nadzieję jednak, że w tym kraju większość ludzi nie pochwala z tych czy
        innych powodów faszyzmu i zgodzi się ze mną, że oprawca nie powinien być
        gnębiony, tylko szybko i sprawiedliwie osądzony i ukarany zgodnie z prawomocnym
        wyrokiem.

• three-gun-max Re: Bez litości! 03.02.10, 13:23
        Jak baba przyjdzie z obdukcją to znaczy jedynie, że KTOŚ ją obił. Niekoniecznie mąż, może jakiś gach którego miała na boku? Skoro baba mieszka z mężem który pije i bije to znaczy, że jej to pasuje. W szczególności jego pieniądze, hehe :-)
      • rarely a Twoja mamusia matolku 04.02.10, 17:14
        jak sobie ciebie z tatusiem zrobiła przez katarek czy wiatropylnie czy
        jestes moze ofiara gwaltu ? biedna ofiara sadysty ktoremu sama
        nadstawiala d...py i zaszla w ciaze faktycznie ciekawe
    • ewa9823 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:58
      facet, który narazi się swojej partnerce ma przechlapane....
    • borrka1 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:59
      Sprawdzone,stare Stalinowskie metody!wtedy też zabierali własność pod fałszywe
      oskarżenia o wrogim nastawieniu wobec państwa.Bez sądu,a nawet jak był to
      działał szablonowo,były paragrafy i pod nie robiono oskarżenia,szybo i sprawnie.
    • truten.zenobi kogoś nieźle pojebało... 03.02.10, 08:59
      1. jest to "rozwiązanie zastępcze które nie rozwiązuje problemu.
      jedyne słuszne rozwiązanie to szybko działające sądy! a majątek
      bandyty moze być formą odszkodowania i zadość uczynienia ofierze...
      ale jakaś biurwa wymyśliła sobie urzedn icze rozwiązanie... świstek
      nie zmieni rzeczywistości! za to może oznaczać że znowu my podatnicy
      b ędziemy płącić za urzednicze błędy!

2. problemem jest to że ofiary przemocy(nie tylko w rodzinie) w
      zasadzie nie moga liczyć na żadną pomoc, wysokie ceny mieszkań które
      sa wynikiem celowej polityki państwa znacznie utrudniają im
      jakiekolwiekdziałania.

3. takie zapisy spowodują że w wielu wypadkach w wyniku fałszywych
      oskarżeń wiele osób faktycznie straci mieszkania... pewnei są tak
      dziurawe, dają tak szerokie pole do nadużyć... że albo będzie to
      przepis martwy, albo wykorzystywany tylko przez cwaniaków...
      • rydzyk_fizyk Re: kogoś nieźle pojebało... 03.02.10, 11:59
        Tu nie ma mowy o stracie mieszkania.
        To tylko forma zakazu zbliżania się.

Zresztą mało skuteczna jak sądzę bo i tak właściciel może wykonywać swoje prawo
        - np. wynająć takie mieszkanie.
        • truten.zenobi Re: kogoś nieźle pojebało... 03.02.10, 12:32
          > To tylko forma zakazu zbliżania się.

oczywiście tylko nie dająca żadnej szany obrony.

ktos ukazem administracyjnym chce "zamaskować" nastepujące problemy:

1. nieruchawą policję
          2. ślamazarne sady
          3. skutki masakrycznego przewqartościowania mieszkań (o przyczynbach
          mozna by długo)

> właściciel może wykonywać swoje prawo
          własciciel pewnie ma i bez takiego "wyroku" niewiele praw, a co
          dopiero jeśli kazde działanie może spowodowac dodatkowe oskarżenie..
          (co ciekawe później nagle może się okazac że "głowne" oskarżenie
          jest bezpodstawne ale włąśnie te będące skutykiem jego walki o swoją
          własność mogą skutkować wyrokami skazującymi)
    • wedry Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 08:59
      I słusznie, popieram. Moze dojsc do pewnych naduzyc, ale i tak warto to
      wprowadzic.
      • mus-zek0 Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 09:27
        Wzrośnie także liczba zabójstw,znając temperament skrzywdzonych tym przepisem.
      • bzychnur Re: Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Ek 03.02.10, 11:03
        Jasne, ja bylbym za tym, zeby rozszrzyc ten pomysl na inne
        przestepstwa. Sprawcom kradziezy ucinac lapy- bez wyroku. Sprawcow
        zabojstwa proponuje od razu rozstrzelac bez wyroku. Oczywiscie mmoze
        dojsc do pewnych naduzyc, ale jastem za. Najpozniej wtedy gdy w
        efekcie rozstrzelan zmniejszy sie znaczaco gestosc zaludnienia w
        kraju zrobi sie znacznie bezpieczniej i spokojniej.
    • mus-zek0 Bez litości dla sprawców przemocy domowej. Eksm... 03.02.10, 09:02
      Znając polskie realia prawne to przepis ten będzie nagminnie
      nadużywany,zwłaszcza przez kobiety,które celowo będą prowokować awantury w
      celu przejęcia mieszkania i pozbycia się niewygodnego partnera.
      • ewa9823 ustawa przewiduje też zbieranie wrażliwych danych 03.02.10, 09:11
        ustawa przewiduje też zbieranie wrażliwych danych o rodzinie. Te
        dane będą zbierać pracownicy pomocy społecznej i jakieś osoby z tzw.
        zespołów interdyscyplinarnych....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka