lubat 29.03.10, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewswr Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 09:17 Nie można wykluczyc że za zamachami stoi redaktor Radziwinowicz. Ostatnio niewiele sie działo, a pisac o czyms trzeba. Teraz, jako rasowy znawca spraw rosyjskich, bedzie we wszystkich polskich TV i radio ze swoimi "tropami", "wątkami" i spekulacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 09:18 Byłeś choć raz w Moskwie, czytałeś dużo na temat Rosji, czy tylko siedzisz bezmyślnie przed kompem i udajesz, nieudolnie zresztą "znawcę". Ponadto nie używamy, zwłaszcza bez potrzeby takich określeń na forum w stosunku do LUDZI ! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Czy Radziwinowicz już poddał się leczeniu? 29.03.10, 09:37 ===================== Przecież to bełkot obłąkańca. Gazeto, nie ośmieszaj siebie i odwiedzających ten portal poważnych ludzi poprzez cytowanie takich "autorytetów". PS: Nie miałem pojęcia, że GW zatrudnia takich oszołomów i korzysta z ich kretyńskich dywagacji. Tyle tylko, że to już zapewne końcówka kariery tego psychopaty w Moskwie. Jest mi głupio. Jest mi po prostu wstyd (nawet, jeśli ta wypowiedź zostanie usunięta). Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wujek "Dobra Rada" dał głos. Szkoda tylko że 29.03.10, 10:08 profilaktycznie sam wcześniej nie poddał się leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Radziwinowicz bredzi jak zwykle 29.03.10, 09:38 Metro nie chodzi, i to propagandysta dziwi się, że jest tam pusto! A jak nie dojechali do centrum, to też jest tam mniej ludzi niż zwykle. Dalej kolportuje tu swoje tezy o jakimś spisku siłowików, chociaż coraz więcej faktów wskazuje na prawdziwych sprawców. Niedługo będzie musiał walczyć z faktami, ale to przecież jego codzienna robota. Nawet głupcy nie mają tylu wątpliwości co Radziwinowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Zmartwienia pimpusia. 29.03.10, 14:11 Zginęło wiele osób a największym Twoim zmartwieniem jest dziennikarz GW. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 09:39 Współczuję rodzinom ofiar. W tej chwili nie ma to dla mnie znaczenia, że to Rusek. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 09:44 Ktoś z zimną krwią skazał tych ludzi na śmierć. Z zimną krwią wypełnił formularze o decyzji o wszczęciu śledztwa. Z zimną krwią rozpuścił podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 [...] 29.03.10, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Rusofobia kwitnie 29.03.10, 10:54 W tym i u moderatorow. Dlaczegoz nie wycinacie wpisy obrazajacych uczucia narodowe? A no bo kogos mozna, no nie? No bo to tak po polsku, po katolicku... Choc nie, we wloszech podobnego nie ma. W Hispanii. Wylacznie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rusofobia kwitnie 29.03.10, 10:57 Dlaczego po katolicku? To nie wiedziałeś, że niektórzy mówią na tę gazetę "Gazeta Koszerna"? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rusofobia kwitnie 29.03.10, 11:08 kacap_z_moskwy napisał: > W tym i u moderatorow. Dlaczegoz nie wycinacie wpisy obrazajacych uczucia narod > owe? A no bo kogos mozna, no nie? No bo to tak po polsku, po katolicku... Choc > nie, we wloszech podobnego nie ma. W Hispanii. Wylacznie w Polsce. No nie żartuj sobie. To Wy jesteście mistrzami w obrażaniu uczuć narodowych.My tylko odreagowujemy. Przypomnij sobie co wyprawiała wasza prasa zależna od Kremla kpiąc z Katynia, czy oskarżając nas o wywołanie IIw.ś. No cóż, mieczem walczysz od miecza giniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rusofobia kwitnie 29.03.10, 11:43 Plus moskalska radość 11 września 2001. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Denis, moje wyrazy współczucia dla Rosjan 29.03.10, 11:53 kacap_z_moskwy napisał: > W tym i u moderatorow. Dlaczegoz nie wycinacie wpisy obrazajacych uczucia narod owe? Tu wszelkie bydło może się tutaj swobodnie wyhasać, nikt mu nie przeszkadza - przeciwnie usuwa się posty, które ich zwalczają. Denis, serdeczne wyrazy współczucia. Straszne, co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Denis, moje wyrazy współczucia dla Rosjan 29.03.10, 12:31 eva15 napisała: > Tu wszelkie bydło może się tutaj swobodnie wyhasać, nikt mu nie > przeszkadza - przeciwnie usuwa się posty, które ich zwalczają. Cóż w tym dziwnego, ostatecznie na tym polega "opiniotwórcza" rola gazowni. > Denis, serdeczne wyrazy współczucia. Przyłączam się do wypowiedzi Evy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Denis, moje wyrazy współczucia dla Rosjan 29.03.10, 12:32 Eee, tam, straszne. Dubrowka, Biesłan miały więcej ofiar. Czasy Lenina, Stalina jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Ach ten serwilizm ociekajacy przymilnoscia 29.03.10, 12:46 Ach, te TPPRowskie wyrazy przyjazni dla bratniego narodu radzieckiego Az mdli. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Ewo, Walter 29.03.10, 13:14 Dzieki. Jakos takos przezyjemy. tatianakrasnova.livejournal.com/138940.html Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 10:22 nie rozumiem: byles przy tym? Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem w nagrode pozwolmy muzulmanom na meczet 29.03.10, 09:39 w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski teoria spiskowa- ileż straciłby bez niej ten news! 29.03.10, 09:44 Jestem fanem teorii spiskowych. Numer jeden na mojej liście to ta, że Amerykanie sami sobie wysadzili WTC, żeby móc zagarnąć afgańską - i tu jest gwóźdź programu - ropę naftową. Jednak muszę powiedzieć, że ta przedstawiona w artyklule depcze tamtej po piętach: W oddziałach resortów siłowych odpowiedzialnych za tego rodzaju porażki spadają głowy. Tak jest zawsze i wszędzie. Moskiewscy funckjonariusze wysokiego szczebla będa pierwszymi, którzy stracą posady. Zyska na tym ktoś, kto parł na ich stołki, ale - pomijając ewentualne wzgledy etyczne - w takim wypadku stawka była po prostu mała, a ryzyko (związane z liczbą ofiar) zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
lingus Re: teoria spiskowa- ileż straciłby bez niej ten 29.03.10, 10:09 W obydwu teoriach najciekawsze jest to, że owe mityczne służby specjalne, by zorganizować swe cyniczne prowokacje, musiałyby użyć posłusznych sobie zamachowców-samobójców. No to ja się pytam: czy powstała już nowa generacja służb specjalnych, potrafiąca wskrzeszać zmarłych, czy też specsłużby zawarły układ z jakimś bóstwem oferującym nagrodę w zaświatach? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: teoria spiskowa- ileż straciłby bez niej ten 29.03.10, 13:30 Hej lingus napisała: > W obydwu teoriach najciekawsze jest to, że owe mityczne służby specjalne, by > zorganizować swe cyniczne prowokacje, musiałyby użyć posłusznych sobie > zamachowców-samobójców. No to ja się pytam: czy powstała już nowa generacja > służb specjalnych, potrafiąca wskrzeszać zmarłych, Nie no, nie trzeba sięgać po aż takie transcendentalne metody. Wystarczy poprosić jakiegoś bezrobotnego albo żula spod sklepu: "stary, chcesz zarobić parę stówek? Weź tę torbę, jedź na stację metra taką-i-taką i oddaj blondynowi w czerwonej kurtce i zielonej czapce, tu masz zaliczkę a reszta kasy po robocie". Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: teoria spiskowa- ileż straciłby bez niej ten 29.03.10, 10:40 cos nie doczytales w tych teoriach: nie chodzilo o "afganska rope naftowa", tylko o tranzyt ropy przez Afganistan (dla ulatwienia: zamiast przez Iran). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Bo teorie spiskowe są najśmieszniejsze, na 29.03.10, 11:03 przykład: Balcerowicz najpierw zrujnował, potem zrujnowane ukradł a potem ukradzione sprzedał za bezcen. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do Boga 29.03.10, 09:50 Nie jest dla mnie jako Polaka niczym dobrym, gdy gdziekolwiek giną zwykli ludzie. Bo ginąć powinni politycy, za swoje grzechy wobec narodu. U nas jednak jest znanym, że najlepiej biją króle, a najgęściej giną chłopi. Nie giną zatem miedwiediewy, ani putiny. Ci są bezpieczni i mogą sobie co rano swojego drinka walnąć, zagryzając kawiorkiem. Zwykły zagryza sałem (słoniną), jak je ma. Lub zwykłym ogórcem. Oczywiście, jeśli go ma pod ręką. Moi kumple byli kiedyś na Syberii. Jadąc po lodzie przez rzekę utopił się im "łunochod" z żarciem. Wylądowali w wiosce. Tam już 2 tygodnie ludzie stali po żarcie do mięsnego. Dostawa była: JEDEN KROWI ŁEB! Dostali to "polscy towarzysze". Cichaczem fotelowym. Wiocha musiała dalej głodować. Łeb zżarli szybko i byli nadal głodni (ale mniej, niż ta ruska wiocha). Trafili przed palisadę, jak z okresu średniowiecza. Pnie wbite w ziemię dookolnie. Tam nawet nie ma jak pukać - bo spróbuj pukać w pień. Ale mużyk im otworzył. No i potem były zupełne jaja. Mużyk zapodał, że czeka od 2 miesięcy na dostawę żarcia helikopterem. Bo on odstawia skóry i fasuje żarcie. Siedzieli tylko przy kipiatoku (zwykła woda gotowana), żarcia nie było. Kolo coś zaszprachał po polsku. I wtedy się okazało, że ten mużyk jest Polakiem. Spod Częstochowy! W środku Syberii żarcie się znalazło. Potem okazało się, że ten człowiek wcale nie chce wracać do Polski. "Priwikniosz, ili padochniesz!". Dziś już nie ma narodu ruskiego. Jest tylko naród meneli. To nie jest dobrze dla nas. Bo menel u ruskich nie uznaje żadnego cara. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 09:58 Fobie jakies leczysz tym wpisem? Pojedz w amerykanskie Apallachy, tam zobaczysz meneli amerykanskich. Zapewniam, ze ruski "bomzha" (nie mam toczki nad z) smierdzi tak samo, jak amerykanski "bum". A BBC podaje, ze 5 minut temu doliczono sie juz 37 ofiar. Przelecialem przez prase europejska. Wszedzie- Skandynawia, Niemcy, Francja- wyrazy wspolczucia. A w Polsce- Schadenfreude! Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:06 Ja przecież zauważyłem, że problem jest zupełnie inny. Wszędzie (nawet na Grenlandii) masz wybór. W Rosji nie masz ŻADNEGO WYBORU. Tam możesz tylko kwilić. Przypominam stary kawał. Kwili leniwy, który przysiadł sobie jaja i nie chce mu się zmienić pozycji. W takiej sytuacji jest teraz Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:07 Są to wyrazy współczucia dla narodu rabów ,który nie potrafi wybrać polityków robiących porządek tylko coś przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Dobrze prawisz! 29.03.10, 10:17 Bo o to mi właśnie łazi! Każden naród ma taki byt, na jaki zasługuje. Ale też każden naród nie powinien budować swego państwa na zbrodni. Ruski naród buduje swe państwo na zbrodni od bardzo długo. Teraz robi to z Niemcami. My mamy jakieś takie doświadczenia, że szybko widzimy konotacje. Hitlera ze Stalinem, Niemców z Ruskimi. Różnicy żadnej nie ma. Dla mnie, jako Polaka nie ma różnicy z Niemcem hitlerowskim i z Ruskim. Ja tylko zauważam, że Niemcy podsumowali swą historię - a Ruscy nie! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku macie wszyscy naj..ane w głowach 29.03.10, 10:21 tam giną ludzie, świat pokazuje współczucie a Wam teraz w tej właśnie chwili do głowy potrafi przyjść jedynie leczenie fobii i urazów ciszej nad tymi trumnami Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: macie wszyscy naj..ane w głowach 29.03.10, 10:42 Mylisz się. Ja im bardzo współczuję. Ale każden naród buduje samowładnie sowją historię. Oni ją budują na kościach ofiar. Nie liczą się z ofiarami zupełnie. Tylko wpieriod! Rozmawiałem jakiś czas temu z Ruskim. Popiliśmy pomalutku i on się popłakał. Bo tam co rodzina, to trupy. Zupełnie jak u nas - ale z całkowicie innych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku dziękuję za dyplomatyczną odpowiedź 29.03.10, 11:32 bardziej niż moja wypowiedź:-) -- masz rację, ale co to zmienia w chwili gdy tam leżą trup przechodniów w tej sekundzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 12:08 kroliklesny napisał: > Fobie jakies leczysz tym wpisem? Pojedz w amerykanskie Apallachy, > tam zobaczysz meneli amerykanskich. Zapewniam, ze ruski "bomzha" > (nie mam toczki nad z) smierdzi tak samo, jak amerykanski "bum". A > BBC podaje, ze 5 minut temu doliczono sie juz 37 ofiar. Przelecialem > przez prase europejska. Wszedzie- Skandynawia, Niemcy, Francja- > wyrazy wspolczucia. A w Polsce- Schadenfreude! A po francusku, wlosku, szwedzku, norwesku i fińsku są "wyrazy wspołczucia"? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 13:02 A co z prasą estońską, luksemburską, węgierską, kosowską, czarnogórską, macedońską, rumuńską, duńską, owczowyspiarską, portugalską, austriacką i maltańską, że tylko Europę wymienię? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:02 Kiedykolwiek bywałem za granicą, to największym utrapieniem i przykrością było dla mnie, że tambylcy podchodzili do mnie i traktowali mnie, jak na to zasługuje j-50. Bo to takie indywidua urabiają nam gębę debili. Takie judaszostwo połączone z niczym nieuzasadnionym poczuciem wyższości, pychą odrzuca innych i napawa wstrętem (a przynajmniej powinno) przyzwoitych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:09 A pewnie leciałeś tam lotniczo. Ile kaemów zrobiłeś z buta? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:09 Nawet Judasz nie wysadzał budynków pełnych śpiących ludzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Straszne! Rodzinom ofiar moje łzy i prośby do 29.03.10, 10:19 To samo odczuwam. Giną ludzie, a rządzą króle. Giną nasi najbliźsi, nasi kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
k31459 Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 09:54 teraz bracia Rosjanie bardziej zrozumieją braci Amerykanów Odpowiedz Link Zgłoś
algomas Robota Czeczenow 29.03.10, 10:03 Znowu wasi kochani Czeczeni? Za pare lat beda sie wysadzac w Polsce, zreszzta juz grozili, ze to zrobia. ===================================================================== = Na spotkaniu przedstawiciele Czeczenów ogłosili, że domagają się: • zwolnienia z aresztów zatrzymanych w Zgorzelcu; • zapewnienia - jak to określili - korytarza komunikacyjnego do Strasburga, gdzie nadal chcą złożyć skargę na traktowanie w Polsce: przewlekłe procedury, kłopot z dostępem do opieki medycznej, do pracy, niskie kieszonkowe (tylko 70 zł miesięcznie);• opłacenia przez władze wszystkim podróży koleją do Strasburga w pierwszej klasie tam i z powrotem; • przeprosin od prezydenta Kaczyńskiego dla narodu czeczeńskiego za łamanie praw w Polsce. Ogłosili, że na spełnienie żądań czekają 72 godziny. W przeciwnym wypadku kilku z nich może popełnić samobójstwo. wyborcza.pl/1,75478,7377624,Uchodzcy_groza_samobojstwem.html Grupa przeciwnikow meczetow www.facebook.com/group.php?v=info&gid=327131826972 Odpowiedz Link Zgłoś
kpeabody Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 10:37 Głębokie wyrazy współczucia i solidarności! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Kolejny pretekst dla Putina 29.03.10, 10:05 żeby przykręcic Rosjanom śrubę i rządzić jeszcze silniejszą ręką. Jak tak dalej pójdzie to wrócą czasy tow. Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
eva-15 Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 10:34 Bardzo zle sie dzieje w rosji juz od dawna i teraz to wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 11:47 eva-15 napisała: > Bardzo zle sie dzieje w rosji juz od dawna i teraz to wychodzi Podszywanie się pod inne osoby jest co najmniej nieprzyzwoite. Poza tym, stylu się nie da podrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 12:21 Lepsze wypiera gorsze. Lepsza eva15 wyprze gorszą evę15. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Nawrocona? 29.03.10, 12:45 Nawrocil(la) sie na droge prawdy?......pokalaj sie troche dluzej,to przyniesie ulge! a w dalszej przyszlosci moze nawet przepustke do czysca?..... coda!...coda dzieja sie na codzien! Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme To ona w tym berecie! 29.03.10, 12:59 Czyzby GW ujawnila zdjecie evy15?. Czy to ona w filcowym berecie w fotografi powyzej? Pewnie podaza do swietlicy,w ktorej bedzie wkrotce polaczona ze swiatem poprzez internet.....a tam kpt eva15 nadaje....eva15 nadaje...do polszy do forum GW...perez calie 30 minutow, kak svietlicu nakazujet. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend jestem zażenowany 29.03.10, 10:37 pragnę pogratulować niektórym funkcjonariuszom, którzy w pocie czoła jak zwykle trafnie reagują racząc internautów wyjaśnieniami tej LUDZKIEJ TRAGEDII. Prymitywizm najczystszej wody. Wstydzę się za te miernoty nie mniej, niż współczuję rodzinom ofiar. ------------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 ja też współczuję funkcjonariuszom ich roboty :) 29.03.10, 10:57 en.wikipedia.org/wiki/Internet_operations_by_Russian_secret_police Odpowiedz Link Zgłoś
jbb3 Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 10:38 Lubat, Masz racje. Waclaw Radziwinowicz jest zwyklym draniem i manipulatorem. Wyrazy wspolczucia dla Rosjan. JBB Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Dołączam swoje ... 29.03.10, 11:00 Współczuję temu narodowi rabów ,który nie potrafi zrzucić czekistowskiego garba ze swoich pleców i wyprostować się po prawie 100 latach niewoli. Może im ichni Mojżesz potrzebny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dołączam swoje ... 29.03.10, 11:43 Po co zaraz Mojżesz? Może powtórka z Jelcyna, najtrzeźwiejszego rosyjskiego polityka, wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Na razie mamy do czynienia z 7 plagami 29.03.10, 12:21 1.HIV 2.Gruźlica 3.Terror państwowy 4.Wymieranie wielkorusów 5.Zanieczyszczenie środowiska 6.Chore ambicje mocarstwowe czekistów. 7.Wojowanie z wszystkimi sąsiadami Ichnim Mojżeszem mógł być Chodorkowski lub Bieriezowski. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Na razie mamy do czynienia z 7 plagami 29.03.10, 12:29 Widocznie Najwyższy każe im jeszcze poczekać. Widocznie jeszcze nie czas na odpowiednika Mojżesza. Raczej czas na Potop oraz Sodo-Gomo. W celu odpokutowania. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Prawda o islamie - wstrząsający film! 29.03.10, 10:44 Zobaczcie ten film. Każdy, kto jeszcze wierzy w oblicze islamu, wyłaniające się z politycznie poprawnych mediów, powinien go zobaczyć. Wszystkie części na Tubie pod tym linkiem: www.tinyurl.pl/?v4LoV0UB Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 10:45 dlaczego katoentuzjaści wszystko oceniają normami tych co w przerwach między balangami i demolowaniem narodowego majątku , spali na styropianie Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centr 29.03.10, 11:00 A po cholerę komu taki "narodowy majątek" jak zagłuszarka Wolnej Europy czy fabryka sworzni gąsienicowych do T55? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Kogo GW zatrudnia? 29.03.10, 10:51 Zal mi czytelnikow, bo durnie, co maja w glowie wylacznie nienawisc do obywateli Rosji, jak Radzinovskis robia im piane w glowie. Jestem wylacznie za to, zeby podobnych oszolomow wywalac z mego kraju na zawsze. Jaki centrum pusty?????? Wszystko stoi! Jeden wieki korek! Metro Park kultury znajduje sie na Sadowom kolce, glownej ulicy kolem idacej wokol sczislego centrum. Czyli zamkniecie tej ulicy, a zeby ruch nie przeszkadzal pracam ratunkowym, a i smiglowcy mogli ladowac, spowodowalo kolaps samochodowy! W tej chwili juz ruch otworzyli i jakos takos, ale korek jest. Lubianka tez znajduje sie na rozdrozu i zamkniecie placu spowodowalo ze nie mozno wyjechac normalnie z centrum. Dlatego jest mniej samochodow w samym centrum. A tez apele prosza do centrum na pruwatnych samochodach nie jezdzic, a nie siedziec w domu! Kto wogule pisze te wam teksty? Nie wierze zeby czlowiek o zdrowym umysle... W metrze jest mniej ludzi, ale wynika to z tego z NIE pracowali w centrum przesadzki miedzy stacjami! Wiec ludzi szli po powieszchni. Taksowki zdrozali na 300%, ale ludzie co jechali samochodami podwozili bezplatnie idacych. Do korkow oczywiscie. Bo na piechote juz bylo szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kogo GW zatrudnia? 29.03.10, 11:04 Nie ty będziesz decydować, kto będzie jeździł do Moskwy. Nie podoba ci się Europejczyk, polubisz Chińczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rattus-rattus Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 10:51 Dudajew ma już rondo, a dzisiejsi zamachowcy też zasługują na naszą wdzięczność. Może powołać w tym celu jakiś społeczny komitet? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 10:58 A czy jesteś pewien, kto był sprawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
news101 Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 11:10 a stawiajcie sobie w Rosji co i kiedy chcecie Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 11:26 W Polsce oni sami stawiali w 1945 i latach nastepnych, chyba ze masz na mysli samego wodza moskovi......ten chyba jeszcz nie stoi skamienialy na cokole. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 11:17 jak tysiacami armia rosyjska zabijala dzieci, kobiety i starcow to bylo chwalebne wyzwalanie z rak terrorystow czeczenskich kazdy ma kakiegos araba z jaskini co to zagraza istnieniu ludzkosci Odpowiedz Link Zgłoś
rattus-rattus Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 11:46 Nie mówię,że armia rosyjska jest bardziej humanitarna, niż inne. Ale wojnę rozpoczęli Czeczeni. Jeśli zaś mówimy o okrucieństwie, to pod tym względem trudno prześcignąć muzułmańskich fanatyków. Zwracam uwagę, że nie była to wojna z narodem czeczeńskim, tylko z bandycką organizacją. Dowód jest prosty - najwięcej Czeczenów mieszka w Moskwie - nikt ich tam nie dyskryminuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Kiedy i gdzie postawimy pomnik zamachowcom? 29.03.10, 20:18 tak - to ta mala grupa zwyrodnialcow - terrorystoe / dawniej tzw extrema/ na zdrowym ciele arodu ceczenskiego od wiekow i na wieki zwiazanych przyjaznia z Wielkim Narodem Rosyjskim - czyli z Matuszka Narodow jak mawial Wielki Jezykoznawca ten sam ktory wyzwalal swoich braci Rosjan spod Polskich Panow na Ukrainie w 1939 - dokladnie ten sam tak dobrze sprana Wielkoojczyzniana wersja dziejow wiecznie zywa Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 odsylam do ksiazki "Blowing up Russia"... 29.03.10, 11:18 www.amazon.co.uk/Blowing-Up-Russia-Yuri-Felshtinsky/dp/1903933951/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1269854281&sr=1-1 Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 Re: odsylam do ksiazki "Blowing up Russia"... 29.03.10, 11:20 i tej: www.amazon.co.uk/Age-Assassins-Vladimir-Russias-Rulers/dp/1906142076/ref=pd_sim_b_4 Odpowiedz Link Zgłoś
owlet215 Moskwa po zamachach: mieszkańcy omijają centrum... 29.03.10, 12:24 Jest mi wstyd za wielu moich rodaków piszących na tym forum. To Wy jesteście dzicz, a nie ludzie. Zgłosiłam część komentarzy do skasowania - mam nadzieję, że moderatorzy się tym zajmą. Bo jak na razie za nich też jest mi naprawdę wstyd. Najpoczytniejsza gazeta w Polsce i takie nieludzkie chamstwo na forum :((( Odpowiedz Link Zgłoś
heern naiwniacy 29.03.10, 13:05 Rosjanie nie potrzebuja pretesktu w postaci zamachow. W 1939 mogli bez powodu zaatakowac Polske i Finlandie, pozniej rowniez bez powodu panstwa baltyckie, nastepnie Wegry,Czechoslowacje, Afganistan, Gruzje. Czy Gruzini w 2008 roku podlozyli w Moskwie jakas bombe??? Kiedy zrozumiecie, ze to muzulmanski fanatyzm? Oni morduja od Filipin po Hiszpanie, od Londynu po Kapsztad. W Indiach morduja hindusow, chrzescijan i sikhow W Tajlandii morduja buddystow Na Filipinach i Timorze katolikow W Rosji prawoslawnych W Egipcie chrzescijanskich koptow W Afrycy chrzescijan wszystkich odlamow i animistow Odpowiedz Link Zgłoś
radek.ostrzolek A w Tajlandii to tajskie sluzby 29.03.10, 13:32 specjalne morduja tysiacami buddyjska wiekszosc, zeby bylo na muzulmanow. Islam to milosc, nie? Religie Buddysci 94,7% Muzulmanie 4,6% en.wikipedia.org/wiki/Thailand#Religion www.euroislam.pl/index.php/2009/11/tajlandia-od-2004-roku-ponad-3900- osob-zginelo-w-konsekwencji-dzihadu/ Dwie osoby zginęły z rąk islamskich bojowników, trzy zostały ranne w wyniku eksplozji. Do tragedii doszło w niespokojnej, zdominowanej przez muzułmanów południowej części Tajlandii - donosi agencja informacyjna France Presse. Uzbrojeni w pistolety napastnicy wdarli się do domu buddystów w prowincji Yala; tam zastrzelili szesnastolatkę i ranili jej 29- letniego męża. Pozostałe ofiary to policjant, żołnierz i ochotnik, którzy pojawili się na miejscu strzelaniny. Odnieśli oni rany podczas eksplozji podłożonej przez islamskich bojowników bomby. Od 2004 roku, kiedy to rozpoczęły się walki o podłożu separatystycznym w południowych, graniczących z Malezją prowincjach Tajlandii ponad 3900 osób zginęło od kul, eksplozji, w wyniku ścięcia głowy, czy ukrzyżowania. Robert Spencer z „JihadWatch” podkreśla, iż sytuacji tej nie można postrzegać po prostu jako ruchu separatystycznego o charakterze islamistycznym. Dodaje, że zbrodnie, w których dochodzi do ukrzyżowań i ścinania głów to nie są zwykłe incydenty. W dzisiejszych czasach oprócz islamskich dżihadystów żadna inna grupa na świecie nie stosuje ścięć i ukrzyżowań. Dlaczego w ogóle w Tajlandii dochodzi do takich archaicznych aktów barbarzyństwa? Otóż dlatego, że islamscy dżihadyści – w odróżnieniu od większości uczonych analityków – czytają i stosują „Koran”. Czy w dobie poprawności politycznej wolno nam jeszcze publicznie poruszać temat koranicznych korzeni islamskiej przemocy, czy może główny dowód rzeczowy - sam „Koran” oraz zbrodnie dokonywane w myśl jego nakazów nie są dostateczną podstawą do wszczęcia otwartej, szczerej dyskusji o islamskim zagrożeniu dla świata? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Muzulmanie zabijaja wszedzie, gdzie granicza z 29.03.10, 16:43 niemuzulmanami. Indie-Pakistan + Kaszmir Tajlandia poludniowa Filipiny-Mindanao Chiny-Xinjiang Izrael-Palestyna Afryka, w szczegolnosci Sudan, Nigeria, Egipt, Etiopia. USA, UK, Hiszpania, a teraz Rosja. Tam gdzie niemuzulmanie maja kontakt z muzulmanami, dziwnym trafem zawsze sa wojny, wybuchaja bomby, a kobiety zyja w opresji. Odpowiedz Link Zgłoś
klara30i1 Ludzie, o czym wy w ogole dyskutujecie! 29.03.10, 14:27 Denerwuje mnie, że za każdym razem, kiedy dzieje sie jakaś tragedia (zwłaszcza jeśli ma ona jakikowiek rosyjski kontekst) natychmiast znajdują się: 1. domorośli "experci", którzy albo opluwają się nawzajem albo wietrzą spisek żydo-rusko-masonerii przeciwko naszemu narodowi 2. mentalne dresiarstwo, sączące bezsensowną nienawiść i rasizm na forach Większość z tych postów należałoby usunąć i nie rozumiem, dlaczego GW tego nie robi. Skoro zakładacie forum to chyba jesteście za publikowanie takich treści odpowiedzialni (vide Wasz regulamin). Robicie wielki szum a propos faszyzmu na allegro, a sami... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś