propagacja 15.03.10, 07:38 Ja się ruscy napiją mleka.może być groźnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubat W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 08:24 "W całym kraju rząd wprowadzi zakaz sprzedaży mocnych alkoholi od godz. 21 do 11 - zapowiada wicepremier Wiktor Zubkow. Obywatele są zdecydowanie przeciw." Tak, niektórzy są niewątpliwie przeciw. Np. taki obywatel Radziwinowicz. Ale też wielu, bardzo wielu, jest za. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 A dlaczego do 11.00 a nie 13.00? 15.03.10, 13:15 Od razu by było jakoś tak swojsko :) Ale i tak super. Teraz tylko sprawna i nieprzekupna rosyjska milicja nie dopuści do powstania melin :) Jedno mnie cieszy, że Krym nie jest w Rosji (przynajmniej na razie). Nie będzie powtórki z wycinania winnic. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 08:27 Ruscy jako genetyczni alkoholicy nie mają szans na wyjście z nałogu. Już nie raz próbowano poskromić ich popęd do alkoholu, ale bezskutecznie. Rosjanin i wódka stanowią jedność. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 10:19 Zgadnij jak sa postrzegani Polacy za granica?Wiec zanim wydasz przyglupawy werdykt zastanow sie 12 razy lub zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 12:26 > Zgadnij jak sa postrzegani Polacy za granica?Wiec zanim wydasz przyglupawy werd > ykt zastanow sie 12 razy lub zamilcz Fakty to fakty. Będąc w Rosji nie zaobserwowałem niczego innego jak właśnie to że jest to nacja alkoholików zniszczonych przez promile we krwi. Jest to efekt wielowiekowej tradycji rozpijania narodu, przez carów a potem przywódców partyjnych. Tak się do tego przyzwyczaili, że już nie potrafią żyć bez tego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 12:34 pestycyd napisał: > Fakty to fakty. Będąc w Rosji nie zaobserwowałem niczego innego jak właśnie to > że jest to nacja alkoholików zniszczonych przez promile we krwi. **************************** Podobnie opisywano Polskę z perspektywy przybysza z Zachodu. Potem się okazało, że pijemy w miarę i raczej jesteśmy w ogonie Europy pod względem spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 W jakim celu ta 15.03.10, 13:06 niczym nieuzasadniona paralela? Piją i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W jakim celu ta 15.03.10, 15:27 ontos2 napisał: > niczym nieuzasadniona paralela? Piją i basta. *********************** Jakoś nie wierzę władzom, że aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 12:50 "bedac w Rosji" buhahah, czytaj wiecej GW ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 13:50 > buhahah, czytaj wiecej GW ;)) A ty to kto, bolszewicki aktywista? Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 14:21 Bolszwizm zyje w glowkach polackich patriotow w tym problem i przeslania im zdrowe widzenie Odpowiedz Link Zgłoś
mirekp70 Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 16.03.10, 10:10 Tak, według zdrowego widzenia w Rosji nie ma problemu z alkoholem.... antyreakcjonista napisał: > Bolszwizm zyje w glowkach polackich patriotow w tym problem i przeslania im zdr > owe widzenie Odpowiedz Link Zgłoś
swiat_jest_plaski Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 16.03.10, 12:59 antyreakcjonista napisał: > Zgadnij jak sa postrzegani Polacy za granica?Wiec zanim wydasz przyglupawy werd > ykt zastanow sie 12 razy lub zamilcz Nie muszę się zastanawiać, bo zjeździłem całą Europę. Polacy WSZĘDZIE są postrzegani jako fantastyczni, pracowici, zaradni i NIEPIJĄCY. Przynajmniej kilka razy spałem zapraszany do obcych domów tylko dlatego, że jestem Polakiem (głównie we Francji, ale też w Niemczech i w Belgii)i żeby babcia mogła pogadać z Polakiem (autentyczna historia z Francji). Ale żeby takie historie się zdarzały to trzeba mmieć trochę otwartej głowy. Rosjan w Europie wszyscy się boją, bo to albo biała emigracja (zapita totalnie z nostalgii), albo czerowna emigracja (też zapita totalnie, tyle, że z przyzwyczajenia). Poczytaj Hugo-Badera, sporo ci wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 10:44 pestycyd napisał: > Ruscy jako genetyczni alkoholicy nie mają szans na wyjście z nałogu. Już nie > raz próbowano poskromić ich popęd do alkoholu, ale bezskutecznie. Rosjanin i > wódka stanowią jedność. Przyganiał pestycyd garnkowi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
regza Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 16.03.10, 14:57 Tak jak jeszcze niedawno: Partia i Lenin - blizniecy-bratia Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 10:31 Jak nie o onucach(informacja o tyle nieprawdziwa co bardzo stara)to o swoim niezadowoleniu z dostepu do alkoholu a tym czasem Wackowi takie kaski dziennikarskie uciekaja, no chyba ze zabrania pisac o tym "duma osobista" ;)) ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=10916&cid=54&p=14.03.2010 Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 11:28 antyreakcjonista napisał: > Jak nie o onucach(informacja o tyle nieprawdziwa co bardzo stara)to o swoim nie > zadowoleniu z dostepu do alkoholu a tym czasem Wackowi takie kaski dziennikarsk > ie uciekaja, no chyba ze zabrania pisac o tym "duma osobista" ;)) > ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=10916&cid=54&p=14.03.2010 W Rosji zaczną pić odpowiednik boryga i denaturatu ale na masową skalę co tylko pogorszy sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 12:11 Beda palic trawke Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 14:47 przyjacielameryki napisał: > antyreakcjonista napisał: > > > Jak nie o onucach(informacja o tyle nieprawdziwa co bardzo stara)to o swo > im nie > > zadowoleniu z dostepu do alkoholu a tym czasem Wackowi takie kaski dzienn > ikarsk > > ie uciekaja, no chyba ze zabrania pisac o tym "duma osobista" ;)) > > ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=10916&cid=54&p=14.03.2010 > > W Rosji zaczną pić odpowiednik boryga i denaturatu ale na masową skalę co tylko > pogorszy sytuacje. > Głupstwa opowiadasz, jakby Ruscy nie wiedzieli jak się robi samogon Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:43 Jak Cię znam to powinieneś się cieszyć, nareszcie ten naród wyginie. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku mnie bardziej zaciekawiło TO 15.03.10, 13:19 ruvr.ru/main.php?lng=pol&w=118&p=04.03.2010 (nb w rosyjskiej TV ZAWSZE podają informacje o urodzinach Mickiewicza i Szopena - oczywiście jako wielkich Polakach, żeby zaraz jakiś rusofob się nie wymądrzał) Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: mnie bardziej zaciekawiło TO 15.03.10, 13:30 Co w tym dziwnego Rosjanie nie cierpia na polonofobie mimo ciaglego ataku "naszych" na nich, pokazuja tym samym swoja wielkosc Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: mnie bardziej zaciekawiło TO 15.03.10, 13:52 > Co w tym dziwnego Rosjanie nie cierpia na polonofobie mimo ciaglego ataku "nasz > ych" na nich, pokazuja tym samym swoja wielkosc Bo Polski to akurat Rosjanie nie muszą się obawiać. Co nie zmienia faktu, że świadomość przeciętnego Rosjanina jest tak niska że ich wiedza o Polsce jest na podstawie starych konkursów pieśni radzieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: mnie bardziej zaciekawiło TO 15.03.10, 14:20 Za to ty udowodniles jak twoja wiedza o Rosji jest niewielka, no chyba ze zalezy ci na tym by dowiezieli sie o rusofobii polsko-katolickiej Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku no wiesz,Rosjanie więcej wiedzą o Polsce niż Amery 15.03.10, 23:35 kanie przeciętni którzy sadzą że jesteśmy Holland - czyli gdzieś w Azji albo Afryce Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 21:55 Jak sie tylko dziwie, jak mozna rugowac R. za brak objektywnosci dziennikarskiej i jednoczesnie miec w stopce linki do kremlowskiej hurra-propagandy. PS: nie jestem polskim "patryota", ale tez nie lubie wciskania ludziom na sile kitu, jak to czyni russia today. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 11:26 Wschodnia dzicz nigdy nie będzie mieć "jak w Polsze". Musieli by się wyzbyć najpierw niewolniczych genów i powywieszać czekistów na latarniach ... Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista [...] 15.03.10, 12:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 12:45 antyreakcjonista napisał: > Buhahaha > Ale ty jestes glupi ;)) Prawda czasami boli!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 13:31 Rosumiem ze ty znasz cala prawde hahah Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 20:32 Co za kretyn napisał taki brednie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano NIEEE!!! 15.03.10, 12:45 Водка только для русских. Водка наша мать и наша жизнь. Без русской водки слаб и беспомощен, как ребенок. Мы надеемся, что Путин понимает это и не даст нам умереть от жажды Tłumaczenie: Wódka jest tylko dla Rosjan. Wódka jest naszą matką i naszym życiem. Bez wódki Rosjanin jest słaby i bezradny jak dziecko. Mamy nadzieję, że Putin to doskonale rozumie i nie pozwoli nam umrzeć z pragnienia Odpowiedz Link Zgłoś
7_of_9 statystyka:) 15.03.10, 13:07 "Czyli statystyczny Rosjanin co tydzień wypija prawie dwie butelki wódki." 18 litrów, to 36 butelek spirytusu. 36 butelek spirytusu, to 72 butelki wódki. Rok ma 52 tygodnie.Mnie wyszło niecałe półtorej butelki, a nie prawie dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: statystyka:) 15.03.10, 13:33 No i poco macisz w gowach "prawdziwym patriota" dla nich ruski to ma byc degenerat i basta, trzeba oglupiac ludzi by odciagac od problemow wewnetrznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: statystyka:) 15.03.10, 13:55 Nawet gdyby to było tylko 0,5l na tydzień to i tak za dużo na ich mimo wszystko genetycznie przystosowaną do chlania wątrobę. Całe lata rząd wlewał w gardło społeczeństwa wódę i już tego nie będą mogli zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: statystyka:) 15.03.10, 14:23 Najbardziej "przystosowana do chlania" watrobe maja skandynawowie ale to juz o biologie zakrawa wiec odpuscmy Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: statystyka:) 15.03.10, 16:41 7_of_9 napisał: > 36 butelek spirytusu, to 72 butelki wódki. Czy to znaczy, że Rosjanie pija tylko wódkę 50%? O ile wiem polska wódka to na ogół 40%. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: statystyka:) 15.03.10, 22:39 malkontent6 napisał: > 7_of_9 napisał: > > > 36 butelek spirytusu, to 72 butelki wódki. > > Czy to znaczy, że Rosjanie pija tylko wódkę 50%? O ile wiem polska > wódka to na ogół 40%. Ja rozrabiam pół na pół Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: statystyka:) 16.03.10, 13:02 michr napisał: > Ja rozrabiam pół na pół Tak jak Ruscy. Dlatego im wychodzi, że piją mniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pipetteman Re: statystyka:) 15.03.10, 16:48 Jak juz chcesz poprawiac, to rob to z glowa. Wodka ma 40% czystego alkoholu, stad z kazdego litra spirytusu mozesz zrobic 2,5 litra wodki. W efekcie "statystycznie" wypada 1,73 butelki na tydzien na glowe. I niezaleznie od tego czy jest to jedna czy dwie flaszki - ilosc wodki i tak jest przerazajaca :). Rosjanie maja wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: statystyka:) 15.03.10, 17:24 pipetteman napisał: > Jak juz chcesz poprawiac, to rob to z glowa. Wodka ma 40% czystego alkoholu, st > ad z kazdego litra spirytusu mozesz zrobic 2,5 litra wodki. W efekcie "statysty > cznie" wypada 1,73 butelki na tydzien na glowe. > I niezaleznie od tego czy jest to jedna czy dwie flaszki - ilosc wodki i tak je > st przerazajaca :). Rosjanie maja wielki problem. Ta roznica powstala z powodu trzesacych sie raczek. 25g wylewa sie na stol. Odpowiedz Link Zgłoś
po-chwa_lony Re: statystyka:) 16.03.10, 22:35 pipetteman napisał: > Jak juz chcesz poprawiac, to rob to z glowa. Wodka ma 40% czystego alkoholu, > stad z kazdego litra spirytusu mozesz zrobic 2,5 litra wodki. Buahaha, a gdzieś ty pijaku w monopolowym widział 100% spirytus?? Chyba w pijanym widzie wydaje ci się, że z litra spirytusu zrobisz 2,5 l wódki ;) Znormalizowanej 40voltowej wódki z litra spirytusu rozrobisz tylko 2,35 l ! Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: statystyka:) 15.03.10, 21:58 > "Czyli statystyczny Rosjanin co tydzień wypija prawie dwie butelki wódki." > 18 litrów, to 36 butelek spirytusu. 36 butelek spirytusu, to 72 butelki wódki. > Rok ma 52 tygodnie.Mnie wyszło niecałe półtorej butelki, a nie prawie dwie. Zalezy, jaka sile ma przelicznikowa wodka. Moze miec 40%, a moze miec i 45%. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 13:08 Naprawde to szkoda Rosjan. Pijanstwo to skutek durnej polityki kolejnych wladcow. Niestety ile razy ten narod sie zbuntowal i porozwieszal wlodarzy to zawsze do wladzy dochodzily jeszcze wieksze skur_wysyny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bruno_ja Możeby u nas taki zakaz wprowadzić? 15.03.10, 14:24 W końcu alkohol jest jeszcze gorszy od hazardu. POSŁOWIE!!! DO DZIEŁA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
godeep W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 15:13 że jeśli za wódkę "budiet bolsze" (przyjdzie płacić więcej), to "sdiełajem kak w Polsze" (zrobimy jak w Polsce), gdzie były strajki, bunt i "Solidarność". To ja już wiem dlaczego doszło w naszym kraju do przemiany ustrojowej. Ludzie chcieli napić się przed godziną 13.00. A ja 20 lat zachodziłem w głowę - po co to wszystko..., że się komuś chciało i w ogóle. Teraz jednak jest wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 15:36 godeep napisał: > To ja już wiem dlaczego doszło w naszym kraju > do przemiany ustrojowej. Ludzie chcieli napić > się przed godziną 13.00. A ja 20 lat zachodziłem > w głowę - po co to wszystko..., że się komuś chciało > i w ogóle. Teraz jednak jest wszystko jasne. **************************** Jeżeli dokonamy prostych przeliczeń, to wyjdzie, że dziś za 2000 zł na rękę jesteś w stanie kupić ok. 80 butelek (0,5 l) przyzwoitej wódki. W tamtych czasach za przeciętną pensję można było kupić 10-15 butelek najgorszej czystej. Było o co walczyć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 16:34 maruda.r napisał: > dziś za 2000 zł na rękę > jesteś w stanie kupić ok. 80 butelek (0,5 l) przyzwoitej wódki. W tamtych > czasach za przeciętną pensję można było kupić 10-15 butelek Nareszcie mądry komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 15:53 "bez jedzenia i bez spania byle byloby co pic........" Babcie juz raczki zacieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:44 Całkiem jak w Psiej Wólce w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 18:35 alakyr napisał: > Całkiem jak w Psiej Wólce w Polsce. A Ty już wszędzie widzisz Psią Wólkę. Ciekawe, czy Twoja obsesja ma podłoże zwierzęce czy ruralne? :P Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 19:49 A Ty już wszędzie widzisz Psią Wólkę. Nie wszędzie, tylko jak czytam przemyślenia jej mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 23:18 alakyr napisał: > Nie wszędzie, tylko jak czytam przemyślenia jej mieszkańców. "nałogi mają różne postacie, niektóre ocierają się o choroby umysłowe". :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 A bimber? 15.03.10, 16:37 Ten przepis nieiwiele pomoże. Ruscy to naród tałantiwnyj i wie jak robić samogon. Odpowiedz Link Zgłoś
bialorusin-8 W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 16:37 Ruski naród jest tak rozpity, że faktycznie nie ma nadzieji na jakaś zmianę. 30% społeczeństwa pije na tyle, że jeszcze może iść rano do roboty, będąc wczorajszym, 30% dalszch juz tylko pije. No i jeszcze zostało 30%. Może to chodzi o tych właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 16:39 Te ostatnie 30% to niemowlęta. Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:08 nie dziwie sie ruskim ze tyle pija bedac w ich sytuacji widzac ten smrod brud i ubostwo i beznadzieje wokol siebie tez bym tyle pil co oni...tam gdzie bieda tam pijanstwo Odpowiedz Link Zgłoś
snellville W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:27 "po pierwszym nie zakaszam",do dzisiaj pamietam ten film. To byl bohater ehhh gdzie tu teraz takich znalezc? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:46 Nie wiesz? To wyjedź trochę za miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 17:57 alakyr napisał: > Nie wiesz? To wyjedź trochę za miasto. U nas trzeba szukac,u was trzeba omijac. Martw sie lepiej gdzie flaszke o 12 w nocy kupisz. Przestan klikac komuchu i zaczynij magazynowac cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nawet Stalin nie zakazal alkoholu. 15.03.10, 17:38 Zatem Fiutin i Niedzwiedziew tym bardziej nie maja szans. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Wytlumaczcie mi glupo-rusofoby.. 15.03.10, 17:53 Dlaczego wiekszosc Rosjan chce zakazu sprzedazy alkoholu skoro wedlug was tam wszyscy sa alkoholikami? en.rian.ru/russia/20100315/158206192.html Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Wytlumaczcie mi glupo-rusofoby.. 15.03.10, 18:07 antyreakcjonista napisał: > Dlaczego wiekszosc Rosjan chce zakazu sprzedazy alkoholu skoro wedlug was tam w > szyscy sa alkoholikami? > en.rian.ru/russia/20100315/158206192.html Ktora wiekszosc,trzezwych? Kobiety chlaja u was szklankami,zostaly tylko babcie. Wiec wiekszosc babeczek chce zakazu wedlug ciebie? Ten zakaz do niczego nie doprowadzi,marnowanie czasu. Trzeba zaczac od nastepnego pokolenia i nie zakazami tylko edukacja. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Wytlumaczcie mi glupo-rusofoby.. 15.03.10, 18:53 Skąd wiesz, że większość? Pytałeś wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Wytlumaczcie mi glupo-rusofoby.. 15.03.10, 19:46 malkontent6 napisał: > Skąd wiesz, że większość? Pytałeś wszystkich? On widzi z poddasza w Gdansku kto chla i ilu. Radiostacje ma szpiegowska tez,znalazl na tym strychu..... Dlatego nie musi sie pytac,na bierzadzo dostaje wiadomosci ze wschodu. Morsem ale zakodowanym,tym ruskim. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Jak widzisz antyreakcjonisto... 15.03.10, 19:54 nałogi mają różne postacie, niektóre ocierają się o choroby umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Jak widzisz antyreakcjonisto... 15.03.10, 20:32 alakyr napisał: > nałogi mają różne postacie, niektóre ocierają się o choroby umysłowe. Wiem wiem,trzeba byc po..em zeby na polskim forum bronic ruskiego interesu. Zboczenia tez sa rozne komuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
kutnowianka W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 20:31 No i jak tu Rosjanie mają nie pic skoro średnia zapłata wynosi 6593 rubli, tj.ok 650 zł. Oficjalne minimum to 4646 rubli. Mniej niz te sumę zarabia ponad 43 milionów Rosjan. Minimalna zapłata wynosi 4330 rub. tz. ok 430 zł lub 96 euro. Nie dziwota więc, ze średnia przezycia mężczyzn to 59 lat. Leczenie też ryzykowne, bo 87% leków to podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 20:37 kutnowianka napisała: > No i jak tu Rosjanie mają nie pic skoro średnia zapłata wynosi 6593 rubli, > tj.ok 650 zł. Oficjalne minimum to 4646 rubli. Mniej niz te sumę zarabia > ponad 43 milionów Rosjan. Minimalna zapłata wynosi 4330 rub. tz. ok 430 zł lub > 96 euro. Nie dziwota więc, ze średnia przezycia mężczyzn to 59 lat. Leczenie > też ryzykowne, bo 87% leków to podróbki. Po cenach na zdieciu wyglada ze stac ich tylko na 4 flaszki miesiecznie. No ale to byla gorna polka,widocznie tansza jest nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 15.03.10, 22:07 > Po cenach na zdieciu wyglada ze stac ich tylko na 4 flaszki > miesiecznie. > No ale to byla gorna polka,widocznie tansza jest nizej. Najtansza wodka w Rosji kosztuje ok. 100 rubli (w RU jest cena minimalna na wodke w hurcie). "Nielegalna" kosztuje polowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: W Rosji będzie nocno-ranna prohibicja 16.03.10, 13:03 cehaem napisał: > "Nielegalna" kosztuje polowe. "Nielegalna" to swojej roboty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Czy w tej sprawie zasięgnięto opinii np. 16.03.10, 10:02 Gorbaczowa czy Jaruzelskiego? Oni wprowadzali prohibicję i coś wiedzą o jej skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pinionzek powodzenia 16.03.10, 13:18 no to walki z wiatrakami ciąg dalszy, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś