panzlanowina 04.04.10, 07:45 Bezczelność ludzka nie zna granic. Dewastować czyjeś mienie, zostać złapanym i jeszcze próbować na tym zarobić. Pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumcykcykhopsiup Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 08:03 bez jaj-wg. ciebie za narysowanie serduszka na lawce mialaby pojsc do lagru? Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Szkoła dla upośledzonych dzieci (i nauczyciel 04.04.10, 16:23 nie ma sie co dziwic ,USA to Polizei Stadt,metody faszystowskie Odpowiedz Link Zgłoś
roman512 Ale ona ladna! :) 04.04.10, 19:21 Nie wyglada na 12 lat. Chetnie bym ja schrupal i to bez wyrzutow sumienia :) Ahh te piekne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 13:02 > bez jaj-wg. ciebie za narysowanie serduszka na lawce mialaby pojsc do > lagru? A czemu do łagru? Powinna za to odpowiadać, a w artykule nie ma słowa by ta *** matka zapłaciła za zniszczoną ławkę. Za tą bezczelność dziewucha powinna być wydalona ze szkoły, a matka 100x wartość ławki + 1 000 000 $ (dlaczego aż tyle? bo aż tyle bezczelna zażądała za nic). Odpowiedz Link Zgłoś
fast_sraka Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 13:32 Wg. twojej logiki za twojego srającego na cudzym trawniku psa, należała by ci się kara 6 lat czyszczenia szamb w okolicznych wsiach. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 USA to kraj nazistowski 04.04.10, 14:12 Jego upadek jest przesądzony to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 05.04.10, 02:56 to wg. ciebie kazdy polak/lka powinni bulic do konca swych dni. kto nie nabazgral nic nigdy na lawce, niech pierwszy wyciagnie kamien. ja sie poddaje, przyznaje sie, bazgralem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 05.04.10, 13:10 > to wg. ciebie kazdy polak/lka powinni bulic do konca swych dni. Nie do końca, przy braku bezczelności wystarczy nowa ławka i nawiązka, czyli zwykle 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 05.04.10, 00:57 Jestes idiota. Normalna policja nie zakuwa dziecka w kajdanki, za rysowanie na lawkach. Normalna szkola poprosilaby ja przyniesc spirytus z domu i wyczyscic lawke. Ciekawe czy bys byl takim kozakiem gdyby twoje dziecko zostalo zakute w kajdanki za byle gowno. Jestes idiota. Przeanalizuj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 05.04.10, 01:05 Jestes &%¤"¤&%#". Normalna policja nie zakuwa dziecka w kajdanki, za rysowanie na lawkach. Normalna szkola poprosilaby ja przyniesc spirytus z domu i wyczyscic lawke. Ciekawe czy bys byl takim kozakiem gdyby twoje dziecko zostalo zakute w kajdanki za byle ¤&%#"¤". Jestes ¤&%#"¤#". Przeanalizuj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 08:04 Masz dosyć dziwne standardy. Każdego bez względu na sytuację należy traktować tak samo? I jakiegoś palanta, który kijem do baseballa porozbijał w samochodzie szyby i spuścił powietrze z opon - i dziecko, które napisało sobie coś na biurku? W pierwszym przypadku potrzebne będą setki złotych, że samochód naprawić - a w drugim jakaś chemia za kilkanaście złotych i szmatka. Albo co powiedzieć o jakimś 3-4 letnim brzdącu, któremu zachciało się kupę i trzeba go było wyprowadzić pod drzewko w parku miejskim? Jego też z marszu kazałbyś aresztować, zakuć w kajdany, rodziców pozbawić praw rodzicielskich - bo przecież dziecko zniszczyło mienie? Nie wiem czy o tym słyszałeś - ale zwyczajowo kara powinna być współmierna do winy. Żeby nie było tak, iż za jakieś błahe przewinienie strzela się do człowieka z armaty. A w tym wypadku dziewczynka została potraktowana, jakby z premedytacją spowodowała zniszczenia za tysiące dolarów. Tutaj był to przerost formy nad treścią - powinna dostać ochrzan od wychowawczyni/nauczycielki, ewentualnie mogli wyciągnąć od nich kilka dolarów na środek chemiczny i wytrzeć. Albo coś w tym stylu, szkoła ma wystarczające środki by sama poradzić sobie z takimi sytuacjami. Policja do niczego nie była potrzebna... No ale skoro jesteś zwolennikiem państwa policyjnego, gdzie policja ma zawsze racje - i ona jest ważniejsza od obywatela... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 08:40 krzych.ayanami napisał: > Policja do niczego nie była potrzebna... No ale skoro jesteś zwolennikiem > państwa policyjnego, gdzie policja ma zawsze racje - i ona jest ważniejsza od > obywatela... Co się czepiasz policji? Szkoła ją wezwała! Durna Pani Dyrektor. Szkoła dostała zlecenie zatrzymania dziecka. Założyli kajdanki bo takie maja procedury. Gdyby im się próbowała wyrwać i wpadła pod nadjeżdżający samochód, oni by byli winni. Poza tym, co my wiemy? Może gówniara wpadła od razu w szał? Gryzła i kopała? Bachory są teraz nieprawdopodobnie wredne. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l To może ja też wezwę policję bez powodu? 04.04.10, 08:59 I zakują pierwszego wskazanego. Bo takie mają procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: To może ja też wezwę policję bez powodu? 04.04.10, 11:38 w.i.l napisał: > I zakują pierwszego wskazanego. > Bo takie mają procedury. ======================== Oczywiście, że możesz tak zrobić, nikt ci nie zabroni. Tyle, że za fałszywe oskarżenie bekniesz, jak koza za obierki. Najpierw prokuratorskie oskarżenie. Potem Sąd i wyrok (kara pieniężna albo więzienie, albo jedno i drugie). Nastęnie zaś pozew cywilny fałszywie oskarżonego żądającego odszkowań idących w setki tysięcy dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 09:00 wj_2000 napisał: > Co się czepiasz policji? Szkoła ją wezwała! Durna Pani Dyrektor. > Szkoła dostała zlecenie zatrzymania dziecka. Założyli kajdanki bo > takie maja procedury ------------------ Skoro mają takie procedury i koniecznie musieli kogoś zakuć, to powinni zakajdankować dyrektorkę, za wzywanie policji do takich błachych rzeczy, gdy akurat mogli być potrzebni gdzie indziej. > Poza tym, co my wiemy? Może gówniara wpadła od razu w szał? Gryzła > i kopała? Bachory są teraz nieprawdopodobnie wredne. ------------------ No właśnie - co wy wiecie? Gdyby gryzła i kopała, dostałaby taserem. Takie procedury - wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A może nawet byłaby podstawa do złamania jej ręki 04.04.10, 10:07 wstrętna gówniara, niestety nie dała podstaw do tej miłej czynności ... Strach się bać co by było gdyby ucznia złapano na sikaniu na deskę klozetową ... powieszenie za ręce czy za narzędzie zbrodni ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych Ty też jesteś dureńteś dureń 04.04.10, 09:31 > Durna Pani Dyrektor. Od kiedy takie wyrazy w środku zdania pisze się wielką literą? Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 09:43 Bachory są teraz nieprawdopodobnie wredne. Szczegolnie te, ktore pisza na lawkach "kocham moich przyjaciol". Obejrzyj sobie lawki w pobliskim gimnazjum, to ci szczena opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Pewnie jakby napisała "Kocham kolegów mojego brata 04.04.10, 10:10 z działu windykacji należności miejscowego gangu <tu nazwa>" to nikt by nawet nie zauważył problemu a tak, że nie podała o kogo chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
face42 Re: Policja USA znów zachowała się po bandycku. 04.04.10, 08:40 My tu nie o tym, durniu! Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: A o czym amerykański prymitywny chamie? 04.04.10, 12:46 Wiec wyobraz sobie, ze policja amerykanska po zatrzymaniu kogokolwiek, jest za bezpieczenstwo tej osoby ODPOWIEDZIALNA.Zdarzylo sie, ze ktos kiedys, po zatrzymaniu przez policje zwyczajnie zaczal uciekac i wpadl pod samochod. No i policja za to zaplacila. Zaplacila duzooooo. Wiec od wielu juz lat.... zatrzymana osoba ma natychmiast zalozone kajdanki i tez natychmiast do samochodu ...Po zalozeniu kajdanek slyszy - You have right to remain silent ... itd. A policji polskiej, zycze aby byla tak skuteczna i zdecydowana w swym dzialaniu jak ich amerykanscy koledzy. Podobnie jest w szpitalach amerykanskich,..kazda powazniejsza operacje NAGRYWA sie na dvd. I to sprzetem HD - jakosc niesamowita. Kazdy zabieg rejestrowany jest od momentu przywiezienia pacjenta na sale zabiegowa/operacyjna..robi to pielegniarka, ktora siedzac za szyba na kompie zapisuje wszystko co sie na sali operacyjnej dzieje. Minuta po minucie i wszystko co lekarz/e robi. A robi sie to tylko aby pozniej nie stac sie ofiara zdolnych adwokatow... To po pierwsze Kto dal ci prawo nazywac kogos prymitywnym amerykanskim chamem? Jestes kims lepszym? Moglbym cie nazwac polskim tlukiem, idiota itd (na co sobie, komentarzem swym zasluzyles). Nie poprawi to mego sampoczucia ani niczego nie zmieni. Prawda? Wesolych Swiat.. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 08:07 Tak trzymać! Ale tylko pod warunkiem, że odwaga policjantów i innych przedstawicieli państwa nie skończy się na 12to letnich siusiarach. A do lewactwa, które bedzie jojczyć o opresjach - potem jojczycie, jak 12, 13 latki mordują bezdomnych aby zobaczyć "jak to jest" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 08:14 Jak się będzie od razu sięgać po pomoc policji, to obywatel dojdzie do wniosku, że policja jest jego wrogiem. I jeśli dojdzie do jakieś wypadku, to nie udzieli jej pomocy. Najważniejsze jest wytłumaczenie co się zrobiło źle, ale chyba niektórzy tego nie rozumieją.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 08:25 Aha. Jeszcze jedna sprawa. Dzieci nie stają się mordercami same. Ktoś je tego uczy, bądź daje takie możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 09:26 taaaak, pisanie po ławce = mordowanie bezdomnych:) Jeszcze napisz coś o wolnym rynku, no, prosimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 09:32 dajcie spokoj, wszyscy rysowaliscie po lawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 09:52 Ta matka cwana - wie ,co robi. W N.Jorku jest duza spolecznosc latynoska i jak przyjdzie do sprawy sadowej to "bezstronna" lawa przysieglych (skladajaca sie z czarnoskorych i jej pobratymcow) zaglosuje za odszkodowaniem. Jedna Afrykanka wygrala 300 tys. dolcow za oblanie nogi kawa(!) w sieci Starbucks. Ja jako bialy nawet majac powazne urazy po jakims pobiciu nie dostalbym ani centa. Wiem co pisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ty chyba masz jakieś rasistowskie przesłanie 04.04.10, 10:12 w swoim tekście albo mi się wydaje ... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ty chyba masz jakieś rasistowskie przesłanie 04.04.10, 11:03 absurdello napisał: > w swoim tekście albo mi się wydaje ... Wydaje Ci sie. Mieszkam tu ok.20-kilka lat i taka jest prawda. Biali musza trzymac sie na bacznosci bowiem organa sprawiedliwosci sa albo przesiakniete kolorowymi albo ci,co sa biali to feruja wyroki tak zeby nie wzbudzic etnicznych rozruchow albo skandali w prasie. Chec przypodobania sie mediom tez ma swoje znaczenie. I w zyciu codziennym wcale nie mam sie zle bowiem nauczylem sie swietnie wspolzyc z innymi kulturami,rasami i religiami. Jednak zycie publiczne kieruje sie innymi prawami i trzeba byc tego swiadomym. Dam Ci przyklad ,ktory powinien zilustrowac zapalczywosc tematu etnicznego. Bialy ,o wygladzie Skandynawa,wiary zydowskiej byly szef policji nowojorskiej za mera Giulianiego tak kiedys sie wypowiedzial na lamach prasy: "jest godne ubolewania,ze wiekszosc populacji wieziennej stanowia czarni i latynosi,ale ,niestety,nie wynika to z naszego tendencyjnego profilowania podejrzanych lecz z faktu,ze ta czesc ludnosci z racji zycia w trudnych warunkach materialnych najczesciej popada w kolizje z prawem". Cytat niedoslowny. Powiedzial facet prawde. Nie widze tu nic rasistowskiego. Jednak ta wypowiedz wyolbrzymiona i wypaczona przez media wzbudzila takie emocje i wrzawe ,ze po kilku miesiacach nieskutecznego bronienia sie w tv tenze oficjel musial zrezygnowac ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ty chyba masz jakieś rasistowskie przesłanie 04.04.10, 12:55 blue911 napisał: > Ten x-szef policji nazywal sie Safir. Kto ciekaw niech poszpera w archiwach. Lata 1995-1999. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 11:46 blue911 napisał: > Ta matka cwana - wie ,co robi. W N.Jorku jest duza spolecznosc > latynoska i jak przyjdzie do sprawy sadowej to "bezstronna" lawa > przysieglych (skladajaca sie z czarnoskorych i jej pobratymcow) > zaglosuje za odszkodowaniem. Jedna Afrykanka wygrala 300 tys. dolcow > za oblanie nogi kawa(!) w sieci Starbucks. > Ja jako bialy nawet majac powazne urazy po jakims pobiciu nie > dostalbym ani centa. Wiem co pisze!!! ========================= Wiesz, co piszesz, bo piszesz bzdury. A jeśli doznałeś takiego przypadku i teraz lamentujesz, to znaczy żeś sknera, bo nie chciało ci się tracić dniówki na najęcie adwokata. Być może wiesz, że sam narozrabiałeś, i teraz jojczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 12:25 darkraj napisał: > blue911 napisał: > > > Ta matka cwana - wie ,co robi. W N.Jorku jest duza spolecznosc > > Wiesz, co piszesz, bo piszesz bzdury. > A jeśli doznałeś takiego przypadku i teraz lamentujesz, to znaczy żeś sknera, b > o > nie chciało ci się tracić dniówki na najęcie adwokata. Być może wiesz, że sam > narozrabiałeś, i teraz jojczysz. Masz zero pojecia. Adwokata mialem i to z jednej z lepszych firm na Wall Street! Czytalem o nich w prasie ostatnio: wygrali proces o obraze klienta w jednym z hoteli na Karaibach na 12 mln.dolarow. Moja sprawa byla czysta i do wygrania i tylko i wylacznie postawa kolorowego jury zadecydowala o porazce. A co Ty jestes afro- amerykanin? Ja nie mam za bardzo nic przeciw Murzynom,natomiast oni,jak widac,maja sporo przeciwko bialym. Poczytaj sprawe o pobiciu chlopca na Upper East Side przez czarnoskorych,ktory salwowal sie ucieczka przez ulice wskutek czego zostal smiertelnie potracony przez samochod. A czy widziales kiedys zeby ciemnoskory zalowal albo pomogl bialemu w potrzebie?? Ja nie zamierzam wzniecac nienawisci rasowej,ale przestrzegam przed odwrotnym rasizmem,ktory rosnie ostatnio. Czasy kolonialne dawno sie skonczyly,a wielu bialych jest bardzo pozytywnie nastawionych do integracji jednak widac stare zaszlosci pozostaly u Afrykanow i korzystaja z kazdej okazji do zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Jak 0 tolerancji, to q....a zero tolerancji! 04.04.10, 12:26 darkraj napisał: >...poza tym nie mierz innych swoimi kategoriami: ja na zadna dniowke nie pracuje tylko na prowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Achnie, amerykanska policja umie przeciez wiecej. 04.04.10, 09:40 Tak jak ten funkcjonariusz, ktory porazil teaserem 10-letnia dziewczynke w jej wlasnym domu, bo mala nie chciala isc sie kompac. Policje wezwala matka. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello I do dziś pewnie żałuje ... :((((( 04.04.10, 10:14 że nie złamał jej ręki .... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Nauczyła się państwa policyjnego na własnej skórze 04.04.10, 08:09 Tak w Polsce nie było nawet za najgorszej komuny i to my żyliśmy w państwie totalitarnym? Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Nauczyła się państwa policyjnego na własnej s 04.04.10, 08:30 No, wreszcie ktoś to zauważył! Oczywiście, że nie żyliśmy w państwie totalitarnym. Za to w USA są takie miejsca, gdzie we własnym, kupionym za ciężkie pieniądze mieszkaniu nie wolno palić papierosów, trzymać psa ani kota, ani wieszać prania na balkonie! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A w Szwajcarii nie możesz dostać rozstroju żołądka 04.04.10, 10:17 po 22, bo będziesz siedział w smrodzie do rana albowiem wody ci nie będzie wolno spuścić, a mówią, że to u nas był zamordyzm ... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nauczyła się państwa policyjnego na własnej s 04.04.10, 08:36 plorg napisał: > Tak w Polsce nie było nawet za najgorszej komuny i to my żyliśmy w > państwie totalitarnym? > ****************************** Prawda. Za narysowanie w podstawówce na ławce bynajmniej nie serduszka zostałem zgłoszony "na ochotnika" do tychże ławek malowania - wraz z grupą kolegów dowcipnych inaczej. O ile pamiętam, to nikt nie robił z tego żadnej afery, obyło się nawet bez wzywania rodziców. Zastosowano metodę: zepsułeś - napraw. Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire PRL państwem totalitarnym? Wolne 04.04.10, 10:45 żarty! W UK jak pierdniesz na ulicy, to na Policji powiedzą Ci co jadłeś! Z drugiej strony to pomocne, bo czasami jestem tak pijany że nie pamiętam co jadłem i dlaczego mam taką zgagę. Odpowiedz Link Zgłoś
prenatka Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 08:30 Bez przesady z tymi kajdankami, mogli sobie darować. Ale żeby żądać odszkodowania, dziewucha w końcu narozrabiała w szkole, mnie mama zawsze uczyła, że mienie wspólne należy szanować i tak robię. Jeżeli pozwoli się jednego dnia na dłubanie w ławce gówniarze, następnego dnia zniszczy toaletę a za jakiś czas przyniesie do szkoły broń. Odpowiedz Link Zgłoś
franek_13 Całe głupie Stany... 04.04.10, 09:39 Nic gówniarze się nie stało, ale jest przecierz okazja do wydojenia szmalu. Jak na zapalniczce nie ma instrukcji, że nie wolno jej wsadzać do nosa albo odbytu, to ci Amerykanie (jakaś część oczywiście) wepchają ją tam specjalnie żeby dostać parę dolców. Żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
face42 American Dream...:)))) 04.04.10, 08:38 Zasrany kraj "wolności, demokracji, i swobód obywatelskich".Niech się z milicją islamską równają, a nie z cywilizowaną Europą.... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: American Dream...:)))) 04.04.10, 09:54 face42 napisał: > Zasrany kraj "wolności, demokracji, i swobód obywatelskich".Niech się z > milicją islamską równają, a nie z cywilizowaną Europą.... ...w ktorej rowniez lezy Polska? Nie,dziekuje! Jestescie niezwykle cywilizowani,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
jr3 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 08:58 I to też jest totalitaryzm! Gdyby podobna przygoda spotkała chłopca lub dziewczynę w PRL, IPN szukałby winnych Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin [...] 04.04.10, 09:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin a wiec jeszcze raz 04.04.10, 22:30 to nie dziewczynka, tylko cwana latynoska smarkula- wandalka i jej kuta na 4 nogi mamuska ktora wie jak wycyganic kupe kasy. Znowu usuniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I błąd! Nie powinni jej skuwać 04.04.10, 09:12 Wystarczyło zastrzelić bandytę niszczącego cudzą rzecz. Same korzyści - jednego bandytę mniej, a inny się zastanowi, czy chce umierać za napis... A! I trzeba wysterylizować jej rodziców - by zrobili następnej głupoty. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick kiedy naszych "milusińskich" 04.04.10, 10:00 zaczną w ten sposób wyprowadzać ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Pamietaj nie miej żadnych uczuć dla nikogo - wtedy 04.04.10, 10:03 nie przyjdzie ci do głowy uwieczniać te uczucia gdziekolwiek (ze znanymi skutkami) A poza tym to mniej boli .... :| Odpowiedz Link Zgłoś
iberales 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 10:23 "a nawet trafiła do sądu rodzinnego, gdzie skazano ją na osiem godzin prac społecznych oraz karny esej." Zabawne skutki tego otwartego katalogu środków karnych. W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Dnia (...) Sąd Rejonowy dla (...) w składzie: (...) po rozpoznaniu dnia (...) 1. Oskarżoną uznaje winną popełnienia zarzucanego jej czynu i wymierza jej karę napisania eseju na temat 'Szacunek dla własności publicznej, szacunkiem dla Rzeczypospolitej'. (...) [Podpisy, pieczęcie etc] Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 10:51 heheeheh toż to według ich prawa trzeba by wsadzić cała moja dawna klase z podstawóki i lo a niektórzy to teraz powazni ludzie i na stanowiskach ale checa no a jakby ktos w pore zareagował to bysmy jeszcze wyroki odsiadywali hhehehehh Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 11:44 lotson1 napisał: > heheeheh toż to według ich prawa trzeba by wsadzić cała moja dawna klase z > podstawóki i lo a niektórzy to teraz powazni ludzie i na stanowiskach ale > checa no a jakby ktos w pore zareagował to bysmy jeszcze wyroki odsiadywali > hhehehehh Tak,tak. W Polskowie tak nawykliscie do lamania prawa,ze jak ktos wspomni o jego egzekwowaniu to parskacie huraganami smiechu. A prawda jest taka,ze bez panstwa prawa nie ma ani demokracji,ani dobrobytu. Nawet kozy w dzisiejszych czasach nie moga sobie zyc jak chca! Idziecie ....znikad do nikad! Polska ,niestety,to kraj bez zadnej przyszlsoci. Zal tylko mlodych pokolen. (ja kiedys nim bylem i wiem jak wyglada swiat ogladany znad Wisly). Odpowiedz Link Zgłoś
easydebil 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 11:11 to jest właśnie usa Odpowiedz Link Zgłoś
konikoni 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 11:13 8 godzin prac społecznych i wypracowanie to kara jaką nałożyła na nią szkoła, dniówka idealny okres czasu na wypucowanie ławek w kilku klasach z radosnej twórczości dzieciarni. Co do kajdanek i strasznego USA 95% faszystowskich amerykanów uznało to za przesadę i głupotę, wg nich najlepiej byłoby upomnieć słownie 15% lub nakazać mycie ławek 80% to też w końcu zrobiono. Większość także uważa że gówniara nie powinna dostać nic co najwyżej drobniutkie przeprosiny. ps sprawa miała miejsce równe dwa miesiące temu, tyle czasu szukały z adwokatami jak najłatwiej zarobić grubą kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
comentor bo to dwie baby były 04.04.10, 11:17 coś mi się wydaje że piękna i dumna Alexa po prostu nigdy nie wzbudzała przesadnej sympatii u tych dwóch babsztyli... aż w końcu miarka się przebrała. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra O, wreszcie ktos zrozumial o co tu chodzilo. 04.04.10, 11:41 Takie same mam podejrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Stek bzdur, i nic nadzwyczajnego 04.04.10, 11:28 ======================== Prawo Nowojorskie wyraźnie określa: "graffiti is a crime" czyli: grafiti są przestępstwem. Użycie kajdanek wobec aresztowanego jest obowiązkiem policjanta. Nie wiemy jak się smarkula zachowywała po przybyciu Policji, ale zakucie w kajdanki jest wymogiem proceduralnym. Tam zakuwa się każdego aresztowanego, kobiet w ciąży i inwalidów nie wykluczając, i zawsze z rękami do tyłu. Wniesienie przez 12 latkę pozwu do Sądu należy włożyć między bajki. Mogli to zrobić wyłącznie prawni opiekunowie i tylko za pośrednictwem wynajętego adwokata. Sprawę i tak mają przegraną, a szkoła może ich pozwać za renowację wszystkich mebli, z którymi miała styczność nieletnia podejrzana. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman na marmurach przy Czerskiej mogłaby sobie 04.04.10, 11:31 skrobać do woli i co tylko by chciała, jeszcze by dyrektor techniczny rysiki naostrzył Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: na marmurach przy Czerskiej mogłaby sobie 04.04.10, 11:50 Policja i dyrekcja zachowała się skandalicznie, dziewczyna zachowała się niewłaściwie. Tak wysokie odszkodowanie uważam za bezzasadne, wystarczyłyby przeprosiny od policjanta który ją skuł (chciałem napisać to inaczej ale boje się ze i do mnie się dobiorą, w końcu to władza). Aha, no i ma ona szczęście że nie uczy się np. w teksasie bo z gabinetu dyrektorki wyszłaby z czarnym tyłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
detour Re: 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzy 04.04.10, 11:42 "12 latka zatrzymana za rysunek" - nie ma to jak manipulacja. 12 latka została zatrzymana za wandalizm, nie rysunek. Trzeba było nie niszczyć, to by nie miała problemu. Krzywda się jej chyba nie stała z powodu założenia kajdanek, i nikt jej nic złego nie zrobił. A teraz będzie ładny przykład dla gówniarzy, którym się zachciewa takich rzeczy. W domu też bierze długopis i bazgrze po stole? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: a co sadziecie ot ym łamaniu prawa? 04.04.10, 12:04 =================== >huston...<, jakoś umknęło mojej uwadze, gdzie te klechy odbywają zasądzone kary? Gdzie przebywali w czasie obligatoryjnego przecież w takich sprawach aresztu tymczasowego? Czy fizycznie uczestniczyli w procesach, czy też rozprawy były nie tylko utajnione (co jest rutyną w sprawach obyczajowych), ale i wyroki zapadały zaocznie? Czyżby odbywali kary w polskich zakładach karnych, czy raczej na zamorskich misjach? Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa 12-latka pozywa nowojorską policję. Za zatrzyma... 04.04.10, 12:12 wasze komentarze są bardziej nienormalne od tej dyrektorki i policjantów. mam wrażenie że jestem na onecie. ludzie ujadacie i to jeszcze durnie ujadacie. a komentarz o mordowaniu bezdomnych rozłożył mnie na łopatki Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nielepszy ona ma 12 lat???? 04.04.10, 12:39 no to nazwijcie mnie pedofilem.... nie obrażę się. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: ona ma 12 lat???? 04.04.10, 12:53 jerzy_nielepszy napisał: > no to nazwijcie mnie pedofilem.... nie obrażę się. Murzynki i Latynoski bardzo wczesnie dojrzewaja dlatego tyle jest mlodych matek - czesto bez szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: ona ma 12 lat???? 04.04.10, 12:58 W ogóle chyba w usa i chyba wszędzie dzieciaki teraz szybko dojrzewają, także biali Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: ona ma 12 lat???? 04.04.10, 13:15 chimera03 napisał: > W ogóle chyba w usa i chyba wszędzie dzieciaki teraz szybko dojrzewają, > także biali Za dobrze sie odzywiaja i nie maja stresow: czesto zyja w urojonym,glupim swiecie i to jakis czas im pomaga. Tragedia zaczyna sie w pozniejszych latach,jak bez szkoly i po utracie powabu i urody zaczynaja szukac pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 To jeden z paradoksow USA. 04.04.10, 19:10 Jak porysuje lawke, to dostatecznie dorosla, zeby ja zakuc w kajdanki. Jak ktos uprawia z nia seks to malutki dzidius. Odpowiedz Link Zgłoś
roman512 Tez mysle ze jest sexy! 04.04.10, 19:20 Tez ja uwazam za bardzo sexy tak wiec spoko. I to zadna pedofilia. Wyglada jak fajna 17 latka - wiec biologicznie kobietka :) :D Mozna chrupac. Liczy sie uczucie przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ona ma 12 lat???? 04.04.10, 19:28 niooo...,a gdy zrobi oko,to wieczorem będzie 20 lat może mają takie przepisy,co do małolatów,żeby nie ganiać ich po płotach ? innych też Odpowiedz Link Zgłoś