zbyszko "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 00:37 bez sensu. to po co ta ustawa? czyli nadal nie będzie można iśc do knajpy żeby nie wdychać dumu, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
konbar "Tak" dla Sibiesiaka!Niech potrzasa tymi z PO!Nie 05.03.10, 01:14 z Warszawy ale gosc z klasa. Aferzysci z PO maja g.wno do gadania.To On pociaga sznurki. Odpowiedz Link Zgłoś
pedzacykamien Komisja sledcza w sparwie ustawy tytoniowej 05.03.10, 10:52 Za 2-3 lata zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 BRAWO!!! precz z fajami w miejscach publicznych 05.03.10, 03:00 wreszcie legislacyjna wiktoria tego projektu. Jeszcze miną dekady zanim społeczenstwo zrozumie i zastosuje te przepisy na codzien, ale od czeogs trzeba zacząć. Piąteczka dla posłów ktorzy głosowali "ZA"!! Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: BRAWO!!! precz z fajami w miejscach publiczny 05.03.10, 06:19 to było do przewidzenia, interesy Zbysiów Mirów i innych Misiów są dla PO ważniejsze niż obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
braass "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 06:39 Czyli nic sie nie zmienia. Dziekujemy PO za smród o poranku! Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 08:31 Sypiasz w knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 07:09 ale jaja. Kto by pomyślał ze pełownię pochwalę... żeby nie było: nie palę i nie przepadam za dymem z papierosów Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Po co?? 05.03.10, 07:13 Po co było tracić czas na pracę nad ustawą która nic nie zmienia? A ile kosztowała ta bezsensowna praca podatników? Odpowiedz Link Zgłoś
depp11 "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 08:17 Gratulacje dla lobbystów!! Hipokrytom z PO zatroskanym o nasze zdrowie i dobre samopoczucie Polaków DZIĘKUJEMY za kolejne lata w uciążliwym smrodzie w pubach i restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 09:58 depp11 napisał: > Gratulacje dla lobbystów!! Hipokrytom z PO zatroskanym o nasze zdrowie i dobre > samopoczucie Polaków DZIĘKUJEMY za kolejne lata w uciążliwym smrodzie w pubach > i restauracjach. ...przy piciu zdrowej wódy, piwa, zakąszanego jeszcze zdrowszym burgerem... Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 11:26 simera16 napisał: > depp11 napisał: > > > Gratulacje dla lobbystów!! Hipokrytom z PO zatroskanym o nasze zdrowie i > dobre > > samopoczucie Polaków DZIĘKUJEMY za kolejne lata w uciążliwym smrodzie w p > ubach > > i restauracjach. > > ...przy piciu zdrowej wódy, piwa, zakąszanego jeszcze zdrowszym burgerem... simera16 jesteś typowym przykładem nałogowca, który stosuje zasadę "wykręcania kota ogonem" z uporem maniaka. Nawet mi ciebie żal, bo widać jak te papierochy tobą sterują... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 11:52 saules_meita napisała: > simera16 napisał: > > > depp11 napisał: > > > > > Gratulacje dla lobbystów!! Hipokrytom z PO zatroskanym o nasze zdro > wie i > > dobre > > > samopoczucie Polaków DZIĘKUJEMY za kolejne lata w uciążliwym smrodz > ie w p > > ubach > > > i restauracjach. > > > > ...przy piciu zdrowej wódy, piwa, zakąszanego jeszcze zdrowszym burgerem. > .. > > simera16 jesteś typowym przykładem nałogowca, który stosuje zasadę "wykręcania > kota ogonem" z uporem maniaka. Nawet mi ciebie żal, bo widać jak te papierochy > tobą sterują... > I co w związku z tym..., na odwyk mnie wyślesz? Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 12:55 simera16 napisał: > > I co w związku z tym..., na odwyk mnie wyślesz? Gdyby zmuszenie kogoś do odwyku przynosiło jakiekolwiek rezultaty, to chętnie wysłałabym tam swoją babcię, ojca i ciebie na dokładkę, ale przymusem nie da się wyjść z nałogu. Sami powinniście do tego dojrzeć... Ale skoro nie chcecie, to liczcie się z tym, że wkurzona większość niepalących chce wam założyć na mordę kaganiec w postaci ustawy antynikotynowej. Sami jesteście sobie winni - rozpanoszyliście się za bardzo i tyle. Ile razy widziałam jak palacz urządzał karczemną awanturę, bo ktoś śmiał jaśnie palącemu zwrócić uwagę, że dym przeszkadza innym. Gdyby ludzie nawzajem szanowaliby się, to nie byłaby potrzebna taka restrykcja (jak i wiele innych). A tak wolność palaczy, odbywała się kosztem niepalących - tak być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 13:08 saules_meita napisała: > simera16 napisał: > > > > I co w związku z tym..., na odwyk mnie wyślesz? > > Gdyby zmuszenie kogoś do odwyku przynosiło jakiekolwiek rezultaty, to chętnie > wysłałabym tam swoją babcię, ojca i ciebie na dokładkę, ale przymusem nie da si > ę > wyjść z nałogu. Sami powinniście do tego dojrzeć... > Ale skoro nie chcecie, to liczcie się z tym, że wkurzona większość niepalących > chce wam założyć na mordę kaganiec w postaci ustawy antynikotynowej. Sami > jesteście sobie winni - rozpanoszyliście się za bardzo i tyle. Ile razy > widziałam jak palacz urządzał karczemną awanturę, bo ktoś śmiał jaśnie palącemu > zwrócić uwagę, że dym przeszkadza innym. > Gdyby ludzie nawzajem szanowaliby się, to nie byłaby potrzebna taka restrykcja > (jak i wiele innych). A tak wolność palaczy, odbywała się kosztem niepalących - > tak być nie może. > Twój tzw. szacunek do innych objawia się nazywaniem ich twarzy "mordą"...Próbę znalezienia consensu, którą ty torpedujesz, uważasz za szacunek...? No tak, ale ty jesteś ten mądry i szlachetny, a my palący, to swołocz...bo kiedyś tam jakiś pojedynczy osobnik zachował się jak się zachował...Twoje pisanie, to klasyczny oksymeron... Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 13:33 simera16 napisał: > Twój tzw. szacunek do innych objawia się nazywaniem ich twarzy "mordą"...Próbę > znalezienia consensu, którą ty torpedujesz, uważasz za szacunek...? No tak, ale > ty jesteś ten mądry i szlachetny, a my palący, to swołocz...bo kiedyś tam jakiś > pojedynczy osobnik zachował się jak się zachował...Twoje pisanie, to klasyczny > oksymeron... Po pierwsze - związek frazeologiczny "zakładać komuś kaganiec na mordę" znaczy "zakazywać czegoś komuś" - chyba się nie przykładałeś w szkole do polskiego... <; Po drugie - nie ja pisałam o swołoczy... szacunek wasz do nas objawiałby się chociażby tym, że na zwrócenie uwagi nie reagowalibyście agresją! Ponadto objawiałoby się to zrozumieniem, że ktoś nie chce wdychać dymu. Dzięki temu nie wchodzilibyśmy sobie w paradę. Ale jak już pisałam - rozpanoszyliście się więc pretensje miejcie do siebie - ktoś w końcu stracił do was cierpliwość i powołał do życia zakaz palenia. Po trzecie - jestem "oną" nie "onem", proszę więc byś nie zwracał się do mnie w rodzaju męskim... <: Po czwarte - ach znów te braki w edukacji... nie ma czegoś takiego jak "oksymeron", istnieje oksymoron, czyli epitet sprzeczny, ale moja wypowiedź nie była epitetem, a tym bardziej sprzecznym. <: Wniosek - do szkoły marsz! I przy okazji przydałby się odwyk, bo na skutek niedotlenienia mózgu piszesz takie głupoty, że powinieneś bać się boga! (((; Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagod 05.03.10, 13:39 saules_meita napisała: > simera16 napisał: > > Twój tzw. szacunek do innych objawia się nazywaniem ich twarzy "mordą"... > Próbę > > znalezienia consensu, którą ty torpedujesz, uważasz za szacunek...? No ta > k, ale > > ty jesteś ten mądry i szlachetny, a my palący, to swołocz...bo kiedyś tam > jakiś > > pojedynczy osobnik zachował się jak się zachował...Twoje pisanie, to klas > yczny > > oksymeron... > > Po pierwsze - związek frazeologiczny "zakładać komuś kaganiec na mordę" znaczy > "zakazywać czegoś komuś" - chyba się nie przykładałeś w szkole do polskiego... > <; > Po drugie - nie ja pisałam o swołoczy... szacunek wasz do nas objawiałby się > chociażby tym, że na zwrócenie uwagi nie reagowalibyście agresją! Ponadto > objawiałoby się to zrozumieniem, że ktoś nie chce wdychać dymu. Dzięki temu nie > wchodzilibyśmy sobie w paradę. Ale jak już pisałam - rozpanoszyliście się więc > pretensje miejcie do siebie - ktoś w końcu stracił do was cierpliwość i powołał > do życia zakaz palenia. > Po trzecie - jestem "oną" nie "onem", proszę więc byś nie zwracał się do mnie w > rodzaju męskim... <: > Po czwarte - ach znów te braki w edukacji... nie ma czegoś takiego jak > "oksymeron", istnieje oksymoron, czyli epitet sprzeczny, ale moja wypowiedź nie > była epitetem, a tym bardziej sprzecznym. <: > > Wniosek - do szkoły marsz! I przy okazji przydałby się odwyk, bo na skutek > niedotlenienia mózgu piszesz takie głupoty, że powinieneś bać się boga! (((; > Więc po co z takim matołkiem jak ja polemizujesz..."związku frazeologiczny"...Przecież z twoich wpisów wnioskuję, że z uwagi na ten zgubny nałóg podczłowiekiem jestem, któremu nawet literówki popełnić nie można...Pa, pa... Odpowiedz Link Zgłoś
aibo To jakaś komedia? czy oni myślą że ludzie to osły? 05.03.10, 08:18 ktoś wziął kasę od PhilipMorris i innych za tą kpinę zamiast ustawy? Odpowiedz Link Zgłoś
brighter Minister zdrowia w Polsce 05.03.10, 08:23 MInister zdrowia w malym 'filmie reklamowym': www.youtube.com/watch?v=7beuVGI-4R8 Wyobrazam sobie ze jedynie wiekszym absurdem niz minister zdrowia sprzeciwiajacy sie zakazowi palenia bylby minister srodowiska, ktory wystepuje przeciw ustawie o ochronie Rospudy. D N O! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 08:38 ile to się trzba nagadać żeby wszystko zostało po staremu a "ludziom żyło się lepiej wszystkim w gadce" Odpowiedz Link Zgłoś
stefan331 zawsze można pójść do Sfinksa 05.03.10, 08:39 tam sa sale dla niepalących, żarcie i ceny tez są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
roland_x Hańba 05.03.10, 08:47 czekałem na tę ustawę PO - straciliście także i mój głos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beaviso I mój! 05.03.10, 09:46 Dokładnie to samo wykrzyczałem rano w samochodzie, gdy usłyszałem poranne newsy. Spadajcie na drzewo, durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Chcieli dobrze ,a wyszło jak zwykle... 05.03.10, 08:53 Co da wydzielenie jednego stolika dla palących? W dalszym ciagu smród dymu będzie mi towarzyszyl przy spożywaniu jedzenia.Ilu palaczy bedzie posiadało na tyle kultury ,aby odpuścić sobie dymku? To jest b. specyficzna grupa ludzi nie licząca się totalnie z innymi ,nie zważaja na tłok ,na dzieci,na miejsca spożywania , a na końcu ten pstryk peta na chodnik ,na trawę. No jak takich nauczyc,zwrócić uwage na niestosowność takiegio zchowania -tylko zakaz i to poparty karą, nie widzę innego wyjścia... Odpowiedz Link Zgłoś
ten.caly.kazik Re: Chcieli dobrze ,a wyszło jak zwykle... 05.03.10, 09:41 u nas zawsze znajdzie się coś czego nie da się zrobić, mimo że w innych krajach świetnie to funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 08:56 Był wielki sztorm w szklance wody i co z tego wynika,no nic. Cała ta nagonka na palaczy nie ma sensu dotąd jak nie zawita do palaczy jakieś zdrowe podejście do problemu. Jest tu też pole do działania/włączyłbym w to SANEPID/,żeby sprawdzał warunki w jakich przebywają palacze i ci bierni palacze,chodzi mi o dopuszczenie danego lokalu do użyteczności publicznej/prawidłowo działająca wentylacja plus czujniki dymu papierosowego sterującego wentylacją/. Co do samego nałogu palenia to chyba problemem jest przekonywanie palacza nie tylko co do zagrożenia zdrowia,ale też wmówienie mu ,że palenie to /mówiąc delikatnie bardzo niekulturalny nawyk/i mnie się wydaje dość skuteczny. Przekonałem się przebywając za granicą ,że mimo nie widniejącego /nie było zakazu/osoba paląca była obserwowana przez innych z wielkim politowaniem-ja bym tej presji nie wytrzymał. Zaznaczam ,że lokal był bardzo dobrze wentylowany. To wszystko zależy od naszej wzajemnej kultury -wzajemnego uszanowania swojej racji i uznanie palenia jakocos świadczącego o naszej kulturze obycia i wmówieniu sobie że to po prostu jest bardzo nie eleganckie,wręcz głupie. Na koniec informuję,że udało misię już nie palić 8-lat i jest mi z tym bardzo dobrze,a może nawet co raz lepiej. Nie stosowałem żadnych sztuczek farmakologicznych/myślę ,że tylko bardzo silna wola może to pokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 08:59 Taką ustawę to panowie z Platformy możecie sobie w tyłki wsadzić. Po co marnujecie tysiące drzew, które trzeba będzie ściąć żeby wydrukować te wszystkie dzienniki ustaw na potrzeby prawa, które tak naprawdę niczego nie zmienia? Wszystko zostanie po staremu. Debilizm totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
edytagb "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 09:03 To przykre że PO tak potraktowała ludzi którzy dbają o swoje zdrowie. Uwielbiam restauracje typu Sfinks czy Piramida ale nie chodzę tam ze względu na to że to wielkie palarnie. Moją restauracją stała się Pizza HUT w której się nie pali jednak tam jest zawsze problem z dostaniem wolnego stolika. Może skoro posłowie o nas nie dbają to właściciele restauracji się zastanowią że lepiej mieć wśród gości rodzinę płacącą spore rachunki niż zgraję młodzieży przy jednym piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 09:08 Na plażach,a w łódce na środku jeziora też? Odpowiedz Link Zgłoś
akirat PO co ta ustawa? 05.03.10, 09:09 Uwzględniając poprawkę PO ustawa jest bez sensu... Szkoda pary w gwizdek. Będzie jak było i tyle... Jak ktoś pali na przystanku to nikomu to nie przeszkadza ale w knajpie to koszmar. Cóż nadal trzeba będzie się prać po powrocie ze spotkania nawet jeśli by trwało tylko 30 min. A miało być tak fajnie: Czyste powietrze w klubach Zmniejszenie atrakcyjności palenia Nauka kultury dla palaczy przez stymulacje prawną Jak łatwo z miana ustawy o zachodnich standardach spaćś na prawnego gniota. Pozdrawiam palaczy którzy nauczyli się jednego... PALENIE JEST COOL. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Kręcąc lody, kręcąc skręty 05.03.10, 09:10 walą przekręty na przekręty, a gawiedź się cieszy z Kota Bełkota, a gawiedź dysputuje, czy każdy kurdupel ma dwa ch.uje, a gawiedź raduje widok Julki Durnej. Wiwat Kurduplandia Miłości Dyrdymała Wspaniałego !, Wiwat dla Przyjaciela Jego, Brata Wielkiego !. Odpowiedz Link Zgłoś
ventslavek Wstyd PO!!! Wstyd PO!!! 05.03.10, 09:13 "Posłowie przyjęli bowiem poprawkę PO łagodzącą ustawę. Zgodnie z nią, w lokalach gastronomicznych i rozrywkowych mogą nadal powstawać palarnie (w tych mniejszych, poniżej 100 metrów kw. to sam właściciel będzie decydował, czy ma być to lokal dla palących czy niepalących)." - Polacy nic się nie stało. Jak PO za coś się bierze to na pewno spartaczy. Trzy lata pracy rezultat ZERO. A miałem nadzieję, że będzie jak na Litwie, palaczy będą wychodzić z papierosem na zewnątrz baru/restauracji. PO raz kolejny utwierdzam się, że PO to najgorsza partia i zrobi wszystko dla statystyk, a dla obywateli NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Kręcąc lody kręcąc skręty 05.03.10, 09:16 walą przekręty na przekręty, a gawiedź się cieszy z Kota Bełkota, a gawiedź dysputuje, czy każdy kurdupel ma dwa ch.uje a gawiedź raduje widok Julki Durnej a gawiedź wiwatuje i pali i pije. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.ran jak będą liczyć te 100 m? 05.03.10, 09:22 czy będzie to całkowita powierzchnia lokalu razem z kuchnią czy tylko powierzchnia ze stolikami? Odpowiedz Link Zgłoś
siedzacy_byk "Tak" dla ustawy antynikotynowej. Ale z łagodzą... 05.03.10, 09:27 Miało być pięknie, a wyszło jak zwykle. W Wielkiej Brytanii, po wprowadzeniu zakazu palenia w lokalach rozrywkowych zacząłem nawet chodzić do klubów. W Polsce się nie da. Nawet ludziom zazwyczaj niepalącym po kilku drinkach włącza się głupawka i na potęgę wdychają skopcony tytoń owinięty w tanią bibułę, na które państwo nakłada lichwiarską akcyzę. Papieros dodaje palaczowi animuszu, stwarza okazję do przyjmowania idiotycznych póz i robienia głupich min oraz ponętnego wiotczenia nadgarstka. A w wieku 55-60 lat rak albo niewydolność układu krążenia. I państwo zarabia ponownie, bo po parunastu miesiącach intensywnego leczenia musi wypłacić jedynie zasiłek pogrzebowy w wysokości 5 czy 6 tys. i nie trzeba płacić emerytury przez 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
beaviso "Piwo lubi dym" 05.03.10, 09:45 "Piwo lubi dym" - ale palant. Od razu widać, że facet nie ma pojęcia o piwie, jego bogactwie i różnorodności smaków. Ja powiem inaczej - dym zabija piwo. W przypadku Żywca, Lecha czy Tyskiego nie robi to specjalnej różnicy, ale jak próbuje się jakiś fajnych piwek, to po godzinie wdychania dymu sensory smaku mówią "pijesz wodę". M. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Piwo lubi dym" 05.03.10, 10:43 beaviso napisał: > "Piwo lubi dym" - ale palant. Od razu widać, że facet nie ma pojęcia o piwie, > jego bogactwie i różnorodności smaków. Ja powiem inaczej - dym zabija piwo. W > przypadku Żywca, Lecha czy Tyskiego nie robi to specjalnej różnicy, ale jak > próbuje się jakiś fajnych piwek, to po godzinie wdychania dymu sensory smaku > mówią "pijesz wodę". > > M. Pijąc przez godzinę jedno piwo...pod koniec pijesz lurę...Pijąc przez godzinę kilka piw...kubki smakowe mówią; pijesz wode Odpowiedz Link Zgłoś
rapenmachen Re: "Piwo lubi dym" 05.03.10, 11:36 simera16 napisał: > beaviso napisał: > > Pijąc przez godzinę jedno piwo...pod koniec pijesz lurę...Pijąc przez godzinę > kilka piw...kubki smakowe mówią; pijesz wode Po 40 latach palenia Twoje kubki smakowe są w takim stanie, że nie rozróżniasz, czy pijesz piwo wzbogacone o wodę, czy o mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Piwo lubi dym" 05.03.10, 11:54 rapenmachen napisał: > simera16 napisał: > > > beaviso napisał: > > > > > Pijąc przez godzinę jedno piwo...pod koniec pijesz lurę...Pijąc przez god > zinę > > kilka piw...kubki smakowe mówią; pijesz wode > > Po 40 latach palenia Twoje kubki smakowe są w takim stanie, że nie rozróżniasz, > czy pijesz piwo wzbogacone o wodę, czy o mocz. Baaarrrdzooo merytorycznie....a w jaki sposób posiadłeś tę wiedzę o moich kubkach smakowych...Daj spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
ten.caly.kazik wolno dociera do nas cywilizacja 05.03.10, 09:53 a miało być tak pięknie, nowocześnie i po europejsku Odpowiedz Link Zgłoś