patman Co liberalnym feministkom do papieża? 13.03.10, 09:52 Nie rozumiem liberalnych pań, którym zależy na tym, żeby kobieta została papieżem. Ja nie chciałbym firmować korporacji, która miliardowi ludzi zrobiła wodę z mózgu, a żeby ta się nie wylała, pozatykała dziurki w czerepie kitem sprzed 2 tys. lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mefjusz Co to K*** za sondaż??? 13.03.10, 09:54 Na poziomie wypowiedzi tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Dlaczego Wujkowa możę być lekarzem?! 13.03.10, 09:54 co z jej pacjentami w czasie obrzeku?! coz to za nieodpowiedzialna osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Dlaczego Wujkowa możę być lekarzem?! 13.03.10, 10:07 tfu tfu ja tez cierpie na obrzek jakowys - Wujkowa, możę... można by to zrzucić na karb roztargnienia, nieuwagi ale jest prostsze wyjasnienie - OBRZĘK Ciekawe co na to mój zespól, oświadczę teraz - raz w miesiącu radździe sobie sami , ja mam OBRZĘK... ciekawe jak sie zarzad do tego odniesie.. --------- jaja podnoszą emocje i wywołują wojny Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Prelegentka 13.03.10, 09:55 sądząc z jej słów, ma permanentną miesiączkę. Przynajmniej intelektualną. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: A zdaniem Michnika kobieta może zostać rabine 14.03.10, 04:42 masz dzis "obrzekl mozgu"?...hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
keeciol Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:00 mam nadzieję że ta pani szybko umrze i podobnie do jej myślący zakonnice i księża...to będzie jak odnowa dla 'lokalnego' kościoła...poza tym idąc tokiem jej rozumowania mężczyźni są wybierani, przynajmniej w naszych czasach, kiedy przechodzą klimakterium lub po, choćby Ratzinger...skoro ona się wygłupia mnie TEŻ wolno Odpowiedz Link Zgłoś
malena-76 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:02 Jezus Maria, co za brednie.jak mawiają Gorale są 3 rodzaje prawdy,swinto prawda, cało prawda i gówno prawda.tu mamy doczynienia z gówno prawdą.jak sobie przypomne czasy rządów pisu i te szczerbate marionetki, Marcinkiewicza, Giertycha, Leppera, giertychowską reforme edukacji to mysle, ze wszystko jest lepsze niz ten ciemnogród który był. Odpowiedz Link Zgłoś
janinaelz Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:04 Wujkowska była doradcą ds. kobiet i rodziny w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza (wtedy PiS), potem doradcą Romana Giertycha (LPR), kiedy był szefem MEN. Przeciwniczka in vitro i antykoncepcji, zwolenniczka całkowitego zakazu aborcji. I jak ma byc w Naszym kraju dobrze, jezeli za doradcow mamy takich ludzi. Nastepnym razem termin spotkania radze uzgadniac z terminem miesiaczki p.Wujkowska bo przed miesiączką ma obrzęknięty mózg i ciężko jej zachować zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Ale przeciez czesc prawdy w tym jest. 13.03.10, 10:05 Nie wiem czy wytepuje obrzek mozgu, ale stan i nastroj kobiety jest uzalezniony od cyklu miesiaczkowego i plodnosci, kobiety sa bardziej zbiologizowane niz faceci. Kazdy przeciez widzial efekty zespolu przedmiesiaczkowgo i te nerwy kobiet "bo znowu nastepne jajeczko sie zmarnowalo" :) To nie takie hop siup hodowac takie jajeczko przez kilka tygodni. A potem na marne idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Ponieważ B16 jest przedostani! 13.03.10, 10:08 Benedykt XVI jest ostatnim papieżem wybranym przez konklawe, a znamy imię ostatniego papieża, którym bedzie Piotr II Rzymianin, dlatego niemożliwe jest, by kobieta była papieżem! Warto poświęcić trochę czasu dla wieczności. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ponieważ B16 jest przedostani! 13.03.10, 13:24 tade-k53 napisał: > Benedykt XVI jest ostatnim papieżem wybranym przez konklawe, a znamy > imię ostatniego papieża, którym będzie Piotr II Rzymianin, Skąd Ty to wszystko wiesz?! I czemu po B16 nie może być z tuzin papieży, wybranych nie przez konklawe, tylko jakoś inaczej? Np. tak, jak ten ostatni, "Piotr II Rzymianin", który - jak sam piszesz - nie będzie wybrany przez konklawe, skoro przed nim B16 będzie ostatnim, wybranym przez konklawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
nic.prostszego Vetulani! 13.03.10, 10:11 Pan profesor, o ile mi wiadomo i o ile nie zmienił nazwiska, nie nazywa się Wetulani tylko Vetulani! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Vetulani! 13.03.10, 13:26 nic.prostszego napisał: > Pan profesor, o ile mi wiadomo i o ile nie zmienił nazwiska, nie nazywa się > Wetulani tylko Vetulani! Mnie się też tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
pssz A Margaret Tacher? 13.03.10, 10:11 Była premierem mocarstwa atomowego. I to jednym z lepszych. Jakoś jej bycie kobietą nie przeszkodziło w pełnieniu funkcji. Na tak wysokie stanowiska zazwyczaj są powoływani ludzie w odpowiednim wieku. Ca można nieodpowiedzialnego zrobić będąc papieżem? Instytucje kościelne są tak bezwładne, że prędzej zdąży się anulować nietrafioną decyzję, niż ta decyzja zadziała. Natomias na stanowisku premiera mocarstwa atomowego można o wiele łatwiej podjąć tragiczną w skutkach decyzję. Pani Tacher tego nie zrobiła. Obiekcje tej katooszołomki są bezzasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Pisownia 13.03.10, 10:13 Nie miałem gdzie sprawdzić pisowni imienia i nazwiska pani Premier, więc może być niepoprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Między nami rasistami 13.03.10, 11:39 "Wujkowska była doradcą ds. kobiet i rodziny w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza (wtedy PiS), potem doradcą Romana Giertycha (LPR), kiedy był szefem MEN." ************************** Argumentacja biologicznymi możliwościami płci jest oczywistym wstępem do ideologii rasistowskiej i nazistowskiej. To okolice ideologii wyznawanej mi.in. przez spadkobierców endecji. Dziwię się zatem osobom, które w ogóle z Wujkowską próbowały polemizować - powinny raczej wyjść z sali bądź w ogóle na spotkaniu się nie pojawić. Temat jest debilny, a UW się kompromituje organizując tego rodzaju sesje "naukowe". Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Między nami rasistami 13.03.10, 12:00 Ci ludzie są obłąkani, tego się nie da skomentować. Takie natężenie bredni, że ręce i nogi opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Bo z kapłana powstał człowiek! 13.03.10, 20:02 megasceptyk napisał: > Ci ludzie są obłąkani, > tego się nie da skomentować. > > Takie natężenie bredni, > że ręce i nogi opadają. Ludzkie nieludzkie. Prawdziwa wiara, fałszywy bóg, poczet obłudnych świętych. Niejeden święty gdyby by mógł, spaliłby tych wyklętych. Mężczyzna, inaczej człowiek, co z żydowskiego łona. Gdy matka osłem i cokolwiek. Za wolność Żydów kona. Kapłan co posiadł duszę czarną. Ku światłu wznosi ręce. Potwierdza wiarę swą sutanną. Bić Żyda chce w podzięce. Przenika światło, gdzie jest ciemno. Ciemności w świecie więcej. Swe dzieło człowiek zna na pewno. Chce wszystko poznać prędzej. Każdy ludzik pędzi inaczej. Taki „pędzący królik”. Główki kapusty sekty „kaczej”. Zbuntowany cyrulik. Kapusta, inaczej kapucha, od "boga" ma świętousty. "Pędzący królik" szuka ducha. Wiara zagon kapusty! Poproszę o beatyfikację! www.youtube.com/watch?v=N2Pb_jpSyiE Lupus curvus. Gaudeamus. Kaktus chlaptus. Nostradamus! www.youtube.com/watch#!v=NVm992AAOhM&feature=related www.youtube.com/watch?v=b0sqCwLKZy0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: Między nami rasistami 13.03.10, 12:07 Zajmij sie troche fizjologia, to nie bedziesz pisal bzdur o ideologii rasistowskiej. Przykro sluchac, ze wypowiedzi Wujkowskiej nie doprowadzily do rzeczowej dyskusji, zamiast wywolywac tego typu komentarze. Takze mezczyzni stoja pod wplywem mniej czy bardziej aktywnych hormonow, nie u wszystkich prosty brak szarych komorek odpowiada za idiotyczne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
andybla Re: Między nami rasistami 13.03.10, 12:18 ewa12321 napisała: > Zajmij sie troche fizjologia, to nie bedziesz pisal bzdur o > ideologii rasistowskiej. > > Przykro sluchac, ze wypowiedzi Wujkowskiej nie doprowadzily do > rzeczowej dyskusji, zamiast wywolywac tego typu komentarze. > Takze mezczyzni stoja pod wplywem mniej czy bardziej aktywnych > hormonow, nie u wszystkich prosty brak szarych komorek odpowiada za > idiotyczne zachowanie. Nie wiem dlaczego pro męska deklaracja Pani Wójkowskiej wzbudziła taką falę pośród kobiecego audytorium ale ona ma rację. Męski pierwiastek jest rozwojowy, kobiecy jest stabilizatorem. Jeden bez drugiego nie ma przyszłości. Ja jestem za konrolą rozwojowca. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
je2bny Re: Między nami rasistami 13.03.10, 13:46 ewa12321 napisała: > Przykro sluchac, ze wypowiedzi Wujkowskiej nie doprowadzily do > rzeczowej dyskusji, zamiast wywolywac tego typu komentarze. ================================= Widocznie stwierdzono, że z idiotą nie powinno się dyskutować, gdyż on może sprowadzić dyskusję do własnego poziomu i pobić doświadczeniem. I najpewniej tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Jak nie miales gdzies sprawdzic? 13.03.10, 10:27 Google, wikipedia? Heloł?! Z katolikiem się na łby pozamieniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Jak nie miales gdzies sprawdzic? 13.03.10, 10:34 No tak, przecież papież mózg musi mieć obrzęknięty cały czas, a nie tylko raz w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Impertynencki człowieku 13.03.10, 12:42 Po napisaniu postu wpadłem na podobne pomysły, ale tutaj nie ma możliwości edytowania postu i poprawienia. Stąd mój dodatkowy post o pisowni. Proszę nie robić Takich uwag: >Z katolikiem się na łby pozamieniałeś?< Takie uwagi są niegrzeczne i zatruwają atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Przecież ona sama ma ważniejszą pracę niż Papież! 13.03.10, 10:36 Mniejesza o Żelażna Damę - przecież sama autorka wypowiedzi jest lekarzem - wykonuje więc pracę, w której każda pomyłka może miec znacznie poważniejsze konsekwencje niż u jakiegoś watykańskiego dosotojnika. Rozumiem (choć z trudem), że dla niektórych katolików decyzje podjęte przez tego dostojnika mają znaczenie większe, niż działania mogące zdecydować o życiu lub śmierci ich samych lub ich bliskich - ale miejcie litość: przecież Kościół katolicki mieli podjęcie każdej decyzji przez całe dziesięciolecia. Gdyby taka Papieżyca poczuła, że akurat zbliżają się "te dni", mogłaby zamnknąć się w jakimś watykańskim lochu i odczekać kilka godzin. Natomiast lekarka ma nieraz na podjęcie decyzji kilka MINUT, nie godzin. PS Pisownia nazwiska brytyjskiej premier to Margaret Thatcher. Złośliwie dodam, że miałeś gdzie sprawdzić pisownię - to coś do sprawdzania pisowni nazywa się internet (mniej złośliwie powiem, że sam korzystam z tego urządzenia bardzo często, bo mam fatalną pamięć wzrokową). Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy __ Zycie wieczne wazniejsze niz doczesne... ___ 13.03.10, 10:52 Dla kazdego myslacego katolika zycie wieczne i zbawienie jest duzo wazniejsze niz wieczne, dlatego rola papieza jest duzo wazniejsza niz jakiegokolwiek lekarza. Niemyslacy katolicy uwazaja na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Ty zaliczasz się do tych "myślących"? 13.03.10, 11:12 Jeśli "katolik" jest kimś, kto całą swoją moralność podporządkowuje decyzjom pewnego pana zamieszkałego w Watykanie, to "myślący katolik" brzmi jak oksymoron (nie chcę nikogo obrażać: po prostu, taki osobnik, z definicji, myśleć nie musi). Co do samej Twojej wypowiedzi, to pisałem przecież, że nie mogę zanegować Waszego prawa do stawiania papieża ponad lekarzem - taką macie urodę i tyle. Stwierdziłem natomiast, że papież czy papieżyca w chwili umysłowego niedomagania może udać się na krótką rekonwalescencję. Stanowisko papieża jest tak zgeriatryzowane, że bez tych pauz w urzędowaniu, jego wykonywanie byłoby całkowicie niemożliwe. Za to lekarz pogotowia nie może powiedzieć: "Wie pan co? sam se pan tamuj ten krwotok, wrócę za pięc godzin, bo mi coś, kurna, mózg obrzękło." Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: __ Zycie wieczne wazniejsze niz doczesne... _ 13.03.10, 13:49 Czyli taki myślący katolik uważa, że wszechmogący Bóg potrzebuje papieża do zbawiania ludzi? Jeżeli tak, to coś z tym myśleniem jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: __ Zycie wieczne wazniejsze niz doczesne... _ 13.03.10, 14:26 "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy mogli to dowodami obalić?!" "Dogmat to nic innego jak wyraźny zakaz myślenia" itd. itd. świat dzieli się na ludzi oraz na wierzących czyli barany, kozy i inne robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.30.tysiecy ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadniac.. 13.03.10, 11:05 Odnosze wrazenie, ze feministki musza ciagle sobie cos udawadniac. A to, ze kobieta moze byc prezydentem, a to ze moze byc ksiedzem, a to ze moze byc papiezem. Lecza swoje ogromne kompleksy wzgledem mezczyzn. Ja proponuje, zeby sprobowaly udowodnic, ze moze byc rowniez grabarzem, gornikiem, hutnikiem i pelnic jeszcze dziesiatki innych funkcji przeznaczonych dla mezczyzn. Prawda jest taka, ze natury sie nie oszuka i przed okresem ogromna wiekszosc kobiet robi glupie rzeczy i dziala nieracjonalnie. Wszyscy faceci to wiedza, wszystkie kobietki udaja, ze to nieprawda. Moja kochana zona np. sprzata jak oszalala i nie potrafi usiasc w spokoju, zeby chwile odpoczac. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Za to mezczyzni skapani sa w testosteronie! 13.03.10, 12:02 Nie trzeba zaprzeczac, ze cykl kobiety ma wplyw na jej zachowanie, taka jest fizjologia i nie trzeba sie z tym klocic. Kobiety nie beda takze dobrymi flavourystkami (???, tj. nie beda mogly kreowac perfum), bo w trakcie cyklu zmienia sie takze wech? No i co z tego? Mezczyzni sa juz jako embriony skapani w testosteronie, to wplywa przez cale ich zycie, na zwiekszona chec ryzyka, na "krwiopijczosc", na brakujaca empatie itd. Nie oszukujmy sie, tyle krwi, ile wycisnal kosciol katolicki z ludzi na przestrzeni wiekow, przebila dopiero wojna swiatowa. Jako kobieta nie chcialabym stac na czele takiej organizacji jak kk. Jesetsmy tam niczym, zreszta tak jest tez i w innych religiach. Przykazania, jakie nam glosi kk, sciagniete zreszta z wielu innych wczesniejszych wierzen, sa dla mnie pewnym standardem moralnym, ale nie czyms, do czego sie stosuje ze strachu przed kara boska. Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Za to mezczyzni skapani sa w testosteronie! 13.03.10, 14:06 ewa12321 napisała: Kobiety nie beda > takze dobrymi flavourystkami Czytałam co najmniej kilka artykułów i widziałam w jakichś dokumentach w tv co najmniej kilka kobiet, które SĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
mykey Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 12:04 Ja mam natomiast wrażenie że nie jesteś w stanie ogarnąc tematu i dlatego wypisujesz te brednie - twierdzisz że kobieta nie może być grabażem, hutnikiem etc. ??? Oczywiście że może tylko się do tego mniej nadaje (tak jak facet do bycia np. przedszkolanką, albo przecietny facet (175cm 70kg) do bycia kowalem czy ciężarowcem...;). Problem jaki one stawiają to ograniczenie apriori co do niektórych funkcji - np bycia papieżem - przeciwko czemu nie ma żadnych naukowych dowodów (równie dobrze można by wykluczyć z polityki np. starych kawalerów - jak wiadomo nieodprowadzane męskie płyny fizjologiczne uderzają na mózg co nie sprzyja racjonalności - a właśnie taka argumentacja dominuje u antyfeministów w tym m.in. u Ciebie - więc jak cie małżonka na dłużej od cycka odstawi - szybciutko na zwolnienie z pracy bo głupot można narobić...) Odpowiedz Link Zgłoś
michaelrym Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 12:45 równie dobrze można by wykluczyć z polityki np. starych kawalerów - jak wiad > omo nieodprowadzane męskie płyny fizjologiczne uderzają na mózg co nie sprzyja > racjonalności - a właśnie taka argumentacja dominuje u antyfeministów w tym m.i > n. u Ciebie Piekne sa wszystkie argumenty, ktore zaczynaja sie od slow 'jak wiadomo'. Te slowa automatycznie czynia z nich najswietsza prawde. Prezes PiS bardzo lubi tego typu zwroty. Ad rem: tak, duza czesc kobiet kilka dni w miesiacu jest powaznie niedysponowana z powodu miesiaczki. O tym, ze tak jest pisala krolowa feministek, Simone de Beauvoir, w biblii feministek pt. The Second Sex (Druga Plec? Nigdy nie widzialem tej ksiazki po polsku), i to tlumaczac dlaczego nizsze pensje dla kobiet sa w jakims sensie sprawiedliwe (tak tak, moi drodzy - tak sie wypowiadala ikona ruchu feministycznego). Ale wiekszosc feministek chodzi z jej ksiazka pod pacha nigdy jej nie otwierajac, o czym sie kilkatronie przekonalem. Nie potrzeba jakis bzdurnych argumentow o obrzeknieciu mozgu. Tak naprawde nie ma o czym dyskutowac. Wystarczy fakt, ze sady uniewinniaja kobiety ktore dopuscily sie zabojstwa pod wplywem PMS czyli pre-menstrual syndrome - po polsku skrot chyba brzmi ZNP, jak widzialem dalej, ale nie jestem pewien co sie pod nim kryje (zespol czegostam przedmiesiaczkowego?). Nie mozna z jednej strony argumentowac ze kobieta nie jest winna morderstwa bo stracila glowe wskutek dzialania hormonow, a z drugiej - podtrzymywac, ze cykl memstrualny nie ma zadnego wplywu na zdolnosc podejmowania decyzji przez kobiety. Albo jedno, albo drugie. Mezczyzn za dzialanie ewidentnie pod wplywem hormonow karze sie bez zadnych specjalnych wzgledow. Zaznaczam, ze kosciol katolicki i papiez nic mnie obchodza, dla mnie papiezem moze byc chomik z Parkinsonem - chociaz pewnie chomik bylby uczciwszy niz obecny papiez (w latach 80tych, jeszcze jako Ratzinger, jezdzil po Ameryce Pln, i wciskal lapowki za milczenie nazywane odszkodowaniami ludziom molestowanym wczesniej przez ksiezy; lacznie bylo tego chyba ok. 650 milionow dolarow; tak, na to idzie wlasnie czesc datkow na tace od biednych emerytow itp. Kiedy Ratzinger zostal papiezem, oglosil ze obowiazek celibatu jest sluszny i ze go nie zniesie - mnie to wystarczy, zeby przestac w ogole powaznie traktowac tego faceta). Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 13:01 >tak, duza czesc kobiet kilka dni w miesiacu jest powaznie > niedysponowana z powodu miesiaczki. i to tlumaczac dlaczego nizsze pensje dla kobiet sa w jakims sensie > sprawiedliwe (tak tak, moi drodzy - tak sie wypowiadala ikona ruchu > feministycznego) Problem w tym, ze zyjemy nie w latach 40-stych, a w 2010 roku - jelsi kboieta ma bolesne , trudne miesiaczki , co dotyczy moze jakichś 30 % populacji, a nie 100% to idzie się do ginekologa i zaczyna brać hormony, co stabilizuje sprawę. Druga sprawa to to, z eobecnie anjpopularniejsza antykoncepcja jest antykoncepcja hormonalna, która sprawia, z ekobieta w ogóle nie ma zadnej meisiaczki, bo nie ma owulacji, iwec wasze opowiesci o hormonalnych usprawiedliwieniach tego, z e kobieta mniej zarabia mozna sobie w majty włozyć. Statystycznie, absolutnie najgorszym pracownikeim jest mezczyzna w okresie drugiej młodosci, czyli w wieku srednim - mniej wiecej 40 - 50 lat. Wiekszosci wtedy tak " odpierdala " hormonalnie testosteron jak Kazikowi Marcinkiewiczowi i skumulowanie 12 rocznych miesiaczek nie daje takich efektów jak własnie ta magiczna męska druga młodosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 13:05 A co do kolejnej bzdury jaką wypisujesz - rzekomo o tym, jak to sąd przyjmuje ZNP jako okolicznosc łagodzacą to przykro mi, ale opowiadasz totalne bzdury wyssane z brudnego palucha. JEDYNA okolicznoscią, która wpływa na wyrok jest stwierdzona po obserwacji psychiatrycznej choroba psychiczna lub zaburzenia osobowoswiowe - schizofrenia cięzka depresja, nerwica psychotyczna itp. Ani laktacja, ani miesiaczka, ani poranny wzwód czyli dobowy wyrzut testosterony typowy dla facetow , ani pokwitający ptrzeładowany testosteronem nastolatek nie jest okolicznoscią łagodząca dla mnikogo, wiec się nie kompromituj, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelrym Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 13:21 Po pierwsze - mam czyste rece, wiec nawet gdybym ssal palucha, to czystego. Nie sadz wszystkich wedlug siebie. Po drugie, nie wiem jak jest w Polsce, ale w Kanadzie PMS jest okolicznoscia lagodzaca wyrok badz wrecz uniewinniajaca, podobnie jest takze w Wielkiej Brytanii. Po trzecie, napisalem ze mezczyzn dzialajacych pod wplywem hormonow karze sie BEZ zadnych specjalnych wzgledow. Kto tu sie kompromituje? Myslisz, ze jak rzucisz garsc fachowych zwrotow czy terminow typu 'dobowy wyrzut testorenu' (dlugo myslalas?) to automatycznie czyni cie to madra? Bo zrownowazona na pewno nie jestes, skoro nie potrafisz przeczytac dokladnie przeczytac postu z ktorym sie nie zgadzasz, tylko od razu zaczynasz pluc. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 15:12 > > Po drugie, nie wiem jak jest w Polsce, Wiec się na ten temat nie wypowiadaj! Tu takich cudów nie ma i nigdy nie było, co więcej nikt nie jest takim idiotą, zeby coś takiego wymyslec. Piszesz na polskim portalu, o ile tego jeszcze nie zauwazyłeś. > w Kanadzie PMS jest > okolicznoscia lagodzaca wyrok badz wrecz uniewinniajaca, podobnie > jest takze w Wielkiej Brytanii. Podaj mi linki do kodeksu karnego wskazujace arykuł tak własnie definiujacy PMS - jako okoliczność uniewinniajaca kobietę od zaójstwa, co podałes w poprzenim przykładzie. Czekam. I precedensy kobiet, które uniewinnione, bo doskonale wiadomo, ze sa przepisy np. zabraniające wspólzycia analnego w Teksasie - TYLKO CO z TEGO? >Po trzecie, napisalem ze mezczyzn dzialajacych pod wplywem hormonow > karze sie BEZ zadnych specjalnych wzgledow. Dokładnie TAK SAMO JAK KOBIETY. Piszemy o Polsce, piszesz na polskim portalu poslkiej gazety, piszesz o Wujkowskiej, która byłą jakimś tam doradcą w polskim rządzie - wiec pisz na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpernel Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 17:57 Wiesz, w krajach anglosaskich okolicznością łagodzącą może być nażarcie się ciasteczek przez mordercę (en.wikipedia.org/wiki/Twinkie_defense). Ich ekscesy prawne nie są najlepszym dowodem na wpływ menstruacji na mózg :) Odpowiedz Link Zgłoś
tasa Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 22:27 Bzdury niesamowite piszesz... W zadnej Kanadzie, zadne PMS nie jest "..okolicznoscia lagodzaca wyrok badz wrecz uniewinniajaca..." Mylisz chyba, PMS z PPD ( Postpartum Depression). PPD jest jednostka chorobowa (depresja popologowa) o podlozu hormonalnym - i jest " okolicznoscia lagodzaca wyrok badz wrecz uniewinniajaca" - nie tylko w Kanadzie, ale i w Polsce i w wielu, wielu krajach swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 13:23 tylko że to o czym piszesz odnosiło się do konkretnej kobiety, kobiety chorującej na PMS, a nie do wszystkich kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 14:11 michaelrym napisał: Tak naprawde nie ma o czym dyskutowac. Wystarczy fakt, ze sady > uniewinniaja kobiety ktore dopuscily sie zabojstwa pod wplywem PMS Podasz jakiś konkret? Bo inaczej to jest "argument" z kategorii tych, które sam wyśmiewasz ("Piekne sa wszystkie argumenty, ktore zaczynaja sie od slow 'jak wiadomo'") Ja nigdy nie słyszałam o tym, żeby kobietę uniewinniono z zarzutu zabójstwa dlatego, że dokonała go "pod wpływem PMS". Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: ___ Feministki musza sobie cos ciagle udowadn 13.03.10, 13:55 alicja.30.tysiecy napisała: Ja proponuje, zeby sprobowaly udowodnic, ze moze byc rowniez grabarzem, > gornikiem, Obejrzyj sobie "North Country" ("Daleka Północ") z Charlize Theron. W tym filmie, o ile wiem opartym na faktach, kobiety musiały udowadniać mężczyznom którym mózgi obrzękły od testosteronu. "Wszyscy faceci to wiedzą", śmiechu warte. Mam już swoje lata ale w życiu nie tylko facet, ale nawet MOJA PARTNERKA nie była w stanie po moim zachowaniu rozpoznać, że "obrzękł mi mózg". "Wszystkim facetom", którym się WYDAJE, że WIEDZĄ, jak to zachowanie kobiet (i ich zdolność podejmowania właściwych decyzji) się zmienia przed miesiączką, mózg pewnie obrzękł od endorfin na myśl, jacy to są wspaniali i mają najlepszy silnik na osiedlu i najmniejsze czy też największe jądra (jestem świeżo po obejrzeniu "Testosteronu", a że jądra mnie nie interesują, natychmiast zapomniałam, które są rzekomo lepsze. A że właśnie wczoraj byłam u ginekologa, mogę ci przesłać zaświadczenie, że mój mózg obrzęknięty nie jest.) A: "Moja kochana zona np. sprzata jak oszalala i nie potrafi usiasc w spokoju, zeby > chwile odpoczac." Skarżyła ci się biedna, że "nie potrafi" usiąść? A może po prostu nie chce? Może lubi sprzątać ale na co dzień nie ma czasu a ty się nie wykazujesz, i tak akurat trafiło, że przez miesiąc się nazbierało bałaganu i zaczęła sprzątać akurat przed miesiączką? A potem przez cztery tygodnie znów wciąż nie było czasu i mąż nie pomagał, i kobietę od środka zżerało, że powoli nie jest w stanie znaleźć różnych przedmiotów, więc w końcu wzięła się za sprzątanie? Bo ja niektóre rzeczy też robię cyklicznie, np. raz na dwa-trzy tygodnie, tylko dlatego, że marnuje się wtedy mniej czasu. I połącz mi to teraz z cyklem miesięcznym tak, żeby mi udowodnić, że lubię sobie pozrzucać do kotłowni opał właśnie w trakcie owulacji. Kobiety nie mają "kompleksów" w stosunku do mężczyzn. Mają problem z dyskryminacją przez nich. I nawet ja mogłabym ci z WŁASNEGO życia podać wiele przykładów. Tyle, że pewnie nie będę miała dziś czasu, bo właśnie mi pasuje żeby pozrzucać trochę węgla do piwnicy, a poza tym swoją pracę (intelektualną, dość skomplikowaną) też chcę wykonać. Jeśli do swoich obliczeń, w której to fazie cyklu właśnie jestem, rzucając się na te dwa tak różne od siebie zajęcia w jednym dniu, potrzebujesz poznać poziom moich hormonów, mogę ci podać konkretne dane sprzed dwóch dni. FSH 7,64mIU/ml Estradiol 38,93pg/ml Prolaktyna 11,6ng/ml Niecierpliwie czekam na twoją fachową analizę. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Wojnęw ywołali Argentyńczycy. 13.03.10, 12:36 Oni dokonali inwazji na Falklandy. Natomias akcja Anglików była odpowiedzią na tę inwazję? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku ee, szczegóły;-) 13.03.10, 13:06 tak czy owak w posłałą wojo i okręty, a mogła Radka Sikorskiego co w tym czasie praktykował gdzieś tam (a może do szkoły chodził - czort go wie) kto wie czy to wszystko nie w czasie obrzęku? Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:11 Ta pani jest lekarką, czyli wykonuje zawód o wysokiej społecznej odpowiedzialności. Zakładam, że jako kobieta miała parę razy w życiu miesiączkę? I co, podejmowała wtedy decyzje, jak leczyć, co podać pacjentowi, z jakim specjalistą skonsultować przypadek? I teraz twierdzi, ze robiła to wszystko z obrzękniętym mózgiem, na granicy szaleństwa, bez zdolności analizy i podejmowania przemyślanych decyzji... Proponuje, aby prokuratura z urzedu zajęła się tą sprawą, bo może tu chodzić o świadome narażenie pacjentów na rozstruj zdrowia lub utratę życia. A, jeszcze jedno. Trzeba anulować wszelkie przepisy i decyzje rządowe czy ministerialne, które podjęto we współpracy z urzędnikami płci obrzękniętej. Odebrać tytuły magistrów tym nieukom, których promotorkami były kobiety (bo, cholera, mogły mieć miesiączkę...). Itp, itd. A tę babę do czubków. Bo jej obrzęk mózgu to raczej przwlekły jest, nie przedmenstruacyjny li tylko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:14 Nie wierzę, ze kobieta moze cos takiego powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: może Wujkowska miała akurat "te dni"?... 13.03.10, 10:18 Na 100% katolickie dzialaczki maja takie problemy, inaczej by nimi nie byly. Orginalne slowa A Einsteina to:" Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." a nie:"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Odpowiedz Link Zgłoś
uo.rety Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:19 Bo pani Wujkowska to ma tygodniówki, a nie miesiączki. I mózg ma stale tak spuchnięty, że już nawet nie kontroluje tego, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Twój przedmówca nic podobnego nie powiedział 13.03.10, 10:20 Twój przedmówca nie pisał, że "zachowanie kobiety nie zmienia się w trakcie cyklu owulacyjnego", zareagował jedynie na tezę, iż "kobieta przed miesiączką ma obrzęknięty mózg i ciężko jej zachować zdrowy rozsądek". Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy tymi dwoma zdaniami, to "masz 15 lat, jesteś starym kawalerem mieszkającym z mamusią po klimakterium albo gejem" - lub też - co najbardziej prawdopodobne - jesteś właśnie tą słynną, cierpiąca na obrzęk mózgu kobietą przed miesiączką. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Twój przedmówca nic podobnego nie powiedział 13.03.10, 10:32 Natomiast mozna byc papierzem majac: Alzheimera, Parkinsona, Arterio-scleroze, Uwiad Starczy i inne gieratryczne choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
klej.do.tapet Re: Twój przedmówca nic podobnego nie powiedział 13.03.10, 11:48 W dodatku zostać nim w wieku, kiedy kobiety są już dawno po klimakterium. Odpowiedz Link Zgłoś
makowkaaa Re: Twój przedmówca nic podobnego nie powiedział 13.03.10, 11:23 "zachowanie kobiety nie zmienia się w > trakcie cyklu owulacyjnego" z kąd bierzesz takie farmazony? nie wystarczy wygooglowac albo wpisac w wikipedie cykl i walnąć pierwszą która wpadnie w oko brednię- nie każdy cykl jest owulacyjny, cykle dzielą sie na owulacyjne i bezwowulacyjne zatem wystarczy samo słowo cykl chyba że Ty masz dar jakiś magiczny i wiesz w którym cyklu jest akurat owulacja :) ..trochę więcej dociekliwości jeśli już chcesz bić pianę to z głową ;] Odpowiedz Link Zgłoś
andybla Re: Twój przedmówca nic podobnego nie powiedział 13.03.10, 11:36 makowkaaa napisała: > "zachowanie kobiety nie zmienia się w > > trakcie cyklu owulacyjnego" z kąd bierzesz takie farmazony? nie wystarczy > wygooglowac albo wpisac w wikipedie cykl i walnąć pierwszą która wpadnie w oko > brednię- nie każdy cykl jest owulacyjny, cykle dzielą sie na owulacyjne i bezw > owulacyjne zatem wystarczy samo słowo cykl chyba że Ty masz dar jakiś magiczny > i wiesz w którym cyklu jest akurat owulacja :) ..trochę więcej dociekliwości je > śli już chcesz bić pianę to z głową ;] Bez względu na skuteczność fizyczną owulacji ... jest ona skuteczna psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
invisible.live Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:23 To chyba ona ma obrzęk mózgu, nie tylko przed okresem... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_gienia Re: Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:25 i to KOBIETA gada takie bzdury? taka sama jak nelly rokita. kobiety mają obrzęk mózgu (?) raz w meisiącu, faceci obrzęk małego codziennie... z uszanowaniem - żurek eugenia Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Może ta przypadłość nie zależy od płci? 13.03.10, 13:34 pani_gienia napisała: > i to KOBIETA gada takie bzdury? taka sama jak nelly rokita. kobiety mają obrzęk > mózgu (?) Niektóre kobiety mają, i owszem, nawet przewlekły... Niektórzy mężczyźni, zresztą, też. Odpowiedz Link Zgłoś
nadpis Laski, załatwcie to sobie ustawą o parytecie 13.03.10, 10:27 Laski, załatwcie to sobie ustawą o parytecie i jeszcze jedną ustawą zakazującą wspominania o obrzęknetym mózgu i co miesięcznym obłakaniu polecam pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_napi%C4% 99cia_przedmiesi%C4%85czkowego Zespół napięcia przedmiesiączkowego (Premenstrual syndrome, PMS) – zespół objawów psychicznych, fizycznych i emocjonalnych występujący od kilku do kilkunastu dni przed menstruacją, i ustępujący z chwilą jej rozpoczęcia. Na ZNP cierpi statystycznie co druga kobieta Opisanych zostało 150 objawów towarzyszących ZNP, oto najczęstsze z nich:(LISTA ZALET KACZYŃSKIEGO ) rozdrażnienie huśtawka nastrojów dysforia agresja depresja płaczliwość problemy z koncentracją i zapamiętywaniem zmniejszona aktywność życiowa uczucie zmęczenia zmiana apetytu bóle głowy bóle pleców bolesność piersi zaparcia i wzdęcia uczucie ciężkości, puchnięcia (głównie nóg i twarzy) wzrost masy ciała od 2 do 4 kg. zaostrzenie alergii wzmożone pocenie, uczucie gorąca pogorszenie koordynacji ruchów problemy ze wzrokiem Odpowiedz Link Zgłoś
nieudonek Romuś, ty masz obrzęk mózgu non stop 13.03.10, 10:28 Ty możesz pluć na lewo i prawo, ty nic nie tracisz a gdy okrzykną cię jeszcze większym wariatem nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz He, he, wyobraźcie sobie... 13.03.10, 10:31 Że do portu wpływa lotniskowiec, którego kapitan jest kobietą mającą okres... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Strach się bać! Wyobraźcie sobie... 13.03.10, 13:42 bogucjusz napisał: > Że do portu wpływa lotniskowiec, którego kapitan jest kobietą mającą okres... Albo nad miastem leci samolot, którego pilot jest kobietą mającą okres... Albo z przeciwka nadjeżdża autobus (a niechby i zwykły samochód osobowy), którego kierowca jest kobietą, mającą okres... Albo w szpitalu, za stołem operacyjnym, ze skalpelem w ręku staje chirurg, który/a jest kobietą, mającą okres... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:32 Zespół napięcia przedmiesiączkowego rzeczywiście bywa dotkliwy, zwłaszcza gdy jest połączony z migreną. Na co dzień jednak o wiele bardziej daje otoczeniu w kość działanie na mózg mężczyzny testosteronu: agresja, brawura w każdej dziedzinie, również w pracy. Może w takim razie pozamykamy mężczyzn w obozach? Odpowiedz Link Zgłoś
mawlakowski Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 10:34 ...mężczyznom zaś kilka razy dziennie dochodzi do obrzęku....wiadomo czego (niech będzie móżdżku), a to powoduje nie tylko zaburzenia ale i utratę zdrowego rozsądku. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 Powód obrzęku mózgu jest zgoła inny 13.03.10, 17:28 Powodem są rażące zaniedbania w regularnym wstrząsaniu macicą, co pewnie ma miejsce w przypadku tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś