acucell Re: prezio-marionetka (z brytyjskim paszportem) 01.03.10, 00:50 te 45 lat sowieckiej okupacji nie bylo takie zle.Kraj zostal szybko odbudowany po wojnie,Polacy wyksztalcili sie za darmo,polska kultura i sztuka byla na wysokim poziomie.Przykladem jest polska wspaniala kinomatografia tego okresu.Dzis propaganda kapitalistyczna obecna w mediach chce pokazac dawna Polske jako cos zlego i krytykowac a mlode pokolenie wierzy w te bajki bo nie ma juz mozliwosci weryfikacji. Nie wszystko bylo w PRL zle.Powiem wiecej, wiele bylo lepszego niz dzisiejsze czasy przyniosly.Polacy zapomnieli,ze dzis jezdza po drogach wybudowanch przez Gierka a obecne wladze nie potrafia nawet remontowac tych drog nie mowiac juz o budowie nowych bo sa zajete przekretami i kradzeniem. Zbudowana wtedy konwencjonalna ale nowoczesna energetyka zostala oddana w obce rece za psie pieniadze i lapowki. Odpowiedz Link Zgłoś
sun-ra Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 00:59 Dupek na prezydenta ?...w życiu,..nie oddamy głosu na oszołoma Kampania żenująca czasami śmieszna , poziom -mniej niż zero Odpowiedz Link Zgłoś
sun-ra Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 01:10 Komorowski -strzał w .......kolano Sikorski -strzał w......... stopę po przepadnie w tych wyborach z kretesem, i dobrze bufononom pseudo politykom i pseudo intelektualistom Odpowiedz Link Zgłoś
kocurxtr Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 01:20 na dziś dzień to najlepszy kandydat w Polsce. nie mówię że idealny - ale najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Do Chama Radka Sikorskiego! 01.03.10, 03:55 Szanowny Panie Sikorski! Chciałem Pana zapytać, czy Chamstwo, którym Pan nagninnie posługuje sie w uprawianiu polityki, to Pana cecha wrodzona, czy też może nauczył sie Pan tego w NZS?, Afganistanie?, Oxfordzie?, Gminie Żydowskiej?, czy może w PO? - przepraszam za wyrażenie. Mówienie o urzędującym prezydencie RP jako o byłym prezydencie, to nie tylko CHAMSTWO i lekceważenie żyjącej i urzędującej głowy państwa polskiego, ale jakaś dewiacja psychiczna (może te wybuchy w Afganistanie poprzestawiały Panu kwadraty i nie wie Pan , co pan mówi? - proponuję pilne udanie się do lekarza psychicznego, jak mawia nasz Noblista lech Wałęsa!). Druga sprawa, to naigrywanie się ze wzrostu prezydenta RP. Wytykanie komukolwiek wzrostu i ujemne wartościowanie człowieka w związku z jego wzrostem, jest szczytem chamstwa. To tak jak gdyby ktoś użył w stosunku do odoby wysokiej głupiego powiedzenia: wysoki jak topola a durny jak fasola! Jak ktoś tak beznadziejny i o takiej kulturze politycznej śmie aspirować do godności prezydenta RP? Mam nadzieję że PO się opamięta i nigdy nie wysunie tak koszmarnego, chamskiego i bufoniastego kandydata jak Pan!!! Nie bardzo rozumiem na czym ma polegać "małość" prezydenta Lecha Kaczyńskiego. O ile wiem, to prezydent w terminie skończył studia prawnicze!, zrobił doktorat, pozytywnie oceniony przez Radę Wydziału (samorząd uczonych), która nadała mu stopień naukowy doktora, został pozytywnie oceniony jego przewód na stopień doktora habilitowanego i również został mu nadany taki stopień naukowy! W obu tych przypadkach CKK nie dopatrzyła się żadnych uchybień! i zostały spełnione wymogi ustawy o stopniach naukowych!!! W końcu prezydent Lech Kaczyński otrzymał tytuł Profesora! Jakim prawem zatem Q-rwa mać poniża Pan Pana Lecha Kaczyńskiego - uprzędującego prezydenta RP?! Wszystko to panie Sikorski upoważnia mnie do dania Panu jednej rady: NIECH SIĘ PAN LECZY NA NOGI, BO NA GŁOWĘ, TO NIESTETY JUŻ ZA PÓŹNO!!! A PO proszę by się opamiętała i jak najszybciej nie tylko wycofała kandydaturę Radka Sikorskiego w wyborach prezydenckich, ale wręcz zabroniła Radkowi Sikorskiemu publicznych wypowiedzi, gdyż psują one i tak już na niezwykle niskim poziomie "kulturę" polityczną w Polsce! Wywołują agresję społeczną i brak szacunku dla państwa i jego instytucji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 05:33 A kandydat na prezydenta szmaciarzu Sikorski nie powinien być debilem jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy Sikorski nie chcemy kramiarza z obciętymi pejsami 01.03.10, 06:57 który publicznie o własnym prezydencie mówi że jest człowiekiem małym na prezydenta,w szkole przyzakładowej byś tylko zamiatał bo narzędzi by Ci do ręki nie dano. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
misterhydro Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 07:18 "Durnia mamy za Prezydenta" (Lech Wałęsa) i za 296 dni to zmienimy !!! A moherom "na pohybel" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotkateresa Sondaz? 01.03.10, 07:42 Jezeli zadane byloby pytanie TO KTO NA PREZYDENTA RP??? Jestem ciekawa odpowiedzi. Pozdrawiam ze Zdziaru na Slowacji, ciotka teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 08:00 Przykre to czytać,co wygaduje Sikorski!Widać,że nie tylko jest mały,ale i płytki.Z tymi dwoma cechami łącznie nie zostje się prezydentem,chociaż i tak wiadomo,że nawet kandydatem nie będzie!Tak czy owak klasy nie pokazuje,ale co się dziwić to człowiek o wielu twarzach i z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotkateresa Jaki wiec Kandydat? 01.03.10, 08:16 Czy jest ktos w RP kto w ogole nadaje sie na Prezydenta? Pytanie - kogo chcialbys widziec w Palacu na Krakowskim, no, jest ktos taki??? ------------------------------------- Pac Palac Pac Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Jeszcze dodac, nic ujac! 01.03.10, 09:43 Tak jak Radoslaw Sikorski powinno sie mowic o prezydencie Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 11:05 Ano, wszystko co p.min.R.Sikorski powiediał to prawda! Niestety!! Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 16:07 Jeszcze lepszy pomysł - mniej Sikorskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zad 01.03.10, 16:59 było to nie eleganckie, liczyłam na piękno. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 01.03.10, 18:10 To co przemawia przeciw Sikorskiemu, przynajmniej dla mnie, to fakt ze zbyt ceni dowcip slowny bez zdania sobie sprawy ze nie przystoi to komus kto pragnie byc prezydentem. Mogl sobie darowac to "prezydent moze byc niski ale nie maly" Owszem, smieszne, sam sie ubawilem ale, obawiam sie ze gdy bedzie Prezydentem nadal bedzie takie rzeczy mowil z trybuny. Lepiej by bylo gdyby byl bardziej dyplomatyczny i rozsadny. Chyba czas podniesc poziom kultury politycznej. Druga rzecz to nawiazanie do wzorowania sie na republikanch. Jesli juz brac przyklady ze Stanow Zjednoczonych to wolalbym aby wzorowal sie na demokratach ktorzy sa partia postepowa. Republikanie kojarza sie raczej z twardym konserwatyzmem,ciagnieciem w strone religii, kracjonizmem zamiast ewolucji (troche ciemnogrod). Trzecia rzcz to niepotrzebne patriotyczne tram ta tam tam, tradycje rodzinne, dziadek, solidarnosc. Lepiej skupic sie na konkretach wspolczensnoscie bo podpieranie sie dziadkiem znaczy co, ze jego dziadek byl lepszy niz Tuska? Lepiej skupic sie na wlasnych zaslugach. Fakt ze byl w PiS nie dyskfalifkuje go ale jednak mowi cos o swiatopogladzie. Tam najpierw szukal swoje realizacji politycznej. Odszedl bo trafil tam na wyjatkowo perfidnych ludzi, jednak program PiS mu sie podobal. A mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Zgadzam się z Sikorskim 01.03.10, 18:38 Zgadzam się z Sikorskim PREZYDENT MOŻE BYĆ NISKIEGO WZROSTU ALE NIE MOŻE BYĆ MAŁY Zaś p Kaczyński jest NIKCZEMNEGO WZROSTU i takiego samego charakteru Pana Kaczynskiego dyskwalifikuje a) kompletny brak znajomości języków obcych - to jest kalectwo b) debilizm w polityce zagranicznej (Ukraina totalna porażka,podobnie Gruzja c)małpia złośliwość (systematyczne blokowanie ustaw d) elementarny brak kultury osobistej (zielonym do góry, małpa w czerwonym,irasiad itp e) skłonności do alkoholu ( pod wpływem bełkocze a nie mówi, krok ma raczej taneczny,itp f) klerykał ( w sposób obrzydliwy podkreśla swoją katolickość ( a w rzeczywistości -sekta ojdyra Rydzyka I tak można by cały alfabet wyczerpać -tylko poco JAKI OBECNY PREZYDENT JEST KAŻDY WIDZI TYLKO JESZCZE 290 DNI Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Zgadzam się z Sikorskim 01.03.10, 18:58 O wlasnie trfiles,tylko nazwiska i fakty mylisz.Wiedz jedno,ze wizerunek kraju tworzy minister spraw zagranicznych.Jak to wyglada to kazdy widzi,niektorzy porazki okrzykuja sukcesami.W ostatnim czasie alkoholizm radzia,POczynil nieodwracalne skutki w wygladzie i psychice.W Gruzji widoczne bylo popuszczanie w kalesony,stad czesty chod narciarza. Czyz z takim ministrem,mozna zbudowac pozytywny wizerunek Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo prostak i tyle 01.03.10, 21:03 "bohater" z afganistanu ... jeśli był takim bohaterem, jakim jest prostakiem, to ja dziękuje za takiego prezydenta. Poza tym od żony prezydenta wymagałbym znajomości języka polskiego ... nie mówiąc o innych aspektach .... Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Może nie była to wypowiedć elegancka ale 01.03.10, 21:12 Może nie była to wypowiedź elegancka ale to pan Kaczyński zaczął insynuując PiSdzielską metodą .... a ja coś wiem... My tymczasem wiemy,ze pan Kaczyński jest atrapą prezydenta Wzrost nikczemny podobnie charakter.Nie zna języków obcych -w UE to kompromitacja. Skłonności do alkoholu stąd bełkotliwa mowa i kaczy chód.Brak kultury osobistej -przykładów dziesiątki Małpia złośliwość - a ja sobie zawetuje i co mi zrobicie. Kretyńska polityka zagraniczna - Ukraina i Gruzja Nikt się z Kaczyńskim nie liczy -królowa brytyjska go nie zaprosi no jak z takim pogadać itd itp Jeszcze 295 dni i FINITO Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Może nie była to wypowiedć elegancka ale 02.03.10, 13:59 po tych wypowiedziach nie wiem już na kogo głosować, napewno nie będę na Komorowskiego, wygląd mi się nie podoba. Kurcze nie mamy już ludzi wykształconych z językami, może jakiegoś młodego 30-latka wybierzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynasg Sikorskiego pomysł na prezydenturę: mniej zadęc... 18.03.10, 00:36 Sikorski to OSZOŁOM jakich dużo w Polsce. On jest jednak wyjątkowy bo aż groźny w swoich zamierzeniach. Ten harcerzyk powinien doprowadzić do ładu MSZ bo zrobił tam taki "burdel" że aż trudno uwierzyć. Przecież po przyklejeniu wąsów wygląda jak Hitler!!! I zachowanie ma takie samo. Jeśli nie daj Boże Polacy zagłosują na niego on każdemu z nas pokaże miejsce w szeregu, ale na kolanach. A poza tym znowu Żydzi będą nami rządzić???!!! Dosyć już ich jest w polskim rządzie. Nie jestem rasistą ale Polską powinien rządzić Polak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online "były prezydent lech kaczyński" ? 14.04.10, 03:28 O nie - tak to nigdy nie będziecie mogli powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś