aeromonas 16.04.10, 07:20 Marzę o tym, żeby swoją kandydaturę zgłosił pan Cimoszewicz. Pamiętam wprawdzie, co powiedział... Ale może wobec wywrócenia do góry nogami sceny politycznej zmieni zdanie? Panie Włodzimierzu - prosimy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ri-pi SLD z Olechowskim? 16.04.10, 07:20 Jeśli SLD jako kandydata wystawi i poprze Olechowskiego to będzie początek końca lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:02 Napieralski jak zwykle nie błysnął inteligencją Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania SLD to lewica? Bardzo żałuję wycofania prof. Nałęc 16.04.10, 16:22 Nałęcza. Na dziś nie mam kandydata. Znając środowisko Unii Wolności nie mogę głosować na człowieka, którego "prowadzi" Piskorski. Oczywiście Tusk, czy Szmajdziński to też nie byli kandydaci. Cimoszewicza warunkowo bym poparł, choć mam mu za złe wywrócenie efektów rządów Belki tuż przed wyborami i dewastację finansów państwa kolejnymi przywilejami górniczymi w 2005-tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdam53 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 12:36 Racja!!!!!!!!!!!!!Kandydatura Olechowskiego jest w interesie Kwaśniewskiego on dąży do władzy poprzez Olechowskiego!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 14:00 Kalisz na prezydenta! Całkiem poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
javall Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 17:47 Poczatek konca zalatwil nieszczesny Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
studiodesign SLD z Olechowskim? 16.04.10, 07:21 Jeżeli Jarosław Kaczyński wycofa się z polityki to kandydat PiS-u wygra wybory prezydenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 08:36 snij dalej. jaroslaw kaczynski wystartuje w wyborach jako jedyny, godny nastepca, genetycznie wierna kopia zmarlego prezydenta. kampania jaroslawa zaczela sie z chwila ogloszenia pochowku na wawelu. dzis obludne media chwala "wielkosc" prezydenta z 80% elektoratem negatywnym sprzed katastrofy, jutra ich slowa bedzie przypominal im przypominal jaroslaw Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 12:58 Jarosław się do takiego "urzędu" nie pcha. Wystarczy, że wystawi Ziobrę i też mają zwycięstwo. A SLD z Olechowskim raczej nie, bo tu nie chodzi o zwycięstwo, ale o reklamę swojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
prokuraturarejonowa Re: SLD z Olechowskim? 17.04.10, 06:19 Pochowek na wawelu "zalatwil" komorowski i rzad po, zeby symbolicznie uczcic wszystkie ofiary katastrofy. Rodzina mogla sie tylko zgodzic, albo nie zgodzic. Przestance zrzucac to na ego jk, bo zaden byly premier nie ma takich mocy decyzyjnych. Z reszta decyzja jest naturalna - to pierwszy Prezydent ktory zginal w trakcie pelnienia mandatu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Napieralski i Piskorski - nowi bliźniacy 16.04.10, 07:29 Napieralski ma taki sam apetyt na miody jak i Piskorski. SLD się kompromituje pod kierownictwem Napieralskiego do cna. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Napieralski i Piskorski - nowi bliźniacy 16.04.10, 10:02 wojtek-gdansk napisał: > Napieralski ma taki sam apetyt na miody jak i Piskorski. I taką samą szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania Twoje myślenie jest podstawą kryzysu politycznego 16.04.10, 16:27 Tym, że ktoś jest bez poparcia, czy szansy na zwycięstwo nie ma się co kierować w wyborach. Wybory to artmetyczne wyważanie opinii politycznych Polaków, a nie konkurs piękności albo wyścigi konne by to "nasz" kandydat musiał wygrywać. Dałeś sobie wtłoczyć dogmat "straconego głosu", który w sposób manipulacyjny doprowadza do utrwalenia status quo. Ja od wielu lat głosuję na nie mających szans wyboru, a czynię tak ze świadomością, gdyż najbliżej im do moich poglądów. Myślenie odwrotne sprowadzi nas wkrótce do rozważania czy bliżej mi do PiS, czy PO, czy w ogóle nie pójdę. A z takiej postawy cieszą się tylko konserwa z POPiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Twoje myślenie jest... 17.04.10, 05:40 wlodekzpoznania napisał: > ...podstawą kryzysu politycznego Czy Ty aby nie przeceniasz moich możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 07:33 aeromonas napisała: > Marzę o tym, żeby swoją kandydaturę zgłosił pan Cimoszewicz. > Pamiętam wprawdzie, co powiedział... Ale może wobec wywrócenia do > góry nogami sceny politycznej zmieni zdanie? Panie Włodzimierzu - > prosimy! Popieram jeżeli pan wystartuje w wyborach zagłosuję na pana. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 07:58 Nie zapominajmy, że za Olechowskim stoi pan Piskorski. Odpowiedz Link Zgłoś
utrata1947 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 08:50 Całkowicie popieram p.Cimoszewicza do wystartowania Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:44 pe11 napisała: > SLD mogłoby wystawić Senyszyn. O tym samym pomyślałem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: projekcje 16.04.10, 09:48 euge-nia napisała: > peowskiego umysłu. trzęsiecie galotami? Jak masz okres w którym występuje obrzęk mózgu, to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: projekcje 16.04.10, 10:51 darek, napisałeś jakiś tekst studencki. obawiam się, że to ty masz okres, weź ibuprofen Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: projekcje 16.04.10, 10:04 euge-nia napisała: > peowskiego umysłu. trzęsiecie galotami? Możesz napisać po ludzku o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: projekcje 16.04.10, 10:49 mogę napisać: znów ta nachalna i służalcza POmpka. czy jaśniej ujęłam to zagadnienie?... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: projekcje 16.04.10, 12:01 euge-nia napisała: > mogę napisać: znów ta nachalna i służalcza POmpka. czy jaśniej ujęłam to zagadn > ienie?... Bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: projekcje 17.04.10, 05:50 euge-nia napisała: > zalecam zdobycie wykształcenia wyższego Jednak nie możesz pisać "po ludzku"... Czyżby przyczynę tego odkrył 3henryk parę postów temu wstecz? PS.: Może wyda Ci się to nie do wiary, ale wykształcenie wyższe "zdobyłam" w r. 1969, w dodatku - filologiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:12 Zwrócę uwagę na fakt, że gdy po katastrofie większość Polaków była pogrążona w rozpaczy i żałobie, jedynie Prezes Jarosław zachował zimną krew i przez zaskoczenie załatwił Wawel dla brata i bratowej. Później dyskusja o miejscu pochówku była uważana przez PISowców za nietaktowną. Zapewne zaraz po zakończeniu żałoby ruszy kampania "Jarosław na prezydenta" i lud to kupi, bo jak zawsze głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:07 jasio.4 napisał: > po zakończeniu żałoby ruszy kampania "Jarosław na prezydenta" i lud to kupi, bo > jak zawsze głupi. Ale - na szczęście - tego "ludu" (głupiego) - nie więcej niż 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 12:19 koloratura1 napisała: > jasio.4 napisał: > > > po zakończeniu żałoby ruszy kampania "Jarosław na prezydenta" i lud to ku > pi, bo > > jak zawsze głupi. > > Ale - na szczęście - tego "ludu" (głupiego) - nie więcej niż 20%. s O tym się niestety dopiero przekonamy. Widziałem w TV jakiegoś półgłówka, który oświadczył, że nie zgadzał się z Lechem Kaczyńskim, ale po katastrofie zmienił zdanie. Obawiam się, że idiotów w tym kraju może być znacznie więcej, niż 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:58 sugerujesz, że worek treningowy wystartuje? Odpowiedz Link Zgłoś
var.dwa Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 15:39 Nie ma to jak nazwać lud - głupim, motłochem. A mi się wydaje, że ten lud więcej rozumie niż tacy wielcy ynteligeni jak większość, która tu się rozpisuje. Tym bardziej, że mogli zobaczyć prawdziwą twarz śp. Lecha Kaczyńskiego pokazaną poprzez wspomnienia ludzi wszelkich prowinencji m.in. Michnika. Polska nie będzie już tak sama. Pogódźcie się, że wielu przejrzało na oczy. GAZ(eta)-chroń oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 16:08 Na nic nie przejrzało, tylko mają jakieś idiotyczne poczucie winy. Jak znam ludzi, minie im razem z żałobą. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr To nie było by głupie 16.04.10, 09:26 Gdyby jeszcze PiS nie wystawił swojego kandydata i poparł Olechowskiego to Komorowski może sobie dalej marszałkować a społeczeństwo będzie miało jakieś gwarancje przed pełnią władzy Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Poparcie Olechowskiego przez PiS byłoby niczym 16.04.10, 09:31 pocałunek śmierci. Ale nie wystawianie kandydata przez PiS to rzeczywiście świetny sposób by nie wygrał kandydat PO. W II turze kandydat PiS przegra z każdym, Olechowski albo kandydat SLD mieliby szansę pokonać Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Poparcie Olechowskiego przez PiS byłoby niczy 16.04.10, 09:51 tornson napisał: > pocałunek śmierci. Ale nie wystawianie kandydata przez PiS to rzeczywiście > świetny sposób by nie wygrał kandydat PO. W II turze kandydat PiS przegra z > każdym, Olechowski albo kandydat SLD mieliby szansę pokonać Komorowskiego. Daremne żale, próżny trud Bezsilne złorzeczenia Przeżytych kształtów żaden cud Nie wróci do istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Cimoszewicz tak, Olechowski nie 16.04.10, 10:46 > Olechowski albo kandydat SLD mieliby szansę pokonać Komorowskiego. Cimoszewicz tak, Olechowski nie. Jeśli Olechowski wystartuje z SLD, to Komorowski może wygrać nawet w I turze. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Cimoszewicz tak, Olechowski nie 16.04.10, 11:06 grundol1 napisał: > > Olechowski albo kandydat SLD mieliby szansę pokonać Komorowskiego. > > Cimoszewicz tak, Olechowski nie. Jeśli Olechowski wystartuje z SLD, to > Komorowski może wygrać nawet w I turze. 1. Tragedia i żałoba związana z katastrofą w Smoleńsku 2. Brak kandydata PiS A to oznacza że PO traci swój decydujący propagandowy atut jakim było zgrywanie się na jedyną obrończynię przed PiSem. Bez tego typu demagogi i politykowania polegającego na wzajemnym atakowaniu się z PiSem ad'personam, okaże się że tak naprawdę PO i jej kandydat nie ma kompletnie nic społeczeństwu do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdam53 Re: Cimoszewicz tak, Olechowski nie 16.04.10, 12:39 Cimoszko nie on sprzedał się Tuskowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Joanna Szenyszyn na Prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
st.ives A dlaczego nie Arłukowicz? 16.04.10, 09:31 Młody, dynamiczny i niegłupi facet. Ja i kilku moich znajomych z chęcią na niego głosowalibyśmy. Nowa, sensowna twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: A dlaczego nie Arłukowicz? 16.04.10, 10:53 w ostatnich dniach napieralski i arłukowicz pokazali spłakane twarze liderów. u kwaśniewskiego na twarzy można było ujrzeć jedynie doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: A dlaczego nie Arłukowicz? 16.04.10, 16:14 Tyle, że Twój i Twoich znajomych głosy to za mało. Żeby zdobyć większość, gość musi a) być znany szerszemu społeczeństwu (ja, prawdę mówiąc, kojarzę jego nazwisko, ale nic więcej), b) mieć jakiś dorobek polityczny (udziału w komisjach śleczych za takowy nie uważam). Ze śmiercią Szmajdzińskiego lewica straciła jedynego sensownego kandydata na prezydenta, co źle świadczy o tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:32 ..panie Olechowski dla dobra narodu zostan w domu . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:13 kociewiak2 napisał: > ..panie Olechowski dla dobra narodu zostan w domu . Chyba będzie musiał, bo przed startem w wyborach trzeba zebrać wymaganą liczbę podpisów popierających, a na to - raczej - zabraknie czasu. A może i chętnych do popierania... Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:35 Tylko nie Olechowski! Ten facet nic nie robi. Pojawia się tylko przed wyborami i ma AMBICJE, żeby być prezydentem naszego kraju. Cimoszewicz - TAK! Rozważałabym również Kalisza i Borowskiego. Ale nie Olechowskiego! Never! Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:42 Poparcie Olechowskiego i dogadywanie się z Piskorskim to koniec SLD, muszą sami wystawić swojego kandydata. Niekoniecznie liczącego sie w rywalizacji, ale takiego, który pokaże SLD jako partię mającą przed sobą przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: SLD z Olechowskim? 17.04.10, 01:56 Ja też proszę o pana Borowskiego - inteligencja, kultura osobista, dystans. Zawsze się wyróżniał na tle polityków populistów walczących o władzę za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon_carcharias Olechowski ?? 16.04.10, 09:40 To niech sobie sami sobie na niego głosują !! Czy głupota ma jakieś granice ?? Co ma Olechowski do lewicy pytam CO !! Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:49 W sensie formalnym lewicy w Polsce nie ma. Ewentualny start Cimoszewicza tylko opóźni powstanie partii na którą istnieje wielkie zapotrzebowanie, chociaż uświadamiane tylko przez niewielką część potencjalnych zwolenników i wyborców takiej formacji. Im szybciej znikną dotychczasowi,tak zwani przywódcy lewicy, tym lepiej dla tej idei. PS. Do redaktorów GW: wysyłanie do oślej ławki opinii krytycznych wobec polskich mediów, nie przywróci im godności, co najwyżej dojdzie do reaktywacji bardzo znanego kiedyś hasła „telewizja kłamie” w nowej formie „polskie media są obłudne i kłamią” Wiem, że za to stwierdzenie wyląduję w oślej ławce zgodnie z wymyśloną przez GW, własną wersją definicji netykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 09:54 tentutaj napisał: > W sensie formalnym lewicy w Polsce nie ma. Ewentualny start Cimoszewicza tylko > opóźni powstanie partii na którą istnieje wielkie zapotrzebowanie, chociaż > uświadamiane tylko przez niewielką część potencjalnych zwolenników i wyborców > takiej formacji. Im szybciej znikną dotychczasowi,tak zwani przywódcy lewicy, > tym lepiej dla tej idei. > > PS. Do redaktorów GW: wysyłanie do oślej ławki opinii krytycznych wobec > polskich mediów, nie przywróci im godności, co najwyżej dojdzie do reaktywacji > bardzo znanego kiedyś hasła „telewizja kłamie” w nowej formie ̶ > 2;polskie media > są obłudne i kłamią” > Wiem, że za to stwierdzenie wyląduję w oślej ławce zgodnie z wymyśloną przez > GW, własną wersją definicji netykiety. Małpy mają bardziej pojemny mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:49 > Wiem, że za to stwierdzenie wyląduję w oślej ławce zgodnie z wymyśloną przez > GW, własną wersją definicji netykiety. A co ma GW wspólnego z internetem? Dla ułatwienia dodam, że nawet wyborcza.pl nie jest redagowana przez GW. Odpowiedz Link Zgłoś
jkzlodz SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:06 SLD z Olechowskim ? Jeśli tak to - pierwszy raz nie będę głosowała na SLD. W SLD jest przeciez W. Cimoszewicz- może się zgodzi ? jkz. Odpowiedz Link Zgłoś
aunap SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:28 Gdybym miał wskazać Wojciech Olejniczak młody zdolny takich trzeba Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka001 Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:39 W tym przypadku popieram kandydata Olechowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:44 Olechowski, ten nieudaczny politykier, pod rękę z SLD? znając jego parcie do stanowisk, w sumie nie dziwi - każdemu by się ten człowiek sprzedał... mam nadzieję, że SLD nie strzeli sobie w stopę... Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:57 nudzą te idealistyczne księżowskie wypoty. awansowanie jest rzeczą ludzką Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Też nie jestem za tym by SLD popierała 16.04.10, 11:25 Olechowskiego, ale to i tak o niebo lepszy kandydat niż Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: SLD z Olechowskim? 16.04.10, 10:53 Gdyby nie lęk przed wyborcami, Napierdalalski wystawiłby Ziobrę tylko po to, żeby nie wystawiać Olejniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 SLD z Olechowskim? 16.04.10, 11:06 Dr Andrzej Olechowski mógłby stać się w obliczu narodowej tragedii potencjalną szansą na zjednoczenie Polaków z lewa, z prawa i o poglądach centrowych. Jednak moim zdaniem powinien startować jako kandydat bezpartyjny ponad podziałami, bez partyjnej etykiety SDL i SD, a z namaszczeniem "Bezpartyjny Kandydat Polaków" na Prezydenta, by zdobywać poparcie Rodaków nie związanych z żadną partią. Środki finansowe na kampanię powinny spłynąć na konto kandydata z różnych źródeł bez partyjnej otoczki, - by kandydat na Prezydenta - nie musiał wiązać się z żadnymi formalnymi "zobowiązaniami". Byłoby dobrze stworzyć mentalne porozumienie wyborcze Polaków ponad podziałami politycznymi w tym także konsensus nie związany z dotychczasowym partyjnym zapleczem PO i PiS. Stanowią oni przecież tylko maksymalnie ok. 5% populacji potencjalnego elektoratu wyborczego zaliczanego do czynnych funkcjonariuszy partyjnych z tych ugrupowań politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 SLD z Olechowskim? 16.04.10, 11:45 Najlepszym kandydatem lewicy byłby Cimoszewicz. Nie wyobrażam sobie aby PiS wystawił JK. To zguba narodowa ale on nie przejdzie nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Lepszy Borowski niźli Olechowski! 16.04.10, 12:03 Napieralski, nie idź tą drogą. Miłości Wyborczej w ten sposób nie kupisz, a TVN i tak będzie ignorował SLD. Lepiej wystawić kandydata lewicowego niż farbowanego lisa z prawicy. Olechowski jest kandydatem ledwo centrowym. Z lewicą ma wspólnego tyle ile ja z prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
libl A może A. D. Rotfeld? 16.04.10, 12:07 A mnie się marzy, żeby nasze partie nas zaskoczyły i wystawiły kandydatów spoza wszelkich rankingów. Platforma mogłaby wystawić Jerzego Buzka, PiS - Joannę Kluzik-Rostkowską, a SLD - Adama Daniela Rotfelda. Zdaję sobie jednak sprawę, że to utopia. Ale co? Nie można pomarzyć...? Wyjątkowa sytuacja, wyjątkowe rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
euge-nia Re: A może A. D. Rotfeld? 16.04.10, 12:46 wspaniała propozycja, ale świadczy o roztargnieniu umysłowym Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: A może A. D. Rotfeld? 16.04.10, 12:54 euge-nia napisała: > wspaniała propozycja, ale świadczy o roztargnieniu umysłowym Niestety podwójnie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś