yanfhowah 22.02.10, 16:48 czy kaczynski ja osoobiscie odwiezie do USA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jankbh rząd emigracyjny pis jeszcze bardziej emigracyjny 22.02.10, 16:57 pisuarowym weteranom po oderwaniu od żyrandola należą się ciepłe posadki Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Aha kolejna, której tu nie było w latach 80 22.02.10, 20:29 Ciekawe, że najbardziej zasłużeni są CI, których tu w najgorszych czasach nie było. Taki na przykład Bronek też walczył za granicą a teraz proszę jaki bohater. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik Re: rząd emigracyjny pis jeszcze bardziej emigrac 22.02.10, 21:32 I tak BĘDZIE!!! kaczy prezydent dostał super tajne wyniki sondaży-których oczywiście nie ujawni-czyli 0 szans na następną kadencję,więc zaczyna upychać swoich gdzie tylko może.Tak robił bliżniak jarek gdy wiedział ,że przegra.To dobry prognostyk przed wyborami,ale gorzej dla polskiej dyplomacji Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Mamy w Polsce 2 rządy ??? 22.02.10, 17:11 bo jak widzę 2 przedstawicieli w NY. Może powinniśmy mieć też 2 pałace prezydenckie ??? Dwóch Rzeczników Praw Obywatelskich itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Mamy w Polsce 2 rządy ??? 22.02.10, 19:01 boykotka napisała: > bo jak widzę 2 przedstawicieli w NY. Może powinniśmy mieć też 2 > pałace prezydenckie ??? Dwóch Rzeczników Praw Obywatelskich itd. ============== Myślisz, że istnieje ktoś, kto wie, kto w tym posolidaruchowym bajzlu rządzi? Oficjalnie jest to drużyna trampkarzy POTuska, chociaż każdy przytomny wie, że to jest ściema, bo i PiS szarogęsi się, jak na swoim. Ta jedna sitwa popularnie zwana jest POPiSem. Ale tak naprawdę? Tego nie wie nikt, bo praktycznie ŻADEN Z NICH ZA NIC NIE ODPOWIADA! Osobiście żadnemu z tego towarzystwa wzajemnej adoracji nie powierzyłbym nawet funkcji ciecia-magazyniera w mojej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:11 Szczygło do Kuwejtu, Bredziński do Chin, Handzlik do Rosji, Staiak do Korei, a lustrzani na śmietnik historii.... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:12 Przed opuszczenie pałacu prezydenckiego na zawsze trzeba jakoś poupychać swoich ludzi na posadkach,właśnie się zaczyna ten etap ciężkiej pracy prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:12 ze Sztandaru Mlodych wyszlo wielu wybitnych politykow........ Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:13 Po przegranych wyborach Lesiu dolaczy do niej jako portier,w konsulacie Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 17:18 yanfhowah napisał: > Po przegranych wyborach Lesiu dolaczy do niej jako portier ,w > konsulacie ------------- e tam portier! szef portierów... zgodnie z bolszewicką zasadą wszystko jedno jakie, byle kierownicze stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 18:37 portier musi znać język angielski Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 19:21 keram.keram napisał: > portier musi znać język angielski ===================== Portier i owszem, na poziomie zwrotów: please, good morning, yes/no sir/madame, thank you, sorry, you welcome, have a nice day, good night. Ale director department of maintenance (pol: brygadzista cieci i sprzątaczy) już niekoniecznie. Może podwładni nawet zrozumieliby język wolski? Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawca.mysli.wiekszej.polowy a kto by chcial takiego portiera? 22.02.10, 17:19 z reszta, nasza "wielka polityka" nie raz juz pokazala, ze bycie przydupasem nie zawsze dziala w obie strony... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:19 Czym różni się typowy przedstawiciel PO od PiSu na forum? Niczym! Takie samo chamstwo, plucie jadem, brak logiki i argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:20 Minister? SJP podaje, że minister to członek rządu kierujący określonym działem administracji państwowej. No chyba, że chodzi o to, że ta pani steruje czymś mini u prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Warto czasami pomyśleć... 22.02.10, 18:08 mracek napisał: > Minister? SJP podaje, że minister to członek rządu kierujący określonym > działem administracji państwowej. No chyba, że chodzi o to, że ta pani steruje > czymś mini u prezydenta. Timeo hominem unius libri - mawiali starożytni. Ministrami byli nazywani także najwyżsi urzędnicy państwa w Polsce przedrozbiorowej, a wtedy nie było rządu w dzisiejszym tego słowa znaczeniu. Minister pełnomocny to też nie jest członek rządu, wręcz przeciwnie. Ministrem określa się również duchownych kalwińskich i innych protestanckich, a także pewną funkcję w zakonie jezuitów. Zobacz na ten temat hasło Minister w Wikipedii, podobne w Słowniku wyrazów obcych bądź w Encyklopedii jezuitów. A to tylko przykłady znalezione w ciągu 3 minut... Tak więc wszystkie Twoje wynurzenia o kant d... potłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Warto czasami pomyśleć... 22.02.10, 19:03 Twoje linki popierają moje pytanie. Wikipedia: "Minister – urzędnik, który jest członkiem rządu (Rady Ministrów) i kieruje ministerstwem. [...] Minister jest powoływany na stanowisko i odwoływany z niego postanowieniem Prezydenta RP na wniosek Prezesa Rady Ministrów." Więc wg Wikipedii ta pani nie jest ministrem, bo nie jest członkiem rządu i premier na pewno takiego wniosku nie składał. SWO: "wysoki urzędnik państwowy stojący na czele ministerstwa, członek rządu", więc to również nie to, bo ona nie jest członkiem rządu. No i jezuicka strona dotyczy XVII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Warto czasami pomyśleć... 22.02.10, 20:03 pomyslec nalezy i dobrze wybrac prezydenta ,bo obecnie jest tam drugi duzo wiekszy rzad niz w kancelarii premiera . Odpowiedz Link Zgłoś
czarekza Re: Warto czasami pomyśleć... 23.02.10, 02:52 ministrem okresla sie takze dyplomate w randze radcy ministra. jest to jeden z najwyzszych stopni w dyplomacji Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Warto też, Mracku, sprawdzić rok wydania słownika 22.02.10, 20:52 Myślę, że hasła do słownika były opracowane w czasach PRL-u, wtedy nie było kancelarii prezydenta, więc ministrowie byli tylko w rządzie. Do wikipedii dobrze jest mieć dystans, tam pisze każdy, kto chce. Ty też możesz uzupełnić hasło w wikipedii. Pozdrawiam mrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Warto też, Mracku, sprawdzić rok wydania słow 22.02.10, 21:31 Wikipedia nie została napisana w PRL. Na SWO jest napisane: "Hasła pochodzą ze Słownika wyrazów obych PWN, wyd. 1995" (literówkę zachowałem). SJP z 2004 r. Osoby w kancelarii prezydenta po prostu ministrami nie są. Są referentami, sekretarzami, kierownikami lub niech sobie znajdą lub wymyślą jakiś inny dumnie brzmiący tytuł, który nie jest zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Warto czasami pomyśleć... 23.02.10, 00:08 mracek napisał: > Twoje linki popierają moje pytanie. Tylko wtedy, gdy czyta się i cytuje wybiórczo, tak jak Ty to robisz. Bo trzeba było przeczytać w Wiki do końca, także odsyłacze do innych artykułów, również SWO podaje definicję, której nie raczyłeś zacytować. W ten sposób można wszystko udowodnić... Pomijając zaś wszystko inne: osoba o której mowa w artykule oficjalnie piastuje urząd sekretarza stanu. W wypadku administracji rządowej urzędnik taki zwany jest wiceministrem. Ale w Polsce, bo gdzie indziej ma on rangę ministra, np. w Stanach Zjednoczonych. Stąd nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby w tym wypadku można było używać tytułu ministra, ponieważ sekretarz stanu w kancelarii prezydenta stoi wyżej w pierwszeństwie (hierarchii) niż sekretarz stanu w ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek56 Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 17:21 Zbliża się koniec (na szczęście)prezydentury i czas lokować swoich wazeliniarzy na intratnych posadkach.Ciekawe co LK wyszuka dla drugiego kaczorka.przecież nie pozwoli mu przejść na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 okret tonie 22.02.10, 17:26 Już się zaczyna lokowanie zasłużonych współpracowników na nieusuwalnych stanowiskach. Koniec kadencji zbliża się nieuchronnie Odpowiedz Link Zgłoś
zz09 rozum tonie 22.02.10, 17:42 Co to jest nieusuwalne stanowisko? Konsul jest podwładnym Ministra Sprfaw Zagranicznych, a więc to jest stanowisko w rządzie, zależne od współpracy z R. Sikorskim. Co to ma wspólnego z "lokowaniem współpracowników". Ja też mam nadzieję, że to ostatnia kadencja LK, ale tuś pan akurat strzelił kulą w płot. Tym bardziej, że chodzi o osobę zasłużoną i wielce przyzwoitą, która wiele dobrego zrobiła - jak mało kto z otoczenia LK. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: rozum tonie 22.02.10, 18:05 Tak wiele z nim flaszek wychyliła,że to jest zdumiewający Jej dorobek!Tam Jej nie doniosą,będzie na odwyku? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: rozum tonie 22.02.10, 19:12 zz09 napisał: > Co to jest nieusuwalne stanowisko? Konsul jest podwładnym Ministra > Sprfaw Zagranicznych, a więc to jest stanowisko w rządzie, zależne > od współpracy z R. Sikorskim. Co to ma wspólnego z "lokowaniem > współpracowników". > Ja też mam nadzieję, że to ostatnia kadencja LK, ale tuś pan akurat > strzelił kulą w płot. Tym bardziej, że chodzi o osobę zasłużoną i > wielce przyzwoitą, która wiele dobrego zrobiła - jak mało kto z > otoczenia LK. ======================== Tylko teoretycznie i tylko w twoich niedojrzałych wyobrażeniach masz rację. MIANOWANIE następuje decyzją nie ministra, lecz właśnie prężydęta. Chociaż w tym przypadku o przychylność męża swojej żony, zdRadka Sick-orskiego można być dziwnie spokojnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiasko Re: rozum tonie 23.02.10, 00:00 chodzi o osobę zasłużoną i wielce przyzwoitą, która wiele dobrego zrobiła - dla nowojorskich Zydow. zz09 napisał: > Co to jest nieusuwalne stanowisko? Konsul jest podwładnym Ministra > Sprfaw Zagranicznych, a więc to jest stanowisko w rządzie, zależne > od współpracy z R. Sikorskim. Co to ma wspólnego z "lokowaniem > współpracowników". > Ja też mam nadzieję, że to ostatnia kadencja LK, ale tuś pan akurat > strzelił kulą w płot. Tym bardziej, że chodzi o osobę zasłużoną i > wielce przyzwoitą, która wiele dobrego zrobiła - jak mało kto z > otoczenia LK. Odpowiedz Link Zgłoś
czarekza Re: rozum tonie 23.02.10, 02:54 konsul nie jest nieusuwalnym stanowiskiem. zwykle osoba pracujaca na stanowisku konsula pracuje 4 lata. i tak naprawde podlega pod dyrektora generalnego sluzby zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Okręt tonie - ratuj się, kto może 22.02.10, 19:27 ===================== Ale jak? Łodzie ratunkowe a nawet kamizelki kapitan z kadrą już dawno sprzedali i przepili! Odpowiedz Link Zgłoś
szakez ważne, że wiemy co na to Jedyny Redaktor! 22.02.10, 19:57 reszta się nie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Polacy spoza Polski nie powinni wybierac. 22.02.10, 18:38 Najwiekszy blad i brak logiki w tym, ze ktos przyznal Polakom mieszkajacym na stale poza granicami Polski prawo wybierania prezydenta Polski badz innych polytykow. Tylko ten co na wlasnym garbie odczuwa skutki wyborow ma prawo wybierania ale nigdy i przenigdy ten co zyje w innym kraju najczesciej lepiej zarzadzanym i bogatszym niz biedna na dorobku Polska. Jak kto czuje sie takim patryjota to niech pakuje manatki i wraca z emigracji do Polski i wybiera sobie kogo chce na prezydenta na przyklad pana Andrzeja Leppera, niekwestionowanego milosnika sexu na krzywy ryj i za darmoche, bylego piegiejerowczika na etacie kierowniczym, konesera zegarkow szwajcarskich, koszul od Peck & Cloppenburg a na codzien gumofilcow zielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Ile takich krypto-lgendarnych ikon mają 22.02.10, 18:49 ================== "w kapeluszu" POPiSowi magicy pogrobowców solidarności? Im więcej czasu upływa od "sławetnej konspiry" (w dodatku beztroskiej i bogatej), tym liczni, wybitnie zasłużeni bohaterowie etosu mnożą się jak króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Re: Ile takich krypto-lgendarnych ikon mają 22.02.10, 19:04 darkraj napisał: > ================== "w kapeluszu" POPiSowi magicy pogrobowców solidarności? > Im więcej czasu upływa od "sławetnej konspiry" (w dodatku beztroskiej i > bogatej), tym liczni, wybitnie zasłużeni bohaterowie etosu mnożą się jak królik------------------------------------------------------- Mam prawie 60 lat, czasy PRL przeżyłem i pamiętam.Była w PRL organizacja ZBOWID - Związek bojowników o wolność i demokrację[pfuj] Szeregi tego związku rosły proporcjonalnie do upływu lat od wojny . > i. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Re: Ile takich krypto-lgendarnych ikon mają 22.02.10, 19:09 darkraj napisał: > ================== "w kapeluszu" POPiSowi magicy pogrobowców solidarności? > Im więcej czasu upływa od "sławetnej konspiry" (w dodatku beztroskiej i > bogatej), tym liczni, wybitnie zasłużeni bohaterowie etosu mnożą się jak królik------------------------------------------------------ Ta pani w 1980 była w stoczni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A potem dzieci tej pani , co była w stoczni, a potem wnuczki pani co była w stoczni ............................. > i. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Zibi Ziobro zaopatrzyl sie juz w kalesony? 22.02.10, 18:55 bo w Ulan Bator o tej porze roku p.....dzi Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Zibi Ziobro zaopatrzyl sie juz w kalesony? 22.02.10, 20:05 to on jeszcze nie siedzi za pacjentow zmarlych bez przeszczepow z jego winy i za barbare blide? cos kalisz za slabo dziala w tej komisji .chce go uniewinnic? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 19:19 To ile jest w Polsce rządów ze urzędnicy z kancelarii prezydenta nazywa się ministrami? Jak to jest w tej Polsce i kto rządzi ostatecznie tą Polską? ;-)))) ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 19:45 nie-tak napisała: > To ile jest w Polsce rządów ze urzędnicy z kancelarii prezydenta nazywa się > ministrami? > Jak to jest w tej Polsce i kto rządzi ostatecznie tą Polską? > ;-)))) =============== Chociaż rządy zmieniają się co kilka lat według życzeń zachodnich mocodawców, teoretycznie w danym czasie jest "jedna partia i jeden rząd". Pytaniem jest: ILU JEST URZĘDNIKÓW W RANDZE MINISTRA bez teki? Na przykład minister finansów z urzędu jest wicepremierem. Ale w strukturach ministerialnych dyrektorzy departamentów są w randze wiceministrów. Podobnie jest z tzw. doradcami ministrów, premiera czy prezydenta (zwykle d/s zbytecznych). Zazwyczaj pełnią oni funkcję ministrów bez teki (czyli: bez zobowiązań, za to z kasą niewiele niższą od ich szefów). Wiem, że to bluźnierstwo, ale aparat administracyjny w porównaniu do PRL wzrósł czterokrotnie (ze 150 tys. do blisko 600 tysięcy). I im wszystkim przysługują książęce apanaże, bajeczne wynagrodzenia, odprawy i takież emerytury. No, ale ciemnogród ma w zamian upragnioną wolność, internet(sic!) i przytłaczający ogromem dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 20:29 darkraj, ten ciemnogród obudzi się niedługo z wielkim jękiem, przypomnisz sobie kiedyś (może niedługo) moje słowa. Zycie z łaski innych, na kredyt nie robi z państwa potęgi albo mocarstwa. -------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 19:35 Pracowała w Sztandarze Młodych? To doskonała rekomendacja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 19:37 allspice napisała: > Pracowała w Sztandarze Młodych? To doskonała rekomendacja:))) ************ No trza ja wysłać zaraz na placówkę by reprezentowała godnie Polskę. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szakez Gdyby jeszcze Ryży był taki skory do dymisjonowani 22.02.10, 19:46 np. Klicha, Kopacz... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Gdyby jeszcze Ryży był taki skory do dymisjon 22.02.10, 20:04 szakez KTORY Z KACZYNSKICH JEST RYZY Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 ten co na niego teczke Jarek kompletowal? 22.02.10, 23:26 ten co trzeba bylo na niego w PIS haka znalezc ale sie nie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 20:00 pani ziomecka to akurat jedyna naprawde pozytywna osoba w kancelarii prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Junczyk-Ziomecka będzie konsulem 22.02.10, 20:41 Gdyby była pozytywna, to po ukończeniu 60 lat powinna przejść na emeryturę a nie zaczynać karierę w dyplomacji. Cóż to, nie mamy młodych dyplomatów? To można wysłać dyplomatołka, był na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 kiedy skończy ten horor?bo juz nie mozna 22.02.10, 20:01 to żaloba powinna być! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 20:42 A nie miała tam pojechać przypadkiem pani minister Fotyga? Coś mi się zdaje, że był temat kiedyś, kiedy ona była porażona, czy coś takiego... Pozdro-marko Q U I Z Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. B 22.02.10, 21:40 kaczynska.ja napisała: > A nie miała tam pojechać przypadkiem pani minister Fotyga? Coś mi się zdaje, > że był temat kiedyś, kiedy ona była porażona, czy coś takiego... > Pozdro-marko ********************** Fotyga na ambasadora, no wybacz? Czyżby w Polsce nie było lepszych, światlejszych ludzi jak ta pani? Żenada, tak jak Ziobro do Unii!!! Jaki kraj tacy wybrańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Minister L. Kaczyńskiego zostanie odwołana. Będ... 22.02.10, 21:36 Poświęca Panią Minister na ołtarzu Trydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka z tytulu wynika ze prezydent bedzie konsulem... 22.02.10, 23:59 ech pismaki... Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu To bardzo dobry omen! 23.02.10, 00:05 W ten sposob zaczynaja sie ewakuowac i nie beda miec czasu na mieszanie w kraju. A po wyborach kopa w ....... i dlugi lot z glosnym KLAPPP na koncu. I juz o nich nikt nigdy nie uslyszy... Zycie jednak jest piekne..... :) Odpowiedz Link Zgłoś