jerjar 25.03.10, 13:46 Ma rację, osoby publiczne są wyniesione pod innych, a te z PiS to już w ogóle święte. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albacor Re: Senator PiS: "Zostałem wmataczony, nie można 25.03.10, 14:00 No cóż, wobec innych kazda metoda jest dobra ale jak ktoś PISdzielca ruszy to przestępstwo? Niech wie że podlega temu samemu prawu. Utwierdzam się tylko jaka to partia. Kapciowi Rydzola, specjaliści od oczyszczalni, wózków golfowych, a teraz od wiatraków. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Tylko mu na garniturek i paliwo starcza! Bida 25.03.10, 14:56 z nędzą! To niech przestanie ubierać się u Armaniego (patrz foto) albo niech rzuci tę paskudną robotę i wraca ruchać swoje "łowiecki". Owcojebca. Odpowiedz Link Zgłoś
azsxdcf Re: Tylko mu na garniturek i paliwo starcza! Bida 25.03.10, 15:20 Zwykły burak który powinien wylecieć na pysk, jakaś tam afera może i jest, roboczo nazwana przez gazetę "działkową" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicunio1 Re: Senator PiS: "Zostałem wmataczony, nie można 25.03.10, 17:03 Czym skorupa za młodu nasiąknie tym na starość trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To sa następcy magazynierów z GS 26.03.10, 14:56 Ci którzy pamiętają potwierdzą ten styl, nazwijmy go rodzinnym, w PSL on głównie królował ale jak widać w partiach bardziej "miejskich" w oddziałach terenowych jest podobnie. Oj ciżężko bedzie nam cokolwiek zmienić, oj ciężko, to widać od połowy lat 90-tych. Takich "polityków" nalezy tępić, bo oni nie maja samokrytyki ani przyzwoitosci i nie zwalajmy na konkretna partię, to sa produkty z poprzedniej epoki, którzy właśnie dlatego konserwują zdobycze "ludu pracującego miast i wsi". Odpowiedz Link Zgłoś
araya śmieszny senator PiS 25.03.10, 14:02 Panie Skorupa, z czym Pan się wybiera do tej prokuratury? Zejdź człowieku, na ziemię i przestań się ośmieszać. Złapali Cię na ewidentnym przekręcie, to przyjmij na klatę. Odpowiedz Link Zgłoś
narwik "Prywatnych rozmów nie wolno podsłuchiwać" : D 25.03.10, 15:51 Wyszło szydło z worka. Kali się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: "Prywatnych rozmów nie wolno podsłuchiwać" : 25.03.10, 17:12 To język aktywistów PiS. Putra, Klempa, Kurski, o tym ze Szczecina nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 POPIS rabuje równo Im konfitury Narodowi gówno 25.03.10, 16:20 Przepraszam za gówno. Oj będą się teraz licytować kto kiedy i z kim więcej zrabował. A Naród nie wypada cytować jaki narząd z narodem. Wiadomo dziki kraj POPISu. Odpowiedz Link Zgłoś
ventus_historicus senator PiS męczy się za "k... psie pieniądze" 25.03.10, 14:14 jerjar napisał: > Ma rację, osoby publiczne są wyniesione pod innych, a te z PiS to już w ogóle > święte. Przecież on jest z tych "prawych i sprawiedliwych" to czego można by się było spodziewać? Następny "mądry inaczej" stawiający się ponad społeczeństwem! Ciekaw jestem kto takich ludzi wybiera jako swoich przedstawicieli do Sejmu czy Senatu. Biedny człowiek musi się dla dobra społecznego męczyć w Senacie za "k... psie pieniądze". Może by go odwołać? Po co ma się biedak męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja to oczywista ubecka fałszywka! 25.03.10, 14:57 "Tygodnik Podhalański" stoi tam gdzie stało ZOMO! i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 "Wmataczanie" to standard PiSu 25.03.10, 14:16 ...dlatego pan senator nie powinien się dziwić metodom, jakie wykreowała matka-partia. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie! Oby szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
darino wypowiedz pana senatora jest niepełna 25.03.10, 14:23 W komentarzu senatora zabrakło kilku słów "kur.a", więc brzmi jakoś nieprawdziwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Skorupa niepubliczny 25.03.10, 14:25 "Teraz po ujawnieniu fragmentów nagrań, Tadeusz Skorupa mówi RMF FM, że zdobyto je nielegalnie, zapowiada proces sądowy i oburzony dodaje - "tak nie można postępować z osobami publicznymi"." **************************** Z Sawicką można, a ze Skorupą nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Piękne teksty - warto posłuchać! 25.03.10, 14:35 Przemowy gwarą senatora Skorupy są nie do pobicia! Lepsze od Renaty Beger. Chyba tylko Genowefa Pigwa mogłaby się z tym równać. Polecam strony Tyg Podhalańskiego, gdzie to można odsłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
cop_ernic Re: Piękne teksty - warto posłuchać! 25.03.10, 14:48 "wmataczony" :-)))))) Poległem już na tym. Inteligent. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Skorupa jest 25.03.10, 14:59 publiczna jak kibel na rogu i dlatego można z nią tak postępować:-))))) Temu grubasowi coś się poje....bało! Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb hotelarz, peron, kierownik! gdzie jesteście? 25.03.10, 14:47 biją prawych i sprawiedliwych! znowu prowokacja i atak układu! ognia! na barykady! Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: hotelarz, peron, kierownik! gdzie jesteście? 25.03.10, 14:53 zapomnialem o wannowym i pierwszej-sledczej-rp-co-nie-spi-po-nocach-bo-tyle-pracy-w-komisji Odpowiedz Link Zgłoś
evident afera wiatrakowa 25.03.10, 14:53 standardy moralne w pis szambie jakie są każdy już wie Odpowiedz Link Zgłoś
km1957 Re: afera wiatrakowa 25.03.10, 14:56 Nie pamietam w ktorym to kabarecie mowiono innej trzyliterowej partii "WiR"?: Cytuje: "Wodka i Ruch.a.nie" Koniec cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.ciocia Re: afera wiatrakowa 25.03.10, 16:48 W Kabarecie Moralnego Niepokoju, w skeczu razem z Ani Mru Mru Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis brawo Kaczyński oto kolejny prawy i sprawiedliwy 25.03.10, 14:54 "Coś ty k***a oc**piał? (...) On już sołtysem nie zostanie! (...) Trza staroście powiedzieć, niech wstrzyma przetarg. (...)". Jeden z fragmentów nagrania dotyczy wylicytowania dużej sumy, która miałaby wystraszyć konkurenta: "Cofnij temat, niech ch*j on kupuje. Niech da 250 [tys.] (...) Wystraszyć go!". Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka gdzie tu sensacja...? 25.03.10, 14:55 ze enator powiedzial ch.... albo k.....? czy to ma byc sensacja, albo ze ustawia przetarg, albo ze prywate uskutecznia, abo ze mu pensja nie wystarcza? nie bardzo rozumiem oburzenie, przeciez to standad i normalka i kazdy o tym wie. zostawcie tego gorala, niech sobie kreci lokalne lody, pozwolcie zyc innym. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: gdzie tu sensacja...? 25.03.10, 16:14 I tacy właśnie debile głosują później na Leppera. Pozwolić przestępcy robić przekręty? Jeśli zgwałcą twoją żonę pozwolisz im na to drugi raz? W końcu to sprawa lokalna, nieszkodliwa społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka Re: gdzie tu sensacja...? 25.03.10, 17:34 nie w tym rzecz, i nie wyzywaj wasc od debili. nie o glosowanie chodzi, bo ktos na tego pana juz zaglosowal wiec siedzi sobie na cieplej posadce. Chodzi o przesdwiadczenie ze politycy powinni byc czysci, uczciwi i nieskazitelni. Otoz ja takiego przeswiadcznia nie mam, a mysle wrecz przeciwnie. Wiekszosc pchajaca sie do koryta idzie tam po to aby miec lepsze uklady, wladze, wtyki... (czy jak tam to zwac), i aby krecic lody, jedni robia to lepiej inni w sposob taki jak widac powyzej. Nie rusza mnie wielce ze ngle gazeta odkrywa ze senator to buc i chamus i kreci lody na boku bo mu 9tys na garnitur nie wystarcza. Niestety, powtarzam NIESTETY jest to dla mnie norma. Przemawia tu moj cynizm, ale inaczej nie potrafie sie przekonac. Takich Lepiejow jest sporo, niewazne z ktorej pochodza partii, bo ktos ich wybiera. Zastnaow sie nad tym, zanim zaczniesz bluzgac na sieci. Poza tym, mam wrazenie ze gazeta wieksza drake robi z tego ze ten chamus rzuca miesem jak dorozkarz, no ale co z tego? To w polskiej polityce niesttey standard, i nie tylko w polityce, ciekawe jak wygladaja rozmowy redaktoerow, dziennikarzy itp, poszukaj na youtube, Lisa, i innych. Jednym slowem nie mozna oczekiwac ze jakis koles ktory nagle jest poslem lub senatroem nagle zamieni sie istote idealna. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 14:57 To jest właśnie ta wytworna parlamentarna polszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 15:01 O, jaka nietykalna osoba publiczna. Wiejski kmiotek, który ubrdał sobie, że senatorstwo to wielka władza. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma U jednych Miro, czy Rycho, a u drugich Skorupa 25.03.10, 15:02 i tak polska hołota na czele z Gniadkiem i ojcem Rydzykiem "ciemnemu ludowi" dopier....la ! Odpowiedz Link Zgłoś
norman67 Kolejny "zapluty karzeł reakcji" z PiS 25.03.10, 15:04 Swoją drogą na Podhalu brak jodu strasznie ryje tubylcom berety :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 15:04 a w niedziele pewno zapierd_ala potulnie do kosciolka i robi za poboznego katolika zyjacego zgodnie z wartosciami chrzescijanskimi buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 OT Wykropkowywanie 25.03.10, 15:05 Dwa tygodnie temu GW radośnie zapowiadała na swoich łamach obchody "dni cipki", dołączając postulat: "dość hipokryzji!" warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7642485,Pierwsze_oficjalne__Dni_Cipki__juz_w_kwietniu.html warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7644649,_Dni_Cipki____dosc_hipokryzji_.html A cóż robi dzisiaj? Wykropkowuje słowo "ocipiał". To jak właściwie - dość tej hipokryzji, czy nie dość? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent6 Re: świeci z PiS-u 25.03.10, 15:10 Świety nie wyklety bo z PiS-u im wolno wszystko bo to prawi ludzie katolicy a że maja chwile słabości to już inny temat. Ave Suski Ave Kaczyński !! Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Media TV zamilkły,PiS dla nich niepokalany???????? 25.03.10, 15:07 Pewnie sprawę się zatuszuje w imię wyższego celu jakim zniszczenie PO,temu służą wszystkie pismaki o barwach czerwonych,czarnych i zielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_17.01 Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 15:08 a co na to Igor Janke. Kiedy R opubllikuje scenogramy? Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 15:14 Prawy, sprawiedliwy, podhalański patriota, prawowierny katolik, czyli kolejna prawdziwa twarz z pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy jednen z PRawych i Sprawiedliwych 25.03.10, 15:17 Usta pełne frazesów ... a realia to już inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
brat_biskupa Ojczyzna-polszczyzna 25.03.10, 15:18 Biznesmen Sobiesiak może się uczyć od pana senatora RP! Odpowiedz Link Zgłoś
dolorata Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 15:23 Na ubranie k…. 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest. A jaki k… pokój mamy. W jakich warunkach trzeba mieszkać. To k… bezdomni w Niemcach mają lepsze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 15:39 Ze strony www. Pana senatora: SKORUPA TADEUSZ - życiorys kandydata do SENATU RP Urodziłem się 50 lat temu na Podhalu we wsi Podczerwone. W duchu patriotycznym opartym na silnej wierze katolickiej zostałem wychowany przez rodziców i dziadków, ale zwłaszcza przez śp. Księdza Prałata Franciszka Skorupę - mojego stryja, z którym spędziłem w Naszym rodzinnym domu 23 ostatnie lata Jego życia. Moja katolicka wiara i patriotyzm ugruntowały się spotkaniami i odwiedzinami Naszego domu rodzinnego przez takie osobistości jak: Jego Eminencja Ksiądz Kardynał Karol Wojtyła, Jego Eminencja Ksiądz Kardynał Jan Król, Księży Biskupów Groblickiego, Smoleńskiego, Rozwadowskiego, Pietraszki oraz niezliczonej rzeszy księży Prałatów, Kanoników, Proboszczów i Wikarych. Tak wykuwał się mój patriotyzm. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 15:56 Oplułam ze śmiechu monitor. Zwłaszcza ubawiły mnie te rzesze prałatów, kanoników etc. Jednak jak widać żadna rzesza nie była w stanie "wykuć" jego uczciwości i szacunku dla wyborców. To z katolicyzmem ma obecnie niewiele wspólnego. Przeproście i Sp...jcie. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Re: Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 16:47 riki_i napisał: > Ze strony www. Pana senatora: > > SKORUPA TADEUSZ - życiorys kandydata do SENATU RP > > Urodziłem się 50 lat temu na Podhalu we wsi Podczerwone. W duchu patriotycznym > opartym na silnej wierze katolickiej zostałem wychowany przez rodziców i > dziadków, ale zwłaszcza przez śp. Księdza Prałata Franciszka Skorupę - mojego > stryja, z którym spędziłem w Naszym rodzinnym domu 23 ostatnie lata Jego życia. > Moja katolicka wiara i patriotyzm ugruntowały się spotkaniami i odwiedzinami > Naszego domu rodzinnego przez takie osobistości jak: Jego Eminencja Ksiądz > Kardynał Karol Wojtyła, Jego Eminencja Ksiądz Kardynał Jan Król, Księży Biskupó > w > Groblickiego, Smoleńskiego, Rozwadowskiego, Pietraszki oraz niezliczonej rzeszy > księży Prałatów, Kanoników, Proboszczów i Wikarych. Tak wykuwał się mój patriot > yzm. > > :)))) Widać, że to mu nic pozytywnego nie dało! Zachowuje się jak prymityw, a swoje ciągoty ujawnił. Ponieważ odwiedzali stryja tacy ludzie to dlatego tkwi w takim okletym patriotyżmie??? i stąd ten duch biznesu w nim??? Do diabła z takim senatorem, a łowiecki doić/tylko doić/ to też patriotyczne zajęcie dla niego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 16:55 riki_i napisał: > Ze strony www. Pana senatora: > > SKORUPA TADEUSZ - życiorys kandydata do SENATU RP > > Urodziłem się k..wa 50 lat temu na Podhalu we za...nej wsi Podczerwone. W jeb...ym duchu patriotycznym > opartym na silnej pep...nej wierze katolickiej zostałem wychowany przez rodziców i > dziadków, ale zwłaszcza przez śp. Księdza Prałata Franciszka Skorupę - mojego > stryja... W orginale przed ocenzurowaniem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Na ubranie k…. 9 tys 25.03.10, 17:17 wszyscy "Oni" tacy patrioci od 7 boleści Kaprawe oczka rozbiegane, ręce wilgotne myslą jeno co by tu k... ukraść ! Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane to nie pierwszy raz jak słyszę o Panu Skorupie 25.03.10, 19:04 Choćby tu: Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary wyborcza.pl/1,76842,6784381,Giewont_jak_oswietlony_drogowskaz_wiary.html Wniosek o stałą iluminację najwyżej położonego krzyża w Polsce (1895 m n.p.m.) wpłynął już do Ministerstwa Środowiska. Jego autor - senator PiS Tadeusz Skorupa rodem z Podhala - bardzo emocjonalnie podchodzi do tego przedsięwzięcia. Napisał w liście: "Gdy wspominam Karola Wojtyłę jeszcze jako młodego biskupa Krakowa, później kardynała, który odwiedzał w Podczerwonem mojego schorowanego stryja, księdza prałata Franciszka Skorupę, w sercu robi się ciepło, a do oczu cisną się łzy wzruszenia". I dalej w tym samym liście do Ministerstwa Środowiska: "Ponieważ w przeszłości był krakowskim metropolitą, kochającym swoje najdalsze parafie na Podhalu, kochającym polskie Tatry, Pieniny, Gorce czy Beskidy, zawsze dla nas, górali, był Naszym Umiłowanym Ojcem Świętym!". i dalej ...dla senatora Skorupy sprawa nie jest zamknięta. - To dopiero początek moich starań przed beatyfikacją Jana Pawła II. W wielu miejscach na świecie widziałem takie podświetlone krzyże i nikomu to nie przeszkadzało. W Tatrach zwierzęta też by się przyzwyczaiły. A na szczyt wcale nie trzeba ciągnąć instalacji elektrycznej, wystarczy zainstalować akumulatory - twierdzi parlamentarzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: Coś... 25.03.10, 15:29 Tylko i wyłącznie należy powołać sejmową komisje śledczą to afery wiatrakowej. Na jej czele postawić blondyne kempe a do pomocy dać jej wróbel i mularczyka. To bedzie fajny cyrk wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: C 25.03.10, 16:16 Ja bym na czele takiej komisji Niesiołowskiego posadził no a w samej komisji najwybitniejszą polską prawniczkę bez studiów prawniczych Kępę. Ciekawe kiedy by od Niesioła po pysku dostała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamabpl Re: Afera działkowa. Senator PiS do biznesmena: C 25.03.10, 16:17 Zobaczyć taki cyrk - bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś