sid_6.8 13.03.10, 19:28 Made in CIA. Testowane na wrogach i przyjaciołach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangusta3 CIA przyczyniła się do przemytu heroiny z Francji 13.03.10, 19:38 do USA a wszystko się zaczęło kiedy podczas tłumienia strajków robotniczych w latach 1947-1951 korzystano z pomocy korsykańskiego podziemia kryminalnego ulokowanego na południowym wybrzeżu kraju głównie w Marsylii...CIA w zamian za pomoc w korumpowaniu i zastraszaniu działaczy związkowych oraz brutalnych atakach na strajkujących robotników (były przypadki śmiertelne) przymknęła oko na dochodowy interes marsylskich gangsterów, którym była produkcja heroiny i jej przemyt do USA i Kanady... Odpowiedz Link Zgłoś
azx Szaleństwo CIA w takich sprawach było już wielokro 13.03.10, 20:40 tnie udowodnione, nawet w filmach Discovery. Odpowiedz Link Zgłoś
azx Ruscy w tym czasie byli konkretniejsi, np. atak dy 13.03.10, 20:41 wizji piechoty bez żadnych zabezpieczeń na terenie bezpośrednio po wybuchu bomby atomowej... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Ruscy w tym czasie byli konkretniejsi, np. at 13.03.10, 20:46 Stanach Zjednoczonych w latach 40. i 50. XX w. wykonywano próby nuklearne z własnymi żołnierzami. Testy polegały najczęściej na przebywaniu w niewielkich odległościach od epicentrum w płytkich okopach oraz przemarszu przez strefę 0 w kilkanaście minut po wybuchu[1]. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 pytanie do Igora 13.03.10, 20:49 Zatem uwazasz Igor, nie podająć zródel cytaty,ktorego uzywaz, ze czyn dokonany przez rosyjskie władze latach pięćdziesiatych jest usprawiedliwiony? tylko o to pytam? Czy fakt, ze podobnego eksperymentu dokonac miały Stany, usprawiedliwia eksperyment rosyjski? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: pytanie do Igora 13.03.10, 20:58 pentagon,pytasz,to masz moja odpowiedz.Cytat pochodzi z wikipedii PL.Co dotyczy tego,czy to usprawiedliwia czynow wladz radzieckich - w zaden sposob nie.Ale dla sprawiedliwosci dziejowej wskazalem,ze tak postepowali wszysci.Francuzi z Anglikami postepowali o wiele podlej,do swoich eksperymentow atomowych wykorzystywali inne nacji.A co jest najwazniejsze,ze jak tylko wspomni sie o zbrodniach amerykanskich w tej samej chwile wyskoczy jakijs oszolom-rusofob,co natychmiast wyjezdza z rosyjskimi zbrodniami,a jakt tylko dla rownowagi podasz analogiczne zbrodnie popewnione przez USA,to w moment pokazuje sie pentagon i zaczyna moralizowac.pentagon,jestes w tym smieszny,potrafisz usprawiedliwic kazda zbrodnie popewniona przez twojego idola (Pentagon,CIA). Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: pytanie do Igora 13.03.10, 21:11 Towarzyszu Igor, dla ścisłości pytałem o ocene moralną postępowań władz Rosji Sovieckiej. Takiego pytania nie mozna uznac za rusofobiczne. Wydaje mi sie Igor, ze jestes owladniety jakas opsesja. Pytałem jedynie, w kategoriach prawnych i moralnych, jak oceniasz eksperyment rosyjski. I bynajmniej nie chodziło tu o sprawedliwośc dziejową a o ocenę pewnego czynu. Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: pytanie do Igora 13.03.10, 21:14 pentagon,przeczytaj jeszcze raz moj poprzedni post-odpowiedz tobie.Tam ja na twoje pytanie dal odpowiedz.a co dotyczy zwracania sie do mnie -towarzysz,to nie wiem,czy my z toba juz tak sobie bliskie,zeby ty mogl do mnie tak zwracac sie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 pytanie do Igora 13.03.10, 22:22 Wódki z Toba towarzyszu Igorze nie miałem okazji wypic, ale rozmawiamy długo. nie jestesmy na stopie oficjalnej, dlatego wybac, ze nie zwracam sie do ciebie per ''Obywatelu'':) Ja wiem, co odpowiedziales mi w poscie, wiem doskonale. Czas by zerknać na siebie towarzyszu Igor. Chruszczow tez dokonal samokrytyki Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid 2062 14.03.10, 00:02 rok 2062: (...) który w swojej publikacji dowodzi, że atak terrorystyczny z 11 września 2001 był przeprowadzony przez CIA co umożliwiło ograniczenie praw obywatelskich oraz inicjacje licznych konfliktów zbrojnych pod pretekstem wojny z terroryzmem(...) - ale kogo to wtedy będzie obchodzić Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chruszczow wielkim człowiekiem był :)... 14.03.10, 06:15 ...ale żeby aż tak?! pentagon8 napisała: >Chruszczow tez dokonal > samokrytyki Stalina. Możesz wyjaśnić, jak ktoś może dokonać "samokrytyki" kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright errata-tytul powinien brzmiec 14.03.10, 06:32 CIA - Zbiorowe szaleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: errata-tytul powinien brzmiec 14.03.10, 10:13 koham.mihnika.copyright napisał: > CIA - Zbiorowe szaleństwo Nie mam nic przeciwko temu; tylko czemu kierujesz tę informację do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: pytanie do Igora 13.03.10, 22:09 A tak nawiasem. pentagon8, jesteś tak wymagjący co do prawdziwości faktów. Jak to jest że używasz nazwę Rosja Sowiecka. Takiego czegoś nigdy nie było podobnie jak Związku Sowieckiego. Była Rosja Radziecka i Związek Radziecki. Nazwy tlumaczy się w całości, albo wcale nie tłumaczy. Ja wg Ciebie wyglądałoby np Staes Zjednoczone, lub Unitet Stany? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Bład 13.03.10, 22:27 Nazwy 'Rosja Radziecka' oraz 'Zwiazek Radziecki' zostały zaakceptowane w nazywnictwie polskim na wyrazna prośbę Rosji Sovieckiej, która po zdobyciu władzy przez prokomunistyczny rzad nie chiała, ze wzgledów na doswiadczenia historyczne walk z sovieckim okupantem w 1920, na pejoratywne postrzeganie władzy i CCCP. Dlatego prawidłowa nazwa, funkcjonujaca w czasie II RP - ' Soviety' lub 'Rosja Radziecka'zostala zastapiona. Wracam do prawidłowego a nie sztucznego nazewnictwa. Rosja, rzadzona przez soviety - rady - Rosja Soviecka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pytanie do Igora 14.03.10, 06:07 pentagon8 napisała: > Towarzyszu Igor, dla ścisłości pytałem o ocene moralną postępowań > władz Rosji Sovieckiej. Takiego pytania nie mozna uznac za > rusofobiczne. Nie; raczej za takie - z gatunku - "a u was to murzynów bijecie". Co, zresztą, zwykle bywa prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: pytanie do Igora 13.03.10, 22:02 pentagon8 napisała: > Zatem uwazasz Igor, nie podająć zródel cytaty,ktorego uzywaz, ze > czyn dokonany przez rosyjskie władze latach pięćdziesiatych jest > usprawiedliwiony? > > tylko o to pytam? Czy fakt, ze podobnego eksperymentu dokonac miały > Stany, usprawiedliwia eksperyment rosyjski? ### Nie usprawiedliwia też Twojego plucia w jedną stronę. A jak to było z napromieniowaniem całych plemion Indian, bo nie zważając na bliskość ich zamieszkania dokonywano prób nuklearnych. Też to nie było faktem? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: pytanie do Igora 13.03.10, 22:16 ereta,pentagon jest bardzo ograniczonym w swoim widzeniu swiata-on ma jak kon ,klapki na oczach.On nic nie widzi i niechce nic wiedziec,oprocz zbrodni radzieckie-rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pytanie do Igora 14.03.10, 06:23 igor-53 napisał: > ereta,pentagon jest bardzo ograniczonym w swoim widzeniu swiata-on ma jak kon > ,klapki na oczach.On nic nie widzi i niechce nic wiedziec,oprocz zbrodni > radzieckie-rosyjskie. Jakie tam "radzieckie-rosyjskie"? - Sovieckie*), o! ____________________________________________________- *) pisownia wg autora, tj. niejakiego pentagona Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: pytanie do Igora 13.03.10, 22:29 Indian? O ktorych indian pytasz? tych w Ameryce ółnocnej, eksterminowanych przez kolonistów rosyjskich - alaska, czy moze o ludy syberyjskie jak Nieńcy? Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Prawosławni Aleuci 13.03.10, 23:44 pentagon8 napisała: > Indian? O ktorych indian pytasz? tych w Ameryce ółnocnej, > eksterminowanych przez kolonistów rosyjskich - alaska, Aleuci mają się dobrze i trzymają się prawosławia: www.outreachalaska.org/history.html Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Ruscy w tym czasie byli konkretniejsi, np. at 13.03.10, 20:47 > wizji piechoty bez żadnych zabezpieczeń na terenie bezpośrednio po wybuchu bomb > y > atomowej... Oczywiście nie wiesz że taki sam numer wycieli swoim żołnierzom amerykanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Ruscy w tym czasie byli konkretniejsi, np. at 13.03.10, 20:47 A u was murzynow bija. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Ruscy w tym czasie byli konkretniejsi, np. at 13.03.10, 21:42 azx napisał: > wizji piechoty bez żadnych zabezpieczeń na terenie bezpośrednio po wybuchu bomb > y > atomowej... ### Amerykanie też robili podobne próby z wlasnymi żolnierzami. Nie ujawniłeś nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 19:45 Zbliżenie Paryża z Moskwą powoduje prowokowanie konfliktów na lini Francja - USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Francja od 1960 nie jest wasalem USA więc stąd moż 13.03.10, 19:50 e się zbliżać do kogo chce w tym do Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 13.03.10, 20:24 pregierz napisała: > Zbliżenie Paryża z Moskwą powoduje prowokowanie konfliktów na lini > Francja - USA. > ************************** Twierdzisz zatem, że Moskwa i Paryż skonstruowały teraz wehikuł czasu, żeby cofać się w czasie i podsrywać USA? Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 19:54 Codex Alimentarus znakiczasu.salon24.pl/143064,codex-alimentarius-orwell-by-tego-nie-wymyslil prawda2.info/viewtopic.php?t=3818 ZBRODNIA PRZECIW LUDZKOSCI manipuluja nami jak chca cholera ile im kasy potrzeba,kiedy sie zatrzymają Odpowiedz Link Zgłoś
swiat_jest_plaski Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 20:37 Litości!!! DWUETYLOAMID, a nie żaden diettyloamid. Odpowiedz Link Zgłoś
nielu Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 13.03.10, 20:46 A czy ktoś może wyjaśnić takiemu chemicznemu laikowi jak ja jaka jest różnica między dwu- a di- ? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 13.03.10, 21:09 Kilkadziesiąt lat temu grupa profesorów wpadła na pomysł, że tekst, w którym pisze się di- zamiast dwu- jest naukowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 14.03.10, 06:55 nielu napisał: > A czy ktoś może wyjaśnić takiemu chemicznemu laikowi jak ja jaka jest różnica > między dwu- a di- ? Żadna; dwu- to spolszczone di-. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 14.03.10, 06:45 swiat_jest_plaski napisał: > Litości!!! > > DWUETYLOAMID, a nie żaden diettyloamid. Ależ to dokładnie to samo (jedyny błąd - to powtórzone "t")! die- = dwu- Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_serious Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 20:38 O, jak ja lubię takie brednie! Francuzom zatruwali bagietkę, a nad Polską rozrzucali stonkę..! Ale ubaw.:) Aha - no i udawali że polecieli na księżyc. Co to w ogóle za świat?:) Odpowiedz Link Zgłoś
skiperko to tzw. prawdziwy świat... 14.03.10, 13:21 ...zupełnie inny, niż świat twojej wyobraźni, w którym Amerykanie bohatersko walczą w o wolność i demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
dulcissima Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 20:49 mężczyzna krzyczący "jestem samolotem" połapał sobie nogi skacząc z czwartego piętra. ciekawe... nawet w sobotnim artykule potrafią zrobić ko(s)miczne literówki :D Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Co za szczescie, ze... 13.03.10, 20:51 przez te wszystkie lata istnialo KGB i inne sluzby ZSRR! Milujace pokoj, dobro czlowieka i przeprowadzajace staruszki przez ulice. Tak wiem, ze trudno o dokumenty, ale przeciez nie beda sie chwalic takimi oczywistymi sprawami, nie ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Co za szczescie, ze... 13.03.10, 21:00 Ale musisz przyznac jedno,LSD KGB wam do bulek nie pakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
bratni_strzal_w_potylice Re: Co za szczescie, ze... 13.03.10, 21:32 igor-53 napisał: > Ale musisz przyznac jedno,LSD KGB wam do bulek nie pakowalo. Byli bardziej konkretni - ołów w potylice. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Co za szczescie, ze... 13.03.10, 21:39 No pewnie, że nie - ołów był i tańszy i skuteczniejszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: Ad.nikodem-73 14.03.10, 13:27 nikodem_73 napisał: > No pewnie, że nie - ołów był i tańszy i skuteczniejszy ;) Gratuluje riposty! :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Co za szczescie, ze... 13.03.10, 21:41 igor-53 napisał: > Ale musisz przyznac jedno,LSD KGB wam do bulek nie pakowalo. Różnica pomiędzy KGB i CIA jest taka że u sowietów taka wolność że nie ma komu napisać o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Co za szczescie, ze... 13.03.10, 21:43 Miedzy KGB i CIA przedewszystkimnjest taka roznica,ze CIA istnieje,a KGB ,tak samo jak i Sovietow od dluzszego czasu juz niema.Obudz sie czlowieku z letargu. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Co za szczescie, ze... 14.03.10, 00:25 Oczywiscie! Rozplynelo sie w powietrzy, niczym tego KGB rezydenci. Jak niejaki Putin. Normalnie chlopaka nie dosc, ze w humanitaryzmie i pokoju (ciekawe ktorym?) wychowano, to jeszcze teraz walczy niczym ten tygrys, za powszechnym dobrobytem i poszanowaniem praw czlowieka. Co i rusz mamy tego dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Co za szczescie, ze... 15.03.10, 11:06 igor-53 napisał: > Miedzy KGB i CIA przedewszystkimnjest taka roznica,ze CIA > istnieje,a KGB ,tak samo jak i Sovietow od dluzszego czasu juz > niema.Obudz sie czlowieku z letargu. Taaa rozpłynęli się w powietrzu. Tylko przez przypadek prezydentem/premierem spadkobiercy sowieckiego imperium był/jest oficer KGB i FSB. No ale kgb pod dawną nazwą nie ma. NKWD i Czeka tez nie ma ale filozofia i metody pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek KGB biło Murzynów! 13.03.10, 23:34 andreski napisał: > przez te wszystkie lata istnialo KGB i inne sluzby ZSRR! Artykuł jest o wybrykach amerykańskiego wywiadu i zaraz jakiś Filip wyskakuje z konopii z okrzykiem "A u Ruskich Murzynów biją!" Czyli Rosja wszystkiemu winna. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: KGB biło Murzynów! 14.03.10, 00:32 Nie artykul, tylko komentarz. I jest o tym, ze choc CIA tak jak i pewne postepowania roznych rzadow USA uwazam za naganne, to wskazuje na to, ze predzej czy pozniej mozemy sie o nich dowiedziec. I osadzic, nawet jezeli tylko w kategoriach moralnych. To rozni wolne kraje od takich, gdzie do dzis panuje zamordyzm. Bardziej lub mniej skrywany. Odpowiedz Link Zgłoś
eman_man Re: KGB biło Murzynów! 14.03.10, 01:10 A co ma do tego Rosja pajacu? Fakt jest taki, że CIA zabijało cywilów bezpośrednio i pośrednio, jak w tym przypadku. Destabilizowało rządy państw, które nie podporządkowały się polityce USA. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka No i dobrze 13.03.10, 20:56 przynajmniej to bylo czysciutkie LSD, a nie to g.wno, co teraz jest na ulicy, jakies trujace kompaundy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: No i dobrze 13.03.10, 21:02 humanistyka napisał: > przynajmniej to bylo czysciutkie LSD, a nie to g.wno, co teraz jest na ulicy, jakies trujace kompaundy <. Chiba zartujesz.LSD na drozdzach uwazasz za czysciutki produkt?Wlasnie dla tego ludzi i zaczeli "latac",ze to dopiero bylo gowno,ale trzeba przyznac skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: No i dobrze 13.03.10, 21:36 Na jakich drozdzach, o czym ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: No i dobrze 13.03.10, 21:50 Tak, przeczytala, a ty przeczytala?, jak przeczytala, to poda gdzie te drozdze. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: No i dobrze 13.03.10, 21:58 LSD pakowal sie do zywnosci,miedzy innym do chleba,a jak wiadomo chleba bez drozdzy nie zrobisz.""Przez 50 lat uważano, że dziwaczny "zatruty chleb" był przyczyną tamtego zjawiska, a winą obarczono lokalnego piekarza którego bagietki miały być zrobione ze skażonej mąki, zaatakowanej przez halucynogennego pasożyta zbóż - sporysz"". Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: No i dobrze 13.03.10, 22:48 No dobra, ale co ma wspolnego LSD z drożdżami? Jest jakas interakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: No i dobrze 14.03.10, 00:32 No wlasnie probuje do tego dojsc, i jakos nie potrafie nadgonic za tokiem rozumowania kolegow powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: No i dobrze 14.03.10, 00:31 Tak, a teraz sie zastanow, co ma jakosc i czystosc LSD do drozdzy w chlebie, jednym slowem, co ma piernik do wiatraka, tylko nie pisz, ze make, bo to nie z niej wynikaly problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: No i dobrze 14.03.10, 13:34 humanistyka napisał: > Tak, przeczytala, a ty przeczytala?, jak przeczytala, to poda gdzie te drozdze. :-) :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: No i dobrze 13.03.10, 23:33 Jak się ludzi karmi na potęgę czymś co ma być w normalnych warunkach duchowym przeżyciem, nawet jednorazowym, to takie są efekty. Teraz po tym co ludzie słyszą, będą już mieli wyrobione zdanie LSD = diabelski narkotyk po którym ludzie wyskakują z okien... Być może komuś taki wizerunek tego specyfiku jest na rękę? Nie próbowałem, ale ponoć bardzo zmienia ludzi, nawet do tego stopnia, że stają się np.mocno religijni, albo im się ogólnie światopogląd jakoś zmienia. Jestem tez pewien, że w przypadku zatrutych mieszkańców miasteczka duże znaczenie miał fakt, że oni nie wiedzieli co sie z nimi dzieje. Stad lęki, halucynacje. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Zastanówcie się 13.03.10, 21:05 O co ten szum, przecież normalna żywność w tej chwili działa podobnie, tylko z mniejszą siłą. Skoro takie rzeczy jak ta akcja CIA mają miejsce, to wiele z teorii spiskowych o których się na co dzień słyszy może być prawdziwa (np. cechy aspartamu czy chloru albo rtęci w żywności, wodzie i lekach). Ktoś jeszcze ma złudzenia, że władza, urzędas i koncerny to przyjaciel obywatela? Państwo to organizacja przestępcza mająca na celu sprawić aby ograbianie, dręczenie, nękanie i straszenie obywatela było legalne i powszechne. Wtedy armia urzędasów, czyli pachołków systemu może Wam dowalać i dowalać nie ponosząc za nic odpowiedzialności. Aby ludzie za bardzo nie fikali, trzeba ich lekko ogłupić. Robi się to przez telesrakę i przez żywność i wodę z dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Zastanówcie się 13.03.10, 21:12 krawiec6661,jak czytam takie glupoty,co ty i tobie podobny wypisuja,to niedobrze sie robi.Wszystko,co ty piszesz mialo by sens,jakby te urzedasy byli z Marsu,a nie twoimi sasiadami,znajomymi.Przeciez te urzedasy oddychaja tym samym powietrzem,pija wode,jedza zywnosc takom samom co i ty.Oczewiscie najlatwiej o wlasna glupote oskarzac innych.A to koncerny tytoniowe,ze cie truja (tak jak by ktos cie na sile do geby wsadza papierosa),a to producentow alkohola,co takich jak ty degraduja.Paranoja,tylko jedno slowo przychodzi mnie do glowy,jak czytam takie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Zastanówcie się 13.03.10, 21:54 No właśnie nie zgodzę się. Są urzędnicy modelu "wschodniego" i "zachodniego". My mamy model "wschodni", gdzie to my jesteśmy dla urzędasa, a nie on dla nas. W dodatku 40% osób czynnych zawodowo, pracuje w Polsce na przeróżnych stanowiskach urzędniczych. To jest państwo w państwie, i nie widzę w tym żadnej paranoi. Posądzasz mnie o głupotę, a sam zrobiłeś chyba z kilkanaście błędów w tekście, stawiam więc tezę, że sam jesteś urzędasem i bronisz zwyczajnie swojej racji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Zastanówcie się 13.03.10, 22:01 Nie jestem urzedasem i nie jestem Polakiem,dla tego i tyle bledow mozesz odnalezc w moim tekstie.A co dotyczy meritum mojej odpowiedzi,to wszytsko podtrzymuje.Nikt nikogo,a nie na Wschodzie,a nie na Zachodzie celowe nie zatruwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Zastanówcie się 13.03.10, 23:24 Ok, masz swoje zdanie. Ja uważam, że ta sieć "zatruwaczy" to działający organizm na którego kształt składają się najbardziej wpływowe koncerny, politycy, rządzący i media. Przez te ostatnie tematy tego typu są całkowicie pomijane przez większość mediów. Media są mocno uzależnione od reklamodawców. Wystarczy podpaść jakiemuś grubemu graczowi i tracisz konkretną kasę, dlatego informacje na ten temat są przez komercyjne media pomijane. W sieci za to można znaleźć sporo ciekawych informacji. Jako, że te materiały są dostępne głównie w sieci, przyjęło się uważać, że to teoria spiskowa albo przesada. Za 10 lat może być sytuacja jak z azbestem... Znajdą kozła ofiarnego w postaci jakiegoś urzędnika i ładnie przeproszą za choroby i śmierć. Radzę wszystkim szukać informacji i analizować samemu fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: Zastanówcie się igorku! 14.03.10, 13:38 igor-53 napisał: Nikt nikogo,a nie na Wschodzie,a nie na Zachodzie celowe nie zatruw > a. No cos takiego! A CIA? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 CIA nie była jedyna, GRU równiez experymentował 13.03.10, 21:07 Jeżeli CIA eksperyntowało, nie był to jedyny eksperyment. GRU równiez chiało sprawdzic ,jak mozna było ow lek wykorzystac w działaniach operacyjnych. Doniesienia, znajdujace sie w ksiażce nie sa poparte wystarczajacymi dowodami. Wsio Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: CIA nie była jedyna, GRU równiez experymentow 13.03.10, 21:16 pentagon,jak tam u murzynow?Bija ich nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Dzięki CIA funkcjonował szlak przemytu heroiny z F 13.03.10, 22:06 rancji do USA nazwany później French Connection czyli francuski łącznik...okazuje się, że CIA nie tylko pozwalała swoim przyjaciołom gangsterom z marsylskiego podziemia kryminalnego na przemyt heroiny do USA ale i używała obywateli francuskich jako królików doświadczalnych do testowania LSD...pięknie Inne osiągnięcia CIA we Francji na przestrzeni lat 1945-1962 to: 1. organizowanie grup łamistrajków z band kryminalistów 2. przekupienie części kierownictwa centrali związkowej CGT w celu rozłamu i powołania nowej organizacji związkowej Force Ouvriere 3. opłacanie kierownictwa partii socjalistycznej SFIO 4. wspieranie terrorystycznej OAS 5. prasowa kampania oszczerstw przeciwko de Gaullowi Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 A u nas bije Obama! 13.03.10, 22:19 Nie biją towarzyszu Igor. Murzyn został prezydentem USA. To raczej on bije...ostatnio ruskich w kwestii tarczy w Rumunii i bulgarii:) Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 CIA. 13.03.10, 21:11 To jest najbardziej zbrodnicza organizacja na Świecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: CIA. 13.03.10, 21:49 menuet1 napisał: > To jest najbardziej zbrodnicza organizacja na Świecie ! Taaa pewnie. Chłopaki z NKWD strzelających do rodaków to do CIA na praktyki jeździli. A może poczytaj o KPCh której wódź wymordował 70 mln ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 stalinowska Rosja czy maoistowskie Chiny to inna r 13.03.10, 22:22 zecz i nie można zapominać o zbrodniach ich reżimów jednak to już przeszłość...a CIA w dalszym ciągu istnieje i ma się dobrze pomimo wielu już przestępstw jakich się dopuściła od momentu swojego powstania takich jak choćby eksperymenty na nieświadomych tego ludziach, nielegalne podsłuchiwanie i inwigilowanie obywateli USA z powodów politycznych, tortury, zlecanie zabójstw, współpraca z krwawymi dyktaturami, chronienie zbrodniarzy, organizowanie szwadronów śmierci, szkolenie terrorystów, obalanie demokratycznie wybranych i legalnie sprawujących władzę rządów obcych państw oraz udział w produkcji i przemycie narkotyków... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: stalinowska Rosja czy maoistowskie Chiny to i 14.03.10, 07:02 www.huppi.com/kangaroo/CIAtimeline.html Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 propaganda, zamachy stanu, wojny, rebelie, intrygi 14.03.10, 11:37 zabójstwa przywódców obcych państwa, sponsorowane artykuły w prasie i książki pisane na zamówienie, niejasne transakcje bankowe i pranie brudnych pieniędzy...w 1975 CIA obaliła nawet labourzystowski rząd w Australii, który prowadził niezależną politykę zagraniczną i chciał zamknąć amerykańską bazę wojskową Pine Gap !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: propaganda, zamachy stanu, wojny, rebelie, in 14.03.10, 13:45 I to nie wszystko! Dodajmy jeszcze wywolanie Rewolucji Francuskiej w celu zabicia Dantona. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 rewolucja francuska sama się wywołała bez udziału 14.03.10, 14:02 amerykańskich rewolucjonistów... wracając do mojego powyższego wątku: Włochy, Francja, Niemcy, Belgia, Grecja, Portugalia, Japonia, Australia - ofiary działań CIA...wiem, że trudno w to uwierzyć przeciętnemu Polakowi ale niestety tak było...dokonywano wywrotowych akcji nie tylko w krajach trzeciego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: rewolucja francuska sama się wywołała bez udz 14.03.10, 14:52 mangusta3 napisał: > amerykańskich rewolucjonistów... > > wracając do mojego powyższego wątku: > Włochy, Francja, Niemcy, Belgia, Grecja, Portugalia, Japonia, Australia - ofiar > y > działań CIA...wiem, że trudno w to uwierzyć przeciętnemu Polakowi ale niestety > tak było... W Niemczech? Dojscie Hiltera do wladzy zapewne, czy raczej zamordowanie Rathenaua? Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: rewolucja francuska sama się wywołała bez udz 14.03.10, 16:02 W Niemczech Zachodnich CIA stworzyła swoją niemiecką filię wywiadowczą pod nazwą Organizacja Gehlena z kórej potem powstał BND...w ramach organizacji Gehlena zwerbowano tysiące ex-nazistów, ex-esesmanów, ex-gestapowców i zbrodniarzy wojennych których trzymano w pogotowiu pilnując aby RFN nie zeszła z proamerykańskiego i tym samym antykomunistycznego oraz antysowieckiego kursu...w ramach tego tworzono listy proskrypcyjne podejrzanych lub niewygodnych ludzi wśród których dominowali opozycyjni wówczas socjaldemokraci z SPD...ponadto na terenie Niemiec Zachodnich werbowano masy antykomunistycznych uciekinierów z krajów Europy Wschodniej i Środkowej wśród których bardzo wielu miało faszystowską, kolaborancką lub zbrodniczą przeszłość (legioniści z Żelaznej Gwardii, strzałokrzyżowcy, hlinkowcy, ustasze, banderowcy, łotewscy esesmani, rosyjscy kolaboranci z RONA lub ROA, bułgarscy narodowi legioniści, białoruscy esesmani, litewscy faszyści) z których następnie organizowano grupy sabotażowo-szpiegowskie (z mizernym skutkiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: rewolucja francuska sama się wywołała bez udz 14.03.10, 16:30 W Polsce CIA tez ciezko pracowalo: naprzyklad finansujac w raz z Soros solidarnosc. Jak tylko solidarnosc doszla do wladzy to wprowadzila program World Bank i IMF: czyli zprywatyzuj, dereguluj i zniszcz infastrukture socjalna jak sluzba zdrowia i edukacja w ramach likwidacji deficytu naturalnie. Rezultaty sa znane. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: rewolucja francuska sama się wywołała bez udz 14.03.10, 23:51 A to wszystko opowiedzial zlotomajtce agent Mulder rozczarowany nieudanym romasem ze Scully.We want to believe! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 21:11 Co za brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 bez watpienia imperialistyczne CIA w ten sposob 13.03.10, 21:19 chcialo oslabic albo przynajmniej spowolnic rozwoj komunistycznych idei we Francji, a moze nawet nie dopuscic do powstania stanowiska Wielkiego Europejskiego Komisarza ds. Kobiet, Feminizmu i Debilizmu. Na szczescie im sie nie udalo i ZSRE* kroczy dalej ku swietlanej przyszlosci, a gadzinowka ma powody do zadowolenia. * ZSRE = Zwiazek Socjalistycznych Republik Europejskich Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Minister Kwiatkowski z PO planuje coś podobnego 13.03.10, 21:27 ale na znacznie większą skalę. Chcę zalegalizować posiadanie narkotyków w Polsce by mogły się tu swobodnie szerzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: Minister Kwiatkowski z PO planuje coś podobne 13.03.10, 21:38 Przeciez narkotyki sa legalne, setki ludzi umiera w polsce od alkoholu i nikotyny. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l To za mało. Kwiatkowski doda jeszcze LSD, 13.03.10, 22:16 extasy, marihuanę, kokainę, heroinę i opium. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: To za mało. Kwiatkowski doda jeszcze LSD, 13.03.10, 23:01 Skąd masz te rewelacje? CIA cię poinformowało? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-tu Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 13.03.10, 21:32 pamietacie sprawe czarownic z Salem? W tamtym roku w zbozu bylo duzo sporyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: w weekend to lepiej czytać coś lekkiego. 13.03.10, 21:45 derwisz1970 napisał: > jak na przykład to - :) 333derwisz1970, jesteś zwyklym dupkiem, nawet nie dzwącym. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk5pio Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 23:06 I sowieci(ruscy) i amerykanie oraz każdy inny rząd, który pozwala na tego typu eksperymenty na swoich (i nie tylko) obywatelach powinien zostać postawiony pod ścianą i rozstrzelany (bez sadu, gdyz NIC nie usprawiedliwa tego typu "badań"). Takie mam osobiste przekonanie. I gdyby ktoś mnie spytał, czego bardziej się boję: czy terrorysty muzułmanina, który wysadzi się w powietrze (bo uważa, że tak mu nakazuje religia), czy też polityków i organizacji a'la CIA to wskazałbym mu to drugie. Bo jak jestem jeszcze w stanie zrozumieć religijny fanatyzm, to TEGO RODZAJU BESTIALSTWA NA SWOICH WŁASNYCH RODAKACH ( I "SOJUSZNIKACH") już mój skromny umysł nie przyjmuje do wiadomości. Najwyraźniej albo jestem głupszy od tych w CIA albo ktos tu powinien iść do psychiatry. Ciekawe tylko kto ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fauna444 Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 23:09 Czy to trochę nie przypomina książki Lema pt."Katar"(o ile dobrze pamiętam tytuł)? Francja,halucynogeny,amerykański bohater itp... Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 23:23 No a kto nam podsuwal swinska grype? Tez sie zastanawialam, ze ci "ktosie" maja przeciez rodziny i albo mamona przeslania im myslenie, na motto: wszystko mozna kupic (czytaj oslonic najblizszych), albo nie sa zdolni do zadnych innych uczuc jak milosc do mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było eksp... 13.03.10, 23:24 Mężczyźni mieli mówić, że halucynacji nie spowodowała pasożyt a Dietyloamid - czyli "D" w LSD. Ta pasozyt? "Ta pasozyt" to Claviceps purpurea czyli sporysz. en.wikipedia.org/wiki/Claviceps_purpurea Tak sie sklada, ze ergotamina zawarta w sporyszu jest prekursorem do produkcji LSD. en.wikipedia.org/wiki/Lysergic_acid_diethylamide Moim zdaniem, teoria zatrucia maki przy pomocy LSD kupy sie nie trzyma bo wysoka temperatura i wilgoc zredukowalaby wlasciwosci LSD do zera. Rozpylanie LSD nad miasteczkiem tez nie przekonuje bo objawy mieli tylko Ci, ktorzy jedli chleb z miejscowej piekarni. vodpod.com/watch/3200394--scandale-diplomatique-france-cia-lsd-pont-st-esprit-2010 Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Bo chleb był spleśniały... 14.03.10, 00:02 Ciekawe jakie eksperymenty w Polsce robią... ]:) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Och cóż za teorie spiskowe! 14.03.10, 00:22 przecież CIA nigdy by nie skrzywdziła nawet muchy. Dzisiaj też robi się takie eksperymenty, a w gazetach będą o nich pisać za jakieś 50lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eman_man Re: Zbiorowe szaleństwo Pont-Saint-Esprit było ek 14.03.10, 01:02 Państwo szerzące pokój na świecie. Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Brawo gazeta! Nienawisc do Ameryki nalezy podsycac 14.03.10, 01:55 Bez wzgledu na to jak absurdalne i ohydne jest to oskarzenie, nienawisc do Ameryki nalezy podsycac ! Przeciez Ameryka dala nam tez stonke ziemniaczana ! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 tu nie chodzi o Amerykę ale o rządy USA i oligarch 14.03.10, 13:24 ię sterującą tymi rządami...od 1 do 2 % najbogatszych i najbardziej wpływowych obywateli USA rządzi niepodzielnie wszelkimi bogactwami, finansami, bankami, głównymi mediami i wszystkimi korporacjami tym samym mając decydujący wpływ na politykę, która jest służalcza wobec ich interesów...zwykli Amerykanie często ponoszą koszty ich fatalnych decyzji na równi z ludźmi z poza Stanów... Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek No nareszcie, ktos mi to wyjasnil, bede mogl spac 14.03.10, 17:59 ...spokojnie. Ameryka jest faszystowska dyktatora w ktorej rzadzi "tylko 2 % najbogatszych" ( moze 2.4 % ? sprawdzilas ?) A ja myslalem ze w USA jest demokracja; ale jestem naiwny. Tylko to nie ma nic do rzeczy. Zarzut , ze CIA podtruwalo francuzow LSD jest tak samo absurdalny jak zarzut Bieruta, ze nam CIA stonke ziemniaczana rozrzucalo na kartofliskach. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 dwupartyjna "demokracja" z korporacyjnymi mediami 14.03.10, 18:17 i sprytną machiną finansowania kampanii wyborczych jest znacznie bardziej efektywna niż faszystowska dyktatura a wojna z terrorem służy w ramach tej "demokracji" będącej od dawna oligarchicznym systemem ograniczaniu praw obywatelskich...najbogatsi w USA to około 2 % obywateli i to oni trzęsą tym krajem a obydwie partie: demokratyczna i republikańska realizują ich interesy bo to oni łożą kasę na polityków z obydwu partii... CIA przeprowadzało eksperymenty na ludziach w tym i cywilach i żołnierzach w USA jak i w Kanadzie...wiele wskazuje, że i we Francji sobie urządzili poletko doświadczalne... Odpowiedz Link Zgłoś