Dodaj do ulubionych

Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma...

26.03.10, 18:37
żenujący i strasznie nieśmieszny to jest ten wasz krytyk...
Obserwuj wątek
    • igraszkabis Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 18:44
      Jako thriller psychologiczny "Wyspa Tajemnic" jest naprawdę udanym filmem,
      niestety dziwi mnie, że tak wybitny reżyser pokazuje obóz w Auschwitz, którego
      charakterystyczną bramę z napisem "Arbeit mach Frei" zna chyba każdy
      wykształcony człowiek, a w filmie konsekwentnie odnosi się do Dachau (w Dachau
      też był napis "Arbeit mach Frei", ale wyglądał zupełnie inaczej). Również
      inne zdarzenia mają więcej wspólnego z Auschwitz niż z Dachau - podczas
      wyzwolenia sypie śnieg i leży sterta zmarzniętych ciał. Auschwitz wyzwalano w
      styczniu 1945, Dachau 29 kwietnia. Nawet w "lekkim" thrillerze oczekiwałabym
      pewnej rzetelności, zwłaszcza po tak wielkim reżyserze - nie stać go było na
      porządny research? <niesmak>

Poza tym jednym zgrzytem, gorąco polecam film miłośnikom thrillerów!
    • mr_gm Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 19:21
      Niestety "Wyspa Tajemnic" nie jest udanym filmem. bo praktycznie zakończenia
      filmu można się domyślić już po kilkunastu minutach projekcji, gdy dociera do
      widza fakt, że osią filmu nie jest bynajmniej śledztwo i cała przyjemność z
      oglądania pryska.
      • darren.p Re: Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i 26.03.10, 20:37
        zgadzam się w 1oo%
    • wiezablaznow Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 19:25
      film z Leonardo to najgorszy gniot jaki w zyciu widzialem.A krytyk ktory sie
      wypowiada zdaje sie filmu nie widzial albo zaspal bo nie ma mowy zeby uznac
      to za ciekawy tytul...
    • trippinonahole Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 19:38
      Nie wiem czy Pan pamięta ale też Pan kiedyś rękę do "wybitnego
      arcydzieła" polskiej sztuki filmowej przyłożył...
      • pani_gienia Re: Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 20:20
        w przypadku mosskaowskiego obowiązuje generalna zasada: jak coś chwali - unikać
        jak ognia. kiedy krytykuje - można w ciemno iśc do kina, bo to dobry film
        taki z niego "krytyk"...
        • adresik Re: Drogi Panie Mossakowski. 26.03.10, 20:34
          W tym przypadku mu uwierz. Miałem nieprzyjemność oglądać "Wszystko o Stevenie" w
          styczniu podczas długiego lotu. Już po 20 minutach co odważniejsi pasażerowie
          prosili o wyłączenie tego gniota... To nie tylko najgorszy film roku. To
          najgorszy film mojego życia. Jest denny nie tylko pod względem fabuły i gry
          aktorskiej ale także pod względem technicznym. Męczarnia. O filmie Scorsese się
          nie wypowiadam bo nie widziałem.
    • terilo Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 20:22
      Wyspa tajemnic bardzo dobry film warty obejrzenia i choc nie lubie
      Di Caprio tutaj gral dobrze.
    • rumuni Scorsese i Bullock straszą z ekranu. Klasa i Ma... 26.03.10, 20:35
      Ja bardzo sobie cenie opinie Mossakowskiego. Mój ulubiony krytyk f.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka