michalcyprian Nie seksistowskie, tylko wieśniackie 03.02.10, 13:44 Szczególnie austryjacka reklama, bo ukraińska jest zabawniejsza. No i mają przynajmniej jedną śliczną laseczkę. U Austryjaków same paszczury - białe kozaczki rules!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejszczepanski Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 13:45 Kuse stroje dziewczyn? Od kiedy to kurtki zimowe należą do takiej kategorii? Ukraińska reklama to już inna kwestia... Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Precz z seksizmem, ale konsekwentnie 03.02.10, 13:55 Na początek należy zakazać kobietom malowania się, bo odwraca to uwagę od ich duszy i czyni je ruchomymi lalkami służącymi zaspokajaniu męskich popędów. Następny krok w tym kierunku to strój. Jest się na kim wzorować - np. chińskie mundurki kobiece z czasów tow. Mao. Następnie równouprawnienie i partytet - w parlamencie, kopalni, hucie, no i w na polu bitwy - nie w wojsku jako takim. Tylko czy my i one chcemy takiego świata? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Trzy uwagi (jedna do GW). 03.02.10, 13:57 1. To nie jest czołg a BWP (ASCOD Ulan). 2. Seksizmu w tym za grosz. 3. Reklama jest po prostu głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
japierdolepo3kroc Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 14:24 Austriacka wersja nie umywa się do ukraińskiej. Ukraińcy mają genialną muzyczkę i jest śmiesznie. Austriacka jest po prostu głupia. I widać, że niskobudżetowa... Odpowiedz Link Zgłoś
wielbicielnaruto Po pierwsze 03.02.10, 15:17 nie czołg a bwp (zowie się to Pizarro w Hiszpani a u nich nie pamiętam) po drugie - jaki osiłek, przecież to łysol po trzcie - im nawet cycków nie widać, no więc gdzie ten negliż po czwarte - te paszczury austiackie? To ja już wolę wsiąść do tej Audicy Odpowiedz Link Zgłoś
honey_1 Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 14:28 A,jco masz gosciu do niemieckiego typu urody???????????????Sama jestem pol Niemka,Pol POlka.Wiec,jak glabie nigdy nie miales nawet przyjemnosci,okazji byc w Niemczech,i w ogole ,chyba kolo fajnej,normalnej kobiety stales moze-to powstrzymaj sie od gupich i kompromitujach komentarzy.[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
cuba.cuba Porównanie 04.02.10, 05:30 Porónaj sobie obie reklamy, a dokładniej skup sie na tym jak wyglądają Austryjaczki a jak Ukrainki. Nie przeczę, ze uroda to rzecz gustu. Panie z Ukrainy wypadają na tle Austryjaczek zdecydowanie lepiej i atrakcyjniej. I po prostu mają ładniejsze rysy twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu To prawda! Ze facet to musi byc lysy i do tego 03.02.10, 14:29 osilek!!! Wogole w tej reklamie plec brzydsza zostala przedstawiona w bardzo, ale to bardzo negatywnym swietle - przyglup z Audi lub zoldak. Dlaczego nie bylo np. biznesmena, naukowca (oczywiscie Czarnego, zeby reklama nie byla rasistowska), inzyniera, geja oraz rdzennego z dzungli papuasko nowo gwinejskiej. To jest skandal ze kontrastuje sie prymitywny obraz mezczyzny z piekna i doskonala postacia kobiety!!! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Brawo 03.02.10, 14:36 Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego robi się taki szum wokół stereotypowego przedstawiania kobiet w reklamach, a nie mówi się, jak poniżani są w nich mężczyźni. Tylko co w związku z tym? Reklamy mają bazować na stereotypach i nie ma się na co obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Brawo 03.02.10, 14:47 No polityczna poprawnosc wkroczyla juz do niektorych rekalm - np. okna myje pan Proper a podlogi pan Muskul. Gary zawsze myl Ludwik, ale cos zniknal ostatnio. Baby w tych reklamach tylko siedza i patrza jakfacet odwala za nie domowe roboty. Ale znowu, Pan Muskul to stereotypowe wyobrazenie mezczyzny - lysy i umiesniony. Skandal i seksizm! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Po pierwsze - to nie jest k*wa czołg, 03.02.10, 14:30 a po drugie - nie dziwię się że Austriacy tak szybko uciekali przed "swoimi dziewczynami". Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska niemili, aroganci i prymytywni 03.02.10, 14:47 kto poznmał lepiej ten kraj ten wie,że Austriacy są w większości niemili, aroganci i prymytywni. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen0 Re: Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chc 03.02.10, 14:51 ukraińskie dziewczyny ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
krisp78 Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 15:02 Kolejna żenada "Gadzinówki" - jeżeli te "kuso ubrane dziewczyny" wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu to rzeczywiście skandal. Gratulacje dla autora tego badziewia (na szczęście nikt się do niego nie przyznaje). Ciekawe czy w oryginale, bo śmiem twierdzić, że to coś zerżnięto po chamsku z netu, też jest mowa o seksistowskim skandalu? Odpowiedz Link Zgłoś
bjagiello Kuso obrane???? 03.02.10, 15:05 One są kuso ubrane???????? he he Aż się boję określania, co by było jakby kurtki zdjęły... Zawsze myślałem, że "kuso" znaczy co innego. Dzięki gazecie.pl, kolejny raz dowiedziałem się, jak bardzo się myliłem.... "Osiłek" też w sam raz - łysy = osiłek - warto zapamiętać. I "czołg" piękny nadjechał. ---- gazeta.pl "poszerza" horyzonty wiedzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Kiedy ukraińskie feministki się rozbiorą? 03.02.10, 15:07 Nie moge się doczekać aż na znak protestu ukraińskie feministki się rozbiorą. One się zawsze rozbierają, przeciwko czemu by nie protestowały :) Odpowiedz Link Zgłoś
archon_1 Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 15:16 Jak przez 10 lat nie może wyrwać ŻADNEGO (dosłownie jakiegokolwiek) chłopa to się zostaje feministką. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 15:20 Kazda prawie feministka, to idiotka, a co trzecia lesba (nie mam nic naprzeciw - slicznie sie liza, choc troche nudno ogladac). Ale nie wolno dac sie tym idiotkom sterroryzowac! Odpowiedz Link Zgłoś
ktostam_3 Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 15:34 Jak one były kusząco ubrane to ja jestem Biskup. Seksiatowska ? Ciekawe gdzie o_O. Co za żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 16:04 Wszystko w porzo reklama jest OK jedyne co zalamuje to ten okropny dialekt jezyka niemieckiego jaki maja austiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
es_zet_pe Zerżnęli od Ukraińców 03.02.10, 16:13 Ukraińska armia ma niemal identyczną reklamę - wiocha, miejscowy podrywacz próbuje wyrwać kilka panienek na swoją "wypasioną furę", ale podjeżdżają wojacy bwp-em i "za mundurem panny sznurem..." Ale nie ma się o co oburzać. "Jest tak kretyńskie że aż genialne". I tak jak napisał jeden z przedmówców, to nie reklama kremu na zmarszczki czy karmy dla kota, a ma skłonić 19-letnich osiłków by wskoczyli w kamasze. Nie może być zbyt subtelna. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczjr nie robmy ludziom wody z mozgu. 03.02.10, 16:21 autor to chyba nie ogladal tych filmow. A jak widzial to chyba ma problemy ze wzrokiem - kuse to te austriackie laski nie byly ubrane. I cale szczescie bo szpetne tak jak ten czolg, za ktorym biegly. Seksistowska ze czy nie seksistowska przede wszystkim obie sa po prostu beznadziejne. A juz te austriackie pieknosci (zarowno meskie jak i damskie) to juz w ogole porazka. Etatowi poprawiacze swiata tacy jak niektore feministki jednak z kazdego niegodnego uwagi badziewia potrafia zrobic afere na skale swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: nie robmy ludziom wody z mozgu. 03.02.10, 18:32 czy mniej urodziwe kobiety i męzczyżni nie mają prawa do seksu, albo nie są atrakcyjni seksualnie ??? tylko modele rozmnaząją się ? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_komentator Seksistowska reklama austriackiej armii: "Chcę ... 03.02.10, 17:51 Albo ma męża, albo wszystko jest seksistowskie. I taki jak cały heteroseksualny świat. Na razie dzieci nie rodzą się z niczego. I homosie(ski) nie stworzą lepszego społeczeństwa sami(e) z siebie. Hetero są potrzebni żeby było "co i czym zapłodnić". Odpowiedz Link Zgłoś