zyziek90 26.03.10, 18:37 żenujący i strasznie nieśmieszny to jest ten wasz krytyk... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igraszkabis Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 18:44 Jako thriller psychologiczny "Wyspa Tajemnic" jest naprawdę udanym filmem, niestety dziwi mnie, że tak wybitny reżyser pokazuje obóz w Auschwitz, którego charakterystyczną bramę z napisem "Arbeit mach Frei" zna chyba każdy wykształcony człowiek, a w filmie konsekwentnie odnosi się do Dachau (w Dachau też był napis "Arbeit mach Frei", ale wyglądał zupełnie inaczej). Również inne zdarzenia mają więcej wspólnego z Auschwitz niż z Dachau - podczas wyzwolenia sypie śnieg i leży sterta zmarzniętych ciał. Auschwitz wyzwalano w styczniu 1945, Dachau 29 kwietnia. Nawet w "lekkim" thrillerze oczekiwałabym pewnej rzetelności, zwłaszcza po tak wielkim reżyserze - nie stać go było na porządny research? <niesmak> Poza tym jednym zgrzytem, gorąco polecam film miłośnikom thrillerów! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 19:21 Niestety "Wyspa Tajemnic" nie jest udanym filmem. bo praktycznie zakończenia filmu można się domyślić już po kilkunastu minutach projekcji, gdy dociera do widza fakt, że osią filmu nie jest bynajmniej śledztwo i cała przyjemność z oglądania pryska. Odpowiedz Link Zgłoś
darren.p Re: Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i 26.03.10, 20:37 zgadzam się w 1oo% Odpowiedz Link Zgłoś
wiezablaznow Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 19:25 film z Leonardo to najgorszy gniot jaki w zyciu widzialem.A krytyk ktory sie wypowiada zdaje sie filmu nie widzial albo zaspal bo nie ma mowy zeby uznac to za ciekawy tytul... Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 19:38 Nie wiem czy Pan pamięta ale też Pan kiedyś rękę do "wybitnego arcydzieła" polskiej sztuki filmowej przyłożył... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_gienia Re: Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 20:20 w przypadku mosskaowskiego obowiązuje generalna zasada: jak coś chwali - unikać jak ognia. kiedy krytykuje - można w ciemno iśc do kina, bo to dobry film taki z niego "krytyk"... Odpowiedz Link Zgłoś
adresik Re: Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 20:34 W tym przypadku mu uwierz. Miałem nieprzyjemność oglądać "Wszystko o Stevenie" w styczniu podczas długiego lotu. Już po 20 minutach co odważniejsi pasażerowie prosili o wyłączenie tego gniota... To nie tylko najgorszy film roku. To najgorszy film mojego życia. Jest denny nie tylko pod względem fabuły i gry aktorskiej ale także pod względem technicznym. Męczarnia. O filmie Scorsese się nie wypowiadam bo nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
terilo Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 20:22 Wyspa tajemnic bardzo dobry film warty obejrzenia i choc nie lubie Di Caprio tutaj gral dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rumuni Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 20:35 Ja bardzo sobie cenie opinie Mossakowskiego. Mój ulubiony krytyk f. Odpowiedz Link Zgłoś