Dodaj do ulubionych

Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę...

16.03.10, 12:36
Ciekawe ktorzy
Obserwuj wątek
    • donek.com Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 12:55
      niech zakazują, bardzo dobrze, ale w zamian niech zalegalizują
      handel kokainą - choćby dla własnego interesu.
      • prepremier PO dało dupy skoro myślący ludzie popierają projek 16.03.10, 13:03
        t PiS. To nauczka.
        • prepremier To nauczka dla PO, że nie ma gwarancji poparcia je 16.03.10, 13:06
          śli się złajdaczy dla pieniędzy jakiegoś lobby i dla PiS, że może mieć poparcie
          jeśli zacznie myśleć...
          • plastelina2005 ^^^^^^^^^^^^^^^^Senatorzy. Tak 3mać. 16.03.10, 18:41
            Precz z fajkami.
            Ps. Yebać PiS.
            • mlasskacz Tak.PO beznadziejnie się zesrało. 16.03.10, 21:11
        • idusan Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 13:28
          A jednak tak się stało. Świat jest pełen niespodzianek. Mam nadzieję, że ustawa
          będzie bardzo restrykcyjna.
          • prepremier Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną masą 16.03.10, 14:41
            popierającą Tuska bo popierającą. Jak się będą błaźnić to w ogóle nie pójdę do
            wyborów a ponieważ jestem przeciętnym szarakiem, wiem że nie pójdzie wielu jak ja.
            • i9i Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 17:04
              Ja nie palę i nie lubię jak ktoś w pobliżu pali, ale tworzenie palarni uważam za
              pomysł dobry a tworzenie jej na zewnątrz budynku w kilkumetrowej odległości od
              wejścia do lokalu za bardzo dobry. Zauważmy, że w kulturalnym towarzystwie
              (czyli tam gdzie jest namiastka dobrych manier) chociażby na imprezach
              rodzinnych typu wesele, komunie, stypy to towarzystwo palące wychodzi na
              zewnątrz "na dymka" i przeważnie w grupkach nie przeszkadzając pozostałym.
              Powinniśmy zamiast zakazów i nakazów wprowadzać dobre obyczaje tolerowane lub
              nie w społeczeństwie.
              • pe1 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 17:20
                Nie licz na dobre obyczaje. Palacze to w miażdżącej większości pospolite chamy,
                co najlepiej widać po ich argumentacji nt. wolności.
                • prepremier A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrowała 16.03.10, 17:47
                  swój brak kręgosłupa i giętkość sumienia.
                  • karol_7 Re: A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrow 16.03.10, 18:29
                    te wybrane przez nieświadomy elektorat porabańce nie wiedzą co z tym
                    problemem zrobic
                    z jednej strony bełkot o zdrowiu społeczenstwa (vide sąd kytóry
                    nakazuje obciąc człowiekowi nogi) a z drugiej niezla akcyza
                    mają fiuty zagwozdkę
                    gdyby byli konsekwentni zdelegalizowaliby papierosy i byloby po
                    problemie, ale nie wolą mydlić
                    • prepremier Re: A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrow 16.03.10, 18:33
                      Ja jestem za akcyzą także na mniej szkodliwe narkotyki niż alkohol i nikotyna.
                      Natomiast temat konsekwentnej prohibicji był już przerabiany i skończył sie
                      wiadomo jak.
                • sceptyk40 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:19
                  pe1 napisał:

> Nie licz na dobre obyczaje. Palacze to w miażdżącej większości pospolite chamy,
                  > co najlepiej widać po ich argumentacji nt. wolności.
                  No za to Twoja wypowiedź, to szczyt kultury i obiektywizmu, nie tylko ta.
                  • tlenek_wegla Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:59
                    Coz w niej chamskiego?

Palacze dymia innym ludziom do talerza, kufla, na przystankach - prosto w twarz.
                    Nie mozna tego nazwac zachowaniem kulturalnym. Na dodatek koniecznosc
                    zaspokajania glodu nikotynowego wszedzie i co godzine tlumacza tym, ze to ich
                    podstawowe swobody obywatelskie. Trucie innych traktuja jako swobode.
                  • pe1 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 20:40
                    Dosadność moich komentarzy jest niczym wobec mega chamstwa jakim jest palenie
                    przy innych
            • sceptyk40 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:16
              A ja pójdę na wybory żeby zagłosować przeciw POPISOWI, bo już nie ma między nimi
              żadnej różnicy. Jedni i drudzy stosuja zamordyzm w imię tzw. wyższych celów z
              najwyższą hipokryzją.
          • mwiercik Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 19:22
            Kto chce mieć restrykcje niech sie wybierze do Afganistanu!!!Nie poto wymyślono
            demokrację,by jeden narzucał drugiemu co ma robić!!!
            Każdy ma prawo wyboru-palą w knajpie,idę tam gdzie nie palą
            W myśl restrykcji--żądam zamknięcia kościołów-tam się pleni od 2 tyś. lat
            kłamstwo,hipokryzja i wszelkiej maści oszustwa.Niestety mamy demokracje i mogę
            sobie pomażyć.Mało- mogą mnie jeszcze zamknąć za szkalowanie jedynie słusznej
            wiary.To samo dotyczy i aborcji,in vitro i wielu innych problemów o których
            decyduje paruset palantów za cały naród.Dopóki tym sejmem kręcą czarni-to na
            skrobanki i in vitro kobiety bądą jeżdzić do Angli a POLACY BĘDĄ POSTRZEGANI
            JAKO ZACOFANY CZARNY LUD.Alleluja i do przodu --jako mówi ojciec dyro
            • tlenek_wegla Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 20:01
              Wielokrotnie przerabiany argument. Trucie innych NIE JEST TWOIM PRAWEM.
            • dupa.dupa.dupa Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 22:05
              > Dopóki tym sejmem kręcą czarni-to na skrobanki i in vitro
              > kobiety bądą jeżdzić do Angli a POLACY BĘDĄ POSTRZEGANI
              > JAKO ZACOFANY CZARNY LUD.

BRAWO!!! Zgadzam sie w 100%
        • watako23 Myślący inaczej 16.03.10, 14:09
          Chyba myślący inaczej. Mój lokal to mogę w nim pozwalać na palenie. Jak ktoś nie
          chce wdychać to nie zapraszam.
          • tlenek_wegla Re: Myślący inaczej 16.03.10, 20:02
            Pracownikow tez tak dobierasz?

Co mowisz pracownikom i czy dajes zim odziez ochronna? RObisz szkolenia i
            badania okresowe? Dodatek za prace w szkodliwym otoczeniu?
            • ireneuszdziura Re: Myślący inaczej 16.03.10, 22:25
              tlenek_wegla napisał:

> Pracownikow tez tak dobierasz?
              >
              > Co mowisz pracownikom i czy dajes zim odziez ochronna? RObisz szkolenia i
              > badania okresowe? Dodatek za prace w szkodliwym otoczeniu?
              >

tlenek...skoro to jego lokal to kazdemu kandydatowi do pracy oferuje pewne
              warunki.......nie tylko finansowe ale takze okresla w jakich warunkach beda
              pracowac....jak komus sie nie podoba to wypad... po prostu rezygnuje z
              posady.....przeciez jeszcze nie wprowadzono przymusu przyjmowania kazdego i
              dostosowywania warunkow firmy pod pracownika

ale po takich akcjach jak ta....stworzy sie casus wlasnie do wprowadzania
              nakazow i przykazow....tylko ci wielcy niepalacy teraz z przyjemnoscia
              przyklaskujacy kiedys w przyszlosci BEDZIECIE MUSIELI klaskac bo takie bedzie
              rozporzadzenie!!!!!!!!!!!!

wszystkie nakazy i zakazy przemycane niby dla naszego dobra to nic innego jak
              tylko wyzucie nas ze spoleczenstwa obywatelskiego/dialogu aby ustanowic
              spoleczenstwo bierne/totalitarne.....

niedlugo wysrac bede mogl sie tylko o okreslonej minucie w okreslonym miejscu...
              podetrzec sie "znormalizowanym" papierkiem firmy zarzadcy (czyt. panstwo) i
              tylko ta reka o ktorej mowi ustawa/rozporzadzenie....

im mniej wolnosci bez zaworu bezpieczenstwa tym szybciej sie rozwali ta cala
              szopka :))))...mam nadzieje ze dozyje:)....z checia nasram na ta wasza
              dupokracje.....i zapale sobie papierocha na zgliszczach waszej "wolnosci"
              heheheheheheh
      • biniou No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 13:38
        Predzej zaglosuje na samego diabla, niz na partie, ktora wprowadzi te
        faszystowska ustawe!

PALACZE I OBRONCY WOLNOSCI, BOJKOTUJMY PIS, PO i PSL!
        GLOSUJMY NA SLD ALBO UNIE POLITYKI REALNEJ!

PRECZ Z POPISOWSKIM FASZYZMEM!!!!!!!!!!!!!!!
        • matamu Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:19
          Ej, chyba się zapędziłeś. Zdecyduj się do kogo apelujesz - do palaczy, czy do
          obrońców wolności. Ludzie mają prawo do wolności od niechcianego dymu
          tytoniowego; a palacze mogą przecież palić - ustawa tego nie zabrania. Niech
          robią to jednak tak, by nie truć innych np. we własnych domach.
          A co do faszyzmu - nie wydaje ci się, że bliżej do niego takim, co trują
          bezbronnych ludzi, niż takim co tylko chcą oddychać świeżym powietrzem?
          • biniou Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:37
            matamu napisała:

> Ej, chyba się zapędziłeś. Zdecyduj się do kogo apelujesz - do
            palaczy, czy do
            > obrońców wolności. Ludzie mają prawo do wolności od niechcianego
            dymu
            > tytoniowego; a palacze mogą przecież palić - ustawa tego nie
            zabrania. Niech
            > robią to jednak tak, by nie truć innych np. we własnych domach.
            > A co do faszyzmu - nie wydaje ci się, że bliżej do niego takim, co
            trują
            > bezbronnych ludzi, niż takim co tylko chcą oddychać świeżym
            powietrzem?

Ja ci rowniez nie zabraniam oddychac swiezym powietrzem! Dlaczego
            tylko nie mozemy miec wyboru miedzy knajpa dla palacych i nie
            palacych? Nikt nigdzie na sile nikogo nie ciagnie. Lubie sobie
            zapalic przy piwie, wiec ide do baru, ktorego wlasciciel toleruje
            palaczy. Ty nie lubisz dymu, wiec idziesz do innej knajpy. Proste.
            • idusan Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 16:00
              W ustawie problem knajpiany to tylko jeden z wielu aspektów.
              A poza tym zastanawiam się dlaczego państwo ma wspierać działalność szkodliwą
              nie tylko dla działającego ale i dla jego otoczenia. Uważam zakaz palenia w
              miejscach publicznych za słuszny i uzasadniony.
              Zastanawiam się czy również kwestionujesz istniejący już w prawie cywilnym nakaz
              powstrzymywania się od działań, które narażałyby sąsiada na nadmierne
              uciążliwości. Innymi słowy - czy jeśli Twój sąsiad spalając toksyczne odpady w
              swoim piecu uporczywie narażałby Cię na wdychanie lecącego z komina dymu też byś
              był taki wyrozumiały?
          • marek_z1 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:43
            Myślę, że za bardzo sie wytężasz, on i tak nie zrozumie. lepiej na przykładzie:

Na mieście nazisci bija murzynów. No to po co wychodzą na ulice, przecież żyjemy
            w wolnym kraju, gdyby siedzieli w domach to nic by im sie nie stało.

Palacze też maja swoje spojrzenie na wolnośc - jak wam nie pasuje palenie, to
            nie przychodzcie do knajpy :)
            • sceptyk40 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 19:32
              To co piszesz, to manipulacja. Chodzi tylko o to, aby prowadzący bary,
              restauracje i inne tego typu miejsca mieli prawo wyboru : robią palarnię
              (szczelną) czy chcą mieć lokal dla niepalących. Już teraz są lokale tak
              oznaczone i możesz wybrać. Ty jako niepalący chcesz mieć do dyspozycji wszystkie
              lokale zabraniając wstępu do nich palącym lub "wyrzucając ich" - nie dosłownie-
              przed lokal, bez względu na pogodę.Jeśli niepalących będzie w lokalach dla
              niepalących dużo,te dla palacych powinny z czasem splajtować. Na tym polega
              wolny rynek ale nasze władze wolą system nakazowo-rozdzielczy mieniąc się
              liberałami.
          • zdzisiek66 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:49
            Spoko, z paleniem w domach też się zrobi porządek, w ramach zapewniania
            obywatelom bezpieczeństwa przeciwpożarowego lub walki z globalnym ociepleniem.
            • marek_z1 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:56
              Oj, przydało by sie, przydało. Miałbym spokuj z sąsiadem alkoholikiem, który już
              dwa razy zasnął z petem w ręce wywołując pożar.
              • biniou Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 15:07
                arek_z1 napisał:

> Oj, przydało by sie, przydało. Miałbym spokuj z sąsiadem
                alkoholikiem, który ju
                > ż
                > dwa razy zasnął z petem w ręce wywołując pożar.

W takim razie, nalezy rowniez zakazac palenia swieczek i gotowania
                na gazie w prywatnych domach.
                • 4g63 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 16:37
                  z paleniem w domach by się bardzo przydało, za każdym razem kiedy czuję dym papierosowy, chciałbym wezwać jakąś służbę która by mi pomogła ochronić moje zdrowie w moim domu, niestety, nie ma czegoś takowego, a co z dziećmi które muszą wdychać dymek jak ojciec kopci, też powinny mieć jakąś choć cień szansy na obronę swojego zdrowia, a jak na razie nie mają żadnej!
          • misiaszm A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem publ 16.03.10, 17:05
            A od kiedy PRYWATNA restauracja jest miejscem publicznym. To JA nie
            spoleczenstwo ja wybudowalem za WLASNE nie PUBLICZNE pieniadze i nie zycze sobie
            zeby do niej przychodzili przeciwnicy palenia. Ale nie rzad wymslil ze w moim
            prywatnym budynku nie wolno palic. A ja w buissnes planie przewidzialem maja
            spelunke glownie dla palaczy bo tych jast tu najwiecej i na nich chce zarobic na
            KREDYT.Teraz bede bankrutem z dlugami. Ciekawe czy zwolennicy ustawy splaca moje
            dlugi, a moze wykupia moj lokal + godziwy zysk i zrobia exclusive restauracje z
            "fła gra" i innymi cudami w dzielnicy robotniczej.
            • pe1 Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 17:22
              > A od kiedy PRYWATNA restauracja jest miejscem publicznym.

Od zawsze tak jest. Miejsce publiczne to takie, gdzie każdy może wejść (nawet
              jeśli wchodzi za opłatą, biletem itd).
              • misiaszm Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 17:28
                Ale tam nie kazdy moze wejsc, przeciwnikow palenia nie zapraszam, podobnie jak
                ty nie zapraszasz do domu nieznajomych nawet jezeli prowadzisz tam firme np
                szycie firan, pisanie ksiazek, korepetycje. No chyba ze uznamy ze mieszkanie
                krawcowej, pisarza czy nauczyciela jest miejscem publicznym.
                • pe1 Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 19:43
                  misiaszm napisał:

> Ale tam nie kazdy moze wejsc, przeciwnikow palenia nie zapraszam

to jest nieistotne czy zapraszasz czy nie. każdy może wejść, jeśli lokal jest
                  publicznie otwarty. jeśli chcesz, żeby był zamknięty dla nie-palaczy, to musi
                  być oficjalnie takim, a nie lokalem gastronomicznym
      • przemyslaw47 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 18:20
        w kieckach czy bez?

NIE dla narkotyków!!!!
    • servicio Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:04
      Senatorowie utrzymują immunitet dla swojego kolegi kokainisty, ale są
      niezłomni w sprawie nikotyny.
      Konsekwencja głupców!
      • zdzisiek66 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:58
        Właśnie, ciekawe, czy panowie senatorowie palący rzucą nałóg, czy raczej od
        płacenia mandatów będą się osłaniać immunitetem?
      • zewszad_i_znikad Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 16:42
        A moim zdaniem naprawdę "kokainista" (zresztą nic nie wskazuje na
        to, żeby Piesiewicz był nałogowcem) znacznie mniej szkodzi
        otoczeniu, niż palacz. Poniosłeś jakieś szkody z tytułu tego, że
        Piesiewicz wciągał kokainę? Nie, bo to prywatna czynność, która nie
        szkodzi osobom trzecim, chyba że ktoś jest ciężko uzależniony i
        zdobywa pieniądze na towar np. poprzez kradzieże (ale zapewne w
        przypadku kokainy to rzadsze - to drogi środek, przeciętny koleżka z
        podwórka go nie bierze). Za to palacz truje innych swoimi wyziewami.

Tak więc absolutnie nie jestem za tym, żeby zakazywać dorosłym
        osobom szkodzenia sobie samym. Środki psychoaktywne powinny być
        legalne. Natomiast wara od tych, którzy nie mają ochoty ich
        zażywać! "Wolność mojej pięści kończy się tam, gdzie zaczyna się
        wolność Twojego nosa" i tu niestety mamy konflikt: zbyt duża swoboda
        dla palaczy oznacza brak poszanowania swobody niepalących.
    • topel Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:05
      nie wiem skąd argument, że zakaz palenia spowoduje spadek Klientów w pubach i
      barach.
      ja rzadko bywam w takich lokalach właśnie ze względu na dym papierosowy. Są
      więc tacy, którzy przyjdą w miejsce palaczy. Natura nie lubi próżni...
      • donek.com Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:29
        "w kawiarni choćby i nie palił, każdy pali."
        • tlenek_wegla Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:05
          Nie ja.
    • kingstonny Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 13:06
      W wielu krajach swiata nie wolno palic w miejscach w ktorych palenie
      bylo super wazna czescia rytualu. Np. bary. Jak mozna wychylic pare
      i NIE zapalic? Okazuje sie ze mozna. Przekonali sie o tym miedzy
      innymi mieszkancy Nowego Jorku. Byly krzyki, byly protesty. A teraz,
      ludzie dalej chodza do barow i NIE PALA. To samo bylo kiedys z
      samolotami na dlugich trasach. Czyli mozna. Ba, trzeba.
      • biniou Re: Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 14:34
        kingstonny napisał:

> W wielu krajach swiata nie wolno palic w miejscach w ktorych
        palenie
        > bylo super wazna czescia rytualu. Np. bary. Jak mozna wychylic
        pare
        > i NIE zapalic? Okazuje sie ze mozna. Przekonali sie o tym miedzy
        > innymi mieszkancy Nowego Jorku. Byly krzyki, byly protesty. A
        teraz,
        > ludzie dalej chodza do barow i NIE PALA. To samo bylo kiedys z
        > samolotami na dlugich trasach. Czyli mozna. Ba, trzeba.

Nic nie trzeba, we Francji wprowadzono zakaz palenia, rezultat byl
        taki, ze najpierw sporo barow padlo, a teraz funkcjonuja tylko te
        posiadajace tarasy...
        Zazwyczaj bary sa puste, a wszyscy stoja z piwem na zewnatrz.
        Jesli jednak juz chcemy wprowadzac "zachodnie standardy", to moze
        raczej zaczniemy od wyrownania poziomu zyciowego...
        • pe1 Re: Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 15:40
          > Nic nie trzeba, we Francji wprowadzono zakaz palenia, rezultat byl
          > taki, ze najpierw sporo barow padlo, a teraz funkcjonuja tylko te
          > posiadajace tarasy...

łżesz jak najęty.
    • cillian1 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:07
      Ziew! Męczący temat i nudny, jak psie kupy!!!!
    • hardy01 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:08
      Proponuję aby w czasie obrad w Senacie i Sejmie nad prawem
      antynikotynowym do sali obrad wpuszczać dym papierosowy poprzez system
      wentylacyjny. W sali musi snuć się chmura gęstego siwego dymu, musi być
      zaduch i smród. Inaczej Panie i Panowie posłowie i senatorowie nie
      wiedzą nad czym pracują i dlaczego to takie ważne.
      • cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:12
        > Proponuję aby w czasie o
        może jeszcze wymiociny rozrzucać na podłogę, wymiociny spowodowane przegięciem z
        alkoholem?
        • 4g63 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 14:02
          słusznie
      • zalobanarodowa Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:31
        Popieram, świetny pomysł.
      • garnek_z_neolitu I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 13:46
        Ciekawe czy zdelegalizuja samochody zanim sie potruja i umra. Od dymu
        papierosowego sie nie umiera, od spalin tak.
        • navaira Re: I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 14:00
          > Od dymu papierosowego sie nie umiera, od spalin tak.
          To jest niezwykle nowatorska teoria. A wiesz, na co zmarł Religa?
          • cillian1 Re: I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 14:31
            > A wiesz, na co zmarł Religa?
            przez Jarka?
    • candlekeep Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Senatu. 16.03.10, 13:09
      Brawo, Senatorowie. Wreszcie ta izba na coś się przyda.
      I zgadzam się z topelem w kwestii spadku liczby gości w pubach i
      restauracjach. Moim zdaniem ta liczba - po wprowadzeniu zakazu -
      nawet wzrośnie. Znaczna część ludzi nie chodzi do tego typu lokali
      właśnie z powodu wszechobecnego dymu, gdzie strefy dla niepalących
      to mit.
      • cillian1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 13:14
        > Moim zdaniem ta liczba - po
        na dwoje babka wróżyła, a jak będzie to zobaczymy :)
        • pe1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 15:42
          nic nie trzeba wróżyć, wystarczy zaobserwować, co się stało w UK, czy we
          Francji. Puby i inne lokale rozkwitły dzięki zakazowi.
          • cillian1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 15:54
            ale nie wszystkie "rozkwitły" :)
    • kociepodroby Wolność palenia 16.03.10, 13:09
      Stowarzyszenie na rzecz wolności czynnego palenia tytoniu
      www.facebook.com/pages/Polskie-Stowarzyszenie-Na-Rzecz-Wolnosci-Czynnego-Palenia-Tytoniu/238925959718?ref=mf
    • 333a3 80 % Polaków jest za likwidacją Senatu 16.03.10, 13:10
      • cillian1 Re: 80 % Polaków jest za likwidacją Senatu 16.03.10, 13:17
        a 100% senatorów przeciw :) i co??????
    • rainzug Idioci 16.03.10, 13:16
      kto każe niepalącym przychodzić do lokalów dla palących w czym problem, czy
      niepalący mają jakieś kompleksy i chcą na siłę naprawiać świat. Sam nie palę,
      i jakoś w ogóle mi to nie przeszkadza, zawsze można zmienić lokal na taki dla
      niepalących jest ich od groma wszędzie. Dlaczego tu nie ma tej grupki
      nazywającej ekologie lewadztwem jest demokracja przypominam i o tyle o ile nie
      każdy może wszędzie poprowadzić drogę o tyle każdy ma prawo truć się czym
      tylk0o mu się podoba to jego życie, i nic wam do tego, nikt wam w nos nie dmucha.
      • puzzle2004 co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 14:40
        nikt w barach gdzie mozna palic nikogo do niczego nie zmusza -
        wielbicieli czystego powietrza NIE MUSZA tam przebywac; probuja
        natomiast ZMUSIC innych do niepalenia - idiotyczny pomysl; im mniej
        nakazow i zakazow, tym lepiej - chyba o to chodzilo w obaleniu komuny,
        to juz bylo i nie wroci;
        niepalace - glosujcie nogami - nie chodzie do barow z dymem,
        zakladajcie swoje, pokazcie ze cos znaczycie… a nie probujcie zmuszac
        innych do czegos;
        • tomaloo Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 16:45
          Palacze też NIE MUSZĄ przebywać w barach. Stara zasada mówi,że Twoja wolność
          kończy się tam, gdzie zaczyna wolność innego człowieka. Także możesz sobie palić
          do woli do momentu gdy komuś zaczyna to przeszkadzać. Przypominam, że palenie
          jest szkodliwe i paląc w towarzystwie osób niepalących naruszasz ich wolność do
          czystego powietrza.
          • misiaszm Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 17:09
            Twoj zakaz narusza moja wolnosc do zakladania pubu dla palaczy, je nie chce cie
            zmuszac zebys do niego przychodzil, ale ty mnie chcesz zmusic zebm go nie
            zakladal, dlaczego? co ja ci zrobilem ? dlaczego chcesz ograniczac moja wolnosc
            choc ja moimi dzialaniami twojej nie ograniczam
            • pe1 Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 20:45
              Ale ty wcale nie chcesz zakładać klubu dla palaczy. Ty się chcesz bezczelnie
              wpychać ze swoim śmierdzącym petem do klubu dla wszystkich i z maksymalnym
              tupetem pyskować, że ci którym to przeszkadza mają sobie wybudować swój klub dla
              niepalących

Buta i chamstwo palaczy nie ma granic
      • zbukov Re: Idioci 16.03.10, 14:48
        Dzięki za głos rozsądku. Z drugiej strony palacze czasem przeginają zarówno
        jeśli chodzi o palenie wśród np. grupki stojącej na przystanku, jak i pod
        względem śmiecenia kiepami zwłaszcza w miejscach, które powinny być szczególnie
        czyste (plaże, lasy, jeziora). Niemniej jednak zamiast uczyć się żyć ze sobą w
        symbiozie, we wzajemnym szacunku, obwarowujemy się zakazami, co powoduje, że
        jeszcze bardziej patrzymy na siebie spode łba.
      • fioletowafoka Re: Idioci 16.03.10, 15:30
        Ja nie pale, nie chce nikogo do niczego zmuszac, bo palilam i wiem ze z
        papieroskiem browarek smakuje. Ale poprosze o informacje o knajpie w krakowie w
        ktorej nie wolno palic, bede bardzo wdzieczna, bo mam juz dosc moich ciuchow
        smierdzacych szlugami po kazdej imprezie. Mam tez dosyc spadkow wydajnosci na
        rowerku po wdychaniu dymu etc
        na prawde dugo mozna wymieniac, a tlumaczenie ze jak mi sie nie podoba to moge
        siedziec w domu mnie zupelnie nie przekonuje :(
        Zapraszam wszystkich do nalesnikarni w nowym targu na waksmundzkiej. Tam nie
        wolno palic, a przed wejsciem jest altanka z popielniczka. na prawde gorale
        predko zlapaly ze to wcale nie jest takie ciezkie wyjsc sobie na chwilke, jak
        sie chce zapalic...
        • cillian1 Re: Idioci 16.03.10, 15:57
          co wy z tymi ciuchami, myślicie że staniecie się milionerami bo oszczędzicie na
          praniu, pisia mać!!!!!
          Ludzi gnie na potęgę, nie lubię zapachy gandzi, nie wchodzę gdzie ją palą. Czy
          to tak skomplikowane?
          • pe1 Re: Idioci 16.03.10, 17:19
            Dokładnie na tej zasadzie można powiedzieć, że niepalący mogą przecież w ogóle
            nie wychodzić z domu. Albo nie jeździć komunikacją miejską, bo jakiś pasażer
            lubi sobie zapalić i ma w d... pozostałych.

Wszystko tak naprawdę sprowadza się do chamstwa. Chamstwa, którym jest
            bezceremonialne kopcenie i nie liczenie się z resztą ludzi.
        • misiaszm Re: Idioci 16.03.10, 17:24
          cytuje z innego forum
          Fabryka Pizzy na Kazimierzu
          Nowy Swiat na Zwierzynieckiej (vis a vis Mostostalu)
          massolit na felicjanek, ale knajpa toto taczej nie jest
          siesta cafe na stolarskiej :)
          klimat dobry na randki i kameralne spotkania z przyjaciolmi - slodko...
          Całkowicie "niepalący" jest Zakątek na Grodzkiej 2.
          smaki swiata , szpitalna , nie wolno palić, tam pisze "nie psuj aromatu
          przepraw dymem papierosa" czy cos takiego. własnie chodze tam bo nie smierdzę
          potem.

TO tak po 5 sec. szukania wiec drodzy nie palacy chyba szukacie dziury w calym
        • misiaszm Re: Idioci 16.03.10, 17:34
          I kolejne 5 sec szukania knajp dla niepalacych
          RESTAURACJE
          Aqua e Vino - ul. Wiślna 5/10
          ARLECCHINO - ul. Grodzka 39
          Aromat Słowa - ul. Stolarska 8-10
          Bar Bistro - ul. Kurniki 6
          Bar Orientalny Dan - Tien - ul. Stradomska 12
          Bar Orientalny Hoang-Hai - ul. Stradomska 15
          Boston - ul. Skalica 23 a
          Buritto Buffet - ul. Warszawska 20
          C.K. Browar Restauracja - ul. Buszka 4
          Cava Cafe & Wine - Nadwiślańska 1/6
          Centrum Hotelowo - Konferencyjne Witek - ul. Handlowców, Modlniczka 14
          Cesare Ristorante - Rynek Podgórski 9
          Coltrane Restaurant & Music Bar - ul. Biskupia 4
          Corleone - ul. Poselska 19
          Deli Bar - ul. Meiselsa 5
          Delibar - ul. Meiselsa 5
          Domowe Przysmaki - ul. Sławkowska 24a
          Fero Express - ul. Bolesława Śmiałego 60
          Foodology - ul. Rakowicka 5/1
          GENJI PREMIUM SUSHI - ul. Dietla 55
          Gospoda Krakowska - ul. Bosacka 5
          Gospoda Na Woli - ul. Królowej Jadwigi 223
          Gruzińskie Chaczapuri - ul. Floriańska 26
          Gruzińskie Chaczapuri - ul. Sienna 4
          Gruzińskie Chaczapuri - ul. św. Anny 4
          Gruzińskie Chaczapuri - ul. Grodzka 3
          Horai Restaurant - Plac Wolnica 9
          Hotel Mikołaj - Mikołajska 30
          Hotel Wilga - ul. Przedwiośnie 16
          Jadłodajnia - ul. Długa 41
          Jadłodajnia - ul. Lubomirskiego 49
          Jadłodajnia "Wczoraj i Dziś" A. Kwaśniewska - pl. Bohaterów Getta 10
          Klub Krakowska Koliba - ul. Sienna 11
          Kuźnia Smaków - ul. Stradomska 17
          Kuchnia u Babci Maliny - ul. Szpitalna 38
          La Fuente - ul. Bożego Ciała 11
          Mała Chatka - ul. Józefa Wybickiego 54
          Manzana - ul. Miodowa 11
          Marco Polo - ul. Czarnowiejska 51/1
          Marmolada - ul. Grodzka 5
          Metropolitan - ul. Sławkowska 3
          More Than a Cookie - ul. Syrokomli 22
          Nostalgia - ul. Warszauera 3
          Percheron-Cafe Oranżeria - ul. Zwierzyniecka 31
          Pieprzne Kawałki - ul. Miodowa 20/U3
          Pierogi - Karmelicka 21a
          Pierogi Paradise - Plac Nowy 3a
          Piwnica Pod Wierzynkiem - Rynek Główny 15
          Pod Słońcem - Gehanowska - Rynek Główny 43
          Przysmak Staropolski - Straszewskiego 4
          Przysmak Staropolski - Garncarska 2
          Rebelia - ul. Mogilska 8
          Rest-Cafe Akademia - Karmelicka 41
          Restauracja Cyrano de Bergerac - ul. Sławkowska 26
          Restauracja Galicja - ul. Starowiślna 71
          Restauracja Galicya - ul. Rzemieślnicza 4
          Restauracja Horoscope - ul. Stradomska 1
          Restauracja Karmela - ul. Karmelicka 3
          Restauracja Leonardo - ul. Szpitalna 20-22
          Restauracja Margit - ul. Chłopickiego 3
          Restauracja Przy Rogatce - ul. Rakowicka 43
          Restauracja Ratel - ul. Malborska 65
          Restauracja Redolfi - Rynek Główny 38
          Restauracja Tajska SAMUI - ul. Filipa 25
          Restauracja Toskania - ul. Podgórska 34
          Restauracja Wesele - Rynek Główny 10
          Restauracja Wiślna - ul. Wiślna 12
          Rooster - Jagiellońska 2
          Rooster - Mikołajska 5
          Smocza Jama - ul. Miodowa 43
          TRATTORIA MAMMA MIA - ul. Karmelicka 14
          Yummie - Rynek Główny 25
          ZEN Restaurant&Sushi Bar - ul. Św. Tomasza 29
          KAWIARNIE
          Kawiarnia
          Azzurro - ul. Rakowicka 27 Kampus UEK
          Cafe Caroline - ul. Głowackiego 4/6
          Cafe Młynek - Plac Wolnica 7
          Cafe Magia - Plac Mariacki 3
          Cafe Nowy Świat - ul. Zwierzyniecka 32
          Cafe Obieżyświat - ul. Czarnowiejska 38
          Cafe Ole - ul. Grodzka 60
          Cafe Zakątek - ul. Grodzka 2
          Cafe Zwierzyniec - ul. Królowej Jadwigi 4
          Coffeeshop - ul. Sławkowska 6
          Coffeeshop - ul. Szewska 5
          Kahva Thea - ul. Fieldorfa Nila 17
          Kantor Herbaty - ul. Gołębia 1
          Kawiarnia u Zalipianek - ul. Szewska 24
          Kawiarnia Wiślna - ul. Wiślna 12
          Lunch-Cafe KRAKUS - ul. Reymonta 15
          Massolit Books & Cafe - ul. Felicjanek 4
          Pożegnanie z Afryką - ul. św. Tomasza 21
          Pod Słońcem - Gehanowska - Rynek Główny 43
          Słodki Ogród - ul. Szpitalna 26
          Satori - cafe - ul. Józefa 25
          Stuba u Świętego Jana - ul. św. Anny 11/8
          Wall-Street - ul. Rakowicka 27 Kampus UEK
          HERBACIARNIE
          Herbaciarnia
          Czarka - ul. Floriańska 13
          Demmers Teehaus - ul. Plac Mariacki 3
          Galeria Przyrody - ul. Studencka 15
          Herbaciarnia "Antica" - Czarnowiejska 76
          Kantor Herbaty - ul. Podgórska 34
          Kantor Herbaty - ul. Gołębia 1
          Kantor Herbaty - ul. Sienna 1
          PIZZERIE
          Pizzeria
          Calzone - Radzikowskiego 47b/1
          Da Grasso - ul. Czarnowiejska 97a
          Fabryka Pizzy - ul. Sławkowska 3
          Góra Olimp - ul. Szymanowskiego 15
          INVITO pizza&pasta, - ul. Krupnicza 7
          Pizzeria Catering Capri 2 - Czarnowiejska 7/2
          Pizzeria Cyklop - ul. Mikołajska 16
          Pizzeria e Spaghetteria Da Gregorio - ul. Stradomska 11
          Pizzeria Service - ul. Spółdzielców 3
          Pizzeria Sycylia - ul. Floriańska 10
          CUKIERNIE
          Ciastkarnia Vanilla - ul. Brzozowa 13
          Cukiernia - Cafe Bar Claudia - św. Tomasza 10
          Cukiernia Michalscy - pl. Imbramowski 54
          Cukiernia Michalscy - pl.Dominikański 1
          Cukiernia Michalscy - ul. Królowej Jadwigi 195
          Cukiernia Michalscy - ul. św. Tomasza 18
          Cukiernia Michalscy - Zakopiańska (Carrefour) 62
          Cukiernia Michalscy - ul. Strzelców 26
          Cukiernia Michalscy - ul. Medweckiego (Carrefour) 2
          Cukiernia Michalscy - ul. Długa 58
          Cukiernia Michalscy - ul. Wrocławska 62
          Cukiernia Michalscy - Krakowska (Zabierzów) 232
          Cukiernia Michalscy - ul. Pawia (Galeria Krakowska) 5
          Cukiernia Wiedeńska - ul. Szpitalna 20-22
          Lody U Jacka i Moniki - ul. św.Tomasza 9
          Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Balicka 56
          Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Chmieleniec 2
          Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Sławkowska 13/15
          Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Madalińskiego 12
          Smak Legendy - ul. Długa 19
          PUBY
          C.K. Browar Pub - ul Buszka 4
          Powozownia - Rynek 2A
          Za horyzontem - bar podróżnika - ul.

JEST JESZCZE DRUGIE TYLE
          MAM NADZIEJE ZE WYSTARCZY
          • allerune Re: Idioci 16.03.10, 18:47
            w Restauracjach to normalne, ale co z KLUBAMI i PUBAMi?

Z tego co wiem to we Wrocławiu nie ma ŻADNEGO dla niepalących.
    • anders76 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:18
      "Ustawa, którą uchwalili posłowie, służy paru biznesmenom, a nie zdrowiu Polaków "
      Jestem za a nawet przeciw, jak palacz zachoruje i bedzie w szpitalu to nagle
      odciecie od dymka nie poprawia jego stresu i choroby. Tutaj jestem za palarnia.
      • donek.com Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:34
        no i lekarze przymykają oko na zakazy, tym samym palacze nie mając
        wydzielonego miejsca kopcą w kiblach i szkodzą niepalącym.
    • vontomke Trzymam kciuki za to zaostrzenie 16.03.10, 13:20
      Nie jestem entuzjastą PiSu ale tutaj jednak chłopaki mają szansę poprawić to
      co spartoliła PO która widocznie w lobbingu tytoniowym widzi większą
      przyszłość niż w obywatelach którzy na nią głosowali.
      • kinio101 Nikotyniści wysiadka! 16.03.10, 15:51
        Pierwszy raz widzę, że Senat może się na coś przydać. Tak trzymać!
        Nikotyniści wysiadka! Zero tolerancji! I mam jeszcze propozycję.
        Niech sobie zorganizują kluby, gdzie będą sobie mogli się spotkać i
        ponarzekać, jacy to oni są dyskryminowani. No i dać sobie w płuco
        oczywiście, we własnym gronie. Proszę bardzo! Niech tylko nie
        zapomną dobrze uszczelnić drzwi i okien.
    • hans564 Personel za palenie w szpitalu / szkole dostanie.. 16.03.10, 13:20
      .... dostanie ostrzeżenie / naganę czy karę finansową, np. 10% pensji
      zasadniczej czy otrzyma DYSCYPLINARNE zwolnienie z pracy ? Bez
      właściwych kar, ustawa będzie MARTWA jak wiele innych już niby
      "obowiązujących".
    • loppe Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:23
      Rozłam w PO:))

Nawet Minister Kopacz nie mówiąc o reszcie posłów do Sejmu z PO jest
      za łagodnością, a senatorzy - skądinąd znani z łagodnej polityki
      immunitetowej skrytykowanej przez Donalda Tuska - swoje! -
    • wig2 brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po drugie 16.03.10, 13:24
      jeśli partia z ktorą sympatyzuję,czyli PO nie poprze tego, to
      przepraszam, ale już więcej nie będę głosował na nią, no i nie tylko
      ja, bo wiele osób z którymi rozmawialem, zrobi podobnie.
      • biniou Re: brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po dru 16.03.10, 14:40
        ig2 napisał:

> jeśli partia z ktorą sympatyzuję,czyli PO nie poprze tego, to
        > przepraszam, ale już więcej nie będę głosował na nią, no i nie tylko
        > ja, bo wiele osób z którymi rozmawialem, zrobi podobnie.

A PALACZE SIE ZMOBILIZUJA I ZAGLOSUJA!
      • pioter7777777777 Re: brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po dru 16.03.10, 17:50
        pisałem to samo wcześniej, nie zagłosuję na PO jeśli te "poprawki" przejdą.
        Będzie to znaczyło, że PO zostało kupione przez koncerny tytoniowe.
    • venediger Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:27
      Ja rozumiem zakaz tam, gdzie wdychać mogą niepalący. Ale nie potrafię pojąć,
      dlaczego zakazane mają być też szczelne palarnie? To już nie moda, to się
      faszyzm robi. Proponuję zakaz palenia w mieszkaniach i naloty AT na niepokornych.
    • buk-humor-dziczyzna palarnie w kaplicach i salach operacyjnych-blazny 16.03.10, 13:27
      palarnie w kaplicach i salach operacyjnych-blazny
    • thelowfatyogurt Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:29
      Urzędy - zgoda. Ale dlaczego, do k... nędzy, nie pozwalać właścicielom barów
      decydować i wydzielać palarni? PO też jest winne, bo z tymi poprawkami
      wyskoczyli w ostatnim momencie. Ta ustawa to już zakrawa na prześladowanie
      palaczy.

Niepalący
      • zalobanarodowa Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:33
        Bo narażasz w ten sposób na wdychanie niepalących kelnerów rozumiesz już łosiu?
        • garnek_z_neolitu Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:51
          Nie no kelnerzy sami sie narazaja wybierajac prace taka nie inna. Gornika w
          kopalni krwiozerczy prezes naraza na pylice i co? Zakazac wydobycia wegla?
          Zreszta powiedzmy sobie szczerze, przy dzisiejszej technologii trucie kopalniami
          i elektrowniami weglowymi to swiadome mordowanie ludzi, natomiast do knajpy nikt
          mi chodzic nie kaze wiec niech sie tam wedza.
          • tlenek_wegla Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 22:02
            Gornik ma zapewniona ochrone maksymalnie mozliwa.. Kelner tez?
        • thelowfatyogurt Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:54
          Łoś to cię spłodził. Palarnie miały być wentylowane.
          • pe1 Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 17:23
            ale nie są.
    • dirtymartini Ufff - jeszcze jest nadzieja :) 16.03.10, 13:32
      Do wszystkich lamentujących nad rzekomym spadkiem przychodów w lokalach
      gastronomicznych. Mieszkałam zarówno we Francji jak i w Irlandii w okresie
      zaraz po wprowadzeniu zakazu i żadnego dramatu pod tym względem nie było.
      Lamentów ze strony palących znajomych też nie. Trzymam kciuki za senatorów i
      pozdrawiam wszystkich palaczy :)
    • wichrowy Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33
      Palaczy należy obłożyć większymi składkami na NFZ, aby niepalący nie
      dopłacali do ich leczenia. Skoro chcą palić to przynajmniej na swój
      rachunek.
      • 13ronin Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:49
        wichrowy napisał:

> Palaczy należy obłożyć większymi składkami na NFZ, aby niepalący nie
        > dopłacali do ich leczenia. Skoro chcą palić to przynajmniej na swój
        > rachunek.

Kretynie przecież my palimy na swój rachunek. Dopłacasz do papierosów, które
        kupuję? Walnij się w ten pusty łeb.
        • pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 15:43
          Owszem, dopłaca - swoim zdrowiem, które jest bezcenne.
      • przechlapany_czas Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:54
        przypominam że palacze SĄ obłożeni wyższymi składkami... płacą akcyzę..
        dodatkowo podobno umierają sporo wczesniej czyli odciążają fundusz
        emerytalny .. czyli palacy to czysty zysk dla kasy państwa :)
        • pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 17:27
          ale przy okazji trują i zabijają niepalących, którzy nie tylko za to nie płacą,
          ale tego nie chcą

i dlatego palenie przy innych to po prostu szczyt chamstwa
      • javall Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 18:18
        Idiotow, takich jak wichrowy, nalezy oblozyc dodatkowa skladka.
        Na opieke, bo na leczenie juz zbyt pozno.
      • limciu Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:17
        Tak samo grubasów (większość zawałowców) i właścicieli BMW (główni sprawcy
        wypadków komunikacyjnych). Nie zaszkodziłoby też górników - wiecie jakie
        kosztowne jest leczenie pylicy?
    • jarda59 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33
      tego dnia kiedy była głosowana ustawa antynikotynowa, jadłem kebaba
      w barku na Dworcu Centralnym w Warszawie, wszedł poseł B. Piecha
      zjadł kebaba popił Coca Colą i zajarał papierosa, ma szczęście że mu
      nie zrobiłem zdjęcia hipokryta.
    • panbramkarz Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33
      Co tam zakaz palenia w knajpach najwyzej bede pil browara w
      krzaczorach i palil fajka jak za malolackich czasow ale w opolskim
      wladze posunely sie dalej wprowadzily zakaz palenia weglem w piecach
      opole.gazeta.pl/opole/1,35086,7663559,Sad__nie_mozna_zakazac_p
      alenia_weglem.html
      Mnie w szkole za komuny uczyli ze wegiel sluzy do palenia, no ale
      mamy nowa polske i chyba jakis nowy wegiel.
    • cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:34
      co ty bredzisz???????? Sanat to PO, pisdy i cała reszta? Swoich też
      podejrzewasz, znaczy pisdy?
    • aron2004 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:35
      ja to nie rozumiem. Jak ktos nie lubi papierosow to przeciez sa
      restauracje dla niepalacych - np. McDonald. Ja jadam tylko w
      McDonaldzie, bo nie lubie dymu papierosowego.

Rozumiem zakaz palenia w urzedach, szpitalach itp. - bo tam musimy
      bywac ze wzgledu np. na zalatwianie spraw czy leczenie. Ale w
      prywatnych restauracjach? Niech sobie pala do woli w czym problem?

Podobnie w pociagach - jak ktos nie lubi papierosow to moze sobie
      przeciez pojechac busem albo wlasnym samochodem.
      • pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 17:25
        > Rozumiem zakaz palenia w urzedach, szpitalach itp. - bo tam musimy
        > bywac ze wzgledu np. na zalatwianie spraw czy leczenie. Ale w
        > prywatnych restauracjach? Niech sobie pala do woli w czym problem?

prywatna restauracja jest miejscem publicznym, podobnie jak prywatny szpital i
        prywatna uczelnia

> Podobnie w pociagach - jak ktos nie lubi papierosow to moze sobie
        > przeciez pojechac busem albo wlasnym samochodem.

a to już typowe chamstwo i nie opowiadaj, że nie jesteś palaczem
        • cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 19:22
          > podobnie jak prywatny szpital
          sorry pe1, ale czy tam może wejść zasrany śmierdzący człowiek? :D
          pojechałeś z tą równością LOL
          • pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:48
            Oczywiście, że może wejść. Masz z tym jakiś problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka