donek.com Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 12:55 niech zakazują, bardzo dobrze, ale w zamian niech zalegalizują handel kokainą - choćby dla własnego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier PO dało dupy skoro myślący ludzie popierają projek 16.03.10, 13:03 t PiS. To nauczka. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier To nauczka dla PO, że nie ma gwarancji poparcia je 16.03.10, 13:06 śli się złajdaczy dla pieniędzy jakiegoś lobby i dla PiS, że może mieć poparcie jeśli zacznie myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^^^^^^^^^^^^^^^Senatorzy. Tak 3mać. 16.03.10, 18:41 Precz z fajkami. Ps. Yebać PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
idusan Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 13:28 A jednak tak się stało. Świat jest pełen niespodzianek. Mam nadzieję, że ustawa będzie bardzo restrykcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną masą 16.03.10, 14:41 popierającą Tuska bo popierającą. Jak się będą błaźnić to w ogóle nie pójdę do wyborów a ponieważ jestem przeciętnym szarakiem, wiem że nie pójdzie wielu jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
i9i Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 17:04 Ja nie palę i nie lubię jak ktoś w pobliżu pali, ale tworzenie palarni uważam za pomysł dobry a tworzenie jej na zewnątrz budynku w kilkumetrowej odległości od wejścia do lokalu za bardzo dobry. Zauważmy, że w kulturalnym towarzystwie (czyli tam gdzie jest namiastka dobrych manier) chociażby na imprezach rodzinnych typu wesele, komunie, stypy to towarzystwo palące wychodzi na zewnątrz "na dymka" i przeważnie w grupkach nie przeszkadzając pozostałym. Powinniśmy zamiast zakazów i nakazów wprowadzać dobre obyczaje tolerowane lub nie w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 17:20 Nie licz na dobre obyczaje. Palacze to w miażdżącej większości pospolite chamy, co najlepiej widać po ich argumentacji nt. wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrowała 16.03.10, 17:47 swój brak kręgosłupa i giętkość sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrow 16.03.10, 18:29 te wybrane przez nieświadomy elektorat porabańce nie wiedzą co z tym problemem zrobic z jednej strony bełkot o zdrowiu społeczenstwa (vide sąd kytóry nakazuje obciąc człowiekowi nogi) a z drugiej niezla akcyza mają fiuty zagwozdkę gdyby byli konsekwentni zdelegalizowaliby papierosy i byloby po problemie, ale nie wolą mydlić Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier Re: A minister Kopeć, lekarz podobno zademonstrow 16.03.10, 18:33 Ja jestem za akcyzą także na mniej szkodliwe narkotyki niż alkohol i nikotyna. Natomiast temat konsekwentnej prohibicji był już przerabiany i skończył sie wiadomo jak. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:19 pe1 napisał: > Nie licz na dobre obyczaje. Palacze to w miażdżącej większości pospolite chamy, > co najlepiej widać po ich argumentacji nt. wolności. No za to Twoja wypowiedź, to szczyt kultury i obiektywizmu, nie tylko ta. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:59 Coz w niej chamskiego? Palacze dymia innym ludziom do talerza, kufla, na przystankach - prosto w twarz. Nie mozna tego nazwac zachowaniem kulturalnym. Na dodatek koniecznosc zaspokajania glodu nikotynowego wszedzie i co godzine tlumacza tym, ze to ich podstawowe swobody obywatelskie. Trucie innych traktuja jako swobode. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 20:40 Dosadność moich komentarzy jest niczym wobec mega chamstwa jakim jest palenie przy innych Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Ja też nie...O,tempora! Ale:nie jestem ciemną 16.03.10, 19:16 A ja pójdę na wybory żeby zagłosować przeciw POPISOWI, bo już nie ma między nimi żadnej różnicy. Jedni i drudzy stosuja zamordyzm w imię tzw. wyższych celów z najwyższą hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 19:22 Kto chce mieć restrykcje niech sie wybierze do Afganistanu!!!Nie poto wymyślono demokrację,by jeden narzucał drugiemu co ma robić!!! Każdy ma prawo wyboru-palą w knajpie,idę tam gdzie nie palą W myśl restrykcji--żądam zamknięcia kościołów-tam się pleni od 2 tyś. lat kłamstwo,hipokryzja i wszelkiej maści oszustwa.Niestety mamy demokracje i mogę sobie pomażyć.Mało- mogą mnie jeszcze zamknąć za szkalowanie jedynie słusznej wiary.To samo dotyczy i aborcji,in vitro i wielu innych problemów o których decyduje paruset palantów za cały naród.Dopóki tym sejmem kręcą czarni-to na skrobanki i in vitro kobiety bądą jeżdzić do Angli a POLACY BĘDĄ POSTRZEGANI JAKO ZACOFANY CZARNY LUD.Alleluja i do przodu --jako mówi ojciec dyro Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 20:01 Wielokrotnie przerabiany argument. Trucie innych NIE JEST TWOIM PRAWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa.dupa.dupa Re: Nigdy nie myślałam że poprę posłów PIS-u 16.03.10, 22:05 > Dopóki tym sejmem kręcą czarni-to na skrobanki i in vitro > kobiety bądą jeżdzić do Angli a POLACY BĘDĄ POSTRZEGANI > JAKO ZACOFANY CZARNY LUD. BRAWO!!! Zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Myślący inaczej 16.03.10, 14:09 Chyba myślący inaczej. Mój lokal to mogę w nim pozwalać na palenie. Jak ktoś nie chce wdychać to nie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Myślący inaczej 16.03.10, 20:02 Pracownikow tez tak dobierasz? Co mowisz pracownikom i czy dajes zim odziez ochronna? RObisz szkolenia i badania okresowe? Dodatek za prace w szkodliwym otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Myślący inaczej 16.03.10, 22:25 tlenek_wegla napisał: > Pracownikow tez tak dobierasz? > > Co mowisz pracownikom i czy dajes zim odziez ochronna? RObisz szkolenia i > badania okresowe? Dodatek za prace w szkodliwym otoczeniu? > tlenek...skoro to jego lokal to kazdemu kandydatowi do pracy oferuje pewne warunki.......nie tylko finansowe ale takze okresla w jakich warunkach beda pracowac....jak komus sie nie podoba to wypad... po prostu rezygnuje z posady.....przeciez jeszcze nie wprowadzono przymusu przyjmowania kazdego i dostosowywania warunkow firmy pod pracownika ale po takich akcjach jak ta....stworzy sie casus wlasnie do wprowadzania nakazow i przykazow....tylko ci wielcy niepalacy teraz z przyjemnoscia przyklaskujacy kiedys w przyszlosci BEDZIECIE MUSIELI klaskac bo takie bedzie rozporzadzenie!!!!!!!!!!!! wszystkie nakazy i zakazy przemycane niby dla naszego dobra to nic innego jak tylko wyzucie nas ze spoleczenstwa obywatelskiego/dialogu aby ustanowic spoleczenstwo bierne/totalitarne..... niedlugo wysrac bede mogl sie tylko o okreslonej minucie w okreslonym miejscu... podetrzec sie "znormalizowanym" papierkiem firmy zarzadcy (czyt. panstwo) i tylko ta reka o ktorej mowi ustawa/rozporzadzenie.... im mniej wolnosci bez zaworu bezpieczenstwa tym szybciej sie rozwali ta cala szopka :))))...mam nadzieje ze dozyje:)....z checia nasram na ta wasza dupokracje.....i zapale sobie papierocha na zgliszczach waszej "wolnosci" heheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
biniou No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 13:38 Predzej zaglosuje na samego diabla, niz na partie, ktora wprowadzi te faszystowska ustawe! PALACZE I OBRONCY WOLNOSCI, BOJKOTUJMY PIS, PO i PSL! GLOSUJMY NA SLD ALBO UNIE POLITYKI REALNEJ! PRECZ Z POPISOWSKIM FASZYZMEM!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matamu Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:19 Ej, chyba się zapędziłeś. Zdecyduj się do kogo apelujesz - do palaczy, czy do obrońców wolności. Ludzie mają prawo do wolności od niechcianego dymu tytoniowego; a palacze mogą przecież palić - ustawa tego nie zabrania. Niech robią to jednak tak, by nie truć innych np. we własnych domach. A co do faszyzmu - nie wydaje ci się, że bliżej do niego takim, co trują bezbronnych ludzi, niż takim co tylko chcą oddychać świeżym powietrzem? Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:37 matamu napisała: > Ej, chyba się zapędziłeś. Zdecyduj się do kogo apelujesz - do palaczy, czy do > obrońców wolności. Ludzie mają prawo do wolności od niechcianego dymu > tytoniowego; a palacze mogą przecież palić - ustawa tego nie zabrania. Niech > robią to jednak tak, by nie truć innych np. we własnych domach. > A co do faszyzmu - nie wydaje ci się, że bliżej do niego takim, co trują > bezbronnych ludzi, niż takim co tylko chcą oddychać świeżym powietrzem? Ja ci rowniez nie zabraniam oddychac swiezym powietrzem! Dlaczego tylko nie mozemy miec wyboru miedzy knajpa dla palacych i nie palacych? Nikt nigdzie na sile nikogo nie ciagnie. Lubie sobie zapalic przy piwie, wiec ide do baru, ktorego wlasciciel toleruje palaczy. Ty nie lubisz dymu, wiec idziesz do innej knajpy. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
idusan Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 16:00 W ustawie problem knajpiany to tylko jeden z wielu aspektów. A poza tym zastanawiam się dlaczego państwo ma wspierać działalność szkodliwą nie tylko dla działającego ale i dla jego otoczenia. Uważam zakaz palenia w miejscach publicznych za słuszny i uzasadniony. Zastanawiam się czy również kwestionujesz istniejący już w prawie cywilnym nakaz powstrzymywania się od działań, które narażałyby sąsiada na nadmierne uciążliwości. Innymi słowy - czy jeśli Twój sąsiad spalając toksyczne odpady w swoim piecu uporczywie narażałby Cię na wdychanie lecącego z komina dymu też byś był taki wyrozumiały? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_z1 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:43 Myślę, że za bardzo sie wytężasz, on i tak nie zrozumie. lepiej na przykładzie: Na mieście nazisci bija murzynów. No to po co wychodzą na ulice, przecież żyjemy w wolnym kraju, gdyby siedzieli w domach to nic by im sie nie stało. Palacze też maja swoje spojrzenie na wolnośc - jak wam nie pasuje palenie, to nie przychodzcie do knajpy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 19:32 To co piszesz, to manipulacja. Chodzi tylko o to, aby prowadzący bary, restauracje i inne tego typu miejsca mieli prawo wyboru : robią palarnię (szczelną) czy chcą mieć lokal dla niepalących. Już teraz są lokale tak oznaczone i możesz wybrać. Ty jako niepalący chcesz mieć do dyspozycji wszystkie lokale zabraniając wstępu do nich palącym lub "wyrzucając ich" - nie dosłownie- przed lokal, bez względu na pogodę.Jeśli niepalących będzie w lokalach dla niepalących dużo,te dla palacych powinny z czasem splajtować. Na tym polega wolny rynek ale nasze władze wolą system nakazowo-rozdzielczy mieniąc się liberałami. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:49 Spoko, z paleniem w domach też się zrobi porządek, w ramach zapewniania obywatelom bezpieczeństwa przeciwpożarowego lub walki z globalnym ociepleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_z1 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 14:56 Oj, przydało by sie, przydało. Miałbym spokuj z sąsiadem alkoholikiem, który już dwa razy zasnął z petem w ręce wywołując pożar. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 15:07 arek_z1 napisał: > Oj, przydało by sie, przydało. Miałbym spokuj z sąsiadem alkoholikiem, który ju > ż > dwa razy zasnął z petem w ręce wywołując pożar. W takim razie, nalezy rowniez zakazac palenia swieczek i gotowania na gazie w prywatnych domach. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: No to glosujemy na SLD!!! 16.03.10, 16:37 z paleniem w domach by się bardzo przydało, za każdym razem kiedy czuję dym papierosowy, chciałbym wezwać jakąś służbę która by mi pomogła ochronić moje zdrowie w moim domu, niestety, nie ma czegoś takowego, a co z dziećmi które muszą wdychać dymek jak ojciec kopci, też powinny mieć jakąś choć cień szansy na obronę swojego zdrowia, a jak na razie nie mają żadnej! Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem publ 16.03.10, 17:05 A od kiedy PRYWATNA restauracja jest miejscem publicznym. To JA nie spoleczenstwo ja wybudowalem za WLASNE nie PUBLICZNE pieniadze i nie zycze sobie zeby do niej przychodzili przeciwnicy palenia. Ale nie rzad wymslil ze w moim prywatnym budynku nie wolno palic. A ja w buissnes planie przewidzialem maja spelunke glownie dla palaczy bo tych jast tu najwiecej i na nich chce zarobic na KREDYT.Teraz bede bankrutem z dlugami. Ciekawe czy zwolennicy ustawy splaca moje dlugi, a moze wykupia moj lokal + godziwy zysk i zrobia exclusive restauracje z "fła gra" i innymi cudami w dzielnicy robotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 17:22 > A od kiedy PRYWATNA restauracja jest miejscem publicznym. Od zawsze tak jest. Miejsce publiczne to takie, gdzie każdy może wejść (nawet jeśli wchodzi za opłatą, biletem itd). Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 17:28 Ale tam nie kazdy moze wejsc, przeciwnikow palenia nie zapraszam, podobnie jak ty nie zapraszasz do domu nieznajomych nawet jezeli prowadzisz tam firme np szycie firan, pisanie ksiazek, korepetycje. No chyba ze uznamy ze mieszkanie krawcowej, pisarza czy nauczyciela jest miejscem publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A od kiedy prywatna restauracja jest miejscem 16.03.10, 19:43 misiaszm napisał: > Ale tam nie kazdy moze wejsc, przeciwnikow palenia nie zapraszam to jest nieistotne czy zapraszasz czy nie. każdy może wejść, jeśli lokal jest publicznie otwarty. jeśli chcesz, żeby był zamknięty dla nie-palaczy, to musi być oficjalnie takim, a nie lokalem gastronomicznym Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 18:20 w kieckach czy bez? NIE dla narkotyków!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:04 Senatorowie utrzymują immunitet dla swojego kolegi kokainisty, ale są niezłomni w sprawie nikotyny. Konsekwencja głupców! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:58 Właśnie, ciekawe, czy panowie senatorowie palący rzucą nałóg, czy raczej od płacenia mandatów będą się osłaniać immunitetem? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 16:42 A moim zdaniem naprawdę "kokainista" (zresztą nic nie wskazuje na to, żeby Piesiewicz był nałogowcem) znacznie mniej szkodzi otoczeniu, niż palacz. Poniosłeś jakieś szkody z tytułu tego, że Piesiewicz wciągał kokainę? Nie, bo to prywatna czynność, która nie szkodzi osobom trzecim, chyba że ktoś jest ciężko uzależniony i zdobywa pieniądze na towar np. poprzez kradzieże (ale zapewne w przypadku kokainy to rzadsze - to drogi środek, przeciętny koleżka z podwórka go nie bierze). Za to palacz truje innych swoimi wyziewami. Tak więc absolutnie nie jestem za tym, żeby zakazywać dorosłym osobom szkodzenia sobie samym. Środki psychoaktywne powinny być legalne. Natomiast wara od tych, którzy nie mają ochoty ich zażywać! "Wolność mojej pięści kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność Twojego nosa" i tu niestety mamy konflikt: zbyt duża swoboda dla palaczy oznacza brak poszanowania swobody niepalących. Odpowiedz Link Zgłoś
topel Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:05 nie wiem skąd argument, że zakaz palenia spowoduje spadek Klientów w pubach i barach. ja rzadko bywam w takich lokalach właśnie ze względu na dym papierosowy. Są więc tacy, którzy przyjdą w miejsce palaczy. Natura nie lubi próżni... Odpowiedz Link Zgłoś
donek.com Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:29 "w kawiarni choćby i nie palił, każdy pali." Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:05 Nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kingstonny Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 13:06 W wielu krajach swiata nie wolno palic w miejscach w ktorych palenie bylo super wazna czescia rytualu. Np. bary. Jak mozna wychylic pare i NIE zapalic? Okazuje sie ze mozna. Przekonali sie o tym miedzy innymi mieszkancy Nowego Jorku. Byly krzyki, byly protesty. A teraz, ludzie dalej chodza do barow i NIE PALA. To samo bylo kiedys z samolotami na dlugich trasach. Czyli mozna. Ba, trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 14:34 kingstonny napisał: > W wielu krajach swiata nie wolno palic w miejscach w ktorych palenie > bylo super wazna czescia rytualu. Np. bary. Jak mozna wychylic pare > i NIE zapalic? Okazuje sie ze mozna. Przekonali sie o tym miedzy > innymi mieszkancy Nowego Jorku. Byly krzyki, byly protesty. A teraz, > ludzie dalej chodza do barow i NIE PALA. To samo bylo kiedys z > samolotami na dlugich trasach. Czyli mozna. Ba, trzeba. Nic nie trzeba, we Francji wprowadzono zakaz palenia, rezultat byl taki, ze najpierw sporo barow padlo, a teraz funkcjonuja tylko te posiadajace tarasy... Zazwyczaj bary sa puste, a wszyscy stoja z piwem na zewnatrz. Jesli jednak juz chcemy wprowadzac "zachodnie standardy", to moze raczej zaczniemy od wyrownania poziomu zyciowego... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Senatorowie zaostrzą? Brawo. 16.03.10, 15:40 > Nic nie trzeba, we Francji wprowadzono zakaz palenia, rezultat byl > taki, ze najpierw sporo barow padlo, a teraz funkcjonuja tylko te > posiadajace tarasy... łżesz jak najęty. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:07 Ziew! Męczący temat i nudny, jak psie kupy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:08 Proponuję aby w czasie obrad w Senacie i Sejmie nad prawem antynikotynowym do sali obrad wpuszczać dym papierosowy poprzez system wentylacyjny. W sali musi snuć się chmura gęstego siwego dymu, musi być zaduch i smród. Inaczej Panie i Panowie posłowie i senatorowie nie wiedzą nad czym pracują i dlaczego to takie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:12 > Proponuję aby w czasie o może jeszcze wymiociny rozrzucać na podłogę, wymiociny spowodowane przegięciem z alkoholem? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:31 Popieram, świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 13:46 Ciekawe czy zdelegalizuja samochody zanim sie potruja i umra. Od dymu papierosowego sie nie umiera, od spalin tak. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 14:00 > Od dymu papierosowego sie nie umiera, od spalin tak. To jest niezwykle nowatorska teoria. A wiesz, na co zmarł Religa? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I jeszcze spaliny samochodowe 16.03.10, 14:31 > A wiesz, na co zmarł Religa? przez Jarka? Odpowiedz Link Zgłoś
candlekeep Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Senatu. 16.03.10, 13:09 Brawo, Senatorowie. Wreszcie ta izba na coś się przyda. I zgadzam się z topelem w kwestii spadku liczby gości w pubach i restauracjach. Moim zdaniem ta liczba - po wprowadzeniu zakazu - nawet wzrośnie. Znaczna część ludzi nie chodzi do tego typu lokali właśnie z powodu wszechobecnego dymu, gdzie strefy dla niepalących to mit. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 13:14 > Moim zdaniem ta liczba - po na dwoje babka wróżyła, a jak będzie to zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 15:42 nic nie trzeba wróżyć, wystarczy zaobserwować, co się stało w UK, czy we Francji. Puby i inne lokale rozkwitły dzięki zakazowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wreszcie działanie uzasadniające istnienie Se 16.03.10, 15:54 ale nie wszystkie "rozkwitły" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kociepodroby Wolność palenia 16.03.10, 13:09 Stowarzyszenie na rzecz wolności czynnego palenia tytoniu www.facebook.com/pages/Polskie-Stowarzyszenie-Na-Rzecz-Wolnosci-Czynnego-Palenia-Tytoniu/238925959718?ref=mf Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: 80 % Polaków jest za likwidacją Senatu 16.03.10, 13:17 a 100% senatorów przeciw :) i co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug Idioci 16.03.10, 13:16 kto każe niepalącym przychodzić do lokalów dla palących w czym problem, czy niepalący mają jakieś kompleksy i chcą na siłę naprawiać świat. Sam nie palę, i jakoś w ogóle mi to nie przeszkadza, zawsze można zmienić lokal na taki dla niepalących jest ich od groma wszędzie. Dlaczego tu nie ma tej grupki nazywającej ekologie lewadztwem jest demokracja przypominam i o tyle o ile nie każdy może wszędzie poprowadzić drogę o tyle każdy ma prawo truć się czym tylk0o mu się podoba to jego życie, i nic wam do tego, nikt wam w nos nie dmucha. Odpowiedz Link Zgłoś
puzzle2004 co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 14:40 nikt w barach gdzie mozna palic nikogo do niczego nie zmusza - wielbicieli czystego powietrza NIE MUSZA tam przebywac; probuja natomiast ZMUSIC innych do niepalenia - idiotyczny pomysl; im mniej nakazow i zakazow, tym lepiej - chyba o to chodzilo w obaleniu komuny, to juz bylo i nie wroci; niepalace - glosujcie nogami - nie chodzie do barow z dymem, zakladajcie swoje, pokazcie ze cos znaczycie… a nie probujcie zmuszac innych do czegos; Odpowiedz Link Zgłoś
tomaloo Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 16:45 Palacze też NIE MUSZĄ przebywać w barach. Stara zasada mówi,że Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna wolność innego człowieka. Także możesz sobie palić do woli do momentu gdy komuś zaczyna to przeszkadzać. Przypominam, że palenie jest szkodliwe i paląc w towarzystwie osób niepalących naruszasz ich wolność do czystego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 17:09 Twoj zakaz narusza moja wolnosc do zakladania pubu dla palaczy, je nie chce cie zmuszac zebys do niego przychodzil, ale ty mnie chcesz zmusic zebm go nie zakladal, dlaczego? co ja ci zrobilem ? dlaczego chcesz ograniczac moja wolnosc choc ja moimi dzialaniami twojej nie ograniczam Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: co znaczy "zmusz do wdychania dymu"? 16.03.10, 20:45 Ale ty wcale nie chcesz zakładać klubu dla palaczy. Ty się chcesz bezczelnie wpychać ze swoim śmierdzącym petem do klubu dla wszystkich i z maksymalnym tupetem pyskować, że ci którym to przeszkadza mają sobie wybudować swój klub dla niepalących Buta i chamstwo palaczy nie ma granic Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Idioci 16.03.10, 14:48 Dzięki za głos rozsądku. Z drugiej strony palacze czasem przeginają zarówno jeśli chodzi o palenie wśród np. grupki stojącej na przystanku, jak i pod względem śmiecenia kiepami zwłaszcza w miejscach, które powinny być szczególnie czyste (plaże, lasy, jeziora). Niemniej jednak zamiast uczyć się żyć ze sobą w symbiozie, we wzajemnym szacunku, obwarowujemy się zakazami, co powoduje, że jeszcze bardziej patrzymy na siebie spode łba. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowafoka Re: Idioci 16.03.10, 15:30 Ja nie pale, nie chce nikogo do niczego zmuszac, bo palilam i wiem ze z papieroskiem browarek smakuje. Ale poprosze o informacje o knajpie w krakowie w ktorej nie wolno palic, bede bardzo wdzieczna, bo mam juz dosc moich ciuchow smierdzacych szlugami po kazdej imprezie. Mam tez dosyc spadkow wydajnosci na rowerku po wdychaniu dymu etc na prawde dugo mozna wymieniac, a tlumaczenie ze jak mi sie nie podoba to moge siedziec w domu mnie zupelnie nie przekonuje :( Zapraszam wszystkich do nalesnikarni w nowym targu na waksmundzkiej. Tam nie wolno palic, a przed wejsciem jest altanka z popielniczka. na prawde gorale predko zlapaly ze to wcale nie jest takie ciezkie wyjsc sobie na chwilke, jak sie chce zapalic... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Idioci 16.03.10, 15:57 co wy z tymi ciuchami, myślicie że staniecie się milionerami bo oszczędzicie na praniu, pisia mać!!!!! Ludzi gnie na potęgę, nie lubię zapachy gandzi, nie wchodzę gdzie ją palą. Czy to tak skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Idioci 16.03.10, 17:19 Dokładnie na tej zasadzie można powiedzieć, że niepalący mogą przecież w ogóle nie wychodzić z domu. Albo nie jeździć komunikacją miejską, bo jakiś pasażer lubi sobie zapalić i ma w d... pozostałych. Wszystko tak naprawdę sprowadza się do chamstwa. Chamstwa, którym jest bezceremonialne kopcenie i nie liczenie się z resztą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Re: Idioci 16.03.10, 17:24 cytuje z innego forum Fabryka Pizzy na Kazimierzu Nowy Swiat na Zwierzynieckiej (vis a vis Mostostalu) massolit na felicjanek, ale knajpa toto taczej nie jest siesta cafe na stolarskiej :) klimat dobry na randki i kameralne spotkania z przyjaciolmi - slodko... Całkowicie "niepalący" jest Zakątek na Grodzkiej 2. smaki swiata , szpitalna , nie wolno palić, tam pisze "nie psuj aromatu przepraw dymem papierosa" czy cos takiego. własnie chodze tam bo nie smierdzę potem. TO tak po 5 sec. szukania wiec drodzy nie palacy chyba szukacie dziury w calym Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Re: Idioci 16.03.10, 17:34 I kolejne 5 sec szukania knajp dla niepalacych RESTAURACJE Aqua e Vino - ul. Wiślna 5/10 ARLECCHINO - ul. Grodzka 39 Aromat Słowa - ul. Stolarska 8-10 Bar Bistro - ul. Kurniki 6 Bar Orientalny Dan - Tien - ul. Stradomska 12 Bar Orientalny Hoang-Hai - ul. Stradomska 15 Boston - ul. Skalica 23 a Buritto Buffet - ul. Warszawska 20 C.K. Browar Restauracja - ul. Buszka 4 Cava Cafe & Wine - Nadwiślańska 1/6 Centrum Hotelowo - Konferencyjne Witek - ul. Handlowców, Modlniczka 14 Cesare Ristorante - Rynek Podgórski 9 Coltrane Restaurant & Music Bar - ul. Biskupia 4 Corleone - ul. Poselska 19 Deli Bar - ul. Meiselsa 5 Delibar - ul. Meiselsa 5 Domowe Przysmaki - ul. Sławkowska 24a Fero Express - ul. Bolesława Śmiałego 60 Foodology - ul. Rakowicka 5/1 GENJI PREMIUM SUSHI - ul. Dietla 55 Gospoda Krakowska - ul. Bosacka 5 Gospoda Na Woli - ul. Królowej Jadwigi 223 Gruzińskie Chaczapuri - ul. Floriańska 26 Gruzińskie Chaczapuri - ul. Sienna 4 Gruzińskie Chaczapuri - ul. św. Anny 4 Gruzińskie Chaczapuri - ul. Grodzka 3 Horai Restaurant - Plac Wolnica 9 Hotel Mikołaj - Mikołajska 30 Hotel Wilga - ul. Przedwiośnie 16 Jadłodajnia - ul. Długa 41 Jadłodajnia - ul. Lubomirskiego 49 Jadłodajnia "Wczoraj i Dziś" A. Kwaśniewska - pl. Bohaterów Getta 10 Klub Krakowska Koliba - ul. Sienna 11 Kuźnia Smaków - ul. Stradomska 17 Kuchnia u Babci Maliny - ul. Szpitalna 38 La Fuente - ul. Bożego Ciała 11 Mała Chatka - ul. Józefa Wybickiego 54 Manzana - ul. Miodowa 11 Marco Polo - ul. Czarnowiejska 51/1 Marmolada - ul. Grodzka 5 Metropolitan - ul. Sławkowska 3 More Than a Cookie - ul. Syrokomli 22 Nostalgia - ul. Warszauera 3 Percheron-Cafe Oranżeria - ul. Zwierzyniecka 31 Pieprzne Kawałki - ul. Miodowa 20/U3 Pierogi - Karmelicka 21a Pierogi Paradise - Plac Nowy 3a Piwnica Pod Wierzynkiem - Rynek Główny 15 Pod Słońcem - Gehanowska - Rynek Główny 43 Przysmak Staropolski - Straszewskiego 4 Przysmak Staropolski - Garncarska 2 Rebelia - ul. Mogilska 8 Rest-Cafe Akademia - Karmelicka 41 Restauracja Cyrano de Bergerac - ul. Sławkowska 26 Restauracja Galicja - ul. Starowiślna 71 Restauracja Galicya - ul. Rzemieślnicza 4 Restauracja Horoscope - ul. Stradomska 1 Restauracja Karmela - ul. Karmelicka 3 Restauracja Leonardo - ul. Szpitalna 20-22 Restauracja Margit - ul. Chłopickiego 3 Restauracja Przy Rogatce - ul. Rakowicka 43 Restauracja Ratel - ul. Malborska 65 Restauracja Redolfi - Rynek Główny 38 Restauracja Tajska SAMUI - ul. Filipa 25 Restauracja Toskania - ul. Podgórska 34 Restauracja Wesele - Rynek Główny 10 Restauracja Wiślna - ul. Wiślna 12 Rooster - Jagiellońska 2 Rooster - Mikołajska 5 Smocza Jama - ul. Miodowa 43 TRATTORIA MAMMA MIA - ul. Karmelicka 14 Yummie - Rynek Główny 25 ZEN Restaurant&Sushi Bar - ul. Św. Tomasza 29 KAWIARNIE Kawiarnia Azzurro - ul. Rakowicka 27 Kampus UEK Cafe Caroline - ul. Głowackiego 4/6 Cafe Młynek - Plac Wolnica 7 Cafe Magia - Plac Mariacki 3 Cafe Nowy Świat - ul. Zwierzyniecka 32 Cafe Obieżyświat - ul. Czarnowiejska 38 Cafe Ole - ul. Grodzka 60 Cafe Zakątek - ul. Grodzka 2 Cafe Zwierzyniec - ul. Królowej Jadwigi 4 Coffeeshop - ul. Sławkowska 6 Coffeeshop - ul. Szewska 5 Kahva Thea - ul. Fieldorfa Nila 17 Kantor Herbaty - ul. Gołębia 1 Kawiarnia u Zalipianek - ul. Szewska 24 Kawiarnia Wiślna - ul. Wiślna 12 Lunch-Cafe KRAKUS - ul. Reymonta 15 Massolit Books & Cafe - ul. Felicjanek 4 Pożegnanie z Afryką - ul. św. Tomasza 21 Pod Słońcem - Gehanowska - Rynek Główny 43 Słodki Ogród - ul. Szpitalna 26 Satori - cafe - ul. Józefa 25 Stuba u Świętego Jana - ul. św. Anny 11/8 Wall-Street - ul. Rakowicka 27 Kampus UEK HERBACIARNIE Herbaciarnia Czarka - ul. Floriańska 13 Demmers Teehaus - ul. Plac Mariacki 3 Galeria Przyrody - ul. Studencka 15 Herbaciarnia "Antica" - Czarnowiejska 76 Kahva Thea - ul. Fieldorfa Nila 17 Kantor Herbaty - ul. Podgórska 34 Kantor Herbaty - ul. Gołębia 1 Kantor Herbaty - ul. Sienna 1 PIZZERIE Pizzeria Calzone - Radzikowskiego 47b/1 Da Grasso - ul. Czarnowiejska 97a Fabryka Pizzy - ul. Sławkowska 3 Góra Olimp - ul. Szymanowskiego 15 INVITO pizza&pasta, - ul. Krupnicza 7 Pizzeria Catering Capri 2 - Czarnowiejska 7/2 Pizzeria Cyklop - ul. Mikołajska 16 Pizzeria e Spaghetteria Da Gregorio - ul. Stradomska 11 Pizzeria Service - ul. Spółdzielców 3 Pizzeria Sycylia - ul. Floriańska 10 CUKIERNIE Ciastkarnia Vanilla - ul. Brzozowa 13 Cukiernia - Cafe Bar Claudia - św. Tomasza 10 Cukiernia Michalscy - pl. Imbramowski 54 Cukiernia Michalscy - pl.Dominikański 1 Cukiernia Michalscy - ul. Królowej Jadwigi 195 Cukiernia Michalscy - ul. św. Tomasza 18 Cukiernia Michalscy - Zakopiańska (Carrefour) 62 Cukiernia Michalscy - ul. Strzelców 26 Cukiernia Michalscy - ul. Medweckiego (Carrefour) 2 Cukiernia Michalscy - ul. Długa 58 Cukiernia Michalscy - ul. Wrocławska 62 Cukiernia Michalscy - Krakowska (Zabierzów) 232 Cukiernia Michalscy - ul. Pawia (Galeria Krakowska) 5 Cukiernia Wiedeńska - ul. Szpitalna 20-22 Kahva Thea - ul. Fieldorfa Nila 17 Lody U Jacka i Moniki - ul. św.Tomasza 9 Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Balicka 56 Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Chmieleniec 2 Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Sławkowska 13/15 Piekarnia-Cukiernia Zaborowscy - ul. Madalińskiego 12 Smak Legendy - ul. Długa 19 PUBY C.K. Browar Pub - ul Buszka 4 Powozownia - Rynek 2A Za horyzontem - bar podróżnika - ul. JEST JESZCZE DRUGIE TYLE MAM NADZIEJE ZE WYSTARCZY Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Idioci 16.03.10, 18:47 w Restauracjach to normalne, ale co z KLUBAMI i PUBAMi? Z tego co wiem to we Wrocławiu nie ma ŻADNEGO dla niepalących. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:18 "Ustawa, którą uchwalili posłowie, służy paru biznesmenom, a nie zdrowiu Polaków " Jestem za a nawet przeciw, jak palacz zachoruje i bedzie w szpitalu to nagle odciecie od dymka nie poprawia jego stresu i choroby. Tutaj jestem za palarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
donek.com Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:34 no i lekarze przymykają oko na zakazy, tym samym palacze nie mając wydzielonego miejsca kopcą w kiblach i szkodzą niepalącym. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Trzymam kciuki za to zaostrzenie 16.03.10, 13:20 Nie jestem entuzjastą PiSu ale tutaj jednak chłopaki mają szansę poprawić to co spartoliła PO która widocznie w lobbingu tytoniowym widzi większą przyszłość niż w obywatelach którzy na nią głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Nikotyniści wysiadka! 16.03.10, 15:51 Pierwszy raz widzę, że Senat może się na coś przydać. Tak trzymać! Nikotyniści wysiadka! Zero tolerancji! I mam jeszcze propozycję. Niech sobie zorganizują kluby, gdzie będą sobie mogli się spotkać i ponarzekać, jacy to oni są dyskryminowani. No i dać sobie w płuco oczywiście, we własnym gronie. Proszę bardzo! Niech tylko nie zapomną dobrze uszczelnić drzwi i okien. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Personel za palenie w szpitalu / szkole dostanie.. 16.03.10, 13:20 .... dostanie ostrzeżenie / naganę czy karę finansową, np. 10% pensji zasadniczej czy otrzyma DYSCYPLINARNE zwolnienie z pracy ? Bez właściwych kar, ustawa będzie MARTWA jak wiele innych już niby "obowiązujących". Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:23 Rozłam w PO:)) Nawet Minister Kopacz nie mówiąc o reszcie posłów do Sejmu z PO jest za łagodnością, a senatorzy - skądinąd znani z łagodnej polityki immunitetowej skrytykowanej przez Donalda Tuska - swoje! - Odpowiedz Link Zgłoś
wig2 brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po drugie 16.03.10, 13:24 jeśli partia z ktorą sympatyzuję,czyli PO nie poprze tego, to przepraszam, ale już więcej nie będę głosował na nią, no i nie tylko ja, bo wiele osób z którymi rozmawialem, zrobi podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po dru 16.03.10, 14:40 ig2 napisał: > jeśli partia z ktorą sympatyzuję,czyli PO nie poprze tego, to > przepraszam, ale już więcej nie będę głosował na nią, no i nie tylko > ja, bo wiele osób z którymi rozmawialem, zrobi podobnie. A PALACZE SIE ZMOBILIZUJA I ZAGLOSUJA! Odpowiedz Link Zgłoś
pioter7777777777 Re: brawo-zróbcie to, bo to jest zdrowe, a po dru 16.03.10, 17:50 pisałem to samo wcześniej, nie zagłosuję na PO jeśli te "poprawki" przejdą. Będzie to znaczyło, że PO zostało kupione przez koncerny tytoniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
venediger Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:27 Ja rozumiem zakaz tam, gdzie wdychać mogą niepalący. Ale nie potrafię pojąć, dlaczego zakazane mają być też szczelne palarnie? To już nie moda, to się faszyzm robi. Proponuję zakaz palenia w mieszkaniach i naloty AT na niepokornych. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna palarnie w kaplicach i salach operacyjnych-blazny 16.03.10, 13:27 palarnie w kaplicach i salach operacyjnych-blazny Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:29 Urzędy - zgoda. Ale dlaczego, do k... nędzy, nie pozwalać właścicielom barów decydować i wydzielać palarni? PO też jest winne, bo z tymi poprawkami wyskoczyli w ostatnim momencie. Ta ustawa to już zakrawa na prześladowanie palaczy. Niepalący Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:33 Bo narażasz w ten sposób na wdychanie niepalących kelnerów rozumiesz już łosiu? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:51 Nie no kelnerzy sami sie narazaja wybierajac prace taka nie inna. Gornika w kopalni krwiozerczy prezes naraza na pylice i co? Zakazac wydobycia wegla? Zreszta powiedzmy sobie szczerze, przy dzisiejszej technologii trucie kopalniami i elektrowniami weglowymi to swiadome mordowanie ludzi, natomiast do knajpy nikt mi chodzic nie kaze wiec niech sie tam wedza. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 22:02 Gornik ma zapewniona ochrone maksymalnie mozliwa.. Kelner tez? Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Re: Czyli jednak zamordyzm 16.03.10, 13:54 Łoś to cię spłodził. Palarnie miały być wentylowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dirtymartini Ufff - jeszcze jest nadzieja :) 16.03.10, 13:32 Do wszystkich lamentujących nad rzekomym spadkiem przychodów w lokalach gastronomicznych. Mieszkałam zarówno we Francji jak i w Irlandii w okresie zaraz po wprowadzeniu zakazu i żadnego dramatu pod tym względem nie było. Lamentów ze strony palących znajomych też nie. Trzymam kciuki za senatorów i pozdrawiam wszystkich palaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowy Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33 Palaczy należy obłożyć większymi składkami na NFZ, aby niepalący nie dopłacali do ich leczenia. Skoro chcą palić to przynajmniej na swój rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:49 wichrowy napisał: > Palaczy należy obłożyć większymi składkami na NFZ, aby niepalący nie > dopłacali do ich leczenia. Skoro chcą palić to przynajmniej na swój > rachunek. Kretynie przecież my palimy na swój rachunek. Dopłacasz do papierosów, które kupuję? Walnij się w ten pusty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 15:43 Owszem, dopłaca - swoim zdrowiem, które jest bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
przechlapany_czas Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:54 przypominam że palacze SĄ obłożeni wyższymi składkami... płacą akcyzę.. dodatkowo podobno umierają sporo wczesniej czyli odciążają fundusz emerytalny .. czyli palacy to czysty zysk dla kasy państwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 17:27 ale przy okazji trują i zabijają niepalących, którzy nie tylko za to nie płacą, ale tego nie chcą i dlatego palenie przy innych to po prostu szczyt chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
javall Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 18:18 Idiotow, takich jak wichrowy, nalezy oblozyc dodatkowa skladka. Na opieke, bo na leczenie juz zbyt pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
limciu Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:17 Tak samo grubasów (większość zawałowców) i właścicieli BMW (główni sprawcy wypadków komunikacyjnych). Nie zaszkodziłoby też górników - wiecie jakie kosztowne jest leczenie pylicy? Odpowiedz Link Zgłoś
jarda59 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33 tego dnia kiedy była głosowana ustawa antynikotynowa, jadłem kebaba w barku na Dworcu Centralnym w Warszawie, wszedł poseł B. Piecha zjadł kebaba popił Coca Colą i zajarał papierosa, ma szczęście że mu nie zrobiłem zdjęcia hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:33 Co tam zakaz palenia w knajpach najwyzej bede pil browara w krzaczorach i palil fajka jak za malolackich czasow ale w opolskim wladze posunely sie dalej wprowadzily zakaz palenia weglem w piecach opole.gazeta.pl/opole/1,35086,7663559,Sad__nie_mozna_zakazac_p alenia_weglem.html Mnie w szkole za komuny uczyli ze wegiel sluzy do palenia, no ale mamy nowa polske i chyba jakis nowy wegiel. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 13:34 co ty bredzisz???????? Sanat to PO, pisdy i cała reszta? Swoich też podejrzewasz, znaczy pisdy? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? Bę... 16.03.10, 13:35 ja to nie rozumiem. Jak ktos nie lubi papierosow to przeciez sa restauracje dla niepalacych - np. McDonald. Ja jadam tylko w McDonaldzie, bo nie lubie dymu papierosowego. Rozumiem zakaz palenia w urzedach, szpitalach itp. - bo tam musimy bywac ze wzgledu np. na zalatwianie spraw czy leczenie. Ale w prywatnych restauracjach? Niech sobie pala do woli w czym problem? Podobnie w pociagach - jak ktos nie lubi papierosow to moze sobie przeciez pojechac busem albo wlasnym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 17:25 > Rozumiem zakaz palenia w urzedach, szpitalach itp. - bo tam musimy > bywac ze wzgledu np. na zalatwianie spraw czy leczenie. Ale w > prywatnych restauracjach? Niech sobie pala do woli w czym problem? prywatna restauracja jest miejscem publicznym, podobnie jak prywatny szpital i prywatna uczelnia > Podobnie w pociagach - jak ktos nie lubi papierosow to moze sobie > przeciez pojechac busem albo wlasnym samochodem. a to już typowe chamstwo i nie opowiadaj, że nie jesteś palaczem Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 19:22 > podobnie jak prywatny szpital sorry pe1, ale czy tam może wejść zasrany śmierdzący człowiek? :D pojechałeś z tą równością LOL Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Senatorowie zaostrzą ustawowy zakaz palenia? 16.03.10, 20:48 Oczywiście, że może wejść. Masz z tym jakiś problem... Odpowiedz Link Zgłoś