jerzy.zywiecki 22.04.10, 07:07 Może jestem okrutnym bucem ,ale mam Wrażenie,że PiS i J.Kaczyński na tragedii smoleńskiej prowadzą cały czas kampanię wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 07:28 musze Ciebie pocieszyc: bucem to jet Kaczynski, nie ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 07:49 Nie wiem czy Kaczynski da jakies swiadectwo, ale jestem pewien ze lekarskie konsylium zlozone z najlepszych polskich psychatrow powinno panu Kaczynskiemu wystawic odpowiednie swiadectwo, bo zasluguje na to, jak nikt. On naprawde nie umie sie powstrzymac nawet przed oficjalnym zgloszeniem swojej kandydatury. Jestem pewien, ze jak juz sie oficjalnie zglosi - a raczej dostojnie zgodzi sie zmuszony apelami pisowskiego ludu - to dopiero zacznie mowic od rzeczy, ale za to bardzo ostro. Pojdzie na 5% i da swiadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Kaczyński czas na tomografie glowy 22.04.10, 08:02 jestem ciekaw czy tam coś jest czy tylko echo gra Odpowiedz Link Zgłoś
wolny-wybor Kaczyński ma większe zasługi dla Polaków niż ... 22.04.10, 08:21 .. Komorowski, który po za działalnością opozycyjną oraz wypromowaniem przez Donalda Tusk, niczym szczególnym się nie wyróżnia pd innych polityków jest trochę zbyt mierny i wierny - widać nie ma zadania na wiele spraw. Wybierz sam skutecznego prezydenta, nie kieruj się wyglądem i uprzedzeniami - wpisz w wyszukiwarkę Google Wolny Sondaż Prezydencki, wyszukaj lub kliknij i zagłosuj. Wyniki głosowania przez internatów są zupełnie inne od oficjalnie prezentowanych, już w sondażu zebrało się 31593 głosów Polaków i ciągle ich przybywa. Drogi wyborco pamiętaj, jaka jest różnica pomiędzy obietnicą, a jej realizacją, czym się różni obiecanie pieniędzy od dania pieniędzy, czym odróżnia się mówienie od robienia. Ile warte są gesty, a ile fakty i działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: no podpisał dwie lojalki 22.04.10, 10:10 a Komorowskiego sądził Kryże czerwony sędzia kumpel Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
velobit Za lojaki Urban przepraszał 22.04.10, 13:39 Komorowski dostał symboliczny miesiąc. Gdyby nie Kryże dostałby 2-3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: Za lojaki Urban przepraszał 22.04.10, 14:30 > Komorowski dostał symboliczny miesiąc. Gdyby nie Kryże dostałby 2-3 lata Noooo naprawdę, bardzo ludzki pan... dał miesiąc, a mógł dać KS-a Odpowiedz Link Zgłoś
maaac :) Urban wzorcem prawdy. 22.04.10, 15:41 Hehe. Jak wygodne to i Urban staje się autorytetem, a nie "Goebbelsem stanu wojennego". Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Kaczyński ma większe zasługi dla Polaków niż 22.04.10, 12:41 > Drogi wyborco pamiętaj, jaka jest różnica pomiędzy obietnicą, a jej > realizacją, czym się różni obiecanie pieniędzy od dania pieniędzy, > czym odróżnia się mówienie od robienia. Ile warte są gesty, a ile > fakty i działanie Ja pamiętam. Że nikt ci tyle nie da, ile ci PiS naobieca. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Kaczyński ma większe zasługi dla Polaków niż 22.04.10, 12:46 Już pisałem ci o tym sondażu,można w nim oddać głos tyle razy ile się chce,nawet jako zarejestrowany użytkownik,to jest ten pisowski wiarygodny sondaż? Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Re: Kaczyński ma większe zasługi dla Polaków niż 22.04.10, 16:18 Nie wiem jak to sprawdziles....Zrobiles pomylke albo po prostu klamiesz. Wlasnie zrobilem test, mozna glosowac tylko raz. Wsydz sie. Andrzej, NJ USA Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Re: Kaczyński ma większe zasługi dla Polaków niż 22.04.10, 16:25 Po drugie, gdyby mozna glosowac wiele razy to oplaceni agenci GW i byla SBecja postarala by sie pokazac ze najlepszym kandydatem jest ktos taki jak Bronek (jak go nazywam chlopek roztropek) a jeszcze lepiej Siwiec - czerwony pajak. To sa ludzie tzw. salonu ktory naprawde jest szambem. Andrzej, NJ USA Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 08:21 jerzy.zywiecki napisał: > Może jestem okrutnym bucem ,ale mam Wrażenie,że PiS i J.Kaczyński na > tragedii smoleńskiej prowadzą cały czas kampanię wyborczą. Też jestem "okrutnym bucem" (rodzaju żeńskiego, ale nie wiem jak to będzie - okrutna buciara?), bo się z Tobą zgadzam i jeszcze dodam, że mam nadzieję, iż tej kampanii skutek będzie jeszcze gorszy niż w 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Może było nie całkiem jasne... 22.04.10, 08:44 koloratura1 napisała: > jerzy.zywiecki napisał: > > > Może jestem okrutnym bucem ,ale mam Wrażenie,że PiS i J.Kaczyński na > > tragedii smoleńskiej prowadzą cały czas kampanię wyborczą. > Też jestem "okrutnym bucem" (rodzaju żeńskiego, ale nie wiem jak to będzie - ok > rutna buciara?), bo się z Tobą zgadzam i jeszcze dodam, że mam nadzieję, iż tej > kampanii skutek będzie jeszcze gorszy niż w 2007 roku. Oczywiście - gorszy dla PiSu; bo dla Polski - lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 20:25 Jeden jest warunek .Trzeba tyłek ruszyć na wybory jak w 2007. Pozdrowienia dla pani koloratury . W dodatku najlepiej raz a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 23.04.10, 09:22 archimago7 napisał: > Jeden jest warunek .Trzeba tyłek ruszyć na wybory jak w 2007. Święte słowa! W ogóle uważam, że PO powinna największy nacisk w kampanii położyć na zachęcanie do wzięcia udziału w wyborach; coś w rodzaju: Zapamiętaj: Idź do urny! Bo jak nie, to prezydenta (albo: ... to Sejm i Senat - w zależności od rodzaju wyborów) Ci wybierze moher durny. > Pozdrowienia dla pani koloratury . Bardzo dziękuję i pozdrawiam wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mishi-san Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 08:55 No to już wiemy jak to jest w oglądzie pana K. To już nie "my i ZOMO". Teraz to: On i jego PiS są jako te niewinne ofiary z Katynia, reszta Polaków jako ci Sowieci, co strzelali w potylicę. Ten pan przechodzi samego siebie w swoich historycznych skojarzeniach. Sądzę, że w swoim rachunku nie bierze pod uwagę rozumu Polaków, a jeszcze bardziej ich odrazy wobec takich słów. To błąd, rachunkowy. Gorzej dla niego, dla Polski lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 14:23 To samo rzuciło mi się w oczy; PiS jest już jedynym spadkobiercą ideałów Solidarności, Powstańców Warszawy, AK, Piłsudskiego teraz jeszcze ofiar Katynia. Brakuje jeszcze odwołania do Mieszka, Batorego, Czarnieckiego i Sobieskiego, ale Brat leży blisko niektórych więc to pewnie tylko kwestaia czasu .. Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Jakim cudem PiS istnieje? 22.04.10, 20:35 To nic nowego J.K zawsze plótł głupoty . ZOMO ,mordercy księdza Popiełuszki ( to o tych co na niego nie głosowali w 2007)i cały zestaw innych wspaniałych bonmotów. Jak to w ogóle możliwe ,że ktoś przytomny mu wierzy ? Może ktoś ma jakieś wytłumaczenie tego niezwykłego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Zgadzam się z Jaroslawem Kaczyńskim 22.04.10, 08:58 Musimy dokończyć dzieło tych którzy zginęli w katastrofie. Np. dokończyć dzieło Arkadiusza Rybickiego i podpisać jak najszybciej ustawę o IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Re: Zgadzam się z Jaroslawem Kaczyńskim 22.04.10, 16:27 Czyli zniszczyc IPN. To ci sie sni po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Zgadzam się z Jaroslawem Kaczyńskim 23.04.10, 08:46 Tego chce J. Kaczyński. Ja jestem pyłem przy nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 09:12 Coś obawiam się że Jarek zbierze te swoje 100 tysięcy podpisów. Jest już wyraźny w PiS-e rozłam na temat tego kto tą partią powinien kierować. Nawet najgłupszy moher zauważył że polityka braci-bliźniaków zaprowadziła PiS na manowce. Warto byłoby pokusić się o jakiś wywiad z Martą Kaczyńską, córką prezydenta, jak to widzi ona od wewnątrz rodziny. Bo to że się tam kłócą przy swoich niedzielnych rosołkach wiadomym było od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 09:17 ogabignac napisał: > Coś obawiam się że Jarek zbierze te swoje 100 tysięcy podpisów. > Ja zastanawiam się czy Komorowski zbierze. Przecież ostatnio się okazało, że struktury PO istnieją w większości na papierze i jakoś nie wydaje mi się, że ci co nie załapali się na dzielone ostatnio stołki teraz chętnie latali po domach i zbierali podpisy. Nawet w tzw. prawyborach im się nie chciało zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nadzieja Cię nie opuszcza... 22.04.10, 09:59 sharn1 napisał: > Ja zastanawiam się czy Komorowski zbierze. > > Przecież ostatnio się okazało, że struktury PO istnieją w większości > na papierze i jakoś nie wydaje mi się, że ci co nie załapali się na > dzielone ostatnio stołki teraz chętnie latali po domach i zbierali > podpisy. Ależ po co mają "latać po domach"?! Wystarczy w zupełności, że będą na chwilę wystawiać parę stolików w paru miastach przez parę dni. > Nawet w tzw. prawyborach im się nie chciało zagłosować. No cóż, mówią, że nadzieja umiera ostatnia... Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 16:34 ogabignac napisał: > Coś obawiam się że Jarek zbierze te swoje 100 tysięcy podpisów. > Jest już wyraźny w PiS-e rozłam na temat tego kto tą partią powinien kierować. > Nawet najgłupszy moher zauważył że polityka braci-bliźniaków zaprowadziła PiS > na manowce. > Warto byłoby pokusić się o jakiś wywiad z Martą Kaczyńską, córką prezydenta, > jak to widzi ona od wewnątrz rodziny. > Bo to że się tam kłócą przy swoich niedzielnych rosołkach wiadomym było od dawn > a. Mozesz mi wytlumaczyc co oznacza slowo moher? I czemu uzywsz go w kontekscie innego slowa glupi? Przeraza mnie w Polsce pogrda dla innych. To nie do pomyslenia aby sie nasmiewac z czyjegos ubioru albo wygladu fizycznego, chociazby ze wzrostu. Ludzi ktorzy to robia traktuje z pogarda. To sa ludzie bez klasy. Szkoda ze nie ucza w polskich szkolach tych cwierc inteligentow jak sie zachowac. Andrzej, NJ USA Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 UWAGA, zaczęło się !!!!!! 22.04.10, 09:15 i poooszli......!!!!!! p.Kaczyński poza tym że zawłaszczył Wawel, ukradł JP II jego słynne "nie lękajcie się" !!!! a to dopiero początek! będzie kampania, jakiej świat nie widział - ze zmarłymi patrzącymi z góry, i w ich imię!!!!! no, cóż, mam wrażenie, że tych co chcieli NORMALNEJ Polski też jest na górze sporo.... Platformo, w imię tych co nie chcieli IV Rzeczypospolitej Kaczyńskiej - ONI też patrzą z góry - do boju !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 09:15 jerzy.zywiecki napisał: > Może jestem okrutnym bucem , Tak, jesteś bucem. Akurat postawa polityków (Kaczyńskiego, Tuska, Kwaśniewskiego i nawet TW Bolka) jest całkowicie poprawna. Gorzej z publicystami (Pospieszalski, Paradowska i większość GW) którym jak zwykle musiała pluzować się klepka pod kopułką. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra A ty co za frakcja? Najlepsza frakcja bimbru? 22.04.10, 09:22 Jakaś nowa siła? Ujawnij się. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A ty co za frakcja? Najlepsza frakcja bimbru 22.04.10, 10:03 halflitra napisała: > Jakaś nowa siła? Ujawnij się. To mi przypomina: była kiedyś taka partia, Przyjaciół Piwa się nazywała... I nawet weszła do Parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Tzn. ze tym razem Ela byla trzezwa? 22.04.10, 09:34 Niech JK startuje w wyborach. MA tak ogromny negatywny elektorat, ze przegra na 100 porc. Zaraz po jego przegranej zrobimy definitywny pogrzeb IV RP. Najlepiej na Wawelu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie życzę sobie ekshumacji, nawet na chwilę! 22.04.10, 10:08 jacek230 napisał: > Zaraz po jego [JK] przegranej zrobimy definitywny > pogrzeb IV RP. Najlepiej na Wawelu. :) Ależ "IV RP" została definitywnie pogrzebana w listopadzie 2007 roku! Tylko nie wiem gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
les107 Re: Nie życzę sobie ekshumacji, nawet na chwilę! 22.04.10, 14:02 wiadamo gdzie, na Wawelu! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie życzę sobie ekshumacji, nawet na chwilę! 23.04.10, 09:25 les107 napisał: > wiadamo gdzie, na Wawelu! Jeśli na zawsze - to przełknę ten Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 09:38 Elżbieta Kruk? He, he... nic dodac, nic ujac. Pani Kruk umie czytac listy Jaroslawa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Za krótkie? 22.04.10, 10:17 To, że rządy PiS były krótkotrwałe, to wyłączna zasługa ówczesnego premiera-pierdoły, który mając wszystko doprowadził do skłócenia koalicji i przedterminowych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 "Nie uważał, że coś jest niemożliwe." 22.04.10, 13:00 Święte słowa. Edgar don Peron udowodnił to stawiając dworzec w szczerym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
klaa Re: Za krótkie? 22.04.10, 14:32 Żeby naprawdę rzucić PO-wców na glebę, to PiS powinien dogadać się z R. Sikorskim i wystawić właśnie jego. To byłoby posunięcie na które PO nie miałoby recepty. tinyurl.com/2fvurwn Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 11:21 Na pogrzebie pana Szczygły tylko pani Kruk. To może coś znaczyć (naprawdę nie jest to dowcip na temat nazwisk). Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 a co z córkami narodu ???? 22.04.10, 11:39 pójdą, wg. listu "synowie narodu" ! a co z córkami? ja rozumiem, że J.Kaczyński jako mężczyzna samotny nie potrzebuje kobiety, ale co z innymi "synami narodu" ? bez kobiet ? a może synowie pójdą, a kobiety zostaną przy garach ? o biedna, biedna Polska... O biedny, biedny słoń! (wg. K.I.Gałczyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
kjhubner I kto to mówi kochani ! 22.04.10, 11:49 sam wielki ich twórca i ten który je sam skrócił ! I znowu wielki twórca "lądowania w Smoleńsku i pochówku na Wawelu" w której to akcji zginęli jego współpracownicy ! Czego on ma dać znowu świadectwo - że ma zapędy na dyktatora i znowu coś totalnie rozwali bo jest w tym mistrzem ! I następni ludzie zginą ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Jak PiS wygra nie będzie wizyt o 6 rano. 22.04.10, 22:29 Będą przez całą dobę: rano, wieczorem i w nocy. No i oczywiście konferencje prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Kaczyński: Za krótkie rządy PiS 22.04.10, 12:40 Ja też czekam by Jarek wystartował.By mu tak przyłożyć.By więcej się nie podniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 rządy PiS to czarny scenariusz dla Polski 22.04.10, 13:02 kupcie prezesowi samolocik, Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Skrzypek: W niebiesiech obowiązuje euro 22.04.10, 13:10 Kaczyński: nasza ofiara uskrzydliła Rosjan, w szczególności Armię Czerwoną. Tajne sprawozdanie z wniebowstąpienia: balsamlomzynski.blox.pl/2010/04/O-Marszalek-obraca-sie.html Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Czy ja dobrze przeczytałem ? 22.04.10, 13:13 Czy Prezes naprawdę powiedzieli: "Być może nie uda nam się jeszcze tym razem powrót do Polski ..." To gdzie On teraz są ? W IV Wymiarze? Orbitują umysłowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Czy ja dobrze przeczytałem ? 22.04.10, 13:58 tibnor napisał: > Czy Prezes naprawdę powiedzieli: > "Być może nie uda nam się jeszcze tym razem powrót do Polski ..." > To gdzie On teraz są ? > W IV Wymiarze? Orbitują umysłowo ? Pewnie tak. Czego można się spodziewać po człowieku, którego nikt nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Polska to była gdy oni mieli władzę. 22.04.10, 22:36 Teraz to co najwyżej jest III RP c.d. Czyli "tam gdzie stało ZOMO". No i oczywiście brak patriotyzmu, bo nie jest patriotą ten, kto dostrzegał niedostatki ś.p. Prezydenta RP Lecha K. Czyli zawłaszczanie państwa na całego: my to Polska, my to patriotyzm, my to Solidarność, my to Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Zaczęła sie gra trumnami. 22.04.10, 13:20 PiS już próbuje zawłaszczyć tą tragedię i wykorzystać do swoich celów. Kaczyński powinien sie wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Wstyd ? Nie żartuj. Chyba nie zna takiego słowa, 22.04.10, 22:40 mam wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bghizz Udział Kaczyńskiego 22.04.10, 13:40 w wyborach prezydenckich jest realną szansą na ostateczne zmarginalizowanie jego samego i jego partii. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Bojownicy 22.04.10, 13:44 Otóż Szczygło Aleksander i Kaczyński Lech oraz ich, jak to się ładnie wyraził Jarosław, towarzysze nie zginęli w katastrofie komunikacyjnej spowodowanej przez byle jakie przygotowania i wiecznie spóźnialskiego organizatora tylko zamordowano ich w Katyniu gdy walczyli o wolność o wolność. Większego idiotyzmu nie można było wymyślić. Otóż pojechali na uroczystości jak na wiejskie wesele, z byle jakim przygotowaniem w ostatniej chwili, jakby chcieli wrócić na taniec z gwiazdami czy co tam jest w sobotę w telewizji. Robienie bohaterstwa z tragicznego wypadku po trosze wygenerowanego na własne życzenie to jednak gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma było do przewidzenia, Kaczyński będzie handlował 22.04.10, 13:50 trumnami. Az strach się bać ! Dla tej kreatury nie ma nic świętego wszystko na sprzedaż ...smieć brata, groby bohaterów, dobro kraju, wszystko. Ma duże szanse zdobyć urząd prezydenta wtedy będzie głownym hamulcowym działań rządu ! Odpowiedz Link Zgłoś