jerjar 03.02.10, 11:02 Faktycznie, to lobby jest bardzo silne i namawia radnego do lektury "Jesieni Średniowiecza" Johana Huizingi. Radny jest nieustępliwy i w końcu przywróci normalność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
victores77 Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 11:19 lobby głupków jest duużo niebezpieczniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Lobby mniejszości seksualnych jest w silne 03.02.10, 12:24 Tak się składa, że lobby większości seksualnej jest wielokrotnie silniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: okazuje sie, ze to nie PIS lecz PO to homofob 03.02.10, 11:38 I jedni, i drudzy, ale PO to taka bardziej "kulturalna" odmiana homofobii, nie licząc jednostkowych wypadków przy pracy takich szczerych buraków jak Adamus, który znany jest także z jeżdżenia samochodem po pijaku.... Geje, nie wpadajcie najmilsi nawet na dzień do Tomaszowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: okazuje sie, ze to nie PIS lecz PO to homofob 03.02.10, 12:03 Dziwne że Gowin się za nim nie wstawił... Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Tomaszów - polskim centrum homoseksualnym! 03.02.10, 11:28 Wow! Lobby homoseksualne w Tomaszowie Maz. jest bardzo silne - mówi pan radny. Kto by pomyślał, że niewielki Tomaszów to polskie gejowskie Eldorado? A prowadzają się tam już za ręce na ulicach? Organizuja największe parady w Polsce? Ile klubów gejowskich jest w Tomaszowie? Oczekuję na dalsze informacje od pana radnego. Może można z Tomaszowa zrobić drugie San Francisco albo choćby Berlin? A tak na poważnie to pan radny przestał sie przynajmniej męczyć w PO i będzie mógł sie wreszcie zapisać do PiS-u. Z takimi poglądami (które wreszcie z siebie wypluł) przyjmą go tam z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Tomaszów - polskim centrum homoseksualnym! 03.02.10, 14:28 Margaret Thatcher udowodniła, że droga do sukcesu kobiety nie wiąże się z zaciskaniem pięści, ze stękaniem ofiary czy nawet z akcją afirmatywną. To taka sama droga jak dla mężczyzn: ciężka praca, wytrwałość i trzymanie się zdrowych konserwatywnych zasad. [Phyllis Schlafly] Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 11:29 Nie żadne lobby, a konstytucja. Radykalizuj się dalej...:P Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 12:01 Konstytucja gwarantuje wolność słowa, nie zawiera natomiast zakazu krytyki homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 12:17 Owszem, gwarantuje wolność słowa, ale też nie zezwala na dyskryminację z różnych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 12:56 a w jaki to sposób radny dyskryminował? Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 14:06 Jeśli on ją dyskryminował, to ona jego też, w końcu czepiała sie jego katolickiego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol.milosci Jest silne 03.02.10, 11:33 ale niektórych to nie zraża: interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/potencjal-od-realizmu-do-symbolizmu,30833 coś się dzieje w mieście:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertmotyka Llobby ludzi nie zgadzających sie na chamstwo 03.02.10, 11:47 Jest też lobby ludzi, którzy nie zgadzają się na chamstwo, prymitywizm, seksizm i homofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 11:48 Kto wybrał takiego durnia na radnego?Może moherki?Niech sie teraz wstydzą za takiego jełopa. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Adamus jest rzeczywiscie osobą nie nadającą się 03.02.10, 11:52 na radnego. Myśli o jakichś bzdurnych sztandarach zamiast o sprawach istotnych. Obraża ludzi zamiast z nimi dyskutować. Ale też trzeba pamiętać, że nie ma żadnych "orientacji" seksualnych. Jest tylko zdrowa norma i chore dezorientacje. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Adamus jest rzeczywiscie osobą nie nadającą s 03.02.10, 12:03 A możesz dać linka do jakiejś swojej publikacji? Jesteś doktorem psychologii czy może też jakiegoś innego kierunku? Kiedy habilitacja? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman ale nie za te bzdury go odwołują tylko za reakcję 03.02.10, 12:42 na obelżywy artykulik redaktorki lokalnego biuletynu, reakcja może i nie była kulturalna, ale to żurnalistka zaczęła od podważania postaw etycznych radnych /skonfliktowani, niekompetentni, wręcz destrukcyjni - oczywiście tylko ogólniki/, więc się doczekała, tu jest ten artykulik - Dla kogo ten sztandar www.tomaszow-tit.pl/artykul,Dla_kogo_ten_sztandar,2117.html warto przypomnieć takie oto sformułowanie; "Nadal krótka, bo zaledwie 20-letnia historia samorządu, pokazała, że jest to często ciało mocno skonfliktowane, niekompetentne, wręcz destrukcyjne. Częstokroć broni interesów nie wyborców, ale wąskich grup ludzi, którzy dzięki takim czy innym uchwałom mogą nieźle funkcjonować." takie o to argumenty użyła żurnalistka w dyskusji nad umieszczeniem na sztandarze słów "Bogu, ojczyźnie, społeczeństwu", co mają te kwestie ze sobą wspólnego - a no nic, służą tylko spostponowaniu przeciwnika /a radny podążając tym samym tropem - wyciągnął upodobania seksualne żurnalistki/, Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: ale nie za te bzdury go odwołują tylko za rea 03.02.10, 12:53 jkredman napisał: > co mają te kwestie ze sobą wspólnego - a no nic, służą tylko spostponowaniu > przeciwnika /a radny podążając tym samym tropem - wyciągnął upodobania seksualne żurnalistki/, --------------------------- Tylko udajesz głupka, czy rzeczywiście masz takie IQ jak Twój przyjaciel Adamus? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman poczytałeś te wypociny prowincjonalnej żurnalistki 03.02.10, 13:50 nie trzeba udawać głupka, wystarczy zauważyć że kto mieczem wojuje, od miecza ginie, i żurnalistka i radny intelektem na pewno sobie dorównują - bardzo wysokie plastikowe IQ, gdzież mnie skromnego czytelnikowi do takich wyżyn intelektu, jedno jest pewne - na tym się nie skończy dialog żurnalistki z radnym i radą Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 a ty skad wiesz co jest zdrowe a co jest dezorient 03.02.10, 12:53 acja? tez te twoje poglady sa rodem z innego stulecia Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Adamus jest rzeczywiscie osobą nie nadającą s 03.02.10, 15:16 > Myśli o jakichś bzdurnych sztandarach zamiast o sprawach istotnych. Skąd założenie, że myśli tylko o "bzdurnych sztandarach"? Wspomniana lesbijka czepiła się tego konkretnego wycinka działalności radnego co nie oznacza, że zajmuje się on tylko tym. > Obraża ludzi zamiast z nimi dyskutować. Z taką bezczelnością, jaką zaprezentowała dziennikarka-lesbijka nie ma co nawet dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Lobby mniejszości seksualnych za kase z Brukseli 03.02.10, 12:07 Oni mogą wejść do szkoły wyprowadziuć chłopców ze szkoły do kawiarni a potem... na chatę, jak to było w jednej ze szkół włocławskich. No i jakie oburzenie na dyrektorkę szkoły, która wyprosiła chorych gości.. Strasznie zacofana kobieta. Niech sobie uczniaki dorobią u kochających inaczej, no nie... Odpowiedz Link Zgłoś
iljicz Re: Lobby mniejszości seksualnych za kase z Bruk 03.02.10, 12:32 Slavik222 masz rację! Pozwólmy na polityczną poprawność:) przecież to "normalne": facet z facetem, lesbijka z lesbijka (celowo nie pisze mężczyzna ani kobieta bo homoseksualistów za takich nie uważam). I proszę mnie od homofobów nie wyzywać - co innego tolerowanie a co innego pozwalanie na panoszenie sie i narzucanie dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Lobby mniejszości seksualnych za kase z Bruk 03.02.10, 13:01 iljicz napisał: panoszenie sie i narzucanie dewiacji. ----------------- Oj, już przestań tak się czepiać kleru.... nie podoba Ci się - zostań ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
esgalen Re: Lobby mniejszości seksualnych za kase z Bruk 03.02.10, 12:43 Oni mogą wejść do szkoły wyprowadzić dziewczęta ze szkoły do kawiarni a potem... na chatę, jak to było w jednej ze szkół warszawskich. No i jakie oburzenie na dyrektorkę szkoły, która wyprosiła normalnych, zdrowych mężczyzn... Strasznie zacofana kobieta. Niech sobie uczennice dorobią u kochających normalnie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emer04 Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:10 Jeszcze jeden homofob, Trzeba zacząć szkolić lekarzy psychiatrów. To jest uleczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
iljicz Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 12:34 A homoseksualizm i inne dewiacje są uleczalne? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a Piesiewicza chronią 03.02.10, 12:29 Senacka komisja regulaminowa i spraw senatorskich Zbigniew Szaleniec /klub PO/ - wybrany w Sosnowcu /wcześniej był członkiem Unii Pracy/ Piotr Zientarski /klub PO/ - wybrany w Koszalinie /ponadto członek Krajowej Rady Sądownictwa/ Mieczysław Augustyn /klub PO/ - wybrany w Pile, Krzysztof Kwiatkowski /klub PO/ - wybrany w Łodzi /ponadto minister sprawiedliwości/ Zbigniew Henryk Meres /klub PO/ - wybrany w Sosnowcu Stanisław Piotrowicz /bezpartyjny – klub PIS/ - wybrany w Krośnie /co napisze miesięcznik parafialny Przystań którego jest współredaktorem/ Zbigniew Romaszewski /bezpartyjny - klub PIS/ - wybrany w Warszawie Piotr Łukasz Juliusz Andrzejewski /bezpartyjny – klub PIS/ - wybrany w Warszawie, Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Przyjmą go w szeregi radykalniejszej 03.02.10, 12:31 partii! Najlepsza byłaby partia skupiająca obrońców rodzin np. LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:36 Niech sie zdecyduje, najpierw mowi, ze przedstawicielka mniejszosci seksualnej i tak kariery nie zrobi, a potem, że te mnijszosci maja silne lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
zeixer Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:43 Żadnych przywilejów dla mniejszości seksualnych pozwólcie ludziom być homofobami . Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Wyśmiać Prezydenta lub lidera opozycji 03.02.10, 12:44 to jest właściwa postawa w PO, wyrażać własne poglądy na inne tematy jest jak widać karane wyrzuceniem z partii ... brawa dla przywódcy, wiadomo o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Wyśmiać Prezydenta lub lidera opozycji 03.02.10, 12:54 awatar_sm napisał: > to jest właściwa postawa w PO, wyrażać własne poglądy na inne tematy > jest jak widać karane wyrzuceniem z partii ... brawa dla przywódcy, > wiadomo o co chodzi ... sa jeszcze poglady partii, najczesciej dosyc szerokie, ale trzeba sie w nich utrzymac nie moze byc tak, ze ktos w SLD bedzie chcial zakazac startu do parlamentu bylym czlonkom PZPR, w PiS nikt nie opowie sie za likwidacja krzyzy w szkolach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:45 To dobrze, że PO oczyszcza swe szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Lobby pederastów to ugrupowanie faszystowskie 03.02.10, 12:50 jak coś sie powie niezgodne z ich chorym pojmowaniem świata wylatuje się z pracy jak ten radny. To zło z którym trzeba walczyć. Jest tylko jedna orientacja seksualna, reszta to odchyły od normy czyli zboczenia i dewiacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czy żurnalistka /ał/ z biuletynu Tomaszowskiego 03.02.10, 12:52 znajdzie się na liście kandydatów do tomaszowskiej rady /z listy PO - w ramach parytetu na pierwszym miejscu/ radny Adamus jest wiceprzewodniczącym Rady Miejskiej, czy Platforma zbierze tyle sił aby go odwołać /w 23 osobowej radzie, pozostało 4 członków PO/ www.tomaszow-maz.eu/537-46276858906b6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:53 Naród pod moralnym przywództwem seksualnych dewiantów żyjących w celibacie rodzi różnych przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
zapadnia-to-ja Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:53 To prawda,to wszystko prawda,lobby mniejszościowe nie służą już tylko ochronie słabszych,lecz domagają się więcej,przeszły już dawno do ataku,a zwykli śmiertelnicy,ci normalni,zwykli,niewynaturzeni,milczą wystraszeni i ogłupiali coraz bardziej.Z jednej strony feministki,z drugiej homoseksualiści,z trzeciej ruski itp.A nad wszystkim zielony sztandar greenpeace,który wszystko ma niby uwiarygadniać.Koszmar.To nie do przyjęcia na dłuższą metę,by zwykli,dobrzy,uczciwi ludzie musieli chować się ze swoimi poglądami przed tego typu ugrupowaniami.Nigdy nie przeszkadzały mi mniejszości jakiekolwiek,nigdy chociażby nie czułem w sobie antysemityzmu,rasizmu itp.Nigdy nie miałem żadnych pretensji do homoseksualistów(choć byłem przez nich napastowany kilka razy),starałem się to zachowanie rozumieć.Ale niestety,gdy każde wypowiedziane przeze mnie słowo staje się potencjalną prowokacją,bo ktoś jest mniejszościowym maniakiem,napięcie psychiczne wywołuje coraz gorsze reakcje.Jeżeli już ktoś koniecznie chce bym wprowadził zmiany w swoim podejściu,niech przekonuje mnie grzecznie i cierpliwie,bo mordercą czy jakimś innym typem złego człowieka nie jestem.Nie zjadłem wszystkich rozumów,ale nie dam się pouczać młotkiem.Będę walczył o prawo do własnych przekonań.Panie radny jestem z Panem!Unia jest zbyt dogmatyczna w tych sprawach,a tymczasem to kwestie delikatnej natury ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 13:09 zapadnia-to-ja napisał: Jeżeli już ktoś koniecznie chce bym wprowadził zmiany w swoim > podejściu,niech przekonuje mnie grzecznie i cierpliwie,bo mordercą czy jakimś > innym typem złego człowieka nie jestem.Nie zjadłem wszystkich rozumów ------------------------------ Ani jednego nie zjadłeś, głodomorku.... I nie oszukuj się - nikt nie chce, żebyś się zmieniał, bo kogo ty obchodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 12:59 Zgadzam się! Trzeba zdecydowanie walczyć z takimi patologiami, jakie Pan prezentuje Panie Adamus. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Nawać Prezydenta kurduplem 03.02.10, 13:01 to są właściwe w Platformie poglądy, za inne, jak widać, wyrzucają z partii, brawo ..., tak trzymać, przecież jesteśmy z nadania przywódcy krainą miłości, a jej przywódca się poświęcił i buduje nową mirolandię, piterolandię, palikotolandię, radkolandię, bolkolandię, taką kurduplolandię,... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoto.1 Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 13:01 Kolejny sukces ZBOCZENCOW,mocnej podpory PO. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest silne... 03.02.10, 13:11 Tu Adamus ma racje,ze "gorsze rzeczy politycy wypowiadaja",ale poprawnosc polityczna naklada im kaganiec na twarz i milcza,co najwyzej wyrazaja jedynie swoje swiete oburzenie jesli ktos przylozy "gejom".Znam dzialaczy partyjnych od bylej UW po dzisiejsze partie i wiem co mówili,mówia i jak reagowali na tzw "pedalów".Mnie oni nie przeszkadzaja,ale cholera mnie tez bierze jak czytam artykuly o "gejach" w których niemalze sugeruje sie,ze ciemnogród polski gdyby nie polityczno poprawne media to przystapilby do palenia tych ludzi w krematoriach albo na stosach.Takimi tekstami ciemnota o politycznej poprawnosci jedynie im robi niedzwiedzia przysluge a nie pomaga.Juz dzisiaj jest trudno w sadach wygrac sprawe jesli jest sie pomówionym przez homoseksualiste,bo sady tez powoli staja sie poprawne politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aep Re: Radny: Lobby mniejszości seksualnych jest sil 03.02.10, 13:52 Najgorsze w tym wszystkim jest gubienie znaczenia słów: jeśli się kogoś nie lubi to już "dyskryminacja"! Nawet "homofob" ewoluował od pierwotnego "strachu przed homo..." do: "homofobia «silna niechęć do homoseksualistów i homoseksualizmu» " I najwyraźniej zdaniem niektórych ta "silna niechęć" powinna być karalna!? Zdaje się, że ludzie nazywani homofobami ani się nie boją, ani nie czują "silnej niechęci" tylko sam akt ich brzydzi...[dla porządku: można go uprawiać po bożemu, można z figurami, można i z kozą, ale na szczęście zwykle nikt z dumą tych praktyk nie deklaruje, bo kogo to obchodzi]. Więc dopóki nikt aktywnie swoich preferencji nie przypomina - nie ma sprawy. Acha - z artykułem to co napisałem nie ma wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś