Dodaj do ulubionych

Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby

31.03.10, 16:39
Naturalnie nie znam tego przypadku i naturalnie nie popieram
brutalnosci ochrony, ale tacy "chlopcy" od mycia szyb
niejednokrotnie dokuczyli mi tak bardzo, ze woze gaz pieprzowy pod
reka. Spotkalem tez podobne mlodziezowe "przedsiebiorstwo" na stacji
benzynowej i chetnie sie zgodzilem, zaplacilem i bylem zadowolony.
Ale byli grzeczni, zapytali, mieli sprzet i wode, dobra robota !
Obserwuj wątek
    • ptr0 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 17:09
      Nie mogą się zatrudnić na jakiejś stacji benzynowej tylko muszą myć szyby na
      ulicy? No bez jaj, nie ma nic bardziej denerwującego. Poza tym to
      niebezpieczne, bo jeszcze ich jakiś samochód rozjedzie.
      • prepremier Jak się nie che mycia szyby,włącza się wycieraczkę 31.03.10, 19:20
        Działa.
        • pani_gienia Re: Jak się nie che mycia szyby,włącza się wycier 31.03.10, 19:49
          nie, nie działa. wtedy "myją" przednie lampy i - co gorsza - maskę...
          • kontonaspam Re: Jak się nie che mycia szyby,włącza się wycier 01.04.10, 09:07
            "Wiem, że to mycie szyb ludzi denerwuje. Ale chcemy zarobić te pieniądze uczciwą
            pracą"
            Kurde, fajne pojęcie o uczciwej pracy "chłopcy" mieli.
            • manhu Re: Jak się nie che mycia szyby,włącza się wycier 01.04.10, 13:25
              Nie kradli bezpośrednio:) Kradli przez haracz, bo każdy wie że odmowa mycia grozi dużą stratą. To odstrasza klientów i dlatego ochroniarze tak się przejęli. Mam nadzieję, że nie tylko ochroniarz beknie, ale też wymuszający haracz.
              • unhappy Re: Jak się nie che mycia szyby,włącza się wycier 01.04.10, 13:38
                manhu napisał:

> Nie kradli bezpośrednio:) Kradli przez haracz, bo każdy wie że odmowa mycia gro
                > zi dużą stratą.

A każdy pijak to złodziej :D

> To odstrasza klientów i dlatego ochroniarze tak się przejęli. M
                > am nadzieję, że nie tylko ochroniarz beknie, ale też wymuszający haracz.

Wymuszanie haraczu trzeba udowodnić. Nie powinno być problemu skoro mają
                nagrania. Dotrą do świadków (numery rejestracyjne) i po problemie. Oczywiście,
                niektórzy nie umieją korzystać ze zdobyczy cywilizacji i muszą machać łapami :D
                • 1410_tenrok zadziwiający narodek sie tu zebrał, 01.04.10, 18:14
                  zadziwiający!
                  A później sie dziwią, że mów sie o "polish concentration camps"!

Ma nadzieję, że takie potraktowanie, jak tych chłopaków, spotka większą część
                  bydełka, tak klaszczącego w łapki na cześć ochorniarzy-bandytów!
                  • pyzz Re: zadziwiający narodek sie tu zebrał, 01.04.10, 18:40
                    > Ma nadzieję, że takie potraktowanie, jak tych chłopaków, spotka większą część
                    > bydełka, tak klaszczącego w łapki na cześć ochorniarzy-bandytów!
                    A ja mam jednak nadzieję, że nie spotka. Mam nieodparte wrażenie, że są to
                    ludzie, którzy od dziecka znali tylko jedną metodę: bicie. Rodzice ich bili za
                    niegrzeczność, z kolegami, jak coś było nie tak, się bili i teraz już nie widzą
                    innej metody na kontakty z ludźmi niż bicie.
                    Bite dzieci widzą świat inaczej.
      • scan33 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:43
        tu o zupie Ty o dupie.Nie ważne gdzie myli tylko że zostali pobici.
        • pani_gienia Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 21:15
          ważne. robili to bez zgody kierowców. mazali im brudnymi szmatami szyby. nie
          kumasz? dostali za to wpierdol. i słusznie:)
          • saniba Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:03
            A ty baranie kumasz, że też możesz dostać wpierdol za byle co?!
          • kindofmagic Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:47
            Jak złamiesz przepis drogowy, naśmiecisz na ulicy albo zapalisz w
            miejscu publicznym to rozumiem, że z pokorą przyjmiesz lanie od policji
            albo ochrony :)
    • werter54 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 17:18
      Trzymam strone ochroniarzy! Teraz gnojki opowiadaja smetne historie o "uczciwym zarabianiu". Najczesciej to tylko rozmazuja brud. A nawet sie czepiaja czystych szyb, ktore po ich "myciu" trzeba po prostu myc. Ale sprobuj czlowieku sie opedzic przed takimi. Nie ma sposobu. I oni o tym wiedza. A jak raz dostali po ryju to od razu wielka afera.
      • maruda.r Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 17:47
        werter54 napisał:

> Trzymam strone ochroniarzy! Teraz gnojki opowiadaja smetne historie o "uczciwym
        > zarabianiu".

Rozumiem, że preferujesz rozbój zamiast jakiejkolwiek formy zarabiania?

• pamejudd "Mycie szyb" to zwykle wymuszanie. 31.03.10, 18:45
          Zakladam, ze nie mieszkasz w zadnym wiekszym miescie?
          • dzyndzelbaum Dzieciaki pracują na chleb a bandyci ich mordują 31.03.10, 19:13
            Przeklęte wrogie podłe i powszechnie znienawidzone państwo uzbrojone w aparat
            represji i terroru.
            Teraz biją dzieci.
            Niedługo będą mordować starców i kobiety.
            • zigzaur Re: Dzieciaki pracują na chleb a bandyci ich mord 31.03.10, 19:48
              Puknij się.
              To byli stróże z ochrony, prywatnej firmy.
              Nie żaden organ państwowy.
              • harmannk Re: Dzieciaki pracują na chleb a bandyci ich mord 01.04.10, 05:12
                "Andrzej Smoluk firmy Delta-Security nie potwierdza, że ochroniarze
                pobili chłopców. - Trwa postępowanie w tej sprawie. Policja i
                prokuratura wyjaśnią wszystko - ucinał krótko."

Nie musi potwierdzac, bylo duzo swiadkow i sa fotki na komorkach.

Ale, nie ma sprawy, ochroniarze tez pracuja pewnie w tej firmie, bo
                nie chca napadac na emerytki. Bo tylko to umieja.

Ta galeria powinna rozwiazac umowe z taka firma, ktora zatrudnia
                bandytow w kapturach!

• eti.gda Re: Dzieciaki pracują na chleb a bandyci ich mord 01.04.10, 11:12
              dzyndzelbaum napisała:

> Przeklęte wrogie podłe i powszechnie znienawidzone państwo
              uzbrojone w aparat
              > represji i terroru.
              > Teraz biją dzieci.
              > Niedługo będą mordować starców i kobiety.

To nie państwo, tylko pracownicy prywatnej firmy.
            • pamejudd Dobry wic primaaprilisowy. 01.04.10, 15:09
              Staraj sie dalej - tym razem mnie ubawiles.
        • zigzaur Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 18:48
          Żeby uczciwie zarabiać, musieliby postawić obok kontener z odzieżą roboczą,
          sprzętem. uzyskać atesty na środki czyszczące, odbyć szkolenia a w pobliżu mieć
          apteczkę oraz gaśnicę.
          Obok powinien stać kontener z księgowymi, kasą fiskalną, drukami deklaracji itd.
          No i oczywiście te różne rejestracje w USach (nie mylić z USA), ZUSach, PIPAch
          (nie mylić z PiS), kontrole straży pożarnej itd.

Uczciwie zarabiać nie jest tak łatwo.
          • ready4freddy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:21
            oddychaj gleboko i licz do dziesieciu, powinno minac.
          • turbo_wesz Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:27
            dobrze powiedziane.

dodam, że popyt rodzi podaż - gdyby wszyscy im odmawiali (a przynajmniej znacząca większość) to nie sterczeli by na co bardziej ruchliwych skrzyżowaniach. jeżeli o mnie chodzi to tylko raz (na około kilkanaście) użycie wycieraczek nie odniosło pożądanego skutku - za to prawdopodobnie zrozumiał aluzję, kiedy odjechałem w trakcie niechcianego "czyszczenia"
        • kontonaspam Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 09:12
          Na tej zasadzie rozbój też można pod "jakąkolwiek formę zarabiania" podciągnąć,
          o ile sprawca nie zabił...
          Chce gość uczciwie zarabiać, to niech idzie do pracy. Mycie szyb bez zgody
          właściciela samochodu jest czymś między natrętnym żebraniem, a wymuszeniem
          drobnych kwot, nie zaś uczciwą pracą.
          A sytuacja z natrętami od brudzenia szyb jest o tyle trudna, że zgodnie z prawem
          nie bardzo jest co z nimi zrobić, a samosąd nie jest jednak rozwiązaniem.

maruda.r napisał:

> Rozumiem, że preferujesz rozbój zamiast jakiejkolwiek formy zarabiania?
          >
      • volflarsen werter-Racja- ja to bym od razu do piachu 31.03.10, 18:36

gnojków.I tak za mało dostali.
        A poważnie to skąd się biora tacy jaskiniowcy jak ty zastanawiam się.
      • xrudix Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:02
        Jest duzo rzeczy ktore nas w zyciu denerwuja. Mnie na przyklad takie komentarze
        jak ten. Ja bardzo chetnie widzialbym takie osoby piszace podobne wpisy na
        forach za kratkami za podsycanie do nienawisci i naklanianie do przemocy
        ale...pisanie bzdur na forach nie jest czynem karalnym. Tak samo jak mycie szyb
        samochodowych nie jest.

Ale napasc, pobicie, uszkodzenie ciala jest czynem karalnym. Taka jest roznica.
        Dla tego nie moze byc w normalnym kraju tolerancji.

I nie ma tlumaczenia ze chlopaki zle szyby myli czy cokolwiek innego.
        Skatowanie kogos jest przestepstwem i kropka. Nie ma "ale"

• maxikaz01 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:27
          Powiedz to pewnemu dziadkowi z Krakowa, który nie chciał takich usług jakie
          świadczą ci "chłopcy", przez co został pchnięty nożem...
          Również jestem zdania że te "myjnie" to nic innego jak wymuszenia...
          • xrudix Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:48
            No tak ale pchniecie nozem jest przestepstwem za ktore trzeba karac i co do tego
            nie ma chyba watpliwosci. A mycie szyb samo w sobie przestepstwem nie jest.
            Problem zaczyna sie jednak wtedy kiedy zakladamy ze wolno nam bic chlopakow od
            mycia szyb bo wydaje nam sie ze oni wszyscy sa przestepcami. To jest lincz i nie
            ma nic wspolnego ze zdrowymi zasadami zycia spolecznego i panstem prawa. Nie
            wydaje mi sie zeby bylo dobrze zeby obywatele (wlaczjac w to ochroniarzy) brali
            sprawy w swoje rece i wymierzali "sprawiedliwosc" od tego sa sady, prokuratura i
            policja. Inaczej wracamy do sredniowiecza.
            • pkromolowski Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 21:46
              Czyli rozumiem, że jeśli spotkam cię na ulicy mogę na ciebie wylać wiadro
              brudnej wody z pianą, bo przecież pranie odzieży i usługi fryzjerskie nie są
              same w sobie przestępstwem ?

Gnojek dostał po mordzie i mu się należało, brawo dla ochrony.
              • unhappy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:16
                1. Nie myl źle umytej maski samochodu czy szyby z oblaniem odzieży brudną wodą.

2. Nawet jeśli kogoś oblejesz tą wodą nie czyniąc mu krzywdy ów nie będzie miał
                prawa cię pobić.

3. Usiłowanie zabójstwa (dla mnie tym jest uderzeniem pięścią w tył głowy
                prowadzące do obrzęku mózgu - choć wiem, że ochroniarz dostanie najwyżej z
                ciężkiego pobicia) nie wiąże się w żaden procesowy sposób z tym co poszkodowani
                robili.
                • pkromolowski Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 23:34
                  Ad 1. Jedno i drugie jest atakiem na czyjąś własność. Jakoś nie przypominam
                  sobie żeby któryś z tych gnojków kiedykolwiek kogoś pytał o to czy chce żeby mu
                  umyć szyby - robią to bez pytania.
                  Ad 2. No cóż. Jeśli mnie ktoś obleje wodą to mu przypier**lę aż miło (chyba że
                  to będzie Pudzian ;). Jeśli chce - niech idzie z tym do sądu, w którym (i tego
                  jestem pewien) wygram ja.
                  Ad 3. Usiłowanie zabójstwa to ZAMIAR zabicia, a nie wykonanie czynności która
                  tak a nie inaczej się skończyła. Nie sądzę żeby ochroniarz szedł do tych
                  dzieciaków po to żeby ich pozabijać, co najwyżej chciał przylać jednemu czy
                  drugiemu. Nie widziałem sytuacji ale założę się, że ochroniarz chciał mu
                  przywalić w zęby a chłopak się odwrócił i dostał w potylicę. W tym wypadku można
                  co najwyżej mówić o pobiciu z jakimiś tam niuansami.
                  • saniba Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:17
                    Ad.1 Proponuję zapoznać się z definicją ataku.
                    Ad.2 "...(chyba że to będzie Pudzian ;" - dobre.
                    Ad.3 Zapewne pisałbyś inaczej, gdybyś sam zaliczył w ryj, w sumie za nic -
                    przydałoby ci się może tak "milutkie" doświadczenie.
              • harmannk Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 05:16
                Ale moze sie zdarzy, ze ktorys z nich wp...doli lub wezmie pod but
                twoja matke, bo mu sie cos pomyli uzna, ze cos ukrywa w torebce...
                • freiman Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 08:39
                  Ale moja matka siedzi z tyłu!!! ;)
                  • smok_sielski Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 09:57
                    > Ale moja matka siedzi z tyłu!!! ;)

Dobre, dobre :D
            • borrka1 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 23:08
              xrudix napisał:

> No tak ale pchniecie nozem jest przestepstwem za ktore trzeba karac i co do teg
              > o
              > nie ma chyba watpliwosci. A mycie szyb samo w sobie przestepstwem nie jest.

jest przestępstwem,najpierw gospodarczym,bo nie płacą podatków,potem
              przestępstwem przeciw własności prywatnej bo bez zgody właściciela naruszają
              nietykalność jego własności a często uszkadzają.

> Problem zaczyna sie jednak wtedy kiedy zakladamy ze wolno nam bic chlopakow od
              > mycia szyb bo wydaje nam sie ze oni wszyscy sa przestepcami. To jest lincz i ni
              > e
              > ma nic wspolnego ze zdrowymi zasadami zycia spolecznego i panstem prawa. Nie
              > wydaje mi sie zeby bylo dobrze zeby obywatele (wlaczjac w to ochroniarzy) brali
              > sprawy w swoje rece i wymierzali "sprawiedliwosc" od tego sa sady, prokuratura
              > i
              > policja. Inaczej wracamy do sredniowiecza.

zgoda,bić to już przesada,ale likwidować ten proceder obowiązkowo bo balansuje
              na granicy prawa.
            • critic Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 10:02
              > A mycie szyb samo w sobie przestepstwem nie jest.

Samo w sobie nie jest. Tyle że jeśli ja nie wyrażam zgody na takie "mycie" a
              gnojek nie reaguje to jest to naruszenie mojej prywatności połączone z próbą
              wymuszenia.
          • cymes82 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 01:14
            Nie taki znowu dziadek...
            artykuł
      • watersnakes2 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:32
        > A jak raz dostali po
        > ryju to od razu wielka afera.

Tylko ze ten chlopak dostal w glowe madralo i dobrze ze sie skonczylo tylko na
        utracie przytomnosci.
        Taka forme mowienia "nie" preferujesz? Uderzenie w tyl glowy?
        • z_jak_zwirz podsumowujac - pomysl bardzo dobry 01.04.10, 08:39
          pomysl bardzo dobry, ale wykonanie kiepskie. powinni dostac wprdl bez
          zostawiania wyraznych sladow. tak to jest, jak sie bierze amatora i tepaka,
          ktory nie umie utrzymac nerwow na wodzy w czasie akcji.

niemniej jednak pomysl silowego rozwiazania tego problemu oceniam jako bardzo
          trafny.
          • eti.gda Re: podsumowujac - pomysl bardzo dobry 01.04.10, 11:43
            z_jak_zwirz napisał:

> pomysl bardzo dobry, ale wykonanie kiepskie. powinni dostac wprdl
            bez
            > zostawiania wyraznych sladow. tak to jest, jak sie bierze amatora
            i tepaka,
            > ktory nie umie utrzymac nerwow na wodzy w czasie akcji.
            >
            >
            > niemniej jednak pomysl silowego rozwiazania tego problemu oceniam
            jako bardzo
            > trafny.

Szefowie firm ochroniarskich, jako byli milicjanci i SBecy, powinni
            wiedzieć, że aby nie było śladów, należy lać przez mokrą szmatę. Co
            prawda ja nie zakosztowałem tych rozkoszy, ale znam takich, którzy
            zakosztowali, a i pewien milicjant na emeryturze opowiadał mi o
            takich metodach.
      • pyzz Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:12
        > Trzymam strone ochroniarzy! Teraz gnojki opowiadaja smetne historie o "uczciwym
        > zarabianiu". Najczesciej to tylko rozmazuja brud. A nawet sie czepiaja czystyc
        > h szyb, ktore po ich "myciu" trzeba po prostu myc. Ale sprobuj czlowieku sie o
        > pedzic przed takimi. Nie ma sposobu. I oni o tym wiedza.
        Zgoda, to wymuszanie z ich strony. Ale to nie powód do ciężkiego pobicia.
        Zaplanowanego oczywiście.

> A jak raz dostali po
        > ryju to od razu wielka afera.
        Bardzo dobrze, że ciężkie pobicie jest aferą.
    • pamejudd Brawo ochroniarze! 31.03.10, 18:44
      Mam nadzieje, ze zadnych powaznych konsekwencji z tego powodu nie poniosa.

Zakladam sie o piwo, ze "chlopcy" nie prosili grzecznie o pieniadze za "usluge".
      • volflarsen Re: Brawo ochroniarze! 31.03.10, 18:56
        Polscy ochroniarze to żałosna amatorszczyzna-dobrzy do bicia dzieci
        i starszych pań kradnących batoniki.Zachowuja sie jak troglodyci i
        wyglądają jakby byli członkami rosyjskich bojówek neonazistowskich.
        W sytuacjach, kiedy mają interweniować reagują bezmyślną, tepą
        agresją.
        Są skrajnie nieprofesjonalni.
        Tacy są twoi bohaterowie pamejud.
        • pamejudd PrzeLOL. 31.03.10, 19:09
          Proponuje, zebys napisal teraz jakas rownie blyskotliwa charakterystyke "uczciwie zarabiajacych chlopcow"...
          • volflarsen Pamejudd 31.03.10, 19:23
            Nie zrozumiałeś, niestety.
            Czyściciele szyb są irytujący, ale jako ludzie cywilizowani nie
            bijemy innych do nieprzytomności za bycie irytującym.
            Tym bardziej nie mogą robic tego ochroniarze-taka agresja w
            wykonaniu faceta u którego spokój i zimna krew powinny być głównymi
            cechami podczas pracy to jakieś kolosalne nieporozumienie.
            • pamejudd Re: 01.04.10, 11:17
              Mysle ze masz male pojecie o problemie "czyscicieli szyb" - oni nie sa tylko "irytujacy", ale czesto agresywni. Jako osoby cywilizowane powinnismy przede wszystkim stac po stronie prawa i porzadku. Byc moze reakcja ochroniarza byla nadmiernie agresywna (choc kto wie czy obrazenia u gowniarza nie byly efektem przypadku), ale jedno jest pewne - rozwiazala sprawe na dluzszy czas.
              • unhappy Re: 01.04.10, 11:26
                pamejudd napisał:

> Mysle ze masz male pojecie o problemie "czyscicieli szyb" - oni nie sa tylko "i
                > rytujacy", ale czesto agresywni. Jako osoby cywilizowane powinnismy przede wszy
                > stkim stac po stronie prawa i porzadku.

Jako osoby cywilizowane nie możemy dopuścić usiłowania zabójstwa w odwecie za
                "agresywne mycie szyb".

> Byc moze reakcja ochroniarza byla nadmi
                > ernie agresywna (choc kto wie czy obrazenia u gowniarza nie byly efektem przypa
                > dku), ale jedno jest pewne - rozwiazala sprawe na dluzszy czas.

Ale za tą reakcję ochroniarz będzie siedział. Cóż za praworządność!
          • ready4freddy Re: PrzeLOL. 31.03.10, 22:13
            szczerze mowiac po paru twoich wynurzeniach tutaj mam szczera nadzieje, ze przy
            pierwszej lepszej okazji, bo ja wiem, omylkowy alarm na bramce, bo kasjerka
            zapomniala rozmagnesowac zabezpieczenie, jacys gorliwi ochroniarze najpierw
            obija ci morde, a dopiero potem beda dochodzic, jak to wlasciwie bylo. mialbys
            okazje empirycznie przekonac sie o slusznosci metody, no i rzecz jasna
            pogratulowac dobrej roboty.
            • pamejudd PrzeLOL^2 01.04.10, 11:21
              Wybacz dziecinko, ale czy ja notorycznie wymuszam pieniadze od klientow pod supermarketem?

Starcia z roznymi mundurowymi miewam stosunkowo czesto, ale jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie pasc ofiara niesprowokowanej agresji z ich strony. Dziwne, prawda?
    • badziewiak66 Od razu widać matactwo służb 31.03.10, 18:51
      Gość ciosem karate usiłował zabić dzieciaka. Powinien dostać zarzut usiłowania
      zabójstwa. Pozostali zarzut rozboju z użyciem niebezpiecznych narzędzia ( tak
      traktuje się ciosy karate ) . No ale szef ochrony to gość długo pracujący w
      służbach. Mają teczki na wszystkich. No przecież ten gówniarz uderzył szyją w
      rękę Pana i Władcy.
      • jerzozwierz Re: Od razu widać matactwo służb 31.03.10, 20:59
        Od razu widać brak zrozumienia terminu "matactwo".
        slowniki.gazeta.pl/pl/matactwo
    • fortis22 Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 18:51
      powinni być regularnie bici dopóki nie zniką z ulic. Chyba po cos
      płacę podatki na policję!
      • aduerin Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 18:59
        a czemuz to ow biedny Krystian spedza cale dnie na ulicy, skoro ma
        17lat i obowiazek nauki do 18go roku zycia?
        • yosemitesam Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 19:16
          Po pierwsze obowiązek szkolny nie wiąże się z 18-tką. Masz chodzić do podstawówki i gimnazjum, które kończysz w wieku 16 lat.
          Po drugie może dlatego spędza czas na myciu aut, bo - jak sama zauważyłaś - jest biedny. Już chyba lepsze to, niż złodziejstwo czy dilerka prochami. Ja tam zawsze takim chłopakom rzucę zeta czy dwa - za same dobre chęci.
          • detour Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 20:31
            Znajoma ostatnio szukała młodzieży do ulotek.
            10zł na rękę dawała za godzinę, potrzebowała tylko kogoś, kto uczciwie będzie
            stał cały dzień w jednym miejscu i rozdawał ulotki. I co? 2 się wcale nie
            stawiło, jeden był godzinę. I to nie pierwszy raz się jej zdarza.
            • eti.gda Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 01.04.10, 11:23
              detour napisała:

> Znajoma ostatnio szukała młodzieży do ulotek.
              > 10zł na rękę dawała za godzinę, potrzebowała tylko kogoś, kto
              uczciwie będzie
              > stał cały dzień w jednym miejscu i rozdawał ulotki. I co? 2 się
              wcale nie
              > stawiło, jeden był godzinę. I to nie pierwszy raz się jej zdarza.

Ja widziałem jeszcze lepszą sytuację: Chodząc z psem po różnych
              wertepach(żeby nie srał po chodniku i osiedlowych trawnikach) za
              miastem, zobaczyłem takiego "roznosiciela ulotek", jak ułożył sobie
              z nich stos i zrobił ognisko. Moją obecnością wcale się nie
              krępował. Może bał się psa, bo to duże bydlę (pies, nie roznosiciel)
          • aduerin Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 21:39
            > Po pierwsze obowiązek szkolny nie wiąże się z 18-tką. Masz chodzić
            do podstawów
            > ki i gimnazjum, które kończysz w wieku 16 lat.
            i tu sie bardzo mylisz. obowiazek chodzenia do szkoly trwa do 18r
            zycia a nie do ukonczenia gimnazjum. A tak przy okazji - znam
            dziewczyne (!) ktora ma 18 lat i wreszcie moze przestac "cierpiec
            meki" uczeszczania do szkoly - dobrnela do 2kl gimnazjum...
          • pipokpipok Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 22:04
            Ale obowiązek nauki jest czymś innym niż obowiązek szkolny. Może się uczyć u szewca buty naprawiać.
      • badziewiak66 A co by było gdybyś przeszedł przez jezdnie 31.03.10, 18:59
        nie w tym miejscu co trzeba i nagle pojawili się by się policjanci i zaczęli cię
        lać pałami, skakać po tobie i kopać gdzie popadnie aż byś został roślinką i do
        końca życia łykał papkę przez rureczkę i srał do woreczka ?
        • ja.ja222 Re: A co by było gdybyś przeszedł przez jezdnie 31.03.10, 19:23
          takiemu, jak jakiś tam fortis i ten drugi, pewnych spraw nie
          wytłumaczysz, gdyż niczym się nie różnią od wszelkiego chamstwa
          plątającego się po tym kraju. Takie sobie pewnie spasione, ogolone
          byczki, ktorym brak jest wszelkiej kultury a jedyne, co potrafią, to
          pokazywac mięśnia i brak rozumu.
        • fortis22 Tylko że ja wygladam jak normalny człowiek 31.03.10, 19:24
          a nie jak bandyta paskudz acy auto, tak samo powinno się postępowac
          z żebrakami. Miałem kilka razy do czynienia z policją i wrażenia
          pozytywne, bo nie jestem bandytą jak ty.
          • ladne_sny Re: Tylko że ja wygladam jak normalny człowiek 31.03.10, 19:40
            domyslam sie, ze pod tym tekstem komentuja sami ochroniarze - koledzy
            bandyty. skandal. mozna nie przepadac za taka forma zarabiania
            pieniedzy, mozna przeganiac chlopakow, ale bic???!!! to nie ochrona to
            mlodzi nasterydowani zabojcy.
          • volflarsen Wyglądasz jak normalny człowiek-opowiedz nam o tym 31.03.10, 20:11
            Jak wygląda normalny człowiek Fortis-śmiało zamieniam sie w słuch
            • mlot-na-mloty Re: hmm... może to taki zwykły, szary i niepozorny 31.03.10, 20:28
              obywatel, który jak tylko dostaje taką możliwość (np. była jugosławia) zamienia
              się w zabójcę i gwałciciela, który nareszcie może się odegrać "wszystkim onym"
              za wszystkie swoje prawdziwe i wyimaginowane krzywdy?
              odreagować frustrację i wyżyć się za wszystko. na (nasze) szczęście, póki co,
              może tylko popastwić się w necie i napisać: "dokopać im!" - i poczuć swoją małą
              satysfakcję...
          • rysiopysio Re: Tylko że ja wygladam jak normalny człowiek 31.03.10, 22:31
            fortis22 napisał:

> a nie jak bandyta paskudz acy auto, tak samo powinno się postępowac
            > z żebrakami. Miałem kilka razy do czynienia z policją i wrażenia
            > pozytywne, bo nie jestem bandytą jak ty.

Bandytą może nie jesteś ale matołkiem gloryfikującym przemoc z pewnością jesteś.
        • eti.gda Re: A co by było gdybyś przeszedł przez jezdnie 01.04.10, 11:11
          badziewiak66 napisał:

> nie w tym miejscu co trzeba i nagle pojawili się by się policjanci
          i zaczęli ci
          > ę
          > lać pałami, skakać po tobie i kopać gdzie popadnie aż byś został
          roślinką i do
          > końca życia łykał papkę przez rureczkę i srał do woreczka ?

On na pewno nic by nie zrobił, bo by nie mógł, ale z pewnością
          znalazłoby sie paru prawych i sprawiedliwych, którzy powiedzieliby,
          że oberwał słusznie, bo "złamał prawo". I że "karać, karać i jeszcze
          raz karać". Natomiast gdyby ich to spotkało, darliby japę, że
          zamieniamy się w państwo policyjne, ględziliby coś o "wracajacym PRL-
          u", że PO (PiS, SLD - niepotrzebne skreslić) funduje nam
          totalitaryzm, itd.
      • yosemitesam Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 19:26
        fortis22 napisał:

> powinni być regularnie bici dopóki nie zniką z ulic. Chyba po cos
        > płacę podatki na policję!

"Rozdawaczom" ulotek też byś przywalił? Albo starowince handlującej pietruszką na chodniku, co?
        Zgłoś się do SM na "krawężnika", masz predyspozycje :-)
        • zz26 Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 19:35
          "Rozdawaczom" ulotek też byś przywalił? Albo starowince handlującej pietruszką
          > na chodniku, co?

roznica jest taka ze jedni i drudzy nie sa tak namolni jak gowniarze od szyb
          ktorzy mimo wyraznego "nie" i tak szmata smaruja po szybie
          • badziewiak66 Mnie to najbradziej w..wia jak czytam 31.03.10, 19:46
            na tym forum posty kolesi tych bandytów w mundurach ochrony. Alert w firmie
            ochraniarskiej !! Do do komputerów jełopy !!. Krzyknął pewnie szef. Nawet
            normalnego postu nie potraficie napisać debile. Taką firmie konieczne odebrać
            koncesję. Nadużycie władzy, bestialstwo. Przypomnę tylko palanty że pochwała
            przestępstwa jest też przestępstwem jeśli ktoś publicznie wyraża w tym względzie
            swoje opinie. Do adwokata najpierw trzeba iść bo kodeks karny czyta się
            normalnie a nie do góry nogami.
          • zigzaur Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 19:52
            Gdy szybomyjek jest nachalny, to kulturalnie włącza się wycieraczki i dodaje
            gazu. A nie bije po głowie.
            • pani_gienia Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 21:14
              ale pierdolisz. gdzie "dodajesz gazu"? przecież stoisz na czerwonym, zazwyczaj
              nie pierwszy w kolejce. a włączenie wycieraczek nie pomaga - wtedy gnoje "myją"
              ci maskę. mogą też wyłamac wycieraczki. z choinki się urwałeś, czy samochó tylko
              zza szybku autobusu popylającego buspasem oglądasz????
              • ready4freddy Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 22:17
                to niezle tam u was na wsi chamstwo - tutaj wystarczy pokrecic glowa, ze nie, i
                dosc. no coz, co kraj, to obyczaj. nawet powiedzialbym, jaki pan, taki kram.
              • unhappy Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 22:21
                No i co z tego jak pomaże auto? F*uta ci przecież brudną ścierką nie moczy, choć
                wiem czego przedłużeniem jest dla niektórych ich auto. Lubisz emocje - otwórz
                szybkę i puść kilka bluzgów.
              • rysiopysio Gienia - ty coś wyprasuj albo zaceruj a nie ... 31.03.10, 22:33

pani_gienia napisała:

> ale pierdolisz. gdzie "dodajesz gazu"? przecież stoisz na czerwonym, zazwyczaj
                > nie pierwszy w kolejce. a włączenie wycieraczek nie pomaga - wtedy gnoje "myją"
                > ci maskę. mogą też wyłamac wycieraczki. z choinki się urwałeś, czy samochó tylk
                > o
                > zza szybku autobusu popylającego buspasem oglądasz????

trolluj na forum. No ewentualnie coś dobrego ugotuj.
        • photoreporter Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 20:09
          "Wiem, że to mycie szyb ludzi denerwuje." to po co to robisz, skoro wiesz.
          Ludzi denerwuje tez okradanie ich, i tego nie robicie...

do yosemitesam:
          Wiesz babcie sprzedajace koperek nie sa nachalne. I nigdy, naprawde nigdy nie
          mialem obaw, ze jesli koperku nie kupie, to stanie mi sie krzywda, lub bede mial
          nowe rysy na aucie.
          Z chlopcami ktorym grzecznie odmawiam "zarobku", takie mysli juz w mojej glowie
          kraza.

Mam nadzieje ze wychwycisz delikatna roznice.

DO sytuacji opisanej, oczywiscie dobrze ze stalo ze napatnik trafil na policje,
          nie chcialbym zeby pobili mnie ani chlopcy od szyb, ani pseudoochroniarze. To
          przestepstwo=prokuratura i tyle.
          • mlot-na-mloty Re: oddziel rzeczywistość od swoich 31.03.10, 20:31
            błądzących myśli.
            jak ci który porysuje auto to wtedy możesz do niego startować (ale też nie po to
            by go zaj...) tylko uzyskać swoje (z pomocą policji - tak, niestety, nie żyjemy
            w buszu)
            skala, misiu, skala.
          • yosemitesam Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 21:46
            Sporo jeżdżę samochodem, mieszkam w sporym mieście, ale nigdy nie zdarzały mi się (ani nawet nie byłem świadkiem) jakiekolwiek objawy agresji ze strony myjących. Chcą sobie łebki zarobić i o.k., mam to daję, nie mam to nie daję, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Dużo bardziej wpieprzają mnie żule pod marketami, nachalnie żebrzący o datki na piweńko. Ich jakoś ochrona nie może pogonić ??
            • 13ronin Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 01.04.10, 11:29
              yosemitesam napisał:

> Sporo jeżdżę samochodem, mieszkam w sporym mieście, ale nigdy nie zdarzały mi s
              > ię (ani nawet nie byłem świadkiem) jakiekolwiek objawy agresji ze strony myjący
              > ch. Chcą sobie łebki zarobić i o.k., mam to daję, nie mam to nie daję, nikt nik
              > ogo do niczego nie zmusza.
              >
              > Dużo bardziej wpieprzają mnie żule pod marketami, nachalnie żebrzący o datki na
              > piweńko. Ich jakoś ochrona nie może pogonić ??

Bo żul może przypierdolić!
          • unhappy Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 22:22
            > lub bede mia
            > l
            > nowe rysy na aucie.

ROTFL

Policzyłeś już dzisiaj nowe rysy?
      • zigzaur fortis 31.03.10, 20:02
        Podatki płacisz nie "na coś" ale "od czegoś". Na przykład od dochodów osobistych
        (zarobków itp.), od kupowanych towarów i usług, od czynności cywilno-prawnych,
        od spadków i darowizn, od majątku (np. nieruchomości) itd.
        Ale nie masz kontroli nad tym, czy te pieniądze idą na policję czy na coś innego.
      • myszykiszek Re: Dobrze zrobili, te gnojki na skrzyżowaniach 31.03.10, 21:08
        fortis22 napisał:

> powinni być regularnie bici dopóki nie zniką z ulic. Chyba po cos
        > płacę podatki na policję!

Jeśli ci powiedzieli, że jak zapłacisz to pobiją tych, których nie lubisz, to to
        nie była policja...

Mnie nachalni myjkowcy zdrowo wkurzają. Ale bandziorów z "ochrony" się boję. A
        nie płacę podatków po to żeby się bać. Płacę m.in. po to, żeby bandziorów nie
        oglądać na ulicy obok siebie. Bardzo chętnie bym ich oglądał przy pracy karnej,
        ale do tego jakoś nasz system nie dojrzał.
      • rush2112 [...] 31.03.10, 22:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • clough Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:01
      Też nie przepadam za takimi chłopakami na skrzyżowaniach, ale bez
      przesady. Niektóre teksty w tym wątku świadczą o wpisujących. Wg
      mnie to ptasie możdżki. Przepraszam wszystkie ptaki.
    • polipoler2 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:17
      szefowie prywatnych firm ochroniarskich to byli milicjanci ,pierdoleni ubeki a
      ochroniarze to większość kryminaliści
    • cillian1 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:17
      jak widzę chrystusów z "myjkami", z miejsca włączam spryskiwacze szyb! to
      działa! :)))))
    • fezuj Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:30
      I bardzo dobrze, ze pomywacz dostal wpier**l.
      Mam ich serdecznie dosyc, terroryzuja uczciwych ludzi.
      Nie zaplacisz, to porysuja ci auto.
      • cillian1 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:39
        > I bardzo dobrze, ze pomywacz dostal wpier**l.
        to może tak samo ze związkowcami, sukienkowymi, pielęgniarkami, kolejarzami itd!
        Wszystkich będziesz napierdzielał. A jak już oni dostaną, to weźmiesz się za
        resztę? :))) rudych, czarnych (brunetów), białych

ech.... nikt nie zasłużył na wpierdziel, od jakiś ćwoków, ledwo mówiących po
        polsku!
        • elinkan Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:04
          dziwi mnie co czytam. kojarzę tych ćwoków ochroniarzy- i wiem o kogo chodzi. to
          są ludzie, którzy nie potrafią odróżnić lewej ręki od prawej. Większość z nich
          kwalifikuje się do szkoły specjalnej. Każdy klient mongolii przyzna mi rację.
          panowie są taaak tępi i niekulturalni- aż strach. w dodatku higieną osobistą nie
          grzeszą. Zawsze za takim na 10 metrów snuje się smrodek...a ci chłopcy stoją
          przy wyjeździe z parkingu i wcale nie myją każdemu szyb. jak ktoś nie chce-to
          nie. I aut też nie rysują. Szkoda mi tych dzieciaków
      • mlot-na-mloty Re: stary, ciebie teroryzuje twój mózg. dzieciaki 31.03.10, 20:33
        ze skrzyżowań nie mają z tym nic wspólnego.
        jak nie wierzysz, to spytaj lekarza.
        • elinkan Re: stary, ciebie teroryzuje twój mózg. dzieciaki 31.03.10, 20:43
          jak czegoś ku..rwa chcesz to się zacznij wyrażać precyzyjniej. niech twój lekarz
          powie ci jak sie to robi.

i nie broń debili, bo pobicie dzieciaka to nie powód do dumy
      • raddy zastanow sie chlopie. badz 31.03.10, 22:52
        czlowiekiem i daj zyc. moze i wkurwiaja swoja nnmolnoscia, ale przynajmniej
        pracuja. ty juz masz ten samochod. oni musza zapierdalac za marne pare zlotych.
    • tetratec Tacy grzeczni chłopcy, dorabiający "myciem" szyb, 31.03.10, 19:34
      potrafią opornemu kierowcy kosę pod żebra sprzedać. Już samo stwierdzeniem, że
      jak nie da się im "myć" szyb to zajmą się inną formą rozboju wystarczająco się
      przedstawili. Nie przepadam za ochroną, ale często wobec młodocianych bandytów
      zwykłe, cywilizowane metody są niestety nieskuteczne.
    • zz26 brakuje jednej rzeczy w tym artykule 31.03.10, 19:39
      ile razy gowniarze byli stamtad przeganiani?
      parkin to teren prywatny tejze galerii handlowej
      galeria wtrosce o komfort klientow ma prawo na wlasnymterenie zakazac tkaiej
      dizalalnosci
      ijakie sa skutki?
      przychodza takie gowniarze denerwuja klientow szef galerii dzownina poliocje
      policja przychodzi ich przegania a oni po 15 minutahc wracaja
      aresztoweac ich nie mozan bo nie robia przeicez nic zlego to powiedzcie w jaki
      sposob mozna sie pozbyc niechcianych ludzi z terenu sklepu?
      ma ochroniarz caly dzien stac i biegac za nimi?
      • pani_gienia brawo ochrona 31.03.10, 19:48
        przy moim centrum handlowym szyby "myją" dwa żule, już mi dwa razy pomazali
        samochód. nie pomaga odmowa, trąbienie, NIC. gdyby im ktoś spuścił wpierdol,
        byłabym zachwycona.
        • zigzaur Re: brawo ochrona 31.03.10, 19:58
          Włącza się wycieraczki na najwyższą prędkość, to dostają po łapach. Ewentualnie
          przejechać po nogach.
          • yavorius Re: brawo ochrona 01.04.10, 12:56
            > Włącza się wycieraczki na najwyższą prędkość, to dostają po łapach.

Jasne, albo na skrzyżowaniu w centrum Wawy wyjmują scyzoryk i ci nim
            grożą.

##
            > Ewentualnie przejechać po nogach.

Na czerwonym świetle ciężko :>
            • unhappy Re: brawo ochrona 01.04.10, 13:39
              yavorius napisał:

> > Włącza się wycieraczki na najwyższą prędkość, to dostają po łapach.
              >
              > Jasne, albo na skrzyżowaniu w centrum Wawy wyjmują scyzoryk i ci nim
              > grożą.

Jaki scyzoryk? Mają karabiny! Tak będzie chyba lepiej :)

> ##
              > > Ewentualnie przejechać po nogach.
              >
              > Na czerwonym świetle ciężko :>

No i trafiłoby się do paki. Podobnie jak ten inteligentny inaczej ochroniarz.
        • cobuz Re: brawo ochrona 31.03.10, 21:17
          Doskonała polszczyzna pani Gieniu
        • unhappy Re: brawo ochrona 31.03.10, 22:26
          > przy moim centrum handlowym szyby "myją" dwa żule, już mi dwa razy pomazali
          > samochód.

Znaczy się już po aucie? Czy może przeżyje jeszcze jedno czy dwa "mazania"?
          Uświadom sobie, że NIE MA dobrych rozwiązań pewnych problemów.
          • z_jak_zwirz Re: brawo ochrona 01.04.10, 08:37
            no wlanie wprdol wydaje sie tu rozwiazaniem idealnym.

• unhappy Re: brawo ochrona 01.04.10, 11:23
              z_jak_zwirz napisał:

> no wlanie wprdol wydaje sie tu rozwiazaniem idealnym.

Tylko dla troglodytów :)
      • volflarsen zz 26 31.03.10, 19:51

Jasne że nieprzytomny na pewno nie wróci ani nie będzie denerwował
        klientów centrum handlowego.
        Ludzie wy tkwicie mentalnie w głębokim PRL-u.
        Bicie jest dla was jedyną dostępną metodą rozwiązywania problemów.
        • truten.zenobi Re: zz 26 31.03.10, 21:35
          jak widać sam też nie widzisz innego rozwiązania... bo przecież nawet nie
          starałeś się zaproponować innego rozwiązania a przecież ZZ26 nie
          chwalił/postulował bicia tylko pytał o inny skuteczny sposób rozwiązania problemu!
          co więcej skupił się na opisie metod które jego zdaniem są nie skuteczne i na
          pewno nie polegają na biciu...

więc jak Ci to przyszło do głowy?

tak więc zamiast krytykować swoje fantazje na czyjś temat może najpierw postaraj
          się poćwiczyć czytanie...
          • volflarsen truten 31.03.10, 22:50

ZZ wylicza kolejne nieskuteczne próby pozbycia sie czyścicieli.Pyta
            czy ochroniarze mieli chodzic za czyścicielami cały dzień.
            oczywiście nie mieli. No ale tamci wracaja i denerwują klientów.

Truten naprawde nie widzisz że zz sankcjonuje łomot jako
            usprawiedliwiony po tylu nieskutecznych próbach pozbycia sie
            czyścicieli?

• truten.zenobi Re: truten 31.03.10, 23:26
              może oceniam po sobie, ale wydaje mi się że jeśli się pyta o inne metody to
              znaczy że "łomotu" nie uznaje za najlepszą metodę rozwiązania problemu

a Ty zamiast się skupić na jakiejś sensownej próbie odpowiedzi na pytanie wolisz
              potępiać domniemane godzenie się na mniejsze zło..
        • remnekro Re: zz 26 01.04.10, 19:59
          Nazywasz to biciem? Aż mi Cię żal, że tato Cię tak bił.
      • unhappy Re: brakuje jednej rzeczy w tym artykule 31.03.10, 22:25
        > przychodza takie gowniarze denerwuja klientow szef galerii dzownina poliocje
        > policja przychodzi ich przegania a oni po 15 minutahc wracaja
        > aresztoweac ich nie mozan bo nie robia przeicez nic zlego to powiedzcie w jaki
        > sposob mozna sie pozbyc niechcianych ludzi z terenu sklepu?

Skutecznie? Nie można.

Po prostu. Pewnych rzeczy nie da się zrobić.
      • miszczprzezszcz Re: brakuje jednej rzeczy w tym artykule 31.03.10, 22:54
        Prosty sposób!"nie myj bo ci nie zapłace!"Wystarczy,nie trzeba bić dzieciaka
        który kasy nie ma!
      • januszz4 Re: brakuje jednej rzeczy w tym artykule 01.04.10, 00:28
        zz26 napisał:

> ile razy gowniarze byli stamtad przeganiani?
        > parkin to teren prywatny tejze galerii handlowej
        > galeria wtrosce o komfort klientow ma prawo na wlasnymterenie zakazac
        tkaiej
        > dizalalnosci
        > ijakie sa skutki?
        > przychodza takie gowniarze denerwuja klientow szef galerii dzownina
        poliocje
        > policja przychodzi ich przegania a oni po 15 minutahc wracaja
        > aresztoweac ich nie mozan bo nie robia przeicez nic zlego to powiedzcie
        w jaki
        > sposob mozna sie pozbyc niechcianych ludzi z terenu sklepu?
        > ma ochroniarz caly dzien stac i biegac za nimi?

Wreszcie rozsądna wypowiedź, co nie znaczy, że ochroniarze jednak trochę
        przesadzili. Chłopak może zostać kaleką do końca życia.
    • leew1 a co mieli z agresywnymi gnojami zrobić? 31.03.10, 19:50
      może powinni zmuszać klientów, by im dawali pieniądze? denerwowanie
      kierowców powinno być surowo karane, bo mogą spowodować katastrofę.
    • palim.psest Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 19:52
      jasne, że mycie szyb zwłaszcza niechciane jest denerwujące, ale to nie powód
      żeby tak potraktować tego chłopaka. przecież omal go nie zabił.

sądzę ponadto, że te nastolatki wykazały się inicjatywą, zarabiali na coś. nie
      kradli, tylko zarabiali.

• alpepe Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:08
        jeszcze napisz, że przeprowadzali staruszki przez jezdnię i zarabiali na
        edukację, to będziesz mnie miał na sumieniu dwie sieroty po mnie, bo mnie
        zabijesz śmiechem.
        • mpp29 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 13:48
          a skad ty - skad inad czlowieku (jak to czasami nader dumnie brzmi) - mozesz
          wiedziec na co te dzieciaki zarabiaja? Kazdemu w rodzinie lekko i tatus
          pieniazki daje? to sie z lekka mylisz... wole jak myja szyby, niz jak chodza i
          wyludzaja... Przynajmniej widac ze sie staraja i nie chca kasy za przyslowiowe
          "darmo". Poza tym jakie prawo ma pracownik najemny napier**** nieletniego w
          srodku cywilizowanego ponoc miasta, w dodatku na oczach ludzi? Policjantowi za
          taki czyn sily uzyc nie wolno, a jakis nadgor(y)liwy osilek wyskakuje z
          lapami... Panie - takim sposobem to nam nawet do osmieszanej przez Polakow Rosji
          daleko.
          • mpp29 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 13:50
            BTW: w mojej osobistej ocenie najmniejsza wine ponosi wymieniona firma, za to
            bynajmniej czesci jej zalogi wypadaloby przeprowadzac co jakis chociaz czas
            badania psychologiczne i testy na poziom agresji i panowania nad emocjami
            (tudziez z powyzszego ich szkolic...)
    • alpepe Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:03
      prawda jest taka, że na pewno tych młodych żebraków, mażących szyby pod
      pozorem uczciwej pracy,już przeganiano, ale dopiero pięść poskutkowała.
      • racjonalista6666 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:08
        a Ty chyba jeszcze nigdy po ryja nie dostaleś
        dlaczego mowisz o nich żebracy, pewnie jesteś młodym nadętym
        bufonem, swojemu szefowi zrobilbyś nawet laskę za podwyżkę lub
        awans, a te dzieciaki po prostu zarabialy na życie, wolałbys żeby ci
        wybili szybę w samochodzie i ukradli np radio
        • ready4freddy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:20
          ej no, bez przesady. moga isc do agencji "ochrony", na ciecia.
          • elinkan Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 16:02
            możenie mieli grupy inwalidzkiej i 18 lat?

bo quasiochroniarze w magnolii mają rentę "na głowę"

• unhappy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:28
        No. Super poskutkowała. Bandzior z ochrony siedzi w pierdlu i zawiasami się nie
        wywinie. Wyjątkowo skuteczna metoda. Szybko im się ochroniarze skończą.
      • eti.gda Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:17
        alpepe napisała:

> prawda jest taka, że na pewno tych młodych żebraków, mażących
        szyby pod
        > pozorem uczciwej pracy,już przeganiano, ale dopiero pięść
        poskutkowała.

Nie wiadomo, czy poskutkowała. Może na jakiś czas.
    • bes6 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:05
      Ochroniarze nie wiele lepsi od państwa, też bandyckie i chore.
      • europa130 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:24
        bes6 napisał:

> Ochroniarze nie wiele lepsi od państwa, też bandyckie i chore.
        <zobacz wieczorem w jakim stanie sa ci myjacy szyby,i sprobuj cos im
        powiedziec to wyladujesz na oiomie debilu.
        • volflarsen Europa130 31.03.10, 20:44

Europa bo szwy ci puszczą i botox wypłynie jak się będziesz tak
          unosiła.
      • josephm50 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:37
        -dodam jeszcze,że DZIKIE.
      • eti.gda Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 11:18
        bes6 napisał:

> Ochroniarze nie wiele lepsi od państwa, też bandyckie i chore.

No cóż, przykład idzie z góry.
    • justanotherguy Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:06
      Dzieciaki myjące szyby to plaga i utrapienie. Czy nie można dla nich zorganizować jaiejś akcji zarobkowej, np. zbierania śmieci? Miasto powinno płacić 1 zł za worek.
    • xanaxy Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:10
      Znow pissze - wszyscy mundurowi to ...psychopaci, ktorzy w majestacie prawa
      pastwia sie na innych. 5 lat ? za malo!!! bydlo UBECKIE
    • fackir Ochroniarze faszyści, brawo dla ludzi za odwagę 31.03.10, 20:30
      pobić - ciekawe czy takie było polecenie czy to inicjatywa ochroniarzy. ta
      grupa zawodowa wymaga dużo większej kontroli a jeszcze bardziej powinni być
      kontrolowani właściciele takich agencji. ochroniarz musi mieć jakieś papierki,
      zaświadczenia .... właściciel takiej "bojówki" nic.
      brawo dla tych ludzi którzy w jakiś tam sposób bronili chłopaków. w tej
      ogólnej znieczulicy i niedawnych wydarzeniach w Warszawie wypadli bardzo dobrze.
    • sploszony_zajac Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:35
      Może to zbyt drastyczne działanie, ale naprawdę "myjacze" szyb są wk...cy. Dobrze, że ktoś gnojków ustawił.
      • psychiatranarodowy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 21:05
        mam nadzieję, że ciebie też w ten sam sposób ktoś ustawi, gdy sam
        uzna, że jesteś dla niego wqrwiający, prymitywie.
        • tybet64 Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 01.04.10, 04:21
          psychiatranarodowy napisała:

> mam nadzieję, że ciebie też w ten sam sposób ktoś ustawi, gdy sam
          > uzna, że jesteś dla niego wqrwiający, prymitywie.

Racja.Nic nikomu nie zrobili więc mogli ich tylko przegonić.A jak bydło bez
          mózgu nie wie co robić to do obory a nie do miasta.
    • dzakarta Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:36
      Ogromna większość "ochroniarzy" TO ZWYKŁE NAĆPANE BYDŁO!
      Takich należy poprostu odstrzeliwać!
    • psychiatranarodowy Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:51
      Już wielokrotnie mówiłem na tym forum, że pod skorumpowanymi rządami
      oligarchii neoliberalnej i klanów ich nepotów POlska staje się
      Bolandą, krajem trzeciego świata, w którym będą puebla nędzy i
      chronione zamknięte osiedla dla 5% panującej kasty; szwadrony
      śmierci dla biedoty jako sposób walki z nędzą i patologią, jak w
      ameryce południowej. I oto mamy w centrum wrocławia , w biały dzien,
      na oczach przechodniów szwadrony śmierci eymuszające nowe porządki w
      duchu kapitalizmu rodem z Dickensa. Mależałoby zdelegalizować
      wszystkie prywatne firmy ochroniarskie, te największe w Europie
      armie nierobów i bandziorów zarządzane przez byłych ubeków, którzy
      odnalezli sie w nowej rzeczywistości i liberalnej gospodarce. Przed
      kim i kogo oni "chronią" w jednym z najbiedniejszych krajów Europy?
      To jest już nie tylko potencjalne, ale realne zagrożenie dla
      bezpieczeństwa publicznego.
      • gozal Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 22:58
        coś z głową?
        • psychiatranarodowy Re: Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 23:13
          tak - z twoją!
    • fugi63 Ochroniarze pobili nastolatków. Bo myli szyby 31.03.10, 20:59
      Do ochrony bierze się każdego, byle tylko chciał chodzić z logo firmy
      ochroniarskiej za 3 zł za godzinę.. Często to po prostu bandyta w mundurze,
      który ma szanse wyładować swoją agresję na kimkolwiek, chory psychol... Moim
      zdaniem tych bandytów powinno się posadzić na długie lata w izolatce, mając
      nadzieję że wyjdą w czarnych workach..
    • truten.zenobi no dobrze a co w tym czasie robiła policja? 31.03.10, 21:02

• tsuranni kolejny "ochroniarz" bez grama mózgu 31.03.10, 21:08
      takich bezmózgów powinno się poddawać przymusowej eutanazji
      • pani_gienia Re: kolejny "ochroniarz" bez grama mózgu 31.03.10, 21:16
        ochroniarz zrobili jedyną słuszną rzecz w takiej sytuacji.
        • unhappy Re: kolejny "ochroniarz" bez grama mózgu 31.03.10, 22:29
          No. Inteligentnie się zachował - siedzi. I posiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka