oservattoreromano 26.02.10, 08:37 To prezydent Francji nie zna polskiego, że musiał porozumiewać się z LK na migi. A to się dobrały dwa nieuki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lu_kaczu_szenko Komor to hrabia, ktorego kreca polowania/biesiady 26.02.10, 08:40 A Sikorski to prawdziwy światowiec, który wiele na arenie międzynarodowej mógłby załatwić. Komorowski co najwyżej może podarować gosciom komtusz i czapkę z lisa Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Obama ma klasę, charakter, kręgosłup, inteligencję 26.02.10, 09:10 ... czego brakuje Sikorskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Obama ma klasę, charakter, kręgosłup, intelig 26.02.10, 10:28 Obama to bańka mydlana. Dużo charyzmy i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Obama ma klasę, charakter, kręgosłup, intelig 26.02.10, 10:38 A Sikorski to środek z wydmuszki... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach ### ciekawe po jakiemu opowie o przodkach obamy ## 26.02.10, 10:48 tj, ze Obama ma polskie korzenie, bo jego dziadek zjadl polskiego misjonarza. Jak to brzmi po angielsku? a jak po francusku? Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach ### czyli Sikorski potepia Walese ### 26.02.10, 10:42 tamten general electric rozmawial przy pomocy srubokretu bo ni jezyka w gebie nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Obama ma klasę, charakter, kręgosłup, intelig 26.02.10, 10:30 kręgosłup to chyba każdy ma! Nawet krótki leszek! Do klasy w porównaniu z leszkiem, też nie ma co się czepiać, no i inteligencja.... brak mylenia nazwisk, i innych wpadek, to już chyba znaczy że ma, może nie Einsteina, ale.... sam sobie dokończ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 No ale te rzeźnickie upodobania Sikorskiego - 26.02.10, 10:37 to już obciach... Bo to wiadomo, co takiemu prezydentowi może nagle wpaść do glowy... aż strach pomyśleć :( Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: No ale te rzeźnickie upodobania Sikorskiego - 26.02.10, 10:57 chyba nie obawiasz się "nocy krótkich pisiaków"? Odpowiedz Link Zgłoś
halinkis Re: Już załatwił sobie posadę szefa NATO :) skute 27.02.10, 19:27 tobie sie wydaje ,ze osoba zalatwia tekie satanowiska , nie kraj? Polska za cienka dzieki Kaczorom Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Re: Komor to hrabia, ktorego kreca polowania/bies 26.02.10, 09:01 Bez przesady. Fizjonomia tego gościa coś bardziej trąci bękartem. Odpowiedz Link Zgłoś
lutski Re: Komor to hrabia, ktorego kreca polowania/bies 26.02.10, 11:37 może hrabina ze stajennym "ten tego"? POdobno Gbur lubi konie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Komorowski jest pewniakiem na prezydenta z prostej 26.02.10, 09:01 przyczyny: wygra prawybory w PO. A jako kandydat PO wygra na pewno wybory. Natomiast małżonka Sikorskiego biorąca udział w przygotowaniach do uderzenia na Iran da wszystkim do myślenia. Czy Polska ma być zawsze łachudrą na sowieckie albo izraelsko-amerykańskie posyłki? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Komorowski jest pewniakiem bo wybrało go WSI :) 26.02.10, 09:50 Dziennikarze i media prowadzeni przez WSI zapewnią stosowną klakę :). Heca z "prawyborami" to ściema dla ciemnego ludu: "POdziwiajcie PełO, toż to prawie jak Demokraci czy Republikanie w USA - mają nawet prawybory!" :) Ciemny lud posłusznie podziwia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Komorowski jest pewniakiem bo wybrało go WSI 26.02.10, 10:21 a usmarkany nie podziwia, bo "demokracja" to dla niego taki sam pusty slogan jak "prawo" i "sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dla was, PełOwców obowiązuje sobiesiakokracja i to 26.02.10, 11:55 wam w zupełności wystarcza za "demokrację" :). pe1 napisał: > a usmarkany nie podziwia, bo "demokracja" to dla niego taki sam pusty slogan ja > k > "prawo" i "sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Komorowski jest pewniakiem bo wybrało go WSI 26.02.10, 10:29 Ciemny lud to tekst Kurskiego, więc nie wciskaj go platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kiedyż bo ciemnoludowość wyborców PełO znacznie 26.02.10, 11:54 przekracza inne rodzaje ciemnoludowości :) Co zaś do Kurskiego: ciekawe, że ci dziennikarze który bożyli się że Kurski poza nagraniem użył takiego sformułowania jakoś nie chcieli zgodzić się na test wykrywaczem kłamstw, co Kurski proponował twierdząc, że kłamią :). Odpowiedz Link Zgłoś
halinkis Re: Komorowski jest pewniakiem na prezydenta z pr 27.02.10, 19:29 czyz to nie Kaczynscy lizali doope Bushowi? Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Jak Sikorski zostanie prezydentem... 26.02.10, 08:46 to należy obciąć wszystkie połączenia z ufoludkami z semilandu i schować głęboko paszporty aby nie zostały zrabowane i użyte do morderstw semickich przez tychże samych. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zost... 26.02.10, 08:47 Sikorski mówi disrespectfully o nieznajomości języków - jak jest z językami u Bronisława Komorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zo 26.02.10, 10:22 Jedno jest pewne: lepiej niż u Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zo 26.02.10, 11:00 u ciebie to chyba b.dużo jest pewne, bo im kto mądrzejszy tym więcej ma wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 26.02.10, 08:49 Bo jeśli jest typowym francuzem, to tylko francuski. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 26.02.10, 08:54 dokładnie - nie mówiąc już o tym, że francuski polityk NIE BĘDZIE mówił po angielsku zamiast po francusku w międzynarodowych gremiach, ponieważ oni tam bardzo dbają o rangę ojczystego języka! Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 26.02.10, 09:11 totuus napisał: > Bo jeśli jest typowym francuzem, to tylko francuski. francuzy to cwaniaki. dobrze kojarzą angielski, ale kleją głupa i patrzą przez dziurki w nosie na każdego używającego tego języka. np. gdy zapytasz dorosłych ludzi we francji, gdzie jest najbliższy monopolowy, będą udawać, że nie rozumieją. ichnie dzieci natomiast nie mają takich uprzedzeń (jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jagger Re: Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 26.02.10, 10:09 zna, rozmawial z Tuskiem w 4 oczy, a z tego co wiem Tusk po francusku nie mowi. zaraz napisza, ze Tusk po angielsku tez nie mowi, to ja odpowiem sam sobie - lepiej mowic komunikatywnie i poprawnie niz byc zacofanym bucem, przekonanym, ze jezyk Polski jest jezykiem powszechnie rozumianym. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 rozmowa w cztery oczy w kregach dyplomatycznych 26.02.10, 13:04 odbywa sie jednak udzialem osobistych tlumaczy (z reguly, bo bywaja wyjatki zwlaszcza wtedy gdy rozmawia np. premier Kanady, W. brytani z prezydentem USA). Ta niewielka grupa zawodowa jako ostatnia umie trzymac jezyk za zebami i nie opowiada mediom, co bylo tematem rozmow. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 26.02.10, 10:57 Slyszalem go w szwedzkiej TV mowiacego po angielsku (w szwedzkiej TV wszystkie wypowiedzi w obcych jezykach, tak w filmach jak w wiadomosciah i reportazach, sa nadawane w originalnym jezyku z tlumaczeniami w "subtitles"). Mowil co prawda po angielsku z silnym francuskim akcentem, ale jak najbardziej poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Ciekawi mnie, czy Sarkozy zna angielski 27.02.10, 01:40 No i jeszcze zna hebrajski/jidysz. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zo 26.02.10, 08:49 Szef MSZ przekonuje też, że będzie prezydentem "bez obciachu" i zapowiada, że jeśli wygra wybory "Polska będzie boksowała ponad swoją kategorię wagową". Noo, to mamy przynajmniej kontynuację "boksowania powyżej..." :) bo Kaczynscy właśnie podkreślają że jesteśmy duzym europejskim krajem Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Dworzanin Dyrdymała Wspaniałego, 26.02.10, 08:51 Cudak Zdradliwy, liczy na kolejną nagrodę za opluwanie kurdupli i krasnali i cyganów i żydów (biednych, bogatych nie opluwa, ma zasady) Igrzyska opluwania, obrzucania błotem, ośmieszania i wyszydzania, stały się tak powszechne w Kurduplandii Miłości Dyrdymała Wspaniałego że aż w osłupienie wprawiają świat cały. Męski głos Cudaka Zdradliwego straszy dniami i nocami Białorusinów i Rusinów. Ciekawe czym będzie boksować - jajami ? Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 08:54 Od wczoraj mnie to ciekawi, bo skoro rozmawiał z Baćką wczoraj swobodnie, znaczy się że zna dobrze rosyjski, ew. białourski (w nim akurat to i Łukaszenka nie umie mówić). To, że płynnie mówi po angielsku w wersji brytyjskiej to wiemy, ale jakie jeszcze międzynarodowe (w znaczeniu ONZ)języki zna pan Radek. Mimo, że nie jestem zwolennikiem SLD, to muszę przyznać że jak na razie najlepiej pod tym względem prezentował się pan prezydent Kwaśniewski. Angielski dobrze, rosyjski płynnie (nawet po pijaku ładnie i składnie mówił), niemiecki rozumie bo kiedyś jak mówił bodajrze Petterling w Sejmie po niemiecku to nie miał słuchawek z tłumaczeniem, gdzieś kiedyś czytałem że coś tam i po francusku umie. Moim zdaniem głowa państwa ma obowiązek znać przynajmniej 2 języki obce, najlepiej angielski i rosyjski, francuski i niemiecki się przyda, albo hiszpański, w końcu jest on ambasadorem Polski w Świecie i w bardzo wielu sytuacjach wygodniej jest rozmawiać bez tłumaczy. No i ciekawe jak ta sprawa wygląda z innymi, Kaczyński cuś tam umie po angielsku, chyba po rosyjsku, Szmajdziński po rosyjsku pewnie biegle skoro z Moskwy go zrzucali, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 08:58 Wydaje mi się że przywódcy z USA, Wlk.Brytanii, Francji mówią z innymi tylko w jednym - ojczystym języku. Prezydent Polski wystarczy żeby znał biegle angielski, niby dlaczego ktoś na tak wysokim stanowisku w Polsce miałby tracić czas na opanowanie drugiego języka w świetle tego co napisałem w pierwszym zdaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 10:30 Np. po to, żeby mieć przewagę w rozmowach z udziałem tłumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
radio79 Re: A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 09:07 I ani jedengo słówka komentarza w tej sprawie pani applebaum? Za to niedopatrzenie ktoś z wyborczej powinien ospowiedziec. Jestem pewnien że ta pani ma swoje zdanie rowniez i w tej sprawie. Wyborcza na głowie staje by wylansowac sikorskiego wiec jak radek nie zrobil kupki rano to przynajmniej musimy zapoznać sie ze zdaniem żony w jakiejkolwiek sprawie. Tak sie rodzi supernowa. Do niedawna nikt o niej nie slyszal a teraz w tym miejscu jest stalym najważniejszym komentatorem. Czy Komorowski ma żone bo nawet nie wiem. Tym bardziej nie slyszalem jej opinii na żaden temat Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 09:52 Nie tylko ma żonę,ale i stadko dzieci,jak na prawdziwego Polaka katolika przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: A Sikorski ile zna języków?? 26.02.10, 10:02 pultorakh napisał: > Mimo, że nie jestem zwolennikiem SLD, to muszę przyznać że jak na razie > najlepiej pod tym względem prezentował się pan prezydent Kwaśniewski. > Angielski dobrze, rosyjski płynnie (nawet po pijaku ładnie i składnie mówił), > niemiecki rozumie bo kiedyś jak mówił bodajrze Petterling w > Sejmie po niemiecku to nie miał słuchawek z tłumaczeniem, gdzieś > kiedyś czytałem że co tam i po francusku umie. Jedno trzeba przyznać uczciwie Kwaśniewskiemu, że języków się nauczył będąc prezydentem (oczywiście poza j.rosyjskim). Facet miał ambicję międzynarodowe po zakończeniu prezydentury, a co z tego wyszło to wszyscy widzimy. Brak znajomości języków obcych jest chyba jednym z największych problemów polskich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 A kaczyński zna trzy języki ! 27.02.10, 01:36 rosyjski(biegle) wolski(biegle) polski(dostatecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
user_delete Radek obiach-Sikorski zaproponował 26.02.10, 08:58 tumanowi, Donaldu Tusku, aby zrezygnował z funkcji Premiera, bo tuman porozumiewa się "nogami" z Kanclerz Merkel, żując gumę w międzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zost... 26.02.10, 08:59 dobrze że nie ma 34 lat, powołując się na wiek chrystusa, więcej by mógł w Polsce zyskać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
derwisz1970 Ale jak zna się tę rodzinkę 26.02.10, 09:02 od 52 lat, to jego rzekome zalety ..sa wysoce iluzoryczne. Bo wbrew opowiadanym przez niego banialukom ( szczególnie w środowisku londyńskim) o swoim pochodzeniu, to filogenetycznie zwykły chłop - a co chłopi potrafią to ładnie opisano ogrodymeskosci.blog.onet.pl/Jak-Bachleda-narodowa-mitologi,2,ID401451696,n Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Sikorski jak carewicz, który znał 6 języków ale w 26.02.10, 09:02 żadnym nie miał nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stiven55 ok! 26.02.10, 09:04 prawie -lech-prawie -prezydent-prawie-profesor-prawie poliglota prawie robi różnicę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Jakie ,,języki'' znają Obama czy Sarko ? 26.02.10, 09:21 Jeden,angielski lub francuski.Czyli Radek..... lepszy zna dwa :)))))) To ci będzie prezydent ,ze szok :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Jakie ,,języki'' znają Obama czy Sarko ? 26.02.10, 09:38 amanasunta napisała: > Jeden,angielski lub francuski.Czyli Radek..... lepszy zna dwa :)))))) > To ci będzie prezydent ,ze szok :)))) Kaczyński nie zna żadnego, a francuzowi pokazał 2 palce V, wyjątkowo obraźliwy właśnie dla francuza gest. To jest prezydent że szok !!!! Krytyka Sikorskiego przez ludzi którzy nie będą mieli wpływu na jego nominację jest pozbawiona sensu. Zagłosują członkowie PO a jeśli się komuś kandydat nie spodoba może głosować na kogoś innego albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Jakie ,,języki'' znają Obama czy Sarko ? 26.02.10, 11:02 Sarko zna angelski, a Obama potrafi sie porozumiec po indonezyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 znajomość angielskiego kryterium prezydentury? 26.02.10, 09:27 Panie Sikorski, poza znajomością angielskiego i szczupłą sylwetką nie ma pan żadnych atutów na bycie prezydentem. Modelem, owszem..., ale od nich się wiele nie wymaga, jedynie chodzenia po wybiegu, to pan zapewne potrafi, panienki ("blondynki") na pana zagłosują, bo one nie myślą o przyszłości, ale myślący ... wątpię, zwłaszcza jak po przejściu do innej partii machał pan przymilnie ogonkiem nowemu panu, chamsko i prostacko obszczekując swego pana dawnego - a to swiadczy o braku honoru i zwykłej kindersztuby, w krajach na Zachodzie złe mówienie o dawnym pracodawcy postrzegane jest jako objaw braku lojalności i tam by pan pracy nie znalazł, bo kto zagwarantuje, że pan jutro nie obszczeka znowu swego nowego pana, bo ktoś inny rzuci kosteczkę większą i świeższą Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: znajomość angielskiego kryterium prezydentury 26.02.10, 09:38 > poza znajomością angielskiego i szczupłą sylwetką nie ma pan > żadnych atutów na bycie prezydentem. Loch Lechosław nawet tego nie ma! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: znajomość angielskiego kryterium prezydentury 26.02.10, 09:56 Każdy lepszy od Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny A PiSiaki 26.02.10, 10:00 A PiSiaki dalej nie mogą wybaczyć Sikorskiemu przejście z PiS do PO (choć tak naprawdę to chyba do PiSu podobnie jak do PO nie należał). To przypomina podawanie nogi Kwaśniewskiemu przez Wałęsę. Oj, żebyście nie musieli przychodzić do Radka i w pas się kłaniać. Choć pewno Sikorski nie będzie miał dzikiej satysfakcji - on raczej nie z tych. W przeciwieństwie do Was - PiSiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: znajomość angielskiego kryterium prezydentury 26.02.10, 10:05 pierot9 napisał: > Panie Sikorski, poza znajomością angielskiego i szczupłą sylwetką nie ma pan > żadnych atutów na bycie prezydentem. Modelem, owszem..., ale od nich się wiele > nie wymaga, jedynie chodzenia po wybiegu, to pan zapewne potrafi, panienki > ("blondynki") na pana zagłosują, bo one nie myślą o przyszłości, ale myślący > ... wątpię, zwłaszcza jak po przejściu do innej partii machał pan przymilnie > ogonkiem nowemu panu, chamsko i prostacko obszczekując swego pana dawnego - a > to swiadczy o braku honoru i zwykłej kindersztuby, w krajach na Zachodzie złe > mówienie o dawnym pracodawcy postrzegane jest jako objaw braku lojalności i > tam by pan pracy nie znalazł, bo kto zagwarantuje, że pan jutro nie obszczeka > znowu swego nowego pana, bo ktoś inny rzuci kosteczkę większą i świeższą A w Polsce pisanie za długich zdań i mieszanie w nich wątków jest postrzegane jako brak wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: znajomość angielskiego kryterium prezydentury 26.02.10, 10:32 PiS nie jest i nie powinien być niczyim "panem". Twoje postrzeganie świata jest dziwne. Sikorski nie ma obowiązku służyć Kaczyńskim, tylko dlatego że był u nich ministrem. To czyste partyjniactwo a nie służba publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
globalwarminggnome śpioch z MI6 i agentka mosadu:) 26.02.10, 11:24 pierot9 napisał: > Panie Sikorski, poza znajomością angielskiego i szczupłą sylwetką nie ma pan > żadnych atutów na bycie prezydentem. Modelem, owszem..., ale od nich się wiele > nie wymaga, jedynie chodzenia po wybiegu, to pan zapewne potrafi, panienki > ("blondynki") na pana zagłosują, Na takiego który wolał nie dość że brunetkę, to jeszcze żydówkę nie zagłosują;) hehe ale fajna para prezydencka by była śpioch z MI6 i agentka mosadu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Znajomosc angielskiego nie jest konieczna. 27.02.10, 02:50 Prezydent USA nie zna niemieckiego, czy francuskiego. Ale w niczym mu to nie przeszkadza. Podobnie prezydent Chin, Japonii, Brazylii, czy Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy sick-orski - fool at 47, always a fool... 26.02.10, 09:29 to 47-letni sick-orski jeszcze nie wie, ze ci, ktorzy boxuja ponad swoja kategorie wagowa, z reguly dostaja po ryju??? ja bym wolal, zeby polska boxowala w swojej kategorii wagowej i byla jedna z najlepszych (tzn. aby w swojej wadze byla powszechnie respektowana), a nie ciagle (jak niniejszym sick-orski) snila o swiatowej potedze, ku uciesze jednych, drwinom innych i posmiewisku wszystkich pozostalych... Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass Sikorski: Mam 26.02.10, 09:33 Sikrorski jest strasznie dyplomatyczny. Skoro znajomość angielskiego uczynił głównym swoim atutem (rzeczywiście innych nie widać), to przypomnę, że z Sarkozym musiałby jednak rozmawiać na migi, bo Francuzi nie są tak zakompleksieni jak Sikorski i zwolennicy PO i nie płoną ze wstydu z tego powodu, że wybrali na prezydenta człowieka, który nie tylko angielskim, ale żadnym obcym językiem nie włada. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sikorski: Mam 26.02.10, 09:44 > zakompleksieni jak Sikorski i zwolennicy PO i nie płoną ze > wstydu z tego powodu, że wybrali na prezydenta człowieka, który nie > tylko angielskim, ale żadnym obcym językiem nie włada. jak Polska będzie na równo z Francją, to możemy sobie olewać języki. Teraz to głupota i wstyd! A raczej psucie pozycji Polski na świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ango01 Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zost... 26.02.10, 09:39 "Znaj proporcjum, mocium panie". Odpowiedz Link Zgłoś
jezy_sie_pyta Będzie jak w filmie Polańskiego Ghostwriter :) 26.02.10, 09:42 A tak na serio, Radośław Sikorski jest człowiekiem wybitnym. 18-letni chłopak, który ucieka sam za granicę, kończy Oxford, wyjeżdża na wojnę do Afganistanu jako reporter, wygrywa World Press Photo, zostaje członkiem American Enterprise Institute... Jest najbardziej kompetentny z konkurentów. Zna język angielski i będzie mógł rozmawiać z politykami zagranicznymi bez tłumacza (niekoniecznie z Sarkozym, bo on mówi po angielsku teksty na pamięć i nie rozumie, co mu rozmówca odpowiada). Nie będzie mlaskał z mównicy, jak aktualny prezydent. Ale wiele osób może myśleć, że Sikorski będzie zbytnio sprzyjał interesom amerykańskim. W Polsce prezydent reprezentuje, a nie rządzi, więc nie ma wpływu na realne działania. Jednak większość Polaków tego nie wie i może wystraszyć się tej kandydatury. Komorowski będzie pewniakiam, który wygra z kaczką, a Sikorski może przegrać Odpowiedz Link Zgłoś
johniii Re: Będzie jak w filmie Polańskiego Ghostwriter : 26.02.10, 10:45 jezy_sie_pyta napisał: > A tak na serio, Radośław Sikorski jest człowiekiem wybitnym. 18- letni chłopak, > który ucieka sam za granicę, kończy Oxford, wyjeżdża na wojnę do Afganistanu > jako reporter, wygrywa World Press Photo, zostaje członkiem American > Enterprise Institute... Jest najbardziej kompetentny z konkurentów. Zna język > angielski i będzie mógł rozmawiać z politykami zagranicznymi bez tłumacza > (niekoniecznie z Sarkozym, bo on mówi po angielsku teksty na pamięć i nie > rozumie, co mu rozmówca odpowiada). SAME SUKCESY ...a za to "foto" - kupil sobie nawet PALAC ...? pomponik.pl/galerie/galeria/stylowa-posiadlosc-ministra-sikorskiego/zdjecie/duze,999590,1 To troche podobne do kandydatury pana sen. Kerry w USA - nic tego nie wyszlo............... Ani Komorowski, ani Sikorski na Prezydenta sie nie nadaje i nie pomoga mu polskojezyczne media i klakierzy na forach. Polska Prezydenta juz MA ! Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: Będzie jak w filmie Polańskiego Ghostwriter : 26.02.10, 11:39 to nieprawda, ze Polska prezydenta juz ma. to tylko dziadownia ma swojego czlowieka na stanowisku prezydenta RP. i ta szopka musi sie skonczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon77 Re: Będzie jak w filmie Polańskiego Ghostwriter : 26.02.10, 11:50 Witam, No i tak to jest jak się wiedzę bierze z pomponik.pl. Sugeruję pozostać w tym kręgu (plotek, deser itp). A jak już zdasz maturę, to przeczytaj książkę "Strefa zdekomunizowana". Ostrzegam jest gruba i napisana poważnym językiem, może być dla Ciebie trudna do przeczytania! Ale przynajmniej dowiesz się jak Radosław Sikorski stał się włacicielem tego pięknego dworku. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Koniunkturalizm Sikorskiego 26.02.10, 09:48 Wybór między Sikorskim a Komorowskim to wybór między dwiema wizjami Polski, to wybór między konserwatystą, a koniunkturalistą. Pojęcia prawicy i lewicy, konserwatyzmu, liberalizmu również zmierzają na śmietnik historii podążając za komunizmem. Koniunkturalizm, właściwe odnajdywanie się w miejscu i czasie, to szansa dla Polski. Prezydent reprezentuje kraj na zewnątrz, a tamże wygrywać w różnych międzynarodowych gierkach więcej, skuteczniej, pewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Sikorski: Mam 47 lat. To tyle co Obama gdy zost... 26.02.10, 10:03 Moim zdaniem kazdy "kandydat na kandydata" musi bezwzglednie mowic po angielsku.Mam na mysli wszystkie partie a nie tylko PO. Nie moze byc tak,ze jakis profesor nie znajacy angielskiego,zostaje wybrany na jedno z wazniejszych stanowisk w panstwie.W jaki sposob zostal profesorem bez znajomosci jezykow obcych? Moze wlsciwe instytucje zbadalyby jego droge awansu "naukowego"???? Odpowiedz Link Zgłoś